Tuppisuu Jumala :(

Epäilijä12345

Miksi tämä KaikkiValtiasJumala on ollut tuppisuuna nämä vuodet,vuosituhannet,miljoonat vuodet ???

Ja kun osa ihmisistä tarvii jotain korkeampaa että pysyy järjissään niin on keksitty uskonnot joilla lampaat pysyy karsinassa.....tylsäää !

19

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M. Eläjä.

      Miksi tyydyt 'tuppisuu' jumalaan?

      • Epäilijä12345

        Mitä ehdotat tilalle ?


      • M. Eläjä.
        Epäilijä12345 kirjoitti:

        Mitä ehdotat tilalle ?

        Avointa suoraa ja keskitettyä voimaa suoraan omaan itseen.


      • Epäilijä12345
        M. Eläjä. kirjoitti:

        Avointa suoraa ja keskitettyä voimaa suoraan omaan itseen.

        Hmm, ai jotain meditointiako ja mantran hokemista..Hmmm !


    • Jos tarkoitat Raamatun Jumalan hiljaisuutta se johtuu sitä kun raamatun kirjoittajat ovat kuolleet. likipitäen kaikki kristityt pillastuvat jos jotain uutta siltä suunnalta ilmaantuisi.

      Koska kuitenkin jokainen kokee uutta eettistä ja moraalista elämää olemme tällä palstalla varsin useissa pohdinnoissa luopuneet kirjaimellisesta uskosta raamatussa kuvattuun jumaluuteen.

      Sinulla on hyvä lähtökohta kun kirjoitat:
      "Ja kun osa ihmisistä tarvii jotain korkeampaa..."

      Ihmisessä on osa joka tietää että jokin idea on oltava, etsi niin löydät ole huoleti

    • Epäilijä12345

      No sitä kyllä justiinsa meinasin, aika sälli tää Kristinuskon IkuinenKaikkivoipaJumala. :(

      Niin, kun tätä olemassaoloa ja universumia tosissaan pähkäilee niin tyhjää lyö, nyt varmaan tarvitaan äkkiä jotain uskontoa täyttämään tämä musta aukko sisimmässä. :)

    • Pienen pieni kirjanen on aika hyvä
      "Tarkoitus on ainoa valinta"

      Toinen miltei yhtä hyvä on
      Juha Pitkäsen Vapaus valita

      Uskontoja ei varmaan liiemmälti kannata käydä valkkaamaan. Pikemminkin olisi ymmärrettävä tarkoitus elämälleen (vaikka mikä minä olen sanomaan? voihan joku ottaa elämänsä tarkoitukseksi ja päämääräksi valikoida uskontoja)

      Viktor E Frankl jo ammoin kehitti Logoterapian jotta hän pystyi ohjaamaan potilaitaan oman itsensä tarkoituksen polulle.

      Eikä ole aivan vähäinen tuon Eino Leinon turinat. esim. Tuure Kilpeläinen on ottanut mainiosti uusiokäyttöön hymyilevä Apollo runon. Siinäkin on elämän tarkoitus sanottu täysin tyhjentävästi.

    • Hiljaiiiiiiiinenko

      No tuppisuu Jumala ei kyllä ole. Jumala puhuu nykypäivänäkin ihmisille kuten aikaisemminkin, jos vaan haluaa kuulla Jumalan äänen ja yleensä just se et ottaa Jumalan vastaan. Itelleni Jumala puhuu paljon, esim kertoo että tolla ihmisellä on elämässä tälläinen asia meneillään, mene rohkaisemaan näillä sanoilla. Yks esimerkki (ei tosin omasta elämästäni) on se, että Jumala kehotti yhtä miestä hengellisessä kokouksessa kesken saarnan alkaa tehdä kärrynpyöriä. Mies oli että no en todellakaan, ihan sekopäistä mut Jumala vaan jatko kehottamistaan ja niimpä mies alkoi sit tehä kärrynpyöriä. Tän miehen takana istui ateisti, joka oli rukoillut että "jos oot Jumala muka olemassa, niin pistä toi edessä istuva mies tekemään kuperkeikkoja". Jumala kyllä puhuu ihmisille. Toinen esimerkki tuli mieleen et yks porukka oli rukoilemassa ja Jumala puhui yhdelle näistä rukoilijoista että heidän tuttunsa (johon ei oltu pidetty yhteyttä vuosiin) on just nyt humalassa ja ajanut polkupyörää ja suistunut ojaan, Jumala kehotti rukoilemaan hänen puolestaan. Seuraavana päivänä he kuulivat, että juuri näin oli tapahtunut silloin. Kun etsii Jumalaa, kääntyy hänen puoleensa ja kuuntelee, nii saattaa yllättyy miten paljon se Jumala itseasiassa jutteleeki ja puhuu.

      • Pöhh

        "Pistä tuomedessä oleva mies tekemään KÄRRYNPYÖRIÄ" ei kuperkeikkoja. :D senat meni sakasi


    • -Brina-

      "Miksi tämä KaikkiValtiasJumala on ollut tuppisuuna..."
      Olisikohan juttu niin, että Jumalalla ei ole suuta? Tässä nyt en herjaa enkä vitsaile, sillä kuka on 'nähnyt' ja/ tai on pääsyt jotenkin 'lähelle' sitä AinoaaOikeaaJumalaa, kertoo sen olevan vain sokaisevan kirkasta rakastavaa ja kaiken hyväksyvää Valoa. Sillä Itsellään ei ole Täydellisyydessään mitään fyysiseen olomuotoomme verrattavaa muotoa, mutta ilmentämässään maailmankaikkeudessaan se on joka suhteessa mukana kaikessa mitä on (mitään ei voi olla Sen ulkopuolella!). Siis sinussakin! Ja jos et vielä kuule Sen 'ääntä' itsesi kautta (yleensä puhutaan sydämen äänestä tai hiljaisuuden äänestä sisimmästä) se johtuu vain siitä, että et ole antanut Sille lupaa etkä tilaisuutta ja olet vain keskittynyt mieleesi ja siihen vaikuttaviin 'maailman ääniin'.

      Aina on ollut ihmisiä jotka ovat 'kuunnelleet' tuota hiljaista sisimpäänsä eli sitä Jumalan ääntä joka vastaa aina kun ihminen tahtoo tutustua ja ymmärtää tuota itsessään 'piilevää' jumaluuttaan. Juuri sen kautta ovat tulleet kautta aikojen mitä erilaisimmista lähteistä tulleet korkeat hengelliset opetukset ja niitä tulee edelleenkin entistä kiihtyvämmällä vauhdilla (ihmiskunta on heräämässä jumaluutensa totuuten uskonnoista huolimatta! ;)

      "uskonnot joilla lampaat pysyy karsinassa...."
      Uskonnot ovat edelleenkin tarpeellisia monille ihmisille, sillä niiden 'karsinat' alkavat jossakin elämässä tai elämän vaiheessa ärsyttämään ja ahdistamaan. Tällöin ne joko hylätään ja aletaan uskomaan uskontojen näkemyksiä täysin päinvastaisiin ajatusrakennelmiin.. Kuitenkin... meissä on poislähtemätön ominaisuus sisimmässämme eli ns. "jumalkipinä" joka tarkoittaa, että olemme Jumalan Lapsia huolimatta tämän hetkisistä uskomuksistamme ja että se on vetämässä meitä jokaista koko ajan oikeaa totuutta kohti, mistä seuraa, että ennenpitkää alkamme 'kyselemään'....kuten sinäkin Epäilijä12345.

      • Joulun sanomaa

        Jumala asuu meissä kaikissa, me olemme tuon hiljaisen Jumalan puhuvia päitä.

        Me olemme käyttöliittymiä tuolle Jumalalle. Ja kaikkihan olemme itsejämme, sillä meillä on minä-tunne. Tämä minä-tunne joka olemassaolon tunne, kumpuaa suoraan Jumalasta ja on Jumalaa.

        Valoisuuden aste vaihtelee ja se riippuu siitä kuinka paljon olemme uskaltautuneet riisumaan tuota käytöliittymää. Silti olemme kaikki samassa Jumalassa.


    • tuulen humina

      Rakkaus on tuppisuu, jok ilmenee kaikkialla luonossa, mutta rakkautta toitottava ihminen joka sanoo rakastavansa, toista ihmistä,eläimiä ja luontoa on hyväksikäyttäjä, eikä huomaa mtä todellinen rakkaus on.

      Kedon kukkanenkin nousee keväällä kasvaa kukkii, ja sen kukisto
      on sen rakkautta, joka ainut mitä hän voi antaa kaikille jotka sen ohi kulkevat
      Se lakastuu, herätäkseen seuraavana kesänä uudelleen

      Puu seisoo juurillaan vuosisatoja,jakaen vihreydellään rakkauttaan ympäristöön, ja sillä olisi paljon kerrottavaa, mitä ihminen on aikaansaanut tuona aikana, sitten tulee ihminen ja kaataa sen, ja näin puu uhrauruu, ihmisen ahneuden hyväksi, eikä se siitä valita

      Luonto on täynnä rakkautta mutta rakastaako ihminen

    • Käyttöliittymä

      Miten minä näen sinut? Näen sinut oikeasti Jumalana, joka etsii itseänsä. Jumala ei ole valmis, vaan itsekin näyttää itseänsä etsivän.

      Voidaan nähdä niinkin, että universumi on heräämässä tiedostamaan itsensä.

      Tätä kautta kai Jumalakin täydentyy, kun se vihdoin itsensä siellä täällä löytää.
      Me emme ole täällä turhan takia, vaan sen takia että itsemme löydämme.

      Tämä syvin itsesi on se suuri olemassaolo, joka on kaiken alulle pannut. Voit ajatella olevasi käyttöliittymä tuolle suurelle olemassaololle, jonka tunnistat itsessäsi minä-tunteena. Kun tunnet olevasi olemassa syvästi, se kehittää rakkautta. Ja kun on olemassaolon tunnetta ja rakkautta, kehittyy tietoisuus.
      Tässäpä kolmikko oleminen-rakkaus-tietoisuus, mistä ihminen rakentuu.

    • sahlom--,,,,,,,

      Jumala, hän tulee loppiaisena, antaa uuden suunnan Suomen äitisrk;ssa Turussa.
      piispa Mäkinen on mukana kun Esikoislestat muuttuu Sakramenttikirkoksi, Lestadius jja Luther hylätään, tilalle valitaan nykyisten lapinmiesten konglaavi.

    • igor thvijaletinow

      epäily on synti,, suurin..

    • KAIKEN LÄHDE

      Ehkä se ei ole oppinut puhumaan.

      Jos kuuletjumalan puhuvan sinulle, niin saat olla aivan varma, että se ei ole, vaan sinun oma projektiosi jumalasta

      Ne jotka ovat kuulleet jumalan äänen, ja tehneet sen mukaisia tekoja,
      jotka eivät ole mitään hyviä tekoja, vaikka ne on tehty jumalan käskystä.

      On olemassa ääretön hiljaisuus, joka ei ole ihmisen luomaa hautausmaan hiljaisuutta, eikä elämistä hiljaisuudessa.

      tuon äärettömän hiljaisuuden totuus tulee luoksesi, kun elämän valheellisuus on ymmärretty.
      Se polttaa poroksi, kaiken menneisyyden taakan jota me olemme kantaneet, psykologisena perimänä, eli perisyntinä.

      SEN SEURAUKSENA KAIKKI KÄRSIMYKSET,TUSKAT JA VÄKIVALTA PÄÄTTYVÄT, JA VOIMME ELLÄÄ AUTUAALLISTA ELÄMÄÄ

      • Raukeaminen elämää

        Ihminen aistii sen ikäänkuin raukeamisena tai
        ilona ja rauhana.

        Asteittainen raukeaminen (nirvana) tulee siitä, että takertuminen materiaan heikkenee. Hiljaisuus täyttää olemuksesi ja huomaat että muodollinen olemuksesi satuhahmo.

        On ikäänkuin itsestäänsyntynyt hiljaisuuden kenttä jota ei saa lakkaamaan. Olet rauennut ja lakannut muotona, mutta oleminen on. Takertumisesi muotoon on pois, taustalla oleva totuus jää. Tuo tausta on aina läsnä vaikka olisikin missä toiminnoissa tahansa. Ihminen ei siksi löydä mitään uutta, vain kadottaa itsensä, jotta itsensä löytää.

        Vertaus. Kyse on apinasta, jonka väkivaltainen takertuminen banaaniin lakkaa. Tällöin se huomaa ette se olekaan banaani vaan oma itsensä.

        Kun olet rauennut, niin on tosi elämä. Olet ensimmäistä kertaa oikeasti olemassa tietoisesti, et ole enää unikuvassa kiinni. Itseasiassa kukaan objektinkaltainen (esineenkaltainen) ei ole olemassa, on oleminen.

        ON OLEMINEN. näin se koetaan.


    • Kaksi totuutta

      On kahdenlaisia oikeasti valistuneita:
      1. arhateja
      2. buddhia

      Arhatit sanovat: "ulkopuolella on vain materiaa ja turhuutta, vain sisältä löytyy totuus" (löytäneet sisäisen jumaluuden)
      Buddhat sanovat: "kaikkialta löytyy totuus" (löytäneet sisäisen ja ulkoisen jumaluuden)

      Kummatkin ovat näkökulmastaan oikeassa, sillä kummatkin kertovat ehdottomasti sen mitä on koettu. Buddhilla laajin kokemus.

    • Apinoiden valtakunta

      Täällä kirjoitetaan paljon samasta asiasta mitä erilaisimmin sanankääntein.

      Tiivistän koko homman yhteen lauseeseen:
      "Apinoiden tarvitsee vain irrottaa ote banaanista, niin Jumala löytyy"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe