Tilien irtisanominen??

riitu44

Olen todella kyllästynyt Nordean huonoon palveluun,sattunut useampi "tökkiminen" henkilökunnalta. Minulla on siellä rahaa, rahastoja, osakkeita ym, mikään kroisos en ole, älkää pelätkö. Mutta jos siirrän em. omaisuuten toiseen pankkiin, joudunko maksamaan irtisanomiskuluja ?

41

18003

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pankki

      Itsekin koin pari vuotta sitten vuosia kestäneen ongelman ulkomaille matkustaessa en pystynyt nostamaan tai käyttämään korttia ulkomailla häiriöiden vuoksi, vaihdoin lopulta pankkia silloiseen sampoon nyk. Danske bankiin ja olen täysin tyytyväinen. Kannattaa tutkia sopimuksia mitä olet pankin kanssa tehnyt ja jos onnistuu irtisanominen niin seuraavaksi pankkia vaihtamaan, niitä monia on jolloin Nordea lähettäisi rahat toiseen pankkiin.

      • että näin

        Tilin lopettaminen on yksinkertaista eikä maksa mitään. Rahasto-osuuksien lunastamisesta peritään yleensä jotain kuluja. Osakkeiden (arvo-osuustilin) kanssa voi olla sama juttu eli että arvo-osuuksein siirot toisen pankin hoitamalle arvo-osuustilille saattaa jotain maksaakin.

        Mutta käytännössä pankin vaihto hoituu Suomessa kätevästi ja halvalla. Menet uuteen pankkiin, avaat uuden tilin ja annat valtakirjan uudelle pankille kaikkien entisen pankin asioiden siirtämiseksi uuteen pankkiin. Näin tein taannoin itse. Läksin Danskesta Handelsbankeniin, ja tosi helposti hoituivat käyttötili, arvo-osuustili ja rahastot. Omalle osalle jäi vain uuden tilinumeron ilmoittaminen työnantajalle. Kuluja en jaksa tarkemmin muistaa, mutta sen muistan, etteivät ne olleet mikään juttu.

        Mahdolliset lainat vanhasta pankista ovat sitten eri asia. Niitä kun et voi omin päin siirrellä minnekään.


      • Sammmoton

      • Pikkuyrittäjä

        Minulla oli vaikeuksia jo Suomessa,joten marssin Danske Bank konttoriin.Sain kaikki heti vaihtoehtojen kera,jopa pieni käyttöluotto vaimon tilillä ei haitannut,toisilla se saattaa vaatia olla asiakkaana puoli vuotta jonka O-P vaatii ja velaton, Danske Bankilla selvittiin laittamalla nimiä paperiin ja pääsimme Kultajäseniksi,ja kaikki tämä hoitui pankin henkilökunnan toimesta ei tarvinnut edes käydä entisessä Pankissa.Nyt kaikki pelaa ja nyt näitten kyberhyökkäysten aikana raha on siirtynyt normaalisti,vaikka jännitti noin50,000e siirto,mutta Pankki takasi ettei riskiä asiakkaalla ole ja jos Pankilla on, se neuvottelee asiakkaani kanssa suoraan,eli kyllä helpotti/Suosittelen


    • ptrex

      Kotimaiset osakkeet siirtyy uudelle välittäjälle ilmaiseksi, jos siirrät koko arvo-osuustilin kerralla. Ulkolaisten osakkeiden siirto on kallista, joten mieti kannattaako ne siirtää, myydä vai antaa olla (tosin ei kai kukaan ostanut ulkolaisia osakkeita Nordean vanhalla hinnastolla?)

      Rahastoja ei voi siirtää, joten joko lunastat rahasi pois (ja maksat verot) tai annat niiden olla.

    • 13+15

      E-laskujen siirrossa kannattaa olla tarkkana, että ei jää jokin lasku maksamatta, kun siirtää kaikkien e-laskujen maksun toiselta tililtä kerta heitolla. Laskuttajalta ei enää lähde vanhalta tililtä laskutettavaksi eikä uudelle tilillekään muutos ehdi laskuttajan tietoon.

      Itselläni oli tällainen tapaus Saunalahti. Piti Saunalahdelle kirjautua, jotta näki rästiin jäävän laskun. Oli siinä mielesä helppo, että tiesi laskun eräpäivän olevan kuukauden välein. Epäsäännöllisesti tulevissa voi tulla firmalta maksumuistutus.

      Vaikka monet pankit tarjoavat pankin vaihtajalle valtakirjalla kaiken mahdollisen, joka siirtymiseen liittyy, on mielestäni paras pitää homma omissa käsissä. Tällöin ei tule niin helposti yllätyksiä, että homma ei hoitunutkaan niin kuin piti. Pankin vaihto voi tuottaa yllättävän paljon työtä.

      • sivu kommentti

        Ei ollut muuten pankin vika, Saunalahdella ei toimi mikään..


    • riitu 44

      Kiitos kaikille asiallisista vastauksista, sain monta vihjettä mahd. siirtoon.
      Hyvää vuoden jatkoa!

      • lopettanut

        Valtakirja on hyvä ratkaisu.
        Kestää luvattoman kauan se lopetus, mutta lopulta Nordea laittaa vahvistusilmoituksen. Vielä ei ole laskua tullut


      • vaihtaja4

        Harvinainen suomi24:n ketju, ei ole tullut paskaa väliin. Minullakin pankin vaihto edessä kun pankkiin matkaa nyt lähes 100km ja toinen 50 metrin päässä.
        KIITOS


    • Jaakko77

      Saunalahden palvelu on surkeaa, miten lienee repsahtanut, vaihdoin jo vuosi sitten Soneraan. Varokaa ettette joudu maksamaan perintäkuluja!

    • ramber

      jeps, siirrä rahas, ym pois.

      Silloin kun croisos Bosse tuli johtoon, antoi ymmärtää et : köyhät pois pankista.

      Ja sama jatkuu...

    • changesbank

      Mä oon kerran tehny sellaisen jutun, että irtisanoin kakarasta asti olleen leijona tilin niin, että meniin omaan "pääasialliseen" pankkiini, ja annoin sille virkailijalle Leonian tilikortin ja tein valtakirjan tilin irtisanomisesta. Ne kävi OP-sta Leoniassa ja vei asian loppuun. Palauttivat Leonia tilin saldon korkoineen mun OP-tilille ohjeitten mukaan.

      Tärvi sen kummempaa keinoa.

    • Todella surkeaa

      Nordean toiminta on todella ala-arvoista ja homma ei pelaa. Yksi eismerkki on avainlukukortti ei tule koskana ajallaan ja henkilöstöä on vähän.

      Mutta Danske Bank on myös huonolaatuinen.

      Onko tämä itse Nasse setä näissä molemmissä pankkien hallituksessa. Itselle käärii rahat ja pakenee Ruotsiin oamisuusveroa karkuun.

      Ahneita johtajia, itselle kaikki voitot ja bonukset ja henkilöstö pois sekä konttorit suljetaan.

      Asiakas tekee itse työn netissä ja vielä makssa palvelu yms maksut omasta työstään. On ahnetta ja röyhkeää toiminttaa.

      Pankithan onkin vain nykyään heille, joilla on omaisuutta, takuita ja rikkaita takaajia ei siis muille.

    • nordeus1

      minulla ei ole pahaa sanottavaa nordeasta. Tunnuslukulista tulee ainakin mulle heti kun olen käyttänyt sen 60. tunnuksen. yleensä postissa seuraavana päivänä. kortit ja verkkopankki on toimineet moitteettomasti. rahan vieminen tilille myöskin.

      • sayonara, sano

        Ehehehe... Ei se surkeasti kirjoittaminen peitä sitä, että asialla on Nordean "pr- henkilö".
        Vilkaiskaapa Itiksen Nordean "asiakaspalvelupistettä" Naurattaa, että tupa on täysi ja käytävillekin on hinattu puiston penkkejä, naama norsun v:nä olevine asiakkaineen. Tiskin takana on kokonaista yksi henkilö. Nähty on, joka päivä. Varsinaista mainosta; en missään muualla ole moista nähnyt.


    • nuuka miäs

      Olin Dansken asiakas.
      Vertailin lainakulut ja maksut paikallisesta OP:sta.
      Totesin, että pankin vaihto kannattaa.

      Allekirjoitin valtakirjan, kaikki irtisanottiin rahastoja / osakkeita lukuunottamatta.
      Myöhemmin vaihdoin ne itse uudelle säilytystilille.

      Siis näin onnistui pankin vaihto 2v sitten.

      En tykkää pankista, jossa konttori on auki arkisin vain 3h.

      Mietin kuitenkin oman kassakaapin ostoa ja siirtymistä kokonaan s-pankin asiakkaaksi.

    • ei tarvi konttoriin

      Onko joku saanut vahvistusilmoituksen.

      Ityse irtisanoin verkkopankin "postin" kautta eikä mitään vahvistusta tullut. Verkkopankkitunnukset vain lopettivat toiminnan. Tehty väärin?

      Kysyin vain ensin sieltä postin kautta voiko lopettaa ilman pankissa käyntiä. Eli kyllä voi. Mutta kerrottiin ettei saa vahvistusilmoitusta.

    • Ex-asiakas

      Minä lopetin tilini osuuspankissa koska minua kohdeltiin kuin olisin ollut toisenluokankansalainen ylimielinen käytös minua kohtaan. Menin s- pankin asiakkaaksi ja olen tyytyväinen. Tuli sellainen olo,että osuuspankille kelpaa vain ne asiakkaat joilla on paljon rahaa, mutta minä köyhä ihminen jolla ei ole isoja rahavaroja en kelpaa heille on todella ikävää kun ihmisiä luokitellaan varojensa mukaan.

      • ei oikea pankki viel

        S-pankin toiminta vain on vielä kovin lapsen kengissä. Itsellänikin on siellä tili, mutta päätili toisessa pankissa. S-pankilla on monia puutteita. Esimerkiksi monissa verkkokaupoissa ei vielä pysty maksamaan S-pankin tililtä.


      • Kekkonen2
        ei oikea pankki viel kirjoitti:

        S-pankin toiminta vain on vielä kovin lapsen kengissä. Itsellänikin on siellä tili, mutta päätili toisessa pankissa. S-pankilla on monia puutteita. Esimerkiksi monissa verkkokaupoissa ei vielä pysty maksamaan S-pankin tililtä.

        Miksi tarvisikaan, kun voi maksaa esim S visalla. Totuus on se, että S-pankki on hyvin varteenotettava vaihtoehto pääpankiksi. annappa esimerkki missä ei s pankin tililtä maksaminen käy?


    • Jarmo Asikainen, Lpr

      Pankkeja valvoo Finanssivalvonta ja kuluttajariidoissa auttaa Fine. Nämä ovat tahoja, joihin kannattaa olla yhteydessä, jos on saanut pankin taholta lainvastaista kohtelua.

      • virtuaalipankki

        Lepsu valvoja kun pankki saa lopettaa käsittelemästä rahaa.


      • Heir

        Pitäis auttaa ja valvoa. FINE:lle tehty ilmoitus kuolinpesän pankkitilin tyhjennyksestä kahden osakkaan toimesta Etelä-Karjalan säästöpankin Imatran konttorissa ei johtanut korjaaviin toimenpiteisiin. Lyhyen kirjeenvaihdon jälkeen kehoittivat ottamaan yhteyttä Finanssivalvontaan. Finanssivalvonta kiitti yhteydenotosta ja ilmoitti, että eivät kerro mitä asialle aikovat tehdä. Eivät edes sitä, käsittelevätkö asiaa vai eivät. Lisäksi Finanssivalvonta oli päätöksessään julistanut sen salaiseksi, sitäkään perustelematta.


      • 9-5
        Heir kirjoitti:

        Pitäis auttaa ja valvoa. FINE:lle tehty ilmoitus kuolinpesän pankkitilin tyhjennyksestä kahden osakkaan toimesta Etelä-Karjalan säästöpankin Imatran konttorissa ei johtanut korjaaviin toimenpiteisiin. Lyhyen kirjeenvaihdon jälkeen kehoittivat ottamaan yhteyttä Finanssivalvontaan. Finanssivalvonta kiitti yhteydenotosta ja ilmoitti, että eivät kerro mitä asialle aikovat tehdä. Eivät edes sitä, käsittelevätkö asiaa vai eivät. Lisäksi Finanssivalvonta oli päätöksessään julistanut sen salaiseksi, sitäkään perustelematta.

        Tuosta kannattaisi tehdä rikosilmoitus poliisille.


    • maksuton

      s-pankkiin nyt kaikki,
      samat palvelut ilmaiseksi.

      • Utaj.op asiakas;

        U t a j ä r v e n OP antaa myös palveluja "hyvin edullisesti" - ainakaan minulla ei mikään maksa mitään - ei Visa saati muu kortti. Tosin - ei tileistä saa mainitsemisen arvoista korkoa. Kts kartalta missä sijaitsee - pankissa enemmän asiakkaita kuin kunnassa asukkaita -


    • nordeapaskapankki

      nordea on joo ihan perseestä, rahaa sieltä et saa ja aina vitulliset jonot ja tilinlopetuski maksaa 6e

    • IhmeelinenInsinörtti

      Jotenkin ajatuksia herättävä ketju:

      Miksi minä en kärsi vääryyksiä?

      Miksen minä jonota pankkiasioita hoitaessani, syynnäkö se että ymmärrän varata ajan kyseiseen palveluun.

      Miksi muuten pankissa käydään, olen käynyt omassa nykyisin pankissani noin 10 vuoden välein.

      Uuden pankkisuhteen avaaminen kävi 2 vuotta sitten hyvin helposti, postissa tuli dokkarit, jotka allekirjoitin 2 todistajalla, ja sitten valmiiksi maksettuun kuoreen, joka meni ulkomaille.
      Muutaman viikon kuluttua postista tuli tarvittavat asiakirjat, tässä pankissa en ole suunnitellut käyväni fyysisesti ikinä, tarvitsen vain sen vastatilin.

    • susihukka15

      totta...

    • IhanaaTyhmyytta

      Oikeestaan minkätahansa yrityksen kanssa kun sotkee hommansa, käy asioiden hoitaminen paljon vaikeammaksi.

      Miksei sitten pankkienkin??

    • persauki

      maksaako nordean tilin lopetus tosiaan 6 euroa

      • arqtqtqqtq555

        Ei.


    • Anonyymi

      Miksi LUSP korottaa jatkuvasti palvelumaksua ! ? Kohta vaihdan pankkia taatusti!

    • Anonyymi

      älkää sitte avatko tiliä mihinkää pankkiin...................

      • Anonyymi

        Onhan se tili jossain oltava. Pankkitunnukset kun tarvitsee asioiden hoitamiseen mm. Kela jne.. Tuo vahva tunnistautuminen kunn on pankkitunnuksien takana,mikä sinänsä on varsin erikoista kun kyseessä on yhteiskunnan palveluiden saanti ,jolloin ne tulisi olla yhteiskunnan hoidossa ja taata että ne ovat kaikkien saatavilla. Miten muuten on saako noita tunnuksia ilman että maksaa palvelupaketti maksua?

        Toinen seikka joka on varsin omituista toimintaa pankkien taholta on nuo kyselyt mistä tulee rahat tilillesi. Eikö nuo sitä mukamas näe halutessaan ja toisaalta pankkipalveluiden tarjonnan kautta ei tule oikeutta toisen yksityisyyteen tai selvitys velvollisuutta taloudesta. Onkohan tuollaiset kyselyt täysin laillisia ,kun tuossa on se ukaasi että pankin käyttö lakkaa jos ei vastaa kuten olen ymmärtänyt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan se tili jossain oltava. Pankkitunnukset kun tarvitsee asioiden hoitamiseen mm. Kela jne.. Tuo vahva tunnistautuminen kunn on pankkitunnuksien takana,mikä sinänsä on varsin erikoista kun kyseessä on yhteiskunnan palveluiden saanti ,jolloin ne tulisi olla yhteiskunnan hoidossa ja taata että ne ovat kaikkien saatavilla. Miten muuten on saako noita tunnuksia ilman että maksaa palvelupaketti maksua?

        Toinen seikka joka on varsin omituista toimintaa pankkien taholta on nuo kyselyt mistä tulee rahat tilillesi. Eikö nuo sitä mukamas näe halutessaan ja toisaalta pankkipalveluiden tarjonnan kautta ei tule oikeutta toisen yksityisyyteen tai selvitys velvollisuutta taloudesta. Onkohan tuollaiset kyselyt täysin laillisia ,kun tuossa on se ukaasi että pankin käyttö lakkaa jos ei vastaa kuten olen ymmärtänyt?

        https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-tunnistuksesta/eri-tunnistusvalineilla-tunnistautuminen


        Eri tunnistusvälineillä tunnistautuminen

        Vahvassa tunnistautumisessa on monta eri tapaa, ei pelkästään pankkitunnusten käyttö:

        PANKKITUNNUKSET:
        Pankkitunnukset ovat eri pankkien myöntämiä tunnistusvälineitä. Saat pankkitunnukset tekemällä sopimuksen oman tai muun valitsemasi pankin kanssa. Saat samalla ohjeet tunnustesi käyttöön. Jos et muista pankkitunnuksiasi, käyttäjätunnuksesi lukkiutuu tai tarvitset muuta apua tunnusten käytössä, ota yhteyttä pankkiisi.

        Ota huomioon, että tunnistautumisessa käytettävien pankkitunnuksien tulee olla henkilökohtaiset. Et voi käyttää yrityksen tai yhdistyksen pankkitunnuksia tunnistautumiseen.
        tunnistautumisessa käytettävien pankkitunnusten tulee olla sellaiset, että ne soveltuvat pankkiasioinnin lisäksi sähköiseen tunnistautumiseen muissa palveluissa.
        puolisoiden yhteiseen tiliin hankittuja pankkitunnuksia voi käyttää vain se, jonka nimellä ne on otettu.

        Huolehdi, ettei kukaan pääse käsiksi tunnukseesi, salasanaasi tai tunnuslukuihisi.

        MOBIILIVARMENNE:
        Mobiilitunnistautuminen on suomalaisten matkapuhelinoperaattorien tarjoama palvelu. Mobiilitunnistautuminen toimii kaikilla matkapuhelimilla, mutta vahvaan tunnistautumiseen tarvitset matkapuhelimesi SIM-kortille aktivoidun mobiilivarmenteen.

        Mobiilivarmenne on matkapuhelimen SIM-kortilla oleva käyttäjän sähköinen henkilöllisyys. Lisätietoa mobiilivarmenteen käyttöönotosta ja maksullisuudesta saat oman matkapuhelinoperaattorisi verkkosivuilta ja Mobiilivarmenne-sivustolta.

        VARMENNEKORTTI:
        Varmennekortteja ovat
        henkilökortti
        organisaatiokortti
        sosiaali- ja terveydenhuollon ammatti- ja toimijakortit.

        Varmennekortilla tunnistautumiseen tarvitset lisäksi kortinlukijalaitteen ja -ohjelmiston.


    • Anonyymi

      Velkakirjoja siellä vain on joten huoli pois horo

      • Anonyymi

        Totta horo


    • Anonyymi

      Onnea fiksusta päätöksestä. Nordea on huono. Tuskin joudut maksamaan uudelle pankille kuluja ja uusi pankki neuvoo varmasti säästöjen siirrot ja veivaa vanhan pankin kanssa.

    • Anonyymi

      Sain lopetettua Op.n toisen turhan tilini chatissa, vaikka se oli n. 38€ miinuksella palvelumaksujen takia.

      Ystävällinen asiakasneuvoja sanoi, että voin lopettaa tilin täältä ja voin maksaa nuo palvelumaksut.
      Tuli kerrankin jotain positiivista pankin puolelta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe