Luottokortti turha

ripax

Minulla ei ole luottokorttia vain Visa Electron, jota käytän vain yli 200€:n ostoksiin, sillä muuten käytän käteistä. Luottokortista pitää maksaa korkea vuosimaksu, vaikkei käyttäisi kortin luotto-ominaisuutta. Itse kuluta luotolla vaan käytän siihen säästöjäni vararahastostani, johon siirrän rahaa joka kuukausi. Koska en kuluta velaksi, en maksa korkoja eikä myöskään luottokortin vuosimaksua. Talouteni pysyy hyvin hallinnassa tarkan saldon ollessa tiedossani joka hetki. Saldosta on poistettu kuukautiset maksut kuten asuminen, jolloin näen heti paljonko jää muuhun kulutukseen.

En ole suurituloinen, sillä nettoansioni ovat kuukaudessa noin 2 000€. Asun silti omassa asunnossa Helsingissä ja entisessä kotikaupungissani on lisäksi vielä toinen isompi omistusasunto vapaa-ajan käytössä. Tärkeintä eivät ole suuret tulot vaan pienet menot. Minulla on myös vararahasto pahojen päivien varalle.

Käteisellä maksettaessa ihminen on anonyymi, taas kortilla maksettaessa on seuranta päällä ja kortin käyttö voidaan katkaista monista syistä ehkä käteisen jäädessä historiaan syynä voi olla väärä mielipide. Käteisestä luopuminen johtaa kyttäysyhteiskuntaan, jossa voidaan puuttua ihmisten mielipiteen- ja omantunnonvapauteen. Lisäksi valta voidaan keskittää harvoihin käsiin...

13

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhjaa

      Minulla on 3 debit&credit-korttia (yksi niistä pitäisi tosin lopettaa turhana). En maksa niistä yhtään euroa kuukausimaksua. Jos ostan jotain luotolla, maksan kaiken pois seuraavassa laskussa, joten en maksa myöskään lainakorkoja. Jatkossa en käytä Visa-kortin luotto-ominaisuutta lainkaan muuta kuin pakottavassa hädässä, joten en maksa myöskään S-pankin laskutusmaksuja.

      Talouteni on hyvin hallinnassa, minulla on sekä vararahasto-kassa että sijoituksia, joita lisäilen jatkuvasti (vararahastossahan ei kannata pitää kuin kohtuullinen summa, muut on pitkän tähtäimen sijoituksissa). Kuukauden menot ylittää hyvin harvoin kuukauden tulot, riippumatta siitä mitä välineitä käytän maksamiseen.

      Käytän eri pankkeja ja eri firmojen kortteja, joten tarvitaan aika velho tai viranomainen, jotta minun kaikki tekemiseni voitaisiin yhdistää samaan henkilöön. Esim. S-pankin näkökulmasta minulla on erittäin epäsäännölliset ja epämääräiset tulot, mutta melko säännölliset menot, paitsi että välillä bensaa kuluu ja välillä ei, riippuen paikallisen abc:n hintatasosta. Palkkatili-pankin näkokulmasta minulla on lähinnä vain asumismenoja, mutta jatkuva rahavirta muihin pankkilaitoksiin. Jne.

      Sen lisäksi voin tehdä noiden luottokorttien ansiosta asioita, joita sinä Electronisi kanssa et voi tehdä. Alkaen esim. auton vuokrauksesta. Lisäksi luottokorttiyhtiö toimii turvaavana välikätenä esim. lentoyhtiöiden suuntaan.

    • voi olla halvempikin

      No mulla oli yhdessä vaiheessa sekä Visa Electron että luottokortti Nordeasta ja Visa Electron maksoi ja luottokortti ei. Ei mitään tilinhoito- tai korttimaksuja, vaan korot, jos jättää ostokset maksamatta ensimmäisenä eräpäivänä. Electroni taitaa edelleen maksaa avainasiakkaille euron tai kaksi kuussa, kun luotolliset kortit on ilmaisia.

    • ripax

      Kiitos tiedoista luottokortin kuluista! Kuitenkin tahdon käyttää käteistä ja kehottaa myös muitakin käyttämään käteistä, sillä vain siten voimme estää käteisen käytön lopettamisen ja kyttäysyhteiskunnan ilman mielipiteen-ja omantunnonvapautta. Sana luottokortti on sanana vastoin periaatteitani, sillä otan luottoa vain asuntoihin, jotka tuottavat korkoa pääomalle. En omista autoa, koska auto tuottaa heti miinuskorkoa saatuani avaimet käteen. Voin maksaa pari euroa Visa Electronin käytöstä periaatteen vuoksi!

    • s-visa ilmainen

      "Luottokortista pitää maksaa korkea vuosimaksu, vaikkei käyttäisi kortin luotto-ominaisuutta."

      Ei, kyllä S-Pankin Visa-kortti on täysin ilmainen jos luotto-ominaisuutta ei käytä. Kesään asti se on vielä ilmainen vaikka luottoa käyttäisikin.

    • rippelikikkeli

      Hienoa että tulit keräämään virtuaallista arvostusta anonyymeiltä suomi24 ihmisiltä. Nyt on varmasti hyvä olo kun tietää olevansa fiksu ihminen.

    • erilainen elämä

      Joku tarvitsee ja joku ei tarvitse luottokorttia. Hotellivaraukset ulkomaanmatkoille ainakin onnistuu kätevämmin kortilla. Jos löytyy parempi diili, aikaisemman voi perua ja ottaa toisen tilalle. Diners kortin ansiosta saa joskus illallisen tai hotelliyöpymisen alle puoleen hintaan. Mutta jos ei matkusta tai käy ravintolassa, niin sitten menee harakoille.

    • kätteetön

      Korttielämää 70-luvulta lähtien.

      Ensin OK-kortti jolla maksoimme käyttämämme päivittäistavarakaupan kuukausilaskun. Ei luotolla vaan maksuaikaominaisuudella.
      Se toimi rajoitetusti myös Euroopassa.

      Sitten Diners mutta käytettävyys rajallista mutta luotto olisi ollut käytännössä rajaton.

      Pitkän aikaa Visa.

      Jokunen vuosi sitten vaihdoimme Masteriin rinnakkaiskorttien ominaisuuksien vuoksi.

      Korttilasku, johon kasautuu kaikki muut paitsi toriostoksemme, menee suoramaksuun suoramaksuun.

      Korttiin sisältyy maksuton matkavakuutus jota olemme joutuneet käyttämään kahdesti.
      Kortin käyttäminen lentojen maksamisessa palasti yhden yhtiön konkurssin kohdalla rahamme.
      Hotsku- ja autovaraukset ja maksut tapahtuvat kortilla. En tiedä muuta menetelmää.

      Varsinkin ennen €-aikaakortti oli kätevä koska ei tarvinnut paljoakaan pähkäillä valuutan vaihdon kanssa.
      Onhan se kätevä nykyäänkin €-alueellakin, saati muualla.

      En usko kenekään olevan kiinnostunut siitä ostinko jonakin päivänä reissumiestä vai kaurapaloja tms.

      Visa-aikaan vaimoni kadotti kerran kortin joten se delattiin pikaisesti. Olimme lasten kanssa 4:n viikon automatkalla Espanjassa. Helvetillinen rumba tilata rahaa ja ryhtyä laskemaan loppuajan pesetatarve, paluumatkalla tankkaukset, yövymmekö Ranskassa kerran vai kaksi. Entä Saksassa? Ajammeko suoraan Tanskan läpi? Tankkaammeko siellä vai Ruotsin puolella.
      Mitä syömme ja missä. Entä ostokset?
      Olipa vaan per keleellinen kokemus ilman korttia!

      • Maailma muuttuu

        > Olipa vaan per keleellinen kokemus ilman korttia!

        Nyt olisi jo paljon helpompaa euron ansiosta.


      • kätteetön
        Maailma muuttuu kirjoitti:

        > Olipa vaan per keleellinen kokemus ilman korttia!

        Nyt olisi jo paljon helpompaa euron ansiosta.

        On helpompaa mutta ei poista kortin tarvetta.


    • Masturbation Card

      Tilaan käytännössä kaiken ruokaa ja lääkkeitä myöten netistä sekä kotimaasta että ulkomailta. Silloin on kyllä aito luottokortti melkeinpä pakollinen. Itse pärjäilen kolmella luottokortilla. Yhdellä maksan vain Paypal-ostokset, toisella muut ulkomaan ostokset ja kolmannella kotimaan ostokset.

      • kätteetön

        Miksi olet katsonut tuon ryhmittelyn tarpeelliseksi?


        Me selviämme kaikista tilanteista yhdellä kortilla ja sen rinnakkaiskopiolla.


      • Masturbation Card
        kätteetön kirjoitti:

        Miksi olet katsonut tuon ryhmittelyn tarpeelliseksi?


        Me selviämme kaikista tilanteista yhdellä kortilla ja sen rinnakkaiskopiolla.

        "Miksi olet katsonut tuon ryhmittelyn tarpeelliseksi?"

        Jos tulee iso tietomurto, niin ei mene kaikki kortit kerralla.


      • hyvi toimii
        Masturbation Card kirjoitti:

        "Miksi olet katsonut tuon ryhmittelyn tarpeelliseksi?"

        Jos tulee iso tietomurto, niin ei mene kaikki kortit kerralla.

        kyllä ilman korttiakin pärjää

        meilä kolme

        k-master , k-kaupan ei pankista, vain luottopuoli, sillä maksetaan kaikki yleisesti, tulee selvä lasku, eikä tarvitse valita Debit/Kredit,,,,, ja saa k-edut automaattisesti

        s- pankki/visa, voi nostaa rahaakin jos tarvis,,,, ja saa s-edut automaattisesti

        Nordea Gold pankki/luotto, PayPaliin ja nettiostoksiin, kiva kun ovat erillään muusta, kaikki asiat ovat selkeämmin jos ovat eri laskuilla.

        Nordeaa en kanna mukanani, enkä mitään muutakaan ylimääräistä korttia.

        KAIKISTA on raapittu takaa se 3 numeroa pois ja kaikissa on oma puhelinnumero, jotta löytäjä soittaisi heti. Koskaan 30 vuoteen ei ole kyllä kortit kadonneet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      15
      1480
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe