Kuinka kauan myyjällä on myydystä asunnosta vastuu? Kaksi vuotta taitaa olla aika joka käsittää virheet, mutta onko myyjällä minkälaiset vastuut myymästään kerrostaloasunnosta kuinka kauan tämän jälkeen eli pitääkö koko loppuelämänsä olla varpaillaan että ostaja tulee ja valittaa jostain?
Mitään syytä ei tiettävästi ole eli kaikki viat ja ongelmat on kerrottu (ainakin välittäjälle) mitä on tiedetty eikä mitään huijausta tmv ole ilmassa mutta mietityttää vain että missähän vaiheessa sitä voisi hävittää omia papereitaan ja antaa itsensä rentoutua.
Suomessa on tämä ilmapiiri tänä päivänä sellainen että kuluttajan ja ostajan vastuut on tehty melko vähäisiksi eikä se mitään haittaa, hyvä vaan että on tukea itsellekin mutta alkaa vähän epäilyttää omistaa mitään kun jatkuvasti lukee lehdistä juttuja siitä miten ostaja on oikeuteen sen ja sen vienyt homeisesta talosta, ruosteisesta autosta, viallisesta kihartimesta.
Kuinka pitkä on myyjän vastuu?
2
148
Vastaukset
- ettänäinmeillä
No eihän se ihan noinkaan mee. Ostajalla on myös selonotto vastuu, koska asunto on suuri hankinta. Yleinen harhaluulo on että ostaja on kuningas, muttei se ihan niin mee. Me ostettiin vanha talo. Talosta löytyi kosteusvaurio, meille ei korvattu mitään. Syynä oli se että jo osto vaiheessa olisi pitänyt ottaa paremin selville, kun kosteuskartoituksessa oli pieni "vihje"
että näin Nyrkkisääntö: vastuu on kerrostalon ja rivitalon kaupassa 2 vuotta ja omakotitalon kaupassa 5 vuotta.
Ostajalla on selontottovelvollisuus ja jos sen laiminlyö ei saa eikä voi jälkeenpäin vaatia hinnanalennuksia yms. muita sellaisista asioista, jotka huomasi tai olisi pitänyt huomata tutkiessaan asunnon ennen kauppoja. Toisaalta jos myyjä tietää jotain sellaisia asioita, jotka ovat merkityksellisiä eikä niistä kerro ostajalle voi asia muuttua. Myyjällä on siis myös tiedonantovelvollisuus.
Vaikka kuntotarkastajien ammattitaitoa arvostellaan, suojaa mm. kuntotarkastajan käyttäminen aina sitä vastaan, että jos kuntotarkastaja ei ole jotain huomannut ei sitä voida ostajankaan normaalissa tarkastuksessa huomanneen.
Pääsääntö on, että valittaa voi vain sellaisista virheistä, jotka eivät ole normaalissa tarkastuksessa käyneet ilmi kuten home- ja kosteusvauriot. LIsäksi vahingolta edellytetään tiettyä suuruusluokkaa. Turha siis rutista jalkalistojen kunnosta tms.
Lisäksi ostaja voi rutista aiheesta, jos myyjä on vienyt asunnosta tai kiinteistöstä jotain siihen kiiteästi kuuluvaa kuten vaikkapa ovet tai verkotangot tms. jotka olivat asunnossa sitä esiteltäessä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Riitta-Liisa ja Toni Roponen: Ero! Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa.
Riitta-Liisa ja Toni Roponen eroavat. Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa. – Talvi on ollut elämäni synk672208Sinä vain tulit elämääni
Ja joku tarkoitus sillä on ollut. Näyttämään mitä olen ja kuinka arvokas voisin olla. Se muutti ja käänsi elämäni suunna921486Millaisia ajatuksia on kaivatusta ja tilanteestanne tänään?
Kerro omista mietteistäsi tai lähetä terveisiä. Ehkä hän lukee ja lähettää sinulle takaisin omia mietteitään.621292Tiesitkö mies
Kuinka paljon mulla oli tunteita sua kohtaan? Jos et tiennyt,olisiko tietäminen vaikuttanut tapahtumiin? Ihmettelen kyll701281- 1151150
Jos siis saamme
Sen keskusteluyhteyden niin olisitko jo sinäkin rehellinen ❤️🙏 ne jää meidän välisiksi kaikki. Tarvitsemme toisiamme, j901000- 69989
Mies, mitä minun pitäisi tehdä
Niin, mitä naisen siis pitäisi tehdä, että lähestyisit ja tekisit aloitteen? Mikä on riittävä kiinnostuksen osoitus juur72943Toivottavasti et mussukka elättele toiveita meikäläisen suhteen
Tiedän mitä olet touhunnut joten aivan turha haaveilla mistään enää 👍81886Summit-tippuja Nicola sai Carolalta yllättävän viestin - Some älähtää rajusti: "Älä viitsi..."
The Summit Suomi -kisa käy kuumana kylmässä Norjan vuoristossa. Nicola tiputettiin kisasta juuri ennen finaalia. Likaise11863