Matti Tampereen kukkaroon?

Säästövaihteelle!

http://yle.fi/uutiset/oppositio_tampereen_budjetista_historiallinen_ristiriita_talousarvion_ja_todellisuuden_valilla/7629534

Linkissä todetaan mm. että on historiallinen ristiriita talousarvion ja todellisuuden välillä. Niinpä! Eli Tampereen talous alkaa olla kiikun kaakun. Onhan sitä ennakoitu. Onneksi on ainakin joitakin, jotka huomaavat tilanteen. Toivottavasti ainakin ratikkahanke osataan karsia pois, selvänä tuhlauksena ja älyttömän summansa takia.

18

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helposti säästöä

      Ratikan kustannus on veroja oikeasti maksaville t:relaisille muutaman tonnin pieti / hlö. Vähänkin järkevämmässä taloudenhoidossa olisi tietenkin parasta unohtaa koko ratikka. Ei sen unohtamisella Tampere jää mistään paitsi.

      Säästetään unohtamalla ratikka! Muut säästökohteet ovat paljon vaikeampia.

    • Tanna Hainio

      Nyt se alkaa: Tunnelin maksatus veronmaksajilla. Tonttivuokrat ja veroäyri ylös, palvelut alas, lapsilta, sairailta ja vanhuksilta vaaditaan nyt lisää joustoa, eli vyönkiristystä. Isopalkkaiset allianssipoliitikot eivät osallistu talkoisiin. He kantavat poliittisen vastuun, eli virkamiehinä heillä ei ole mitään vastuuta mihinkään.

      • Joku vain...

        Miksi enää jauhaa tunnelista. Ne rahat menevät joka tapauksessa. Ratikka on vielä hankkeena edessäpäin. Sen suhteen voidaan säästää.


      • rahaa menee???
        Joku vain... kirjoitti:

        Miksi enää jauhaa tunnelista. Ne rahat menevät joka tapauksessa. Ratikka on vielä hankkeena edessäpäin. Sen suhteen voidaan säästää.

        Uutisointi ratikasta on sellaista, että epäilyttää, onko kyseessä enää mikään päättäminen. Eli onko päätös jo tehty???

        Helpoiten ratikan kustannuksista pääsee eroon sillä, että muuttaa johonkin naapurikuntaan. Ja alkaa siellä pistää hanttiin, ettei ratikkaa tule sinne.


    • EX-turisti

      kai teil rahaa rittää kun parkkivirhe maksu on 1vrk myöhässä niin tulee heti 14€ lisää maksamista! Oli sit viimeinen kerta kun tulen sinne ja tuon rahojani!!!

    • säästöjen aika

      "Matti Tampereen kukkaroon?"

      T:reellahan on kustannettavana entisiäkin hankintoja. Ei kannattaisi haalia maksettavaksi semmoisia uusia jättiprojekteja, joita ilmankin voi elää. Surkeata kun jo nyt kaupitellaan kaupungin omaisuutta, että saadaan rahaa kassaan. Puoli Tamperettako pitää pilahintaan myydä, että saadaan ratikka kakaroille?

    • Kääntötakki

      Parempi varmaan Matti kuin takinkääntäjädemari.

      • tervemenoa, takit

        Vaikka joka demarin joka ainoa takki laitettaisiin maailmanloppuun asti kääntyilemään jossain Särkänniemen karusellissa, niin se on kyllä parempi kuin se, että tuhlattaisiin satoja miljoonia aivan älyttömään ratikkahankkeeseen.


    • Valonsädettä

      Mikähän antibiootti on päässyt paikallisen päivälehden vesijohtoverkkoon. Kun se lehti on ollut ratikan kannalla yli järjen ja tarpeen. Mutta nyt kirjoitteli torstain liitteessään oikeinkin tervejärkisesti ja avomielisesti paikallisjunaliikenteen puolesta. Kiitokset siihen suuntaan!

      VR on aiheen yleensä kuittaillut kaikenmoisilla verukkeilla. Eli ei pysty kun ei viitsihalua. Artikkelissa todetaan, että mitään aikuisten estettähän ei olisi aktivoida nykyistä rataverkkoa Pirkanmaalla. Ja vetämällä muutaman harvan kilometrin lisää kiskoa saataisiin oikeastaan hyvinkin tehokas ja kattava junaliikenne. periaatteessa halvalla.

      Voi olla, että ratikkauskovaiset pyrkivät kiivaasti piilottamaan junavaihtoehdon. Kun ratikka kerran on saatava, niin se on saatava. Ihan riippumatta siitä, onko se ollenkaan järkevä. Ja vaikka maksaisi mitä.

      • hyvältä vaikuttaa

        Ei ratikka ja lähijunaliikenne sulje toisiaan pois. Toivottavasti saadaan molemmat, ja pääasema kannella olevan areenan alle!


      • ihan eri jutut
        hyvältä vaikuttaa kirjoitti:

        Ei ratikka ja lähijunaliikenne sulje toisiaan pois. Toivottavasti saadaan molemmat, ja pääasema kannella olevan areenan alle!

        Lähirautatie on tarpeellinen, eurooppalaiseen tapaan. Sama systeemi toimiin hyvin kautta Euroopan. Myös Helsingissä.

        Ratikka on tarpeeton. Kun se on jo Helsingissä, niin vaikeahan sitä on sieltä pois kerätä. Tampereen sensijaan on vielä mahdollisuus välttää suurtuhlaus!


    • Metrohan

      puuttuu vielä Tampereen suunnitelmista. Tunneliin pannaan vähintään 120,8 miljoonaa Tampereen rahaa, joten kyllä tuolla rahalla opitaan jo rakentamaan tunneleita.
      Raitiotiehen ollaan laittamassa vähintään 250 miljoonaa. Ei olla köyhiä eikä kipeitä kun lainamäärä/asukas ensi vuoden tasosta 1 678 € nousee v.2018 jo lukuun 3 500 €.
      Metrolla pääsisitte jo Suomen ennätykseen veloissa/asukas. Olette hyvässä alussa, joten jatkakaa siihen suuntaan kun ensi vuoden toiminnan ja investointien rahavirta on jo 127,1 miljoonaa pakkasella. Tervemenoa!

      • peeaaa1

        Tamperelaisilla on velkaa n. 5500 €/asukas, kun otetaan huomioon liikelaitokset.

        Ai niin. Särkänniemestä piti vuodelta 2013 tulla osinkotuloja 0,5 milj. euroa, samaten vuodelta 2014 ja talousarviossa 2015 odotetaan edelleenkin samaa tuloa. Mutta, mikä on todellisuus? TAPPIOTA, yt:t käyty ja irtisanomisia.


    • TuleLamaKultainen

      Hehheh. Tukholmassa, jossa asuu kolmisen miljoonaa ruotsalaista, laitettiin Slussenin remontti telakalle, kun sen arvioitiin maksavan 500 miljoonaa euroa veronmaksajille. Tampereella noi erilaiset hankkeet kulkuväylien kattamisista aina raitiovaunulinjoihin maksavat yhdessä about saman verran.

      Erona on tosiaan se, että Tukholma on yli kymmenen kertaa suurempi ja kaupungin kassa kooltaan sitä myöten ja Ruotsin talous on myös paremmalla tolalla kuin Suomen, Tampereesta nyt puhumattakaan. Eiköhän se ole niin, että tämä yhtälö ei tule päättymään Tampereen talouden kannalta kovinkaan ruusuisesti.

      Ottakaa huomioon, että tanskalaisen ekonomistin mukaan Suomi elää lamaa, joka vetää vertoja 30-luvulle. Sitä ei vain vielä huomata, kun maa velkaantuu silmissä, myy omaisuuttaan ja rapsii kaikki tuet hätääkärsiviltä. Jossain vaiheessa se köysi kuitenkin tulee vetävän käteen, loppuu myytävä, veroja ei kerry, velkojat kyselevät takaisinmaksun perään ja hätääkärsiviltä ei voi nyhtää.

      Kutkuttavana yksityiskohtana mainittakoon, että amerikkalaisen suursijoittajan, Warren Buffettin mukaan seuraava vuoden 2008 tapainen lama on ovella, eikä Suomi ja Tampere ole selviytynyt siitä ensimmäisestäkään.

      • Kehitys ohittaa

        Jos niin onnettomasti käy, että ratikka rakennetaan, niin sehän tulee valmiiksi osapuilleen samaan aikaan kun busseihin on tarjolla tehokkaat sähkömoottorit, pitkään kestävine akkuineen ja langaton lataus. Siinä vaiheessa voitaisiin sitten kirjoittaa kirja, henkilögallerioineen, niistä, jotka hävittivät veronmaksajien rahat eilispäiväiseen projektiin. Siihen kirjaan voi silloin juuri ja juuri olla varaa.


    • Patsas

      nimilaattoineen olisi pysyvämpi varoittavana ikuisena monumenttina henkilöistä, joiden lyhytnäköisyys hävitti kaupungin kassavarat pitkäksi aikaa. Tampereen politiikkaa seuraten ei kestäisi pitkään kun Tampereella olisi oma patsaspuisto täynnä samansisältöisiä patsaita.

      • Hiljakseen....

        Yrittäjät reagoivat hissukseen muuttamalla kaupungin rajojen ulkopuolelle. Ja uusia yrityksiä perustetaan suoraan lähikuntiin. Talouslaskentaa osaavat osaavat välttää tulossa olevia raskaita verovuosia.


      • tunneli*****
        Hiljakseen.... kirjoitti:

        Yrittäjät reagoivat hissukseen muuttamalla kaupungin rajojen ulkopuolelle. Ja uusia yrityksiä perustetaan suoraan lähikuntiin. Talouslaskentaa osaavat osaavat välttää tulossa olevia raskaita verovuosia.

        Väkiäkö sillä tuleeko tunneli vai ei. Mitä siinä jahkaatte,


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2539
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      303
      2266
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2095
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1802
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1713
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1675
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1566
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1384
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      118
      1354
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1349
    Aihe