Välit sukuun poikki

Tästä tapahtumasta on jo puolisen vuotta, mutta pakko kirjoittaa, että saa purettua v*tutusta....
Elikkäs kaikki sai alkunsa näin:
Perheeni on asunut noin 15 vuotta omakotitalossa vuokralla isäni siskon miehen omistamassa talossa.
Kaikenlaista kärhämää on vuosien varrella ollut, koska isäni sisko (sanotaan nyt vaikka Päivi) on hmm... nätisti sanottuna outo tyyppi. Hän on katsellut aina nokkaansa pitkin tavallisia duunarivanhempiani, ja opettanut saman asenteen myös lapsilleen.
Riitoja on ollut, samoin ku hän on heitellyt aina välillä jotain aivan ihme syytöksiä...Kaikesta on kuitenkin selvitty ja tilanne on tasaantunut.
Mutta sitten kävi näin:
Isäni vanhemmilla on kesämökki, joka on aina ollut koko sukumme käytössä.
Kun mummi ja vaari nyt kuitenkin ovat jo vanhoja, he päättivät myydä mökin lapsilleen.
Ensin sitä tarjottiin Päiville ja hänen siskolleen (hinta mökistä irtaimistoineen oli 10 000 euroa, eli ei juuri mitään). No hän ei halunnut ostaa sitä, olisi odottanut perinnönjakoon saakka. Mummi ja vaari ilmoittivat että tarjoavat sitten mökkiä minun vanhemmilleni... Se sopi tädeille ihan hyvin.
No, vanhempani tietenkin päättivät ostaa mökin! (Päivi oli ilmeisesti laskenut sen varaan, että vanhemmillani ei olisi siihen varaa)
Mutta kuinkas kävikään kun se hullu lehmä sai kuulla tästä!!!!!
Ensiksi hän soitti äidilleni, ja raivosi "miten te voitte tehdä noin!!! En enään ikinä puhu teille" Miten te kehtaatte". Hän oli ollut täysin hysteerisen raivon vallassa.
Sen jälkeen tuo ihmis-godzilla vaappui tien yli vanhempieni asunnolle, ja ilmoitti että nämä voivat ruveta pakkaamaan kamojaan. Heillä ei ole enää mitään asiaa asua siinä talossa!!!
Hän raivosi niin kauan, että mökki-kaupat jouduttiin perumaan...
Päivin mies ei suostunut irtisanomaan perhettäni asunnosta, vaikka Päivi niin oli kovasti uhonnut.
Vanhempani muuttivat joka tapauksessa. Ei ollut mitään järkeä asua talossa, nyt kun täti oli osoittanut oikean karvansa.
He muuttivat pois, eivätkä edes kertoneet tädille tai tämän miehelle, että minne muuttivat.
Kaiken lisäksi täti ei enään antanut poiikansa tulla leikkimään pikkuveljieni kanssa (he asuivat tien toisella puolella). Ei siinä mitään muuten, mutta se oli tosi väärin, koska veljeni olivat ainoat kaverit joita hänen pojallaan asui siinä lähistöllä.
Pahin kuitenkin on se kaikki mitä tuo hänen raivoamisensa aiheutti suvulle. Välit ovat poikki puolin jos toisin.
Eniten säälitti mummini.. Aina kun häntä näin, hän vain itki, ettei olisi tyttärestään uskonut. Hän ei saanut öisin nukutuksi ja itkeskeli. Se ei ole hyväksi vanhan ihmisen terveydelle.
Toivottavasti on täti nyt tyytyväinen.
Eli "rakas" tätini. Sinä olet luonnehäiriöinen (Luin kirjan "Naamiona terve mieli" ja kaikki kohdat sopivat käytökseesi)ja idiootti. Olet ainoa ihminen maailmassa, jota voin rehellisesti sanoa vihaavani. Sinä aiheutit niin paljon surua perheelleni. Ensimmäinen kerta vuosiin kun näin äitini itkevän.
Kaikki kyllä toivon mukaan kostautuu sinulle joskus. Joku päivä tuo mielikuvitusmaailmasi purkaantuu, ja tajuat ettet ole maailman napa. Silloin putoat korkealta. Ja kovaa.
Minä vihaan sinua!
Millainen ihminen sitä paitsi juoksee kieli pitkällä lankomiehensä perässä?

8

1915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • geraldo (n)

      juttu mutta noita sekopäisiä ihmisiä löytyy niin suvusta kun muualtakin. no kyllä julmat teot yleensä tavalla tai toisella tulee takaisin ihmisen luokse.

      minkä taaksensa jättää sen edestänsä löytää.

      • Sini-vuokko

        Sitähän se joskus on,että suku on pahin.


    • tuttujuttu~

      Harmi,, aivan liian usein juuri suvun kanssa on noita ongelmia.
      Yleensä vielä se joka on varakkain on myös hanakkain.
      Hänellä on nyt sitten varmasti hyvä mieli, saihan olla suvun päällikkönä ja määrääjänä.
      Sääli noita vanhuksia ,, varmasti koskee heihin kovasti.

    • Poika

      ei siitä mihinkään pääse.

      • Sukulainen

        Suku ei ole pahin vaan ihmiset suvussa. Koska ei kaikki ole pahoja. Meissä on tosi hyviäkin.


    • tutu tilanne

      voi oikeesti! voin kuvitella! Mulla on omakohtasta kokemusta, mutta valitettavasti just eri näkökulmasta!
      Nyt kyllä vaihdan nimimerkkii etten paljastu ;)

      eli siis mu äiti oli just tollanen. Se riitaantui mun isän sisarusten kanssa ja syytti niitä siitä, että ne puhuu siitä sen seläntakana pahaa...Me siis asuttiin meidän isän kotitalossa, jossa myös iskän vanhemmat asui (tavallaan niinku rivitalo, mutta omakotitalo).
      Sit kun iskän sisarukset tuli perheineen kesäloman viettoon meille ja mummolaan, niin äiti ei halunnut tavata niitä ja kielsi mua ja mun siskoo menemästä sinne mummolan puolelle mis ne meidän serkut oli. Mentiin kuitenkin ja sit äiti haukkui meidät...
      Joka kesä oli siis aina yhtä helvettiä kun iskän sisarukset tuli kesälomalla mummolaan! Tai siis kun äiti ja iskä sit riiteli siitä aiheesta!
      Ja vittu mua ärsytti kun äiti sotki meidät lapset myös tohon soppaan! Kielsi meitä siis menemästä leikkimään meidän serkkujen kaa!
      Mun äiti kuoli täs jotain 4 vuotta sitten ja ette arvaa kuinka muhun sattuu kun mä mietin tota kaikkee! siis tuntuu niin pahalta muistella äitii pahalla, mut se käyttäyty silloin ihan idioottimaisesti!
      Ja tuntuu pahalta tunnustaa, mutta sen jälkeen kun äiti kuoli, niin ollaan ihan vapaasti saatu siis olla niiden meidän sukulaisten kanssa tekemisissä. Ne on mun mielestä aivan ihania ja varsinkin isän toinen sisko on mun mielestä todella ihana ja viisas ja lohduttanut mua paljon mun surussa. En oikeesti vieläkään tajua miks äiti käyttäyty niin ja näki noi niin omien sanojensa mukaan pirullisina ihmisinä!

      • sow68

        Samantapaista kokemusta naapurin lapsien isän kanssa. Kielsi lapsiaan leikkimästä meidän lapsen kanssa, koska heidän nuorempi lapsi oli pudonnut karusellista ja se oli minun lapseni vika!

        Lapsilla keskenään ei ollut enää mitään riitaa, mitään oikeaa vahinkoa ei tapahtunut (pelkää pintanaarmua jalkaan). En käsitä; en minäkään kaikista lapseni kavereista tykkää, mutta ilman hyää syytä en lähtisi kieltämään kaveeraamista.


    • juttu.....

      Joka paikasta löytyy henkilö, joka osaa käyttää toisia omaksi hyödykseen - härskistikin. Jos ei sellaista ole, niin sellainen jo kohta ilmaantuu, kuin itsestään. Omassa elämässäni ei ole ollut aikakautta, jolloin kaikki olisi ollut hyvin. Eikä sellaisista ihmisistä tunnu pääsevän edes eroon, vaikka pyrkisi siihen. Enemmän tämä on sääntö kuin poikkeus, joten ette ole ainoita. Ikävää, että raha menee oman lapsen edelle, sairasta.

      Siinä on Jumalan pojan opetus asiasta.

      Luukas 12:13-34

      13 Niin muuan mies kansanjoukosta sanoi hänelle: "Opettaja, sano minun veljelleni, että hän jakaisi kanssani perinnön".
      14 Mutta hän vastasi hänelle: "Ihminen, kuka on minut asettanut teille tuomariksi tai jakomieheksi?"
      15 Ja hän sanoi heille: "Katsokaa eteenne ja kavahtakaa kaikkea ahneutta, sillä ei ihmisen elämä riipu hänen omaisuudestaan, vaikka sitä ylenpalttisesti olisi".
      16 Ja hän puhui heille vertauksen sanoen: "Rikkaan miehen maa kasvoi hyvin.
      17 Niin hän mietti mielessään ja sanoi: 'Mitä minä teen, kun ei minulla ole, mihin viljani kokoaisin?'
      18 Ja hän sanoi: 'Tämän minä teen: minä revin maahan aittani ja rakennan suuremmat ja kokoan niihin kaiken eloni ja hyvyyteni;
      19 ja sanon sielulleni: sielu, sinulla on paljon hyvää tallessa moneksi vuodeksi; nauti lepoa, syö, juo ja iloitse'.
      20 Mutta Jumala sanoi hänelle: 'Sinä mieletön, tänä yönä sinun sielusi vaaditaan sinulta pois; kenelle sitten joutuu se, minkä sinä olet hankkinut?'
      21 Näin käy sen, joka kokoaa aarteita itselleen, mutta jolla ei ole rikkautta Jumalan tykönä."
      21 Näin käy sen, joka kokoaa aarteita itselleen, mutta jolla ei ole rikkautta Jumalan tykönä."
      22 Ja hän sanoi opetuslapsillensa: "Sentähden minä sanon teille: älkää murehtiko hengestänne, mitä söisitte, älkääkä ruumiistanne, mitä päällenne pukisitte.
      23 Sillä henki on enemmän kuin ruoka, ja ruumis enemmän kuin vaatteet.
      24 Katselkaa kaarneita: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, eikä niillä ole säilytyshuonetta eikä aittaa; ja Jumala ruokkii ne. Kuinka paljoa suurempiarvoiset te olette kuin linnut!
      25 Ja kuka teistä voi murehtimisellaan lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa?
      26 Jos siis ette voi sitäkään, mikä vähintä on, mitä te murehditte muusta?
      27 Katselkaa kukkia, kuinka ne kasvavat: eivät ne työtä tee eivätkä kehrää. Kuitenkin minä sanon teille: ei Salomo kaikessa loistossansa ollut niin vaatetettu kuin yksi niistä.
      28 Jos siis Jumala näin vaatettaa kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna uuniin heitetään, kuinka paljoa ennemmin teidät, te vähäuskoiset!
      29 Älkää siis tekään etsikö, mitä söisitte ja mitä joisitte, älkääkä korkeita tavoitelko.
      30 Sillä näitä kaikkia maailman pakanakansat tavoittelevat; mutta teidän Isänne kyllä tietää teidän näitä tarvitsevan.
      31 Vaan etsikää Jumalan valtakuntaa, niin myös nämä teille annetaan sen ohessa.
      32 Älä pelkää, sinä piskuinen lauma; sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan.
      33 Myykää, mitä teillä on, ja antakaa almuja; hankkikaa itsellenne kulumattomat kukkarot, loppumaton aarre taivaisiin, mihin ei varas ulotu ja missä koi ei turmele.
      34 Sillä missä teidän aarteenne on, siellä on myös teidän sydämenne.


      Luukas 12:51-53

      51 Luuletteko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? Ei, sanon minä teille, vaan eripuraisuutta.
      52 Sillä tästedes riitautuu viisi samassa talossa keskenään, kolme joutuu riitaan kahta vastaan ja kaksi kolmea vastaan,
      53 isä poikaansa vastaan ja poika isäänsä vastaan, äiti tytärtänsä vastaan ja tytär äitiänsä vastaan, anoppi miniäänsä vastaan ja miniä anoppiansa vastaan."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4603
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe