Palovaroittimet pärähdelleet oudosti ilman syytä

muhkeat pyhälisät

Palovaroittimet pärähdelleet oudosti ilman syytä – palopäällikkö kehottaa tarttumaan imuriin
Kotimaa Julkaistu 26.12.2014 17:54

Keski-Suomen pelastuslaitos kertoo joutuneensa tarkistamaan joulun aikana kymmeniä erikoisia, täysin turhia palohälytyksiä.

Palokunta joutui tarkistamaan pyhien aikana noin parikymmentä palovaroittimen antamaa hälytystä, joista suurin osa oli Jyväskylän alueella.

Pelastuslaitoksen mukaan palovaroittimet olivat hälyttäneet ”omia aikojaan” ilman näkyvää syytä.
Mainos (uutinen jatkuu alla)

– Mitä ilmeisemmin useimmissa paikoissa oli kysymyksessä palovaroittimeen ajan saatossa kertynyt pöly, Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Pertti Loivamaa toteaa tiedotteessa.

– Turhien tarkistustehtävien ehkäisemiseksi palovaroitin onkin syytä imuroida silloin tällöin ja aina patterin vaihdon yhteydessä.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/palovaroittimet-parahdelleet-oudosti-ilman-syyta-palopaallikko-kehottaa-tarttumaan-imuriin/4642658

23

125

  Vastaukset

  • Ei pärähtele. Vapaa-ajan asunnolleni vaihdan UUDEN palovaroittimen joka kesä.
   Ei ole kallis investointi.

  • Näin Keski-Suomen vapaamuurarit puuhastelevat keskenään. Keksitään kymmeniä

   vääriä hälytyksiä pyhien aikana eli kalleimpaan ylityöaikaan. Kuka uskoo, että kymmeniä eri palohälyttimiä istestään pärähtelee oudosti ilman syytä just jouluna? Kuinka monta kymmentätuhatta euroa näitä niin sanotut turhat

   tarkastukset tulee veronmaksajille maksamaan? Mielestäni olisi tutkintapyynnön paikka!

   • Ufot aiheuttavat palohälyttimien hälytyksen. Olkaa tarkkana, juoskaa heti ulos kaukoputken kanssa, kun hälytin pirahtaa. Näette sen, ja maailmanloppu lähenee!


   • Kyllä on selvää, että avaruudesta tulleet impulssit saavat radioaktiivisen komponentin reagoimaan värähtelyyn ja hälytin aktivoituu.

    Värähtelyn energiatilojen miehitys voidaan siksi kuvata kiteessä liikkuvilla hiukkasilla, joita kutsutaan fononeiksi. Hiukkasina fononit käyttäytyvät kuten bosonit.

    Avaruuden kiihtynyt pommitus avaruudesta on salattu kansalta.


  • Suurempien kiinteistöjen palovaroittimiä. Pelastuslaitos ja Lassila & Tikanoja?

  • Täytyyhän Keskisuomen pelastuslaitos keksiä muuta tekemistä, kun joulun aikana eivät viitsi kiusata yksittäisiä kansalaisia. Työpäivät ovat muutenkin tyhjiä. Hälytystehtävät tulevat nääs harvoin.

  • Nyt kun lämpö nousi äkkiä plussaan, alkoi kylmien tilojen hälyttimet vuoron perään hälyttää kun kosteus tiivistyy jääkiteiksi kylmemmäksi jääneisiin pintoihin. Tiedän, väärän tyypin hälyttimet vintillä, mutta on eri asia maksaako hälytin 3 euroa vai 50 euroa kpl. Noita turhia hälytyksiä vaan väärällä tyypillä tulee.

   • Jos kirjoittamasi on totta, miksi tämä tapahtui vain Keski-Suomessa?


   • lerk kirjoitti:

    Jos kirjoittamasi on totta, miksi tämä tapahtui vain Keski-Suomessa?

    Keliolosuhteet voi vaihdella jopa kaupungin sisällä!


  • Espoossa Espoon keskuksessa pärähti palohälytys juuri tunti sitten päälle myös. Sopii kuvaan...

  • Jääkaappini murahtelee minulle, pelottavaa.

  • Kymmeniä jouluna? Perin kummallista.

   Jutusta ilmeisesti poistettiin tieto, että suurin osa hälytyksistä oli suuremmissa kiinteistöissä olevia automaattihälyttimiä.

  • En löytänyt tästä mitään mainintaa Keskisuomalaisen verkkosivuilta... miksi jättivät tällaisen hyvin poikkeuksellinen tapahtumasarjan uutisoimatta?

  • Hätäkeskus hälyttää, mutta kaikki palomiehet eivät saa kutsua
   http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/juuri-nyt-hatakeskus-halyttaa-mutta-kaikki-palomiehet-eivat-saa-kutsua/1961028

   No niin, ongelmia on ollut reilun kuukauden ajan, näin varmistetaan että joulun ajan palkitsivimmat tehtävät menevät vain parhaille kavereille.

   Hätäkeskuksen viestit eivät menneet perille
   http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/hatakeskuksen-viestiongelmat-korjattu/1961474

   Oli muka "inhimmillinen erehdys." Hälytksien väliaikoina ei ole riittävästi aikaa kokeilla ja varmistaa, että tiedonkulku toimii, kuten pitääkin? Kun kyse on muka kansalaisten omaisuuden tai jopa hengen turvallisuudesta?

   Onkohan Keski-Suomen pelastuslaitoksen johtoon pesiytynyt muutama vapaamuurari?

  • Meillä on kaksi kertaa palovaroitin hälyttänyt asumattomassa huoneistossa! Toisella kertaa jopa ulko-ovi rikottiin. Viimeinen tapaus oli 2014 joulun ja uudenvuoden välipäivinä. Asunto sijaitsee kerrostalossa Porissa.

   Voiko joku kertoa, että minkätyyppinen palovaroitin tulisi olla, kun tuntuu siltä, että onkohan varoitin edes kunnossa, sillä vakiasunnossa on samanlainen ja sen paristo vaihdettiin myös samoihin aikoihin kuin asumattoman huoneistonkin.

   Asumattomassa huoneistossa oli patterissa merkintä alkuvuosi 2015 ja vakiasunnossa patteria poisotettaessa sen päiväys oli aikaa sitten jo mennyt ohi ja se oli 2008. Voiko samanlaisessa varoittimessa toisessa kestää patterit vajaa 3 v ja toisessa yli 6 v patterin merkinnän?

   Selvyyttä tähän tulisi saada, kiitos.

   • Jos huoneisto on asumaton, eikö sieltä voi napsaista virrat pois pääkytkimestä? Silloinhan kaiken järjen mukaan sieltä ei voi mitään tulipaloakaan alkaa joten hälyttimestä voi ottaa pariston irti. Siis ei toki pykälien mukaan, mutta maalaisjärjen!


   • kdnndndndndmdnddnd kirjoitti:

    Jos huoneisto on asumaton, eikö sieltä voi napsaista virrat pois pääkytkimestä? Silloinhan kaiken järjen mukaan sieltä ei voi mitään tulipaloakaan alkaa joten hälyttimestä voi ottaa pariston irti. Siis ei toki pykälien mukaan, mutta maalaisjärjen!

    Kiitos vastauksesta. Sanooko asuntoyhtiölaki tms. että kaikissa kerrostalon ym. huoneistoissa tulee olla palovaroitin ja kunnossa myös?

    Emme ole asumattomasta huoneistosta ottaneet virtaa pois pääkytkimestä, koska siellä käydään muutamia kertoja viikon aikana ja joskus menee viikkokin käymättä. Asunnossa on jääkaappi kytkettynä, kylpyhuoneessa lattialämmitys ja lisäksi siellä on pakastin päällä. Asuntoa ei pidetä yöpaikkana kuin kerran pari vuodessa, jos silloinkaan. Siksi puhuin asumattomasta huoneistosta.

    Kiitos tiedoista. Lisäksi, jos voitte neuvoa, niin millainen tai minkämerkkinen palovaroitin olisi paras mahdollinen.?


   • Miten kolmetoista paloautoa edes mahtuvat kyläkadulle?


  • Naapurin mummu oli joulukuussa vähän kauhuissaan kun
   sisälle taloon oli tunkeutunut vieras nuori mies.
   Oli sanonut olevansa palovaroittimien ja sähkokatkaisifoiden tarkastaja.
   Ei ollut esitelly mitenkään itseään, ja mummu ei löytänyt vierailun jälkeen
   edes uusia vaaleanpunaisia reino vai ainotossujaan että minne nekin katos.
   Yksinollessaan yökin pelotti että jos joku tunkeutuu yöllä kotiin
   niin keneltä voi saada apua tarvittaessa jos puhelimenkin mykistävät. Juteltiin kun
   ulkona tavattiin.

  • Ja TAAS PELLEILYÄ Keski-Suomen pelastuslaitoksessa!

   Tulipalo, jonka palamisalue rajoittuu yhteen peräväunuun, vaati muka "useita tunteja" sammuttamiseen! Tuntejako ne meinaavat seistä perävaunun vieressä röökillä pyromaanisesti seuraamassa "useita tunteja" kestävää perävaunun tulipaloa?

   Tehdäänkö nyt jokaisesta hälytystehtävästä rahasampo?

   http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/rekka-tulessa-valtatie-9-poikki/4693120

  • --

  • Tulipalo sammutettu – Nuori mies toimi ripeästi
   http://www.ksml.fi/articleredirect.jsp?id=1970779

   Yksi kaveri muutamalla sammuttimella pystyi hoitamaan homman viidestoisessa minuutissa. Ei tarvittukaan kuusi pelastusyksikköä lojumaan paikan päällä neljää tuntia. Saivat pelastusasemassa jatkaa juonittelua kansalaisia vastaan kaikessa rauhassa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   628
   11080
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   89
   1757