Rytmihäiriöitä vuodenpäivät

rtzt

Olen 30 vuotias mies ja kärsinyt rytmihäiriöistä jo kohta kymmenen vuotta. Rytmihäiriöt tulevat yleensä kohtauksittain ja jaksoittain. Illalla, levossa ja varsinkin nukkumaan mennessä niitä tulee eniten, mutta välillä kohtaus on alkanut myös esim. kävelyn aikana. Muljahtelu saattaa kestää useita tunteja putkeen ja toistakymmentä muljua minuutissa. Muljahdus tuntuu siltä kuin ensin sydän löisi voimakkaan ja vähän sellaisen värisevän oloisen lyönnin (ehkä tuplalyönti?) jonka jälkeen yksi lyönti jää pois välistä ja sen jälkeen entistä voimakkaampi lyönti, kuin sydän hyppäisi rinnasta ulos. Hengityskin ikäänkuin salpautuu muljun ajaksi.

Varsinkin viimeiset neljä kuukautta on ollut yhtä helvettiä näiden kanssa. Pahin ja pisin jakso koskaan eikä loppua näy. Jakso alkoi voimakkaalla muljahtelukohtauksella mikä kesti noin kolme vuorokautta putkeen lähes taukoamatta, minkä jälkeen loppuivat kuin seinään, eikä viikkoon ainoatakaan muljua. Sitten taas viikon verran muljua (ei kuitenkaan enää vuorokauden ympäri) ja taas muutama päivä taukoa jne.. Olen ravannut lääkärissä useaan otteeseen, mutta mitään vikaa ei ole löytynyt, johtuen varmaan siitä että aina kun on otettu EKG niin kohtaus ei ole ollut päällä. Holterin testikin tehtiin mutta silloinkin piti sattua sellainen päivä ettei muljunnut kertaakaan. Kilpirauhasarvot hieman koholla mutta lääkärin mukaan ei vaadi toimenpiteitä.

Olen vähentänyt kahvinjuontia, tupakointia, syön terveellisesti ja liikun, mutta tuntuu että muljahtelut vaan voimistuvat ja lisääntyvät. Magnesiumsitraatit, d-vitamiinit, omega3, c-vitamiinitkin on kokeiltu, mutta ei mitään vaikutusta. Beetasalpaaja (propral) auttoi aluksi muutaman viikon ajan, mutta siitäkään ei enää ole ollut mitään apua vaikka ottaisi kuinka monta nappia. Sen jälkeen kokeilin Bisoprololia, eli varsinaista rytmihäiriölääkettä, eikä siitäkään mitään apua.

Seuraavaksi sitten kardiologin juttusille ja mahdollisesti sydämen ultraan. Onko se sitten se viimeinen oljenkorsi? Olo alkaa olla jo aika epätoivoinen enkä jaksaisi enää tätä paskaa.

21

457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • S31

      Hei, Älä masennu. Sydän on itsepäinen elin ja kenellä on taipumus muljahteluihin eivät voi kuin elää sen kanssa, tiedän kokemuksesta että se vie jopa elämänhalun toisinaan.
      Anna sen muljua ja relaa minkä voit! Toki tutkituta se ja luota kardiologiin. Itselläni on sama vaiva ollut 10 vuotiaasta saakka. Nyt täytin just 31v. Neljä vuotta sitten sain ensimnäisen "rytmihäiriökohtauksen". Niitä tulikin sitten muutama lyhyen ajan sisään, eli ambulanssilla paniikissa tutkimuksiin, luulin että nyt kuolen. Mutta jopa sekin osoittautuitui suht. Harmittomaksi. Valitin pelkojani ja "pääsin" lopulta katetriablaatiioon. Siinä poltettiin tähystyksellä hermoratoja sydämestä pois jotka aktivoi tuollaisen kohtauksen jossa syke pomppasi sekunnissa lähemmäs kahtasataa muljahtelujen saattelemana. (Muljahtelut aktivoi sen) toimenpide lienee onnistui, enää ei ole kohtauksia ollut. Muljahteluja kylläkin. Joskus enemmän joskus rauhallisempia vaiheita, kuten nyt ollut kuukausia putkeen. Välillä yhtä helvettiä, niitä ei vie mikään pois lopullisesti ellei vaan iänmyötä rauhoitu jos olet onnekas. Kahvit, tupakat, alkoholit. Vitamiinit, magnessiumit ei muuta minulla asiaa kaikenlaisia massiivisia elämän muutoksia on kokeiltu. Jos syöt omega kalaöljykä tms. Lopeta, ne pahentaa asiaa. Ite oon syöny samoja lääkkeitä satunnaisesti kuin sinä ja satunnaisesti ne auttaa. Ota vaan rennosti tutkituta minkä voit ja elä normaalisti, silloin ainakin mulla on paras olla. Tsemppiä!!

    • rtzt

      Kiitos tsempistä. Noita lisäravinteita olenkin aina jättänyt pois sitä mukaa kun olen huomannut niiden olevan tehottomia. Ainoa mitä enää syön noista säännöllisesti on tuo d-vitamiini. En enää edes keksisikään mitään itsehoitokonsteja. Näiden kymmenen vuoden itsetutkiskelun aikana on tullut jo kokeiltua vaikka mitä ja olen tullut siihen johtopäätökseen ettei kyseessä voi olla muu kuin jokin rakenteellinen vika pumpussa mitä ei vaan ole löytynyt.

      Miten sulla muuten todettiin nuo vialliset/ylimääräiset hermoradat? Näkyikö ne sydänfilmissä? Ja voiko niitä todeta silloin jos kohtaus ei ole käynnissä?

      • S31

        Mulla näytti kaikki filmit ja ultrat että sydän on täysin kunnossa.
        Ei niitä rytmihäiriökihtaukseen johtaneita viitteitä mistään oikein todistetusti paikannettu, paitsi ambulanssin filmistä jotain ehkä, mutta se on aika simppeli vs oikea sydänfilmi. Tähystyksessä ne kuitenkin voi pyrkiä käynnistämään sen kohtauksen muljauttelemalla sydäntä. Totta kuitenkin se mitä edellinen kommentoija totesi että muljahtelut ja varsinainen rytmihäiriöt ovat eri asia. Niillä on kuitenkin jotain tekemistä toistensa kanssa, itselläni aluksi "vain" muljahteli 15vuotta. Kalanmaksa ja tai kalaöljyt ovat minulla vähintään tuplanneet vaivat, Muljahtelusta siis kun puhutaan. Itsehoitoon oon menettänyt uskoni, mutta tuli kyllä just mieleen että oon syöny reilumpaa annosta D-vitamiinia ja nyt sen aikaa samalla on sydän ollut ihan "rennolla meiningillä" en tosin jaksa kovin vakavasti uskoa että näillä on yhteyttä, mutta toivo se on pienikin toivo. Liika magnessium lisäravinteena tuli samalla jätettyä kokonaan pois, sekin vaan lopulta lisäsi oireita.


    • 3+3

      Muljahtelu EI OLE sama asia kuin rytmihäiriö.

      Mene kardiologille, niin hän kertoo sulle, että relaa.

      Stressi aiheuttaa ainakin ylimääräsiä lyöntejä ja muljahduksia.

      Ja jotkut vaan vat taipuvaisia noita saamaa ja siihen auttaa beetasalpaaja.

      Lihaksille (sydän on vahvin lihas) parasta on riittävä magnesium (osta sitraattia) sekä D-vitamiini.

      Myös kalan rasvat ovat hyväksi, jos et syö kunnon rasvaista kalaa 3-4 kertaa viikossa.

      Osta möllerin kalanmaksaöljyä, koska se on luonnollisin ja näinollen parasta elimistölle. Myydään kapseleina ja pullossa.

      • S31

        Itse olen maalaisjärjellä ajatellut samoin ja allekirjoitan täysin mitä kirjoitat, mutta magnessiumsitraatti ja kalanmaksaöljy molemmat stimuloi kait liikaa sydäntä ja vain pahensi oireita, se on äärimmäisen suuri mysteeri miksi näin minulla käy. Ehkä se että kalanmaksa ja tai kalaöljy ohentaa verta vaikuttaa pumpun käyttäytymiseen, vahvempi hemoklobeeni taas tuo helpotusta. Magnessiumin lihasta relaksoiva vaikutus myös saa pahoja aikaan minulla, niimpä osaltani on ympyrä sulkeutunut jo useita kertoja. Pyrin saamaan luonnollisesti ravinnosta tarvittavat ravinteet sekä suosimaan rautapitoista ruokaa.


      • 3+3
        S31 kirjoitti:

        Itse olen maalaisjärjellä ajatellut samoin ja allekirjoitan täysin mitä kirjoitat, mutta magnessiumsitraatti ja kalanmaksaöljy molemmat stimuloi kait liikaa sydäntä ja vain pahensi oireita, se on äärimmäisen suuri mysteeri miksi näin minulla käy. Ehkä se että kalanmaksa ja tai kalaöljy ohentaa verta vaikuttaa pumpun käyttäytymiseen, vahvempi hemoklobeeni taas tuo helpotusta. Magnessiumin lihasta relaksoiva vaikutus myös saa pahoja aikaan minulla, niimpä osaltani on ympyrä sulkeutunut jo useita kertoja. Pyrin saamaan luonnollisesti ravinnosta tarvittavat ravinteet sekä suosimaan rautapitoista ruokaa.

        Magnesium sitraatti ei relaksoi lihaksia. Jaa päivän annos moneen osaan. Tablettihan imeytyy veteen.

        Magnesia Sitraatti 300
        http://www.hankintatukku.fi/fi/tuotteet/?-magnesia-sitraatti-300---&product=96

        Kalanmaksaöljy on luonnollisin kalaöljy.

        Kalaöjyt eivät tutkimusten mukaan ohenna verta.

        En tiiä sitten.


    • rtzt

      Kiitos vaan, mutta nuo kaikki on jo kokeiltu. Stressiä ei ole. Sydän heittää kuperkeikkaa oli miten hyvä olo tahansa.

    • SVT"

      Itsellä on SVT eli takykardiaa eli ei mitään jatkuvia muljahteluja. Rytmihäiriö iskee päälle esim määrätyissä liikkeissä: äkkinäinen eteenpäin kumarrus, vasemmalla kyljellä makaaminen jne.... Alkaa hetkessä ja jos en itse saa sitä pois päältä, niin srl:assa polilla laitetaan Adenosiinia suoneen ja rytmi palautuu hetkes normaaliksi ja pääsen hetimiten kotiin.

      Sen olen huomannut,että valvominen ja syömättömyys altistavat rytmihäiriöille.

      Ylim johtorataa on haettu, koska oireet viittaa siihen, mutta ei vielä ole onnistunut ablaatiossa. Ja , olen nyt 59v, kärsinyt näistä oireista nuoresta saakka.

      Normitilassa sydänfilmissä ei näy mitään poikkeavaa.

      Rajoittavaahan tällainen on, kun ei koskaan tiedä milloin rytmi sekoaa, ja onko paikassa mistä pääsee srl:aan: lentokone, laiva, erämaakämppä jne.... Todella stressaavaa ja häiritsee normielämää. On vaan ollut pakko hyväksyä että tällainen taipumus on ja uskoa siihen mitä kardiologit sanovat. Tosin vielä on mahdollisuus uuteen ablaatioon.............

      • 3+3

        EKG näyttä, on rytmihäiriö vai joku muu ja kardiologi tutkii.

        Itse ei voi oireiden perusteella mitään tietää.


    • rtzt

      Ultrassa ei näkynyt mitään vikaa. Vain taipumus eteisperäisille lisälyönneille. Kardiologin mukaan täytyy vain yrittää jaksaa.

      Nyt viimeaikoina homma on kääntynyt aivan päälaelleen. Eli kohtaukset alkavat aina liikkuessa ja hellittävät levossa. Kun aikaisemmin ne alkoivat yleensä levossa. Esim. jos olet kävellyt hetken aikaa niin sydän alkaa aivan yhtäkkiä heittämään kuperkeikkaa ja kun pysähdyt niin loppuvat parinkymmenen sekunnin päästä jne. Muljulja saattaa tulla niin tiheästi että hengittäminenkin menee todella vaikeaksi. Tekisi vain mieli pidättää hengitystä. Mitään kipuja tai tajunnanhämärtymistä ei kuitenkaan ole esiintynyt kohtauksien aikana.

    • Kysyn vaan

      Onko asunnossasi kosteusvaurioita?

    • aiemminkin

      sympatiaa. Minulla myös muljahteluja (tosin kammioperäisiä enimmäkseen) ja nyt taas todella huono kausi meneillään. Elämä ei tunnu kovin mukavalta juuri nyt.

      Sydän tutkittu ja todettu terveeksi, mutta elämänlaatu on ihan syvältä tämän vaivan vuoksi. MIKÄÄN ei auta, kun ei oikein tiedä miksi nämä välillä provosoituvat ja välillä ovat vähemmällä.

      Minulla sama juttu kuin S31, kalaöljyt vain pahentavat muljuja.

      Hirveä vaiva. Muistan kyllä että jostain einistä asti ainakin näitä on silloin tällöin ollut, mutta 8,5v sitten kun odotin ekaa lasta, muljahtelut alkoivat lisääntyä ja tulla säännölliseksi vaivaksi.

      • aiemminkin

        Ai niin se piti sanoa, että minulla on muljujen lisäksi myös tiheälyöntisyyskohtauksia. Muljahdus voi laukaista sellaisen. Kauhein kohtaus oli 2,5vuotta sitten kun luin rauhassa sängyssä ja sitten muljahti, ja siitä lähti todella nopea syke höystettynä muljahtelulla. Olin varma että kuolen. Me asutaan niin kaukana sairaaloista, että täältä ei nopeasti pääse mihinkään ja ambulanssikin kestää tulla puoli tuntia. Lisäksi tämän alueen ambulanssifirman omistajat haukkuivt minut kerran pataluhaksi kun soitin ambulanssin itselleni kun sain kohtauksen, jonka luulin olevan joku aivoverenvuoto tai muu vastaava. Siksikin kynnys soittaa ambulanssia on todella korkea.


      • olli1234
        aiemminkin kirjoitti:

        Ai niin se piti sanoa, että minulla on muljujen lisäksi myös tiheälyöntisyyskohtauksia. Muljahdus voi laukaista sellaisen. Kauhein kohtaus oli 2,5vuotta sitten kun luin rauhassa sängyssä ja sitten muljahti, ja siitä lähti todella nopea syke höystettynä muljahtelulla. Olin varma että kuolen. Me asutaan niin kaukana sairaaloista, että täältä ei nopeasti pääse mihinkään ja ambulanssikin kestää tulla puoli tuntia. Lisäksi tämän alueen ambulanssifirman omistajat haukkuivt minut kerran pataluhaksi kun soitin ambulanssin itselleni kun sain kohtauksen, jonka luulin olevan joku aivoverenvuoto tai muu vastaava. Siksikin kynnys soittaa ambulanssia on todella korkea.

        Hei!
        Kokeilepas vähentää kännykän käyttöä minimiin. Ei koskaan kännykkää taskuun vaan mahdollisimman kauaksi kropasta. Hands-free käyttöön varsinkin pidemmissä puheluissa. Itselläni muljahdukset vähenivät kun otin etäisyyttä kännyköihin ja lisäksi WLAN pois päältä kotona aina kun sitä ei käytetä. Toivon mukaan saat apua näistä vihjeistä vaikka kaikki me olemme yksilöllisiä.


      • iPad kauemmaksi
        olli1234 kirjoitti:

        Hei!
        Kokeilepas vähentää kännykän käyttöä minimiin. Ei koskaan kännykkää taskuun vaan mahdollisimman kauaksi kropasta. Hands-free käyttöön varsinkin pidemmissä puheluissa. Itselläni muljahdukset vähenivät kun otin etäisyyttä kännyköihin ja lisäksi WLAN pois päältä kotona aina kun sitä ei käytetä. Toivon mukaan saat apua näistä vihjeistä vaikka kaikki me olemme yksilöllisiä.

        Samaa kannattaa kokeilla iPadin kanssa.
        Itselläni muljahteli usein kun lueskelin uutisia sängyssä selälläni maaten ja iPad nojasi rintaan sydämen lähellä. Saattoi johtua ihan laitteen painosta rintalihasta vasten. Muljahtelut vähenivät kun otin tavakseni lukea uutiset pöydän ääressä istuen, jolloin laite on kauempana ja irti kropasta.


      • radiotaajuudet
        olli1234 kirjoitti:

        Hei!
        Kokeilepas vähentää kännykän käyttöä minimiin. Ei koskaan kännykkää taskuun vaan mahdollisimman kauaksi kropasta. Hands-free käyttöön varsinkin pidemmissä puheluissa. Itselläni muljahdukset vähenivät kun otin etäisyyttä kännyköihin ja lisäksi WLAN pois päältä kotona aina kun sitä ei käytetä. Toivon mukaan saat apua näistä vihjeistä vaikka kaikki me olemme yksilöllisiä.

        Simpukkakännyissä antenni on usein "alapäässä" eli näppäimistön alapuolella. Näinollen sen saa puhuessa melkein vaaksan päähän kropasta.
        Koti- ym hiljaisissa oloissa kaiuttimella käyttö auttaa.
        Hands-free-laitteista on arveluja että nepä vasta vievätkin radioaaltoja pääkopan sisään


    • Seltin auttaa

      Kokeile vaihtaa normaali kotona käytössä oleva ruokasuola marketeista löytyvään Seltin -merkkiseen mineraalisuolaan. Mineraalisuolassa on vain puolet ruokasuolan natrium-määrästä ja lisäksi siinä on kaliumia & magnesiumia. Kalium on natriumin vastavaikuttaja ja nykyruuasta saa natriumia ihan liikaa suhteessa kaliumin määrään. Itsellä on ollut rytmihäiriöitä lapsuudesta asti, vaihdoin suolan vuonna 2008 ja kuinka ollakaan, rytmihäiriöitä tulee enää äärimmäisen harvoin! Suosittelen kokeilemaan!

    • rtzt

      Kuukauteen ei ole taas ollut juuri mitään. Max pari muljua päivässä ja vielä sellaisia melko huomaamattomia. On tää kyllä ihme vaiva kun monta kuukautta saattaa olla yhtä helvettiä, muljuamista aamusta iltaan ja sitten yks kaunis päivä loppuvat kuin seinään eikä moneen viikkoon mitään. Elämäntavoissakaan ei ole tapahtunut mitään muutoksia mikä voisi selittäää nämä tauot.

    • Tseppiä-sinne

      Itsellä on aina ollut pieniä rytmihäiriöitä, mutta ne lähti lapasesta kun muutimme homeasuntoon ja kaiken kukkuraksi kokeilin samaan aikaan e- pillereitä. Osa oireista rauhoittui kun lopetin pillerit vaikka sydänsairaalan n 20v lääkäri väitti,ettei ne voi aiheuttaa rytmihäiriöitä. Se sanoi vielä, että jos aiheuttaakin niin häivytetään ne rytmärilääkkeillä= pakotetaan mun elimistö sietämään niitä.
      Ne oireeet rahoitui vasta kun muutimme (ilmeisesti) terveempään asuntoon. Vielä noin vuosi muutosta, sydämeni otti tietynlaisissa tilanteissa ennakot ja tavallaan paniikkireaktion tapaisia tiheälyöntikohtauksia. Syke saattoi kiihtyä melk 200 rauhassa seisten tai istuessa.
      Tulkitsin sen jotenkin niin, että olen muutenkin allerginen ja elän erittäin tiivistä elämää, eli ne homeet ja keinotekoiset hormonit olivat tietynlainen myrkytystila ja liikaa elimistölle. Ja se elimistön rauhoittumisaikana tullet kohtaukset oli jonkinlainen päälle jäänyt varotoimi.
      Ihmisen elimistö on kuitenkin aika monimutkainen ja sydämen sähkötys on monen tekijän summa. Elimistön omat suojautumismekanismit voi asettua herkälle.
      ..
      Tsemppiä aloittajalle, voisimpa auttaa, tuo ei ole kivaa. Täällä ollaan, mukana tunnelmassa.

    • voisiko_olla

      > Kilpirauhasarvot hieman koholla mutta lääkärin mukaan ei vaadi toimenpiteitä.
      Näin sanoessaan useimmiten valehtelevat ainakin niille joilla on selviä vajaatoiminnan oireita: Mm. alhainen kuumemittarilukema herätessä (ennen ylösnousua). Mm. väsymys runsaasta nukkumisesta huolimatta. Mm. "aivosumu" tai ainakin keskittymisvaikeudet. Arvioi näiden perusteella, olisiko kilpirauhasella osuutta ongelmiin

    • rtzt

      Ja eikös se taas sitten alkanut kun just riemuitsin ettei kuukauteen mitään ollut :(

      Menin pötkölleen telkkaria katsomaan ja vähän ajan päästä alkoi muljuaminen. Nappasin 40mg propralin mutta ei mitään vaikutusta edes nopeahkoon pulssiin. Helpotti vasta kun nousin pystyyn.

      Mitä noihin kilpirauhasjuttuihin tulee niin väsymystä on tosiaan ollut. Vaikka olisi yöllä hyvin nukkunut niin saattaa yht'äkkiä alkaa väsyttämään aivan mielettömästi. Kilpirauhasarvot kun mitattiin niin tyroksiini arvo oli 21.35 kun maksimi on 21. Eikä kuulemma vaadi jatkotoimenpiteitä.

      En tiedä voisiko liittyä tähän, mutta toinen merkillinen vaiva mistä ole kärsinyt noin vuoden verran on sellainen että molempia jalkoja saattaa alkaa paleltaa nilkoista alaspäin, kuin jäävedessä uittaisi. Tästä olen myös maininnut usealle lääkärille mutta siihen ei ole otettu mitään kantaa.

      Oikea olkapääkin alkoi reistailemaan vähän ennen joulua. Kättä kun heiluttaa niin pistävä kipu tuntuu tietyissä asennoissa. Kipu alkaa aivan yllättäin ja saattaa kestää monta päivää ja sitten häviää myös yhtä nopeasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2859
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      403
      2752
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      78
      1924
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      70
      1893
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1803
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1794
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1738
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1542
    Aihe