Mondi Lohja Yt

TIEDÄN

Kohta alkaa Mondin Lohjan tehtaalla viimeiset yt neuvottelut. Tehdas suljetaan lopullisesti. No tämähän oli odotettavissa, miten vanhoilla museokoneilla voi tehdä kannattavasti paperia. Yllättävän pitkään Mondi hakkasi päätä seinään.

115

2581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työttömienlohja

      Lappu lyödään luukulle viimeistään 2016. Tekee hyvää Lohjan ennestään jo korkealle 15 % työttömyysprosentille.

    • työttömienlohja

      Ammattiliitto Pro:n mukaan noin 150 ihmistä työllistävä Mondi Lohja aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Yritys suunnittelee keskeyttävänsä tuotannon juhannuksena ja sulkevansa tehtaan tämän vuoden aikana, liitto kertoo internetsivuillaan.

      Mondi Lohja on eteläafrikkalaisessa omistuksessa. Edellinen yt-neuvottelukierros käytiiin viime syksynä, jolloin kiinni pantiin toinen yhtiön paperikoneesta.

      http://yle.fi/uutiset/paperitehdas_lakkautusuhan_alla_lohjalla/7919451

      Eipä ollut yllätys

    • hohhohhoo

      hih hih heh heh

      • tarkaillija

        HAH,HAH,HAAAAAA.2008 oli viimeiset isot irtisanomiset,jäljelle taloon jääneet painoivat
        ylitöitä.Mites suu nyt pannaan.


      • AiMiltäköTuntuu
        tarkaillija kirjoitti:

        HAH,HAH,HAAAAAA.2008 oli viimeiset isot irtisanomiset,jäljelle taloon jääneet painoivat
        ylitöitä.Mites suu nyt pannaan.

        No Eilen vielä oli kiva tehdä ylitöitä, mutta nyt VITUTTAA!!!


      • nippo

        Ylitöiden tekeminen on raukkamaista,samalla kun osalle annetaan lopputili.Nyt se osui omaan nilkkaan.Miltäs tuntuu,se on ihan oikein teille.


      • YlitöitäTeenAina
        nippo kirjoitti:

        Ylitöiden tekeminen on raukkamaista,samalla kun osalle annetaan lopputili.Nyt se osui omaan nilkkaan.Miltäs tuntuu,se on ihan oikein teille.

        Tekisin kyllä vieläkin ylitöitä jos vaan olis..


      • nippo

        Onneksi ei ole ainakaan Mondissa parin kuukauden päästä.


      • Saunalisä
        nippo kirjoitti:

        Onneksi ei ole ainakaan Mondissa parin kuukauden päästä.

        Älä sano tuhmasti, älä!, tulee paha mieli :,(


      • nippo

        Ettekös te sitten ylitöitä tekemällä ja kaikkeen Mondin vaatimuksiin suostumalla saaneetkaan tehdasta kannattavaksi.Voittehan te siellä työttömyyskortistossa jatkaa ylitöiden tekemistä ainakin ajatuksissanne.


      • Suutsuppuun

    • Ylityötäloppuunasti

      Oletpa ilkeä! , Sulla nippo on pahamieli koska et saanut loppuun asti tehdä ylitöitä!

      Kaikki työ tehdään mitä annetaan.. Tottakai myös ylityöt, koska se jos mikä on rehtiä ja suoraselkäisyyttä!

      • nippo

        Ylitöitä ei voi olla,jos samaan aikaan potkitaan porukkaa pihalle.Mit enemmän tehdään ylitöitä,sitä enenmän potkitaan porukkaa pihalle.Teidän ylitöiden takia osa porukasta sai kenkää,mutta onneksi nyt saatte itse myös kenkää.


    • museo_tilalle

      Nyt Lohjan mondilaisetkin pääsee kunnon kasvu-uralle. Nimittäin työttömyystilastoja kasvattamaan näiden suomalaisten kasvu-ura ideologien tahdon mukaan.
      Kasvu-ura ideologian mukaan Suomessa ei enää tahdo menestyä mikään teollisuus, poikkeuksena vain politiikkojen kasvu-ura ideologian puheautomaatti.
      Nykymallin mukaan Suomeen riittää yksi paperitehdas koska irtisanomisetkin voidaan tehdä nyt netin kautta. Irtisanomislappuset eivät enää paperia tarvitse.

      Nyt Mondin tontille pitäisi vaan keksiä jotain järkevää uutta tarkoitusta. Lohja voisi julistaa ideakilpailun. Itse ehdottaisin, että se kiistelty Guggeheimin museo rakennettaisiin Lohjalle Mondin paikalle eikä Helsinkiin. Varmasti olisi loistava paikka maailmankuululle museolle.
      Mondin nykyiset portinvartijatkin voisi työllistyä museovahteina. Idealla on siis myös työllistävä vaikutus. Jos tämä ei kelpaa niin esittäkää parempi idea.
      Kyllä Lohja aina Helsingin voittaa.
      Lohjan kaivoksetkin voisi ottaa metron käyttöön eli rata Helsinkiin.
      Lohjalaiset tehkää Lohjasta kunnon kaupunki.

      • Pitkäniemen_arvo

        Toivottavasti tämä mahdollisuus toteutuu. Lohjan Pitkäniemi, jossa Mondin tehtaat ovat, olisi oivallinen paikka maisemapuistolle jossa olisi Guggenheimin taidemuseo.
        Liikenne yhteyskin rautateitse toimisi koska tehdasalueelle on ratayhteys olemassa.
        Toivottavasti Lohjan päättäjät (kaavoittajina) ymmärtää Pitkäniemen todellisen arvon.

        Alueen kaavan muutos asumistarkoituksiin olisi väärä. Purkakaa se tehdas ja tilalle maisemapuisto ja jokin arvokas muu kansainväisesti tunnettu rakennus paikalle (ellei Guggenheimia saada).
        Kansainvälinen ideakilpailu voisi tuottaa muitakin yhtä hyviä ratkaisuja. Lohjan pitäisi arvostaa kaupunginsa arvokasta aluetta. Mondillekin voisi tälläinen arvoratkaisu olla plussaa.
        Tehdaskin toimi alueella monta vuosikymmentä joten jokin tunnettu julkinen rakennuskin voisi toimia monta vuosikymmentä arvokkaalla alueella Lohjan tunnetuimpana (myös koko Suomessa tunnettuna rakennuksena) rakennuksena.
        Nyt tähän olisi mahdollisuus jota ei pidä jättää hyödyntämättä.


      • Lohjan_hyväksi

        Lohja voisi olla muutakin kuin surkeaksi taantuva pikkukaupunki. Nyt Lohjan päättäjät ja Mondin omistajat ja johto voisivat tehdä yhteistyötä ja toteuttaa Lohjalla jokin kansainvälisesti tunnettu idea siellä Pitkänniemen alueella. Tämä toisi Lohjalle liiketoiminnan vilkastumisen lisäksi myös tunnettavuutta. ( esim. turismia ja kongressivieraita)
        Toivottavasti lohjalaiset ymmärtävät tämä muutoksen tuoman arvon? Kyllä se työllisyyskin paranisi palvelurakenteen tuomilla muutoksilla. Luulisi lohjalaisten yrittäjien tajuavan tämän mahdolisuuden.

        Miksi Lohja ei voisi olla kansainvälisesti tunnettu kaupunki? Esim. tuollaisen maisemapuiston ja jonkin kaikkialla tunnetun rakennuksen vuoksi. Eihän se paperiteollisuus ole suinkaan ainoa vaihtoehto. Mondikin saisi tässä kansainvälisesti hyvää PR:ää.

        Hyviä ideoita kannattaa toteuttaa. Lohjalaiset ryhtykää TOIMEEN kaupunkinne hyväksi. Tehkää Lohjasta kansainvälisesti tunnettu kaupunki. Ei Lohjan tarvitse olla mitään näivettyvää periferiaa Helsingin ulkopuolella.


    • nippo

      Nyt te mondilaiset pysäytitte koneet ja marssitte kotiin,kun teiltä lopuiltakin ylityöntekijöiltä menee työpaikka.Miksi ette marssineet ulos vuonna 2008,kun oli isot irtisanomiset.Ei eväkään värähtynyt,painoitte vain ylitöitä.Olitte solidaarisia Mondille,ettekä irtisanotuille,niinkuin olisi pitänyt.Nyt te koette saman,onko itku puserossa.Kortistoon sitten vain,niin mekin jouduttiin menemään.Ansiot tippuu heti kättelyssä puoleen,mutta ei kai se haittaa,eikä enää voi tehdä edes ylitöitä.Nyt Mondin herrat suuttuu,kun menitte pysäyttään koneeet,miten te uskallatte.

      • menneisyys_ei_rasite

        Elämää on myös Mondin ulkopuolella. Kaikkien universumi ei muodostu Mondista. Itse olen pärjännyt vallan hyvin ilman Mondiakin.
        Avartakaa edes hieman sitä käsitystänne maailmasta, uskokaa pois se on paljon laajempi ja maailmalta löytyy monia vaihtoehtoja.


    • Rääväsuu

      Minä ainakin hakkaan halkoja ja hiihdän lohjanjärven ympäri viidesti viikossa..

      • nippo

        Vesiuksillako hiihdät.


    • Uusjuttu
      • nippo

        Kyllä se nyt hylkää,eikä Mondin sulkemnen voinut kenellekään yllätyksenä tulla.Ihme että näin kauan meni.


      • Sizeri

        Nippo hei !
        Se mondin taival Lohjalla kesti juuri sen takia näin kauan, että tehtaalla oli töissä edelleen ne ammattitaitoset tosi paperimiehet. Nämä tyypit jaksoi painaa ylitöitä ja pitää raskaissa, kuumissa ja kosteissa olosuhteissa koneet käynissä päivästä toiseen. Jos näin ei olisi tapahtunut tehdas olisi suljettu jo vuoden 2008 lopulla, ja kaikki ammatimiehetkin olisi saanut sinun laistesi tumpeloiden, nukkujien, vätysten ja työtävieroksuvien kanssa kenkää. Itse tienasin näiden 6,5 vuoden aikana nettona reilut 200000 , paljonko sinun pankkitilillesi ryöpsähti roposia. Olisit itse tehnyt työsi kunnolla niin ei tarvitsisi näillä keskustelupalsoilla itkeä kateellisena meidän toimintaa. Eihän se työ meidän paperikoneilla koskaan helppoa ollut mutta yritettiin loppuun asti. Kiitos toverit näistä vuosista.
        Ps. Mondilaiset tietenkin ovat loppuun asti maksaneet tunnollisesti valtion, Lohjan kaupungin verot, sekä työttömyysvakuutusmaksut ja TIETYSTI ammattiliittojen ja työttömyyskassojen jäsenmaksut !!!


      • Nippo

        Älä höpötä. Niin se vain Mondi hylkäsi teidät ja kortisto odottaa,niiinkuin meitäkin 2009 vuonna.Kortistoon mahtuu.Kiitti vain ylitöistä ja terve menoa.


      • Sizeri

        Moro, Nippo
        Näin se Nippo vaan on. Suurin osa Mondin tehtaalta loppuun asti työskennelleistä on moniosaajia, eli osaavat tehdä muutakin kuin loppuun ajetuilla paperikoneilla pitkälle jalostettuja paperilaatuja. Esim. trukkien ja kauhakuormaajien käsittelyt olivat heille jokapäiväistä työtä. Ja sitten ne käsiparien avut. Joka tyyppi oli apuna kunnossapidossa ja sähkötöissä. Eli todellista moniosaaja porukkaa. Kiitos TOVERIT kun sain työskennellä teidän kanssa kymmeniä vuosia. Niin se on Nippo, ei tälläiselle porukalle tyhjästä makseta 5-6000 e / kk. Ai , niin Nippo meinasi unohtua. Mikäs kiire meillä oikeastaan onkaan töitä hakemaan kun saadaan ansiosidonnaista 2 vuotta. Ja ne päivärahat ! Kyllä kannatti painaa ylitöitä loppuun asti, vai Mitä Nippo ?


    • Museokamaa

      Kannattaisi ehdottomasti museoida tuotannon lopettamisen jälkeen tämä vihjeenä.

      • uusi_lohjalainen

        Purkakaa koska roska ja tilalle kunnon maisemapuisto ja jokin kansainvälisesti arvokas rakennus tai rakennuksia. Miksi vanha pitäisi säilyttää ja unohtaa tulevaisuus?
        Lohjalaistenkin pitäisi ymmärtää paremman tulevaisuuden arvo.
        Paperin teossa ja paperin jalostuksessa ei ole tulevaisuutta.
        Jos ette muuta keksi niin antakaa se Pitkäniemen alue NSA:n eurooppalaiselle palvelinkeskukselle käyttöön. Googlella on jo oma keskus Haminan Summassa ja Yandexilla taitaa olla keskus Mäntsälässä.
        Miksi Lohja ei kelpaisi palvelinkeskuksen paikaksi? Lohjalaisetkin voisi jo tulla nettiaikakauteen.
        Ja mikä estäisi Nokia-Alcatel-Lucentia rakentamasta uutta pääkonttoriaan Lohjalle? Rahaa varmasti löytyisi.
        Taikka kyllä se Pitkäniemen alue voisi kiinnostaa venäläisiä oligarkkejakin, on se senverran hieno paikka Lohjan sydämessä.
        Rahoiksi vaan, Mondi purkuun ja uutta tilalle, onhan sitä tehdasta jo katseltu aivan liian pitkään (vuosikymmeniä) kaupungin parhaalla paikalla. Maisemakuvalle on selvä TARVE.


    • kolme_ideaa

      Nyt Lohja sai tulevaisuuden avaimet. Mitä Mondin tilalle?

      Kelpaisiko ideaksi: kansainvälinen pelikasino? Näin ne "ylitöillä vaurastuneet paperimiehetkin" pääsisivät tavoittelemaan kunnon jättipotteja. Ylitöiden tekeminen on liian hidas tie vaurastumiseen. Kasinossa yksi jättipotti voi tapahtua hetkessä.

      Kelpaisiko idea: suomalaisille kasvu-ura ideologiaan väsähtäneille talouspolitiikan kehäraakeille kuntoutus-, toipilas- ja vanhainkodin paikaksi mukavassa ympäristössä? Tunnetusti heidän työnsä on raskasta ja vaatinut oman veronsa pitkinä työpäivinä.

      Voisihan nämä kaksi ideaa yhdistääkin, kyllä Pitkäniemeen mahtuu molemmat. Lisänä voisi olla myös paikka yksityiselle sairaalallekin jossa eliitti saisi parasta mahdollista hoitoa hyvään hintaan. Miksi heidän tarvitsisi jonottaa Lohjan aluesairaalaan?

    • uudistamisen_tarve

      Noudatetaan nyt vaan sitä kokoomuksen mantraa ( #työnkautta).

      Nyt on hyvä mahdollisuus #työnkautta uudistua eli työllä se paperitehdaskin voidaan purkaa. Ja työllä voidaan rakentaa parempaa tilalle.
      Lyhyesti #työnkautta Lohjaa voidaan rakentaa paremmaksi kaupungiksi. Lohja tarvitsee #työnkautta uutta #jälleenrakentamista nyt.
      Lohja voisi jo siirtyä 2020-luvulle aloittamalla kaupunkikuvan uudistamisen purkamalla vanhan menneen ajan "muinaismuistot".

      • raha_tuottamaan

        Onko Lohjalla edes perustettu mitään ideariihtä jossa mietittäisiin "mitä Mondin tilalle"? Toivottavasti lohjalaiset osaavat olla edes sen verran välkkyjä, että perustavat sellaisen.
        Itse ehdottaisin, Mondin tilalle maisemapuisto jossa olisi kansainväliset vaatimukset täyttävä kongressikeskus kylpylähotelli pelikasino.
        Hotellin "sviitti" kerroksista voisi olla suorat hissit pelikasinoihin. Ja erikoista luxusta olisi maanalainen pelikasino-osasto jossa olisi kaikki "erityispalvelut".
        Toinen pelikasino-osasto voisi olla maanpäällisessä osassa.
        Tämän luulisi kiinnostavan kansainvälisiä rahasijoittajia ja pelureita.

        Valtiokin voisi tulla mukaan tähän vähintään 6-tähden tasoiselle rakennusratkaisulle eli antaa tälle Pitkänniemen alueelle erillistalousvyöhykkeen statuksen. (mm. tulot ja voitot verottomia).
        Tällä tavalla Suomi lähtisi #työnkautta NOUSUUN yhtenä talouden erillisenä keskuksena "Monte Carlon" tapaan. Monacossakin kasino tuottaa sievoiset summat. Lohjan Pitkäniemi veroparatiisiksi.
        Entiset paperimiehetkin voisivat päästä baarin aulaan lyömään kolikoita peliautomaatteihin.
        Tämä ei ole mikään aprilli eikä vappupila.


    • perslohja

      Mondin tilalle tulee Tom of Finland puisto!

      • ihmettelen

        Vähiin käy Mondilaisten aika tehdä ylitöitä, kuulemma painavat aivan hulluna, koneet käy, aivan hullua porukkaa.


      • TäytyySaadaEnempi
        ihmettelen kirjoitti:

        Vähiin käy Mondilaisten aika tehdä ylitöitä, kuulemma painavat aivan hulluna, koneet käy, aivan hullua porukkaa.

        Mutta kun täytyy saada rahaa Rahaa ja enemmän RAHAA!!!!!!


      • ex-paperilainen
        TäytyySaadaEnempi kirjoitti:

        Mutta kun täytyy saada rahaa Rahaa ja enemmän RAHAA!!!!!!

        Mitäs itse tekisit, jos tietäisit että kohta olet työtön joka tapauksessa. Kai se fiksumpaa on takoa vielä kun raudassa on edes vähän lämpöä...


      • ansainta_pakko
        ex-paperilainen kirjoitti:

        Mitäs itse tekisit, jos tietäisit että kohta olet työtön joka tapauksessa. Kai se fiksumpaa on takoa vielä kun raudassa on edes vähän lämpöä...

        Näinhän se on. Rahaa on tienattava silloin kun sitä vielä on duunarillekin saatavissa. Tämä on se rahatalouden laki.
        Suomen työeläkejärjestelmä on sellainen, että korkeammilla tuloilla saa myös paremman eläkkeen. Ne "ylityön" tulot nostavat myös työeläkkeen laskennan mukaan aikanaan saatavaa työeläkettä.

        Saavathan ne kansanedustajatkin korkeammilla tuloillaan sitä "sopeutumiseläkettä" jos eivät enää päääse kansanedustajaksi.

        Miksi duunari ei saisi edes yrittää saada korkeampia ansiotuloja? Viime aikoina ollaan tehty niin maltillisia työehtosopimuksia, että duunarilla AINOA tie korkeampiin tuloihin on ylitöiden tekeminen.
        Miksi te ruikutatte, kyllä me työnraatajat kuolemme ennen teitä. On se ylityöpakko (rahan ansaintapakko) senverran kovaa.


      • Solidarium

        Lapset ihmettelee miksi naapurin setä käy nykyisin niin usein meillä?! Isän on pakko painaa pitkää päivää, muutenhan joku muu saattaa tehdä "minun" ylityöt. Työnantajan olisi pakko pitää enemmän työntekijöitä töissä jos kukaan ei tekisi ylkkää!


    • PietarsaariVAROKAA

      Mondi Lohja paskakakkara suljetaan.

    • peqpgmqmg

      Öykkäri duunarit vain oikeisiin töihin tai kortistoon. Vaihtoehtoja ei ole. Vuokratyöt ja työkkärin asiakkuus odottaa, onneksi olkoon. Työ on työ. Jos kieltäydyt vaikka osa-aikaisesta siivoojan työstä, saat karenssin. Näin se menee.

    • kultaiset_muistot

      Nyyh, nyyh kun duunarien rahanteko kone sammuu. Paperiteollisuus alkaa olla jo Suomessa sitä auringonlaskun alaa. Koneiden sammuessa sammuu duunarien rahantekokin, jäljelle jää kituminen palkkamaltti aloilla.
      Vanhat hyvät ajat eivät enää palaa koskaan, duunarit saavat unohtaa ajatuksen kunnon tienaamisesta koska sen verran kova yhteiskuntasopimus on tulossa.
      Sitä se on kun edessä on yhteiskuntasopimuksen aika jossa duunarien leipäkin pannaan kortille.
      Mutusta sitä korttiannos leipääsi ja muistele vanhoja hyviä aikoja.

      • suhteellisuudentajua

        Eiköhän sen pitäisi näkyä johdonkin palkoissa, mutta niiden palkat vain nousee,vaikka firmalla menisi kuinka huonosti tahansa.


      • rengin_palkka
        suhteellisuudentajua kirjoitti:

        Eiköhän sen pitäisi näkyä johdonkin palkoissa, mutta niiden palkat vain nousee,vaikka firmalla menisi kuinka huonosti tahansa.

        Mondin kansainvälinen johto on aivan muualla kuin Lohjalla. Lohjalla on vain paikallinen johto ILMAN itsenäistä päätösvaltaa.
        Paikallinen johto toimii ylemmän johdon alaisuudessa ja sen on tehtävä mitä isommat "herrat" päättää.
        Näin se globaalitalous toimii. Paperiteollisuuden patruunaherroista ollaan jo päästy eroon. Nyt paikallinen johto toimii muiden päättäjien lakeijoina (palvelijoina).
        Tottahan toki kurjasta palvelustyöstä on saatava kunnon korvaus, vaikka se korvaus olisi nimeltään "likaisen työn lisä". Saavathan duunaritkin joistakin töistä muutaman euron mukaisia likaisen työn lisiä.


    • NipottajaNippo

      Nipolle ja muille kateellisille tiedoksi että aika moni mondin ex-duunareista pääsi jatkamaan eliittiduunarin uraansa suoraan sappi kirkniemeen, joten mahtaa nippoa ja muita katkeria valittajia nyt nipottaa :)

      • nippo

        Älä höpötä.Sappi Kirkniemihän on vähentänyt muutenkin porukkaa.Miten se nyt lisää palkkaisi.Jos sinne on yksi tai kaksi päässyt,se ei vielä merkitse mitään. Tuskin ne sinne yli 50-vuotiaita haluavat, kun niitä ei haluta muuallekaan.Kortisto se on teidän paikka.


      • nipot

        Kolmen kuukauden kesälomitusko on ura?!


      • Deeku
        nippo kirjoitti:

        Älä höpötä.Sappi Kirkniemihän on vähentänyt muutenkin porukkaa.Miten se nyt lisää palkkaisi.Jos sinne on yksi tai kaksi päässyt,se ei vielä merkitse mitään. Tuskin ne sinne yli 50-vuotiaita haluavat, kun niitä ei haluta muuallekaan.Kortisto se on teidän paikka.

        Ja sen jälkeen terkkarin vuode osastolla lärvi keltaisena letkuissa.


    • säästöä
      • nippo

        Onhan tuossa hallituksen säästöpaketissa ainakin yksi hyvä asia.Ylitöistä maksettava korvaus puolitetaan.Minusta ylitöistä ei pitäisi maksaa mitään. Silloinhan firmat joutuisivat palkkaamaan lisää väkeä, koska kukaan ei enää tekisi ylitöitä.Toisilla ei ole töitä olleenkaan ja toise tpainavat hullun lailla ylitöitä.Vaikka varmasti Mondissa olisi painettu ylitöitä vaikka ilman korvausta, kun vain saa tehdä.Enää ne ei tee ylitöitä.Ylitöiden tekeminen syö toisten työpaikkoja.


    • TIEDÄN

      Ojasta allikkoon. Kun nämä mondin eliittiduunarit pääsi kirkniemen lopetettavaan painopaperiyksikköön niin taas päästään veikkailemaan milloin se kirkniemen sulkeminen tapahtuu. Kirkniemi pyörii tasan niin pitkään kunnes Sappi myöntää, että oli virhe ostaa ylihinnalla se Metsä serlalta. Painopapereilla ei oo mitään tulevaisuutta!!! Aloitin tämän ketjun juuri ennen kuin yt:t alkoi mondissa, läheltä seuranneena olin aika varma, ettei kauan voi enää mennä lopettamiseen mutta näin jälkikäteen ajoituksenihan osui aivan nappiin.

      • OlitVäärässä

        Sappi investoi taas, joten ei lopu


    • PootSatkut

      No nyt on oikein virallisestikin sitten kengän kuva persiissä Lohjan Mondilaisilla

      • nippo

        Eikö se ole ollut jo kuukausia sitten.Ketähän sinne Kirkniemen ppaperitehtaalle on päässyt.Ei kai ne nyt voi työllistää sataa mondilaista.Korkeintaan muutama voi olla päässyt,jos sitäkään.Nehän on päinvastoin sieltä vähentänyt porukkaa.Kirkniemen paperitehdas ei nyt tule loppumaan ainakaan lähiaikoina.Nehän on sinne investoineet uuden voimalaitoksenkin.Ai että mondilaisia Kirkniemeen,kyllä naurattaa.


      • TIEDÄN

        Ei todellakaan paina lopettamisessa mikään voimalaitosinvestointi. Useita esimerkkejä kun juuri investoitu niin siitä huolimatta laitetaan lappu luukulle!


    • toimikaa_edes_kerran

      Tiedonanto lohjalaisille:

      Helsingissä Guggenheim museon päätös siirtyy kevääseen. Nyt teillä lohjalaisilla on viimeinen mahdollisuus saada Guggenheim museo sinne Mondin paikalle Pitkäänniemeen.

      Käyttäkää hyväksenne tämä mahdollisuus. Tehkää kaupungistanne kansainvälisesti tunnettu paikka.
      Ei ole pakko jäädä näivettyväksi pikkukaupungiksi joka ei ketään kiinnosta.

      • laajenna_mieltäsi

        Lohjalaiset eivät taida ymmärtää sitä, että kaupungin elinkeinorakenne ja yrittäjyyden maailma olisi huomattavasti paremmalla tasolla jos kaupunki olisi tunnetumpi maailmalla (globaalissa maailmassa).

        Kyllä turistivirrat toisivat rahaa alueelle enemmän kuin yksi pienehkö kituva paperitehdas.

        Lohjalainen ei taida tajuta sitä, että "uusimaa" alueena on muutakin kuin pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo ja Vantaa). Toivoa sopii, että pikkukaupunkilainen ei tyydy pieniin aivoihin ja pieniin ajatuksiin Impivaarasta.


      • LääkkeetNeLääkkeet

        Mitä sinä höliset??? Keskustelu liittyy siihen että tehdas suljettiin ja kaikki sai potkut


      • ei_ole_pottuilua
        LääkkeetNeLääkkeet kirjoitti:

        Mitä sinä höliset??? Keskustelu liittyy siihen että tehdas suljettiin ja kaikki sai potkut

        Potkujenkin jälkeenkin on elämää. Niin kaupungilla kuin yksittäisillä ihmisillä.
        Muutoksien jälkeenkin on ajateltava tulevaisuutta.
        Kaupungin tulevaisuus on oma juttu ja yksittäisten ihmisten tulevaisuus on oma juttu.

        Kaupungin tunnettavuus esim. Guggenheim museolla (tai muulla vastaavalla) varmasti vilkastuttaisi paikallista talouselämää. Tämä loisi myös mahdollisuuksia työllisyysasteen parantumiseen.
        Jos perinteikäs tehdas on kiinni niin sille alueelle on saatava muuta käyttöä.
        Mielummin hyötykäyttöä kuin tyhjä rappeutuva tehdaskolossi.

        Luulisi tämän lohjalaisia kiinnostavan? Jos Mondi ei enää aluetta tarvitse niin joku muu voisi sitä aluetta tarvitsevan? Myynnillä tämä ratkeaisi.
        Eikä alueen uudesta käytöstä arkkitehtuurikilpailuna pitäisi olla mahdoton ajatus.
        Kyseessähän on kaupungin keskeisiä alueita.


    • TIEDÄN

      Nippo voisi opetella vanhoilla päivillään kirjoittamaan oikein. Huomaatko kirjoittamisessasi noin kirjaopillisessa mielessä mitään virhettä? Hankala lukea!!!

      • nippo

        On tyhmää kiinnitää epäolennaiseen asiaan huomiota.Kovin on eväät vähissä edellisellä kirjoittajalla.


      • TIEDÄN

        Välimerkin jälkeen tulee tyhjä väli, voit toteuttaa sen välilyöntinäppäimellä.


    • Historiaaa

      Sulkekaa koko ketju jos alkaa mennä tälle tasolle. Tapaus on jo historiaa.

    • ShutDown

      Ei suljeta, tehdas suljettiin, mutta tätä ketjua ei..

      • eikö_kiinnosta

        Alueen jatkokäyttö ei liene ole suljettu tai kielletty ajatus? Ne neliöt on saatava hyötykäytöön.
        Mielummin niin, että lohjalaiset hyötyisivät siitä. (mm. vaikka uusina työpaikkoina)


    • OnneaKädestäPitäen

      Onnea pietarsaari!

      Mondi ei osta walkin pietarsaaren ja puolan tehdasta. Eu-kilpailukomissio haistoi käryä ja laittoi erittäin tiukat ehdot kaupalle, joten mondi vetäytyi kaupasta.

      Lukekaa uutinen itse Walkin sivuilta News osiosta...

      ONNEA PIETARSAARI JA TYÖPAIKAT SUOMESSA!

    • RakennustelineetKaulassa

      Kuinkahan monelle Lohjan Paperin työntekijälle lopulta olikin helpotus kun tämä pakkolaitos loppui. Jokin raja sentään riistokapitalismillakin!!!

      • MTÄHä

        Oliko tehtaan duunariportaan palkka-asteikko 60-80000eur/vuosi (peruspalkka siis ilman tuntiakaan ylitöitä), jonkun mittakaavan riistoa vai? Mahtaa ex-duunareita ottaa pattiin kun ei jääkään lupporahaa vuosittain enää säästöön tai leveeseen elämään sitä totuttua 30-40donaa..


      • nippo
        MTÄHä kirjoitti:

        Oliko tehtaan duunariportaan palkka-asteikko 60-80000eur/vuosi (peruspalkka siis ilman tuntiakaan ylitöitä), jonkun mittakaavan riistoa vai? Mahtaa ex-duunareita ottaa pattiin kun ei jääkään lupporahaa vuosittain enää säästöön tai leveeseen elämään sitä totuttua 30-40donaa..

        Mondissa ei ole tuollaisia palkkoja maksettu.Kyllä se jää sinne 40-50 tuhannen euron välille vuodessa.Eihän ne edes ole uskaltanut mitäään pyytää,nuolevat vaikka lattiat,kun Mondin herrat käskevät.Siellähän on pakkolomiakin ollutt jatkuvasti ennen tehtaan sulkemista.Niitä ovat onnettomat koittaneet ylitöillä paikata.Ansiosidonnainen loppu aikanaaan,eikä ole kuin puolet palkasta.Se 500 päivää menee tosi nopeasti.


      • Vessojennuolijako
        nippo kirjoitti:

        Mondissa ei ole tuollaisia palkkoja maksettu.Kyllä se jää sinne 40-50 tuhannen euron välille vuodessa.Eihän ne edes ole uskaltanut mitäään pyytää,nuolevat vaikka lattiat,kun Mondin herrat käskevät.Siellähän on pakkolomiakin ollutt jatkuvasti ennen tehtaan sulkemista.Niitä ovat onnettomat koittaneet ylitöillä paikata.Ansiosidonnainen loppu aikanaaan,eikä ole kuin puolet palkasta.Se 500 päivää menee tosi nopeasti.

        Kyllä minullakin oli duunarin palkka sen 70000e ilman ylkkyä. Sä taisit Nippo olla se vessojen pesijä noin huonolla palkalla???


      • nipppo
        Vessojennuolijako kirjoitti:

        Kyllä minullakin oli duunarin palkka sen 70000e ilman ylkkyä. Sä taisit Nippo olla se vessojen pesijä noin huonolla palkalla???

        Kyllä minä olin ihan paperikoneella töissä ja palkka oli noin 50 000 euroa vuodessa viimeksi vuonna 2008.Sen jälkeen siellä on palkkataso laskenut paljon ja työt ovat lisääntyneet.Miten te olette voineet tuollaisia summia saada,kun talossa on ollut pakkolomiakin vähän väliä.Ei pidä tuollaista soopaa kirjoitella.Vai vielä 70 000 euroa vuodessa.Mondi ei ole maksanut muuta kuin sen mikä on aivan pakko.Onneksi pääsi silloin pois kun oli vielä hyvä pallkataso.


      • nippo

        Nippo tässä taas terve.Mihinkäs se Mondin Satu-Setä nyt hävisi.Vai että 70 000 euroa vuodessa. Olisit saman tien laittanut ykkösen eteen eli 170 000 euroa vuodessa. Olisi kuulostanut vielä komeammalta. Olisitte tehneet vielä enemmän ylitöitä ja sopineet mittavasta palkanalennuksesta, niin olisi tehdaskin pysynyt pystyssä. Moniosaajat tarkoittaa sitä että tehdään helvetisti enemmän töitä ja hoidetaan monta vakanssia samalla palkalla. Mondi kiiti teitä uskollisuudesta ja antoi potkut persuksille. Ei muuten kannata aliarvioida tuota vessanpönttöjen pesijää,tiedä vaikka se olisi sinunkin homma piakkoin.


      • KapitalismiKeisari
        nipppo kirjoitti:

        Kyllä minä olin ihan paperikoneella töissä ja palkka oli noin 50 000 euroa vuodessa viimeksi vuonna 2008.Sen jälkeen siellä on palkkataso laskenut paljon ja työt ovat lisääntyneet.Miten te olette voineet tuollaisia summia saada,kun talossa on ollut pakkolomiakin vähän väliä.Ei pidä tuollaista soopaa kirjoitella.Vai vielä 70 000 euroa vuodessa.Mondi ei ole maksanut muuta kuin sen mikä on aivan pakko.Onneksi pääsi silloin pois kun oli vielä hyvä pallkataso.

        Tuo on puppua!, palkat nousivat 2008 , itseasiassa jäljelle jäävät saivat heti palkankorotuksen 2008 YT:eiden jälkeen , eli toisin sanoen johto kaavaili asian niin , että palkkaporkkanalla saataisiin jäljelle jäävät paiskimaan entistä enemmän ylitöitä. Ts työn laatuun/tehokkuuteen panostettiin


      • nippo
        KapitalismiKeisari kirjoitti:

        Tuo on puppua!, palkat nousivat 2008 , itseasiassa jäljelle jäävät saivat heti palkankorotuksen 2008 YT:eiden jälkeen , eli toisin sanoen johto kaavaili asian niin , että palkkaporkkanalla saataisiin jäljelle jäävät paiskimaan entistä enemmän ylitöitä. Ts työn laatuun/tehokkuuteen panostettiin

        Nyt sinä puhut täyttä puppua. Miksi Mondi olisi nostanut teidän palkkoja sillä että tekisitte ylitöitä, kun te teette niitä muutenkin hullun lailla.Mitä enemmän tehdään ylitöitä sitä enemmän vähennetään porukkaa.Te painoitte ylitöitä jo ennen vuotta 2008.Nyt tuo kaikki sattui teidän omaan nilkkaan. Ehkä tuo paneevähän hynyilyttämään. Joko on töitä löytynyt.Ansiosidonnainenkin vähenee kovaa kyyytiä.


      • TehokasJaOsaava
        nippo kirjoitti:

        Nyt sinä puhut täyttä puppua. Miksi Mondi olisi nostanut teidän palkkoja sillä että tekisitte ylitöitä, kun te teette niitä muutenkin hullun lailla.Mitä enemmän tehdään ylitöitä sitä enemmän vähennetään porukkaa.Te painoitte ylitöitä jo ennen vuotta 2008.Nyt tuo kaikki sattui teidän omaan nilkkaan. Ehkä tuo paneevähän hynyilyttämään. Joko on töitä löytynyt.Ansiosidonnainenkin vähenee kovaa kyyytiä.

        Moi Nippo, Kyllä tehokkaalle töitä aina löytyy ja vieläpä Paperitehtaasta.. Toisin kuin tuollaisille kelvottomille


      • nippo
        TehokasJaOsaava kirjoitti:

        Moi Nippo, Kyllä tehokkaalle töitä aina löytyy ja vieläpä Paperitehtaasta.. Toisin kuin tuollaisille kelvottomille

        Nippo tässä terve. Ettehän te kovin tehokkaita olleet, kun tehdas suljettiin. Olisitte tehneet enemmän.Mistähän paperitehtaasta tuollainen tehokas töitä saa ja yleensä mistään.Ikääkin on varmasti jo 50 .Kannattaahan sitä yrittää ja paperitehtaasta ilman muuta.Onnea yritykseesn, sitä todellakin tarvitset.Itse olen. Minä olen kyllä töitä saanut, paikkakunnan vaihto tosin oli edessä.


      • TehokasJaOsaava
        nippo kirjoitti:

        Nippo tässä terve. Ettehän te kovin tehokkaita olleet, kun tehdas suljettiin. Olisitte tehneet enemmän.Mistähän paperitehtaasta tuollainen tehokas töitä saa ja yleensä mistään.Ikääkin on varmasti jo 50 .Kannattaahan sitä yrittää ja paperitehtaasta ilman muuta.Onnea yritykseesn, sitä todellakin tarvitset.Itse olen. Minä olen kyllä töitä saanut, paikkakunnan vaihto tosin oli edessä.

        Moi Nippo, olen jo toissä paperitehtaassa ja vieläpä kovin muikealla palkalla :)


      • nippo
        TehokasJaOsaava kirjoitti:

        Moi Nippo, olen jo toissä paperitehtaassa ja vieläpä kovin muikealla palkalla :)

        Nippo tässä terve.Sanon, että höpö,höpö.Voihan sitä sanoa mitä hyvänsä.


      • TehokasJaOsaava
        nippo kirjoitti:

        Nippo tässä terve.Sanon, että höpö,höpö.Voihan sitä sanoa mitä hyvänsä.

        Onneksi mun ei tarvitse täällä mitään sulle Nippo todistella :) , kömmi sinä vaan joka aamu paskahommiin sinne -20 pakkaseen :)


      • nippo
        TehokasJaOsaava kirjoitti:

        Onneksi mun ei tarvitse täällä mitään sulle Nippo todistella :) , kömmi sinä vaan joka aamu paskahommiin sinne -20 pakkaseen :)

        Kyllä nämä ovat ihansisähommia.Täällä minä valvomossa istun,en tosin paperitehtaan valvomossa.Varaudu sinä kuule vain niihin paskahommiinniitä sinulla on edessä.Jos ei kelpaaniin lyödään karenssi.


      • OlenNiinOnnellinenMies

        Olen niin onnellinen kun sain potkut Mondilta. 59 v. kun tuli potkut, työttömyyskorvaukset juoksee ja sitten eläkkeelle. Sijoitustuotot sataa laariin. Kun olen laittanut hiukan sukanvarteenkin mutta useimmathan on ryypännyt rahansa täällä Lohjan Paperin aikana jo, joten sillanaluset kutsuu.
        Kuka töitä tarvitsee, kuka, mitä, häh!


      • Sizeri
        nippo kirjoitti:

        Nippo tässä taas terve.Mihinkäs se Mondin Satu-Setä nyt hävisi.Vai että 70 000 euroa vuodessa. Olisit saman tien laittanut ykkösen eteen eli 170 000 euroa vuodessa. Olisi kuulostanut vielä komeammalta. Olisitte tehneet vielä enemmän ylitöitä ja sopineet mittavasta palkanalennuksesta, niin olisi tehdaskin pysynyt pystyssä. Moniosaajat tarkoittaa sitä että tehdään helvetisti enemmän töitä ja hoidetaan monta vakanssia samalla palkalla. Mondi kiiti teitä uskollisuudesta ja antoi potkut persuksille. Ei muuten kannata aliarvioida tuota vessanpönttöjen pesijää,tiedä vaikka se olisi sinunkin homma piakkoin.

        Vuosiansiot oli töissä oleilla vuosina 2000-2015 50-65000 euron välillä. Tuolaiset siis paperikoneilla työskennneillä. Viimeinen vuosi 65-75000 uroa. Eikä siinä paljon pakkolomat tulotasoa madaltanut, koska niitä pakkolomia ei sitten loppupeleissä kovin paljoa kuitenkaan ollut. Ja tämä ei todellakaan ole paskapuhetta. Pidettiin etuuksistamme ja palkoistamme loppuun asti kiinni. Suuri kiitos kuuluu neuvotteluissa oleille luottamusmiehille. Nippo kun sait kenkää v.2009 ensimmäisten joukossa, niin katso peiliin, ja kysy hiljaa itseltäsi miksi minä sain lopputilin Mondilta 2009 ? Ensimmäisinä tehtaalta lähtivät eläkeläiset, putki-ikäiset, määräaikaiset ja sitten nukkujat, vetelehtijät, sekä laiskat työtävieroksovat tyypit. Kuulutko nippo tuohon viimeiseen ryhmään ? Ilmeiseti kuulut. Työantajan edustajat ne päätti kuka sai jäädä ja kuka ei. Ei työntekijät. Yhtäkaikki, tehdas on kiinni, ja kaikilla on hyvä mieli. Kateelisilla, ja niillä jotka painoivat loppuun asti ja korjasivat fyrkat pois. Ps. tehdas täyttää tänä vuonna 110 vuotta ja näiden vuosien aikana siellä on työskennellyt tuhansia ihmisä, jotka ovat rahoittaneet omalta osaltaan Lohjan kuntaa, kauppalaa ja kaupunkia.


      • nippo
        Sizeri kirjoitti:

        Vuosiansiot oli töissä oleilla vuosina 2000-2015 50-65000 euron välillä. Tuolaiset siis paperikoneilla työskennneillä. Viimeinen vuosi 65-75000 uroa. Eikä siinä paljon pakkolomat tulotasoa madaltanut, koska niitä pakkolomia ei sitten loppupeleissä kovin paljoa kuitenkaan ollut. Ja tämä ei todellakaan ole paskapuhetta. Pidettiin etuuksistamme ja palkoistamme loppuun asti kiinni. Suuri kiitos kuuluu neuvotteluissa oleille luottamusmiehille. Nippo kun sait kenkää v.2009 ensimmäisten joukossa, niin katso peiliin, ja kysy hiljaa itseltäsi miksi minä sain lopputilin Mondilta 2009 ? Ensimmäisinä tehtaalta lähtivät eläkeläiset, putki-ikäiset, määräaikaiset ja sitten nukkujat, vetelehtijät, sekä laiskat työtävieroksovat tyypit. Kuulutko nippo tuohon viimeiseen ryhmään ? Ilmeiseti kuulut. Työantajan edustajat ne päätti kuka sai jäädä ja kuka ei. Ei työntekijät. Yhtäkaikki, tehdas on kiinni, ja kaikilla on hyvä mieli. Kateelisilla, ja niillä jotka painoivat loppuun asti ja korjasivat fyrkat pois. Ps. tehdas täyttää tänä vuonna 110 vuotta ja näiden vuosien aikana siellä on työskennellyt tuhansia ihmisä, jotka ovat rahoittaneet omalta osaltaan Lohjan kuntaa, kauppalaa ja kaupunkia.

        Voi pyhä yksinkertaisuus mitä paskaa kirjoitit. Nuo mainitsemasi vuosiansiot ovat ihan utopiaa. Ei edes ylitöinen kanssa tuollaisiin ansioihin ole päästy. Niitä ylitöitähän te kyllä pelossanne jaksoitte painaa. Nyt saatte vain uneksia edes puolesta tuollaisia ansioita.Itse en varmasti ollut mikään vetelehtijä,mutta oisko tuo lopputili tullut sen takia kun en juossut herrojen huoneissa kehumassa itseäni ja valittamassa kurjuuttani ja velkoja.Te olette antaneet kaikki periksi Mondin herroille,koko ajan on etuja leikattu.Tuollaiset mainitsemasi vuosiansiot eivät siten ole mitenkään edes mahdollisia.Mistä johtuu, että luottamusmiehet eivät saaneet mitään kommentoida tehtaan irtisanomisista ulospäin.Kyllä tavallisesti kommentoivat. Mondin herrat sanoivat, että ette kommentoi mitään ja tietysti niin tehtiin. Kyllä luottamusmiesten kuuluu kommentoida tuollaisia asioita.
        Kuten olen sanoinut mulla on hyvä työpaikka ja pallkkakin on parwempi kuin Mondilla,jatkuva viisivuorotyö. Hyvät pääsee muualle töihin, tosin toiselle paikkakunnalle.Mutta se ei mitään haitannut.Mondi hylkäsi teidät, kun ette tehnet tarpeeksi tulosta ja sulki tehtaan. Hyvä niin.


      • Sizeri

        Nippo. Kun sua noin kiinnostaa totuus tietää, niin käy pyytämässä ja katsomassa verotoimistossa ihmisten verotiedot vuosilta 2009-2015. Sieltä ne löytyy uteliaalle ja kateeliselle pikku nipolle paskamaiset totuudet. Voi vittu, jouduin lähtemään Mondilta v.2009 ja entiset työkaverit veti tällä väliltä 250000 nettona käteen. Edelleen, olisit tehnyt työsi kunnolla, niin ehkä olisit ollut loppuun asti tehtaalla töissä. Nyt kateellisena itket ja mau`ut näillä valitussivuilla. Koko Lohjalle se oli huono juttu, että tehdas suljettiin ja veroja maksavat työntekijät sai kenkää. Kyllä normaali älyllä varustetut ihmiset sen tajuaa. Mutta ei pikku nippo, joka on niin, niin, katkera ja vihainen pikku Myy.


      • Sizeri

        Ai, niin pikku nippo. Nyt kun olet ollut Suomen Sokerilla muutaman vuoden töissä niin muista nyt sitten olla sielä hereillä, ettei käy niin kuin aikananaan Mondilla.


      • nippo
        Sizeri kirjoitti:

        Ai, niin pikku nippo. Nyt kun olet ollut Suomen Sokerilla muutaman vuoden töissä niin muista nyt sitten olla sielä hereillä, ettei käy niin kuin aikananaan Mondilla.

        Nippo tässä taas terve. Missähän on on sellainen tehdas kuin Suomen sokeri. Se on muuttanut nimeään jo vuosia sitten.On sinulla vanhaa tietoa. Sitä paitsi minä en ole töissä missään entisessä Suomen Sokerissa.Paljon kauemmaksi lähdin Lohjasta eli noin 300 kilometrin päähän täältä. Miksi minä olisin katkera päinvastoin.Olki suuri onni, että antoivat lopputilin.Neljä kuukautta olin työttömänä ja sitten pääsin vastaaviin hommiin ja palkkakin on suurempi kuin Mondissa. Viisivuorotyö on täälläkin.Hyvä ja tehokas pääsee töihin.Seitsemän vuotta täällä ollaan kohta oltu, eikä ole ollut pakkolomia ja hyvin menee.Tämä Lohjan tehdaskin oli hyvä työpaikka ennen kuin Mondi tuli isännäksi.Kohtahan se tulee kesälomakin ja hyvät kesälomarahat.Nythän ne on osat vaihtuneet,minä teen rahaa täällä ja te no niin.Viimeistään puolen vuoden sisäällä pitäisi työpaikka löytyä, muuten on ollut liian kauan työttömänä, eikä sitten se vuoksi saa töitä..Tyo 75 000 vuosiansio edellyttää muuten yli 6000 euron kuukausiansioita eli kansanedustajan palkkaa. Kukaan ei usko että Mondi sellaisia maksaisi etenkin kun jatkuvasti on ollut pakkolomia ja lisiä leikattu.HÖPÖ,HÖPÖ sanon minä.


      • Sizeri

        Miksi siis valitat ? Mondi-Lohjan kohtalo oli sinetöity jo vuonna 2005. Työsulun aikaisten tapahtumien ja tilausten menetyksien takia. Oli suoranainen ihme, että saatiin sillä porukalla, mitä meitä oli enää jäljellä venyttyä kesään 2015 asti. Koneet ja ihmiset ajettiin loppuun, ja kaikkein kauhein tapahtui lokakuussa 2012, työkaverin kuolema. Silti yritettin ja venyttiin vielä kolme vuotta. Kaikki kunnia vaan kaikille työkavereille. Kun miettii näin jälkeen päin, niin porukka joka siellä oli loppuun asti, oli todellisia ammattilaisia. Koneilla ajettiin tuotantoennätykset vielä lopuksi ja sitten lähdettiin lopullisesti tehtaalta pois. Siitä me ne kovat palkatkin saatiin. Vielä kerran nippo, ansiot oli ne mitä on ilmoitettu. Jos koneita olisi pysäytelty joka päivä ja yö Mondin loppu olisi ollut nopeampi. Yhtään päivää ei olisi jatkoaikaa tullut lisää. Tehtaan lopetus oli päätetty jo useampi vuosi sitten, tarkennus oli vain nyt sitten 18.6.2015.


      • Sizeri

        Sitten vielä syventävästi, nippo. Onko sulla kaikki muuten hyvin ? En itsekkään ole kovin hyvä kirjoittamaan, mutta kun lukee sinun kirjoittamasi höpö, höpö tarinoita näillä keskustelusivuilla, niin ei voi olla huomaamatta kirjoitusvirheittesi määrää ! Ilmeisesti totuus mondilaisten viimeisistä hetkistä tehtaalla ja tulotasosta, sekä uudelleen työllistymisistä ja kouluttautumisista on saanut sinut pikku ressukan aivan hätääntymään. Itse kyseisessä työpaikassa useampia vuosia työskennelleenä epälen sitä, että oletko edes koskaan ollut Mondilla töissä ja varsinkaan paperikoneilla. Olet vain kuunellut kaula pikänä, mitä Mondin ammattilaiset ovat kertoneet esim. Presson kahvilassa kahvikupposen ääressä.
        Ugh ! Mutta nyt on Mondin vanhan ammattilaisen mentävä levolle ja savu lasketuu lopullisesti. Opettele sinä Nippo kirjoittamaan ja käsittelemään tunteitasi. vaikka ilmeisesti se onkin sinulle vaikeaa.


      • nippo
        Sizeri kirjoitti:

        Sitten vielä syventävästi, nippo. Onko sulla kaikki muuten hyvin ? En itsekkään ole kovin hyvä kirjoittamaan, mutta kun lukee sinun kirjoittamasi höpö, höpö tarinoita näillä keskustelusivuilla, niin ei voi olla huomaamatta kirjoitusvirheittesi määrää ! Ilmeisesti totuus mondilaisten viimeisistä hetkistä tehtaalla ja tulotasosta, sekä uudelleen työllistymisistä ja kouluttautumisista on saanut sinut pikku ressukan aivan hätääntymään. Itse kyseisessä työpaikassa useampia vuosia työskennelleenä epälen sitä, että oletko edes koskaan ollut Mondilla töissä ja varsinkaan paperikoneilla. Olet vain kuunellut kaula pikänä, mitä Mondin ammattilaiset ovat kertoneet esim. Presson kahvilassa kahvikupposen ääressä.
        Ugh ! Mutta nyt on Mondin vanhan ammattilaisen mentävä levolle ja savu lasketuu lopullisesti. Opettele sinä Nippo kirjoittamaan ja käsittelemään tunteitasi. vaikka ilmeisesti se onkin sinulle vaikeaa.

        Nippo tässä taaas terve.Se älähtää,johonka kalikka kalahtaa.Miksi minä valittaisin, minullahan on hyvä työpaikka. Onko se oikeata työntekoa, että juostaan muka moniosaajana vakanssilta toiseen tukka putkella.Näinhän Mondissa tehtiin.Sehän on työturvallisuusriski. Ihme ettei enempiä onnettomuuksia sattunut.Tuollaiseen moniosaaja työhön ei olisi koskaan pitänyt suostua. Sehän lisäksi vähentää työpaikkoja. Meillä ei täällä tarvitse juoksennella vakansseilta toisille. Onko eväät vähissä, kun pitää kirjoitusvirheisiin puuttua.Kai te saitte Mondilta edes lämmintä kättä,kun olitte niin uskollisia loppuun asti. Nyt täytyy lähteä iltavuoroon,se on Moro.


    • Tiedan

      Tosi on, että Mondin alaisuudessa pestiin ne vessanpöntöt noin kuivannollisessa mielessä eli lampaita olimme useímmat! Kun palkka tuli niin suurin osa nuoli ruskean pois. Itseni onneksi loppui tämä paska oikeaan aikaan kun alkoi olla tuota ruskeaa liikaa, suurin osa olisi kyllä nuollut edelleen mutta minusta alkoi tuntua, että ruskeaa alkoi yksinkertaisesti olla liikaa!!! Rajansa kaikella, nyt heitän perhoa vaikka vesi on jäässä, että silleen.

    • Aivot_hoi

      Voi v1tun pellet lopettakaa jo se paskalässytys.

      Ketään ei kiinnosta.

      • Nippo

        Sinua ainakin kiinosti kun piti kommentoida!!!


    • uusi_ura_pelurina

      Mondilaiset muistelee vanhoja Joutseno-Pulpin ja Lohjan Paperin aikoja eivätkä tajua, että se teollisuusalue olisi saatava pikaisesti muuhun PAREMPAAN käyttöön.
      Muistot, vaikka olisivat kuinka hyviä tahansa, ei pitkään lämmitä kukkaroa.

      Jos ei Guggenheimia tule, niin alueelle voisi perustaa kansainvälisen tason pelikasino-hotellin taikka tälle SSS-hallitukselle kasvu-ura ideologian instituutin.
      Tampereellahan on jo UKK-insituutti joten sitä ei tule enää Lohjalle.

      Teollisuusmuseota ei ainakaan tarvita. Verlan museo riittää paperiteollisuuden museoksi. Lohjalaiset älkää luopuko kasvu-ura ideologiasta turhan museon vuoksi.
      Pelikasinossa voitte jopa voittaa uusia jättipotteja.

    • KylläVarmastiKelpaa
      • nippo

        On totta,että Sappi investoi,ei ei varmaankaan muutamaan vuoteen lopeteta.On kyllä kovin optimistista sano ettei ikinä.Niin ei voi sanoa mistään tehtaasta.Minä vain ihmettelen,että mitenkä tämä Mondilaisiin vaikuttaa.Ei sinne tullut yhtään uutta työpaikkaa.Montako Mondilaista siellä edes on oikeasti töissä.Ei varmasti kovin montaa.Irtisanottuja oli kuitenkin 150.OLisihan se helppoa,jos toinen paperitehdas työllistäisi kaikki toisesta tehtaasta irtisanotut.Näin ei tapahdu kuin sadussa.Työpaikan kyselijöitä on varmasti Kirkinemessä käynyt.Oven saranat on kulunut.Sinnehän ne ovat ensimmäiseksi juosseet toivoa täynnä ja sitten palutuneet maan pinnalle.


    • TöissäOllut

      On se niin sääli kun piti hiukan ennen loppua vielä yhden kuolla ennen kuin tämä paska lafka suljettiin. Riskirajoilla mentiin jo hyvän aikaa henkilömitoituksessa!

      • Agree

        tuen edellistä täysin.. Liian kova hinta oli näiden apinoiden "tehostamis" toimilla...


    • TIEDÄN

      Ei nyt vielä lopeteta tätä ketjua, jauhetaan paskaa vielä hiukkasen. nippolla on alemmuuskompleksi kun kirjoittaa nimimerkin pienellä. Sizeri pääsi 100 000 €:n tienesteihin tekemällä sairaasti ylitöitä. Jollakin on tippa linssissä, Toverit me yritettiin parhaamme ja minä olen onnellinen työtön!!!

      • Sizeri

        No, no älä kuule liioittele. Ymmärrän, että on vaikea uskoa mondilaisten ansiota todeksi, mutta 100000 ekeen on kyllä vielä matkaa. Eikä todellakaan tarvinnut tehdä sairaasti ylitöitä. Kun pidettiin koneet käynnissä loppuun asti, eikä lähdetty mihinkään palkka aleisiin, sekä pysyttiin Paperiliiton sopimuksissa loppuun asti, niin siitä ansiotkin tuli. Nimittäin paperitehtaan loppu oli sinetöity jo kesällä 2005. Paperikoneet pidettiin käynissä minimi miehityksellä kesään 2015. Ja jokainen päivä, kuukausi ja vuosi oli sille porukalle, mikä oli tehtaalla töissä, sekä heidän perheilleen, tehtaan välillisille toimijoille ja yrityksille, Lohjan kaupungille ja verottajalle, hyvä asia. Te voitte jauhaa paskaa tällä Mondin paperitehtaan lopettamisella tällä juorupalstalla niin paljon kun haluatte, mutta totuutta se ei muuta mihinkään. Eli sitä, että työmies on palkkansa ansainut!


    • Sizeri

      Kyllä pitää oikeasti ihmetellä tätä lohjalaisten katkeraa kateutta ja ivaa mikä tällä keskustelusivustolla on tullut ilmi. Tehdas joka on toiminut Lohjalla 110 vuotta ja joka on vuosien aikana työllistänyt tuhansia ihmisiä, joko vuosikymmeniä, tai lyhyempinä työsuhteina ( mm. määräaikaiset tai opskelijat ) suljettiin lopullisesti, niin se on muutamille tyypeille ilonaihe ?? Sitten syytökset työntekijöitä kohtaan. Ei ne työtekijät tehdasta omistaneet ja sitä lopettaneet. Palkat oli mitä sopimukset vientialalla määräsi, ja Mondilla ne oli loppuun asti, ei loistavat, mutta hyvät, ottaen huomioon jatkuvan 3-vuorotyön ja työn vaativuuden. Elämä on valintoja täynnä, ja ne jotka aikoinaan valitsivat Lohjan keskustassa sijainneen paperitehtaan työpaikakseen vurotyöhaittoja kaihtamatta, valitsivat ilmeisesti, sittenkin keskivertoa paremman työpaikan. Usealle ex mondilaiselle, jotka haluavat tehdä töitä tai opiskella, on jo löytynyt uusi työ- tai opiskelu paikka. Eli näillä eväillä kohti uusia haasteita.

      • nippo

        Pitkäniemen paperitehdas oli hyvä työpaikka,ennenkuin Mondi tuli isännäksi,Sitten meni ihan paskaksi. On se muuten kumma, miten usealle mondilaiselle olisi löytynyt noin pian työpaikka,kun katsoo työttömyystilastoja. Mondilaistenkin ikähaarukka oli sieltä vanhimmasta päästä.Työpaikan saanti on todella haastavaa. Nyt alat noissa palkoissakin jo ottaa takapakkia. Et väitä enää että palkat olisivat olleet loistavat.Jos olisi 70 000 euroa vuodessa tienannut, olisi se kyllä aika huippupalkka.Mutta kun ei ole. Mondi ei halunnutkaan mitään investoida, otti vain koneista ja duunareista kaiken irti ja sitten loppu.Sitä minä vain en hyväksy koskaaan,että jos isolle osalle porukasta annetaaa lopputili,toiset on valmiita painamaan saman tien ylitöitä. Missä on se solidaarisuus kavereita kohtaan.Ai mutta solidaarisuus onkin Mondia kohtaan. Itselläni on hyvä työpaikka ja teen ihan vastaavia hommia, vaikkakaan en paperitehtaassa..Palkkakin on enemmän kuin Mondissa.


    • Sizeri

      Nippo. En todellakaan ota mitään takapakkeja. Totetan vaan sen mikä on totta. Edelleen, kun kuuluu vahvaan ammattiliittoon ja sen edunvalvonnan piiriin, myös työn loppuessa voi olla varma, että saa sen palkan mitä TESissä on sovittu. Noi vuosiansiot on ne mitä olen maininnut, mutta ei 100000 € vuodessa. Mitä ylitöihin tulee, niin ylitöiden tekeminen tai tekemättä jättäminen on jokaisen henkilön oma henkilökohtainen päätös. Silloin, kun työpaikka ja tässä tapauksessa koko tehdas on menossa alta pois, milloin tahansa, päätettiin tehtaalla, että kaikki saavat omalta osaltaan päätää tekevätkö ylitöitä tai ovatko tekemättä. Paljon oli työntekijöitä jotka ei tehneet yhtään ylitöitä. Sitten kun katsoo ikähaarukkaa niin ilmeisesti nämä vanhemmat ihmiset ovat olleet tehtaalla vuosikymmeniä ja ilmeisesti saivat täydet palvellusvuosirahat, sekä ilmeisesti saivat korkeimmat tuntipalkat henkilökohtaisine lisineen Ja ilmeisesti nämä henkilöt osasivat paperikoneilla myös kaikki työ " vakanssit " Koko ajan olen näissä kirjoituksissani maininnut lauseen : paperikoneilla työskennelleet. He olivat moniosaajia ja siitä heille myös palkka maksettiin. Nyt heille myös löytyy muualta työ/opiskelupaikka, ja hyvä niin. Tosin se on henkilöstä kiinni. Ei kaikilla ole edes tarve hakea enää mitään duuni tai opiskelu paikkaa, kun taustajutut on kunnossa.

    • ole_menestyjä

      "Sitä minä vain en hyväksy koskaaan,että jos isolle osalle porukasta annetaaa lopputili,toiset on valmiita painamaan saman tien ylitöitä. Missä on se solidaarisuus kavereita kohtaan.Ai mutta solidaarisuus onkin Mondia kohtaan. Itselläni on hyvä työpaikka ja teen ihan vastaavia hommia, vaikkakaan en paperitehtaassa..Palkkakin on enemmän kuin Mondissa."

      Ei tässä yksittäisten duunarien hyväksymistä tarvita. Tämä tulossa oleva "työreformi" jota myös yhteiskunta- tai kasvukykysopimukseksi sanotaan varmistaa sen, että duunarilta tullaan tulevaisuudessakin puristamaan enemmän työtehoa vähemmällä palkalla. Duunarin on kyettävä oppimaan olemaan isäntävallalle solidaarinen. Näin se vanha unelma "vientirauhasta" toteutuu kun punikkien ummehtunut haju vähitellen katoaa työmarkkinoilta kokonaan.

      Tässä työreformissa duunarit pannaan kilpailemaan toistensa kanssa ja kilpailukyvyttömät putoavat pelistä varsin nopsaan pois. Näin tulee uusi aika Suomeenkin. kun vanhat työmarkkina "jäykkyydet" poistetaan.
      Vain sopeutuvat tulevat menestymään tämän työreformin aikana.

      • nippo

        Olen varma, että edellinen kirjoittaja on ensimmäinen, joka putoaa kelkasta, mikäli tuollainen toteutuisi.Näkee että ei ole paljon järkeä annettu. Miten Suomen valtion talouden kävisi. Jos ihmisten palkkoja leikataan, niin saa myös valtio vähemmän verotuloja ja yksityinen kulutus menee olemattomaksi.Siinä saa moni kotimarkkinoilla toimiva yritys luoda lapun luukulle,entä kunnat,kun verotulot pienenee.Haluatko sinä tomppeli,että tänne tulee villit työmarkkinat eli jokainen sopii itse palkkansa. Sillä joka nuolee eniten persettä ja suulain,olisi kovin palkka. Hiljaisemmila olisi huonoin palkka. Aika usein ne nuoleskelijat ja suulaimmat ovat niitä huonoimpia työntekijöitä.Onneksi edes työnantajat eivät halua tuollaista mallia.Ilmeisesti olet joku nuoleskelija, joka ei ymmärrä asemaansa.Onneksi meillä on kuitenkin AKT.Se saattaa olla hyvinkin toista mieltä tuollaisesta mallista. Ei lähtenyt yhteiskuntasopimukseenkaan. HYVÄ


      • TIEDÄN

        Irlanti oli joku vuosi sitten aivan kusessa, pudotettiin palkkoja kerrasta julkisella sektorilla 17 % ja muitakin heikennyksiä tehtiin. Nyt talous kasvaa Euroopan nopeinta tahtia 7 %. Suomessa ei ole tapahtunut riittävän nopeaa romahdusta, vaan pikku hiljaa Suomi kurjistuu. Tämä kilpailukykysopimus ei tule riittämään alkuunkaan, tarvitaan samaa kuin Irlannissa, että Suomi oikeasti pelastuisi. Se merkitsee ikävä kyllä aikamoista laskua ihmisten elintasoon mutta vaihtoehtoa ei ole kun eletään globaalissa maailmassa eli vapaan kilpailun maailmassa. Ennenhän devalvoitiin, olihan sekin elintason laskua kun kaikki tuontitavarat kallistuivat, nyt devalvointi ei ole mahdollista. Kyllä duunarin kulta-ajat on kaukana takanapäin! Ja kohtahan robotit korvaa duunarin.


      • oikke

        Kohtahan lohjalaiset korvaa duunarin heh heh heh.


    • instituutin_paikka

      Nythän sinne Mondin tiloihin mahtuisi sijoittaa pakolaisia (tosin koneet on ensin purettava ja tilat korjattava).

      Voisihan sinne sijoittaa perussuomalaisille pakolaisuutta tutkivan instituutinkin.
      Näillä kun on aika heikot tiedot pakolaisuusongelmasta.

      • EppuNormaali

        Olenko rasisti, omasta mielestäni en vaikka pakolaiset vois laittaa vappuna seinää vasten ja ampua. James Hirvisaaren Lohjan tukiyhdistys no 47.


    • Pyörittäjä

      Ei vielä luovuteta!
      Arvaillaan kuka on tämä rasittava nippo nimimerkin takana oleva henkilö.
      Eli lähti suuressa puhdistuksessa 2009 mitä ilmeisimmin kun on niin katkera.
      Loppujen lopuksi aika pienestä määrästä pitää arvailla ja minulla on aika vahva epäilys yhdestä rasittavasta henkilöstä?!
      Mitä muut on mieltä?

    • RullaatiRullaatiRullaa

      jätän tämän vain tähän: ei oo kuulemma lohjankaan mondi vielä ihan kokonaan sulki, kuulemma siellä vielä rullaillaan, kun ei muualla osata :)

    • Skigu69

      kikkelis kokkelis

    • Loppumikäloppu

      Nyt se on sitten mondi lohja lopullisesti suljettu ja viimeisetkin työntekijät potkittu ulos kortistoon

    • AloittajaLopettaaTämän

      Aha. Viimesetkin rullarit sitten lähti. R.I.P.

    • Kebale
    • Anonyymi

      Jatkuuko Mondilaisten työt vielä pitkääään K-I-R-K-N-I-E-M-E-S-S-Ä ?

      • Anonyymi

        Kiitos kysymästä, jatkuu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      305
      3517
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      252
      1973
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      97
      1414
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1333
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      91
      1285
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      59
      1164
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1024
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      986
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      904
    Aihe