Sukupuolielinten silpominen

silvontaa

http://i.imgur.com/BS5SDxE.png?1

Joo, ei se luonnollisestikaan ole kiva että tyttöjen ja naisten sukupuolielimiä silvotaan, a.k.a. naisten ympärileikkaus. Mutta miksei tuossa kuvakaappauksessa, jonka nappasi estasilpominen.fi stä, sanota mitään poikien ympärileikkauksesta? Se on yhtä lailla barbaarista touhua joka voi johtaa vaarallisiin tulehduksiin jos se tehdään epähygieenisissä oloissa kehitysmaissa.

Laitoin tämän kehitysmaat palstalle koska "sukupuolielinten silpominen" on ongelma lähinn' kehitysmaissa. Ja juutalaisyhteisöissä.

11

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mover..

      Esimerkiksi somaliassa on ongelma, kun uroksilta ei murskata palleja..

      • kassitpois

        Voihan ne murskata myöhemminkin.


    • ajatushyvä

      Ehkä on ihan hyvä syy, että aikoinaan on alettu ympärileikata varsinkin kuivemmissa maissa.
      Miten esimerkiksi ylläpidät sukupuolialueen hygieniaa, jos ei ole länsimaiseen tapaan varaa tuhlata vettä ja pesuaineita? Esinahka erityisesti kerää kaikkea mönjää joka voi myös aiheuttaa tulehduksen. Ja miten varmistaa että kaikki ympärileikkaa? Tekemällä siitä uskonnollisen säännön.
      Hiukan asiasta toiseen, mutta sianlihan syömättömyyden kanssa on mielestäni hieman sama asia. Tuskin niissä kuumemmissa jopa aavikkoisissa maissa on aikoinaan kyetty säilömään sianlihaa kylmässä niin kuin vaikka Euroopassa. Sianliha pilaantuu lämpimässä hyvin nopeasti, jopa kypsennettynä ja pilaantunut sianliha on todella vaarallista ihmiselle. Joten mitenkä estää, ettei ihmiset koskisi sianlihaan? No kieltää se uskonnollisin perustein.

      Tietysti nykyään tuollaiset perinteet ovat melko turhia ja usein pelkästään uskonnollisista syistä tehtäviä, mutta aikoinaan ihan järkeenkäypiä tekoja oikeista syistä ja niille joille ei järkisyyt menneet ymmärrykseen, niin niille ne on syötetty sitten uskonnon mukana.

      • Sianlihan

        syömiskielto ei syntynyt aikoinaan välttämättä mainitsemistasi terveydellisistä syistä. Syyt voi olla taloudellsia. Lähi-idässä väkiluku kasvoi aikoinaan nopeasti ja sika ei ollut edullinen eläin. Kanasta saa lihan lisäksi myös paljon munia. Naudasta saa maitoa ja lihaa. Sika syö samaa ruokaa kuin ihmiset ja siitä saa vain lihaa.


      • ajatushyvä

        Kumma että kuitenkin Euroopassa sikaa on pidetty kotieläimenä, vaikka sen kasvatus on täällä yhtä kallista. Voi myös olla ettei sika eläimet pärjää kovin kuivassa ja kuumassa ympäristössä. Mutta uskon kuitenkin että, se tapa on uskonnon mukana levinnut sellaisiinkin paikkoihin missä muuten syötäisi sikaa.


    • kanipalli

      Kiveskeitto autaa nälänhätään ja väkiluvun lisääntymiseen.

    • hirviöuskonto

      Nuorten tyttöjen vielä lasten silpominen on VANDALISMIA

    • ähvätti

      Pimppi kuulemma puhdistuu itsestään ja pippelistähän "juustot" pestävä pois, eli vedenpuutteessa menettelee tuo "essun" poisto. Mitä ne muuten juo siellä?

      • ajatushyvä

        Vettä ne luultavasti juo, mutta heitä ei varmaankaan huvita ensin pestä vehkeitään siinä juomavedessä. Sitä vettä kun ei ole mielinmäärin tuhlattavana, toisin kuin tuhansien järvien maassa.


    • naisnais

      Jaa, mut niinhän ne silpoo jopa ihmisiltä päitä pois, etkö ole huomannut uutisista , höh ...

    • Menkelee

      Allahin palvojissa on edistykellisiä lääkäreitä. Erikoisalana näillä on meidän kannalta ehkä tarpeettomat amputaatio toimenpiteet.
      Käsiamputaatio, jalka-amputaatio, klitorisamputaatio ja vaativamana pääamputaatio. Kaikki toimenpiteet tehdäään ilman puudutusta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      468
      3406
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3401
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      138
      2955
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2272
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2140
    6. 199
      1520
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1261
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      87
      1254
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe