ruotsia syytä opiskella

Alphons

pakolla, koska vapaaehtoisesti sitä ei ymmärrettäisi lukea. Täällä nyt ainakin toistaiseksi mm. virkamiesten on suoritettava pakollinen ruotsinkielen tutkinto statförvaltning svenska! Ja melkolailla hiljaista on tämä tutkinnon suorittaminen, ellei ole kunnon pohjia tullut ruotsinkielessä luettua. Ei kolmetoista vuotiaana, kun tämä tvångsvenska alkaa voi tietää, alkaako virkamieheksi. Tosiasiassa olen ainakin itse ollut tyytyväinen, että aikanaan tuli pakotettuna luettua ruotsia. Tosiasia on, että murkkuiässä muutkin aineet oli aikalailla pakkopullaa, eikä ole hiukkakaan haitaksi, että silloin on ruotsin kielen alkeita luettu. Jos tarvis niin siitä on hyvä jatkaa kielitaidon parantamista.

12

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herätys

      Koko virkamiesruotsi on täyttä humpuukia. Olen ollut virkamies yli 25 vuotta, enkä ole tarvinnut ruotsinkieltä hakiessani virkaa tai toimiessani virassa. Olen suomenkielisessä koulussa opettajana. Suurin osa virkamiehistä ei käytä ikinä viranhoidossaan ruotsin kieltä. Miksi siis kaikille pakollinen virkamiesruotsi?

    • ollaan hereillä

      Tietysti ensin poistetaan virkamiehiltä pakkoruotsi ja sen jälkeen koulujen pakko. Helppoa kuin heinänteko.

    • Holotna pravda

      Samalla energialla, jolla jotkut ääliöt vastustavat "pakkoruotsia", oppisi hyvin ruotsin ja vielä jonkun toisenkin kielen ruotsin lisäksi.

      • mieti mitä kirjoitat

        Holotna pravda"

        Oletko "kylmä totuus" oikesti noin tyhmä vai esitätäkö? Kysymys on periaatteesta, vastustamme nöyryytysrituaalia nimeltä "PAKKOruotsi". Luulet siis että kyseessä on jokin muu syy miksi joku vastutaa tätä rituaalia, joka poistuu....kun henkilö oppii ruotsia?

        Suurin osa täällä kirjoittelevista "fennoista" jo osaa ruotsia.


    • Alphos

      Heivaan herra herätys! Olet ollut varmaan samalla koululla ne 25 vuotta suomen kielisellä alueella, niin eipä sulla hätää hämminkiä. Voit jatkaa samaa rataa aina eläkkeelle asti. Mutta Suomessa on paljon seutuja, joissa pitää ruotsin kieli hallita. Virkamiesruotsi voi tietysti olla osin täysin huuhaata, mutta kun koskaan ei voi tietää! Niin ei todellakaan ole haitaksi, kun sitä kieltä on tullut pakolla opeteltua. Näin se vaan menee.

      Voit tietysi jossakin päin Suomea opettajana toimia, mutta Vaasassa et toimi kaupungin arkkitehtina, ellei ole virkamiesruotsi hanskassa!

      • tämä on totuus!

        "Alphos"

        Suomen pinta-alasta ja väestöstä 90 % on suomenkielistä. Pinta-ala voi olla jonkun kielinen, jos verrataan asiaa kuntatasolla ja siitä mitä nykyinen kielilaki sanoo kunnan kielisuhteista.
        Väitteesi että, " Suomessa on paljon seutuja, joissa pitää ruotsin kieli hallita" on siis epätosi. Jopa pääkaupunkiseudulla on ruotsinkielisiä alle 6%, siellä pärjää kyllä vaikka ei osaisi sanaakaan ruotsia, kysy vaikka venäjänkielisiltä joita siellä asuu lähes puolet surujen määrästä. Pääkaupunkiseudulla asuu n.65 000 ruotsinkielistä, pieni määrä jos vertaa sitä esim. Kuopion väkimäärään ( lähes 100 000)

        Ruotsinkieli ei ole verrattavissa suomenkieleen Suomessa, uskokaa tämä surut. Suomi on tässä maassa valtakieli ja ruotsi vähemmistökieli.

        Ymmärrän kyllä mitä haluat sanoa. Haluat leimata puhtaasti suomenkielset seudut joksikin peräkylän junttiloiksi. Oikeasti sellaisia ovat ruotsinkieliset kylät Pohjanmaalla ja saaristosssa. Onneksi kovin harvat suomalaset asuvat näissä.


    • mannen i månen

      Onko toi nyt niin vaikeeta oppia molempia kotimaisia kieliä?

      Ei se nyt mitään rakettitiedettä ole, paitsi ehkä netti fennolle..

    • Haloo!!!

      Taas tuota naurettavaa svekoperustelua? Ei kyse ole siitä, mitkä aineet TUNTUVAT turhilta, vaan mitkä aineet OVAT sellaisia!

      Sekä pakkoruotsi ja pakkovirkaruotsi ovat täysiä turhakkeita, joista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Tajusitko?

      Surujen kielipalvelu voidaan hoitaa jopa paremmin ilman pakkovirkaruotsia ja pakkoruotsin poisto tuottaa paremmin ruotsia puhuvia kansalaisa.

    • Äimän Käki

      Alphoins on aivan oikeassa. Koskaan ei voi tietää, kuka tarvitsee pakkoruotsia ja milloin. Sen vuoksi pakkoruotsia todellakin on kaikkien luettava, ja tietenkin väkisin, koska suomalaiset ovast niin tyhmiä, etteivät tiedä etukäteen, mitä pakkokieliä voivat joskus tarvita. Yllättättävä pakkoruotsin osaamisen tarve voi pompahtaa esiin ihan koska ja missä tahansa. Vain täysin mielikuvituksettomat henkilöt eivät pysty kuvittelemaan tarvetta pakkoruotsille.

      Voihan esimerkiksi joutua pääministeriksi tai kasvuodotuskomissaariksi, ja sitten voi joku rkp:läinen Yle-femman toimittaja yllättäen hyökätä kulman takaa ja tyrkätä mikrofonin suuhun. Yritä siinä sitten selittää, etten minä mitään ruotsia osaa, vaikka olen sitä kymmenen vuotta koulussa opetellut. Kyllä pakkoruotsia on hyvä osata. Katsokaa vaikka Kataisesta esimerkkiä:

      https://www.youtube.com/watch?v=XGiy-v7sZlI

      • Jag är alltid lika förvånad över att ni tycker att Katainens svenska är dålig. Den är inte dålig. Han gör sitt bästa och det räcker gott och väl, vi förstår vad han vill säga. det räcker. Inte måste den som är finskspråkig tala flytande svenska. Det hörs att han har ett annat modersmål än svenska - men vad gör det? Varför måste ni trycka ner dem som vill tala svenska och säga att de talar en dålig svenska?
        Katainen gav faktiskt ett fint exempel på att den skolsvenska han lärt sig kunde han också använda. Så all heder åt honom!


    • Äimän Käki

      Niin, siis videopätkässä Suomen ex. pääministeri, EU:n nyk. kasvuodotuskomissaari sanoi rkp:n Yle femman ruotsalaiselle toimittajalle, joka hyökkäsi hänen kimppuunsa mikrofoni tanassa ja ruotsia molottaen, tasan seuraavat sanat "ruotsiksi": "Anteeks, nyt mä en pysty ruotsiks."

      Mikä itse asiassa todistaa pätevästi sen, että suomalaiset eivät tarvitse ruotsia minkään vertaa. Ilman minkäänlaista ruotsin osaamista voi päästä Suomen pääministeriksi, tai jopa EU:n kasvuodotuskomissaariksi.

      Riittää, kun Suomen ruotsalaiset ovat kaksikielisiä, eli osaavat suomea, kuten rkp:n yle femman (femma tulkee sanasta viides kolonna) toimittajakin osaa, kun hänelle vaan selvästi sanotaan, että puhutaanpas nyt suomea.

      Kasvuodotusministeri tosin teki sellaisen kardinaalimokan, että pyysi rkp:läiseltä anteeksi (!) sitä, että ei osaa rkp:läisen äidinkieltä. Siinä ei ole mitään anteeksipyytämistä. Eli hyvin on kokoomus ruotsalaisten talutusnuorassa!

    • pakkopakkopakko

      Aivan. Ei ole kysymys ruotsinkielen opiskelusta vaan PAKOSTA. onko vaikea ymmärtää. Jasså, siis on!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2367
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      176
      1419
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1177
    4. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      1168
    5. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      96
      1110
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1082
    7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1035
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      977
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      950
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      71
      886
    Aihe