Patologinen valehtelu

kerettiläinen

Jeesus nimitti paholaista valhettelijaksi ja sen isäksi.

Joh.8
44 Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

Monia rehellisiä ihmisiä hämmentää joutuessaan tekemisiin patologisen valehtelijan kanssa, koska normaali ihminen kuvittelee, että toinen myöntäisi erehtyneensä jäädessään valehtelusta kiinni, mutta näin ei käy patologisen valehtelijan kanssa koskaan. Jokaisen on myös hyvä ottaa huomioon se, että patologisia valehtelijoita voi olla niin ateisteissa kuin uskovissakin, ja hyväuskoiset uskovaiset ovat juuri otollisia uhreja patologiselle valehtelijalle, koska heitä on helppo käyttää hyväksi. Se, miten ihminen suhtautuu jäädessään valehtelusta kiinni, paljastaa hänet. Seuraavassa eräs kuvaus patologisesta valehtelijasta.

http://luovataito.wordpress.com/2010/01/30/patologinen-valehtelu/
Web of Trust

Patologinen valehtelu

Joukossamme liikkuu ihmisiä, joiden sanoihin ei voi luottaa. Syitä valehteluun on useita. Suomi on maa, jossa korostetaan rehellisyyttä. Silti muutama prosentti suomalaisista on sellaisia että heidän sanansa ja oma totuutensa ja oikea totuus eivät koskaan kohtaa.

Patologinen valehtelija valehtelee niin hyvin että uskoo itsekin omat sanansa. Hän on valmis sanomaan ihan mitä tahansa, saadakseen haluamansa ja sillä ei ole mitään tekemistä totuuden kanssa. He eivät myöskään välitä siitä, mitä muut ihmiset heistä ajattelevat tai miltä muista tuntuu, kun totuus selviää.

Patologinen valehtelija on siinä mielessä sosiopaatti tai psykopaatti että hän ei osaa asettua toisen ihmisen asemaan ollenkaan. Hän ajattelee aina ja vain itseään. Jossain vaiheessa valheet tavallisesti paljastuvat ja jos lain koura ei silloin kosketa, niin elämä muuttuu muuten hankalaksi. Seuraa vaihe, jossa hakeudutaan hoitoon. Hoitohenkilökunnan osa ei ole helppo, patologisesta valehtelijasta ei aina ota selvää. Onko hän tosissaan, vai valehtelee vain vakuuttavasti.

Patologinen valehtelija ei yleensä opi koskaan, poistu hänen elämästään vielä kun voit. Sitten kun on mennyt omaisuus, itsekunnioitus ja viimeisetkin siemenperunat on turha miettiä miksi kävi näin?
Jos joku ihminen vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta on syytä epäillä patologista valehtelijaa.
Jos joku ihminen jää tämän tästä valheesta kiinni, hän on huono patologinen valehtelija.
Jotain sanomatta jättämisestä (ai niin, olen naimisissa, ai niin, minulla on 3 miljoonaa euroa velkaa) tulee valehtelua kun se koskee isoja asioita.
Jos joku ihminen valehtelee päästäkseen ikävistä tilanteista eroon tai valitsee aina helpon tien, kysymyksessä voi olla itsesuojelu tai patologinen valehtelu.
Jos joku ihminen lupaa tavan tästä jotain ja pettää lupauksensa, kysymyksessä on patologinen valehtelu.
Henkilön aikaisempi käytös kertoo aina miten hän tulee käyttäytymään jatkossa.

Valheiden verkko on kavala, kun siihen kietoutuu liian tiukkaan, se alkaa kuristaa ennemmin tai myöhemmin. Silloin patologinen valehtelija valehtelee lisää. Huono homma vain on, että rehelliset ihmiset muistavat hänen sanansa paremmin kuin hän itse.
Valheella on aina lyhyt jäljet.

Tietämättömyys tai väärä tieto ei ole valehtelua, koska tiedon puutteen voi aina korjata hankkimalla asiasta lisää tietoa.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

        tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
        Ikävä
        134
        3569
      2. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        110
        1399
      3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

        "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
        Maailman menoa
        271
        1320
      4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        69
        1229
      5. Kalateltta fiasko

        Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
        Kuhmo
        17
        1134
      6. Nainen voi rakastaa

        Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
        Ikävä
        79
        1081
      7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

        Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
        Sanaristikot
        57
        1019
      8. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        45
        1018
      9. Rakastan sinua

        Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
        Ikävä
        30
        1006
      10. Liikenne onnettomuus

        Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
        Orimattila
        53
        918
      Aihe