Kaataako mediapeli Keskustan vaalivoiton?

Gallupit ovat olleet viimeaikoina Keskustalle suosiollisia. Hyvä niin. Toivottavasti Gallup –suosio jatkuu, sillä työllisyyteen, hyvinvointiin ja valtakunnan tasapuoliseen kehittämiseen tarvitaan osaamista. Erityisen tärkeää olisi olla vaarantamatta Suomen turvallisuuspoliittista asemaa vauhkoontumisella ja seinille hyppimisellä.

Valitettavasti Keskusta ei ole viimeaikoina ymmärtänyt median merkitystä politiikassa. Media voi sangen yllättävästi vaikuttaa vaalien lopputulokseen. Erityisesti juuri porvarillinen media. Keskustallahan ei mediaa tätä nykyä edes ole, kun entiset äänenkannattajat ovat äityneet riippumattomiksi rahavallan edustajiksi.

Gallup –suosion kasvun pysähtyminen ei sinällään ole vaaran merkki, mutta sen sijaan muiden puolueiden kannatuksessa tapahtuneet melko suuret heilahdukset kertovat siitä, että poliittinen kenttä on muutoksen tilassa. Tässä kohtaa medialla on ratkaisijan rooli, tai itse asiassa potkaisijan, sen suhteen mihin päin poliittisen kannatuksen vyöry lähtee, jos on lähteäkseen. Kokoomus ja SDP näyttävät taistelevan siitä, kenen sanoma ikään kuin lähtee Keskustan haastajaksi.

Porvarit hallitsevat median. Hehän sen omistavatkin. Vaikka Keskustan kannatus on korkea, niin itse asiassa se ei välttämättä merkitse yhtään mitään. Viimeaikaiset vaalit ovat osoittaneet, että ennakkosuosikit ovat hyytyneet viimeistään vaalipäivänä. Toisaalta taas on tapahtunut suorastaan käsittämättömiä kannatuksen nousuja, joita ”roknoosit” eivät ole osanneet ennakoida. Jytky taitaa olla viimeisin yllätys. Keskustalla on kokemusta kummastakin median aikaansaamasta lopputuloksesta. Siksi kannattaakin kiinnittää huomio aikaan, jolloin vaalitulos niin kutsutusti seisautti veret. On vaikea kuvitella mitään muuta syytä kuin juuri media näihin vaaleissa sattuneisiin yllätyksiin.

Esimerkiksi Ukrainan kriisi on satanut koko ajan vain porvareiden yhdistettyyn raha- ja vaalipussiin. Keskusta sitä vastoin sai täyslaidallisen osakseen suomettumispuheista ja eri rattailla ajamisesta. Pääministeri ja hänen varjomainen adjutanttinsa ”sotaministeri” sen sijaan esiintyvät kuin pyhä Yrjänä valmiina solmiot liehuen käymään suurta pahaa lohikäärmettä vastaan, jos ei muuten niin ainakin porukalla.

Porvarillisen lehdistön pienet ”peltomyyrät” taas lähes kilvan ovat lyttäämässä Keskustaa milloin milläkin verukkeella. Erityisen suurta hupia on ollut tuoda esiin suomettuminen, maataloustukiaiset ja aluepolitiikka. Oma lukunsa ovat sitten netin porvarilliset ”pikkupellet”, jotka tuskin osaavat lukea, mutta ovat tietävinään jotakin raskauttavaa Keskustan haitallisuudesta.

Median maailmassa on oleellista se, että osaa olla paitsi esillä, niin myös kyky luoda vaikutelmia halutusta lopputuloksesta. Asian osaaminen ja esittäminen on yleensä merkityksetöntä, koska asiantuntijat ovat harvassa. Vain vaikutelma, mielikuva ratkaisee.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Se että tavattiin

        Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
        Ikävä
        26
        4333
      2. Mitä haluaisit

        Sanoa hänelle tällä hetkellä?
        Ikävä
        204
        2311
      3. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
        Maailman menoa
        39
        1846
      4. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

        Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
        Ensitreffit alttarilla
        18
        1654
      5. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

        Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
        Kotimaiset julkkisjuorut
        221
        1640
      6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

        Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
        Maailman menoa
        148
        1285
      7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
        Joensuu
        51
        1144
      8. Hyvin sä olet

        Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
        Ikävä
        56
        915
      9. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

        Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
        Suomalaiset julkkikset
        9
        911
      10. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

        Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
        Maailman menoa
        127
        841
      Aihe