Epä eettistä

Valinnanvapaus

MIelestäni on "epä eeettistä" että "itämaisiin uskomus muotoihin kuuluvia "Mindfulness" ja "jooga" taustaa ei sanota kun juttuja tyrkytetään jos jonkinlaisiin "kuntoutus kursseihin" ?

Suomessa on monen uskonnon edustajia, ja eivät he kaikki halua osallistua johonkin "Hindu tai Buddha " uskomuksiin alunperin kuuluviin riitteihin, jos tietäiisvät taustan..

Eiköhän olisi tarpeellsta ja eettisesti oikein kertoa avoimesta mistä "meditaatio" homma on peräisin?

http://www.ihmisoikeudet.net/index.php?page=ajatuksen-omantunnon-ja-uskonnon-vapaus
".."Ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapaus-- 18. artikla.."
http://www.ihmisoikeudet.net/index.php?page=syrjinnan-kielto

".."Syrjinnän kielto--2. artikla ..Jokainen on oikeutettu kaikkiin tässä julistuksessa esitettyihin oikeuksiin ja vapauksiin, ilman minkäänlaista rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen alkuperään, omaisuuteen, syntyperään tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta "

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
"..Suomen perustuslaki---2 luku --Perusoikeudet--11 § Uskonnon ja omantunnon vapaus--Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus.
Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen..."

http://www.kirkkojakaupunki.fi/arkisto/mielipiteet/12364
"...Mindfulness-tekniikka pohjautuu buddhalaisuuteen---"Mindfulness on houkutteleva elämäntapa" -koosteessa annettiin ymmärtää, että tekniikka ei ole sitoutunut mihinkään uskontoon. Todellisuus on kuitenkin jotakin muuta. Suomessakin ihmisten olisi hyvä olla tietoisia siitä, mihin mindfulness alunperin pohjautuu, muuten toiminta on mielestäni epäeettistä. Kyseessä on yksi buddhalaisuuden valaistumisen asteista.

Lopullinen tavoite on "buddhalaisuuden saavuttaminen", jossa se on seitsemäs askel nirvanan saavuttamiseen. Buddhalaisuudessa ei puhuta mindfulnessin yhteydessä mistään stressin poistosta, vaan se tähtää samadhiin eli kahdeksanteen ja viimeiseen askeleeseen. Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan halua hoitoa, jossa "piilotajuisena tavoitteena" on saavuttaa buddhalaisuus..."


http://sinisterministerr.blogspot.fi/2012/10/onko-jooga-liikuntaa-vai-uskontoa.html
" Jooga on hindulaisuuden harjoittamista-- Jooga on läpikotaisin hindulainen keksintö. Se on hindulainen uskonnonharjoitustapa, jonka päämääränä on löytää yhteys jumaluuden kanssa. .....................Joogan ajatellaan siis laajalti olevan pelkkää liikuntaa. Venyttelyasennot ovat kuitenkin vain osa joogan alkuperäistä sisältöä. Joogaan kuuluu kahdeksan osa-aluetta, tässä Sinisterministerin epävirallisena käännöksenä: 1) Moraalinen pidättyvyys, 2) hengellisten sääntöjen noudattaminen, 3) asennot, 4) hengitys, 5) mielen tyhjennys, 6) keskittyminen, 7) meditatiivinen sulautuminen, 8) valaistus. Koko systeemissä on kyse pelastuksen etsimisestä tekojen kautta. Lopullinen tarkoitus on sulautua yhdeksi koko maailmankaikkeuden ja samalla jumalan kanssa. .."

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valinnanvapautta joo

      En ole kuullut ketään pakotettavan joogaamaan. Olen kuullut kyllä siitä, että yritykset pakotetaan maksamaan kirkollisveroa, lapsia pakkoliitetään kirkkoon ja uskikset tyrkyttävät oppejaan kaikkialla yhteiskunnassa niin, että tasa-arvokin saa niiden edessä väistyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7949
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4522
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2210
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2109
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1795
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1689
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe