Mielipiteitä?

minävain_

Haluaisin sellaista kysellä, että olemmeko valmiita/suositteletteko. Eli olisi harkinnassa yhteinen hevonen/poni ja tarkat säännöt että hevonen menisi kaikista kuluista puoliksi. Lisäksi pidämme hyvin paljon samanlaisista asioista hevosten hoidossa/varusteissa, sekä olemme valmiiksi ajatelleet ratsastuspäivät (siis 3pvä/nuppi sekä yksi vapaa päivä hevoselle). Suositteletteko yhteisomistajuutta tälläiselle kaksikolle? Lisäksi jos kummallekkaan ei käy meillä on kolmasosa puoli joka on harrastanut ratsastusta kymmenisen vuotta sekä on vapaaehtoinen auttamaan jos sitä tarvitaan.

Olen itse siis ratsastanut noin seitsemän vuotta sekä joskus aikasemmin tehnyt talleja. Esteratsastaja siis olen sekä en tunnen hevosten ruokinnasta perusaatteet sekä yleisimpiä sairauksia.

Ystäväni on ratsastanut saman verran, myöskin esteratsastaja mutta kiinnostunut myös kärryajelusta. Hänkin tuntee paljon hevossanastoa sekä hänen tätinsä omistaa ravihevosen. Vanhempamme eivät kuitenkaan ole kauhean tietoisia hevosasioista. Kuitenkin meillä on koko talli tukena jonne hevonen majoitettaisiin (sis. täysihoito paikka sisältää ruokailut, karsinansiivouksen, tarhapaikan, maneesin/kentän käytön tms.). Talli on yleinen ratsastuskeskus jossa on joka päivä tuntitoimintaa jonne hevosen voi laittaa jos ei itse ehdi liikuttamaan. Kiitos ja kumarrus vastaajille!

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viivarivi

      En suosittele yhteistä hevosta msisään nimessä.

      Yhteinen hevonen voi ehkä (hyvällä tuurilla...) toimia, jos on kaksi aikuista, joilla molemmilla runsaasti rahaa ja kokemusta ja samantapainen tyyli käsitellä hevosta. Joko molempien tai vähintäänkin toisen tulee olla kiinnostunut lähinnä humputtelusta, eli maastoilusta ja kevyestä menosta.
      Ehkä voisi nuorillakin toimia, jos molempien vanhemmat olisi hevosihmisiä ja näin pystyisivät olemaan kunnolla mukana kaikissa päätöksissä.

      Oletan että olette nuoria, eikä nuorille missään nimessä yhteinen hevonen ole fiksu valinta. Tuossa iässä riitoja tulee vielä helpommin kuin aikuisilla ja lisäksi ongelmia tulee nopeasti jo raha-asioissa, etenkin kun vanhemmat ei ymmärrä hevosista mitään eikä siten ymmärrä myöskään hevosen isoja kuluja.
      Ongelmia tulee myös siitä, kun ei voi itse hallita täysin elämäänsä. Mitä jos vanhemmat päättää muuttaa tai vaikka vanhemmilla menee työpaikka eikä rahaa olekaan hevosen pitoon? Oman hevosen voi aina myydä, mtuta yhteisessä hevosessa rahapula aiheuttaa herkästi kiistaa (etenkin jos toisellakaan ei ole varaa ostaa hevosta kokonaan itselleen).
      Toinen ongelmien aiheuttaja oin tulevaisuuden suunnitelmat. Aikuisena kun on suht vakaa elämä, yhteishevoenn voi vielä toimia, mutta nuorena elämä muuttuu nopeasti. Mitäs kun toinen tai molemmat lähtee eri suuntiin opiskelemaan? Entä jos vanhemmat ei enää rahoita hevosta kun muuttaa kotoa? Entä jos löytyy se ihana poikaystävä, joka viekin kaiken vapaa-ajan?

      Kolmas ongelmien aiheuttaja on hevosen käyttö.
      Jos molemmat haluaa hypätä, tulee nopeasti riitaa. Hevosella ei voi hypätä kuin kerran viikossa, jos yhtään isompaa mennään. Äkkiä tulee kiistaa kumpi hyppää. Tai saati jos toinen tai molemmat haluaa kisoihin ja pitää niitä varten treenata.
      Tuntikäyttöön hevosen antaminen ei myöskään ole niin helppoa. Entä jos toinen ei halua antaa hevosta tuntikäyttöön, kun tuntikäytössä kuitenkin hevonen yleensä tulee huonommaksi ratsastaa?

      Älkää pilatko ystävyyttä yhteisellä hevosella. Mieluummin omat hevoset molemmille tai sitten toinen ostaa hevosen ja toinen auttaa sen hoidossa/vuokraa sitä.

    • Kasiro

      Samaa mieltä kuin Viivarivi: Yhteinen hevonen ei ole hyvä idea yleensäkkään. Mieluummin oma kummallekkin. Syyt hän jo mainitsikin.

    • muulifani

      Juu... tollanen melko varmasti toimi... hevosen valitseminenkin olisi vaikeaa, kun pitää ottaa molemmat osapuolet huomioon =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1515
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1213
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      875
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe