20 euron kännykkäkolehti on liikaa!

grrrrrrrr!

Useat seurakunnat ovat lopettaneet tavan kolehdin keräämisen, ja siirtyneet kännykkäkolehtiin.

tietyissä seurakunnissa tuo kännykkäkolehti on 20 euroa!
-eli joko maksat 20e tai jätät kolehdin kokonaan antamatta!

Ja tämä on kyllä liikaa!

Nythän on niin että monet kirkossakävijät ovat köyhiä työttömiä tai varattomia vanhuksia.
Tällaisilla ihmisillä ei ole varaa laittaa 20e viikossa kolehtiin.
-sehän näet tarkoittaisi ettei heillä olisi enää rahaa ruokaan seuraavalla viikolla!

Ja ajatelkaapa että 20e viikossa tekee 100 euroa kuussa. Ja se on paljon se, jos eläke on vaikkapa vain 600 euroa kuussa.

Nyt onkin moni vahnus ihmeissään. Laittaako 20 ekee kolehtiin vai jättääkö kolehdin kokonaan maksamatta. Vaihtoehtoa kun ei kirkko anna.

Mielestäni kirkon ahneus on mennyt tässä liian pitkälle. SE että köyhiä ihmisiä kiristetään laittamaan 20e viikossa kolehtiin on silmitöntä ahneutta näinä köyhyyden aikoina.

Kirkon onkin nyt lopetettava kännykkäkolehdit ja siirryttävä takaisin perinteiseen malliin. Niin, inhottaahan se ahneita pappeja kun köyhät laittaa vain euron kolehtihaaviin, mutta ei mahda mitään. Jos näet tätä ahneuden linjaa jatketaan, eroaa moni taas kirkosta, mukaanlukien minä.

22

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • y†y

      Mutta tarviihan seurakunta rahaa. Kansain välisten kirkkojen lähetystyö rikollisuuden kirstu on pohjaton ja uskovaisten tulee rahoittaa ne että pastorit saavat lisä mainetta. Lähetys rikollisuus ei ole ilmaista kirkolle:

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
      Noitavainot nykyaikana
      Vielä nykyään joissakin vahvasti taikauskoisissa ja perinteisiin nojaavissa yhteisöissä harjoitetaan noitavainoja. Nykyajan vainot vaativat tuhansia ihmishenkiä vuosittain.[14] Etelä-Afrikan pohjoisosassa jopa satojen noidiksi epäiltyjen ihmisten uskotaan saaneen surmansa noitavainoissa 1990-luvulla.[15] Kamerunissa järjestetään noitaoikeudenkäyntejä, joissa syytetty voi saada tuomion noitatohtorina esiintymisestä. Lynkkausjoukot ovat polttaneet elävältä tuhansia ihmisiä Tansaniassa, Keniassa ja Zimbabwessa 1990-luvulla. Noitavainot ovat jatkuneet myös vuosituhannen vaihteen jälkeen. Länsi-Keniassa väkijoukot polttivat 11 noidiksi epäiltyä miestä ja naista toukokuussa 2008. [16] Nigeriassa noin 5000 lasta on hylätty kymmenessä vuodessa vanhempien karkottaessa heidät noitina. Lapsia on syytetty avioeroista, sairauksista, onnettomuuksista tai työn menetyksestä.[17] Afrikan noitavainojen syyt ovat usein myös poliittiset, sillä vaikutusvaltaiset noidat ja noitatohtorit ovat yleensä uudistusten jarruina. Pastorit saavat myös lisämainetta paljastaessaan uusia "noitia." Vuonna 2010 Haitilla tapettiin 45, joita syytettiin koleran levittämisestä voodoon avulla.[18]

      http://www.huffingtonpost.com/huff-wires/20091018/af-nigeria-child-witches/

    • Hyvä grrrrrr,

      Suomen ev.lut. kirkossa kerätään kaikissa seurakunnissa edelleenkin ihan normaalisti kolehti haavilla tai korilla, jokainen saa laittaa sinne juuri sen verran rahaa kuin haluaa tai olla kokonaan laittamatta.

      Joskus kolehtikohteena on jonkun kristillisen järjestön kampanja. Jos kampanjassa muutenkin on mahdollista tehdä lahjoitus myös kännykällä tästä saatetaan mainita kirkossa kolehdinkeruun yhteydessä. Kännykkäkolehti on kuitenkin aina vain lisämahdollisuus, ei ainoa kolehdinkeruun tapa. Viimemmäksi tämä mahdollisuus on ollut Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa. Lähetysseuran joulukeräyksessä on 5 ja 10 euron tekstari- ja 15 euron soittolahjoitusmahdollisuus.

      Aija-pappi

      • justjustjuu

        ylläpä täytyy papin olla RAHASTA hyvin perillä,ett kuin se kulkee,kun kusti kirkkoon polkee...Ällöttää,että te keräätte kolehtia sellaieen toimintaan,joka ei raamattua ole nähnytkään! Köyhät ja kouluttamattomat,hyväuskoiset ja uskonnon orjat ovatkin helppoja uhreja,eikö niin!!!


    • Kolehdit ovat aina vapaehtoisia, kirkoissa ei ole ns. pääsymaksukolehtia. Jos jollekin se 20€ on suuri ja muuta vaihtoehtoa ei ole tarjolla, niin hyvällä omallatunnolla antaa kolehdin olla. Laittakoon hän, jolla on. Ja jos haluaa vaikka kerran kk. tai 2 kk. pistää sen, niin varojensa mukaan. Näin voi elää tätäpäivää. Lainalle ei kannata mennä sitomaan omaatuntoa, ei Herrakaan sellaiseen sitomiseen ketään vaadi.
      Jos siellä joka kokouksessa on kolehti näin, se ilmoitus on mahdollisuudesta, jos joku nyt saattuu olemaan ekakertaa ja haluaa ottaa osaa, sekä pystyy ottamaan osaa, niin tietoa annetaan.
      Miksi kolehdinkanto on mennyt näin, on syyt aivan tätäpäivää. Harva enää kantaa käteistä matkassa, myös "maksupääte" kohlehtihaavina on hidas ja haastava. Siksi puhelinmaksu on hyvä. Tosin ehkä pienempi summa voisi olla ok. Mutta, mutta, eiköhän kaikki muotoudu ajansaatossa. Se 20€, vastaa vanhaa 20 markkasta [ostovoimassa]. Näin ne ajat muuttuvat.

      • K.T.USA

        Kyllä noita verukkeita riittää .Kirkot ovat varakkaita järjestöjä .Se ei sovi ollenkaan
        alkukristittyjen seurakuntiin ,ne kaiki olvat köyhyyteen verrattavissa .Ainoastaan
        juutalaisten temppelit olivat varakkuuden osoitus ,missä Fariseukset kulkivat
        hienot viitat päällään ,ja istuivat " yläkammioissa " kansan palvottavina .Vaikka nykyään eivät enää istukkaan temppeleissä ,niin nyt he istuvat maiden hallituksissa
        korkeimmissa asemissa .


      • eiseolemitään

        Niin, jollekin 20e ei ole yhtään mitään, ei niin mitään, toiselle se on iso summa.
        Varmasti jossain teollisuutensa menettäneessä kaupungissa jossa työttömyysprosentti on kova ja eletään tuilla, niin 20e on iso raha.
        Mutta tätä asiaa ei tajua kukaan sanomalla sen ääneen, "että juu juu, kyllä kyllä", se pitää elää, sitten ymmärtää mitä on, kun rahaa ei ole, sitä vaan ei ole eikä sitä juuri tule.
        Rikkaan tai edes vaikka varakkaan näille ymmärryksille minä annan piut paut näissä asioissa, koska köyhä on lähes poikkeuksetta anteliaampi kuin rikas.


    • Laita se 20 joka toinen viikko, tai joka kolmas. Yksinkertaista.

      • HukkaanMenee

        Miksi kenenkään kannattaisi tukea lantillakaan tuota "maan porttojen ja kauhistusten Äitikirkon" ja "maan kuningasten" hengellisestä haureudesta syntynyttä "tytärkirkkoa"?

        Ilm.18:4


      • Kastelematon

        Hukkaaan menee ? Ei nyt ihan niin .Billy Crahamit ja muut " evankelistot " ovat päättyneet miljonääreiksi keräyksillään . Uskonto on eräs kannattavin bisnes .
        Verotuksesta vapaata tuloa .Vatikaanin kirkko on yksi maapallon rikkaimmista järjestöistä . Jeesuksella oli yksi viitta ,ja yksi AASI ,kulkuneuvonaan .
        Papit ajelevat komiasti " Turbo - mersuilla ",syövät maukkaita pihvejä ,sekä makaavat pehmeillä " divaaneilla " ,ja raha kirstuun kilahtaa ,niin seurakuntalaisen
        " sielu " taivaaseen livahtaa .Jos taivaallisen hallituksen jäsenet söisivät kirjaimellista ruokaa ,niin me kaikki saisimme heidän " oksennuksensa niskaamme ".


      • K.T.USA

        Ensin kirkko perii " kirkollisveroa " ,ja sitten lisäksi nyhtää seurakunnilta lisää
        rahaa ,koska pappi tietää ettei moni kehtaa olla antamatta jotakin " haaviin ",koska
        koko seurakunta kyttää ,laittaako se sinne mitään ? Pirullinen systeemi , sanoisin .


      • K.T.USA

        Taitaa kolehtirahat mennä papin bensarahoiksi .Käteistä on vaikeaa kontrolloida .
        Juutalaisessa synagoogassa ,Rabbi heittää kolehtirahat ilmaan, ja sanoo ,sen
        minkä jumala haluaa ,hän myöskin ottaa ,alas putoavat rahat ovat minun ?


    • kksf

      Jumalanpalveluksissa rahankinuaminen seurakuntalaisilta pilaa hartaan hetken. En tykkää.

      • K.T.USA

        Mutta sehän on papin hartain hetki . Aamenen kaiku kiirii vielä kirkossa ,kun jo alkaa HAAVI KIERTÄMÄÄN . Manne ymmärsi sen tarkoituksen väärin ,ja kertoi
        kallelle jälkeenpäin ." hyö jakkaat rahhaa haavil ,miekii sain kolmekynt euroo " ?


    • K.T.USA

      Mooseksen lain alaiset juutalaiset kehoitettiin antamaan " kymmenykset " papistolle .
      Se ei koske enää meitä ,koska mooseksen lakikaan ei koske meitä .
      Alkukristityt tiesivät toistensa tarpeet ,jakaen omistaan tarvitseville veljilleen ja
      sisarilleen ,mutta eivät he keränneet rooman kolikoita muukalaisilta pakanoilta .
      Paholaisen johtamat järjestöt myyvät uskontoa rahasta . Raamatunoppien ulkopuolisia
      kirjoja ,sekä DVD harhautuksia on liikemaailma täynnä .Kaikki mahtavat kirkot
      on rakennettu kansojen varoilla ,turhuuksina .Jeesus ei kehoittanut ketään nostamaan
      erityisiä rakennuksia palvellakseen JUMALAA . Herran TEMPPELI on taivaassa ,eikä
      maan päällä . Maan päällä on ainoastaan saa - ta - an pyhitettyjä kirkkoja .

    • K.T.USA

      20 ekee tunnissa kertaa seurakunnan lukumäärät .Olisimpa itse keksinyt perustaa kirkko ,ei olisi rahapulaa . Sellaisilla tuloilla voisin valita Caribian saaret seuraaviksi
      käännytystyö kohteiksi . On tullut sielläkin käytyä ,hienot hiekkarannat ,ja kirkas vesi .
      Paratiisissa olisi mukava kerätä rahaa isolla haavilla ?

    • omasuujakontti

      NO ÄLÄ MAKSA!!! Usko on ilmaista,evankeliumi myös-tuollainen on huijausta ja hölmöt menevät vipuun,hoijjakkaa!

    • Vierailia

      Kyllä tää almujen Anto on jokaisen henkilökohtainen jutsku ja ilohan siitä puuttuu sitten kokonaan jos aletaan määrittelemään summia.(iloista antajaa Jumala rakastaa)höh:(
      Ja muutenkin almujen Anto pitäisi pysyä salassa!!niin ettei edes vasenkätesi tiedä mitä oikea antaa...et siihen malliin vai tyyliin sillee:)))

      • Ei.Pentikäiselle

        Nyt tietää, kun antaa jotain ev. lut kirkolle, menee se laittomasti maassa oleskelevien majoitukseen tai Kirkon Ulkomaanavulle terrorismin tukemiseen.


    • semmottiista

      Voihan sen 20 egee laittaa vaikka kerran kuussa, jos haluaa. Ja jos ei ole rahaa, niin ei ole pakko antaa mitään. Kirkko perii jo veroja jäseniltään, kolehti on vapaaehtoista.

    • lutlutlut

      Olen päättänyt.Luterilaisen kirkon kolehtiin en laita sentin jetinää. Nehän menevät Setalle mutkan kautta.

    • Kaino.Kolehditon

      ("Ja ajatelkaapa että 20e viikossa tekee 100 euroa kuussa. Ja se on paljon se, jos eläke on vaikkapa vain 600 euroa kuussa.
      Nyt onkin moni vahnus ihmeissään. Laittaako 20 ekee kolehtiin vai jättääkö kolehdin kokonaan maksamatta. Vaihtoehtoa kun ei kirkko anna.")

      Tuo on vain pintaraapaisu ! Lasketaanpa mitä maksut todella ovat 1.6-1.7% kokonaisansioista 40-50 vuotta. Siitä tulee kohtalainen summa. Mitä saa sitten vastineeksi sitä kannattaa miettiä ? Ja mainoksen mukaan "eikä tässä vielä kaikki"
      Yhteisövero joka ennen oli teollisuuden ja kaupan maksettavissa siirtyi kokonaisverotukseen. Siis maksat vaikka et käyttäisi, kuten TV maksua.
      Kyllä kyse siis on muustakin kuin kännykkäkolehdista. Entäs sitten nuo hautapaikat mitä ne mahtavat kustantaa ???

      • ainamaksat

        Sama se on kaiken veron kanssa. Maksat, vaikka et saisi mitään, vaikka et ikinä saisi äitiys-, perhe-, lastenhoitovapaita, vaikka et käyttäisi terveyspalveluita etkä saisi lääkekorvauksia, vaikka et saisi lapsilisiä ja ilmaista koulua pennuillesi, vaikka et ikinä saisi työttömyysetuuksia ja toimeentulotukea ja asumistukea ja kansaneläkettä, vaikka et ikinä tarvitsisi poliisia ja vankilaa, vaikka et käyttäisi ilmaisia maanteitä ja siltoja ja monia muita juttuja. Silti maksat ja paljon!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      274
      2550
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      92
      2021
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1606
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1427
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1268
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1195
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe