VILJAKÄÄRMEEN HANKINTA

NeFeRtiTi

Haluisin hankkia viljakäärmeen. Olen lueskellut netistä kaikennäköistä ja sain eläinkaupasta hoito-ohjeet.

Silti pyytäisin että "asiantuntijat" tai viljakäärmeen omistajat vastaisivat pariin kysymykseen joista haluan olla kuitenkin varma! :)

Olisiko järkevintä hankkia poikanen,nuori vai täysikasvuinen viljakäärme?

Kumpi on helpompi: naaras vai uros?

Kuinka iso terrarion pitää olla ja pitääkö siellä olla jotain erityistä ja miten lamput lämpötyynyt ym pitää sijoittaa? (meillä on leveydeltään 100cm ja korkeudeltaan 50cm suuruinen vanha akvaario,kelpaako?)

Kuinka usein terraario/akvaario pitää putsata ja miten se putsataan?

Voiko hiirten ym pelkästään pakastettuja ja miten te niitä syötätte? Tarviiko ravinnon olla elävää?

Voiko käärme olla samassa huoneessa marsun kanssa?

Kuinka usein käärme luo nahkansa?

Sattuuko jos se puree?

Onko mitään erityistä tapaa miten käärme nostetaan?

Miten käärme talvehtii?

Kuinka suuren tilan käärme tarvitsee huoneesta?

Kuinka usein käärme ruokitaan?

Miten käärme tuodaan eläinkaupasta? Missä se kannetaan?

Pitääkö lampun olla päällä ympäri vuorokauden?

(Ihan kompakysymys mutta) Piten ja mistä käärme ulostaa ja virtsaa? Voisko se pissiä syliin? xD





Jos jäi jotain kysyttävää niin lisään ne tänne myöhemmin! :)

7

2356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NeFeRtiTi

      Tarvitseeko käärme kaverin?

      • ...tutustunut http://www.matelijat.info -sivuihin. Sieltä varmaan saat vastauksen, jos täältä et saa. Itselläni ei ole viljakäärmettä, vielä, ja en osaa vastata varmaksi kaikkiin kysymunsiisi. Lisäksi [email protected] auttaa varmasti mielellään.
        Lisäksi lyömättömiä linkkejä ovat www.herppi.com , liaani.net ja herpetomania.fi/marikan herppisivut. Jos et sattuisi oleen näihin tutustunu, niin varmaan kannattaa. Toivottavasti näistä on apua sinulle. Onnea miellyttävän viljakäärmeen hankintaan! Olen melkein kade, kun en itse nyt heti pysty sellaista hankkimaan.


      • nipo
        gibson61 kirjoitti:

        ...tutustunut http://www.matelijat.info -sivuihin. Sieltä varmaan saat vastauksen, jos täältä et saa. Itselläni ei ole viljakäärmettä, vielä, ja en osaa vastata varmaksi kaikkiin kysymunsiisi. Lisäksi [email protected] auttaa varmasti mielellään.
        Lisäksi lyömättömiä linkkejä ovat www.herppi.com , liaani.net ja herpetomania.fi/marikan herppisivut. Jos et sattuisi oleen näihin tutustunu, niin varmaan kannattaa. Toivottavasti näistä on apua sinulle. Onnea miellyttävän viljakäärmeen hankintaan! Olen melkein kade, kun en itse nyt heti pysty sellaista hankkimaan.

        oikea osoite on siis www.herppi.net ;)


      • nipo kirjoitti:

        oikea osoite on siis www.herppi.net ;)

        ....korjasit, nipo!


    • tulevalle hankinnalle

      Viljakäärme on yksi helpoimmista harraste-eläimistä. Käärmeen hankinnassa tulee kuitenkin ottaa huomioon, että jokainen on kuitenkin yksilö.

      Itselläni kokemusta sekä poikasena hankituista, omista poikasista, että yhdestä aikuisena ostetusta. Suosittelen kuitenkin mieluummin ostamaan suoraan kasvattajalta. Silloin saat varmaa tietoa käärmeen käyttäytymisestä, tavoista ja tottumuksista.

      Meillä aikoinaan ensimmäinen sijoitettiin poikasena vanhaan akvaarioon, jonka muokkasimme tuuletuksen ja lämmön huomioonottamalla käärmeelle sopivaksi, mutta nyt aikuistuttuaan kaikki isot käärmeet asustavat terraarioissa sen vuoksi, että hoito ja huolto on helpompi tehdä edestäaukeavassa terrassa.

      Terran siivoamme aina ruokinnan yhteydessä, sekä tarpeen tullen muutenkin, kun on esim. ulosteita.

      Ruokana on pakastetut hiiret, aikuisille isot ja pikkuisille pienet (väliltä löytyy kokoeroja käärmeen kokoon liittyen) jotka sulatamme kuumassa vedessä ja tarjoamme sopivan lämpöisinä erillisissä ruokintabokseissa. Herppi.netistä löydät kyllä tietoa siitä, että ruoan ei tule olla elävää, päinvastoin.

      Nuoria käärmeitä ruokitaan useammin, kuin vanhoja, ne myöskin luovat nahkansa useammin. Viljiksen aktiivinen kasvuaika on n. 3 vuotta.

      Puremakin on käärmeen kokoon liittyvä seikka, vauveli kutittaa, iso pistää, tärkeintä kuitenkin on, että jos käärme puree niin antaa purra ja yrittää irroittaa puremisotteen mahdollisimman varovaisesti, ettei hampaat/suu vahingoitu. Meillä kaksi 14:sta poikasesta on erehtynyt puremaan, ja yksi aikuinen kerran ja syy on ollut se, että ruokintatilanteessa kädet ovat haisseet hiirelle (kun se tulee tehtyä yleensä liukuhihnaperiaatteella).

      Talvehtimisesta: käärmeenpoikanen yleensä kuoriutuu kesän aikana, eli ruokitaan mahdollisimman hyvin ja sitten laitetaan talvilevolle, tästäkin on juuri aktuelli keskustelu herppi.netissä.

      Matelijat eivät pysty tuottamaan lämpöä omaan kehoonsa samalla tavalla kuin nisäkkäät, eli näin kylmällä ilmalla itse kyllä laittaisin poikasen vaikka maitopurkissa takin sisälle kotiinkuljetuksen ajaksi.

      Viljis on hämäräaktiivinen eläin, eli lamppua ei saa pitää koko vuorokautta päällä.

      Käärmeellä on kloaakki, josta se sekä pissaa, että kakkaa. Kädessä pidellessä, varsinkin jos käärme liikkuu paljon ja tutkii ympäristöään, se kyllä hyvinkin heittää lastit oli paikka mikä tahansa. Tähän liittyen on hyvä muistaa, että kaikki matelijat kantavat salmonellaa, taas yksilökohtaisia ja tilanteesta riippuvia eroja on, mutta aina täytyy vastuullisena harrastajana ottaa huomioon mahdollinen tartuntariski ja huolehtia hyvästä hygieniasta.

    • kasvattaja

      paratiisilinnusta saa viljakäärmeitä

    • Anonyymi

      ite mietin smaa ku saatan ehkä hankkia nii kattelen vastauksia täältä xDD

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3427
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      93
      3154
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2358
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1824
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1524
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      83
      1375
    Aihe