Nuortenillat vailla tarkoitusta

Syrjittyseurakunassa

Nuortenilloissa puhutaan lähimmäisen rakkaudesta mutta hiljaiset ja totisemmat jätetään yksin nuorille kelpaa vain hauska ja puhelias seura sama jos näitä iltoja ei pidettäisi ollenkaan jos niissä syrjitään heikompia ja syrjäytyneitä eihän niillä silloin oikeasti ole mitään tarkoitusta turha siis saarnassa lässyttää yksinäisten huomioimisesta jos asia on käytännössä kaikkea muuta kuin totta

14

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ylistää mutta syrjii

      Se ettei tämän asian kommentointi ole kiinnostanut ketään todistaa juuri asian olevan niin iloitaan vaan ja jätetään masentuneet yksin.

      • totta kuin heinänteko

        valittettavasti se on totta olen huomannut sen näissä illoissa.


    • Valitan

      Vapaakirkko on kiinnostunut lähinnä varakkaista ja menestyneemmistä yksilöistä. Siksi ihan jokainen ei sinne kelpaa. Sinun kannattaisi harkita seuran etsimistä jostain arkisemmista piireistä.

      Pahimmillaan voi käydä myös niin, että jos löydät Vapaakirkosta tyttö- tai poikaystävän, joka lipevä pastori tulee ja harrastaa vähän lähimmäisenrakkautta makuukammarin puolella hänen kanssaan.

      Ihan kaikella ystävyydellä ja sinulle parasta toivoen.

      • erakkomainen

        Tuosta tulee mieleen sketsihahmo pastori Silli :)
        Mutta pääteesi(t) on oikea.


    • Olen ikävä kyllä joskus törmännyt samaan. Kaverini teki lopputyön Suomen teologisessa opistossa erään vapaaseurakunnan yhteisöllisyyden kokemisesta ja havaitsi puutteita osalla seurakuntalaisten huomioimisessa. Toinen kaverini oli nuorisotyöntekijänä vapiksella ja koitti puhua nuorille siitä, että ei ketään jätetä yksin, mutta kuitenkin useampi tuli hänelle puhumaan murheissaan yksinäisyydestään. Hän pyrki sitten organisoimaan pienryhmätoimintaa.

      Oma kokemukseni on että soluissa tai muissa pienemmissä ryhmissä tutustuu toisiin syvällisemmin kuin nuortenilloissa tai muissa yhteisissä riennoissa. Raamatussa Uuden testamentin kreikassa yhteydestä käytetään sanaa koinonia joka tarkoittaa myös jakamista. Jos uskallamme puhua avoimesti emmekä näyttele, että meillä menee aina hyvin, niin syntyy syvempää kohtaamista, jos toinenkin on siihen valmis. Myös harrastaminen ja muu yhdessä tekeminen voi luoda yhteyttä, esim. liikunta.

      Toivon oikein hyvää jatkoa. Toivottavasti saat ystäviä.

    • Tuolla toisessa ketjussa oli samasta asiasta jo puhetta. Kirjoitin sinne joitakin ajatuksia.

      1. Kannattaa julkisesti nuortenillassa pyytää esirukousta asian puolesta ja kertoa, että haluaisi päästä mukaan ja että kokee yksinäisyyttä seurakunnassa.

      2. Etsiä itselle sopiva pienpiiri, johon menee mukaan, sillä tavalla tutustuu paremmin ja pääsee mukaan seurakuntaan.

      3. Etsiä ja löytää sopiva palvelupaikka, jossa voi olla mukana palvelemassa. Jos tuntuu siltä, ettei oikein tiedä, mikä olisi se oma paikka, kannattaa vastausta rukoillessa ja odottaessa mennä mukaan johonkin palvelutehtävään, jossa tuntuu, että voisi olla avuksi.

      4. Mennä mukaan johonkin evankeliointiryhmään, jakamaan vaikka toisten mukana traktaatteja tai muuhun toimintaan, jossa voi olla mukana evankeliumia levittämässa, vaikka avustajana, ellei vielä ole rohkeutta itse todistaa.

      5. Jos sinulla on joitakin lahjoja, joilla voit palvella seurakunnassa, pane ne esille, tiedoksi, että voisit niillä palvella.

      6. Yritä tervehtiä yhtä nuorta nuortenillassa ja mene juttelemaan hänen kanssaan ja kysele häneltä, miten tähän seurakuntaan pääsee mukaan porukkaan.

      7. Kysele ja ota selvää millaista toimintaa seurakunnassa on nuorille, monissa seurakunnissa nuorilla on myös harrastuspiirejä, mene mukaan johonkin sellaiseen.

      8. Mene nuortenillassa istumaan toisen yksinäisen nuoren viereen ja yritä tutustua häneen. Silloin teitä on jo kaksi ja tilanne on jo parempi.

      Ole siunattu, sinä Jeesuksen rakas, älä jää yksin, vaan toimi sen asian puolesta.

      • Tässä oli hyviä ohjeita. :)


      • ulkopuolella

        Justiinsa. Tuo ensimmäinen ohjehan sitten kolahtaakin ujoon, hiljaiseen ja yksinäiseen ihmiseen. Ahaa, niinpä niin, ratkaisuna menenkin sitten reippaana pyytämään esirukousta ihan noin julkisesti,, että en olisi enää niin yksinäinen. Et kai ole tosissasi. :)

        Luettelit, että pitää kertoa, etsiä , löytää mennä, panna esille, yrittää tervehtiä, kysellä, ottaa selvää, mennä viereen, yrittää tutustua, ja lopuksi vielä toimia asian puolesta.

        Aika paljon ujolta ihmiseltä vaadittu :)


    • hmmmm

      Ainakaan meidän vapisilloissa ei oo juuri ketään yksinäistä, eikä se oikeen oo mahdollistakaan. Joskus ehkä insideläppä ja hyvä meininki ajaa uusien yli mut meillä kaikki on siskoja ja veljii. Otan osaa jos oot kokenut yksinäisyyttä

    • Syrjittyseurakunnassa

      Sama kun tappaisin itseni elämässä ei ole makua olen yksin päivästä toiseen eihän kukaan edes huomaisi jos otan itseni hengiltä sillä mulla ei ole ketään eikä ketään kiinnosta.

      • erakkomainen

        Vaikka olen jo 46v,niin olen mielenkiinosta käynyt katselemassa,mitä näissä
        lahkoissa touhutaan.mm vapaaseurakunnan nuortenilloissa,niin sivustakatsoen
        tämän aihepiirin aloittaja on ikävä kyllä oikeassa.Osa on yksin ja toiset pitävät
        "hauskaa".Ja juuri tämä eliittisakki on sitä ylempää kastia.


      • Kannattasmiettiä
        erakkomainen kirjoitti:

        Vaikka olen jo 46v,niin olen mielenkiinosta käynyt katselemassa,mitä näissä
        lahkoissa touhutaan.mm vapaaseurakunnan nuortenilloissa,niin sivustakatsoen
        tämän aihepiirin aloittaja on ikävä kyllä oikeassa.Osa on yksin ja toiset pitävät
        "hauskaa".Ja juuri tämä eliittisakki on sitä ylempää kastia.

        Kannattaa mieluummin hakeutua jonkin yhteisöllisen harrastuksen pariin, opiskelemaan tai koittaa etsiä töitä, jonka kautta niitä kavereita tulee. Vapaakirkko on pyrkyriklubi, jossa maitobaarin tapaan koitetaan päästä "johtajan" suosioon. Tämä vaatii sitten niitä ihmeellisiä temppuja ja siksi uudet ihmiset on kiinnostavia lähinnä hyötykäytössä.

        En ihmettele, että täällä kirjoittelee Vapaakirkosta ennestään traumatisoitunut henkilö, sieltä kun saa tämän luokituksen eliittiin tai roskasakkiin ensivisiitillä. Kiertäkää kaukaa, sillä kirkon ulkopuolelta löytyy normaaleita ja sydämellisiä ihmisiä.


    • rukoilenpuolestasi

      'Sama kun tappaisin itseni elämässä ei ole makua olen yksin päivästä toiseen eihän kukaan edes huomaisi jos otan itseni hengiltä sillä mulla ei ole ketään eikä ketään kiinnosta.'

      On todella ikävää ja surullista, että koet näin ja olet joutunut näin suuren yksinäisyyden valtaan. Sinä olet kuitenkin uskossa, Jeesuksen oma ja hänen rakkaansa, Jeesus on sinun kanssasi, siunaan sinua ja rukoilen puolestasi, Jeesus johdattakoon sinun elämääsi, antakoon Jeesus sinulle ystäviä, jotka ovat todellisia ystäviä, ole siunattu ja tulkoon sinun elämääsi auringon paistetta ja uusi kevät, jossa voit iloita ja riemuita. Missähän päin sinä asut?

    • SairasKirkko-

      Ilmeisesti vapis on menossa enemmän ja enemmän Pohjois-Amerikkalaisen megaseurakunnan tyyliseksi jossa a) korostetaan ylistystä valoin, savuin jne. että kaikki näyttäisi enemmän hengelliseltä. b) korostetaan ihmeitä c) vaaditaan ihmisiltä ankarampaa sitoutumista. ei saa myöskään kyseenalaistaa d) korostetaan ihmisten maallisia saavutuksia, laitetaan maallisesti menestyvät myös seurakunnassa etusijalle ja tämä koskee myös nuoria! valitettavasti.

      köyhillä lapsillahan tuskin on varaa käydä konservatoriota jne. joissa oppii sitten tasokkaamman ylistyksen alkeet. tuskin köyhillä nuorilla on varaa myöskään juosta kaiken maailman raamattukouluissa ympäri maailman oppimassa paremmaksi kristityksi. myös ulkonäköön panostaminen on vaikeampaa köyhille nuorille, mistä heidät sitten tuomitaan hiljaisesti: EI SIUNAUSTA, EI MAALLISIA SAAVUTUKSIA. Jääkööt yksin.

      Kysyisin myös että mikä teillä paremmilla nuorilla on oikein ajatuksena kun painelette Amerikkaan ja Australíaan ja hoette jatkuvasti ettette tiedä mitä teistä tulee niinpä menette sinne ja tänne. Kuitenkin opiskelette yliopistoissa tutkinto toisensa jälkeen ja viette siten opiskelupaikat muilta muttette viitsi käydä töissä. Ettekö tosiaan halua asettua mihinkään? Myöntäkää sitten ihan avoimesti että teillä on myös perheen perustamisen tarve, älkääkä hokeko että kaikki sitten kun on Jumalan aika ja tahto. Jos etenkin nuorten naisten kliseisenä haaveena on löytää mies jostain englanninkielisestä maasta niin varoitan että se tunteiden ilmaisu vieraalla kielellä on aina hankalaa. Ja mistä sellaiset päähänpinttymät ovat oikein tulleet? Riittämättömyyden tunteestako?

      Ulkoinen menestys on selvästi tärkeää aikamme vapisnuorille ja sellaista vaaditaan mahdolliselta seurustelukumppaniltakin. Mutta kaikkea ei voi saada... Kannattaa vanhempienkin se jo pikkuhiljaa opettaa lapsilleen myös uskovaisten piireissä. Samoin pastoreidenkin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      261
      2433
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      85
      1931
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      149
      1399
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1244
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1175
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1000
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe