Reserviläiset pidettävä kunnossa ja ajan tasalla!

"mummeli""

Mihin tuo määrä sotilaita kykenee,oliko se 230 000 , eiväthän he millään pysty puolustamaan tätä maata.
Miten Suomen armeijalla on varaa haaskata koulutettu reservi? Onko se niin kallista pitää kertausharjoituksia, että isänmaalle voi sanoa näkemiin.

Outoa ajattelua. Koettakaa nyt hyvät päättäjät saada sinne päätöksen tekoon muitakin, kun homoja ja "akkoja".
"akat" eivät tarkoita naisia
ja homot ovat tärkein asia tämänpäivän Suomessa!!!!

15

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hwcgv

      Minun mielestäni määrä oli 120 000 sotilasta.

      • MukanaVaiUlkona

        Tuo 120 000 taitaa jäädä jäljelle, kun 900 000 ressukirjeen saajasta päivitetään ulos kaikki kruununraakit.


    • puujalka

      Minun mielestäni kaikki jotka ovat käyneet armeijan on pidettävä jonkinlaisessa varareservissä olipa ikä mikä tahansa jos vaan terveys edellyttää jonkinlaiseen tehtävään, esimerkiksi huoltojoukkojen kevyempiin tehtäviin soveltuu ihan hyvin jopa 65-70 vuotiaskin, sillä vaaditaanhan nykyään sitä että pitää käydä töissä vaikka ikää on 65 ja koko ajan yritetään ikärajaa nostaa.

      Turha tuhlata nuorempia ja kyvykkäämpiä sotilaita huoltotehtäviin tai jonkin kohteen suojeluun kovin nuoria esimerkiksi 40 vuotiaita, 40 vuotiaat on vielä taistelukykyisiä jos heilläkin terveys on hyvä.

      Näin saataisiin Suomeen huiman suuri reservi ja reserviläisten kuntoa seurattava paremmin, esim työpaikkojen terveystarkastusten kautta ja työttömät kelan kautta.
      Tiedot puolustusvoimille.

      Ei maksa mitään pitää miehiä reservissä ja kaikille ei tarvitse järjestää kertausharjoituksia sillä huoltojoukoissa ja vähemmän tärkeissä ja helpoissa tehtävissä pärjää ilman kertausharjoituksiakin, jos minä olisin päättävässä asemassa puolustusvoimissa, ajaisin ehdottomasti asiaa jolla kaikki, ainakin 65 ikävuoteen saakka olisivat jonkinlaisessa varareservissä, sillä vielä jää jäljelle paljon niitä jotka jäävät taustalle siviilitehtäviin ja "kotirintamalle".

      Tämän viestin saisivat lukea ajatuksella myös puolustusvoimien ylin johto!!!

      • Muuten komppaan, mut

        korvaan rasahti tuo "huoltojoukoissa ja vähemmän tärkeissä ja helpoissa tehtävissä". PV kouluttaa sakkia kaikennäköisiin tehtäviin ja kokonaisuutena ne on yhtä tärkeitä: paras ja särminkin sissi on hyödytön ellei taustalla ole esim. radio- ja viestintäyhteyksiä ylläpitäviä henkilöitä pitämässä huolta siitä että saadaan tarpeen tullen tulitukea, varustetäydennystä tai ilmoiteta vihollisten liikehdinnästä. En ala väittämään että porukka tarvitsisi kertausta jos asepalvelus on kulunut esim. varusvarastolla vaatteita viikatessa, mutta jokaista miestä tarvitaan tosipaikan tullen ja kaikki ovat yhtä tärkeitä tekemässä omaa tehtävänsä parhaansa mukaan.

        T: Ivalo, II/97


      • puujalka
        Muuten komppaan, mut kirjoitti:

        korvaan rasahti tuo "huoltojoukoissa ja vähemmän tärkeissä ja helpoissa tehtävissä". PV kouluttaa sakkia kaikennäköisiin tehtäviin ja kokonaisuutena ne on yhtä tärkeitä: paras ja särminkin sissi on hyödytön ellei taustalla ole esim. radio- ja viestintäyhteyksiä ylläpitäviä henkilöitä pitämässä huolta siitä että saadaan tarpeen tullen tulitukea, varustetäydennystä tai ilmoiteta vihollisten liikehdinnästä. En ala väittämään että porukka tarvitsisi kertausta jos asepalvelus on kulunut esim. varusvarastolla vaatteita viikatessa, mutta jokaista miestä tarvitaan tosipaikan tullen ja kaikki ovat yhtä tärkeitä tekemässä omaa tehtävänsä parhaansa mukaan.

        T: Ivalo, II/97

        Onhan toki tärkeitä tehtäviä kaikki mutta korjataanpa nyt sitten että niissä tehtävissä missä pärjää vähemmälläkin sotilaskoulutuksella ja huonommalla fyysisellä kunnolla ja en tarkoittanut viestintää vaan nimenomaan esim. varustehuoltoa ja korjausta ja lääkintätehtävien avustamista, kuljetustehtäviä yms.

        .--- .- - .. - .- .-. .. -. .- .--. .-.- .-. .--- .-.- .-.- -.- --- -- . -. - --- .--. .- .. -.- .- .-.. .-.. .- ... ...- .-.- .... .-.- -. .... . .. -.- --- -- .--. .. -.- ..- -. - --- .. -. . -. -.- .. -.


      • Koiraslottakersantti

        Puolustusvoimissa palvelee useita siviilipukuisia kouluttajia ostopalveluna.Oman alansa asiantuntijoita.Eikä päivääkään huomioida kertausharjoitusvuorokausissa, SA-sijoituksissa saati YLENNYKSISTÄ puhumattakaan.
        Todellisia oman alansa osaajia kohdellaan kuin ilmaa.
        Kohta rauhanpuolustajien jäsen.
        - I-luokan koiraslotta ja res kers -


      • ainavamihina

        soran varalt
        Olen huolissaan maalman epävakaurest. Resitenttikin se alvarikseen vaan soitteloo ja ärsyttää naapurin isäntää. olis ny nöösipoika varovaisempi. Mutta eihän ne tuossa iässä usein ymmärrä. Enhän minä mitenkään sotaa toivo, mutta olen siihen varautunnu ihan konkreettisesti. Mulla on nimittäin sänkyn alla repuus kuivamuonaa, viikoks varuilt jos ei armeijaan huolto satu toimahan. Kokemuuksesta tierän jotta esmerkiks talvisoras se reistaali pahoin. ja puhras alusvaatekerraasto, jalkarätit ja sukkia. saipoota ja pyhje ja par nästuukia suolaa ja kahveeta. ja sellaane riimus rankia sain sen vävylt 80 vuotis lahjana toi se kyllä hyvää konjakkiakin. ja pulloo sinoolia. pari puukkoo ja paripulloo molotovin koktailia. Ja pullo hyvää konjaakkia on lääkkeheks. Aseena puukojen lisääk mulla on 9mm pistooli sellaanen lahtiase ja muutaman kymmeenen patruunaa, ny alkuunsa. tänne vaivaiskotihin kun ei pitkäpiippusta kivääriä tohtinnu tuora. nykki johtaja-rouvva kyseli mun reppun sisältyä sanoin rotta siin on mun pilkkivehkehet. Kaapis mul on oikein hyvää laatunen sarkapuku karvalakki, erinomaaset pilkkisaappahat ja kunnoon rukkaset. Lähteis tempaasen tuolt hoitajen pukukaapis sellaasen ison valkoosen kaavun sarkapuvun päälle lumipuvuuks. Tuost ysi millisest puheenollen kokeemuksesta tierän, että se on sellaanen vekotin, jotta kun sillä antaa napin ohtahan joko rysälle , niskuroovalle torppaarille tahi renkille nin siinä henki vaihtaa hiippakuntaa meko nopiaa. Liki väliittömästi. Se on melko kivuton lähtö, oikia armomurha. Pääsöö joutava pois pahasta maailmasta.
        Vanhainkorin nopian lähröön joukoist
        Lapualla 16.4.2015


      • KymmenenTekeeYhden

        Mitenkäs amerikkalaiset tuon kerran laskivat:

        Jotta saadaan yksi rintamakelpoinen jenkkisotilas varustetuksi tehtäväänsä, tarvitaan hänen taakseen erilaisiin tukitoimiin kymmenkunta muuta ihmistä kokkaamaan, pyykkäämään, ylläpitämään asumisjärjestelyjä, rassaamaan aseita, kantamaan varusteita, organisoimaan kuljetuksia, huolehtimaan terveydestä jne.


    • gummeli

      Onko mummelilla itsellä asepalvelus suoritettu?

    • ....

      Suomeakin riivaa länsimaisen korkean elintason vitsaus = huonot elintavat, ylipaino ja liikkumattomuus. Näistä sitten muodostuu diabetesta, liikuntaelinsairauksia, nivelrikkoja, vyötärölihavuutta jne.

      Reserviläisistä enää 20% omaa kiitettävän kunnon ja 50% ei tositilanteessa pystyisi enää suoriutumaan kiitettävästi sodanajan tehtävistään, vaan heidät on sijoitettava kevyempiin tehtäviin. Nyt täytyisi kyllä jokaisen reserviläisen vähän pohtia sitä omaa fyysistä toimintakykyä, että olisiko kenties jonkunlaisen skarppauksen aika.

    • Rauhan asialla

      Taidat "mummeli" olla hiukan TYHMÄ.

    • rergergegrergerg

      Alkoi yhtäkkiä tehdä mieli potkia mummoja. Asevelvollisuus on alistumista homoseksille. Vitun homot.

    • homma
    • tykinruokaa

      Taitaa se 230 000 olla tänäpäivänä tykinruokaa, kun nykyajan sodankäynti on aivan muuta, mihin 1989-1990 luvulla armeijan käyneet on opetettu sotimaan, kuten itsekin kävin armeijan tuolloin esikuntajoukoissa, terveydentilani takia.
      Tykinruokaa sotilaat ovat, jos heidät pannaan suurena joukkona etenemään vihollista kohden ja vihollinen käyttää taktisia aseita.
      Tämänpäivän sodankäynti on siirtynyt yhä enemmän erilaisiin kauko-ohjattuun sodankäyntiin ja kehittyy siihen yhä enemmän.
      Vihollinen ei enää rynnistä fyysisesti puolustus joukkojen kimppuun omaa henkeään vaarantaen, vaan pysyttelee kaukana rintamalta ohjaten kauko-ohjattuja sotakoneitaan turvallisesti bunkkerissa.
      Yhä enenmmän taktiset iskut suoritetaan kauko-ohjattujen pommien avulla ilmasta käsin, kuten uutisista olemme saaneet todeta.

      Milloinkahan saamme nähdä ensimmäisen kauko-ohjatun panssarivaunun suomessa, jossa miehistöä ei menetetä, jos panssarivaunu tuhotaan.

    • Anonyymi

      Et nähtävästi ole nähnyt sitä kreikkalaista tms. solan puolustusta jossa kourallinen taisteli viimeiseen mieheen kokonaista armeijaa vastaan, ja petturi petti ne. hyvin niillä pyyhki. suomeen vaikea tulla järvien ja metsien läpi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      80
      3389
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1992
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1901
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1558
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1395
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1048
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe