Vatsa oireilee jatkuvasti, auttakaa!

murmur2

Hei!

Olen 22-vuotias nainen, ja olen kärsinyt erilaisista vatsakivuista ainakin yläasteelta saakka. Yläasteella minulla todettiin laktoosi-intoleranssi, mutta se ei selitä kaikkea.

Olen hoikka/normaalivartaloinen, työni on melko liikunnallista ja lisäksi kuljen työmatkat pyörällä, ja käyn kuntosalillä säännöllisen epäsäännöllisesti. En syö punaista lihaa, ja syön aika paljon kasviksia. Maitoa menee normaalisti litra viikossa, ainakin alle kaksi. Syön melko säännölliseen aikaan aamupalan (puuro) ja päivällisen, tosin välipalan ja iltapaln välissä saatan napostella. Teetä kulutan melkoisen paljon, 0,5-1 litran päivässä (vihreää). Kahvia juon harvoin, alkoholia käytän keskimäärin alle kerran kuuaudessa, en tupakoi.

Mahani turpoaa usein syömisen jälkeen, niin että näytän ihan raskaana olevalta. Etenkin istuessa ja maatessa maha murisee ja ääntelee niin kovasti, että se häiritsee opiskelua, töissäkäymistä ja sosiaalista elämää. Jätin avoimen yliopiston kesken, koska luennoilla istuminen oli helvettiä.

Minulla on usein ongelmia ulostamisen kanssa: ummetusta; ulostaessa sellainen olo kuin, uloste ei meinaa tulla; uloste on pieniä palloja tai pitkulaista; löysää... Joskus kuitenkin ihan normaalia ja sellaista, kuin sen kuuluukin.

Mahakipu tuntuu kaikkialla vatsan seudulla, ihan alhaalla vatsassa ja ihan ylhäällä; siinä korkeudella, mistä rinnat alkavat... Sivuilla, keskellä, kaikkialla.

Olen stressaantuva ihminen, koulussa olin kiusattu ja epävarma itsestäni, pelkäsin istua tunneilla, jos vatsani alkaa oireilemaan ja joskus lintsasin sen vuoksi. Ehkä stressi on yksi syy, ehkä. Mutta tämä ei ole vain psykologinen, mahani menee sekaisin, vaikken tuntisikaan stressiä.

Kuukautisten aikaan vatsa on yleensä todella löysällä ja tuntuu, että täytyy ulostaa enemmän kuin normaalisti.

Vatsavaivani ovat yksi suurimpia esteitä parisuhteelle... Pelkään viettää yötä kenenkään kanssa, koska tiedän vatsastani alkavan kuulumaan piu pau rääts rööts ssrrr, mrrr, jne. - hävettää ja se häiritsee jo ihan omaakin unen saantia!



Tämä tekee minut hulluksi. Kohtalon tovereita? Mikä auttaa? Voiko kyseessä olla esimerkiksi keliakia, chrohnin tauti tai ärtyneen suolen oireyhtymä? Mitään ei tietääkseni ole kellään suvussani... Vaikea sanoa, onko mitään erityistä ruokaainetta, joka aiheuttaa vatsakipuja - tuntuu, että kaikki ruuat aiheuttavat oireita!

1

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gastr_

      Kuulostaisi toiminnalliselta vatsavaivalta, olemme ihmiset erilaisia. Jokainen käy vessassa tarpeen tullen, unohda huolet ja nauti parisuhteesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1927
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1729
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1186
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe