Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Matkavakuutuksen korvaus

kummasteleva

Kuinka käsitätte tämänlaisen tapauksen.

Olimme matkalla, johon kuului lennot matkatoimistosta ja hotelli suoraan netistä varattuna. Paluumatkalla tuli sääeste ja lento oli myöhässä 30 tuntia ja jouduimme yöpymään ylimääräisen yön samassa majoituspaikassa lomakohteessa, mutta saimme sen kuitenkin ilmaiseksi.

Jouduimme menemään sitten taksilla majoituspaikkaamme koska lento lähtisi seuraavana päivänä kunnes sää rauhoittuu ja kun matkatoimistolta meillä oli vain pelkkä lento, niin kuljetuksia lomapaikassa ei kuulunut meidän matkaan.

Lento sitten lähtikin takaisin Suomeen seuraavan päivän iltana. Matkatoimisto korvasi suoraan lentoloppujen hinnasta osan takaisin.
Kaikki tämä meni odotustemme mukaan ja olemme tyytyväisiä korvaukseen.

No sitten tämä ihmetyksen aihe:

Vein vakuutusyhtiölle taksikuitit ja oletin saavani korvauksen matkan viivästymisestä koituvista lisäkuluista. Miltei kahden kuukauden miettimisen jälkeen ja usean yhteydenoton jälkeen vihdoin sain vastauksen.

Vakuutusyhtiö ei korvannut mitään taksimatkoista, koska olisi pitänyt olla Suomessa JATKOLENTO ja kun sitä ei ollut, niin eivät korvanneet.

Mitä yhteistä on lomapaikan taksimaksuilla mahdollisesti Suomessa menetettyyn jatkolentoon, senhän korvaa tietysti matkatoimisto tai matkavakuutus.

9

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kummasteleva

      "Matkalta myöhästyminen
      Matkustajavakuutuksesta maksetaan korvausta aiheutuneista kuluista, jos vakuutettu ei ehdi alkuperäisen suunnitelman mukaisesti etukäteen varatulle jatkoyhteydelle (esim. lento, laiva- tai junamatka). Myöhästymisen tulee johtua yleistä kulkuneuvoa viivästyttäneestä esteestä tai yksityisen kulkuneuvon liikenneonnettomuudesta."

      Tällä perusteella se korvaus jää saamatta.

      No onneksi en nyt nää nälkää vaikka satanen menikin kuluihin.

      • hmmmmm

        Eli periaatteessa matkavakuutus ei todella monessa myöhästymistapauksessa korvaa yhtään mitään. :)

        Melkosta juksaamista kyllä. Toki vielä toinen pointti on se, ettet sinä myöhästynyt vaan lento viivästyi huonon sään vuoksi.


    • 9+6

      Tuohan koskee nimen omaan jatkoyhteydeltä myöhästymistä, teillähän tuo myöhästynyt lento ei ollut jatkolento vaan paluulento.

    • Tuuret

      Mikä päätöksessä oli ihmeellistä tai juksaamista? Korvaukset maksetaan vakuutusehtojen mukaan. Toiset eivät niitä lue ja toiset eivät ymmärrä.

      • 13+11

        Päätös oli juksaamista, koska ei päätetty kuten halusin. Vakuutusyhtiön pitää maksaa siten, kuin haluan, muuten ovat huijarifirmoja.


    • 9+6
    • NiinSeVainOn

      Olitteko varanneet kuljetukset etukäteen? Jos ette, niin mitenkäs teillä oli alunperin tarkoitus palata lentokentälle? Taksilla?

      • kummasteleva

        Kuljetuksia ei ollut varattu etukäteen, koska meillä oli vuokra-auto jo kentältä mennessä koko viikoksi ja palasimme sillä takaisin kentälle alkuperäisen suunnitelmamme mukaan koska edellisenä päivänä olimme tarkistaneet paluulentoajan ja se piti olla aivan sama kuin mitä alkuperäisessa lentolipuissamme oli.
        Luovutimme vuokra-auton pois normaaliin tapaan ja siksi meillä ei ollut mitään kuljetusta loma-asuntoomme takasin lennon lähdön siirryttyä seuraavaan iltaan, joten näimme parhaaksi tavaksi ottaa taksi jolla pääsimme samaan villaan yöksi.

        Matkatoimisto ei anna mitään tietoja pelkän lennon ostajalle muuttuvasta lentoajasta automaattisesti esm tekstiviestillä, vaan lentomuutokset on otettava itse selville lomakohteessa matkaoppaille soittamalla.

        Matkatoimiston sivuilta lainattua:

        MIKÄ ON VALMISMATKA?
        Valmismatkalla tarkoitetaan vähintään kahdesta matkailupalvelusta koostuvaa pakettia, jonka osia ei voi ostaa erikseen hinnoiteltuina, esim. lento hotelli. Usein puhutaan myös hieman vanhakantaisesti seuramatkoista, pakettimatkoista tai ryhmämatkoista, vaikka tarkoitetaan siis valmismatkaa.

        "Finnmatkojen järjestämällä lomamatkalla olet aina valmismatkalla, paitsi silloin, jos olet varannut meiltä ainoastaan lennon."


      • 9-6

        Oletko hakenut korvausta lentoyhtiöltä, luitko linkin KKV:n sivulle?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2238
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1934
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      77
      1658
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1321
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe