Mitä tapahtuu UUT:ssa

Valetta

Mitä on tapahtunut? rautalankamalli julkisista tiedoista.

UUT on saanut pari vuotta sitten RAY:lta rahoitusta, jonka turvin on voitu palkata työntekijä. Ensimmäiseksi toiminnanjohtajaksi on valittu Joni Valkila, joka oli valitsemiseensa saakka yhdistyksen puheenjohtaja.

Toiminnanjohtaja on kai valittu uudelleen ainakin kerran rahoituksen varmistuttua.

UUT on yhdistys, jota johtaa hallitus. Toiminnanjohtajan tulee työskennellä hallituksen ohjeiden mukaisesti. (Joni Valkilan julkisessa "kirjeessä" mainitaan erimielisyydet hallituksen puheenjohtajan kanssa.)

On luonnollista, että yhdistyksessä, jossa on yksi palkattu täysipäiväinen työntekijä, käy niin, että nämä työntekijän kasvot alkavat monille näyttäytyä yhdistyksen kasvoina. Facebok-kommenteissa mainitut "joni on saanut näkyvyyttä, saanut minutkin mukaan" ovat aivan luonnollisia, koska yhdistyksen toiminnalla on ylipäänsä ollut mahdollisuuksia laajentua.

Syystä X, jota ei tiedetä, hallitus on halunnut laittaa toiminnanjohtajan paikan haettavaksi. (Ehkä siksikin, ettei RAY:n avustusta nauttiva järjestö näytä yhden nimetyn ihmisen työllistämiseen tarkoitetulta paikalta?)

Kun toiminnanjohtaja on sitten saanut tietää, että hänen työsuhteensa ei määräajan päättymisen jälkeen jatku, hän kirjoittaa - julkiseksi tarkoitetun, oletan - kirjeen, jossa hieman marttyyrimaisesti suhtautuu tilanteeseen.

Kun asiasta joku kirjoittaa uut:n fb-seinälle, toiminnanjohtaja Valkila nostaa jutun painoarvoa laittamalla asian UUT:n "nimissä" fb-seinälle. Asiasta nousee keskustelu, jossa vaaditaan hallitukselta perusteluja ja toivotaan toiminnanjohtajalle jatkoa. Toiminnanjohtaja itse toivoo keskustelussa, että asia saadaan käännettyä vielä parhain päin. Minun mielestäni fiksu toiminnanjohtaja ei käyttäisi tällaisessa tilanteessa yhdistyksen tiedotuskanavaa, fb-seinää, oman asiansa ajamiseen. Yhdistys ei ole häntä, vaan uskontojen uhreja varten.

Hallitus tai sen puheenjohtaja ei ole asiaa kommentoinut, joten toiminnanjohtaja on käyttänyt mediatilan ja -huomion hyödykseen.

Ikävää yhdistystoimintamielessä hommassa on se, että jotkut näyttävät haaveilevan yhdistyksen ylimääräisestä kokouksesta, jossa nykyinen toiminnanjohtaja valittaisiin puheenjohtajaksi tai muulla tavalla saataisiin peruttua hänen työsuhtensa loppuminen. Käykö niin, että kun jäsenmääräkin on ehkä kasvanut ensimmäisen toiminnanjohtajan aikana, nämä jäsenet eivät osaa erottaa yhdistystä sen toiminnanjohtajasta?

En tiedä, kuka on seuraava toiminnanjohtaja. En tiedä, millä perustein hän on mahdollisesti nykyistä toiminnanjohtajaa parempi tehtävään. Mutta nykyinen toiminnnanjohtaja Valkila omilla sanoillaan "ajattelin elämäntehtäväksi tms" ja käyttäytymisellään asiassa osoittaa, että hän ei välttämättä ole paras henkilö yhdistyksen asian eteenpäin viemiseen. Kävivätkö saappaat liian pieniksi?

Joten: jäitä hattuun, hyvät ihmiset.

16

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä

      Hyvä kirjoitus!

    • ei mitn

      Ei sitten lopulta tapahtunutkaan mitään. Joni Valkila saa pitää paikkansa.

    • UUT +

      Niin, väistämättä asiasta tässä vaiheessa keskustelu jää pelkän spekulaation tasolle koska todellista infoa ei edes ole saatavilla, eikä tietoa uuden henkilön profiilista ja mahdollisista uusista toiminnan linjauksista.

      Vasta lähitulevaisuudessa ulkopuoliset voivat ottaa asiaan kantaa mahdollisten konkreettisten muutoksien perusteella. Onko kyseessä jatkuvuus vai muutos ja mihin suuntaan.

      Avaaja kuitenkin omassa spakuloinnissaan neutraaliuden sijaan koki tapeellikseksi koettaa hieman ohjata ajatuksia.

      Oleellista on se mikä on UUT toiminnan tavoite ja sen linjaukset, sekä miten niihin optimaalisesti pääsisi.

      Mitä Valkilaan tulee, niin hän on ymmärtääkseni antanut jo vapaaehtoisena hyvin suuren ja pitkäaikaisen panostuksen UUT:n toiminnassa, eli toisten auttamisessa, sekä vertaistuessa ja nyttemmin palkattuna toiminut pikeminkin hyvin. Osoittaa rohkeutta antaa noinkin vaikeille asioille julkisuudessa omat kasvonsa omatessaan juurikin ko. taustan (ns. asioihin ulkopuoliselle politoikointi-henkilölle asia olisi sen suhteen vähemmän haastava). Kaikki luonnollisestikin ottaa aikansa ja toiminta kehityy ja kypsyy kaiken aikaa.

      Koska todellista infoa sisäpiirin toiveista, odotuksista, tapahtumista ja ajatuksista ei ole, niin on täysi arvoitus miksi UUT:n hallitus ei ole äänestänyt Valkilan jo hyvin tehdyn työn jatkuvuuden puolesta. Vaikuttaa kuin edes Valkillalle itselleenkään asiaa ei vielä olisi asianmukaisesti tiedotettu (?).

      - http://keskustelu.suomi24.fi/node/12998976

      • av aaja

        Avaaja luki fb-keskustelua ja ihmetteli, miksi ihmiset niin yksisilmäisesti ovat toiminnanjohtajan puolella eikä kukaan miettinyt tätä media peliä.
        Siksi kai "ohjaileva sävy".

        t. Avaaja


      • ai jaa

        Kirjoittajalla lienee oikeus mielipiteisiinsä, kuten sinullakin.


    • UUT +

      >> Avaaja luki fb-keskustelua ja ihmetteli, miksi ihmiset niin yksisilmäisesti ovat toiminnanjohtajan puolella eikä kukaan miettinyt tätä media peliä.
      Siksi kai "ohjaileva sävy".

      Miksi 'ihmiset' olisivat 'yksisilmäisesti' Valkilan jo hyvin tunnetun pitkän linjan toimintaa vastaan tilanteessa jossa arvostavat sitä ja katsovat hänen toimineen oiken hyvin ja tasapainoisesti vastuissaan ja jo sitä ennen pitkällä vapaaehtoisella pyyteettömällä ponnistelulla UUT:n piirissä toisia tukeakseen?

      Näkisin ettei ole älykästä aliarvoida "ihmisten" havaintokykyä, näkemyksiä ja älykkyyttä ja siten leimata heitä nykyisin osana arkea olevan some-kulttuurin aivottomiksi vietäviksi.

      • olisi syytä

        Ilmeisesti Valkila on UUT:n pomo, ja Härkönen pelkkä some-fleimaamisella ohjailtava marionetti? UUT kaipaa uudistusta, toivotaan että Hräkönen uskaltaa pitää päänsä.


    • suojatyöpaikkahan se

      Valtiotieteen tohtorin 'suojatyöpaikka'
      RAY:n rahoituksella
      on UUT:n toiminnanjohtajan vakanssi ollut.

      Ray on rahoittanut 3 v
      pelkästään todistajien mustamaalaamiseen keskittyvää
      UUT:n toimintaa
      toivottavasti Jv saa titteliään
      _valtiotieteen tohtori_ vastaavan oikean työpaikan jostain,
      ettei hän tarvitse suojatyöpaikassa lusia koko elämäänsä
      kertoillen kuin yksin hän 22-vuotiaana jäikään kun parin vuoden sekstailun jälkeen
      _ihanpuskista_ erotettiin jt srk:sta

      ja sitä ennen otettiin pois 'tienraivaaja'TITTELI johon hän ei kyllä
      pätevä ollutkaan....

      on se jännä jos avoimessa haussa ollut duuni
      ei saakaan _pätevintä _ hommaan,

      vaan eniten 'säälipisteitä' surullisilla tarinoilla herutteleva
      valtiotieteen tohtori ;D

      • joo'o

        Tässä se nähdään ketkä sitä UUT:ta lopulta pyörittävät ja mitä tarkoitusta varten. Loukatun ylpeyden vielä ymmärtää mutta ei epämääräistä' sisäpiirihommaa. En tiedä, mutta onko Härkönen jotenkin selitysvelvollinen tekemisistään facessa? Epäilen.


    • UUT +

      suojatyöpaikkahan se:lle

      Loputtomat älyllis-moraaliset argumentum ad hominem ja 'rovion-sytytys-halu' rimanalituksesi ovat hyvin surullista nähtävää, joka osoittaa miten erilaisia uhreja Vartiotorniseura osaakaan rakentaa.

      Onneksi emme elä keskiaikasta kirkonvallan aikaa toisinajattelijoiden vainoineen, rovioineen ja ajatusrikoksesta ilmiantajine soihtuineen, jollaista tosin Vartiotorniseura edelleenkin tietyssä merkityksessä harrastaa aktiivisesti omilla metodeillaan.

    • menis kunno röihi ;D

      suojatyöpaikka
      valtiotieteen tohtorille-----------

      samaa mieltä

    • Juudas iskariot

      "Suojatyöpaikka Valkilalle"

      "Miten erillaisia uhreja VT-seura osaakaan rakentaa"

      Mitenkähän VT-sura on ollut Valkilaa hyynäämässä U-uhrien toiminnanjohtajana?
      Jos esittää väitteen,tukisi myöskin perustella.

    • Ateist

      UUT on valtiovallan siis luterilaisen lahkon järjestö.
      Rahat tulevat valtiolta.

      • Kritiikkiäkehiin

        Aika on mennyt UUT:sta ohi. Se oli perustamisvuosinaan varmaan hyvää tarkoittava järjestö, ja monet ihmiset ovat saaneet sen kautta vertaistukea traumaattisissa kokemuksissaan. Mutta kyllä sen nimessä oleva uhri-sana myös lisää rypemistä omissa traumoissaan. Yhtä hyvin voitas perustaa uskonnottomien uhrit-, tai kirkon uhrit-järjestö. Elämän kaikilla puolilla on uhrinsa, jos niin halutaan elämää selittää. Kyllä todellakin UUT vaikuttaa ev.lut.kirkon järjestöltä, joka katsoo asioita kirkon arvomaailmasta.


    • noinko

      Kaveri vielä täsmensi, että UUT hallituksen jäsenet ovat entisiä katkeroituneita Jehovan Todistajia. Itse en tiedä ovatko mutta selvitetään.

      • Satuntietämään

        UUT:n 6-jäsenisessä hallituksessa Jehovan todistaja -taustaiset ovat vähemmistönä. Heitä on vain kaksi, muut neljä edustavat muita ryhmiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      183
      11017
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      143
      2078
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      242
      1387
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      61
      1010
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      910
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      60
      848
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      42
      747
    8. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      699
    9. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      25
      685
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      679
    Aihe