Hyvä isännöintitoimisto Seinäjoelta?

osakas

Suosituksia Sjoen hyvistä isännöitsijöistä? Nykyisen toimintatavoissa ja palvelussa olisi reippaasti parantamisen varaa.

262

7212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enannaanteeksi

      Isot isännöintitoimistot ovat hyviä. Asukkaita kohdellaan tasavertaisesti eikä sorsita. Meillä on erittäin huonoja kokemuksia eräästä pienestä yhden hengen isännöintitoimistosta. Törkeää toimintaa, meiltä laskutettiin dokumentteja jotka joka toinen on saanut ilmaiseksi. No, edestään löytää...

      • Juupaseipäs

        Isoja isännöintitoimistoja kannattaa tosiaan suosia. Meirän taloyhtiössä 90-luvun alusta 2000-luvun alkuun saakka isännöitsijän virkaa hoiti yksi mies. Potkittiin pois kun paljastu että talonkirjat oli päivittämättä 90-luvun puolestavälistä saakka , oli menny omat ja firman rahat sekaisin , maksattanu palkkioita itselleen taloyhtiön tililtä. Ite muutin tähän taloyhtiöön 90-luvun lopussa. Opiskelija kun olin niin Kelan lappuihin piti saara isännöitsijältä puumerkki. Kun soitin tälle isännöitsijälle joka asui pari rappua erempänä samassa taloyhtiössä niin äijä kertoi nimensä ja sanoi notta kirjoita se itte sinne lappuihis.


    • tottakyllä

      Omia pikku virmoja laittaa pystyy ne jotka ei muualle pääse. Menestyvät vaan halvalla hinnalla ja pikkuroimalla taloyhtiöiden hallituksille.

      • Anonyymi

        Ei ikinä! Todella huonoja kokemuksia nykyisestä Realiasta.


    • JH123456

      Realia ; )

    • munmielestä

      Capgonissa on hyvä ja asiallinen palvelu.

      • JH123456

        Ei ole, realia paree, hoitaa jämptisti asiat kuntoon, ikinä ei jää mikään hoitamatta ehkä joskus jäänyt joku hallituksen kokous pois no ei niitä joka vuosi tartte pitää


      • HaluanVaihtaaRealianPois

        4 kertaa joutunut Realian kanssa asioimaan ja 4 kertaa asiat eivät ole menneet eteenpäin ilman jatkuvaa uudelleenkyselyä


    • Säynätsalo

      Ikävä kyllä mutta Seinäjoella ei ole hyviä isännöinti firmoja!

      • Realiaonparas

        Oma kokemus on, että ammattitaito mitataan kun tulee ongelmia. Sitten ei enää jakseta olla asiallisia ja yritetään kaikin tavoin viivytellä,niin että se jonka kämpässä on vikaa saa kärsiä vieläkin enemmän. Näin siis toimii pikkufirma...


    • mamme

      Realia kusettaa..

    • apukoulun.priimus

      Surkeeta, ammattitaidotonta porukkaa. Huijaavat aina, jos silmä välttää. Ilmeisaesti entisiä puhelinmyyjiä. Hallituksen pitää olla skarppina.

      • JH123456

        Mikä niin?


      • Aaatu

        Kun ei porukka käy yhtiökokouksissa, niin riittää kun vain nuoleskelee hallitusta.. Pärjää aika pitkälle, vaikkei isännöinnistä i mitään ymmärtäisikään.


    • juurikilpailuttanut

      Pienelle taloyhtiölle pieni isännöintifirma! Kilpailuttaminen kannattaa, vinkvink. Miten iso valtakunnallinen isännöintifirma perustelee moninkertaiset hinnat 2-3 ihmisen paikallisiin verrattuna? Täysin sama asia kun valitaan tilitoimistoa. Eihän 1-2 työntekijän pulju voi käyttää mitää koopeeämgeetä joiden tuntilaskutus on monta sataa! Sjoella on pieniä laadukkaita isännöintitoimistoja. Kyllä sen heti puhelimessa kuulee onko siellä joku motivoitunut tekijä vai ei.

      • halpaonhuono

        Odota kun tulee ongelmia niin sittenpä näet kuinka halpa pieni isännöintifirma toimiii. Laatua ei saa isännöinnissäkään halvalla, nimittäin kokemusta on!!!


    • Ihahaaaa

      Realian isännöintipalvelut on kyllä huippuhyvät eräässä toisessa kaupungissa, seinäjoesta en osaa sanoa. Meidän pienessä taloyhtiössä sjoella pieni isännöitsijä mutta sieltä ei heru mitään tietoa taloyhtiön asioista, ei saa kokouksista ym mitään tietoa jos ei itse paikalle pääse. pistää miettimään että mistähän sille oikein maksetaan, jos ei osakkaiden tiedottamisesta?

    • Hallitus

      Kiinteistöpalvelu Seinänaapurit on meidän taloyhtiössä ja ollaan todella tyytyväisiä.

    • Onnevaan

      Pienest on Peestä

    • 80-luvulta

      Minulla ei ole kokemusta, kuin REALIASTA. Taloyhtiömme on pienehkö, eikä isompia ohgelmia ole vielä ollut. Nyt alkavat remontit ja isännöinnin toimivuus tulee testattua. Kirjanpito ym.asiat ovat asiallisesti hoidettu, samoin kokoukset, ilmoitukset. Isännöitsijän hitaus sähköposteihin vastaamisessa, tai asioiden etenemisvauhti eivät ole päätä huimanneet. Onhan isossa firmassa yhdellä isännöitsijällä toki useampia taloyhtiöitä asiakkaina. Voihan isännöitsijän henkilökohtaiset ominaisuudet vaikuttaa työskentelynopeuteen.

    • nimierkko

      Isännöintikulma, Seinänaapurit, Gapcon voisin kokemuksesta suositella. Realialla on yks tai kaks hyvää isännöitsijää muut vanhoja joilla ei tämän päivän isännöinnistä mitään hajua...

      • taavitalonmies

        Kyllä isännöintiin kuuluu muutakin kuin, vastata puhelimeen, lähettää huoltomiehiä, tai vesilaskuja. Tärkeintä on hallita as oy laki ja ymmärtää jotain kiinteistönhuollosta. Nykyään kiinteistöhuoltofirmat rokottavat surutta ellei isännöitsijä ole tarkkana. Hyvä hallitus on kullanarvoinen taloyhtiölle.


      • oonakamu

        Meillä isännöitsijä oli vuosia maksattanut taloyhtillä omia laskujaan. Viiden vuoden ajalta yli 8 tonnia. Mitään ei olla saatu takaisin. Erosi itse, ei tarvinnut potkuja antaa. Käräjille ei kannata lähteä. Ottakaa opiksi. Tilintarkastajana oli muuten isännöitsijän vaimo.


      • Narrista_virkamieheksi

        On minullakin kokemusta vuosien takaa, osake-enemmistöinen isännöitsijä maksatti pesukoneen korjauksen, kun oli korjannut jotain pihalla haalari päällä, pessyt sen koneessaan, nappi oli irronnut ja kone oli rikkoutunut. Yhtä veikeitä ja absurdeja olivat muut selostukset rahan kulusta. Yksi mm. Laki kieltää näyttämästä asiakirjoja osakkeenomistajille. Tein ylim. tilintarkastuspyynnön Lh:een (nyk. Avi), mutta peruutin sen sovun säilyttämiseksi. Muistan vielä kun Lh:n herra kysyi hämmästyneenä ilmeisesti jo asiakirjoihin perehtyneenä: Miksi ihmessä perut? Jätin riidat sikseen, luovutin, koska sopimista en saanut aikaan. Olin todella pettynyt alun luottamuksellisiin kädenpuristuksiin ja tilintarkastajaan.

        Suivaannuksissani opiskelin talousalan ammattikorkeakoulututkinnon, jonka turvin olen saanut pari hyvää työpaikkaa ja toiminut tilintarkastajana. Opiskelin myös isännöintikurssin, josta on ollut hyötyä myöhempien taloyhtiön hallituksissa. Sen verran viisastuin että kaikki tapauksen tositteet on kopioitu arkistokelpoiselle paperille, saa lapset hävittää kun kuolen. On aina mihin vedota, jos valehtelijaksi syytetään.

        Raskas kokemus voi olla myös hyväksi ja uuteen innoittajaksi.


    • kokemustaon

      Joo, just noinhan toi menee. Taloyhtiön piikkiin omia ja hallitusten jäsenten pikkuremppalaskuja ja muut osakkaat jäävät maksumiehiksi. VAROKAA PIENIÄ ISÄNNÖINTIFIRMOJA!!!!!!!!!!!!!

      • kokemustamyös

        Isommissa firmoissa menevät taasen omat ja naapurin talon kuitit sekaisin. Varokaa isoja firmoja


      • capGon

        No ei muuten mene, niillä on varaa kunnollisiin ohjelmiin ja kirjanpitoon!!!


      • Anonyymi
        capGon kirjoitti:

        No ei muuten mene, niillä on varaa kunnollisiin ohjelmiin ja kirjanpitoon!!!

        Kunnon isännöintifirma laittaa yleisavaimetkin yleiseen jakoon yleiseksi hyväksi


    • kettuuntunut

      Lakeuden IS-talot firmaa en ainakaan suosittele, meillä isännöitsijänä. Onkohan se kova homma vaihtaa toiseen firmaan?

      • Nimierkko

        Ei oo, sieltä mekin vaihdettiin pois. Uus isännöitsijä hoiti melken kaiken paperityön, vähän tuli kyl ylimääräistä selvittelyäm


      • kettuuntunut

        Vaatiiko se isännöitsijän vaihto vain hallituksen päätöksen vai pitääkö äänestyttää yhtiökokouksessa?


      • heittäkääpellolle

        Hallituksen päätös. Yksinkertainen enemmistö riittää. Jos tasan, puh. johtajan kanta ratkaisee.


      • vaarinmäki

        Ei aina ole isännöitsijän vika, jos hommat ei hoidu. Meillä puheenjohtajaksi päässyt vahvan persoonallisuushäiriön omaava narsisti. Osaa vielä manipuloinnin taidon. Pahinta on kun isännöitsijä on talutusnuorassa. Ihmiset kyllästyneet, eivät enää käy yhtiökokouksissa. Meno jatkuu, mitäs teet?


      • Realiaonparas1

        Meidän taloyhtiössä on ainakin hallituksen puheenjohtajana Suomen v...mäisin tyyppi.


      • naurattaaaaaaaaaaa
        vaarinmäki kirjoitti:

        Ei aina ole isännöitsijän vika, jos hommat ei hoidu. Meillä puheenjohtajaksi päässyt vahvan persoonallisuushäiriön omaava narsisti. Osaa vielä manipuloinnin taidon. Pahinta on kun isännöitsijä on talutusnuorassa. Ihmiset kyllästyneet, eivät enää käy yhtiökokouksissa. Meno jatkuu, mitäs teet?

        isännöisijä tekee just niin kuin hallitus käskee,taitaa teillä olla asiat sekaisin


      • huuuuuuuuuuuuuh
        Realiaonparas1 kirjoitti:

        Meidän taloyhtiössä on ainakin hallituksen puheenjohtajana Suomen v...mäisin tyyppi.

        meidän taloyhtiössä puheenjohtaja joka juoksee talon asioita kieli vyön alla,käy jopa lumityöt tekemässä autojen ympäriltä kun saamattomat ei sitäkään hommaa jaksa tehdä


    • Isännöitsijä

      Jos etsit halpaa isännöitsijää niin kilpailuta ja valitse halvin. Jos etsit hyvää niin pyri selvittämään palvelutuottajan nykyisiltä asiakkailta kokemuksia. Ei niitä taloja firmat hoida vaan henkilöt, joista toiset aktiivisia ja palveluhaluisia, toiset taas tekevät minimin tai osa töistä jää kiireessä tekemättäkin.
      Laatua hakiessa on tärkeätä tietää itse millaista palvelua haluaa ostaa ja pyrkiä selvittämään saako sellaista keneltä. Jos taas pyytää tarjouksen "anna hinta" tyyppisesti ilman tehtäväkuvausta saa ihan mitä sattuu tarjouksia. Valitettavasti tilaajataho harvoin tietää mitä haluaa ostaa, kuvitellaan vain että kun palvelusta maksetaan niin isännöitsijähän hoitaa kaiken ja häntä voi häiritä myös iltaisin ja viikonloppuisin, ja hetihän pitäs aina vastata kun kysellään (niin toimii vain palokunta).

      • Osakas

        Juuri näin! Lumikolankin pitäisi isännöitsijän käydä ostamassa taloyhtiöön. Valitettavasti harvassa taloyhtiössä oikeasti tiedetään, että mitä palveluita on ostettu ja mitä isännöitsijän toimenkuvaan kuuluu. Hallituksen jäsenet eivät tiedä omaa toimenkuvaansa. Rahaa ei saisi kulua, mutta kaiken pitäisi pysyä kunnossa ja toimia.


      • hehehekottaa
        Osakas kirjoitti:

        Juuri näin! Lumikolankin pitäisi isännöitsijän käydä ostamassa taloyhtiöön. Valitettavasti harvassa taloyhtiössä oikeasti tiedetään, että mitä palveluita on ostettu ja mitä isännöitsijän toimenkuvaan kuuluu. Hallituksen jäsenet eivät tiedä omaa toimenkuvaansa. Rahaa ei saisi kulua, mutta kaiken pitäisi pysyä kunnossa ja toimia.

        vai lumikolankin,ootte aika saamattomia ihmisiä


      • totta-on

        Ei saamattomia, mutta hallituksen jäsenillä ei ole mitään käsitystä siitä, mikä on isännöitsijän tehtäväkuva.
        Kun taloyhtiötä hallituksen johdolla hoidetaan, eikä tehtävänkuva ole selvillä, niin kaikki on mahdollista.


    • niinhyvääetteisaaat

      Realia ilmoittaa päivää ennen alkavista remonteista/huoltotöistä asukkaille, niin "hyvää" palvelua.

      • pienetonpeestä

        Pikkufirman isännöimissä taloissa ei tehdä lainkaan remontteja. Ei satsata mihinkään eikä edes ylläpidetä kuntoa ettei vaan yhtiövastike nouse. Pikkufirman isännöitsijä ei uskalla esittää tarpeellisiakaan korjauksia ettei vaan sitä vaihdeta. Kunnollisessa ja hyvän isännöitsijän taloyhtiössä ylläpidetään ja suunnitellaan remontteja


      • banjotsoi

        Totta puhut. Pikkufirmassa vain joku vastaa puhelimeen ja se on siinä. As oy lakia ei tunneta, peruskorjauksista ei tajuta mitään et.cet. Ja sitten kun töpeksitään oikein kunnolla, ei mitään vastuuta tekosistaan. Ja vielä nämä kiinteistöpalvelun laskut. Kaikki hyväksytään, vaikka maksettaisiin kahteen kertaan kun ei teknisistä asioista mitään ymmärretä.


      • dsfdfsgfddgfgdf

        Kuulostaa ihan realialta


      • tasaarvoa

        Kyllä realiassa hoidetaan kaikki taloyhtiön lakisääteiset työt hyvin ja tärkeintä on kun kohdellaan osakkaita tasapuolisesti, varallisuuteen katsomatta. Palkkiot ovat kyllä aika korkeat, mutta yhdessä ne maksetaan.


      • Harmaja

        Kyllä realiassa hyvin hoidetaan ainakin meidän talon asiat. Kun on enemmän porukkaa, niin joku hallitsee lakiasiat, toinen remontit j.n.e. Pienessä toimistossa ei aina osata kuin puhelimeen vastata.


      • sijoittaja

        Joo, just näin. Minulla on karvaita kokemuksia pikku firmasta. En sijoittajana osta enää asuntoa sellaisesta yhtiöstä, missä ei ole kunnollista isännöintiä, kuten Realia, yms.


      • thankyoubefriend

        Realia trollaa :)


      • justjoojoo

        realia on huonoin. varmaan realian tyypit itse kirjoittelevat täällä :)


    • Sjokine

      Lämpimästi suosittelen Pohjanmaan Kiinteistöpalvelua. Hommat hoituu ja remontit tehdään ajallaan.

      • aivotnarikassa

        Niin, tehdään.remontteja purkukuntoiseen taloon, jotta isännöitsijä saisi ylimääräisiä palkkioita.


      • akpriimus

        60-70-luvun kerros- tai rivitalo, peruskorjaukset menossa., Mitä virkaa on silloin näillä merkonomi-isännöitsijöillä. .Ei yhtikäs mitään. Tyrivät kaiken ja siitä pitää vielä maksaakin. Urakoitsijat rokottavat, minkä ilkeevät ja taloyhtiö maksaa kaiken. Löytyykö seinäjoelta edes yhtä (1) teknistä isännöitsijää, jos löytyy, niin töitä saa heti ja paljon,ja hyvällä palkalla.


      • puurtinen

        Isännöitsijän tehtävä on myös valvoa kiinteistönhuoltoa. Tunnistaa huijarilaskut. Kolmannen huijarilaskun jälkeen hallitus koolle ja kiinteistöfirma vaihtoon.


      • fgdddddddddddddd

        Eräs entinen vartiointifirma?


      • Lakiluck

        Realia on ainut ammattitaitoinen isännöintifirma seinäjoella. Löytyy tekninen isännöitsijä ja laintuntemusta. Miinuksena kalliit taksat ja liian vähän henkilökuntaa.


      • fdssdfgdfassgsgdf
        Lakiluck kirjoitti:

        Realia on ainut ammattitaitoinen isännöintifirma seinäjoella. Löytyy tekninen isännöitsijä ja laintuntemusta. Miinuksena kalliit taksat ja liian vähän henkilökuntaa.

        Lisäksi keittiöremonttilupaan menee 5kk ja luvan saa jos käyttää valvojana raksystem


      • Anonyymi
        Lakiluck kirjoitti:

        Realia on ainut ammattitaitoinen isännöintifirma seinäjoella. Löytyy tekninen isännöitsijä ja laintuntemusta. Miinuksena kalliit taksat ja liian vähän henkilökuntaa.

        Lain tunteminen on asia, josta kannattaa maksaa. Moni isännöitsijä vaan "ottaa selvää".


    • asiantuntematon

      Meidän isännöitsijä käyttää kaikissa vähänkin isommissa remonteissa asiantuntijoita joilta saa ehdotuksen toimenpiteistä, osa toiminut valvojanakin kun on ollut isoista remonteista kyse. Hallituksessa ei ole asiantuntevaa porukkaa eikä isännöitsijä kaikkea tiedä niin mielestäni on järkevää käyttää asiantuntijoita

      • huijjaa

        Valvoja kun palkataan, niin isännöitsijän vastuut siirtyvät valvojalle. Omistajien etuja siinä pitäisi valvoa. Suunnittelijä pitää olla eri henkilö, kuin valvoja. Taloyhtiöitä viedään, kuin pässiä narusta, ellei isännöitsijä ymmärrä kinnteistön hoidosta mitään.


      • lahjusnahjus

        Jos pieni toimisto, niin aina tarjotaan rahaa, jos isännöitsijä suosittelee jotain urakoitsijaa. Yleensä on vielä lahjottavissa puheenjohtaja tai koko hallitus. Näin on käytäntö seinäjoella. Suuri toimisto, kiinnijäämisriski suurempi ja potkut tulee helpommin.


      • ihmeäijä
        lahjusnahjus kirjoitti:

        Jos pieni toimisto, niin aina tarjotaan rahaa, jos isännöitsijä suosittelee jotain urakoitsijaa. Yleensä on vielä lahjottavissa puheenjohtaja tai koko hallitus. Näin on käytäntö seinäjoella. Suuri toimisto, kiinnijäämisriski suurempi ja potkut tulee helpommin.

        kuka niitä lahjoo,onpas aika asiantuntevaa ja törkyistä puhetta,tosta voi joutua vastuuseen


      • Anonyymi

        Ehkä kannattaisi käyttää muuta kuin suunnittelijaa valvojana. Siinä on pieni eturistiriita.


      • Anonyymi
        ihmeäijä kirjoitti:

        kuka niitä lahjoo,onpas aika asiantuntevaa ja törkyistä puhetta,tosta voi joutua vastuuseen

        Ne joutuu vastuuseen jotka lahjuksia ottaa, ainakin tähänasti on niin ollu.


      • Anonyymi

        Kun isännöitsijä ei ymmärrä, palkataan asiantuntija. Jos isännöitsijä ei ymmärrä vieläkään, niin mitä sitten tehdään?


      • Anonyymi

        Ei talyhtiössä asiantuntijoita tarvita, ellei isännöitsijä ole täys pönttö. Netistä löytyy varmasti kaikki tieto. Jos isännöitsijä ei vaan ymmärrä, niin vaihtoon vaan.


    • Sjokine

      Kumpi on isännöitsijä. Se joka hoitaa asunnon korjaukset vai se joka hoitaa kiinteistöhuollon eli hiekottaa pihat, auraa lumet jne.

    • Handek

      Tää oli jäätävä keskustelupuu. Olisipa edes yksi isännöitsijä ollut omalla nimellä täällä, niin varmaan olisi joku kiinnostunut kysymään lisää. Tuostahan ei ota selvää kukaan, että onko loka- ja peukutuskilpailu 2-3 yrityksen välillä...

    • dfklsdöflsöldsfdöfls

      Valitettavasti sellaisia kuin hyviä isännöintitoimistoja ei vaan ole, on ihan ok isännöitsijöitä mutta yhtäään kunnon firmaa ei ole joka ottaisi hyvin huomioon taloyhtiöt ja sen asukkaat tasapuolisesti niin vuokrallaolijat kuin omistajatkin. Meidänkin taloyhtiöön ollaan yrittämässä vaihtaa toimistoa jos joku vaan huoliisi, meillä kun nykyään on eräs R***** ja nyt kukaan ei huoli meitä kun kaikki paperit sekaisin, terveisin Isännöitsijä "Toimitusjohtaja" Jarille, kiitti vaan V*****I

      • Anonyymi

        ...siis hällä älliä päässä?


    • fghghffjfj

      Siinä hyvää juttua miten voi huonoiten mennä. Meillä taloyhtiössä heräsi ajatus että ei enää isännöitsijää kun mitään ei tapahdu ja mikään ei kiinnosta. Talossa asuu 1 eläkkeellä ole ent osastonhoitaja jolla älliä päässä, hän suostui hommaan.

      http://www.piksu.net/artikkeli/isännöitsijä-usein-huono-renkinä-ja-aina-vielä-huonompi-isäntänä

    • oipoipopopopopop

      Ei oikeastaan ole, kaikki joksenkiin huonoja, tavalla tai toisella. Mutta ehdottomasti ei kannata Realiaan sekaantua, siellä mikään ei ole kunnossa.

    • pettynytsjk

      Isännöintikulmaa en voi suositella. Ylimielistä käyttäytymistä ja asioiden hoito kestää. Aikaisemmin oli realia ja silloin kaikki toimi.

      • tietotaitoa

        Isännöitsijätoimistosta pitää löytyä teknistä tietoa kiinteistönhoidosta ja rakentamisesta (korjaamisesta)ja as oy-lain tuntemusta. Realiasta löytyy, löytyykö muista toimistoista? Ei tahdo löytyä, turvaudutaan ulkopuolisiin ""asiantuntijoihin"". Sitten ovat vielä nämä tilitoimistoisännöitsijät, joilta ei löydy mitään tietoa mistään.


    • Marttivaan

      Meillä ollaan pienessä taloyhtiössä harkittu isännöitsijän tai koko firman vaihtoa. Lueskelin tätä ja menin sitten vielä isännöitsijöiden omille sivuille ja vielä facepook sivuille. eipä taida kukaan selvitä niin sanotusti kuivin jaloin.Eniten olin kiinnostunut isännöintikulmasta mutta sitten luin isännöitsijän kommentit 21.6 2016 kello 18:27. ja lainaus menee näin oli maaliskuun viimeinenpäivä yhtiökokous joka ei ihan heti unohdu meitä on moneksi toiset nousee junaan ja jotkut jäävät asemalle . Ja todella törkeä vielä lopuksi. lainaus jatkuu Osa ei edes ymmärrä miksi junaan nousisi säälittäviä tapauksia. MITEN ihmeessä joku voi tuollaista kirjoittaa omassa firman facepook sivulla. No tuonne ei ainakaan mennä ostamaan palveluita. pitäisikö vielä odottaa että se haukkuisi meitäkin jossain julkisessa netissä. Voiko kehenkään enää luottaa. voi niitä aikoja 70 ja 80 luvulla kun oli esimerkiksi omat talonmiehet jotka asuivat talossa ja tiesi tasan tarkkaan missä kunnossa talo on ja mitä pitää korjata.

    • osmankäki

      Lakeuden Isännönti on kyllä ihan surkee. Se poika on töpeksinyt kaiken mihin näppinsä on pistänyt. Ja vikaa on aina toisiissa, ei koskaan itsessä. Talolle sitä poikaa ei saa käymään, ellei kädestä pitäen taluta.

      • erjalyyli

        Pitäis olla omakin mielipide asioista eikä aina toistaa mitä muut sanovat. Muut käyttävät tietämättömyyttä hyväkseen ja taloyhtiö maksaa hölmöyksistä. Ikävä kyllä.


      • suorakulma

        Tarjouksia pyydetään ja kun kysytään ei osata sanoa mitä pitäisi tehdä. Ei sellaasen voi tarjousta tehdä.


      • tutuntuttu

        Yleensä vain yksi tarjous kokouksessa. Mitä sitä nyt muilta tarjouksia pyytämään!


      • Anonyymi

        Maalaisjärjen käyttö unohtunut tai sitä ei ole koskaan ollutkaan. Pilkun viilaus kyllä osataan, mutta pilkkusäännöt on unohtunut. Ei huva.


      • Anonyymi

        Toimiston väki vois yhdessä vähän treenata sitä as oy lakia. Ihan vain perusasiat, ettei tarvitse ihan hömppää suustansa päästää.


      • Anonyymi

        Minä ehdottaisin sitä lainkohtaa joka käsittelee hyvää isännöintitapaa.


      • Anonyymi

        Se pitää myös ymmärtää mitä lukee. Jos joku sattuu kysymään. Muuten ei tule mistään mitään!


    • lakkea

      Meillä ollut Kiinteistöpalvelu Seinänaapurit jo pari vuotta. Tähän asti kaikki pelannut hyvin. Ei ole mainos.

    • apukoulunpriimus

      Isännöintikulma on kyllä surkein kaikista.

    • Pettynyt0

      Asun itse osakkeessa jossa oli luovutuskokous ja en saanut koskaan kokouskutsua , rakentajalla ja Nakia isännöitsijällä oli tiedossa että kilpailutan isännöinnin, En suosittele Nakia isännöintiä
      PS. Selittivät ettei ollut oikeaa osoitetta mutta viikonpäästä yhtiövastike maksulaput löysivät oikean postilaatikon.Hienoa toimintaa isännöitsijältä että ottaa selvää asukkaiden osoitteet kun laskuja lähettää.

    • Isännöitsiä

      Seinäjolle ei ole kuin muutama pätevä isännöitsiä!mikä tekee isännöitsiästä pätevän on avoimuus rehellisyys ja se että hänet tavoittaa.pitkälle isännöitsiän toimintaa määrää hallitus tai oikeastaan isännöinin tehtviä ohjaa muutama laki nro 1) asunto-osake yhtiö laki nro:2 kirjanpito laki 3)palo ja pelastus laki ja viimmeisenä joka ei oo olaki niin on taloyhtiön hallituksen antmat ohjeet isännöitsiälle(isännöinti sopimuksen sisältö).Eli taloyhtiössä miettikää mitä haluatte isännöitsiältä.
      isännöitsiä myi palveluita ja yleensä palvelut maksaa.JA EHDOTTOMASTI KILPAILUTTAKAA ISÄNNÖINTI VAIKKA JOKA VUOSI ISÄNNÖITSIÄN KILPAILUTUS ON HALLITUKSEN TEHTÄVÄ JA EI TODELLAKAAN OLE ISO OPERAATIO VAIHTAA ISÄNNÖITSIÄÄ.VANHAN ISÄNNÖITSIÄ LUOVUTTAA KYLLÄ TARVITTAVAT ASIKIRJAT NE ON TALOYHTIÖN OMAISUUTTA EI ISÄNNÖITSIÄN.(nykyään ei ole onneksi peräkärryllistä kansioita vaan pelkkä muisti tikku paitsi kansio firmojakin toki vielä löytyy)

      ps:jos hinta on ainut syy vaihtaa isännöitsiä niin älkää vaihtako uusikin isännöitsiä tietää sitten että tätä ja tuota pitäis tehdä mutta siitä ei haluta maksaa..

      Mutta mielenkiintoista onkin mitä asukkaat ei tiedä minkälaista tuplalaskutusta isojen remonttien aikana tapahtuu!ainakin suurissa ja keski suurissa isännöitifirmoissa..eli isännöinti sopimuksesta voi löytyä kohta jossa mainitaan että projektinjohto siirtyy automaattisesti isännöitsiälle % pohjaisena laskutuksena urakka hinnasta esim 2-4 pinnaa samaan aikaan urakan saanut yrittäjä maksaa myös yleensä 3-5 pinnaa isännöitsiälle(tuliko yllätyksenä harmi yleensä näin).
      Mutta hallitus olkaa hereillä.A)pyytäkää tarjous aina 3-5 yrittäjältä ja toinen tärkeä asia avatkaa tarjous pyynnöt vasta taloyhtiön kokouksessa sähköisessä tarjouspyynnöissä pyytäkää lähettämään tarjouspyynnöt hallituksen puheejohtajalle ja kopio isännöitsiälle.Karu totuus on että sähköiset tarjous pyynnöt sähköpostilla suoraan isännöitsiälle on huonoin vaihtoehto sähköpostit on muokattavissa pdf on jo vaikeempi muokata..MUTTA TARJOUSPYYNNÖT AINA HALLITUKSEN PUHEENJOHTALLE JA VÄHINTÄÄ KOLMELTA ERI URAKOITSIALTA.näin me isännöitsiät ei saada provikkaamme urakoitsialta.hallituksen laiska toiminta lihottaa aina isännöitsiä toimiston kassaa joten olkaa aktiivisia ei super intoiliota mutta olkaa kiinnostuneita koska osakkaat sen lystin maksaa ketkäs muutkaan.

      • Asialinjalla

        Todella kova väite että urakoitsijat maksaisivat provision urakasta isännöitsijälle tai toimistolle.
        Jos joku näin toimii ja isännöitsijä ei kerro asiasta asoy:lle niin tutkintapyyntö välittömästi poliisille.
        Tällaisia tarinoita on turha heitellä tänne ja mustamaalata isännöintialaa, kirjoita jatkossa omalla nimellä ja yhteystiedoilla jos nuon vakavista syyttelet.


      • remonttiripa
        Asialinjalla kirjoitti:

        Todella kova väite että urakoitsijat maksaisivat provision urakasta isännöitsijälle tai toimistolle.
        Jos joku näin toimii ja isännöitsijä ei kerro asiasta asoy:lle niin tutkintapyyntö välittömästi poliisille.
        Tällaisia tarinoita on turha heitellä tänne ja mustamaalata isännöintialaa, kirjoita jatkossa omalla nimellä ja yhteystiedoilla jos nuon vakavista syyttelet.

        Voi, voi pappaseni, maailma on muuttunut, mutta sinä et sitä huomaa. Ei urakoitsijan tarvitse rahaa antaa isännöitsijälle vaan urakoitsija tekee rahan edestä työtä sille isännöitsijälle. Näin homma on toiminut niin kauan kuin olen remonttihommia tehnyt taloyhtiöille. Isommat toimistot tyrkyttävät puolipakolla omia firmojaan, onko se sitten oikein?


      • komisaaripalmu
        Asialinjalla kirjoitti:

        Todella kova väite että urakoitsijat maksaisivat provision urakasta isännöitsijälle tai toimistolle.
        Jos joku näin toimii ja isännöitsijä ei kerro asiasta asoy:lle niin tutkintapyyntö välittömästi poliisille.
        Tällaisia tarinoita on turha heitellä tänne ja mustamaalata isännöintialaa, kirjoita jatkossa omalla nimellä ja yhteystiedoilla jos nuon vakavista syyttelet.

        Kuka nyt muutaman tonnin takia viittii poliisia vaivata.


      • juonimies
        Asialinjalla kirjoitti:

        Todella kova väite että urakoitsijat maksaisivat provision urakasta isännöitsijälle tai toimistolle.
        Jos joku näin toimii ja isännöitsijä ei kerro asiasta asoy:lle niin tutkintapyyntö välittömästi poliisille.
        Tällaisia tarinoita on turha heitellä tänne ja mustamaalata isännöintialaa, kirjoita jatkossa omalla nimellä ja yhteystiedoilla jos nuon vakavista syyttelet.

        Jos vain yksi tarjous, niin isännöitsijältä kirjallinen vakuutus, ettei tarjouksen tekijä ole tehnyt isännöitsijälle töitä. Ei taida isännöitsijä moista lappua allekirjoittaa.


      • Anonyymi
        Asialinjalla kirjoitti:

        Todella kova väite että urakoitsijat maksaisivat provision urakasta isännöitsijälle tai toimistolle.
        Jos joku näin toimii ja isännöitsijä ei kerro asiasta asoy:lle niin tutkintapyyntö välittömästi poliisille.
        Tällaisia tarinoita on turha heitellä tänne ja mustamaalata isännöintialaa, kirjoita jatkossa omalla nimellä ja yhteystiedoilla jos nuon vakavista syyttelet.

        Onko nyt ihan viisasta aina pikkurempoista tarjouksia pyydellä. Siihen kokoukset päälle ja muut kulut. Ei kaikki isännöitsijät ymmärrä edes mitä tarjoukset sisältää.
        Meillä isännöitsijä onneksi ymmärtää remonteista. Tuntitöinä teetetty ja varmasti halvemmalla ja paremmin tehty kuin jos olisi pyydetty tarjouksia ja niihin laskutustyöt päälle. Ei varmasti onnistu kaikilta isännöitsijöiltä?


      • Anonyymi

        Silloin kun pyydetään tarjouksia ei isännöitsijän tarvitse ymmärtää mitään. Tuo vain tarjoukset yhtiökokoukseen ja sirkus on valmis alkamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silloin kun pyydetään tarjouksia ei isännöitsijän tarvitse ymmärtää mitään. Tuo vain tarjoukset yhtiökokoukseen ja sirkus on valmis alkamaan.

        Jos osakkaat ei päättäjinä ymmärä mistä päättävät niin palkatkaa nyt hyvät ihmiset hyvä isännöitsijä joka osaa auttaa ja valmistella asian niin ettei päätetä tietämättään väärin.
        Ei kokousten tarvi olla mitään sirkusta, ei kukaan sellasta halua.


      • Anonyymi
        Asialinjalla kirjoitti:

        Todella kova väite että urakoitsijat maksaisivat provision urakasta isännöitsijälle tai toimistolle.
        Jos joku näin toimii ja isännöitsijä ei kerro asiasta asoy:lle niin tutkintapyyntö välittömästi poliisille.
        Tällaisia tarinoita on turha heitellä tänne ja mustamaalata isännöintialaa, kirjoita jatkossa omalla nimellä ja yhteystiedoilla jos nuon vakavista syyttelet.

        Remontissa voidaan jättää jokin työ tai tarvike pois . Vastikkeeksi saa puheenjohtaja vaikka uuden parketin. Puheenjohtaja tietenkin ilmoittaa maksaneensa parketin suoraan urakoitsijalle. Kukaan ei huomaa mitään. Urakoitsija turvaa selustansa kun tehdään pöytäkirja. Jota ei talonväelle näytetä. Helppoa kuin heinänteko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Remontissa voidaan jättää jokin työ tai tarvike pois . Vastikkeeksi saa puheenjohtaja vaikka uuden parketin. Puheenjohtaja tietenkin ilmoittaa maksaneensa parketin suoraan urakoitsijalle. Kukaan ei huomaa mitään. Urakoitsija turvaa selustansa kun tehdään pöytäkirja. Jota ei talonväelle näytetä. Helppoa kuin heinänteko.

        Voi vitsi,mitä soopaa. Eipä ole ikinä tullut monivuotisen puheenjohtajuuden aikana edes mieleen kähmiä jotain omia etuuksia taloyhtiön useiden mittavien remonttien ohessa. Oman kokemukseni mukaan hallitusten jäsenet puheenjohtaja mukaan lukien ovat yltiörehellisiä ja ymmärtävät asemansa sekä As Oy lain velvoitteet,jopa Rikoslain määräyksetkin. Epärehellisiä kähmijöitä hallituksissa taitaa olla vain mielikuvituksessa.


      • Anonyymi

        Totta. Meillä ainakin tutkitaan hallituksen jäsesenet tarkkaan . Ulkopuolinen firma suorittaa haastattelut. Ei saa olla edes ylinopeussakkoa. Vielä lääkärin todistus, ei saa olla viikkoa vanhempi.
        Meidän hallitus on valittu vuonna 1997. On tosin vain paperilla, mutta hyvin on pärjätty. Rehellisiä ollaan siis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi vitsi,mitä soopaa. Eipä ole ikinä tullut monivuotisen puheenjohtajuuden aikana edes mieleen kähmiä jotain omia etuuksia taloyhtiön useiden mittavien remonttien ohessa. Oman kokemukseni mukaan hallitusten jäsenet puheenjohtaja mukaan lukien ovat yltiörehellisiä ja ymmärtävät asemansa sekä As Oy lain velvoitteet,jopa Rikoslain määräyksetkin. Epärehellisiä kähmijöitä hallituksissa taitaa olla vain mielikuvituksessa.

        Meidän hallitus on vielä rehellisempi kuin teidän. Hallituksen puheenjohtajana on entinen pankinjohtaja ja vielä uskovainen. Hallituksessa on vielä entinen autokauppias ja pikkurouva entinen kosmetologiyrittäjä Porvoosta. Varalla vielä nuohooja. Ei tulisi kuuloonkaan epäillä heidän rehellisyyttä. Kaikkea sitä kuulee. Hui helvete!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi vitsi,mitä soopaa. Eipä ole ikinä tullut monivuotisen puheenjohtajuuden aikana edes mieleen kähmiä jotain omia etuuksia taloyhtiön useiden mittavien remonttien ohessa. Oman kokemukseni mukaan hallitusten jäsenet puheenjohtaja mukaan lukien ovat yltiörehellisiä ja ymmärtävät asemansa sekä As Oy lain velvoitteet,jopa Rikoslain määräyksetkin. Epärehellisiä kähmijöitä hallituksissa taitaa olla vain mielikuvituksessa.

        Meidän isännöitsijällä kaksi petostuomiota. Ilmoitti niistä aikoinaan itse . Rehellisyys palkittiin, saa jatkaa tehtävässään edelleen.


      • Anonyymi
        Asialinjalla kirjoitti:

        Todella kova väite että urakoitsijat maksaisivat provision urakasta isännöitsijälle tai toimistolle.
        Jos joku näin toimii ja isännöitsijä ei kerro asiasta asoy:lle niin tutkintapyyntö välittömästi poliisille.
        Tällaisia tarinoita on turha heitellä tänne ja mustamaalata isännöintialaa, kirjoita jatkossa omalla nimellä ja yhteystiedoilla jos nuon vakavista syyttelet.

        Älkää koskaan valitko samaa tilintarkastustoimistoa kuin toimistolla on. Muistakaa se.


    • Issari

      Muutaman taloyhtiön pitäisi lyödä hynttyyt yhteen ja perustaa oma isännöintitoimisto osakeyhtiö tai osuuskunta.

      • Uudellatyylillä

        Ennen oli aluehuoltoyhtiöitä runsaasti, moni asoy on osakkuudestaan luopunut?
        Pikku taloyhtiöt vois fuusioida isoksi yhtiöksi niin huolto ja hallinto saatas tehokkaammin järjestettyä. Alkais myös kiinnostaa useampia palvelutuottajia.


    • huijjataankomeitä

      Kun pyydetään remonteista tarjouksia, niin aina tulee vain yksi tarjous ja sekin on aina sama firma. Näin sanoo isännöitsijä. Tarjouspyyntöjä ollaan isännöitsijältä pyydetty, ei olla koskaan saatu. Niin ja vielä, talossa asuu vanhoja ihmisiä.

      • ffffffffffffffffffffuuc

        Toi on muuten niin totta!!! Meilläkin 10 vuoden aikana tehty 3 isoa remonttia ja aina on tullut vain yksi tarjous,,, vitsi onko meita huijattu!!!!f


    • Rakentajaranes

      Antakaa tarjouspyynnöt ammattilaisen hoidettavaksi ja sama ammattilainen valvomaan. Sitten näkee tuleeko tarjouksia.

      • EIToimiEiniinmitenkä

        Ei seikään ole mikään onni ja autuus, meillä taloyhtiössä on ollut sellainen ja pieleen meni. Olispa rekisteri vähän kuin oiva mihin voisi taloyhtiö antaa palautteen kun lopputarkastus on tehty.


      • jopperuona
        EIToimiEiniinmitenkä kirjoitti:

        Ei seikään ole mikään onni ja autuus, meillä taloyhtiössä on ollut sellainen ja pieleen meni. Olispa rekisteri vähän kuin oiva mihin voisi taloyhtiö antaa palautteen kun lopputarkastus on tehty.

        Ja uusavuttomat isännöitsijäkersat vois ilmoittaa rekisteriin myös. Kannatetaan!


    • tarkkamarkka

      Sitten pitää vielä jonkun selittää yhtiökokousväelle mitä oikein tehdään!

    • kasssad

      Ja isännöitsijälle kans.

    • iiiris

      Meidän isännöitsijä tulee kuiteski " kävelemään" työmaalle ja jokainen käynti maksaa taloyhtiölle satasen.

    • rahaatulee

      Heikki kiittää hölmöistä isännöitsijöistä!

      • optikkoo

        Ei malta jäädä eläkkeelle. Töitä riittää.


      • Anonyymi

        Kannatta miettiä kaks kertaa ennenkuin Heikin palkkaa.


      • Anonyymi

        Silloin ei kyllä isännöitsijä ymmärrä yhtikäs mitään.


    • rosvotkiinni

      Tarjouspyynnöistä kopiot hallitukselle, tarjouksista myös. Eipä isännöitsijä enää huijjaa?

      • Halpjj

        Tarjouspyyntöihin tarvitaan suunnitelmat ja työselosteet, nämähän hallitus käsittelee ja vahvistaa joka tapauksessa, vai miten teillä toimitaan ?


      • Anonyymi

        Meillä kyllä isännöitsijä touhuaa ominpäin. Kai se hallitus hyväksyy ? Kusessa ollaan aina kun isännöitsijä aloittaa korjauksia. Mitään ei ole vielä saatu valmiiksi asti. Aina on ollut jotain takkua. Pian alkaa taas remonti. Naapuri talon rakennusmestari sainoi, kusessa ootte! Mitäs tuosta kun taloyhtiö maksaa.


    • muurarimuuraa

      Meillä isännöitsijä mumisee jotain remonteistä, ei kyllä itsekään ymmärrä. Suullisesti soittaa tarjouspyynnöt tutuillensa. Joku käy talolla kattomassa, useimmat eivät. Sitten alkaa remontti. Sellaista se on!

    • kysynvaan

      Voiko remontin suunnittelija olla taloyhtiön remontinvalvojana? Kuinka hän valvoo taloyhtiön (osakkennomistajien) etua ?

      • KirvesNainen

        Valvoja valvoo sitä että urkoitsija tekee työt suunnitelmien mukaan. AsOy hyväksyy suunnitelmat. AsOy:n ja suunnittelijan tulee tehdä tiivistä yhteistyötä niin että suunnitelmat vastaa tilaajan tarpeita. Ei tää sen vaikeampaa ole.
        Monesti vaan unohtuu käyttää suunnitteliaa, eli pyydetään vain hintaa ja urakoitsija toimii ns. suunnittelijana. Näin toimittaessa on tarkoin selvitettävä mitä on tarjottu. Urakoissa ei ole kenenkään etuja valvottavana vaan suunnitelmat joiden noudattamista valvotaan. Ongelmat tulee siitä ettei tilattaessa sovita asioista riittävän tarkkaan ja niiden riitojen ratkominen ei kuulu valvojalle.


    • näinnaapurissa

      Homma menee alusta alkaen pieleen kun isännöitsijä ei ymmärrä tai osaa sanoa mitä sen suunnittelijan pitää suunnitella. Suunnittelijan pitäisi tulla jo yhtiökokoukseen kuuntelemaan mitä pitää suunnitella.
      Meillä isännöitsijä haluaa erikseen vielä valtuutuksen hoitaa remontin. Itsestään selvää on , isännöitsijä toteuttaa yhtiökokouksen päätökset ilman erillistä valtuutusta. Mutta kun isännöitsijä tekee muutoksia yhtiökokouksen päätökseen, homma menee pieleen, niin syy on aina yhtiökokouksen.

    • hanavuotaa

      Uusavuttomuus talolla kuin toimistolla on lisääntynyt huolestuttavasti. Samassa junassa ollaan.

    • kunvaankysääsen

      Mite se mökin mummo siellä maalla pärjää kun ei ole niitä isännöitsijöita, insinöörejä ja asiantuntijoita ? Pitäiskö sinne joku isännöitsijä lähettää käymään? Nii ja ottais jonkun asiantuntijan mukaa. Jos vaikka pitäis katto uusia? Nii ja saisko sen insenjöörin kans mukaan. Ottais niitä valokuvia ja lähettelis siten kuvia kaikille lastanlapsille ja sukulaisille kans. Mistä tälläsen isännöitsijän vois palkata?

      • TotuusEressä

        Taitaa maalla vastassa olla monet haasteet ja tilanne tuskin helpottuu jatkossa. Ammattitaitoista väkeä puuttuu palvelutuotannosta ja mm. remonttilainojen saanti on hankaloitunut. Asuntojen kysyntäkin hiipumassa ja myyntiajat pitkiä.
        Valmiita vastauksia ei ole ja hyvästä isännöitsijästä kannattaa pitää kiinni jos sellainen yhtiötä hoitaa.


      • arpapeliä

        Samat laskut ne on omakotitalossa kuin taloyhtiöissä. Remontteja tehdään. Miten on mahdollista kun ei ole isännöitsijää?


      • Anonyymi
        arpapeliä kirjoitti:

        Samat laskut ne on omakotitalossa kuin taloyhtiöissä. Remontteja tehdään. Miten on mahdollista kun ei ole isännöitsijää?

        Ei ole mahdollista pärjätä ilman isännöitsijää, edes maalla. Palkata pitäis oikea isännöitsijä. Minä tiedän kyllä. Minulla on ISÄNNÖITSIJÄN AMMATTITUTKINTO. Osaan mitä vaan. Ilmoitatte vaan sähköpostiosoitteen, teen sitten tarjouksen. Huhtukuun ajan 5% alennus!


    • varamanu

      Tuohon en yhtäkkiä osaa vastata edes 40-vuoden isännöintikokemuksella. Täytyy nyt olla jokin väärinkäsitys?

    • Anonyymi

      Toimistot palkkaavaat ammattitaidottomia uusavuttomia kersoja isännöitsijöiksi. Ja kun oikein raskaasti töpeksitään, sanotaan voi sen isännöitsijän aina vaihtaa.
      Näitä kersoja ei saa vastuuseen kuin tekemällä poliisille rikosilmoituksen. Siinä miettimistä?

      • Anonyymi

        Kerroppa pari nimeltä, mitä toimistoja tarkotat ?


      • Anonyymi

        Ei taira nimiä löytyä, pelkkiä ..skan jauhajia täälä soittamassa suutaan.


      • Anonyymi

        Kyllä eskari-luokalla jo osataan puhelimeen vastata. Sieltä vois etsiä isännöäitsijöitä, vanhempien luvalla tietenkin.


      • Anonyymi

        Toimisto vois heittää tumpelon isännöitsijän pellolle. Niin miksi hallituksen pitää olla joku valvoja?


      • Anonyymi

        Mikä toimisto ?


    • Anonyymi

      Ei vielä yksi hölmö isännöitsijä,, mutta jos vielä hallitus samanlainen , niin silloin on piru irti!

    • Anonyymi

      Pitkäaikaistyöttömistä vois kouluttaa isännöitsijöitä. Alalle kun ei ole muita vaatimuksia kuin täysi-ikäisyys. Nyt nopeesti sille rinteelle soittamaan että panis asioihin vauhtia. Syksyllä olis jo isännöitsijöitä pilvinpimein. Ja taloyhtiöt pelastuu.

      • Anonyymi

        En ole päivääkään töitä tehnyt, mutta nyt kiinnostaisi isännöitsijän hommat. Kursseille en mene mutta isännöitsijäksi kyllä. Vastaukset postilokero 4711 sjk.


    • Anonyymi

      Aikanaan toimi Seinäjoella isännöitsijänä joku rakennusmestari. Kehui, että taloyhtiöitä saa laskuttaa miten monesti vain samalla laskulla. Läpi menee aina. Teki sitten komean konkurssin ja jatkaa isännöintiä nykyisin

      Rovaniemellä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hienoa! Sieltä löytyy apu moniin asioihin. Voisi vielä eritellä oikeat isännöitsijät ja vain asioidenhoitajat. Niin vois vaikka pyytää tarjousta.

      • Anonyymi

        Anonyymi! Mikä on mielestäsi "oikea isännöitsijä" ja mikä "vain asioidenhoitaja"?


    • Anonyymi

      Noudattaa hyvää isännöintitapaa, tuntee as oy lain tai ainakin osaa etsiä lakikirjasta hakemansa ja hallitsee talotekniikan perusasiat siis ei ole peukalo keskellä kämmentä.
      Asiainhoitaja vastailee etupäässä puhelimeen. Edellä kerrotuista taidoista ei hallitse mitään, vaan keksii "omiansa". Aina syyttää toisia, vaikka itse töpeksii. Meillä on tämä viimeksi mainittu .

      • Anonyymi

        Teillä on huono hallitus, jos noin huonoa isännöitsijää eivät saa vaihdetuksi. Ja kukas sen huonon, saamattoman, hallituksen on valinnut? Osakkaat. Ei se huono asiainhoitaja ole teille väkisin tunkenut, vaan itse olette sen teille valinneet. Eli olisiko peiliin katsomisen paikka?
        Talotekniikan perusasiat varmaan jokainen asiansa osaava isännöitsijä hallitsee, mutta se ei tarkoita sitä, että isännöitsijä teille vessoja korjailee tai hanoja vaihtelee. Kyllä ne hommat käy hoitamassa putkimies, isännöitsijän tilauksesta. Isännöitsijän ei ole tarkoitus päivystellä taloilla, vaan todellakin olla asukkaiden tavoitettavissa. Puhelimella, sähköpostilla, jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teillä on huono hallitus, jos noin huonoa isännöitsijää eivät saa vaihdetuksi. Ja kukas sen huonon, saamattoman, hallituksen on valinnut? Osakkaat. Ei se huono asiainhoitaja ole teille väkisin tunkenut, vaan itse olette sen teille valinneet. Eli olisiko peiliin katsomisen paikka?
        Talotekniikan perusasiat varmaan jokainen asiansa osaava isännöitsijä hallitsee, mutta se ei tarkoita sitä, että isännöitsijä teille vessoja korjailee tai hanoja vaihtelee. Kyllä ne hommat käy hoitamassa putkimies, isännöitsijän tilauksesta. Isännöitsijän ei ole tarkoitus päivystellä taloilla, vaan todellakin olla asukkaiden tavoitettavissa. Puhelimella, sähköpostilla, jne.

        Jos isännöitsijä ilmoittaa, olen ammattitaitoinen ja 20 vuoden kokemus isännöinnistä ja hallitus palkkaa talolle. Onko hallituksen vika kun töistä ei tule mitään?


    • Anonyymi

      Miksi toimisot palkkaavaat näitä uusavuttomia "isännöitsijöitä" ja lähettävät näitä tomppeleita taloyhtiöiden riesäksi? Kokeillaan , onko hölmö hallitus vai ei. Joku moraali pitää toimistoilla olla. Ja kärsii siinä toimiston maine. Jos toimisot tietoisesti tarjoavat näitä tomppeleita taloyhtiöille, ei se voi olla hallituksen vika.

      • Anonyymi

        Teidän ei tarvitse hyväksyä teille valittua isännöitsijää. Jos toimiston sisältä ei teidän maun mukaista isännöitsijää löydy, vaihtakaa toimistoa.


      • Anonyymi

        Ei näytä haittaavan että maine kärsii kun ainut mitä tapahtuu on se että täälä voivotellaan. TOIMINTAA asian korjaamiseksi, ei voivottelua.
        Huonoista ei tule hyviä niin pitkään kun asiakkaat on valmiita maksamaan huonostakin, näin joka alalla.


    • Anonyymi

      Ennen isännöitsijä palkattiin asiantuntijaksi taloon, nykyään hallituksen pitäisi olla se asiantuntija. Ennen hallitus valvoi isännöitsijää nykyään pitää vahtia sitä isännöitsijää. On maailmankirjat sekaasin.

      • Anonyymi

        Ojoijoi ja voivoivoi, jne... jne...


    • Anonyymi

      Sanotaan vaihtakaa isännöitsijä mutta koskaan ei sanota, isännöitsijä on kyllä ammattilainen ja hallitus on väärässä.

    • Anonyymi

      Isännöitsijän ammattitutkinto vaati ennen osaamista, oli kirjallinen tentti joka piti läpäistä. Nykyään vaaditaan tutkintoon vain kun osallistuu koulutukseen. Alaspäin on menty.

      • Anonyymi

        Väärin, ammattitutkinto ei vaadi mitään koulutukseen osallistumista. Se on näyttötutkinto missä osaaminen näytetään työtehtävien hoidolla käytännössä. Tutkinto on alan ns. perustutkinto ja sen läpäisseet yleensä vasta urapolkunsa alussa. Jos etsitte kokenutta ammattilaista haastatelkaa AIT tutkinnon suorittaneita tai auktorisoituja isännöitsijöitä.


      • Anonyymi

        Hyvä tarkennus. Kun on kokemusta ammattitutkintoa näyttötutkintona suorittavasta "isännöitsijästä" ja pitkäaikaikaisen kokemuksen omaavasta AIT isännöitsijästä,ero on aivan mieletön. Taloyhtiöiden hallitusten pitäisi ison toimiston kautta isännöitsijää valitessaan olla tarkkana,sillä harjoittelijahan ei voi olla kokeneen ammattilaisen veroinen vaikka nimikettä käyttäisikin. Tätä ei huomioida myöskään palkkiossa ellei hallitus ole hereillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väärin, ammattitutkinto ei vaadi mitään koulutukseen osallistumista. Se on näyttötutkinto missä osaaminen näytetään työtehtävien hoidolla käytännössä. Tutkinto on alan ns. perustutkinto ja sen läpäisseet yleensä vasta urapolkunsa alussa. Jos etsitte kokenutta ammattilaista haastatelkaa AIT tutkinnon suorittaneita tai auktorisoituja isännöitsijöitä.

        Urapolku vain usein katkeaa. Nii aina voi siirtyä vaikka kiinteistönvälittäjäksi.


    • Anonyymi

      Meidän isännöitsijällä ei mitään kekkulitutkintoja ole, silti on parjätty paremmin kuin hyvin.
      Ollaan kuitenkin pärjätty ilman "asiantuntijoita". Valvonut myös kaikki remontit. Talo on hyvässä kunnossa. Myyntiin tulevat asunnot menevät heti. Kirjanpidon hoitaa tilitoimisto. Kyllä kelpaa asua.

    • Anonyymi

      Tasan 25 vuotta sitten olen suorittanut isännöitsijän ammattitutkinnon. Lopputentissä oli 6 kysymystä as oy laista. Lakikirjaa sai käyttää apuna. Muita kysymyksiä oli silloisesta vastuunjakotaulukosta. Loput rasti ruutuun kysymyksiä.
      Runsas puolet saivat tentin silloin läpi. Nyt tuskin kukaan?

    • Anonyymi

      Henkilö jolla ei peukalo ole keskellä kämmentä, osaa hoitaa asioita ja tulee ihmisten kanssa toimeen. Ei isännöitsijältä muuta vaadita. Jos ei jotain tiedä, netistä kyllä löytyy tietoa. Kirjanpidot hoitaa toimisto.

      • Anonyymi

        En antaisi meidän kerrostalon isännöintiä tälle normipeukaloiselle. Kyllä tehtävien hoidossa tulee olla isompi ryhmä ja alan toimisto. Ei tuohon tehtävään kaikki normaalit pysty ja etenkään sovi.


      • Anonyymi

        Minä en antaisi meidän kerrostalon isännöintiä kellekkään rupiperseelle. Jos eksyis pihaan usuttaisin koiran puremaan persuksiin. Alan toimistot osaavat vain rahastaa eivät muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä en antaisi meidän kerrostalon isännöintiä kellekkään rupiperseelle. Jos eksyis pihaan usuttaisin koiran puremaan persuksiin. Alan toimistot osaavat vain rahastaa eivät muuta.

        Meillä on riittänyt 3 henkilöä. Kirjoitus-,luku- ja puhetaitoinen. Yhdeltä vielä vaadittu ruotsin ymmärtämisen taito. Huvin on parjattu.


    • Anonyymi

      Että pitää olla epänormaali jotta voi toimia isännöitsijänä? Meinaakko oikeen jotta sellanen humppeli pitää olla. Se on kyllä rasismia vai mitä se nyt oli?

    • Anonyymi

      Meillä yksi isännöitsijä. Pitääkö niitä olla useampia? Onko laki muuttunut? Isompi ryhmä voi olla vaikka parikymmentä. Meillä asuntoja vaan kuusi. Osaako joku ISÄNNÖITSIJÄ vastata? Etukäteen kiitän kauhiast.

      • Anonyymi

        Sen verran monta tarvitaan että isännöitsijä pystyy pitään lomat kiireisen kevään jälkeen. Muuten tulee väsähtäminen ja työt jää hoitamatta. Monta tunnen jotka ovat polttaneet tolla hommalla ittensä loppuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen verran monta tarvitaan että isännöitsijä pystyy pitään lomat kiireisen kevään jälkeen. Muuten tulee väsähtäminen ja työt jää hoitamatta. Monta tunnen jotka ovat polttaneet tolla hommalla ittensä loppuun.

        Ne tyrivät työssään jotka polttavat itsensä loppuun. Tosi on!


    • Anonyymi

      Ahnehditaan paljon taloja kun rahanahneus iskee. Koskee kaikkia ammatteja. Toinen syy jos ei ymmärrä isännöinnistä tuon taivaallista. Sama lopputulos.

      • Anonyymi

        Kyse ei ole rahanahneudesta, vaan siitä, että taloja on otettava paljon asiakkaiksi, että elannon hommasta saisi. Ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen matikkanero, kun jo pystyy laskemaan, kuinka paljon taloja isännöitsijällä on oltava, että isännöinnillä normielannon saisi. Kaikki pitäisi talojen saada ilmaiseksi, eikä hyvästäkään isännöinnistä olla valmiita maksamaan yhtään mitään. Kun isännöinnistä maksettaisiin asianmukainen palkkio, niin taloja ei tarvitsisi ottaa niin paljon isännöintiin. Saattaisi isännöinnin tasokin nousta, kun olisi enemmän työaikaa per taloyhtiö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse ei ole rahanahneudesta, vaan siitä, että taloja on otettava paljon asiakkaiksi, että elannon hommasta saisi. Ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen matikkanero, kun jo pystyy laskemaan, kuinka paljon taloja isännöitsijällä on oltava, että isännöinnillä normielannon saisi. Kaikki pitäisi talojen saada ilmaiseksi, eikä hyvästäkään isännöinnistä olla valmiita maksamaan yhtään mitään. Kun isännöinnistä maksettaisiin asianmukainen palkkio, niin taloja ei tarvitsisi ottaa niin paljon isännöintiin. Saattaisi isännöinnin tasokin nousta, kun olisi enemmän työaikaa per taloyhtiö.

        Jos näin on eikö kannattaisi kimpassa perustaa isännöintitoimisto. Edellyttäen että on ammattitaitoa. Ei tarvitsisi muille maksaa penniäkään? Realia tekee aika hyvää tulosta!


      • Anonyymi

        Kukas sen toimiston perustaisi ja kenelle ei tarvitsisi maksaa yhtään mitään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukas sen toimiston perustaisi ja kenelle ei tarvitsisi maksaa yhtään mitään?

        Taidat olla isännöitsijä kun et tajua. Alusta alkaen. Vaikka 5 isännöitsijää perustaa isännöitsijätoimiston OY. Mitään lupia ei tarvita. Oy maksaa palkan lisäksi osinkoa, (mahdollista voittoa) omistajilleen. Jos olet toisen palveluksessa se toinen saa sen osingon (voiton). Ymmärsitkö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse ei ole rahanahneudesta, vaan siitä, että taloja on otettava paljon asiakkaiksi, että elannon hommasta saisi. Ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen matikkanero, kun jo pystyy laskemaan, kuinka paljon taloja isännöitsijällä on oltava, että isännöinnillä normielannon saisi. Kaikki pitäisi talojen saada ilmaiseksi, eikä hyvästäkään isännöinnistä olla valmiita maksamaan yhtään mitään. Kun isännöinnistä maksettaisiin asianmukainen palkkio, niin taloja ei tarvitsisi ottaa niin paljon isännöintiin. Saattaisi isännöinnin tasokin nousta, kun olisi enemmän työaikaa per taloyhtiö.

        Isännöitsijälle maksetaan ammattitaidon mukaan. Palkka on ihan hyvä. Jos ei ammattitaitoa ole, palkka on tietysti pienempi. Jos ei palkalla pärjää, voi vika olla rahankäytössä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla isännöitsijä kun et tajua. Alusta alkaen. Vaikka 5 isännöitsijää perustaa isännöitsijätoimiston OY. Mitään lupia ei tarvita. Oy maksaa palkan lisäksi osinkoa, (mahdollista voittoa) omistajilleen. Jos olet toisen palveluksessa se toinen saa sen osingon (voiton). Ymmärsitkö?

        No voihan se yksikin isännöitsijä isännöintiyrityksen perustaa. Mutta laskepa huviksesi, montako taloyhtiötä pitää isännöitäväksi ottaa, että yritystoiminta on edes sen verran kannattavaa, että sillä elää.


      • Anonyymi

        Mulla on 12 taloyhtiötä ja kuuden yrityksen kirjanpito. Hyvin on pärjätty.


    • Anonyymi

      Alalle jolle ei ole mitään ammattitaitovaatimusta eksyy varmasti näitä "uusavuttomia". Jotkut touhuavat vuosikausia. Miksi heitä palkataan?

      • Anonyymi

        Jos (kun) nämä mainitutkin kelpaa asiakkaille, niin miksi palkata parempia (kalliimpia) ?


    • Anonyymi

      Palkataan hoitamaan miljoonien arvoista kiinteistöä. Onko järkee, vai ei? Ei taida olla!

      • Anonyymi

        Ei vaan ostetaan hoitamaan ko. kiinteistöjä. Tarttis asoy hallitusten olla hieman tarkempia kenet päästää talojaan hoitamaan, ja talon yleisavaimet taskussaan.


    • Anonyymi

      Kun ei ammattitaitoisia isännöitsijöitä ole, niin mitäs silloin teet.

      • Anonyymi

        Höpö höpö, kyllä hyviäkin löytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö, kyllä hyviäkin löytyy.

        Laitappa nimiä tulemaan, niin saavat lisää töitä.


      • Anonyymi

        Tuntuu hyvillä olevan niin paljon töitä, että eivät uusia taloyhtiöitä enää listoilleen ota. Tai sitten valitsevat tarkkaan, ketä ottavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitappa nimiä tulemaan, niin saavat lisää töitä.

        https://haeisannointia.fi/paikkakunta/seinajoki/

        Kontaktoippa toi lista kattavasti läpi, taatusti on hyviäkin tarjolla. Pyydä referenssit ja asiakastyytyväisyysmittauksen tulokset sekä selvitä henkilöstön koulutustaustat. Toi porukka hoitaa hyvin kymmeniä asoy:tä Seinäjoella, toki vaatii asoy:n hallitukseltakin hyvää yhteistyökykyisyyttä että saadaan laadukas kokonaisuus.
        Voi toki olla ettei kaikki asoy:t kiinnosta ammattilaisia, mutta silloin vika ei ole palvelun tuottajassa.


    • Anonyymi

      Ainakin ennenvanhaan isännöitsijä palkattiin asiantuntijaksi. Nykyään hoetaan hallitus vahtii isännöitsijää. Hallitukseen se asiantuntija pitää palkata, eikö totta?
      Silloin on vahti isännöitsijällä niinkuin koiralla.

    • Anonyymi

      Mitä eroa on listaan kuuluvilla isännöintitoimistoilla ja niillä, jotka eivät siihen kuulu?
      Meillä on listaan kuulumaton toimisto!

      • Anonyymi

        Listalla on isännöintiliiton jäsentoimistot.


      • Anonyymi

        Meillä on sitten joku pellefirma isännöitsijänä. Pitää vissiin vaihtaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Listalla on isännöintiliiton jäsentoimistot.

        Mikään vastuullinen hallitus ei kyllä palkkaa liittoon kuulumatonta isännöitsijää.
        Villeillä toimistoilla ei ole mittään vastuuta tekemisistään. Hankalampi myydä asuntoa jos villi isännöitsijä.


    • Anonyymi

      Pikuremonteissa piti palkata asiantuntijat, lakiasioista ei ymmärtänyt tuon taivaallista. Vetosi aina kiireisiin kun töpeksi. Muisti oli myös huono. Lopulta saatiin pellolle. Pöytäkirjoja ei löytynyt yhtäkään, asukkaiden remonttiilmoitukset kateissa.
      Kalliiksi tuli taloyhtiölle. Pari vuotta ollut liittoon kuuluva toimisto ja tyytyväisiä ollaan oltu.

    • Anonyymi

      Jaa-a, omistan useista eri taloyhtiöistä vuokra-asuntoja ja kokemuksta on lukuisista isännöitsijöistä. Valitettavasti ns. hyvää isännöitsijää ei ole, on vain vähemmän huonoja jne.

    • Anonyymi

      Liittoon kuuluvasta isännöitsijästä voi aina valittaa liittoon, liittoon kuulumattomasta ei voi valittaa mihinkään.
      Jos ei ole ammattitaitoa, ei myöskään liittoon hyväksytä.
      Ehkä kannattaisi valita se turvallisempi vaihtoehto?

    • Anonyymi

      Hallitus vastaa isännöitsijästä. Voi olla mikä hölmö tahansa.

    • Anonyymi

      Liittoon kuulumattomat isännöitsijät eivät ole mitään isännöitsijöitä. Ehkä jotain muuta, mitä lie toimistolaisia. Jos vähänkin omaa asuntoa arvostaa ei kyllä palkkaa näitä uusavuttomia pelleja tuhoomaan omaa omaisuuttaan. Ajatelkaa nyt vähän ensin.

    • Anonyymi

      Hallitus vastaa, hallitus vastaa hoetaan, mutta isännöitsijä ne hölmöydet tekee, eikö.
      Isännöitsijä on kuin alaikäiset kersat, pahaa tekevät ja vanhemmat korvaa vahingot.
      Isännöitsijä on kuitenkin jo täysi-ikäinen, siis pitäisi itse vastata tekosistaan, eikö ?
      Mitä vielä, sormella vaan osoitetaan hallitusta ja sirkus jatkuu.

    • Anonyymi

      Ei voi antaa potkuja ellei taloyhtiö haasta oikeuteen. Niin mitäs teet?

      • Anonyymi

        Miten niin ?


    • Anonyymi

      On isännöitsijöitä jotka eivät vaan tajua mitään. Toistavat mitä niille sanotaan. Jos kysyy toistavat samaa asia. Jos remonttia suunnitellaan eivät tule edes talolle asiantuntijan kanssa. Asiantuntijan pitää itse etsiä viat kun isännöitsijä ei ymmärrä.
      Täyttä pelleilyä. Ja taloyhtiö maksaa hölmöilyt!

      • Anonyymi

        Isännöitsijän tehtävä on tilata asiantuntia, ei itse etsiä vikoja. Tekninen osaaminen on kyllä eduksi mutta ei hänen mikään asiantuntia tarvi olla.
        Joka alalta löytyy persoonia jotka ei tajua mitään. Itse välttelen heitä enkä lähde tänne valittamaan kuin joku saamaton joka ei tajua ratkaista asiaa muulla tavalla.


    • Anonyymi

      Jotkut osaa hoitaa asioita, jotkut taas ei. Ei se johdu kyllä persoonasta vaan kun ei ole järkee päässä, niin ei ole. Ennen sanottiin, kun on kauhalla annettu, niin ei voi lusikalla vaatia, pätee vieläkin.
      Jos unohdetaan sähköpuoli niin mihin sitä asiantuntijaa talolla tarvitaan? Teknisiä asioita on isännöitsijän hyvä ymmärtää, mutta ei tarvitse suinkaan niitä tehdä.
      Lakikirjasta pitäisi löytyä halutut sivut, harvarvalta onnistuu.
      Hallituksen tehtävä ei ole opettaa isännöitsijää, vaan valvoa jo opitun tiedon noudattamistä.

      • Anonyymi

        Hallituksen tehtävä on vaihtaa huono isännöitsijä eikä voivotella ja ihmetellä miksei huono muutu hyväksi.


      • Anonyymi

        Otto vauhdissa taas ja samat hokemat. Huonon isännöitsijän kanssa kyllä pärjää.
        Isännöitsijä joka ei taju mistään mitään. Nimensä osaa sanoa ei muuta. Toistaa mitä toiset sanoo ei ymmärrä mitä tarkoittaa. Siis täys pönttö. Näitä ei sais päästää taloja hoitamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hallituksen tehtävä on vaihtaa huono isännöitsijä eikä voivotella ja ihmetellä miksei huono muutu hyväksi.

        Lääkäri potilaalle, voitte aina vaihtaa lääkäriä jos leikkaus epäonnistuu.
        Potilaan oikeus on vaihtaa huono lääkäri eikä voivotella ja ihmetellä miksei huono lääkäri muutu hyväksi. Tajusikko? jos et olet melko varmasti isännöitijä?


    • Anonyymi

      Tässä aikani kuluksi luin tämän ketjun läpi ja täytyy todeta, että huh, huh ja HALOO!!! Onko yhtään ammattikuntaa, mitä haukutaan yhtä paljon, kun isännöitsijöitä? Enpä kyllä haluaisi isännöitsijäksi ryhtyä. Tästä ketjusta saa sen kuvan, että ihmiset on nykyään uusavuttomia, pilalle hemmoteltuja moukkia. Ei ole helppoa isännöitsijällä, jos tälläisiä asukkaita yrittää palvella. Tästä ketjusta saa hyvin käsityksen, että ihmiset ei edes tiedä, mitä isännöitsijän tehtäviin kuuluu, eikä tästä selviä myöskään, mitä ihmiset isännöitsijältä haluaa. Kovasti haukutaan, mutta mistään ei selviä, mikä on se ongelma. Olisikohan peiliin katsomisen paikka?

      • Anonyymi

        Jospa ne isännöitsijät ovat haukkunsa ansainneet? Osa ihmisistä siis myös isännöitsijöistä ovat uusavuttomia, hemmoteltuja moukkia niinkuin sanot. Isännöitsijä palkataan yleensä taloyhtiöön asiantuntijaksi. Meillä on jaettu isännöitsijän tehtävät lappunen jokaiseen huoneistoon ja vielä ilmoitustauluulle.
        Ongelma on uusavuttomat isännöitsijät joilla on kokoajan pallo hukassa kun tekevät jotain. Siis eivät tajua itse mitä sanovat. Istuvat toimistossa, vastaavat puhelimeen, lähettävät huoltomiehiä talolle, palkkaavat asiantuntijoita, Ei siis välttämättä tarvitse mitään osata. Se on nykyajan isännöintiä.


      • Anonyymi

        Kyllä näistä kirjoitelmista todellakin tulee sellainen vaikutelma,että ei ole mitään käsitystä isännöitsijän tehtävistä ja sekoitetaan talonmieheen,joita ei nykyisin missään ole. Turhanpäiväistä suunsoittoa suurin osa. Isännöitsijä on taloyhtiön toimitusjohtaja,jolle kuuluu mm. talous- ja muu hallinto, huolto-,siivous, ja korjausurakoiden ym neuvottelu/sopiminen/reklamointi ja tietenkin kokousvalmistelut ja ennenkaikkea saumaton yhteistyö hallituksen kanssa. Isännöitsijöiden ammattitaidossa on varmaan eroja eikä mestariksi tulla kuin kokemuksen kautta. Yhteistyötaidoilla kokemattomampikin voi kompensoida vähäisen osaamisen puutteita. Isännöitsijä ei voi ilman hallituksen käsittelyä tai myötävaikutusta juurikaan taloyhtiötä koskevia päätöksiä tehdä,vaikka tehtyjä päätöksiä ja suunnitelmia toteuttaakin. Joskus hämmästyttää,kun jotkut asukkaat kertomansa mukaan käyvät isännöitisjän toimistolla paikan päällä valittamassa jopa useita kertoja samasta asiasta,joka olisi hoidettavissa yhdellä soitolla huoltoyhtiöön.


      • Anonyymi

        Joopa joo, mutta kun se isännöitsijä ei tajua. Kuinka voi neuvotella urakoista kun ei tajua, siis ei ymmärrä mistä neuvotellaan. Lakikirjaa lukee, ei vaan ymmärrä mitä tarkoittaa. Tälläinen henkilö ei voi oppia mitään uutta. Pitäs vaihtaa ammattia, vaikka pussikuskiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä näistä kirjoitelmista todellakin tulee sellainen vaikutelma,että ei ole mitään käsitystä isännöitsijän tehtävistä ja sekoitetaan talonmieheen,joita ei nykyisin missään ole. Turhanpäiväistä suunsoittoa suurin osa. Isännöitsijä on taloyhtiön toimitusjohtaja,jolle kuuluu mm. talous- ja muu hallinto, huolto-,siivous, ja korjausurakoiden ym neuvottelu/sopiminen/reklamointi ja tietenkin kokousvalmistelut ja ennenkaikkea saumaton yhteistyö hallituksen kanssa. Isännöitsijöiden ammattitaidossa on varmaan eroja eikä mestariksi tulla kuin kokemuksen kautta. Yhteistyötaidoilla kokemattomampikin voi kompensoida vähäisen osaamisen puutteita. Isännöitsijä ei voi ilman hallituksen käsittelyä tai myötävaikutusta juurikaan taloyhtiötä koskevia päätöksiä tehdä,vaikka tehtyjä päätöksiä ja suunnitelmia toteuttaakin. Joskus hämmästyttää,kun jotkut asukkaat kertomansa mukaan käyvät isännöitisjän toimistolla paikan päällä valittamassa jopa useita kertoja samasta asiasta,joka olisi hoidettavissa yhdellä soitolla huoltoyhtiöön.

        Hienoja sanoja paperilla. Isännöitsijä suunnittelee, neuvottelee, valmistelee, haukottelee, mutta päätökset pitää tietenkin vielä toteuttaa. Kuka sen hoitaa ja miten?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jospa ne isännöitsijät ovat haukkunsa ansainneet? Osa ihmisistä siis myös isännöitsijöistä ovat uusavuttomia, hemmoteltuja moukkia niinkuin sanot. Isännöitsijä palkataan yleensä taloyhtiöön asiantuntijaksi. Meillä on jaettu isännöitsijän tehtävät lappunen jokaiseen huoneistoon ja vielä ilmoitustauluulle.
        Ongelma on uusavuttomat isännöitsijät joilla on kokoajan pallo hukassa kun tekevät jotain. Siis eivät tajua itse mitä sanovat. Istuvat toimistossa, vastaavat puhelimeen, lähettävät huoltomiehiä talolle, palkkaavat asiantuntijoita, Ei siis välttämättä tarvitse mitään osata. Se on nykyajan isännöintiä.

        Älähän yleistä. On hyvääkin isännöintiä, ainakin meidän taloyhtiössä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä näistä kirjoitelmista todellakin tulee sellainen vaikutelma,että ei ole mitään käsitystä isännöitsijän tehtävistä ja sekoitetaan talonmieheen,joita ei nykyisin missään ole. Turhanpäiväistä suunsoittoa suurin osa. Isännöitsijä on taloyhtiön toimitusjohtaja,jolle kuuluu mm. talous- ja muu hallinto, huolto-,siivous, ja korjausurakoiden ym neuvottelu/sopiminen/reklamointi ja tietenkin kokousvalmistelut ja ennenkaikkea saumaton yhteistyö hallituksen kanssa. Isännöitsijöiden ammattitaidossa on varmaan eroja eikä mestariksi tulla kuin kokemuksen kautta. Yhteistyötaidoilla kokemattomampikin voi kompensoida vähäisen osaamisen puutteita. Isännöitsijä ei voi ilman hallituksen käsittelyä tai myötävaikutusta juurikaan taloyhtiötä koskevia päätöksiä tehdä,vaikka tehtyjä päätöksiä ja suunnitelmia toteuttaakin. Joskus hämmästyttää,kun jotkut asukkaat kertomansa mukaan käyvät isännöitisjän toimistolla paikan päällä valittamassa jopa useita kertoja samasta asiasta,joka olisi hoidettavissa yhdellä soitolla huoltoyhtiöön.

        Jaa että hoitaa talous ja hallinto asiat. Kuka tekemisiä valvoo, ei kukaan . Siis jätetään tekemättä . Tilinpäätös ja veroilmoitus lienevät ainoat jotka vaaditaan.
        Pitäis olla muukin kuin poliisi johon laiminlyönneistä voisi valittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa että hoitaa talous ja hallinto asiat. Kuka tekemisiä valvoo, ei kukaan . Siis jätetään tekemättä . Tilinpäätös ja veroilmoitus lienevät ainoat jotka vaaditaan.
        Pitäis olla muukin kuin poliisi johon laiminlyönneistä voisi valittaa.

        Valitatko aina kun saat huonoa palvelua ja ostat samalta toimittajalta jatkossakin. Ei ne asiat valitamalla parane, annat vain saamattoman kuvan itsestäsi. Huomisaamuna kello kuus kun aattelit taas kirjottaa niin kirjotappa suoraan isännöitsijällesi irtisanomisilmoitus ja eti sellanen joka täyttää toiveet. Tuota valitustasi on täälä ollut jo tarpeeksi, mitään uutta ei ole tullut enää pitkään aikaan. Ei se isännöitsijänne tapojaan muuta vakka joka aamu klo kuus tänne valitat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valitatko aina kun saat huonoa palvelua ja ostat samalta toimittajalta jatkossakin. Ei ne asiat valitamalla parane, annat vain saamattoman kuvan itsestäsi. Huomisaamuna kello kuus kun aattelit taas kirjottaa niin kirjotappa suoraan isännöitsijällesi irtisanomisilmoitus ja eti sellanen joka täyttää toiveet. Tuota valitustasi on täälä ollut jo tarpeeksi, mitään uutta ei ole tullut enää pitkään aikaan. Ei se isännöitsijänne tapojaan muuta vakka joka aamu klo kuus tänne valitat.

        Jos tarkemmin luet, ei täällä kukaan ole moittinut isännöitsijän tapoja vaan että isännöitsijä ei osaa hoitaa talon asioita. Isännöitsijä on joko ammattitaidoton tai kykenemätön oppimaan ammatissa vaadittavia asioita. Kolmessa talossa olen asunut vain yhdessä oli kelvollinen isännöitsijä.
        Olisi edes yksi isännöitsijä esiintynyt omalla nimellä, mitä häpeevät?
        .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tarkemmin luet, ei täällä kukaan ole moittinut isännöitsijän tapoja vaan että isännöitsijä ei osaa hoitaa talon asioita. Isännöitsijä on joko ammattitaidoton tai kykenemätön oppimaan ammatissa vaadittavia asioita. Kolmessa talossa olen asunut vain yhdessä oli kelvollinen isännöitsijä.
        Olisi edes yksi isännöitsijä esiintynyt omalla nimellä, mitä häpeevät?
        .

        Ei ne asiat täälä valittamalla parane, mutta jos siitä saa jotain tyydytystä että toistaa toistamistaan ettei isännöitsijä tajua niin aika erikoista on sinunkin toiminta.


    • Anonyymi

      Meillä tilitoimisto hoitaa kirjanpidot ja kokoukset. On ammattitaitoinen kiinteistönhoitaja, ei ole koskaan tarvittu yhtäkään asiantuntijaa, hallitus ja kaksi varajäsentä. Viimeksi uusittiin käyttövesiputket. Me ei tarvita mitään puhelinvastaajaa. Näin on.

      • Anonyymi

        Pienissä ja omatoimisissa (aktiivisissa) yhtiöissätämä on yleensä ihan toimiva toimintamalli. Ei kuitenkaan pääsääntöisesti toimi 60 asunnon kerrostalossa missä yli puolet on sijoittajia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pienissä ja omatoimisissa (aktiivisissa) yhtiöissätämä on yleensä ihan toimiva toimintamalli. Ei kuitenkaan pääsääntöisesti toimi 60 asunnon kerrostalossa missä yli puolet on sijoittajia.

        Toimiiko 50 asunnon kerrostalossa, jossa alle puolet sijoittajia?


    • Anonyymi

      Herättää ainakin keskustelua. Asunto Oy laki on vanhentunut ajat sitten , kaipaa pikaista uudistamista. Jonkun muun viranomaisen pitää myös valvoa isännöintiä kuin hallituksen. Kun ammattitaitoisia isännöitsijöitä ei löydy, niin viisaampaa olisi ehkä palkata rakennusalan ammattilainen hallitukseen ja tilitoimisto hoitaisi loput.

      • Anonyymi

        Kukaan ei halua ryhtyä isännöitsijäksi jos siitä ei makseta kunnolla, muut ammatit vie osaajat. Vaikka teet kuinka hyvin niin bonuksena saat vain vääräsuiden ...tuilut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan ei halua ryhtyä isännöitsijäksi jos siitä ei makseta kunnolla, muut ammatit vie osaajat. Vaikka teet kuinka hyvin niin bonuksena saat vain vääräsuiden ...tuilut.

        Isännöitsijä jolla ei ole ammattitaitoa, selittelee, syyttelee muita jää pari kertaa kiinni valheesta. Sitten se vitt...lu alkaa. Ihan isännöitsijän omaa syytä.


    • Anonyymi

      isännöitsijä palkataan ASIANTUNTIJAKSI taloon. Ellei ole asiantuntija istuu vain toimistolla ja lähettää huoltomiehiä talolle.

      • Anonyymi

        Niin oletko sitä mieltä, että isännöitsijän pitäisi käydä tekemässä huoltomiehille kuuluvat työt? Isännöitsijän tehtävä on juuri tämä kiinteistöhuollon järjestäminen. Hoitaa siis paikalle huoltomiehen silloin, kun sitä tarvitaan. Tässä taas nähtiin, miten vähän ihmiset tietää, mitä isännöitsijän tehtäviin kuuluu. Yrittäkää nyt ymmärtää, että isännöitsijä ei ole sama kun talonmies!!


    • Anonyymi

      Taas tämä vainoharhainen isännöitsijä, jolla vielä vaikeuksia ymmärtää lukemaansa.
      Turhaa toistat samaa virttä etkö muuta osaa. Tuskin isännöitsijä mitään ymmärtää huoltomiehen töistä, saatikka osaa niitä tehdä. Taas nähtiin ettei isännöitsijä ymmärrä työtehtävistään tuon taivaallista. Isännöitsijällä on täys kalju, hultomiehellä taasen hiukset päässä, Kyllä lapsetkin tunnista huoltomiehen.

      • Anonyymi

        Pistähän kertoen, mitä isännöitsijän tehtäviin kuuluu


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Voi voi lähteny keskustelu aavistuksen laukalle tällä palstalla.muutamia mitä ny enää muistaa laittaa tänne niin Kyllä isännöinti ja Rakennus alalla on korruptiota ja provikoitten maksua sinne sun tänne jos joku muuta väittää niin pyörii bisnes maailman 6 divariluokassa .(korruptio on pitkälle rakenteellista ja maksajat jotain muuta kun toiset bisneksen tekijät näin läpi suomen ai niin kartellajakin on mutta niistä on turha tänne avautua.ja täälä jotkut kerskuu että ei tartte asiantuntijoita tai niitten lausuntoja landella tämä voi kyllä olla ylpeyden aihe mutta stadissa missä rakennus virheistä mennää heti käräjille niin ken tohtii vaan tervetuloa tänne kerskailemaan että meidän Isännöitsiä rak mestarin papereilla hoitaa kaiken ja ottaa kaikesta vastuun esim 3-15 miljoonan remontteihin toki täälä on isoimmissa yhtiöissä 450 asunto mutta kyllä ny alle 50 tonnin rempoista vastaa kuka tahansa


    • Anonyymi

      Seinäjoella vähän hyviä. Pkp ei tiedä mitä tekee ja ammattitaito kortilla. Realiassa väki vaihtuu ja ainakin meidän yhtiömme asiat huonossa jamassa. Ei mole ammattitaitoa kummassakaan. Tekeekö kiire ihmisistä tyhmiä? No, ottavat liikaa töitä mitä eivät voi hoitaa kunnolla. Ja tietenkin osakas on aina väärässä.

    • Anonyymi

      Isännöintiliikkeen vaihto ei välttämättä auta. Hyvä isännöitsijä on henkilökysymys. Sattumaa, saako hyvän tai huonon. Kannattanee vähän kysellä. Huonommat lähtevät kiertoon.

    • Anonyymi

      Asunnonmyynti-ilmoituksia kun selaa Etuovessa ja kiinnittää huomiota todella korkeisiin yhtiävastikkeisiin niin jokaiselle löytyy sama yhteinen tekijä.
      Kaikilla Realia isännöitsijänä. Vastikkeissa jopa 50% extraa.

      • Anonyymi

        Yhtiökokous kuitenkin päättää melkein kaikesta. Syy löytyy sieltä!


    • Anonyymi

      Yksi hyvä vinkki! Pyytäkää isännöitsijältä saadut päätökset AINA kirjallisina. Ei tule outoja tilanteita.

    • Anonyymi

      Isännöintijän taidot punnitaan tilanteessa, jossa taloyhtiön häiriköille pitää tehdä jotakin. Ne jotka eivät noudata taloyhtiön sääntöjä aiheuttavat häiriötä yhdelle tai useammalla asukkaalle. Häirikkö voi olla vuokralainen tai omistaja-asukas. Asukkailla on moraalinen velvoite ilmoittaa yhtiön alueella tapahtuvasta häiriköinnistä isännöitsijälle. Häiriköintiä ei taloyhtiöissä tarvitse sietää. Isännöitsijän taidoista riippuu, miten asia hoidetaan pois päiväjärjestyksestä eli millä tavalla häiriön tuottaminen lopetetaan.

      • Anonyymi

        Tämä on yksittäinen isännöintisopimuksen/isännöitsijän tehtäväalue. Riippuu yleensä osakkaan omista tarpeista ja koulutuksesta mitä ominaisuutta isännöitsijässä arvostaa, näitä on mm.
        - häiriötilanteiden hallintaa
        - selkeä ja kattava viestintä
        - tiukkaa taloudenpitoa ja kulukuria
        - ostopalvelujen ja lainarahoituksen osaava kilpailuttaminen
        - selkeän tilinpäätösmateriaalin tuottaminen
        - teknistä osaamista ja ajankohtaisten korjausten hoitoa lisävahinkojen välttämiseksi
        - hallinnollista osaamista mm. oikeanlainen kokoustekniikka ja sopimushallinnon hoito
        - äkillisten korjaustarpeiden hoito, mm. LVIS vikatilanteet sekä vesi- ja palovahingot
        - hyvät sosiaaliset ja neuvottelutaidot
        - sauna- ja pesutupavuorojen oikeuden mukainen jakaminen, jne...

        Riippuu paljon siitä onko yhtiön osakas itse juristi, ekonomi, rakennusinsinööri, opettaja, opiskelija, eläkeläinen jne...

        Yhden osa-alueen osaamisella ei pitkälle pötkitä, tarvitaan asiakaspalveluhenkisiä moniosaajia.

        Mikäli em. tehtävien sijaan haetaan kuitenkin (kuten tavallista) vain halvinta isännöintisopimusta niin on todennäköistä että parasta laatua ei tuoteta halvimmalla hinnalla.
        Kannattaa tutustua oman taloyhtiön isännöintisopimuksen ja päivittä sitä vastaamaan nykyisiä tarpeita, ja etsiä tarpeille sellainen luotettava hoitaja millaisen (toimitus) johtajan omaan taloyhtiöön osakkaat haluaa.


    • Anonyymi

      Isännöitsijä ja poliisi. Siinä ne vaihtoehdot ovat. Poliisi tulee aina, isännöitsijää ei saa kirveelläkään talolle.

      • Anonyymi

        Käynnistään taloyhtiöllä Poliisi ei anna mitään tietoja hallitukselle. Tämän vuoksi on fiksumpaa tehdä sopimus vartiointiliikkeen käyttämisestä häiriötarkistuksiin sellaisissa yhtiöissä missä häiriöt toistuvat usein. Vartiointiliikkeeltä saa raportin mitä ovat tarkastuskäynnillä havainneet mutta Poliisilta ei. Vartiointiliike soittaa poliisit paikalle tarvittaessa. Lisäksi vartiointiliikkeen saa paikalle poliisia paremmin, poliisi tulee vain jos on vapaana/vapautuu resurssia kiireisemmiltä tehtäviltä.
        Juurikin tuota palautetta tarvitaan jos joku meinataan häätää häiriön johdosta. Häätö saatetaan riitauttaa ja silloin tarvitaan häiriötä havainneet asukkaat käräjille todistamaan häiriön laatua ja kestoa. Tähän ei naapurit monestikaan halua lähteä joten vartiointiliikkeen saaminen todistajaksi on tarpeellista hankalien asukkaiden poistamiseksi häätötoimin.
        Isännöitsijän tehtävä ei ole kierrellä kohteella häiriötä kuuntelemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käynnistään taloyhtiöllä Poliisi ei anna mitään tietoja hallitukselle. Tämän vuoksi on fiksumpaa tehdä sopimus vartiointiliikkeen käyttämisestä häiriötarkistuksiin sellaisissa yhtiöissä missä häiriöt toistuvat usein. Vartiointiliikkeeltä saa raportin mitä ovat tarkastuskäynnillä havainneet mutta Poliisilta ei. Vartiointiliike soittaa poliisit paikalle tarvittaessa. Lisäksi vartiointiliikkeen saa paikalle poliisia paremmin, poliisi tulee vain jos on vapaana/vapautuu resurssia kiireisemmiltä tehtäviltä.
        Juurikin tuota palautetta tarvitaan jos joku meinataan häätää häiriön johdosta. Häätö saatetaan riitauttaa ja silloin tarvitaan häiriötä havainneet asukkaat käräjille todistamaan häiriön laatua ja kestoa. Tähän ei naapurit monestikaan halua lähteä joten vartiointiliikkeen saaminen todistajaksi on tarpeellista hankalien asukkaiden poistamiseksi häätötoimin.
        Isännöitsijän tehtävä ei ole kierrellä kohteella häiriötä kuuntelemassa.

        Kiitos!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käynnistään taloyhtiöllä Poliisi ei anna mitään tietoja hallitukselle. Tämän vuoksi on fiksumpaa tehdä sopimus vartiointiliikkeen käyttämisestä häiriötarkistuksiin sellaisissa yhtiöissä missä häiriöt toistuvat usein. Vartiointiliikkeeltä saa raportin mitä ovat tarkastuskäynnillä havainneet mutta Poliisilta ei. Vartiointiliike soittaa poliisit paikalle tarvittaessa. Lisäksi vartiointiliikkeen saa paikalle poliisia paremmin, poliisi tulee vain jos on vapaana/vapautuu resurssia kiireisemmiltä tehtäviltä.
        Juurikin tuota palautetta tarvitaan jos joku meinataan häätää häiriön johdosta. Häätö saatetaan riitauttaa ja silloin tarvitaan häiriötä havainneet asukkaat käräjille todistamaan häiriön laatua ja kestoa. Tähän ei naapurit monestikaan halua lähteä joten vartiointiliikkeen saaminen todistajaksi on tarpeellista hankalien asukkaiden poistamiseksi häätötoimin.
        Isännöitsijän tehtävä ei ole kierrellä kohteella häiriötä kuuntelemassa.

        Ei sen isännöitsijän tarvitse talolla kytätä. Sen nyt tajuaa sokea Kreettakin. Isännöitsijä hoitaa asiaa eteenpäin mahdolliseen häätöön asti. Jos ei hoida niin isännöitsijä vaihtoon vaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käynnistään taloyhtiöllä Poliisi ei anna mitään tietoja hallitukselle. Tämän vuoksi on fiksumpaa tehdä sopimus vartiointiliikkeen käyttämisestä häiriötarkistuksiin sellaisissa yhtiöissä missä häiriöt toistuvat usein. Vartiointiliikkeeltä saa raportin mitä ovat tarkastuskäynnillä havainneet mutta Poliisilta ei. Vartiointiliike soittaa poliisit paikalle tarvittaessa. Lisäksi vartiointiliikkeen saa paikalle poliisia paremmin, poliisi tulee vain jos on vapaana/vapautuu resurssia kiireisemmiltä tehtäviltä.
        Juurikin tuota palautetta tarvitaan jos joku meinataan häätää häiriön johdosta. Häätö saatetaan riitauttaa ja silloin tarvitaan häiriötä havainneet asukkaat käräjille todistamaan häiriön laatua ja kestoa. Tähän ei naapurit monestikaan halua lähteä joten vartiointiliikkeen saaminen todistajaksi on tarpeellista hankalien asukkaiden poistamiseksi häätötoimin.
        Isännöitsijän tehtävä ei ole kierrellä kohteella häiriötä kuuntelemassa.

        Poliisin käynnistä jää kuitenkin merkintä ko. osoitteeseen. Pari käyntiä, niin häätö voi alkaa.
        Siis aina ilmoitus poliisille häiriökäyttäytymisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliisin käynnistä jää kuitenkin merkintä ko. osoitteeseen. Pari käyntiä, niin häätö voi alkaa.
        Siis aina ilmoitus poliisille häiriökäyttäytymisesta.

        Mihin osoitteeseen ? Sä et noita "osoitteen" käyntitietoja saa mistään. Mikään pelkkä poliisin käynti ei riitä häätöön. Voihan ne todeta, kuten monesti käy että asunnossa on kaikki sillä hetkellä kunnossa. Vastauksesi on epätietoisen kuvitelmaa ja vastaavilla kuvitelmilla monesti tehdään muitakin virhearvioita taloyhtiön toimintaa arvioitaessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sen isännöitsijän tarvitse talolla kytätä. Sen nyt tajuaa sokea Kreettakin. Isännöitsijä hoitaa asiaa eteenpäin mahdolliseen häätöön asti. Jos ei hoida niin isännöitsijä vaihtoon vaan.

        Ei siinä useinkaan häätöä tarvitse. Pitää vain saada asukas noudattamaan sääntöjä.


    • Anonyymi

      Melkein kaikissa taloyhtiössä on näitä häiriköitä, jotka eivät noudata taloyhtiön järjestyssääntöjä. Ei kannata sietää vaan tietoja ylös, kelloajat päivämäärät nimet rekisterinumerot yms. Listaus isännöitsijälle ja siitä se sitten lähtee etenemään. Saa häiriköinti loppua. Häirikön tietoihin jää merkintä. Ei ehkä saa vuokra-asuntoa jos vuokranantaja tarkistelee edellisiä asumiskokemuksia. Naapuritkin tietävät kertoa häiriköijästä jos kysytään.

    • Anonyymi

      Tiedän nuoren tytön joka antoi poikaystävänsä rällästää pitkän aikaa varoituksista piittaamatta taloyhtiön tiloissa järjestyssääntöjen vastaisesti. Sai sellaisen maineen että nyt yh-äitinä ei löydä mistään vuokra-asuntoa. Sevakselle oli pakko taipua lopulta. Yksityisiltä ei kämppää herunut koska oli tietoa ettei noudata sääntöjä.

      • Anonyymi

        Näin pienellä paikkakunnalla aina joku tietää ja maine kiirii. Isännöitsijöillä ei aina ole helppoa etenkään jos vanhemmat eivät välitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin pienellä paikkakunnalla aina joku tietää ja maine kiirii. Isännöitsijöillä ei aina ole helppoa etenkään jos vanhemmat eivät välitä.

        Häiriökäyttytymisen perusteella tehtävät toimenpiteet päättää hallitus ja päätöksen käsittelyssä käsiteltävät "lähtötiedot" kerää / valmistelee isännöitsijä. Isännöitsijän tehtävä ei ole mitenkään nuhdella tms.. huonosti käyttäytyvää. Lähinnä ensin huomautetaan asiallisesti ja sitten annetaan virallisesti tiedoksi hallituksen päättämä varoitus mikäli huomautus ei korjaa tilannetta. Tällainen normaali hallinnon hoito ei ole ammatti isännöitsijälle millään tavalla vaikeaa, amatöörille tilanne voi tuntua vaikealta tai työläätä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Häiriökäyttytymisen perusteella tehtävät toimenpiteet päättää hallitus ja päätöksen käsittelyssä käsiteltävät "lähtötiedot" kerää / valmistelee isännöitsijä. Isännöitsijän tehtävä ei ole mitenkään nuhdella tms.. huonosti käyttäytyvää. Lähinnä ensin huomautetaan asiallisesti ja sitten annetaan virallisesti tiedoksi hallituksen päättämä varoitus mikäli huomautus ei korjaa tilannetta. Tällainen normaali hallinnon hoito ei ole ammatti isännöitsijälle millään tavalla vaikeaa, amatöörille tilanne voi tuntua vaikealta tai työläätä.

        Tärkeintä on antaa järjestyssääntöjä rikkovista tilanteista tiedot isännöitsijälle. Niistä oli kerran paljon apua, kun erästä toista asiaa ratkaistiin. Saatiin näyttöä asianosaisen asenteesta.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kiinteistöliiton kautta ollaan meidänkin taloon saatu hyvää infoa monista ajankohtaisista asioista ja mm. tulevista lakimuutoksista. Suosittelen.


      • Anonyymi

        Meillä isännöitsijä tiedotti hyvin: ”Uudenvuode rakettien ampuminen tapahtuu isännöitsijän määräämällä alueella, lasten ampumisesta on sovittava erikseen”.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä isännöitsijä tiedotti hyvin: ”Uudenvuode rakettien ampuminen tapahtuu isännöitsijän määräämällä alueella, lasten ampumisesta on sovittava erikseen”.

        Meillä kans. Jouluksi ilmestyi lappuloita. Kinkunrasvoja ei saa kaataa viemäriin, joulupukki tulee kuudelta. Mistäpä noita juttuja muuten tietäis. Kyllä isännöitsijä osaa.


    • Anonyymi

      Kokemuksia Nakia Isännöinnistä kenelläkään?
      Meidän yhtiöön tuli yks narsisti osakkaaksi ja yrittää saada hetimmiten Isännöitsijää vaihtoon.

      • Anonyymi

        Nakia on sakia, siis vaihtoon vaan.


    • Anonyymi

      Harvaa firmaa on yhtä paljon haukuttu kuin Nakiaa. Googlettakaa vaikka ja löytyy vaikka mitä juttua.

    • Anonyymi

      Kuka valvoo taloyhtiöiden julkisivujen asianmukaisuutta? Kapungin rakennustarkastajat ? Katselmuskierros kannattaisi tehdä. On aikamoisia virityksiä.

      • Anonyymi

        Joissakin taloyhtiöissä Seinäjoella jäteastiat toimivat porttina sisäpihalle :)


      • Anonyymi

        Etapilta saa tarvittaessa neuvoja taloyhtiön jätetilojen järjestelyyn ja suunnitteluun.


      • Anonyymi

        Julkistetaan Seinäjoen kaupungissa kilpailu. Mistä löytyy kaunein julkisivu/liittymä? Ja kuvia myös kaikista huonoimmista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joissakin taloyhtiöissä Seinäjoella jäteastiat toimivat porttina sisäpihalle :)

        Julkisivu on käyntikortti jolla myös asuntonäytöissä kävijät vakuutetaan. Roska astiat portilla eivät vakuuta .


    • Anonyymi

      Nakian kanssa haukutuimman tittelistä kilpailee hyvin vahvasti Retta eli entinen Realia joka tuomittiin miljoonakorvauksiin rikollisesta toiminnastaan.

    • Anonyymi

      Hannu Tuuri on asiallinen ;)

      • Anonyymi

        Tais mennä hänelläkin puurot ja vellit sekaisin..


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Parhaat isännöintitoimistot ovat niitä, jotka eivät etsi uusia asiakkaita. Uusia isännöitsijöitä voi i-toimistolle tulla, mutta heidän ammattitaitonsa kannattaa taustoittaa. Hyvällä i-toimistolla kädet on täynnä töitä. Mikään taloyhtiö ei vaihda pois hyvää isännöitsijää.

    • Anonyymi

      Mulla on erittäin huonoja kokemuksia Pohjanmaan Kiinteistöpalveluista. Asioita jäi hoitamatta, ottivat siitä kyllä kiinni. Asioista tehdään tarpeettoman vaikeita, aina perusteena se että joku kuitenkin kadehtii. Pienestä taloyhtiöstä on tehty byrokraattinen, mikä tappaa kaiken oma-aloitteisuuden sekä yhteishengen yhtiössä. Eli kalliksi tulee kaikille. Saatu myös neuvontaa, jonka lakimies kiisti. Suosittelen kiinteistöliittoa taloyhtiöille, sieltä saa luotettavaa neuvontaa. Kuulemma kaikki Seinäjien isännöintitoimistot ovat huonoja.

      • Anonyymi

        Menevät narsistiosakkaan häiriköintiin mukaan. Epäammattimaista.


      • Anonyymi

        Mulla samoja kokemuksia! Isännöitsijä K R on kyllä todella epäammattimainen isännöitsijä. Hän muunmuassa sallii päiväsaikaisen kotirauhan häirinnän, vaikka monelta ammatilliselta taholta on tullut vahvistusta, että hänen tehtävä on puuttua asiaan x ja x. Kyseisen isännöitsijän mukaan naapureiden tahallinen häirintä ja kiusaaminen, muunmuassa metelöimällä tahallisesti on normaalielämisen ääntä. Kaikki esim seinien hakkaaminen, jumalaton kolisteli tunti tolkulla, musiikin huudattaminen täysillä on vaan normaalia elämää ja se on kestettävä :) en suosittele pohjanmaan kiinteistöpalvelua pitkällä tikullakaan. Suosittelen suoraan välttämään vuokra-asuntoja, joissa kyseinen taloyhtiö on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla samoja kokemuksia! Isännöitsijä K R on kyllä todella epäammattimainen isännöitsijä. Hän muunmuassa sallii päiväsaikaisen kotirauhan häirinnän, vaikka monelta ammatilliselta taholta on tullut vahvistusta, että hänen tehtävä on puuttua asiaan x ja x. Kyseisen isännöitsijän mukaan naapureiden tahallinen häirintä ja kiusaaminen, muunmuassa metelöimällä tahallisesti on normaalielämisen ääntä. Kaikki esim seinien hakkaaminen, jumalaton kolisteli tunti tolkulla, musiikin huudattaminen täysillä on vaan normaalia elämää ja se on kestettävä :) en suosittele pohjanmaan kiinteistöpalvelua pitkällä tikullakaan. Suosittelen suoraan välttämään vuokra-asuntoja, joissa kyseinen taloyhtiö on.

        Samaa kokemusta ko. isännöitsijästä. Kiertäkää kaukaa tämä toimisto.


    • Anonyymi

      Luotto erääseen isännöitsijään meni kun sanomiset ( luvat ) eivät pitäneetkään paikkansa ja vielä väitti ettei sellaista ollut sanonut . Kaikki luvat ja asiat kannattaa pyytää kirjallisina !

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe