Rikosilmoitus

omainen1

Hei! Jos omaista kohdellaan kaltoin hoitolaitoksissa, asiasta voi tehdä rikosilmoituksen ja syyttää hoito/virkavirheestä hoitoa laiminlyöneitä. Voi myös vaatia korvausta asiasta.

Olen saanut tietää, että hoitolaitoksissa omaisille huudetaan, heitä syrjitään, heille ei jutella, heidät yritetään lamauttaa lääkkeillä, heitä lyödään, teljetään huoneeseensa, sidotaan yöksi sänkyynsä, jotta hoitajat saa olla "rauhassa" jne, jne.

Tälle ei yksityinen ihminen mahda mitään. Pitäisi olla kameravalvonta, jonka välityksellä omaiset voisivat kotoaankin seurata omaisensa tilannetta hoitopaikassa.

Toivonkin että joku lakimies tai nainen lähtisi omaisten asialle ja kaikki joille tällaisia synkkiä kokemuksia on kertynyt, voisivat nostaa lakia tuntevan ihmisen avulla yhteiskanteen hoidon laiminlyönneistä. Tämä varmasti parantaisi hoidon laatua kaikissa laitoksissa jatkossakin.

Jos joku innostuu tästä asiasta, laittaisitko tänne vaikka sähköpostisi, jotta asiaa voidaan alkaa kehittämään eteenpäin

4

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EX-hoitsu ja omainen

      Voihan siitä tehdä rikosilmoituksen, mutta hoitolaitoksen esimiehelle ja potilasasiamiehelle valitus kannattaa tehdä ensin. Tuli vain mieleen, että ketä vastaan rikosilmoituksen tekisit, hoitolaitosta vai jotain hoitajaa vastaan. Kannattaa ottaa myös selvää miksi omaistasi rajoitetaan, esim. sitomalla sänkyyn. Se on yksilövapaudenrajoittamista, eikä siihen ole olemassa lakia, riippuu tietysti omaisesi sairaudesta. Suomessa on kolme lakia jonka perusteella voidaan yksilön vapautta rajoittaa, nämä ovat mielenterveyslaki, tartuntatautilaki ja kehitysvammalaki. Jos omaisesi ei kuulu minkään näistä lain alaisuuteen on yksilön vapautta rajoitettu laittomasti.

      • .Siilimuori

        Soiaali- ja terveydenhuollom asiakkaille on tuossa laki itsemääräämisoikeudesta jossa määritellään yksilön vapauden rajoittamisesta.

        Useat omaiset vaativat että vanhuksensa laidat tulee pitää ylhäälä etteivät pääse lähtemään vuoteesta, sekin on yksilönvapauden rajoittamista. Sitä koreammalta putooaa mitä korkeampi laita edessä.


      • aattelin vaan
        .Siilimuori kirjoitti:

        Soiaali- ja terveydenhuollom asiakkaille on tuossa laki itsemääräämisoikeudesta jossa määritellään yksilön vapauden rajoittamisesta.

        Useat omaiset vaativat että vanhuksensa laidat tulee pitää ylhäälä etteivät pääse lähtemään vuoteesta, sekin on yksilönvapauden rajoittamista. Sitä koreammalta putooaa mitä korkeampi laita edessä.

        Niin, mikä sitten olisi parasta. Estääkö sängystä/tuolista lähteminen, jolla ehkäistään ehkä kaatumisen aiheuttamat lonkka- tai muut murtumat, vai sallia vapaa liikkuminen ja mahdollinen kaatuilu.
        Itsemääräämisoikeus tarkoittanee myös sitä, että voi jättää syömättä tai olla ottamatta lääkkeitä. Jos ei halua lähteä pesulle, niin ollako peseytymättä loppuikä. Haloo nousee kohta tästäkin. Ennenaikaisia kuolemantapauksia varmaan tulee, mutta kaikkihan kuolee ja kuka mistäkin syystä.


    • .Siilimuori

      Näinpä. Kuulostaa siltä että uuden lain myötä entistä vähemmän saa rajoittaa liikkmista ja tämähän utta laki on laki, jännä nähdä mikä haloo nousee ja mitä mietlä vanhusten omaiset kun rajoittaa ei saa ja joaiselle vanhukselle ei ole omahoitajaa valvomaan liikkumista vierelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe