Kuka on nähnyt Jeesuksen?

räntäkeli

Pari tuhatta vuotta on menty kristinuskon mukaan. Kristinuskohan perustuu Jeesukseen kristukseen.
Maapallolla on näinä parina tuhantena vuotena syntynyt ja sammunut seurakuntia kuin tähtiä taivaalla.

MM. luterilaisuus ja mormonismi on yhden näkyjä nähneen miehen uskonto. Näyt ovat olleet subjetiivisia eli niitä ei ole muut nähneet.

Usknnot ovat syntyneet ainoastaan kovan marrkkinoinnin ja vallan vuoksi.

Raamatunkin ovat kirjoittaneet henkilöt jotka eivät koskaan ole tavanneet jeesusta.

48

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tähänliittyen

      Usko perustuu uskomiseen, olipa kysymys mistä uskosta tahansa. Uskon asiat eivät kuulu toisille, koska nehän ovat henkilökohtainen asia.

      Jos kerron kokemuksistani muille, he todennäköisesti pitävät minua seonneena, elleivät sitten ole itse uskossa tai kiinnostuneet hengellisistä asioista. Noh, täytyy sanoa, että uskomattomaltahan tämä kuulostaa, kieltämättä, enkä tiedä uskoisinko itsekään itseäni ellen olisi itse näitä asioita kokenut ja siskoni sekä veljeni myös.

      Olin hieman ehkä masentunut ja todella väsynyt nuori äiti, joka tunsi itsensä todella surkeaksi naiseksi, vaimoksi ja äidiksi. Mihin jamaan olin itseni laittanut? Olimme miehen kanssa erossa puoli vuotta ja sinä aikana hänen oli tarkoitus hoitaa alkoholisminsa kuntoon. Hetken yhteiselo sitten menikin ihan hyvin, mutta vain hetken... Kerran kaikesta uupuneena pyysin ääneen: "Jeesus, auta. Anna minulle voimia jaksaa."

      Sanoin, että minulle tulisi parempi olo jo siitä, jos pappi tulisi siunaamaan kotimme ja että olinkin varannut kodinsiunauksen seuraavalle aamulle. Mieheni suuttui tästä aivan suunnattomasti. Hän haukkui todella rumasti Jumalan, Jeesuksen ja sanoi, että Raamattukin oli pelkkä satukirja. "Ei kai sinustakin tule joku uskovainen hihhuli" hän raivosi. Mennessään ulos tupakalle, hän kysyi, että onko se huomenna tuleva pappi kenties vapaakirkosta. Sanoin, että kyllä on. Mieheni hermostui suunnattomasti. "Just, minä kuulun aivan eri kastiin!" hän huusi ja paiskasi ulko-oven mennessään kiinni.

      En sano, että exmieheni olisi läpeensä paha ihminen, ei tietenkään, mutta huonojen elämäntapojensa ja elämännäkemystensä sekä ennen kaikkea Jumalan ja Jeesuksen kieltävänä on pahuuden käytettävissä.

      Pyysin Jeesukselta syntejäni anteeksi ja pyysin Häntä elämääni. Hakeuduin seurakuntaan ja aloin kasvattaa itseäni uskossa. Siitä lähtien elämäni on tuntunut hyvältä ja oikealta. Välillä Paholainen yrittää edelleen pelotella minua eri tavoin, mutta nyt kanssani on Jeesus, eikä minun tarvitse enää pelätä. Jeesus haluaa auttaa minua vahvistamaan uskoani ja on ilmestynytkin minulle, jotta en enää pelkäisi ollenkaan. Olen ymmärtänyt, että usko on kaikki kaikessa ja että silloin pelastuu.

      Kiitän Herraa kaikesta, mitä Hän on minunkin puolestani tehnyt ja muuttanut elämäni. Tärkeäksi minulle on tullut Raamatun psalmi 91. Kiitos Herra, että saan olla omasi!

      http://www.uskoontulo.net/todistus_merica.html

      • räntäkeli

        Joillekin ihmisille usko antaa lohtua ja rauhaa sisikuntaan. Voiko se olla niin, että kun itse ei jaksa niin masennus ja pahamieli annetaan ulkopuoliselle (jeesus) hoidettavaksi.

        Monta kertaahaan helpottaa, kun toteaa itselleen ...antaa olla, en jaksa enää.. saa ikään kuin rauhan itseltään ...........joksikin aikaa.


      • Valitettavasti uskovaisilla on hillitön kiima kertoa uskostaan vääräuskoisille ja toisilleen. Pitäiskö pitää usko-olympialaiset, joissa mitattais vaikka 200 litran öljytynnyrin levitoimista uskon voimalla? Viikko aikaa rukoilla tynnyri kellumaan merenpinnan ilmanpaineessa ja huoneenlämmössä, niin ei tarvi muslimienkaan pakkasessa kyykkiä. Tällai saatais ratkaistua tuo vääräuskoisuus, kun väärään jumalaan uskovat ei saais tynnyriä kuin pari senttiä ylös maan pinnalta. Oikea jumala nnostais helposti pariin metriin, eikö?


      • jos-ei-kaikki-tiedä
        he-ma kirjoitti:

        Valitettavasti uskovaisilla on hillitön kiima kertoa uskostaan vääräuskoisille ja toisilleen. Pitäiskö pitää usko-olympialaiset, joissa mitattais vaikka 200 litran öljytynnyrin levitoimista uskon voimalla? Viikko aikaa rukoilla tynnyri kellumaan merenpinnan ilmanpaineessa ja huoneenlämmössä, niin ei tarvi muslimienkaan pakkasessa kyykkiä. Tällai saatais ratkaistua tuo vääräuskoisuus, kun väärään jumalaan uskovat ei saais tynnyriä kuin pari senttiä ylös maan pinnalta. Oikea jumala nnostais helposti pariin metriin, eikö?

        Ei se mikään kiima ole, onko ihmisillä sellaista? Mutta heidän kuuluu kertoa jos kaikki eivät vielä tiedä.


      • pienenä-vihjeenä

        Muuten vaan: Raamatun ovat kirjoittaneet muun muassa silminnäkijät.


      • arkeologia-löytänyt
        pienenä-vihjeenä kirjoitti:

        Muuten vaan: Raamatun ovat kirjoittaneet muun muassa silminnäkijät.

        Lisäksi löytyy arkeologisia todisteita paikoista jotka on mainittu Raamatussa, yksi löydöksistä:
        Kalliohaudan salaisuus on järkyttänyt tutkijat Jerusalemissa. Rutiinilöydöksi oletetusta kalliohaudasta löytyivät koskemattomina Jeesuksen tuomiosanat lausuneen ylipappi Kaifaan luut. Tutkijoita järkyttänyt hautalöytö tehtiin jo kaksi vuotta sitten, vuoden 1990 joulukuun lopulla, mutta se on salattu aina näihin päiviin saakka.

        Hautalöytö sijaitsee Jerusalemin eteläpuolella sinne istutetun Rauhan Metsän alueella. Hauta löytyi, kun maanrakennustöitä tehnyt kaivinkone rouhaisi vahingossa haudan katon auki Tohtori Tzvi Greenhut Jerusalemin arkeologisesta virastosta kutsuttiin rutiinomaisesti paikalle. Greenhut totesi seisovansa Herodeksen ajalle tyypillisessä kalliohaudassa, joka muodostui keskus- kammiosta ja neljästä leivinuunimaisesta syvänteestä.

        Herodeksen ajan käytännön mukaan vainaja kiedottiin ensin käärinliinoihin ja asetettiin tasaiselle alustalIe kalliohaudassa. Kun ruumis oli maannut haudassa ehkä noin vuoden ja mädäntynyt, niin omaiset keräsivät luut ns. luuarkkuihin, jotka työnnettiin syvennyksiin. Greenhut löysi haudasta useita rikkoutuneita luuarkkuja eli ossuareja ja yhdestä syvänteestä yl- lättäen kaksi täysin ehjää ossuaria. Toisen arkun kannen alta paljastuivat noin 60-vuotiaan miehen luut ja arkun kylkeen oli raaputettu nimi: Joosef Bar Kaifas.

        Mutta Greenhut ei tiennyt vielä seisovansa historian virstanpylväällä. Nimi oli kirjoitettu arameaksi. Kaifaan salaisuus näki päivänvalon vasta, kun muinaismuseoviraston epigrafian asiantuntija Ronny Reich oli analysoinut raaputukset. Vaikka Jerusalemissa löydetään jatkuvasti hautoja maanrakennustöiden yhteydessä, niin Kaifaan hautaan verrattavaa hautaläytöä ei ole aiemmin tehty - ylipäätään kenenkään Uuden testamentin mainitseman ihmisen hautaa ei ole löydetty puhumattakaan siitä, että haudan sisältä olisi löydetty koskemattomat luut. Niinpä Kaifaan hauta lisää merkittävällä tavalla Uuden testamentin historiallista arvoa.

        Mutta löydöksen harvinaisuus ei järkyttänyt Greenhutia tai muita tutkijoita lähestulkoonkaan niin paljon kuin löydön kohde. Kysymys on Kaifaasta - Jumalan tappajasta - jonka luita monet mieluummin sylkisivät kuin kaivaisivat esiin. Yksi haudan tutkijoista, hebrealaisen yliopiston professori David Flusser, totesikin, että Kaifasta ei löydetty, jotta häntä kiitettäisiin, vaan jotta hänet haudattaisiin - lopullisesti. Luut onkin jo haudattu uudelleen Oljymäen rinteeseen arkeologiselle hautausmaalle muiden jäänteiden sekaan.

        Kaifas lausui tuomion sanat

        Kaifas oli itse asiassa suvun nimi ja nimenä erittäin harvinainen. Tunnetuimpana sukua edusti ylipappi Hanna, joka pidetään ylipappi Kaifaan appena, ja joka vaikutti edelleen merkittävästi taustalla Jeesuksen tuomion aikoihin. Kaifaan etunimi Joosef tulee esiin mm. juutalaisen historiankirjoittajan Josefuksen teoksessa Historia.

        Uuden testamentin tekstien mukaan ylipappi Kaifas oli avainasemassa Jeesusta tuomittaessa. Juuri hän korotti äänensä ylipappien kokouksessa lausui ratkaisevat tuomion sanat. "Te ette ymmärrä yhtään mitään. Ettekö te käsitä, että jos yksi mies kuolee kansan puolesta, se on teille parempi kuin että koko kansa joutuu tuhoon?" Kaifas viittasi pelkoon siitä, että roomalaiset riistävät Jeesuksen takia vallan saddukealaisen papiston hallitsemalta temppelineuvostolta. Ja kun Juudas kavalsi Jeesuksen, niin Jeesus tuotiin nimenomaan Kaifaan kotiin jaKaifas kuulusteli häntä. Juuri Kaifaan palatsin pihalla Pietari kielsi kolmesti mestarinsa "ennenkuin kukko kolmasti lauloi". Ja Kaifas kysyi Jeesukselta suoraan, että oletko sinä Messias? Jeesus vastasi salaperäisesti, että "sinäpä sen sanoit" ja Kaifas repäisi vaatteensa. "Mitä me enää todistajia tarvitsemme?"

        Kun Pilatus myöhemmin tarjoutui vapauttamaan Jeesuksen, niin ylipapit Kaifas etunenässä kiihottivat kansaa antamaan heille Barabbaan. Ja niin tuomittiin nasaretilainen opettaja Jeesus, joka nimitti itseään Ihmisen Pojaksi.

        https://www.netikka.net/mpeltonen/kaifas.htm


      • voielämänkevät1
        pienenä-vihjeenä kirjoitti:

        Muuten vaan: Raamatun ovat kirjoittaneet muun muassa silminnäkijät.

        Kylläpä taas on höpö höpö juttuja, sama uskoa joulupukkiin. Senkin kaikki nähneet ja asuu muuten korvatunturilla ja ajelee poroilla. Miksi jauhaa paskaa jos ei todella löydy jotain konkreettista????Tulkaa sitten takaisin kun teillä jotain oikeaa tietoa. Jos tuo teidän vapahtaja/jumala olisi kaikkivaltias niin miksi antaa esim.isiksen teloittaa viattomia sadoittain???Älkääkä vaan sepitelkö mitään koettelemuksista, melkoinen kusipää kun antaa ihmisten kärsiä jopa pienten lasten. Hei haloo, herätkää jo, onko se teidän jumala oikeasti hyvän perikuva???Entä miten selitätte noiden pappien tekemät lasten hyväksikäytöt??Miettikääpä sitä ja voittehan aina kysyä asiaa "häneltä" suoraakin, vai eikö viitsi/halua vastata??Kannattaa kyllä tarkistuttaa lääkitys jos tuollaiseen joku uskoo.


    • savolainen

      Minä en ole nähnyt. Kerrotaan, että kuoli jo kauan sitten.

      • näin-se-menee

        Kerrotaan että Jeesuksen täällä olemisen suurin tarkoitus oli meidän syntivelkojemme maksaminen, kerrotaan että hän nousi kolmantena päivänä ylös kuolleista ja istuu Isän, Jumalan oikealla puolella... ja on sieltä tuleva tuomitsemaan... eläviä ja kuolleita...!


      • satujahve
        näin-se-menee kirjoitti:

        Kerrotaan että Jeesuksen täällä olemisen suurin tarkoitus oli meidän syntivelkojemme maksaminen, kerrotaan että hän nousi kolmantena päivänä ylös kuolleista ja istuu Isän, Jumalan oikealla puolella... ja on sieltä tuleva tuomitsemaan... eläviä ja kuolleita...!

        jumalat on ihmisten keksimää huuhaata. ennenmuinoin jumalat oli jatkuvasti tekemisissä ihmisten kanssa... nykyään videokamera-aikana jokaisen uskonnon jumala leikkii piilosta, kas kummaa :D


      • onvainyksitotuus
        näin-se-menee kirjoitti:

        Kerrotaan että Jeesuksen täällä olemisen suurin tarkoitus oli meidän syntivelkojemme maksaminen, kerrotaan että hän nousi kolmantena päivänä ylös kuolleista ja istuu Isän, Jumalan oikealla puolella... ja on sieltä tuleva tuomitsemaan... eläviä ja kuolleita...!

        Ihmisellä on näköjään konkinlainen ulospääsytie vaikeuksistaan,kunhan sen löytää.
        Helluntaiseurakunnan parantamiset johtuu juuri siitä .Jos henkilöllä on vahva usko johonkin ,nin se saattaa auttamaan parantumista vaikeistakin sairauksista ,mutta ei siihen tarvitse " välttämättä mitään Jumal - olentoa ",se riippuu ihmisestä itsestään .Parantuminen ja lieventäminen ovat eri asia .Teltoissa " lievennetään " sairauksia väliaikaisesti ,mutta täydellistä parannusta tuskin tapahtuu ? Raamatun mukaan Jeesus ei ole vielä tullut maan päälle ,vaan istuu edelleen taivaassa isänsä oikealla puolella ,odottaen isänsä määräystä aloittaa puhdistus maapallolla ,kirjaimellisesti ,sekä hengellisesti .Jeesukseen uskova saa voimaa, tuntemalla raamatun sisältöä ,jo nyt, koska totuus on sama tänään ja
        huomenna ,ja iankaikkisesti ,se ei muutu ,vaikka maailma muuttuisi .


      • lisää-linkistä
        satujahve kirjoitti:

        jumalat on ihmisten keksimää huuhaata. ennenmuinoin jumalat oli jatkuvasti tekemisissä ihmisten kanssa... nykyään videokamera-aikana jokaisen uskonnon jumala leikkii piilosta, kas kummaa :D

        IHMISEN JUMALA ON SE JOKA ON IHMISEN LUONUT.

        Tuonelassa ei olla Jumalan tietämättä
        5Ms 32:22 Sillä minun vihani tuli on syttynyt, ja se leimuaa tuonelan syvyyksiin saakka; se kuluttaa maan kasvuinensa ja polttaa vuorten perustukset.
        1Sam 2:6 Herra antaa kuoleman ja antaa elämän, hän vie alas tuonelaan ja tuo ylös jälleen.
        Job 26:6 Paljaana on tuonela hänen edessänsä, eikä ole manalalla peitettä.
        Aam 9:2 Vaikka he tuonelaan murtautuisivat, sieltäkin minun käteni heidät tempaa. Vaikka he taivaaseen nousisivat, sieltäkin minä syöksen heidät alas.

        https://www.netikka.net/mpeltonen/index.html


      • fda

        Myyteistä on aina monia versioita.


    • eipahalle

      Varmaan moni ihminen kun Jeesus teki opetustyötään. Hänen opetustyötään nähdessään ihmiset uskoivat Häneen siksi kristinusko sai niin voimakkaan lähdön uskottavaksi uskonnoksi.

      • Uskottava uskonta! Viikon paras aivopieru!


      • tutki-sitä-uudestaan
        he-ma kirjoitti:

        Uskottava uskonta! Viikon paras aivopieru!

        Aivot kun eivät tee pieruja... miten sen anatomian oppimisen kanssa...?


      • K.T.USA

        Kuitenkaan kaikki eivät uskoneet Jeesuksen ihmetekoihin ,vaikka olivat silmin -
        näkijöitä .Skeptikkoja on joka nurkassa ,varsinkin nyt kun ei ole ketään virkaanasetettua julistajaa taivaallisin valtuuksin .Jeesus julisti tulevasta taivaallisesta hallituksesta maan päällä ,aikanaan ,ja se talletettiin meille
        luettavaksi raamattuun ,koska Jeesus ei ole vaikuttamassa nyt maan päällä .
        Ohjakset Jumala antoi paholaiselle ,joka hallitsee nyt maata ja hallituksia ,
        todistaakseen myöhemmin voimansa " Luciferia "vastaan ,tuhoten sen ja
        kaikki jotka häntä kumartavat .Toivoa on ,mutta se paatii pitkäjännitteisyyttä .


      • tuomiopäivänä

        Mutta ,eikö paholainen ottanut juutalaiset omakseen jo Jeesuksen murhatessaan .
        Sen jälkeen toinen merkittävä voitto saa - ta - nalle oli kirkkojen perustaminen ,
        jotka on koristeltu ikoneilla, risteillä ,kaikenlaisilla " epäjumalilla ",joita he
        palvelevat ,ja joille kumartavat suitsutuksiaan ." Pyha vesi " ,LOL.Kultaa ja
        timantteja kristikunta meinostaa kuulijoilleen ,vastoin Jeesuksen opetusta ,
        maallisesta MAMMONASTA .Paholainen viihtyy hyvin vatikaanissa ,
        metsästäessään alttaripoikia .YAHWEn viha on kasvamassa heitä kohtaan .


      • eipahalle
        he-ma kirjoitti:

        Uskottava uskonta! Viikon paras aivopieru!

        Eivät epäuskoiset usko sen todistaa Raamatun opetukset siitä syntyy ristiriita.


      • paljon-moninaisempaa
        K.T.USA kirjoitti:

        Kuitenkaan kaikki eivät uskoneet Jeesuksen ihmetekoihin ,vaikka olivat silmin -
        näkijöitä .Skeptikkoja on joka nurkassa ,varsinkin nyt kun ei ole ketään virkaanasetettua julistajaa taivaallisin valtuuksin .Jeesus julisti tulevasta taivaallisesta hallituksesta maan päällä ,aikanaan ,ja se talletettiin meille
        luettavaksi raamattuun ,koska Jeesus ei ole vaikuttamassa nyt maan päällä .
        Ohjakset Jumala antoi paholaiselle ,joka hallitsee nyt maata ja hallituksia ,
        todistaakseen myöhemmin voimansa " Luciferia "vastaan ,tuhoten sen ja
        kaikki jotka häntä kumartavat .Toivoa on ,mutta se paatii pitkäjännitteisyyttä .

        PROTEIINIT MURSKAAVAT EVOLUUTIOTEORIAN




        Proteiinit eli valkuaisaineet ovat elämän välttämättömiä rakennusosia. Kaikki elintoimintomme ovat niistä riippuvaisia. Ilman niitä olisimme vain luuta, vettä ja hieman rasvaa. Nämä mikroskooppisen pienet osaset tekevät meistä ihmisen. Vaikka ne ovat niin pieniä, ne tekevät ihmeellisiä ja älykkäitä asioita, huolimatta siitä, ettei niillä ole aivoja eikä hermoja. Jokainen proteiini on erittäin monimutkainen kokonaisuus, ja lisäksi niitä on tuhansia erilaisia. Kaikki toimivat kehomme triljoonissa soluissa yhteisen kokonaisuuden hyväksi ja terveessä elimistössä täysin ristiriidattomasti. Voisiko satunnaisiin muutoksiin perustuva evoluutio saada tällaista aikaan? Mitä tieteelliset tutkimukset osoittavat?

        Historiallista taustaa.

        Orgaanisia aineita erikoisine ominaisuuksineen alettiin tutkia 1800-luvulla. Havaittiin mm. että niillä oli taipumus hyytyä kuumennettaessa, sen sijaan että ne olisivat hajonneet. Vuonna 1839 saksalainen kemisti Gerardus Johannes Mulder totesi niiden koostuvan lähinnä hiilestä, vedystä, hapesta ja typestä. Hän antoi niille nimen 'proteiini', mikä tulee kreikan kielestä ja tarkoittaa "ensiksi tärkein". Vuosisata myöhemmin sitten alettiin tutkia itse proteiineja - ei Mulderin epätarkasti määrittelemiä - ja todettiin niiden tärkeys elämälle.

        Ajan myötä niiden hämmästyttävät ominaisuudet alkoivat paljastua tutkijoille. Huomattiin, että ne olivat rakenteeltaan erittäin monimutkaisia, samoin kuin jo aminohapot, joista ne koostuvat. Evolutionistit kuitenkin uskoivat niiden syntyneen lukuisten, vähittäisten, satunnaisten ja tarkoituksettomien muutosten kautta ilman minkäänlaista tarvetta älylliseen suunnitteluun. Kuitenkaan tämän sekavan ja hutiloiden laaditun teorian mukainen menetelmä ei voisi koskaan tuottaa edes yhtä aminohappoa, proteiineista puhumattakaan.

        1900-luvun alussa biokemistit uskoivat proteiinien olevan samanlaisia, aminohapoista koostuvia suuria molekyylejä, kuten esim. selluloosa, joka koostuu glukoosista ja kumimaisista isopreeniyksiköistä. Näiden välillä on kuitenkin tärkeä ero: selluloosan rakenne on aina samanlainen ja yksinkertainen, kun taas proteiinit koostuvat lukuisista, tarkoin määrätyistä, erilaisten aminohappojen yhdistelmistä.
        Aminohapot liittyvät toisiinsa pitkiksi ketjuiksi, peptideiksi eli proteiineiksi, jotka sisältävät typpeä, hiiltä, vetyä ja happea, jotkut myös rikkiä ja fosforia. Kemistit ovat löytäneet myös sellaisia aminohappoja kuin glysiini, leukiini, tyrosiini, kystiini ym. Vuonna 1935 tunnistettiin jo 19 aminohappoa.

        Tarkastellaanpa yhtä tällaista, veren hemoglobiinia: Hemoglobiini sisältää rautaa 0,34% sen molekyylipainosta. Mitä muuta se sisältää? - 574 aminohappoa! Kaikki tämä vain yhdessä proteiinissa!
        Uudet tutkimusmenetelmät ovat paljastaneet, että seerumi-albumiiniksi nimetty veriproteiini sisältää seuraavia aminohappoja:

        15 glysiiniä
        45 valiinia
        58 leukiinia
        9 isoleukiinia
        31 proliinia
        33 fenyyli-alaniinia
        18 tyrosiinia
        1 tryptofaani
        22 seriiniä
        27 treoniinia
        16 kystiinia
        4 kysteinia
        6 metioniinia
        25 arginiinia
        16 histidiinia
        58 lysiinia
        46 aspartaanihappoa ja
        80 glutamiinihappoa.
        Eli kaikkiaan 526 aminohappoa, jotka ovat 18 eri tyyppiä. Kaikki nämä sisältyvät vain yhteen proteiiniin. Miten evoluution mieltä vailla olevat satunnaiset tapahtumat voisivat tuottaa tällaisen proteiinin? Ja tämä on vain yksi tuhansista erilaisista, joista elävät olennot koostuvat. Maapallon eri eläinlajit sisältävät triljoonittain proteiineja, joista monien rakenne on vielä paljon mutkikkaampi.

        https://www.netikka.net/mpeltonen/index.html


      • kritoppi
        tuomiopäivänä kirjoitti:

        Mutta ,eikö paholainen ottanut juutalaiset omakseen jo Jeesuksen murhatessaan .
        Sen jälkeen toinen merkittävä voitto saa - ta - nalle oli kirkkojen perustaminen ,
        jotka on koristeltu ikoneilla, risteillä ,kaikenlaisilla " epäjumalilla ",joita he
        palvelevat ,ja joille kumartavat suitsutuksiaan ." Pyha vesi " ,LOL.Kultaa ja
        timantteja kristikunta meinostaa kuulijoilleen ,vastoin Jeesuksen opetusta ,
        maallisesta MAMMONASTA .Paholainen viihtyy hyvin vatikaanissa ,
        metsästäessään alttaripoikia .YAHWEn viha on kasvamassa heitä kohtaan .

        Mutta Jeesushan on Jumala,ei sellaista voi tappaa?


      • kiiiinnostavaa
        paljon-moninaisempaa kirjoitti:

        PROTEIINIT MURSKAAVAT EVOLUUTIOTEORIAN




        Proteiinit eli valkuaisaineet ovat elämän välttämättömiä rakennusosia. Kaikki elintoimintomme ovat niistä riippuvaisia. Ilman niitä olisimme vain luuta, vettä ja hieman rasvaa. Nämä mikroskooppisen pienet osaset tekevät meistä ihmisen. Vaikka ne ovat niin pieniä, ne tekevät ihmeellisiä ja älykkäitä asioita, huolimatta siitä, ettei niillä ole aivoja eikä hermoja. Jokainen proteiini on erittäin monimutkainen kokonaisuus, ja lisäksi niitä on tuhansia erilaisia. Kaikki toimivat kehomme triljoonissa soluissa yhteisen kokonaisuuden hyväksi ja terveessä elimistössä täysin ristiriidattomasti. Voisiko satunnaisiin muutoksiin perustuva evoluutio saada tällaista aikaan? Mitä tieteelliset tutkimukset osoittavat?

        Historiallista taustaa.

        Orgaanisia aineita erikoisine ominaisuuksineen alettiin tutkia 1800-luvulla. Havaittiin mm. että niillä oli taipumus hyytyä kuumennettaessa, sen sijaan että ne olisivat hajonneet. Vuonna 1839 saksalainen kemisti Gerardus Johannes Mulder totesi niiden koostuvan lähinnä hiilestä, vedystä, hapesta ja typestä. Hän antoi niille nimen 'proteiini', mikä tulee kreikan kielestä ja tarkoittaa "ensiksi tärkein". Vuosisata myöhemmin sitten alettiin tutkia itse proteiineja - ei Mulderin epätarkasti määrittelemiä - ja todettiin niiden tärkeys elämälle.

        Ajan myötä niiden hämmästyttävät ominaisuudet alkoivat paljastua tutkijoille. Huomattiin, että ne olivat rakenteeltaan erittäin monimutkaisia, samoin kuin jo aminohapot, joista ne koostuvat. Evolutionistit kuitenkin uskoivat niiden syntyneen lukuisten, vähittäisten, satunnaisten ja tarkoituksettomien muutosten kautta ilman minkäänlaista tarvetta älylliseen suunnitteluun. Kuitenkaan tämän sekavan ja hutiloiden laaditun teorian mukainen menetelmä ei voisi koskaan tuottaa edes yhtä aminohappoa, proteiineista puhumattakaan.

        1900-luvun alussa biokemistit uskoivat proteiinien olevan samanlaisia, aminohapoista koostuvia suuria molekyylejä, kuten esim. selluloosa, joka koostuu glukoosista ja kumimaisista isopreeniyksiköistä. Näiden välillä on kuitenkin tärkeä ero: selluloosan rakenne on aina samanlainen ja yksinkertainen, kun taas proteiinit koostuvat lukuisista, tarkoin määrätyistä, erilaisten aminohappojen yhdistelmistä.
        Aminohapot liittyvät toisiinsa pitkiksi ketjuiksi, peptideiksi eli proteiineiksi, jotka sisältävät typpeä, hiiltä, vetyä ja happea, jotkut myös rikkiä ja fosforia. Kemistit ovat löytäneet myös sellaisia aminohappoja kuin glysiini, leukiini, tyrosiini, kystiini ym. Vuonna 1935 tunnistettiin jo 19 aminohappoa.

        Tarkastellaanpa yhtä tällaista, veren hemoglobiinia: Hemoglobiini sisältää rautaa 0,34% sen molekyylipainosta. Mitä muuta se sisältää? - 574 aminohappoa! Kaikki tämä vain yhdessä proteiinissa!
        Uudet tutkimusmenetelmät ovat paljastaneet, että seerumi-albumiiniksi nimetty veriproteiini sisältää seuraavia aminohappoja:

        15 glysiiniä
        45 valiinia
        58 leukiinia
        9 isoleukiinia
        31 proliinia
        33 fenyyli-alaniinia
        18 tyrosiinia
        1 tryptofaani
        22 seriiniä
        27 treoniinia
        16 kystiinia
        4 kysteinia
        6 metioniinia
        25 arginiinia
        16 histidiinia
        58 lysiinia
        46 aspartaanihappoa ja
        80 glutamiinihappoa.
        Eli kaikkiaan 526 aminohappoa, jotka ovat 18 eri tyyppiä. Kaikki nämä sisältyvät vain yhteen proteiiniin. Miten evoluution mieltä vailla olevat satunnaiset tapahtumat voisivat tuottaa tällaisen proteiinin? Ja tämä on vain yksi tuhansista erilaisista, joista elävät olennot koostuvat. Maapallon eri eläinlajit sisältävät triljoonittain proteiineja, joista monien rakenne on vielä paljon mutkikkaampi.

        https://www.netikka.net/mpeltonen/index.html

        "Aminohapot liittyvät toisiinsa pitkiksi ketjuiksi, peptideiksi eli proteiineiksi, jotka sisältävät typpeä, hiiltä, vetyä ja happea, jotkut myös rikkiä ja fosforia."

        Joopa joo, tässä onkin kiintoisa juttu maapallon fosforin synnystä:


        http://blogs.helsinki.fi/save-kipsihanke/2016/09/23/maapallon-fosforin-alkupera/

        Sieltä avaruuden uumenista ne kaikki alkuaineet ovat peräisin.


    • Risti-riita

      Raamattu itse paljastaa huijauksen. 1Joh.4:12. Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt.... Joh.10:30. Minä ja Isä olemme yhtä. Room.1:20. Sillä hänen näkymätön olemuksensa.... Minä olen näkymättömän Jumalan kuva. Tämän kirjotti näkymätön mies.

      • hulipumppaakaikki

        Jeesuksen näkivät kaikki ne kansanjoukot jotka olivat paikalla , mutta hänen
        isäänsä JAHVEA ei ihminen voi nähdä ,tuhoontumatta alkutekijöihin ,se on
        ihmiselle liikaa .Isäni ja minä olimme paljossa " YHTÄ " ,hänen eläessessään ,
        mutta luonnollisesti me olemme aina olleet eri persoonia ,se tarkoittaa sitä paljon
        kiisteltyä "YHTÄ " sanaa ,johon kristikunnat petaavat kolminaisuusoppinsa .PISTE .


      • lue-linkistä-lisää
        hulipumppaakaikki kirjoitti:

        Jeesuksen näkivät kaikki ne kansanjoukot jotka olivat paikalla , mutta hänen
        isäänsä JAHVEA ei ihminen voi nähdä ,tuhoontumatta alkutekijöihin ,se on
        ihmiselle liikaa .Isäni ja minä olimme paljossa " YHTÄ " ,hänen eläessessään ,
        mutta luonnollisesti me olemme aina olleet eri persoonia ,se tarkoittaa sitä paljon
        kiisteltyä "YHTÄ " sanaa ,johon kristikunnat petaavat kolminaisuusoppinsa .PISTE .

        Jonkin tuntemattoman itämaisen uskonlahkon koruton kirjalllnen kertomus, joka on laadittu sillä huonolla yleisellä kreikan kielellä, jota oppimattomat käyttivät, panee kurjan sankarinsa suuhun sanat:

        "Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa." (Matt. 24:35).

        Kristinuskon vastustaja Couchoud toteaa:

        "Jeesus käy yli inhimillisen ymmärryksen. Hän on sen aatemaailman yläpuolella, jonka ihmisen pääkoppa sulkee sisälleen. Hänen mittasuhteilleen ei löydy vertaa ja hänen suuruutensa laatu voidaan vain juuri ja juuri ymmärtää.

        Emilio Vittorini huomauttaa Politecnicossaan.

        "Kulttuurillisesti Kristus on aivan yhtä tärkeä tekijä kuin uskonnollisestikin... Hänen jälkeensä ei ole sanottu mitään uutta, olennaista tai vaikkapa vain hyödyllistä, mikä olisi hänen oppinsa vastaista."

        Ollaan täysin yksimielisiä siitä, että sekä Ranskan vallankumous että marxismi voidaan selittää vain kristinuskon avulla. Kristinuskosta ja sen juutalaisesta juuresta tieteellinen sosialismi on saanut pyrkimyksensä oikeudenmukaisuuteen, käsityksensä ihmisestä yksilönä ja ajatuksensa yhteiskunnasta jatkuvana taisteluna ja kehityksenä. On kysymyksessä uskonnollisen sanoman maallistaminen (tämän myönsi myös Engels). Aivan samoin Ranskan vallankumouksellisten "vapaus, veljeys, tasa-arvo" oli selvästi evankelinen iskulause. Myös kapitalismi ja yksityisyritteliäisyys perustuvat kristinuskoon siinä muodossa, missä protestanttinen uskonpuhdistus sen ymmärsi ja koki.

        https://www.netikka.net/mpeltonen/index.html


    • Muhammed

      Taas kerran väärällä palstalla. Pitisi olla: kristinusko.

      • joten-virkkaa-sitä

        Pitsi olla kaunista niin...


      • no-on-arkeologiaa
        joten-virkkaa-sitä kirjoitti:

        Pitsi olla kaunista niin...

        Mitä arkeologia sitten on saanut selville? Suomalaisryhmien Israelissa tekemiä kaivauksia johtamassa ollut Eero Junkkaala tekee siitä seuraavan yhteenvedon:

        "Raamattu on täynnä paikannimiä, henkilönimiä ja sotakuvauksia. Onko kyseessä todellisen vai fiktiivisen historian kuvaus?

        Ensin on sanottava, että useimmat Raamatussa mainitut paikkakunnat on kaivauksissa löydetty ja niissä on ollut asutusta Raamatun kuvaamana aikana (esim. Aharonin kirjassa The Land of the Bible on viittauksia yli 2000 paikannimeen ja kirjassa on yli 1200 raamatunkohtaviitettä). Useat Raamatun kertomat sodat on dokumentoitavissa kaivauskerrostumien perusteella (esim. Hasorin tuho 1200-luvulla eKr., Lakisin taistelu vuonna 701 eKr., Jerusalemin hävitys 586 eKr. jne.). Jopa joidenkin Raamatun henkilöiden nimet on löydetty piirtokirjoituksista (esim. Mesa Moabin kuningas, Ahab Israelin kuningas, useat Assyrian hallitsijat, kuningas Hiskia, jopa Bileam Beorin poika, Baaruk Nerian poika ja viisi muuta Jeremian aikalaista sinettileimoista sekä uusimpana vähän kiisteltykin Daavidin nimilöytö Danin stelassa; Uuden testamentin henkilöistä on löydetty mm. Pontius Pilatuksen ja Kaifaan nimet).

        Toisaalta on aivan selvää, että sinänsä varsin sattumanvarainen kaivaustoiminta ei pysty löytämään läheskään kaikkea vanhaa historiaa. Monet jäljet ovat aikojen saatossa myös kuluneet pois. Osa on kovin tulkinnanvaraista ja altista erilaisille selityksille (ns. pots and people -ongelma eli ruukut eivät kerro, kenen ne ovat). On myös kohteita, joissa kaivaustulokset ja Raamatun kuvaus näyttävät olevan ristiriidassa keskenään. Klassisia esimerkkejä ovat esim. Jeriko ja Ai. Arkeologia ei siis pysty vastaamaan läheskään kaikkiin Raamatun historiallisuutta koskeviin kysymyksiin. On kuitenkin todettava, että useimmat Raamatun kuvaamat tapahtumat sopivat erittäin hyvin kaivausten antamaan käsitykseen maan yleisestä historiasta." (Suomen Teologisen Instituutin luentoja, 1997)


        Raamatun tapahtumia arkeologian valossa.


        Vanha aika.

        Eedenin paratiisia ei ole varsinaisesti löydetty, mutta on viitteitä sen sijainnista juuri niillä seuduilla, missä sen Raamatun mukaan pitäisi olla. Tohtori Juris Zarins on esittänyt, että Eedenin puutarha on Persianlahden pohjukassa vesien alla. Geologiset tutkimukset osoittavat kahden eroosiorotkon, nykyisiltä nimiltään Wadi Rimah ja Wadi Batin, kulkevan muinaisten jokien reittejä. Zarins uskoo, että nämä rotkot ovat Piison -joen jäänteitä ja että nykyinen Persianlahteen laskeva Karun-joki on muinainen Giihon. Raamattu kertoo Eedenissä olleen neljä jokea, joista yksi vielä tunnetaan alkuperäisellä nimellään Eufrat. Paikalta on löydetty jälkiä vanhasta ihmisasutuksesta ja runsaasti eläinten jäännöksiä, merkkeinä seudulla aiemmin vallinneesta runsaasta kasvillisuudesta ja eläimistöstä. (Eedenin neljästä joesta ks. edenrivers.htm)

        Mesopotamiasta on löydetty jälkiä myös suurtulvasta - 3 metriä paksu mutakerros, jonka alla oli vanhempaa asutusta. Nykytutkijoiden mukaan tämä tulva olisi kuitenkin tapahtunut kolmannella vuosituhannella eaa, mikä ei sovi yhteen Raamatun vedenpaisuksen tapahtuma-ajan kanssa. Monet teologit uskovat näiden paikallisten tulvien olleen aiheena vedenpaisumusta koskevalle 'myytille'. Raamatullisemmat tutkijat pitävät kuitenkin kiinni siitä, että vedenpaisumus oli maailmanlaajuinen, ei paikallinen, ja ovat esittäneet monia muita vedenpaisumusta tukevia seikkoja, mutta ne eivät varsinaisesti kuulu arkeologian piiriin.

        Varhaisista Raamatun mainitsemista kaupungeista on paikallistettu ja tutkittu mm. Ninive, Babylon, Erek (nyk. Uruk) ja Akkad. Muinaisen Eblan kaupungin raunioista on löydetty suuri joukko (16 500 kpl) kirjoitustauluja, jotka tuovat lisävaloa varhaisiin aikoihin.

        Baabelin tornin olemassaolon puolesta todistavat monet zikkurrat- temppelitornien rauniot. Tornit rakennettiin poltetuista savitiilistä käyttäen laastina maapihkaa eli asvalttia sekä sideaineina kaislaa ja setritukkeja. Paikalliset asukkaat polttavat vieläkin tiiliä perinteisin menetelmin sekä keräävät vedestä pintaan nousevaa asvalttia. Babylonissa sijainnut, Marduk-jumalalle omistettu zikkurrat oli massiivinen ja 'taivaita tavoitteleva' rakennelma. Jäljellä olevista raunioista tutkijat ovat päätelleet sen olleen lähes sata metriä korkea. Historioitsija Herodotos kuvailee tornia: "Pyhän alueen keskelle oli rakennettu valtava torni, juurestaan yhtä pitkä ja leveä kuin stadion (185 metriä). Tornin päällä oli toinen torni, sen päällä taas toinen ja niin edelleen aina kahdeksanteen torniin saakka. Ylös vievä ramppi oli rakennettu kiertämään kutakin tornia ulkopuolelta. Keskivaiheilla oli levähdyspaikka ja istuimia." Herodotoksen mukaan huipulla oli pyhäkkö, jossa oli vuode ja kultainen pöytä.

        https://www.netikka.net/mpeltonen/index.html


    • Eiköhän kristinusko perustu enemmänkin Paavaliin kuin Jeesukseen...

      Kukaan nykyään elävä ei ole nähnyt kumpaakaan. Yhdenkään Jeesuksen tavanneen henkilön kirjoituksia ei ole säilynyt edes kopioina. Paavali sentään tuotti omaa (joskin vähintäänkin surullista) tekstiä, jota on kopioitu paljon ja kopiot ovat eläneet tähän päivään asti.

      • olkoon.asia

        Onpas nähnyt.


    • tosiusko

      Kyllä Raamattu on sellainen opaskirja,johon soisi kaikkien tutustuvan.Pomminvarmasti maailma olisi parempi paikka elää jos ihmiset pyrkisivät elämään todeksi Jeesuksen opetukset ja kurkottaen Jumalaan.Hengessä elävät kristityt ovat elävä esimerkki siitä.Heistä huokuu Rakkaus!

    • eipahalle

      Siksi Jeesus tuomittiin ristille koska uskottiin Hänen ryhtyvän kuninkaaksi maanpäälle vaikka Jeesus sanoi Hänen kuninkuutensa olevan taivaassa. Tuomitsijat näkivät Hänet esim. tuomitessaan.

      • teltante

        Oliko se juutalaismies täällä velkoja maksamassa?


      • oli.monta
        teltante kirjoitti:

        Oliko se juutalaismies täällä velkoja maksamassa?

        Ketä tarkoitat? EN tunne niitä yhtään ainutta, mutta jos puhut Raamatusta niin voisit valoittaa ketä heistä tarkoitat?


    • " Raamatunkin ovat kirjoittaneet henkilöt jotka eivät koskaan ole tavanneet jeesusta. "

      Tämä paljastaa ettet ole lukenut Raamattua.

      Seurakunta on ja pysyy. Paikallisia seurakuntia on ehkä kuollut aikojen saatossa, mutta Jeesukseen uskovien joukko pysyy. Se on totta - minkä Raamattukin kertoo - että joitakin luopuu uskostaan ja on luopunut.

      Kaikki saavat kerran kohdata Jeesuksen -toiset pelastettuina mennen iankaikkiseen iloon - toiset kadotettuina mennen iankaikkiseen rangaistukseen. Minä haluan mennä iankaikkiseen iloon ja siksi anon armoa Jeesukselta ja pyydän virheitäni ja väärintekojani anteeksi sillä niitä tapahtuu vaikka en haluaisikaan.

      Vertauskuva - pöydällä on täytekakku, joka ei ole kovin houkuttelevan näköinen. Vain muutama on ottanut siitä ja he kehuvat sitä. Suuri osa ihmisistä katselee maistajia ja arvioi heidän ulkonäköään, olemustaan ja ymmärrystään ja sanovat ettei tuo voi olla hyvää eivätkä suostu siksi edes maistamaan. Maistaneet sen sijaan jatkavat syöntiään koska maistamansa täytekakku on hyvää. Näin se on Jeesuksen, Pyhän Hengen, Jumalan ja hänen sanansa kohdalla myös - suuri osa ei koskaan maista ja jää ulkopuolelle - tätä tukee myös Raamatun ilmoitus. Näin ei kuitenkaan tarvitsisi olla sillä Raamatussa on lupaus - jokainen, joka huutaa avuksensa Herran nimeä(Jeesus) pelastuu.

      Ihminen pelastuu itseltään eli omista uskomuksista ja omien ajatustensa kierteeltä, jotka joskus ajavat ihmisen ennenaikaiseen hautaan, lisäksi ihminen pelastuu vihasta - Jumalan vihasta, joka kohtaa niitä, jotka hylkäävät Jumalan sekä hänen armotarjouksensa, lisäksi ihminen pelastuu iankaikkisesta kadotuksesta sekä kärsimyksestä. Ota Jeesus siis vastaan - elämääsi ja sydämeesis sekä elä loppuelämä Hänen kanssaan - silloin se onkin vasta elämää. Pyydä syntisi ja syntisyytesi anteeksi(et ole halunnut kohdata Jeesusta) sekä ano häntä armahtamaan itsesi. Tunnusta Jeesus ihmisten ja edessä uskoontultuasi. Ano Pyhän Hengen täyteyttä Jeesukselta. Hakeudu Jeesukseen uskovien yhteyteen.

      • kerropoisvain

        " Raamatunkin ovat kirjoittaneet henkilöt jotka eivät koskaan ole tavanneet jeesusta. "

        >>Tämä paljastaa ettet ole lukenut Raamattua.

        No kerrohan kuka uuden testamentin kirjoittajista tapasi jeesuksen?


      • eipahalle
        kerropoisvain kirjoitti:

        " Raamatunkin ovat kirjoittaneet henkilöt jotka eivät koskaan ole tavanneet jeesusta. "

        >>Tämä paljastaa ettet ole lukenut Raamattua.

        No kerrohan kuka uuden testamentin kirjoittajista tapasi jeesuksen?

        kerropoisvain
        Raamattu on ihmisten kirjoittama samoin kuin muukin kirjallisuus johon useimmiten uskomme. kirjoittaja ei ole se ratkaiseva lenkki sillä sihteerit tekevät sen mikä annetaan kirjoitettavaksi. Etsi mistä ohjeet Raamatun kirjoitukseen ovat alkuaan lähteneet niin ymmärrät paremmin.


      • inssivaan
        kerropoisvain kirjoitti:

        " Raamatunkin ovat kirjoittaneet henkilöt jotka eivät koskaan ole tavanneet jeesusta. "

        >>Tämä paljastaa ettet ole lukenut Raamattua.

        No kerrohan kuka uuden testamentin kirjoittajista tapasi jeesuksen?

        Johannes, Matteus, Pietari, Jaakob, Juudas nyt ainakin. Minä voin unohtaa vastata, mutta Jumala ei.


    • Sielunystävä

      Miksi Jeesus, tuo 2000 vuotta sitten lihaksi tullut Sana, kuolevainen ihminen ja ääretön Jumala, näyttäytyisi ihmisen hahmossa tai muussakaan jokaiselle ohikulkijalle vielä tänäkin päivänä? Ei ole tarvetta, ja vaikka näkisitkin, tunnistaisitko? Jeesus näytti ihmiselle hänen paikkansa, oikean tien, ja se on kestänyt tähän päivään asti. Minulle Kristus on antanut kauan etsimäni oikean tien. Tästä lähteestä juodessani en tunne janoa enää. Ei mikään maallinen katoavainen asia voi olla tämän veroinen.

      Olen aina ollut hengellinen jollain tavalla, koska en ole tyhmä. Valitettavasti oma heräämiseni oikealle tielle lähti toisesta suunnasta - tietyllä tavalla palvoin saatanaa. Ei tarvitse uskoa enkä minäkään tätä käsitä: Minulla oli kyky irtautua (ainakin kokea irtautuvani) ruumiista. Pääsin nopeimmin irtautumaan kun kutsuin pahat henget ja demonit avuksi. Jonkin aikaa oli aivan huippua, lensin taivaalle, seikkailin, lensin halki aika-avaruuden. Mutta pikkuhiljaa aloin nähdä pahoja entiteettejä, jotka satuttivat minua, ja kokemukset muuttuivat uhkaavammiksi. Aloin menettää energiaa ja kokea tyytymättömyyttä ja sekaannusta. Tajusin että olen tehnyt itsestäni jumalani ja hukkunut tyytymättömyyteen ja pohjattomaan kokemustenhaluun. Ymmärsin, että jos demoneita on olemassa, on persoonallinen Jumalakin. Kaduin syntejäni ja rukoilin valoa ja pelastusta.

      Jumalan Armosta silmäni aukesivat nopeasti. Pala palalta elämänlaatuni paranee ja selvitän ongelmiani. Jumala rakastaa meitä. Kristus on näyttänyt oikean tien. Ollaan iloisia ja tehdään tästä maallisesta matkasta riemun juhlaa!

      • höplänssää

        jumalat on ihmisten keksimää satua


      • olemassa.on
        höplänssää kirjoitti:

        jumalat on ihmisten keksimää satua

        On yksi, ihmisten Jumala jonka löydät Raamatusta.


    • Huomaava

      Täällä Suomi24:ssa paljon kirjoitteleva nimimerkki Yakov todistaa nähneensä Jeesuksen Helsinkiläisellä bussipysäkillä :)

      • entäs.sinä

        Kiva, miten sinun kanssasi on? Entäs sinä?


    • eipahalle

      Apostolit saivat Jeesukselta henkilökohtaisen tehtävän ja Pyhän- Hengen ja lähtivät matkaan sekä opettivat pakanoita ym. Jeesuksen opettamalla tavalla.
      Apostolit olivat Jeesuksen aikalaisia ja heillä oli merkittävä osuus miten evankeliumit on kirjoitettu. Apostoleilla oli Taivasten valtakunnan salaisuudet tiedossa jos kellään.
      Siis, Apostolit ovat nähneet myös Jeesuksen niiden 10000 muiden lisäksi.

      • lapsen-uskoa-koko-touhu

        Vain todisteet puuttuu


      • se.riittää
        lapsen-uskoa-koko-touhu kirjoitti:

        Vain todisteet puuttuu

        He ovat niitä todistajia, jotka olivat silloin elossa.


      • NauravaAteisti

        Historiallisesti voidaan todistaa, että Jeesusta ei koskaan ollut fyysisenä henkilönä.
        https://youtu.be/WUYRoYl7i6U

        Tämä luonnollisesti auheuttaa suunnatonta pakokauhua uskovaisissa ja teoriaa vastaan on hyökätty moninaisesti ja monin henkilöin. Jeesuksen olevaisuutta puolustavat ovat kuitenkin olleet kyvyttömiä mitenkään haastamaan faktat.

        Keskustelua voi seurava mm. täällä:

        http://freethoughtblogs.com/carrier/archives/5730

        Myyttiteoriasta lyhyesti

        http://www.adlibris.com/fi/kirja/on-the-historicity-of-jesus-9781909697492

        Tämä on erinomainen kirja. Erittäin suositeltava kaikille heille, joita kiinnostaa historiallisen ja myyttisen Jeesuksen tutkiminen.

        Kirja on hyvin perusteltu ja hänen tekijän päätelmät ovat loogisia. Aineisto on hyvin tuettu runsailla alaviitteillä ja kattavalla lähdeluettelolla. Se on rinnakkaistyö edelliselle tutkimukselle "Proving History", jossa hän käyttää Bayesilaista todennäköisyysmetodia historiassa erityisesti Jeesukseen.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Bayesian_probability

        Tämä metodologia on raikas tuulahdus Jeesuksen tutkimuksessa - Toisin kuin tutkimukset, joissa on ad hoc tai jopa tunteellisia argumentteja, Carrierillä on menetelmä, joka perustuu todennäköisyyteen eikä vain mahdollisuuksiin ja toiveajatteluun.

        Ensiksi Carrier laittaa kaksi perinteistä Jeesusteoriaa testiin:

        Myyttinen:

        1. Kristinuskon alussa Jeesusta luultiin vain yhdeksi monista taivaallisista jumalista(enkeleistä).

        2. Kuten monet muut taivaalliset jumalat. Jeesus kommunikoi alaistensa kanssa epäsuorasti unissa, näyissä ja muissa jumalallisissa innoituksissa, kuten ennustuksissa (menneissä ja tulevissa).

        3. Kuten monet muut taivaalliset jumalat. Jeesuksen alunperin uskottiin kestäneet uudelleensyntymisen koettelemuksen, kuoleman, hautauksen ja ylösnousemuksen taivasten valtakuntaan.

        4. Aivan kuten monet muutkin aiemmat taivaalliset jumaluudet. Jeesuksenkin vertauskuvallinen tarina tehtiin ja kerrottiin aluksi yhteisön sisällä, joka asetti hänet enemmän ja vähemmän onnistuneesti maan päälle sekä historiaan. Jeesuksesta tehtiin jumalallinen ihminen, jolla oli maallinen perhe, seuraajia ja vihollisia. Tehden täällä täydellisiä tekoja ja puheita sekä kuvaus hänen koettelemuksistaan.

        5. Myöhemmät palvojien yhteisöt uskoivat (tai ainakin opettivat), että tämä keksitty pyhä tarina oli kokonaan todellinen (eikä pelkästään vertauskuvallinen tai vain ​"lisättyä" vertauskuvallisuutta).

        Historiallinen:

        1. Todellinen mies, nimeltä Jeesus hankki seuraajia elämässään, jotka jatkoivat tunnistettavaa ryhmää Jeesuksen kuoleman jälkeen.

        2. Tämä on sama Jeesus, jonka jotkut hänen seuraajistaan väittävät tulleen teloitetuksi juutalaisten tai roomalaisviranomaisten toimesta.

        3. Tämä on sama Jeesus, jonka jotkut seuraajat alkoivat pian palvoa Jeesusta elävänä jumala (tai puolijumala).

        Sitten seuraa pitkä ja hyödyllinen osa, Carrier taustoittaa - sekä kristinuskoa ja sen yleistä asiayhteyttä. Pidän tätä kirjan yhtenä parhaista osista, tässä monet käsitteet tutkitaan yksityiskohtaisesti ja jotka muodostivat suuremman kontekstin, josta kristinusko on muodostunut. Eräät saattavat olla eri mieltä osasta tästä materiaalista, mutta löysin sen hyvin perustelluksi ja hyvin harkituksi.

        Seuraavaksi Carrier käsittelee ensiksi todennäköisyyttä, että Jeesus oli olemassa. Kuten Jeesuksen sopivuus Rank-Raglan tyyppiseksi Arkki Sankariksi,

        https://en.wikipedia.org/wiki/Rank-Raglan_mythotype

        todetaan, että Jeesuksella on 33% mahdollisuus olla olemassa.

        Tämän jälkeen hän käsittelee primäärilähteet ja niiden arvon - Raamatun ulkopuoliset, apostolien teot, evankeliumit ja epistolat - jatkaen sitten arvioiden kunkin lähteen yksityiskohtaisesti vertaamalla todennäköisyydet, että kukin lähde on mitä on, luoden kullekin oma teorian.

        Hän todistaa, että apostolien teoilla on vain vähän historiallista arvoa. Eivätkä evankeliumit, kuten ei myöskään Raamatun ulkopuolisilla materiaaleilla ole juurikaan todistusarvoa. Epistoloissa parhaimmillaan on pieniä historiallisia todisteita.

        Hän kattavasti käsittelee kaikki kohdat, jotka on yleensä mainittu todisteena Jeesuksesta kuten evankeliumit, "Davidin jälkeläiset", "neitseellisen syntymisen" ja "sisaret" ja paljon muuta.

        Loppujen lopuksi hän tuo kaikki todennäköisyydet yhteen ja päättelee, että historiallisella Jeesuksella oli parhaimmillaan 32% mahdollisuus, kun otetaan huomioon suotuisimmat ja mahdollisimman parhaat historialliset todennäköisyydet.

        Myyttisen Jeesuksen todennäköisyys jäi 1 : 12500 mahdollisuus - eli käytännössä nolla.

        Tämä kirja on se, jota Jeesuksen myytintutkimus on odottanut - Loogisia menetelmiä, jotka hyvin tuettu tosiasioilla. Tämän tutkimuksen pitäisi asettaa uuden kiinnekohdan kaikkeen uuteen tutkimukseen Jeesuksesta. Uskonpuolustajat epäilemättä vihaavat sitä, mutta se näyttää todella uuden kuvakulman, kun on kysymys Jeesuksen tutkimisesta. Carrier tietää ja lähdeviitoittaa asian ja materiaali hyvin - sekä Raamatun ja eri extra-kaanoniset teokset.


      • NauravaAteisti

        Tässä myyttiteoria lyhyesti:
        Juutalaisessa perinteessä messiasta odotetaan yhä ja messiaan paluun liittyviä kultteja on ollut historian aikana useita, tämä lieneekin kaikille tuttua asia?

        Varsinkin ajanlaskun alun aikaan, vieraan valloittajien aikana ja sen jälkeenkin juutalaisuudessa oli monia pieniä kultteja, jotka odottivat messiaan tuloa.
        Eräs tunnetuimmista oli itsensä messiaaksi julistanut Jeesus niminen mies - joka tosin kivitettiin hengiltä 70-luvulla ennen ajanlaskun aikaa. Itsensä messiaaksi julistaminen ei ollut ennen kuulumatonta, sillä näitä juutalaisten messiaita tunnetaan todellakin useita.. se oli vähän kun maan tai kulttuurin tapa.

        Oli siis juutalainen lahko, joka odotti messiasta ja maailmanloppua. Lahkolla oli oma oppi ja opetus, jossa johtajat saivat viestejä ja näkyjä Jumalallisilta voimilta. Näitä näkyjään he sitten kertoivat lahkon jäsenille.
        1. Kristinuskon alussa Jeesusta luultiin vain yhdeksi monista taivaallisista jumalista(enkeleistä).

        2. Kuten monet muut taivaalliset jumalat. Jeesus kommunikoi alaistensa kanssa epäsuorasti unissa, näyissä ja muissa jumalallisissa innoituksissa, kuten ennustuksissa (menneissä ja tulevissa).

        3. Kuten monet muut taivaalliset jumalat. Jeesuksen alunperin uskottiin kestäneet uudelleensyntymisen koettelemuksen, kuoleman, hautauksen ja ylösnousemuksen taivasten valtakuntaan.

        4. Aivan kuten monet muutkin aiemmat taivaalliset jumaluudet. Jeesuksenkin vertauskuvallinen tarina tehtiin ja kerrottiin aluksi yhteisön sisällä, joka asetti hänet enemmän ja vähemmän onnistuneesti maan päälle sekä historiaan. Jeesuksesta tehtiin jumalallinen ihminen, jolla oli maallinen perhe, seuraajia ja vihollisia. Tehden täällä täydellisiä tekoja ja puheita sekä kuvaus hänen koettelemuksistaan.

        5. Myöhemmät palvojien yhteisöt uskoivat (tai ainakin opettivat), että tämä keksitty pyhä tarina oli kokonaan todellinen (eikä pelkästään vertauskuvallinen tai vain ​"lisättyä" vertauskuvallisuutta).

        Muutama tunnin luento missä kerrotaan syvemmin ja yksityiskohtaisemmin:

        https://youtu.be/WUYRoYl7i6U Did Jesus Even Exist?

        https://youtu.be/EZ2kGJk4Jo4 Christianity Debunked Using Science and History


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5619
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      480
      3601
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      160
      3405
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2633
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2439
    6. 270
      2055
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1517
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1442
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe