,Mikä liike on Muutos11?

Naurava kulkuri

Mikä liike tämä Muutos11 on ja mikä on sen laajempi yhteiskunnallinen tavoite, ei muutoksella saada mitään aikaiseksi, ellei ole laajapohjaista ja yhteiskuntaa nostava tavoite. Mikä on tämän Muutos11 jäsenmäärä ja paljonko ko. ryhmittymää äänestää. Nyt on aika nousta ylös kuopasta ja tehdä selväksi se, mitä mikin puolue. Suomessa on puolueita, joiden jäsenmäärä on pieni eikä nouse siitä, miksi tuhlata ääneensä joukolle jolla ei ole mitään yhteiskunnallista merkitystä enempään.

4

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muutos 2011 on enemmän kansanliike kuin puolue. Puolueeksi Muutos rekisteröityi, koska Suomen poliittiseen järjestelmään on vaikea vaikuttaa muulla tavoin. Nimi viittaa vuonna 2011 olleisiin eduskuntavaaleihin, joissa olimme ensimmäistä kertaa mukana tekemässä muutosta.
      Muutos eroaa kaikista muista puolueista, koska sen päämääränä on aidosti suomalaisten etu.Suomalaisten etua eivät voi tietää puolueet, puoluejohtajat, monikansalliset yhtiöt, EU, toiset valtiot, media tai etujärjestöt. Ainoat, joilla pitäisi olla oikeus päättää asioistaan, ovat Suomen kansalaiset itse. Muutos 2011:n ajamat keinot suomalaisten edun toteuttamiseksi ovat sananvapaus ja suora demokratia.
      Kun kansalaisilla on oikeus puhua hankalistakin asioista vapaasti ja niistä voidaan tarvittaessa järjestää päättäjiä sitova kansanäänestys valtio- tai kuntatasolla, kansalaisten tahto ja etu toteutuvat.
      Muutos 2011 ei halua korvata nykyistä edustuksellista demokratiaa suoralla demokratialla, vaan tuoda kansalaisaloitteen ja sitovat kansanäänestykset sen rinnalle ohjaamaan päättäjien päätöksentekoa ja näin siirtää valta puolueiden kabineteista kansalaisille.
      Pieni suuri MuutosKaikki vanhat puolueet muistuttavat toisiaan ja tekevät keskenään lehmänkauppoja, joiden vuoksi äänestäjän on mahdotonta tietää, mille asioille äänensä vaaleissa antaa. Siksi Muutoksen tavoitteena on myös purkaa nykyinen konsensuspolitiikka, joka ei aja kansalaisten etua vaan pönkittää vanhaa puoluejärjestelmää demokratian kustannuksella.
      Muutos 2011 eroaa kaikista muista puolueista myös siten, että Muutoksella ei ole puoluekuria, sillä se on Suomen perustuslain vastainen. Jos jäsenet ja ehdokkaat hyväksyvät Muutoksen pääperiaatteet, he saavat vapaasti ajaa muita itselleen tärkeitä teemoja ja olla sellaisista asioista kuin esimerkiksi EU, ydinvoima, ”pakkoruotsi” tai NATOon liittyminen mitä mieltä haluavat. Muutos 2011:n kanta näihin asioihin on, että niistä pitäisi tarvittaessa järjestää päättäjiä sitova kansanäänestys.
      Muutos yhdistää eri tavalla ajattelevia

      passinpaaKoska Muutoksella ei ole puoluekuria ja jäsenet ja ehdokkaat saavat olla vapaasti mielipiteidensä takana, he luonnollisesti ovat keskenään hyvin erilaisia myös ihmisinä, edustaen jonkinlaista läpileikkausta suomalaisista. Monenlaisille mielipiteille on Muutoksessa tilaa. Näin toimii demokraattinen puolue ja parhaimmillaan myös koko yhteiskunta, jos käytössä on suora demokratia.
      Muutos myös kumoaa vanhaa ajattelua, jossa ihmiset jaotellaan mielipiteidensä perusteella oikealle tai vasemmalle, sinisiksi tai vihreiksi. Sama ihminen voi ja hänellä pitääkin olla oikeus itsenäisesti kannattaa tai vastustaa asioita, jotka kuuluvat vanhan jaon mukaan vastakkaisillekin eri puolueille. Tästä ihmisten jaottelusta tai jopa leimaamisesta pitäisi Muutoksen mielestä siirtyä ajatteluun, jossa keskitytään ja keskustellaan asioista, ei ihmisistä.

    • Allekirjoituksia...
      • Allekirjoituksia...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      76
      5715
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe