Tietääkö joku mikä on SPAUP ?

Hei-


Osaako joku selittää mikä on www.spaup.org ?

Miten ja miksi se poikkeaa tavanomaisesta seurakunta käytännöstä ?



Yst .t.
Jari Laurila
keskustelija

28

1021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Varmaan joku oikea "pyhä jäännös".

      • Hei-


        Ihmettelen mm. sitä ettei ole minkäänlaisia vastuuhenkilöitä sivuilla näkyvissä ja tavoitetettavissa ?

        Lisäksi ymmärrän ettei kirkko ala jakamaan itseään eri seuroihin.


        Jos joku osaa valkaista ja kirkastaa minulle tuota toimintaa niin kiitos.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


    • SPAUP = 7. päivän adventistien uskonpuhdistusliike. Nuoruudessani ja ehkä nykyäänkin tunnetaan pilkkanimellä "putsarit".

      Hämmästyttää, että Jari ei tuota tietäisi. Ei kai vaan ole muistiongelmia?
      Asian voi testauttaa siinä terveyskeskuksessa, jonka alueella Jari asuu.

      Puhdistajien oppi muistuttaa käsitykseni mukaan adventismia sellaisena, millainen adventismi oli noin 100 vuotta sitten.

      Vetoavat EGW:hen oletettavasti enemmän kin nykyadventistit.

      Oletan, että voisivat valita Ted Wilsonin johtajakseen, edellyttäen että Ted suostuisi myöntämään, että SPA-kirkko on langennut ja luopunut totuudesta.

      Kai_A korjannee yllä näkyvästä tekstistä mahdollisesti löytämänsä virheet.

      • Hei-

        Asia ei ole niin yksikertainen. Minä en voi ymmärtää sellaisen yhteisön web- sivuja joissa ei ole ainokaistakaan kentakti-tietoa missään.

        Muuten olen kärsinyt stressistä ja masennuksesta uupumuksen jälkeen. Ihminen säikähtää jos huomaa että voikaan yhtä hyvin kuin ennen. Testasin muistini;
        Kävelin kotikylässäni kävelysauvoilla lenkin. Yhdessä omakotitalossa asui muinoin eräs mies jonka etunimen muistin työpaikkani yhteydestä 30-34 vuoden takaa ja mietin hänen sukunimeään. Päätin muistaa tuon nimen kun en heti muistanut. Kävelin pari kertaa uudelleen lenkin saman talon ohi ja mietin nimeä ja totesin ettei vieläkään.
        Kolmannella kerralla tärppäsi ja nimi muistui mieleen. Tuo ihmninen vain oli yksi tuhansista ihmisistä jotka olivat asiakkaina tuohon aikaan työpaikallani, mutta siitä erikoinen kaveri että joi itsensä hengiltä.
        Kesällä oli maaseudulla pyöräilemässä ja menin erään kauppiaan talon ohi joka oli remontissa. Muistin tuon kauppiaan etunimen mutta en sukunimeä. Sattumalta kuljettiin siitä joskus ohi kun olin lapsi 1960 luvulla ja 1970 luvun alussa. En koskaan kauppiasta nähnyt enkä kaupassa käynyt kertaakaan. Kuulin joskus hänen nimen sattumalta. Kun menin
        seuraavan kerran talon ohi, muistin kauppiaan sukunimen 40-44 vuoden takaa.
        Testasin vielä lähimuistini. Tiedän että minulla oli hyvä numeromuisti joskus esim- pihelinnumeroihin että jäivät yhdellä soitolla usein mieleen, mutta opettelin kirjastokorttini numeron ja muistan sen jatkuvasti 12 numeroisen luvun.
        Muisti toimii sillä tavalla että kun antaa sille ongelman muisti toimii alitajunnassa ja tuo asian joku päivä esiin.

        Stressin seurauksena ihminen voi joskus kokea ettei muisti pelaa yhtä hyvin, ja voi huolestua, mutta testasin muistiani juuri, ja en voi sanoa että muisti olisi huippua, mutta ei sairaskaan.
        Vuonna 2012 kirjoitin yliopistolla yhdessä tentissä erinomaisen arvosanan eli täydellisen suorituksen tenttiarvosanalla viisi (5) asteikolla 1-4 eli tuo tentti oli arvosana 10 asteikolla 4-10.
        "Julkisten organisaatioiden talouden perusteet" oli kurssin nimi.

        Kiitos kysymästä muistini suhteen, mutta testasin sen juuri ja olenkin miettinyt keinoja kun ikää alkaa karttua hyvinvoinnin paranatamiseen.

        Ihminen havahtuu kun ei ole enää nuori että on esim. herkkä reagoimaan stressiin ja kokee oireita joiita pelästyy. Verenpaineen nousu stressin myötä on yksi haittatekijä lisäksi myös ja jo 40 vuotiaat käyttävät verenpainelääkkeitä toisinaan, mutta selvisin vielä runsaalla liikunnalla kesällä ja huolet hiukan vähentyivät.
        Minulla oli niin levoton kotirauha-asia kun parvekkeeni alla vietti päiväkoti päivänsä, muta päiväkoti muutti pois naapuritalosta. Jousuin pakosta kuulemaan juoruja ja ne nostivat vertenpainetta ja stressiä vaikka eivät koskeneetkaan aina minua.
        Tusina työntekijöitä parvekkeen alla kuitenkin joka päivä ja 100 lasta. Työntekijöiden kesälomat eivät enää riittäneet minun toipumiseen.-

        Kiitos rupattelusta ja muistini arvioinnista, mutta ne web- sivut näyttävät hyvältä muutoin mutta vastuuhenkilöt puuttuvat ja tiedän että Adventtikirkko ei suvaitse eriseuraisuutta. Siksi kysymykseni johin en vielä saanut vastausta kuitenkaan.
        En tuota liikettä muutoin aio arvioida mitenkään, ihmettelen vaan.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


    • pelottelivat

      Eipä Kai:lla ole korjattavaa?

      Virallinen Suomen adventtikirkko yritti kaikin tavoin tukahduttaa SPAUP:in toimintaa.
      "Tavallisille" seurakunnan jäsenille kerrottiin, että ne SPAUP:ilaiset ovat niitä hurmahenkisiä, jotka pyrkivät saamaan esim. kielilläpuhumisen armolahjaa ja aiheuttavat vain toimillaan ja hurmahenksillä tilaisuuksilla sekaannusta jne.
      Usein vedottiin siihen, että Jumala on järjestyksen jumala, joka ei hyväksy, että seurakuntalaiset ylistävät ja kohottavat käsiään kesken jumalanpalveluksen. Virallisen adventtikirkon mukaan se kaikki SPAUP:in toiminta saattoi hyvin olla vain saatanallinen juoni eksyttää ja johtaa harhaan.

      • väärin spaupiaisist

        No sitten pelottelivat ihan valeheellisesti tällä että "hurmahenkisiä, jotka pyrkivät saamaan esim. kielilläpuhumisen armolahjaa " - - Spaupilaisethan ovat päinvastoin täysin kielteisiä hengen liikehdinnälle . .

        SPAUP:ilaiset eivät lainkaan hyväksy karismaattisuutta ja kielilläpuhumista!

        http://endtime.net/finsk/karisma.htm


      • Anonyymi

        Ei semmoiseen lahkoon tule ketään ihmistä yksi luule haukku minun siskoani ei sinulle anneta ehtoollista kun et ole seurakunta jäsen se seisoi ja sanoi istu melkein itki


      • Anonyymi

        Ne Kaukon taulut voit viedä kaatopaikalle polttaa niitä ei osta kukas vanhoja romuja


    • Vilkaisin noita avauksessa mainittuja sivuja, jotka on tehty jonkun amerikkalaisen mallin mukaan. Kuvat eivät ainakaan ole Suomesta.

      Saarnaajan puhelinnumero sieltä toki löytyi, mutta ei nimeä. Fonecta antoi saarnaajan nimeksi:

      Vladimire Marinov
      tosin hän voi olla vain puhelinliittymän omistaja, ei siis haltija.

      Parasta lienee, että joku Akaan (Toijalan) kulmilla asusteleva, tekee tutustumiskäynnin kyseiseen paikkaan.

      Vilkaisin uskontunnustusta. Se oli hieman erilainen kuin se, joka oli laadittu 1920-luvun lopulla. Olen sitä joskus silmäillyt.

      Tätä uskonpuhdistusliikettäkin on useaa sorttia. Tämä Suomeen pesiytynyt on lähtenyt Saksasta ja tullut tänne jo 1920-luvulla. Viro on ollut merkittävä tukikohta. Myös ns. rowenilaisia putsareita on ollut tai ainakin käynyt Suomessa 1920-luvulla.

      Ted Wilson kieltämättä on lähellä putsareita, mutta ehkä pitäisi ensin tarkistaa mitä hän sanoo Minneapoliksen kokouksesta 1888. Norjalainen Abel Struksness lienee myös lähellä putsareita.

      Putsareista täällä on käyty keskustelua aikaisemminkin:

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12898089#comment-73242060

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12247824#comment-0

      • Nimim. Pohjan-Kuningas totesi:
        // Norjalainen Abel Struksness lienee myös lähellä putsareita. //

        Jaa, kyllä uskonpuhdistaja Abelin evankelioimistraktaatteja saa Piikkiön Toivonlinnasta, Helinältä ... traktaattien lopussahan ne yhteystiedotkin on ja löytyy tottakai netistäkin:
        http://endtime.net/finsk/KbK.htm

        "Jos haluat tavalla tai toisella auttaa tämän tai muiden lehtisten jakamisessa, ota yhteyttä:
        HELINÄ JOKINEN, KUOPPAJÄRVENTIE 124, 21500 PIIKKIÖ
        Ystävällisin terveisin
        Bente ja Abel Struksnes "

        http://endtime.net/kinfof.htm

        Arvelen, ettei Toivonlinnan Adventtiseurakunta ja toimintakeskus yhdy Helinään asiassa. En ole tosin irtiotostakaan kuullut.

        antti


    • Tietäväinen

      Tiettävästi SPAUP yhteisö on sitä eurooppalaista vähemmistöä, joka tahtoisi palattavan takaisin alkuperäiseen adventismiin, sinne 1900-luvun puoliväliin ja jopa 1800-luvun loppupuolelle ja vahvasti korostaen Ellen Whiten erehtymättömyyttä.
      http://endtime.net/

      Liike on salaisesti Adventtikirkon sisällä; siksi se ei luonnollisestikaan voi paljastaa henkilöitä ja vastuussa olevia. Liike olevansa jäännöksen jäännös, puhdistettu.
      Ao. linkistä löytyy VIRALLISTA tietoa noista akaalaisista, joita ei montakaan tosin sielläpäin enää ole. Virallisuudetkin kai loppuneet. Jokunen Toivonlinnan liepeiltäkin on havaittavissa.
      http://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/seitsemannen paivan adventistien kansainvalinen lahetysseurakunta uskonpuhdistusliike suomen lahetysyhdistys ry/02084359

      Miksi emem antaisi heidän itse puhua? = http://www.spaup.org/why-we-do-believe
      Ja kyllä ne nimet voi selville oStaa vaikkapa maistraatin kautta, vastuussa olevien.

      • Hei-

        Kiitos.

        Minua ei kiinnosta sinänsä henkilöt jotka ko liikkeessä toimivat ja ihmettelin vain sitä ettei sellaisia ole näkyvissä.
        Googlasin Spaup:n kun siitä joku täällä mainitsi.

        Adventtikirkossa ei luulla edes Moosesta erehtymättömäksi, Mooseskin erehtyi ja uskon suurmiehet tekivät erehdyksenä joita Raamattu ei peittele.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • sana mies
        jarinhotelli kirjoitti:

        Hei-

        Kiitos.

        Minua ei kiinnosta sinänsä henkilöt jotka ko liikkeessä toimivat ja ihmettelin vain sitä ettei sellaisia ole näkyvissä.
        Googlasin Spaup:n kun siitä joku täällä mainitsi.

        Adventtikirkossa ei luulla edes Moosesta erehtymättömäksi, Mooseskin erehtyi ja uskon suurmiehet tekivät erehdyksenä joita Raamattu ei peittele.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija

        Olen samaa mieltä, Raamattu on luotettava ja paikkansapitävä. Niin kuin mainitsitkin jo, se tapa, jolla Raamatussa kerrotaan asioista, vahvistaa luottamustamme tähän ikivanhaan kirjaan. Toisin kun tarut Raamatun tapahtumat yhdistetään nimenomaisiin ihmisiin ja ajankohtiin, esim.
        1. Kuninkaitten kirja 14:25
        Jesaja 36:1
        Luukas 3:1 - 2


    • Tutustuin asiaan

      Joo, Saup näkyy olevan adventismia joka ei ole muuttunut ajan mukana, on varmasti kinnostava sinulle joka tunnet adventismin sisältäpäin. Nähdäkseni siellä ei pelätä sanoa suoraan esimerkiksi sitä että Ellen White on Jumalan lähettämä Elian hengessä tullut profeetta.

      • Hei-

        Ei olla niin pössöjä että Eliaa odoteltaisiin takaisin saapuvaksi.

        Silloin kun Johannes kastoi luultiin että Johannes olisi kuolleista herätetty Mooses tai Elia, niin juutalaiset uskoivat koska Johannes tunsi niin hyvin historian ja ennustukset.
        Uskottiin Elian ilmestyvät ennen Kristuksen tuloa.

        Johannes tulu "Elian hengessä" koska oli Jumalan profeetta. Tämä ei tarkoita että Johannes olisi ollut kirjaimellinen Elia_ vaan "ennakkoa" Jeesuksesta.

        Tässä oli siis kyseessä asiayhteydessä juutalaisten luulo Johanneksen aikaan kun Johannes aloitti toimintansa ja kastoi parannukseen ja saarnasi Jeesuksesta.

        "Elia" merkitsee siis jossakin määrin itämaiden vuosituhansien vaihteen aikaa vertauskuvallista ilmaisua profetian lahjasta jota samaistettiin sitten Moosekseen ja Eliaan koska he tekivät suuria tekoja. Ihmiset odottavat aina ihmeitä aikaiseksi mielellään 2000 luvullakin.


        >>>>>>>>>>>>>>>>>>> Mutta kysymys Eliasta ei liity 1800-2000 luvun odotuksiin mitenkään että Elia ilmestyisi vielä uudelleen. Elia vaikutti kunigas Ahabin aikana ja "ilmestyi" Matt 17, Mark 9:4, Luuk 9:30, mutta näiden ilmestyksien täytyy olla vertauskuvaa myös eli ajattelen ainakin minä "ilmestyi niin kuin Mooses ja Elia olisivat keskustelemassa" jakeissa- Raamattu tuntee joitakin erikoisia ylösnousemuksia Matt 27:52, -Jeesuksella on avaimet tuonelaan (Ilm 26:18) on tietenkin mahdollista ja näyttää siltä että ovat taivaassa jo ennakolta todennäköisesti. Mooses ja Elia ja Henok otettiin taivaaseen ja Elia ja Henok eivät kuolemaa nähneet ollenkaan vaan elävältä taivaaseen.

        Ellen G White taas oli nainen joka uhrautui evankeliumin työlle ja hänen aikanaan uskonpuhdistuksen aikoihin oli tilausta Hengen lahjoille. Oli halukkaita vastaanottajia ja pimeän latinankielisen keskiajan jälkeen kirjapainotaidon suoltaessa tehokkaammin Raamattuja kansalle Raamatun sana evankeliumin Kristus missiossa II-adventin arvoissa heräsi voimallisesti ja tarvittiin tervettä oppia tulevaisuuden seurakunnan perustaksi. Ellen G White palveli tässä oman aikansa seurakuntaa profetian lahjan palvelulla, Apt 21:9, Ilm 19:10, 1 Kor 12:10.
        Mal 3:22-24 viittaa myös vain apostolien ajan toimintaan ensin mutta kaikkia muutakin Hengen lahjaa ennen Herran päivää. Kyse ei ole tässäkään kirjaimellisesta Eliasta. Kirjaimellista Eliaa ei kukaan odota. "Elian henki" on vertauskuvallinen ilmaisu kaikesta profetian lahjasta apostolien ajoista lähtien kuitenkin.

        Ihmisen Poikaa odotellaan 1800 luvulta saakka, ei muuta Matt 26:64.



        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


    • Anonyymi

      Itse kuuluin kyseessä olevaan liikkeeseen ja kävin siellä kasteella. Ainoa hyvä, mitä itselläni on sanottavana liikkeestä, on terveellinen ravinto, vieraanvaraisuus, sapatin valmistaminen lepopäiväksi hyvä tapa. Liikkeessä oli vallalla pelosta käsin johtuvaa oikein elämistä, oman julkisivun ylläpitoa ja silloisen johtajan Kauko Luorasen puolelta manipuloivaa vallankäyttöä. Oma nimeni pyyhittiin kuulemma Elämän kirjasta sillä sekunnilla kun erosin seurakunnasta. Osa jäsenistä tuomitsi sellaisen julistuksen paikkansapitävyyden.

      • Anonyymi

        Oletko nyt liittynyt adventtikirkkoon tai johonkin muuhun uskonnolliseen yhteisöön?


    • Anonyymi

      SPA-UP=Kylpylän uima-altaasta ylöstempaamista.
      Uinnin valvoja puuttuu siihen, että olet paskonut altaaseen.
      Koko allas on tyhjennettävä vedestä ja pestävä sekä täytettävä uudestaan vedellä.

    • Anonyymi

      Kusin aikanaan kastealtaaseen.
      Nyt kusen kastajani haudalle.

      • Anonyymi

        Kastaja oli Matti Markkanen.


    • Anonyymi

      Siellä up on semmoinen Olavi joka jätti äitinsä kolmeksi päiväksi yksin ei jättänyt hänelle mitään ruokaa lähti Ruotsiin se muisti sairas siitä on pitkä aika tapahtuu

    • Anonyymi

      SPAUP tarkoittaa virallisen tiedon mukaan; 'Seitsemännen Päivän Adventisti Urpot Paskalla.'

      • Anonyymi

        Me jyrkiset pakotti minun sähköpostin muuttamaan niihin seurakunta tilasuukkiin joka laulataina aamuna Terho lähetää teksiviellä koska sapatti jumalan palvelus alkaa en tykkää siittä touhusta


    • Anonyymi

      Siinä on pitkä nimi ne varasti seurakunta talon

    • Anonyymi

      Vladimire ei osaa kunnolla puhua suomea kun pitää saarnoja lukee väärin

    • Anonyymi

      Mastotie 10 3800 Toijala

    • Anonyymi

      SPAUP=Seitsemännen Päivän Adventistien Ullakko Pimeänä

    • Anonyymi

      Adventtikirkosta vuosisata sitten eronneen liikkeen yhteisö Suomessa. Ei tekemistä Suomen Adventtikirkon kanssa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1749
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1728
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      14
      1229
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1154
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1132
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1057
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1021
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      995
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      994
    10. 10
      980
    Aihe