Tynninharjun terveysasema

kyseIevä

Millaista palvelua siellä saa? Onko jokin salainen hierarkia, josta kerran vuosikymmenessä käyvä ei tiedä? Tuleeko asiakkaan puhutella hoitajaa vain, jos hoitaja kysyy jotakin?

Miten suuri etikettivirhe on kysyä lääkärin mahdollista saapumista paikalle? Minut käskytettiin ulos tutkimushuoneesta, kun erehdyin tuollaisen kysymyksen esittämään. Lapsi jäi kahdestaan hoitajan kanssa huoneeseen ja ulos tullessaan hänellä oli lappu mukana. Jouduin sitten jälkeenpäin soittelemaan kyseiselle terveysasemalle kahteen eri otteeseen ja sieltä nyt lähetetään postitse papereita ja lääkäriä jouduttiin vaivaamaan uudelleen ja vaihtamaan lääkkeet.

Muita asiakkaita oli käynnin aikana (40 min) tasan 0 kpl eikä soinut puhelin eikä ollut mitään kriisiä päällä. Hoitajia istui paikalla 1-2.

9

1011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyseIevä

      Nyt selvisi sellainenkin asia, että ko. hoitaja antoi minulle taksinumeron, jonka omavastuu on 32 €. Muutoin omavastuu olisi ollut 16 €. Pyysin hoitajaa kirjoittamaan lapulle taksinumeron ja se on minulla tallessa.
      Kelassa ei tarvittu edes todistusta (jota en paikan päältä edes saanut vaan jota piti erikseen pyytää jälkikäteen), sillä taksin käyttö oli tapahtunut yöaikaan, jolloin julkista liikennettä ei ole. Tämän asian tiesi hoitajakin sillä hän itse sanoi etteivät bussit kulje.

      • Ilma_Lehti

        Soita Iltalehteen. Ne on kiinnostuneita julkisen sektorin työntekijöiden mokauksista.


    • TodellaHuonoPaikka

      Tosi huonoa palvelua!! Jouduin käydä kaksi kertaa kun asuin Vihdissä kuusi vuotta. Eli en todellakaan mikään suurasiakas. Kauheessa kuumeessa ja sormi sijoiltaan menneenä ja kerran kovissa välilevykivuissa. Molemmilla kerroilla jouduin odottaa kun kaikki muut asiakkaat oli palveltu. Esim. 2 tuntia minun jälkeen tullut leikkivä lapsi pääsi ennen minua ja moni muu.
      Minun olisi kuulunut saada taksiseteli vaan kun en osannut kysyä en saanut.
      Välilevyyn en saanut mitään apua vain lääkkeitä jotka ei auta. Eikä lähetetty jatkotutkimuksiin. En pystynyt nukkumaan enkä mitään muutakaan. Ja silti ei mitään tehty.
      Todella huono paikka. Hirvittävän huonot lääkärit ja osaamattomat sairaanhoitajat.
      Onneksi muutin muualle eikä tarvitse enää ikinä mennä tuohon paikkaan. Ei taida tuollakaan alueella kauan riittää niitä oikeita veronmaksajia. Minussa ainakin menettivät yhden hyvän maksajan ja hyvä niin. Onneksi en tuohon kuntaan enää rahoja kanna kun ei sieltä mitään vastinetta rahoille saanut.

    • qfpihqf

      Hoitsut ovat tylyjä varsinkin päivystyksessä. Kysyä ei tosiaan sovi mitään. Se on välittömästi hoitajan aliarvioimista. Heillä on todella paha alemmuuskompleksi. Kannattaakin AINA sanoa, että keskustelen sitten LÄÄKÄRIN kanssa asiasta enemmän, mikäli hoitsut alkavat nokkaviksi. Se provosoi toki heitä entisestään. Mutta eipä heilläkään ole mitään oikeutta olla epäkohteliaita ja suorastaan törkeitä sairasta ihmistä kohtaan! Minä en ainakaan jatkossakaan tule kuuntelemaan kun joku hoitsu heittäytyy nokkavaksi ja tylyksi täysin asiallisia kysymyksiä vastaan. Monesti on muuten selvinnyt, että hoitajat ovat olleet kaiken lisäksi väärässä, kuten siinä mitä eräs hoitaja minulle sanoi: "Ei lääkäreitä kiinnosta" kun minulla oli eräs vakava vaiva. Noh. Kiinnosti sitten kuitenkin ja otettiin ihan sairaalaan sisälle jossa olin useamman vuorokauden! Mutta mikäli olisin nokkavaa "kaikkitietävää" hoitsua kuunnellut niin voi olla, etten tässä tätä kirjoittelisi. Suosittelenkin kaikille lämpimästi ja täysin avoimesti jättämään hoitsujen mielipiteet ja kommentit omaan arvoonsa. Jos on olo, että Lääkärille pitää pistää niin sitä kannattaa VAATIA. Tapaukseni varmasti osoittaa sen kaikille oikein hyvin. Ja tiedän monia muitakin vastaavanlaisia tapauksia jossa Lohjan sairaalassa on nimenomaan hoitajalla ollut ilmeisesti menkat ja täten potilaan henki on ollut vaarassa! Aika sairasta ja epäammattimaista toimintaa. Ja sitten HE ihmettelevät kun heistä puhutaan "vain hoitsuina". Niin. Sitä saa mitä tilaa ja arvostus pitää mielestäni ansaita. Tuolla systeemillä ja tyylillä on turha ihmetellä ihmisten asennetta hoitsuja kohtaan!

      • Juntt

        Olen itse joutunut kolme korostettavaa kertaa arvioitavaksi hoitajalle kun luukulla oleva neitonen päättää kuulunko hoitajalle vai lääkärille siis kolme kertaa sellaisia käyntejä että onneksi älysivät edes kysyä lääkäriltä kun "pommitin",meni hoitajien arviot päin persettä suoraan sanoen.aivan turhaa kierrätystä ja jonotusaikojen pidennystä muille potilaille,minä ajattelen myös muitakin.Ymmärrän kyllä henkilökuntaakin kun "potilailla" on tarve saada sairaslomaa kun "putki päällä" tai ei muuten duunit huvita mutta nekin erottaa ammattisilmällä.En minä siitä valita eräällä käynnillä että olen joutunut odottamaan useita tunteja tikkausta kun verenvuotokaan ei ollut suuri kun tyrehtyi mutta siinäkin meni arvio pieleen.Käsitykseni mukaan ko paikassa käytetään paljon "keikkalaisia",joku oikaisee jos olen väärässä.Se ei tietenkään tarkoita että keikkalainen olisi huono mutta potilassuhde voi olla erilainen kun seuraavana aamuna onkin hoitaja päätoimessaan vaikkapa pääkaupunkiseudulla tai jossain muussa paikallisessa yksikössä.Pääsääntöisesti hoitoa saa mutta joskus täytyy olla "kovana".


    • Mrmootor

      Ihmeellistä että minä olen aina saanut mukavaa ja hyvää palvelua, ja joutunut jopa odottamaankin päivystyksessä, sillä ymmärrän että ihmiset otetaan tärkeysjärjestyksessä lääkärin vastaanotolle. Aina on oltu asiallisia, ohjattu jatkotutkimuksiin, jos on ollut tarvetta. Ja kyllä, käyntejä on useampia. Huvittaa kuunnella aina näitä narinoita, onhan se kauheaa, jos päivystyksessä joutuu odottamaan. Ja jotkut muut jopa pääse edelle...

    • wegsege

      Ei siitä ole kysymys, ainakaan minun kohdallani. Kyllähän sen nyt kaikki tietää, että päivystyksessä joutuu odottamaan varsinkin jos vaiva ei ole akuutti. Tiedän myös, että lääkärit ottavat tärkeysjärjestyksessä potilaita vastaan. Mutta miksi hoitajat ovat tylyjä usein? Se ei tietääkseni liity mainitsemiisi seikkoihin mitenkään eikä oikeuta olemaan jopa röyhkeä!

    • tehostamisen_paikka

      Minulla ei ole ikinä ollut ongelmia tylyn kohtelun suhteen, vaikka olen joutunut asioimaan useita kertoja; en onneksi kovin usein. Suurin ongelma on, että klo 20 lähtee iltaporukka kotiin, ja yövuoro aloittaa. Viimeksi kolme lääkäriä lähti, ja vain yksi tuli tilalle. Ennen vuoronvaihtoa olin kipeän lapseni kanssa ensimmäisenä jonossa, mutta vuoronvaihdon jälkeen jouduimme odottamaan vielä parisen tuntia (sitä ennenkin olimme olleet jo tunnin verran). Sitten kun lääkärille päästiin, lähetettiin saman tien Jorviin.

      Jonot eivät ole työntekijöiden vika, mutta ihmetyttää että ensiavussa tuntuu olevan joutilasta henkilökuntaa samaan aikaan kun päivystyksessä on monen tunnin jonot. Eikö olisi mahdollista, että vierekkäisiltä osastoilta tultaisiin purkamaan jonoja tarpeen mukaan, ja päivystyksestä hoitajat irtoaisivat ensiapuun tarpeen vaatiessa.

    • maijamarja

      Ymmärtääkseni ensiapu kuuluu sairaalapalveluihin ja päivystys kuuluu terveyskeskuksen palveluihin. Itse olen saanut hyvää kohtelua. Voisiko olla niin, että niin metsä vastaa, kun sinne huudetaan? Itse en ole tarvinnut Tynninharjun päivystystä, kuin kerran ja hoitajat pitivät hyvää huolta ja kävivät usein katsomassa. Olin tarkkailussa, eikä yksikään hoitajista ollut tympeä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      305
      3517
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      252
      1973
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      97
      1414
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1333
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      91
      1285
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      59
      1164
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1024
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      986
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      904
    Aihe