Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Rojanin tarina osa 1

nomad999

Vaikutteita mm. Dragonlacesta. Jatkoa on jo kirjoitettu, lisään kun ehdin.


Rojanin tarina osa 1

Tummatukkainen tyttö istui pöydän ääressä katsellen ulos himmeästä ikkunasta joka vain hädin tuskin päästi laskevan auringonvalon lävitseen. Hänen pyöreät lapsenkasvonsa olivat vakavat ja mietteliäät, sellaiset että ne pysäyttivät ohikulkevan vanhan miehen ihmettelemään.
-Jo osaa olla vakava ilme pikkuisella. Vaivaako sinua jokin vai mietitkö vain maailman menoa? Mies kysyi hyväntahtoisesti hymy parrakkailla kasvoillaan.
Tyttö räpäytti suuria silmiään ja heilautti kiharaista päätään.
-Minä odotan isää. Hän ilmoitti ja naulitsi jälleen katseensa ikkunaan.
Vanhus kurtisti otsaansa.
-Vai niin, vai niin. Missäs sinun isäsi sitten on? Käskikö hän odottaa täällä? Hän kysyi jälleen.
Nyt lapsi huokaisi hiljaa ja vaihtoi asentoa. Selvästi hän oli istunut samalla paikalla pidempäänkin muttei halunnut lähteä muuallekaan.
-Isä ei sanonut... mutta hän tulee varmaan ihan kohta.
Tässä välissä tavernan emäntä tuhahti pyyhkiessään rievulla viereistä pöytää. Myötätuntoisesti hän katsoi tyttöä ja sitten vanhusta.
-Tyttö on istunut tuossa jo aamuvarhaisesta eikä hänen isänsä ole vieläkään tullut. Pistää jo miettimään onko jotain tapahtunut... tuskin kukaan lastaan tarkoituksella jättää yksin kokonaiseksi päiväksi! Hän totesi ja seisahtui sitten siivoamiseltaan hetkeksi.
-Kohta on tavernan sulkemisaika enkä tiedä mitä teen hänen kanssaan jossei isää näy. En minä nyt voi lasta pihallekaan heittää. Nainen lisäsi huolestuneena.
Vanha mies näytti miettivän, sitten hän kumartui jälleen tytön puoleen.
-Mikä sinun nimesi on pikkuinen? Hän kysyi.
Tyttö näytti empivän hieman ennen kuin vastasi kysymykseen.
-Rojan.
Tavernan pitäjätär ja vanhus vilkaisivat toisiinsa. Kummatkin huomasivat ettei nimi ollut täkäläistä perua vaan luultavasti jostain kauempaa. Satamakaupunki oli toki rotujen ja kansojen kohtauspaikka mutta muualta tulleita ihmisiä oli vaikeaa, jollei mahdotontakin jäljittää jälkeenpäin. Mies jatkoi kyselyään.
-Mikä sinun isäsi nimi sitten on?
Nyt lapsi alkoi näyttää levottomalta ja hän pyöritteli nuttunsa nauhaa hermostuneena sormissaan. Hän myös vilkuili taakseen, kuin peläten että joku olisi salaa kuuntelemassa hänen puheitaan.
-Isä sanoi etten saa kertoa sitä. Hän sanoi lopulta hiljaa.
Mies sulki hetkeksi silmänsä ja huokaisi mutta yritti yhä pitää toivoa yllä.
-Kuulehan, meidän olisi nyt hyvin tärkeää kuulla isäsi nimi siltä varalta että hänelle vaikka on sattunut jotain eikä hän pysty tulemaan luoksesi. Sitten me voimme viedä sinut hänen luokseen, eikö niin?
Rojan näytti kamppailevan ajatustensa kanssa. Hän oli hyvin väsyneen näköinen ja varmasti nälkäinenkin, mutta ajatus isän sanan rikkomisesta ei houkutellut vaikka hän olisikin halunnut jo tämän luokse. Päättäväisesti hän sitten ravisti tummia kiharoitaan ja laski päänsä käsiensä varaan pöydälle. Emäntä huokaisi mutta vanha mies ei luovuttanut.
-Tulitko sinä isäsi kanssa kaksin tänne? Tulitteko te hevosella vai miten? Hän jatkoi edelleen kyselyään.
Lapsi mietti hetken mutta ilmeisesti isä ei ollut kieltänyt puhumasta tästä sillä hän alkoi selittää matkaansa kirkkaalla lapsenäänellään.
-Ei kun me tultiin miehistön kanssa salamalla... oli kauhean tyyntä ja minä pelkäsin ettei me päästä perille ollenkaan kun purjeet ei ottaneet yhtään tuulta ja kapteenikin kirosi niin kamalasti. Ja sitten isä sanoi että meidän pitäisi olla jo perillä kun markkinapäivä on niin lyhyt ja kaikki tavarat pitäisi saada myytyä ennen iltaa... Tyttö kertoi.
Vanha mies näytti alakuloiselta kuullessaan tämän. Merimiehen lapsi joka ei voinut olla juuri viittä ikävuotta vanhempi. Tämän ikäisinä he yleensä alkoivat käydä äkkipikaisten merenkävijöiden hermoille ja siksi satamakaupungeissa näkyikin tavallista enemmän rääsyissä kulkevia katulapsia ruokaa varastellen. Hän katsahti emäntään jolla näytti olleen samat mietteet.
-Minä voin vielä käydä satamassa kyselemässä jos siellä näkyisi Salama-nimistä laivaa. Pahoin kuitenkin pelkään... Hm, pidätkö lapsesta huolen sillä välin? Annat hieman ruokaa ja vettä...? Minä voin maksaa kun tulen takaisin...
-Älä siitä huoli. Keittiössä on yllin kyllin tähteitä ja noin pieni lapsi tarvitsee tuskin paljoa. Hän pysyy kyllä täällä.
Vanha mies hymyili vielä tytölle ennen kuin lähti tavernan ovesta satamaa kohti. Rojan ei ymmärtänyt mistä oli kyse ja huokaisi jälleen katsellen ikkunasta lankeavia viimeisiä valonsäteitä. Kiitollisena hän kuitenkin otti vastaan naisen tuomat ruoanpalat ja söi ne ahnaasti viimeistä murusta myöten. Hänen hennosta ruumiistaan saattoi päätellä ettei hän kovinkaan usein ollut saanut riittävästi ruokaa syödäkseen.
   Lopulta pitkä odotus otti veronsa ja tyttö nukahti käsivarsiensa päälle pöytään. Tavernan emäntä nosti lapsen varovasti syliinsä ja kantoi vuoteelle talon yläkertaan peitellen tämän sitten lempeästi huovalla. Mietiskellen hän palasi vielä hoitamaan asioita tavernan puolelle ja odotti kun vanha mies palasi tiedusteluretkeltään satamasta.
-Satamassa oli kyllä ollut laiva nimeltä Punainen Salama, mutta se lähti eteenpäin jo iltapäivällä... näyttää siltä että kukaan ei jäänyt kaipaamaan tyttöä mukaansa. Vanhus totesi väsyneesti.
-Yritin kysellä tietäisikö kukaan sen paluusta tai reitistä, mutta kukaan ei edes näyttänyt tietävän mistä laiva oli tullut. He kuvailivat vain miehistöä "karkeiksi, röyhkeiksi barbaareiksi" ja nauroivat kun kyselin lapsen isästä. Hän selitti ja sai emännän istahtamaan tuolille rättiään hypistellen.
-No mitä minä sitten teen tytölle? En minä voi lasta kadulle ajaa, mutta olen jo liian vanha häntä kasvattamaan! Lapsenlapsetkin saavat minut välillä niin väsyneeksi ja hekin sentään ovat jo vanhempia kuin tyttö. Nainen huokaisi.
Vanha mies nyökkäsi ymmärtävästi.
-Eipä minustakaan paljon hyötyä siinä suhteessa olisi mutta voin toki kysellä jos joku tuttavistani voisi ottaa hänet kasvatettavakseen. Säälihän se olisi noin nuorena joutua hukkaan. Hän puheli ja nappasi sitten kantamansa sauvan seinustalta.
-Näkemisiin sitten rouva! Palaan kyllä muutamassa päivässä ilmoittelemaan. Hän totesi ja hattunsa lieriä hyvästiksi kohottaen astui ovesta ulos kylmenevään ilmaan.
Tavernan emäntä huudahti vielä hänen peräänsä.
-Kiitos paljon avustanne herra!
-Jack. Mies ilmoitti nimensä vielä ennen kuin jatkoi matkaansa.
Emäntä salpasi tavernan oven huolellisesti ja sammutti valoa tuoneet kynttilät yhtä lukuunottamatta. Kynttilän valossa hän kiipesi portaat ylös ja oli jo menossa huoneeseensa yöpuulle kun tuli pysähtyneeksi sen huoneen ovelle jossa tyttö oli nukkumassa. Emännän oli vaikea kuvitella että joku haluaisi hylätä noin kauniin tyttölapsen, oli isä barbaari tai ei. Lapsi käänsi kylkeään ja tuhisi hieman nukkuessaan niin että naisen silmät kostuivat kyynelistä. Ei... tätä lasta ei ajettaisi kadulle, siitä hän pitäisi huolen! Tämän ajatuksen kera hän hiipi huoneeseensa nukkumaan.

3

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lettu

      tosi upea juttu, ja sujuvasti kirjotettu! tuollaista lisää! Jatka ihmeessä kirjoittamista

    • nomad999

      Rojanin tarina osa 2

      Seuraavana aamuna auringon jälleen noustessa emäntä valmistautui avaamaan tavernaansa ja yllättyi kovasti nähdessään tytön hereillä jo niin varhain.
      -Siunatkoon lapsi... nukuhan vielä muutama tunti, nyt on liian varhaista sinulle nousta. Hän totesi mutta tyttö nousi vuoteesta katsoen häntä vaativasti suurilla silmillään.
      -Joko isä on tullut? Kapteeni sanoi että meillä on kiire seuraavaan satamaan enkä minä halua että he joutuvat odottamaan meitä. Hän selitti huolestuneena.
      Emäntä ei heti tiennyt mitä sanoa. Sitten hän huokaisi ja istahti vuoteen reunalle vetäen lapsen viereensä.
      -Kuulehan Rojan... sinun isäsi... ei pääse hakemaan sinua nyt. Hän pyysi että saisit jäädä tänne vähäksi aikaa. Hän kertoi varovasti odottaen tytön reagointia. Kuten hän pelkäsi, Rojan ei ymmärtänyt.
      -Mutta laiva ei saa viivästyä. Kapteeni suuttuu jos matkaan ei päästä ajoissa! Hän intti ja halusi jo lähteä etsimään isäänsä alakerrasta.
      Emäntä pysäytti hänet.
      -Laiva lähtikin jo... ja sinun isäsi... öh, joutui lähtemään mukana mutta hän jätti sinut minun huostaani vähäksi aikaa. Hän sanoi hieman takellellen.
      Tyttö tuijotti naista hämmentynyt ilme kasvoillaan, selvästi hän yritti ymmärtää mitä hänelle oli juuri sanottu. Sitten hän käänsi jälleen päänsä päättäväisesti kohti portaikkoa.
      -Isä suuttuu jos hän joutuu odottamaan minua alakerrassa. Hän totesi kävellen sitten portaita alas.
      Emäntä huokaisi ja lähti tytön perään. Hän avasi tavernan ja alkoi puuhailla normaalisti vilkuillen kuitenkin välillä huolestuneena pöydän ääressä ikkunaa tuijottavaa tyttöä. Yllättävän kärsivällisesti tämä jaksoi istua paikoillaan kun muut samanikäiset olisivat varmasti kyllästyneet tai alkaneet parkua ikäväänsä. Tavernan asiakkaat näyttivät huvittuneilta mutta jättivät kuitenkin lapsen rauhaan kuullessaan emännältä tämän tarinan. Rojan söi hänelle tuodun ruuan mutta kieltäytyi jälleen liikahtamasta paikaltaan muuten kuin tarpeilleen. Joku yritti hänelle puhuakin mutta sai vain yhden sanan mittaisia hiljaisia vastauksia jos niitäkään. Illan tullessa alkoi meno muuttua hieman vauhdikkaammaksi kun kaupungin miehet ja merimiehet poikkesivat tuopilliselle ja emäntä pyysi tyttöä siirtymään keittiön puolelle ettei mitään ikävää tapahtuisi. Hämmästyneenä Rojan katsoi häntä ja kurtisti kulmiaan.
      -Ei mitään voi tapahtua... isä sanoi että hän antaa perskutia niille jotka uskaltavat kiusata minua! Hän kertoi ja sai ympärillä olevat miehet hörähtelemään.
      Eräs vanhempi merimies kumartui tytön puoleen naureskellen.
      -No onkos sinun isäsi sitten niin vahva että hän pystyisi antamaan perskutia meille kaikille?!
      Tyttö näytti loukkaantuneelta siitä että hänen isäänsä epäiltiin. Ilmeisesti isä oli hänelle suurikin sankari.
      -Isä sanoi että jo hänen nimensä saisi merimiehet juoksemaan kovaa karkuun ja ne jotka eivät juoksisi, eivät edes tajuaisi mikä heihin iski! Hän kehaisi ylpeänä ja sai kuulijat nauramaan entistä kovemmin.
      Merimies näytti kiinnostuneelta tästä.
      -Ihanko totta? No mikä hänen nimensä sitten on? Hän kysyi ryystäen samalla kuuluvasti tuopistaan.
      Tyttö mutristi huuliaan.
      -Isä sanoi ettei sitä saa sanoa. Hän ilmoitti.
      Nyt miesjoukko mylvi naurusta ja tavernan emännän oli pakko taluttaa Rojan puoliväkisin keittiön puolelle. Lapsi ei voinut ymmärtää mikä hänen sanomisissaan oli ollut niin hauskaa ja pettymyksen ja kiukun kyyneleet kimmelsivät hänen silmäkulmissaan.
      -Isä kyllä hoitelee heidät kaikki kun hän palaa. Hän mutisi käsiään nyrkkiin puristaen, jääden sitten erääseen keittiön nurkkaan murjottamaan.
      Loppuilta oli kiireistä eikä tavernan emäntä ehtinyt vahtimaan tyttöä niin tarkasti koko iltaa. Hän huomasi kuitenkin että tämä pysyi tiiviisti paikoillaan ja sulkemisajan tultua kyyhötti edelleenkin tuossa samassa nurkassa. Nyt nainen alkoi jo huolestua, eihän nyt voinut olla normaalia että leikki-ikäinen lapsi tuolla tavalla murjotti yksinään. Hän muistutti kuitenkin itselleen että jos tyttö todella oli elänyt merillä, hänellä tuskin oli ollut tovereita tai tilaa leikkeihinsä. Annettuaan hänelle ruokaa, emäntä johdatti tytön pesusoikolle.
      -Kun kerran täällä olet, saat luvan tulla kunnolla kuuratuksi. Eihän siitä mitään tule että kuljeskelet kaupungissa likaisena kuin kerjäläinen. Hän totesi ja komensi sitten lapsen riisuutumaan ja istumaan saaviin.
      Tähän Rojan ei suostunut protestoimatta mutta kokemus lapsista sai emännän kuitenkin viemään voiton ja lopulta tytön oli pakko totella vaikkakin hampaitaan kiristellen ja erittäin vastentahtoisena. Hänen riisuessaan emäntä sai kuitenkin kokea elämänsä yllätyksen: Tytön käsivarressa oli mustalla piirretty kuvio jonka hän ilmeisesti oli halunnut pitää piilossa. Henkeään haukkoen nainen osoitti kuviota sormellaan.
      -Herran tähden... mikä ihme tuo on? Hän tivasi.
      Tyttö ei epäröinyt hetkeäkään vastatessaan.
      -Verimerkki. Hän ilmoitti kuin se olisi aivan arkipäiväistä.
      Emäntä katsoi häntä silmät pyöreinä.
      -Että mikä? Hän toisti järkyttyneenä.
      Tyttö huokaisi, kuin kyllästyneenä siitä että toinen ei tiennyt mistä hän puhui.
      -Verimerkki tietysti. Isällä on myös sellainen mutta hän sanoo että ihmiset eivät halua nähdä sitä ja että se pitää pitää piilossa.
      Nainen vetäisi henkeä.
      -Vai niin... no nyt se saa kyllä lähteä! Hän ilmoitti topakasti ja kastoi rievun saippuaveteen alkaen hangata kuvaa.
         Se ei kuitenkaan lähtenyt mihinkään ja lopulta emäntä joutui tunnustamaan tappionsa. Hiljaisena hän hankasi tytön päästä varpaisiin puhtaaksi ja passitti tämän sitten nukkumaan lainapaita päällään. Pestessään tytön omia vaatteita puhtaiksi hän mietti huolestuneena lapsen iholla ollutta koukeroa. Kuka haluaisi kasvattaa tällä tavalla merkatun lapsen? Suuri osa tavallisista ihmisistä pelkäsi velhoja ja taikuutta, ja merkki varmasti saisi heidät perumaan hyvät aikeensa. Miksi lapsella edes oli merkki kädessään?! Oliko hänessä kenties jotain erikoista? Vai kertoiko tämä "verimerkki" vain barbaarisesta verestä jota hän oli saattanut saada isältään. Huolestuneena nainen ripusti vaatteet kuivumaan ja vaelsi yöpuulle tarkastettuaan vielä kerran että kaikki oli kunnossa tavernan puolella.

      • eveny

        jatka ihmeessä tää on tosi kiinnostavaa luettavaa.. ja haluun lukee lisää..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe