Hypomania masislääkityksen aloittamisesta

entiedäitsekään

Tuli toistamiseen masennuslääkityksen aloittamisen jälkeen hypomania (lievä). Edellisen kerran joskus 10 v sitten, silloin kun edellisen kerran kokeilin masislääkettä. Silloin oli kyllä selkeästi pahempi, kuin tämä syksyinen. Kahden masiksen välissä ollut vain suht pahoja ahdistusoireita.Papereihini on kirjattu edellisen hypomanian jälkeen alttius bipo-kirjoon. Jokohan dg kynnys ylittyy?!

Pitäisikö mun olla yhteydessä psykiatriini, teenkö hallaa ittelleni, jos jatkan SSRI:n syömistä?

5

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Drugs R Us

      Vastaa itsellesi kysymykseen:
      Teenkö hallaa itselleni, jos otan elämänhuoliini?

      Jos huume voi olla avuksi, kun elämä potkii päähän, mutta kannattaisi harkita hieman lievempiä keitoksia kuin kova luokan hermomyrkky SSRI. Sinä päätät loppukädessä mitä terveysriskejä olet valmis elämälläsi ottamaan. Sinähän se olet joka fyysiset seuraamukset joka tapauksessa kantaa.

      Muista nyt kuitenkin, että SSRI/SNRI:den tiedetään aiheuttavat maniaa, jonka psykiatrit himoitsevat tulkita 'bipolaarihäiriöksi', johon psykiatrit antavat lähes poikkeuksetta elinikäisen neuroleptireseptin. Näinpä saattoi hyvinkin käydä juuri vähän aikaa sitten eräälle tunnetulle selostajalle, joten ole ainakin tietoinen mihin 'masennuslääkitys' ihmisten tilan monesti vie. Psykiatrisi ei osaa tai halua sinulle tästä kertoa.

      Jos tahdot vielä miettiä asiaa puolueettomasta näkökulmasta lukemalla alalla toimivien ammattilaisten näkemyksiä niin ehdotan, että vietät muutaman tunnin aikaasi esimerkiksi seuraavalla sivustolla: www.cepuk.org

      • grthrthtrth

        Juuri näin. Minulle tuli masennuslääkkestä hypomania joka sitten tulkittiin heppoisin käypähoito ohjeitten mukaan kaksisuuntaiseksi. Alkuperäistä paniikkihäiriötä ei edes yritetty hoitaa vaan alettiin lääkkeillä tehdä minua entistä sairaammaksi. Bentsoresepti olisi pelastanut tältä kaikelta ja olisin nyt luultavasti hyvässä kunnossa ja opiskelemassa jossain. Mutta lääkäreitten tehtävä on tehdä lääkeyhtiöille rahaa ja sitä ei tehdä tapeeksi millään 5e bentsopurkilla josta lääkeyhtiöitten patentit on vanhentuneet. Toki tämä kaikki tapahtuu erilaisten kiertoteitten kautta kuten juuri noitten lääkeyhtiöitten "tutkimusten" kautta saneltuihin käypähoito ohjeisiin joita "hyvät" lääkäri pitää ikäänkuin raamattunaan. Sitten meillä on gestapo eli Valvira joka voi ottaa lääkäreiltä jotka hoitaa potilaan kuntoon lääkäriluvan pois.

        Siitä päästäänkin siihen että lääkkeet on ostettava kadulta mikä ei ole omasta mielestäni turvallisempaa kuin syödä ne lääkärin määrääminä. Mutta kukin tavallaan. Paniikkihäiriöisille siis annetaan ymmärtää että lääkkeet on suotavaa ostaa kadulta jos halutaan ylipäätään opiskella tai käydä töissä.

        Suomen suurimmat ihmisoikeusrikkomukset tapahtuu psykiatrian piirissä. Erityisesti julkisen hoidon. Yksityisellä hoidetaan paremmin mutta se maksaa ja ei kaikilla ole siihen varaa.


    • MaxOpamox

      Mua alettiin pahan sekamuotoisen, paniikki, vietyä sairaalaan hoitaan heti opamox kuurilla 3 x 15 mg (5 viikkoa ja pois) sekä litoa päälle. En enää tästä lähtien säästä bentsoissa jos meinaa pukata jaksoa. Lääkärini kirjotti mulle reseptin, jolla saan halutessani opamoxia juuri tuohon 3 x 15 kulutukseen, jos tarve tulee. Eikä hän halua että syön ketiapiiniä, vaan että mennään alkuaineella.

      => bentsokuureilla saataisiin moni sairasjakso lievennettyä ja lyhennettyä. Näin sanoo mua hoitava lekuri, joka pitää neuroleptejä 'rajuna kamana'. Tasaajalla vain mikäli onnistuu ja bentsoa tarvittaessa.

      20 v diagnoosista

    • entiedäitsekään

      Olin yhteydesssä psykiatriini joka kommentoi, että SSRI:tä kannattaisi jatkaa varsinkin nýt. Etenkin jos minulla on ollut vauhtijakso niin on todennäköistä että tilani kääntyy hiljalleen masennukseen?!

      • Silmienavaaja

        Olet saanut psykiatriltasi apinan vastauksen. Ihanko itse osasi tuon päätellä?

        SSRI:t aiheuttavat tunnetusti mielialan luonnottoman ees taas sahaamisen ilman, että käyttäjä voi siihen itse enempiä vaikuttamaan. Havainnollistavana vertauskohteena voit käyttää vaikkapa alkoholin nousuhumala ja laskuhumala vaiheita. Nousun jälkeen tulee eittämättä lasku. Laskun voi välttää ainostaan ottamalla lisää ja lisää ja lisää. Lopulta lasku tulee kuitenkin. Mitä nopeammin lopettaa nostattamisen sitä pienempi tuleva "crash" on.

        Kari Tapiokin lauloi siitä jo vuosia sitten, että myrskyn jälkeen on pouta sää. Loogista.

        Kannattaa kahteen kertaan miettiä kuinka paljon luottaa psykiatreihin. Suosittelen kaikkia tutustumaan niin sanottujen psyykenlääkkeiden todellisiin vaikutuksiin ja seuraamuksiin aina omatoimisesti ja kyseenalaistamaan psykiatrien ajaman mallin rohkeasti. Alla olevalta videolta pääsee hyvin alkuun.

        https://www.youtube.com/watch?v=4R6MXO2j0V0


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe