Kommunismi

Null1

Voiko joku selittää ns. kansankielellä kommunismin merkityksen?

38

114

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ukrainassa näkyy
      • älkääantakoperiks

        Kommunismi/sosialismi on valtiojohtoisuutta! Ja sehän on länsimaissa voimissaan.
        Se on täällä kätkeytynyt kapitalismin salakaapuun.
        Mitä enemmän lakeja ja säädöksiä, sitä syvemmällä kommunismin suossa ryvemme!
        Kommunismi johtaa harvainvaltaan jossa talouseliitti ottaa vallan itselleen.
        Kansa on heille vain työntekijöinä minimipalkalla.


      • ryupigg

        Puhut nyt hölmö kapitalismista. Itse asiassa neokapitalismista. Ihmiset voisivat itsekin ottaa asioista selvää, eivätkä vaan tyhmentää itseään nakudeittiä katsellen.


    • Halla-ahon äänestäjä

      Kommunismi näkyy Ukrainassa
      ja
      se näkyy kommunistien ja sosialistien tappamisessa (venäläiset kommunistit teloittivat lähes kaikki suomalaiskommunistit jotka menivät Karjalaan tai
      Pietariin (esim. dosentti Edward Gyllingin, Hakasen SKP:n toimistopäällikkö
      Tukholmasta luokkasodan jälkeen

      teloitettiin Komunarkassa venäläiskommunistien toimesta
      Hän oli nostanut Karjalan taloutta ja rakentanut suur-Suomea
      yhdessä Otto Villen kanssa, siinä suur-Suomessa tietenkin
      SUOMI OLISI LIITETTY KARJALAAN, SUOMI OLISI PUHDISTETTU
      SUOMALAISITA JA KORVATTU VENÄLÄISILLÄ ja sitä rataa

      Kommunismin tehtävänä on kommunistien teloittaminen esim.
      Otto Villen (Kuusinen) poika Esa vangittiin keskitysleirille ja odotettiin
      hänen kuolemaansa keuhkotautiin jne mutta
      kun Talvisota alkoi, ja Stalin pyysi Otto Villeä allekirjoittamaan julistuksen
      jota hän ei ollut lukenut
      Suomen siis Terijoen hallituksen pystyttämiseksi

      Otto Ville tulistui ensimmäisen
      kerran elämässään ja rohkeus voitti, en lähde maanpetturiksi
      jos poikaani Esaa ei vapauteta keskitysleiriltä

      ja jos hän ei pääse valokuvaan Stalinin kanssa
      Stalin suostui ja valokuvautti itsensä mutta en tiedä missä kuva on

      Nykykommunismista on kuvatus tässäkin

      http://timosoini.fi/2015/01/aarivasemmisto-nostaa-paataan-euroopassa/

      Arhinmäki on stasi-Saksan Linke-puolueen kommunistien kannattaja
      Linke on entisen diktaattori Honeckerin SED Saksan yhtenäisyyspuolue
      eli itä-Saksan kommunistipuolue uudella nimellä ja kuuluu arhinmäkiläiseen
      kommunistiliittoon

      Arhinmäkiläisten kommunistiliitto EU:ssa
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_yhtyneen_vasemmiston_konfederaatioryhmä_/_Pohjoismaiden_vihreä_vasemmisto

      • ouyrtii

        Soini kannattaa plutokratiaa ja äärikapitalismia, eli harvainvaltaa, jossa valtio ja kansa alistetaan rahavaltiaiden orjiksi.


    • Kyllästynytblaablaahan

      Selitystä odotellessa...
      Simppeliys on valttia, mutta ei varomaton yleistäminen.

    • antistalin

      Kommunismi on sitä että eletään velaks niin kauan kun vain velkaa saadaan,ja sitten tehdään konkurssi.

    • Kusiaispesä

      Tarkkaile päivä pari kusiaiskekoa. 99.999% tekee niska vääränä töitä, jotta johtajalla ja muutamalla sen kätyrillä menisi hyvin. Palkka kaikilla sama ja elämä tasaisen kurjaa paitsi noilla muutamalla.

    • losomäkinen

      Kommunismi tulee käsitteistä yhteisvastuu, se ei nykymaailmastakaan ole minnekään kadonnut.Se mitä realisosialismiksi kutsutiin oli aikaansasidottu asioiden ja tulkintojen väärinymmärrys. Marxin kommunistista manifestia nykysilmin lukiessa tulee ymmärrettäväksi euroopan unionin sosialistinen ulottuvuus, näet marxin mukaan sosialismin edellytyksenä on kaikkien asioiden tuleminen markkinoiden alaisiksi ja samalla niiden on tultava lainsäädännön alaiseksi, siitä muodostuu sosialismi. Kommunismi puolestaan tapahtuu vapaan liberalistisen markkinatalouden jakojäännöksenä, kun tehokaimmilaan vain viidennes väestöstä on tarpeellisia teknosysteemin pyöritykseen. Wahlroos kin varoitti demokratian ajautuvan enemmistön tyranniaan vapaan markkinatalouden oloissa. Velvollisuuksien kautta ihmisyyden määrittäminen on myös osa yhteisvastuuta eli kansalaispalkka tehdystä aktiviteetista mieluummin kuin perustulo.

    • kukaha

      Silläkin ehdolla, että tästä tulen saamaan lokaa niskaan.
      Kommunismi, miten sen käsitän:
      Valtio,jossa tuloerot ovat minimaalisia, kuitenkin niin, että isommassa vastuussa olevat saavat kohtuullisen korvauksen (ehkäpä noin 2-3 kertaa) ottamastaan vastuusta. Muutenhan ei olisi kukaan halukas ottamaan vastuuta.
      Paikallistason johtajille vastuunkantamisesta seuraisi noin 1,5 kertainen korvaus työväestöön nähden, edelleen syynä sama, kukaan ei halua vastuuta, jos ei saa siitä korvausta.
      No sitten työväestö? Ammateista ja koulutuksesta riippuen palkkatason pitäisi olla 0,75 - 1,5 kertainen keskituloon nähden.

      Toimisiko tämä? tuskin, koska ihmisen perusolemus on ahneus. Missään maailmassa en ole sen nähnyt toimivan, vaikka olen asunut kuubassakin fidelin aikakaudella.
      Kaikkialla on käynyt niin, että yksilön ahneus voittaa yhteisön kohtuullisen jaon

      • Ääni_tynnyristä

        Valtio on luokkavallan väline, tai paremmin luokkasuhteen hallinnan väline. Kommunismi merkitsee luokkajaon ja sitä ylläpitävien instituutioiden, ennen kaikkea juuri valtion, loppua. Kommunistinen valtio on puhdas käsitteellinen ristiriita.

        Paitsi valtion loppua, kommunismi merkitsee tavaratuotannon (=tuotanto vaihtoa varten), yleisen vaihdon, rahan, taloudellisen arvon, kirjanpidon, rahan ja muusta elämästä erotetun tuotannon ("yhtiöiden") loppua. Ihmiset eivät enää jakudu niihin, jotka joutuvat luovuttamaan työvoimansa ja sen tuottaan palkkatyössä tullakseen toimeen ja niihin, jotka omistavat tuotannon välineet ja rikastuvat ostamalla työvoimaa.

        Kapitalismi on erottamisen taidetta. Kommunismi tekee lopun näistä eroista. Tuotanto ja kulutus, työaika ja vapaa-aika, työpaikka ja asunto, yksityinen ja julkinen tila, kaupunki ja maaseutu, suunnittelu ja toteuttaminen, päätöksenteko ja toiminta... kaikki nämä vastakohtaiset jaot purkautuvat kommunismissa erottamattoman yhteiselämän, yhteisön, kommuunin tieltä.

        Käsitys ihmisestä "luonnostaan" ahneena ja itsekkäänä on porvarillista propagandaa, jota Discovery Channelit, MTV3:t ja muut ovat tietenkin väärällään.


    • otaselvää

      Ota itse selvää asioista äläkä usko muiden selityksiin. Objektiivisen näkemyksen muodostaminen vaatii ennakkoluulotonta perehtymistä asioihin ja täytyy muistaa, ettei kaikki kommunismin nimissä tehty edusta kommunismiä laisinkaan. Eli selvitä itsellesi ensin mitä kommunismi on, sillä ilman sen tuntemista on mahdotonta muodostaa objektiivistä mielipidettä ihan samalla tavalla kuin minkä tahansa muun tietämättömyyden perusteella mistä tahansa asiasta. Netistä löytyy tietoa hakusanalla kommunismi kunhan osaa suodattaa esim. kapitalistin näkemyksen kommunismistä.

      • Jesusauti

        Joo, ota avuksi vaikka Marx aloittelijoille. Karl Marx eli 1800-luvulla ja keksi koko jutun.


    • Mogacigeli

      Kommunismi on aate, joka tähtää valtion ja yksityisomistuksen lakkauttamiseen.

      • työläistenvihollinen

        Ja koko aate pitäis lailla lopettaa kattokaa vain mitä Arhinmäkikin on saanut aikaa
        valtio maksoi että pääsi Venäjälle homolippua esittelemään siinä oikea kommunisti
        ottaa kaikki mutta ei anna mitään KOMMUNISTIT PITÄÄ LÄHETTÄÄ SIPERIAAN työläisille pahin vihollinen


    • päiväuni

      Vanhana työläisenä kutsuisin sitä lähinnä " päiväuni" ja herättyäsi sitä ei ollutkaan. Hyvä aate muttei koskaan toteudu.

    • Kaikki mikä on sinun on myös minun, mutta kaikki mikä on minun, ei ole sinun, koska olen valtaapitävä kommunisti. Tämän yksinkertaisempaan en pysty.

    • Halla-ahon_äänestäjä

      MARXILAISUUS ON KUMMALLINEN TAVARANTUOTANTOARVO-OPPI (tavaralla ei ole arvoa sinänsä vaan markkinat määrävät) joka olisi jäänyt nurkkaan makaamaan historiaan ellei vallankaappaaja Lenin olisi ottanut sitä keppihevosekseen ja vaikka teki kaikki eri tavalla, väitti oppiaan marxilaiseksi (esim. Venäjä siirty maaorjuuden feodalismista suoraan sosialismi-kommunismiin ilman porvarivaihetta leninistien lässynlässynselityksin)


      Jos unohdetaan hetkeksi kommunismi ja katsotaan marxismia, niin kyseessä on erään pääasiassa Sohossa (joka nyt on kallis paikka) asuneen saksalaisen luterilaisen (ei juutalaisen) juopottelevan Karl Marxin kyhäelmäoppi tavarantuotantoyhteiskuntaa varten. Pitkään taloustieteessä pähkäiltiin, mistä johtuu, että kun markkinataloudessa työläinen tekee työn ja sijoitaja sijoittaa pääoman yritykseen ja työläiselle maksetaan oikea nykyisin sanottaisiin työehtosopimusten mukainen
      palkka niin mistä johtuu SILTI yhteiskunnan kahtiajako köyhälistöön ja rikkaisiin.

      Jos joku väittää että herra rosvoaa köyhää niin täytyy muistaa, että tämän toteamiseen ei kukaan tarvitse kolmiosaista kirjahirviötä Pääoma 1,2,3

      Takana on siis muutakin eräänlainen laki, jonka Marx luuli löytäneensä.

      Marxin keskeinen ajatus on sijoittajakapitalistin voittosuhteen lasku eli kun tehdään samaa tavaraa ja pitää koko ajan rakentaa korjata ja sijoittaa uutta pääomaa tehtaisiin, kuluu rahaa, ja siksi tuotto suhteessa kuluneeseen rahaan vähenee vähitellen tuotantovälinemassan kasvaessa

      Marx pähkäili, että korjatakseen tämän suhteen itselleen paremmaksi kapitalisti ottaa työläiseltä (proletaarilta) yhä lisää pois eli maksaa vähemmän palkkaa. Koska alunperin palkka oli oikea, ja nyt sitä vähennetään, vähennys kurjistaa työläisen asemaa. Palkan ottamista kutsutaan riistoksi ja palkka perustuu työnarvoon mitä työläinen tekee. Kapitalisti ottaa siis itsellen osan työläisen työnarvosta eli lisäarvon ja pitää sen itsellään.

      Voiton suhdeluvun lasku (kapitalistiin tappio) korvataan työnarvon riistolla eli palkasta otetaan lisääntyvä lisäarvo kapitalistin käyttöön jolloin voiton suhdeluvun lasku aiheuttaa proletaarille riistosuhteen kasvun, proletariaatin vauhkoontumisen, järjestäytymisen ja vallankumouksen.

      Tämän yleisen tendenssin mukaan kapitalistinen luokka kumotaan ja syntyy kommunistinen yhteiskunta, siirtymä on aina vallankumouksellinen.

      TÄMÄ ON TÄRKEÄ KOHTA JA VIRHE MARXIN TEORIASSA, aina vallankumouksellinen.

      Marx ei siis hyväksy hyvinvointivaltiota, ammattiyhdistysliikettä (tai ei pidä sitä minkään arvoisena) siirtymä on aina vallankumouksellinen johon työväenluokka tähtää luokkataistelun kautta.

      Nykykommunistit jotka eivät osaa lukea Marxin Pääomaa (kukaan järkevä matematiikkaa lukenut ei ole kommunisti) koska siinä on yhtälöitä, ei ymmärrä höttäsen pöllähtävää marxilaisuudesta

      MITÄ NYKYMARXILAINEN ARHINMÄKILÄINEN ANARKISTI vasliittolainen LUULEE on että herrat varastaa köyhiltä, marxilaisuus on hyvinvointivaltio, kansalaispalkka on kommunismi jne. aivan päin seiniä

      Sosiaaliturva ei kuulu marxilaisuuteen vaan luokkataistelu ja vallankumous ja siitä seuraava kommunismi. Aika nopeasti saksalaiset hyvinvointivaltiososialistit jättivät Marxin oman onnensa nojaan Lontooseen ja pitivät Gothassa Wienerwaldissa kokouksen jossa runttasivat marxilaisen teorian roskiin ja vaativat naisille helpotusta yötyöstä ja lapsityövoiman käytön estämistä

      Marx oli sivuraiteella ja kirjoitti (sosialidemokraattisen) Gothan ohjelman kritiikin jossa vaatii mm. lapsityövoiman käytön sallimista mikä olisi nykyisin rikollista

      ALLA MARXIN OMIN SANOIN
      Käännän lyhyesti: naistyövoiman rajoitukset potkaisisivat naiset ulos työmarkkinoilla niitä ei voi hyväksyä. Lapsilla saa teettää työtä ikäraja on asettava sillä eivät he muuten opi ja tutustu tuontanoon. Karl Marx


      http://www.mlwerke.de/me/me19/me19_013.htm
      "3. Beschränkung der Frauen- und Verbot der Kinderarbeit."

      Die Normierung des Arbeitstags muß die Beschränkung der Frauenarbeit schon einschließen, soweit sie sich auf Dauer, Pausen etc. des Arbeitstags bezieht; sonst kann sie nur Ausschluß der Frauenarbeit aus Arbeitszweigen bedeuten, die speziell gesundheitswidrig für den weiblichen Körper oder die für das weibliche Geschlecht sittenwidrig sind. Meinte man das, so mußte es gesagt werden.

      "Verbot der Kinderarbeit"! Hier war absolut nötig, die Altersgrenze anzugeben.

      |32| Allgemeines Verbot der Kinderarbeit ist unverträglich mit der Existenz der großen Industrie und daher leerer frommer Wunsch.

      Durchführung desselben - wenn möglich - wäre reaktionär, da, bei strenger Regelung der Arbeitszeit nach den verschiednen Altersstufen und sonstigen Vorsichtsmaßregeln zum Schutz der Kinder, frühzeitige Verbindung produktiver Arbeit mit Unterricht eines der mächtigsten Umwandlungsmittel der heutigen Gesellschaft ist.

    • sovjetfinland

      Katso ympärillesi, saa tuloja, osta jotain suomesta, tutki lainsäädäntöä. Tätä on kommunismi.

    • Warkaudenmiehimys
    • Pravda

      Kommunismi on MIELISAIRAUS.

      • sairausontoikin

        Lähinnä vertaan kitsofreekoiksi. Läpeensä paska


    • dhkfheih

      Kommunismi on käytännössä ollut aina sitä, että työväenluokkaa riistävä porvaristo tuhotaan. Sitten luodaan byrokraattinen, totalitaristinen, puolue-eliitin johtama valtio, joka jatkaa porvariston perinteitä riistämällä työväenluokkaa.

      • komm

        Tämä oli hyvin osuva kuvaus reaalisosialismista eli byrokraattisesta kapitalismista. Näiden valtioiden propagandassa kommunismista tehtiin myytti, joka tulee aina "huomenna" ja jolla oikeutetaan puolueen diktatuuri tänään. Sosialistinen diktatuuri on aivan yhtä kaukana kommunismista ja yhtä kommunisminvastaista kuin markkinatalous ja liberaali demokratiakin.


    • TrotskiJaWallStreet

      Wall street and Bolshevik Revolution, siinä vastaus.

    • kiljupöhö

      Kyllä kommunismi toimii, Katsokaa vaikka kuinkahyviv Pohjois-Koreassa pyyhkii. Pöydät notkuu ruokaa ja kansa on vapaa Riistäjien ikeestä.

    • CommunistMutantFromSpace

      Kommunistinen yhteyskunta on yhteyskunta jossa ei ole rahaa, lakeja eikä valtiota, ja kaikki jaetaan ihmisille tasapainoisesti, niin että kaikki voivat elää hyvin. Kommunistista yhteyskuntaa ei ole vielä ikinä ollut maapallolla (mutta sci-fi sarjoissa avaruusolennot ovat useimmiten kommunisteja), mutta maailman johtajat yrittävät vieläkin tehdä koko maailmasta kommunistisen.

      Kommunismi on monikulttuurin, homoitten ja feminismin takana. Niitä käytetään että tuhota kapitalistinen vanha maailma ja vanhat tavat, ja tehdä tilaa uudelle kommunistiselle maailmalle.

      Kommunismi ottaa pois vapauden ihmisiltä ja antaa sen luonnolle/Jumalalle. Joskus meidän on kaikki pakko luopua meidän egoismista ja antaa elämä Jumalalle jos tahdomme elää tulevaisuudessa, mutta ihmiskunta ei ole vielä valmis kommunismille, ja se johtaa vaan tuhoon, koska ihmiset ovat vielä egoistisia ja haluavat vapautta. Ihmisiä ei saa pakottaa kommunismiin ja rakkauteen, vaan heillä pitää olla vapaa tahto, ja heidän pitää vapaalla tahdolla valitsea rakkaus ja kommunismi.

    • Suosittellefg
    • vm41

      Ei ole vielä löytynyt poliittista aatesuuntaa joka vähäosaisista todella huolehtisi.
      Maailman ensimmäisen kommunistin Jeesuksenkin omistava luokka tapatti ensimmäisen Sosdemin Juudas Iskariotin avulla.
      Eli te jotka jälleen olette menossa äänestämään, älkää äänestäkö vain henkilöä, vaan myös aatesuuntaa joka parhaiten sopii tulotasonne sekä yhteiskunta luokkanne edunvalvojaksi.

    • aikalainen

      Kommunismi jota ei vielä ole ollut olemassakaan, on utopia oikeudenmukaisesta yhteiskunnasta, on henkinen olotila jossa yksilö elää
      ALKUJAAN paratiisi oli tuo alkuperäinen olotila jossa ihminen eli sisäsessä rauhassa itsensä ja ulkoisesti toisten kanssa.

      Yksikään puolue ei voi olla kommunistinen, koska niissä toimii sama riistoperimä kuin porvavareillakin, ja tämä vallitseva yhteiskunta perustuu tälle riitoperimälle joka on hyvistä aatteista huolimatta toisen hyväksikäyttäminen sekä taloudellisesti että henkisesti.

      Eässä asiassa sosialisminkin teoriat heittivät häränpyllyä kun oletettiin, että kun kansallistetaan niin riisto päättyisi siihen, mutta ihmisen psykologisesta perimästä jot ihminen joutuu tiedostamattaan noudattamaan .

      Se on sitten sosialimissakin johtanut siihen että kun on sormi mennyt suuhun, niin on se johtanut puoluepamppujen diktatuuriin, kansa riistetyksi.

      Ei ole veistä väliä sosialimissa ja kapitalismissa

      Sosilismin oli kapitalismin synnyttäjä ja se on palaamassa takaisin äiti kapitalistin helmoihin

      VAIN YKSILÖ VOI OLLA KOMMUNISTI, silläse on henkinen olotila jossa tuo riistoperimä on päättynyt
      ja se tapahtuu yksilön itsessään tekemän vallankumouksellisen muutoksen kautta, niin silloin vallankumous ei syö omia lapsiaan kute kaikissa vallankumouksissa on käynyt-

      se edellyttää tuon riistoperimän eli perisynnin ymmärtämistä että miten ja minkä vuoksi se on menneisyydessä syntynyt ja miksi se periytyy sukupolvesta toiseen, hamaan tulevaisuuteen.

      Kommunismista on tehty syntipukki kaikkeen mitä maailmassa tapahtuu, samoin ku juutalaisista tehtiin ennen maailmansotaa, vaikka kommunismia ei ole ollut vielä olemassakaan.
      Yksittäisiä kommunisteja, mutta venäjällä stalin tappoi ne sukupuuttoon, alaeninin kuoleman jälkeen
      Nelson Mandela on yksi esimerkki kommunistista joka antoi kaiken anteeksi kiduttajilleen,
      niimpä etelä- afrikassa pelastuttiin sisällisodalta ja totuuskomissioiden avulla saatettiin veriviholliset yhteen sopimaan riitansa.

    • absurdi

      Lukekaa Lauri Vahtren kirjoittama kirja "Absurdin suurvalta".
      Siinä kirjailija kuvailee minkälaista oli sosialismin rakentaminen Neuvostoliitossa sisältäpäin nähtynä kaikkine absurdeine piirteineen. Tarina on toisinaan suorastaan hilpeän absurdia, toisinaan suorastaan hyytävän järkyttävää kuvausta kuinka marxismi-leninismiä yritettiin soveltaa käytäntöön. Kun todellisuus oli kaukana ideaalista ja suunnitellusta, musta yritettiin selittää valkoiseksi.
      Suosittelen.

    • Inhimmillisyys

      Mikä on minun on myös sinun,mutta mikä on sinun ei ole minun.Voi trollit.Tää on ihan hiekkalaatikkoperusteita.Koita kestää.

    • TasiKotkast

      NImettömät ilmiannot, paranoia. Salaisen poliisin terrori ja mielivaltavalta. Hallitseva klikki kontrolloi ja manipuloi tidonvälitystä. Yleinen taantumus ja moraalinen rappio.

    • demokratianyt

      Kommunismi ei ole pelkästään kapitalismin vaan myös demokratian ja ihmisoikeuksien vastakohta, aivan kuten islamkin.

      • ppoioppppoo

        Itse asiassa kommunismi on erittäin läheistä sukua äärikapitalismille. Mikään ääriliike ei ole hyväksi.


      • eivoisuvullemitään
        ppoioppppoo kirjoitti:

        Itse asiassa kommunismi on erittäin läheistä sukua äärikapitalismille. Mikään ääriliike ei ole hyväksi.

        Kommunismi on oikeasti lähisukua natsismille ja fasismille. Niin läheistä, että tietysti se kommaria kiukuttaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe