Oletteko menettäneet järkenne?

Haluatteko tuoda ruotsimallin Suomeen näin laajemmin päihdepolitiikassa? Luuletteko, että ihmiset eivät osaa Alkoon mennä? Ja Sinne mennään sitten tiuhempaan ja ostetaan vahvempaa.

Minä huomaan ja huomautan, että teillä päihdepolitiikkaanne luodessanne, ette tunne päihdekäytön rakenteita. Eikä siinä vielä kaikki, Viinaralli varsinkin pääkaupunkiseudulta kiihtyy, kun Tallina on siinä vieressä, sieltä tulee saman tien sitten, jos ei nyt pilvet niin pirit, ekstaasit sun muut.

Päihde politiikka jokseenkin korreloi yleisesti hyväksyttyjä Sosiaali- ja Terveyspolitikkaa, jos joku pilleri ei sovi jollekin, se taas sopii jollekin oikein hyvin. Ei sekään sovi jos ”oikein hyvin sopii.”
Kustannukset on tosiasia. Yleisenturvalisuuteen vedoten ja tasapainoisen yhteiskunnan säilyttämisen, kuin MYÖS SEN KEHITTÄMISEN kannalta ne viinoista saatavat verot tulee myös satsata viinojen haittoihin. Minulla ei tässä suhteessa ole tottumuksieni kannalta jää mistään paitsi, muutaman kerran vuodessa juon, muuten en juo ollenkaan ja se jää siihen yhteen iltaan.
Mennään vikasuuntaan. Se viina ralli sinne veen Viroon tulisi torpata, ei viemällä juomia pois kaupoista. (saisivat hyvä maineisessa kaupassa myydä myös viinejä ja minun puolestani ihan mitä vaan), Virkamiesten armoillako? ja hekö ovat puhtaita pulmusia, ilman mitään omia motiiveita?

Muutoinkin moinen toiminnankielto tappaa monen kyläkaupan. No en asu kylässä, enkä myöskään kauan Suomessa, Viroon vielä vähemmän, ryslandiasta puhumattakaan. Vaikka ennen sitten Keski-Eurooppaan. tällä Pohjolassa on mielenvikaisuutta ja ongelmallisia asenteita ihan liikaa. Homot ja heidän vapautensa nyt täälläkin on trendikkäästi IN, mutta koska tulee muiden kansalaisten vuoro, ettei laeilla rajoiteta syyttä suotta muita kunnollisia Kansalaisia?

Ai niin, tuli yksi juttu mieleen…. käytetäänkö sitä III-olutta yleensä suonesisäisesti? Mitä-häh? :))

-masson.




Keskusta haluaa poistaa keskioluen myynnin ruokakaupoista ja palauttaa sen takaisin Alkoon, selviää puolueen julkistamasta vaaliohjelmasta.

Puoluesihteeri Timo Laaninen vahvistaa asian Uudelle Suomelle ja toteaa, että asia nostetaan esille myös hallitusneuvotteluissa, mikäli gallupkärjessä oleva keskusta on myös vaaleissa Suomen suurin puolue.

– Kyllä se sitä tarkoittaa, Laaninen sanoo.

Keskustan vaaliohjelma julkaistiin eilen myös puolueen verkkosivuilla. Neljää pääkohtaa täsmennetään kutakin edelleen neljällä tavoitteella, joissa viitataan eri puolue-elimien valmistamiin ohjelmiin. Puolueen vuonna 2013 tekemä alkoholipoliittinen linjaus – missä keskioluen rajoittaminen mainitaan – löytyy Vastuunotto-kohdan alta. Myynnin rajoitusta perustellaan alkoholin haitoilla ja niiden aiheuttamilla valtavilla kustannuksilla.

Täyskieltoa keskusta ei aja, vaan jatkossa kaupoissa voitaisiin myydä niin sanottua kakkosolutta, eli alkoholipitoisuudeltaan 3,7-tilavuusprosentin juomia.

– Tämä olisi Ruotsin mallin mukainen, ja kyllä se Ruotsissa on kohtuullisesti tällainen raja toiminut. Siinä mielessä tämä on voimassaoleva puolueen kanta, puoluesihteeri toteaa.

Keskioluen myynti vapautettiin kauppoihin vuonna 1969 ja sen toivottiin muuttavan pontikkakansan juomistottumuksia miedomman oluen suuntaan. Alkoholikulttuuriin muutosta keskusta penää edelleen.

– Hidas kulttuurinmuutoshan se on. Ehkä sitä on jo jonkun verran tapahtunutkin, mutta sitä haluaisimme edelleen vauhdittaa. Lähinnä tämä on julkisen keskustelun paikka ja ennen muuta nuorempiin sukupolviin siinä pitää koittaa vaikuttaa. Me tietysti suurten ikäluokkien edustajat olemme omat tapamme oppineet ja niitä voi olla vaikea muuttaa, Laaninen pohtii.

Keskioluen myynti vapautettiin kauppoihin vuonna 1969 ja sen toivottiin muuttavan pontikkakansan juomistottumuksia miedomman oluen suuntaan. Alkoholikulttuuriin muutosta keskusta penää edelleen.

– Hidas kulttuurinmuutoshan se on. Ehkä sitä on jo jonkun verran tapahtunutkin, mutta sitä haluaisimme edelleen vauhdittaa. Lähinnä tämä on julkisen keskustelun paikka ja ennen muuta nuorempiin sukupolviin siinä pitää koittaa vaikuttaa. Me tietysti suurten ikäluokkien edustajat olemme omat tapamme oppineet ja niitä voi olla vaikea muuttaa, Laaninen pohtii.

Keskustan alkoholipoliittisesta linjauksesta kertoi ensimmäisenä viihdelehti Stara.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JOHTAJAnne

      Alkoholi on edelleen huume!

      • TGHJKLOIUY

        Huume se on edelleenkin.


      • väärä_suunta

        Keskustan Suomi kulkee Ruotsin tietä. Ruotsissa oluen kulutus on siirtynyt kohti väkevämpää olutta, sillä kaupoissa myytävä kakkosolut ei ole Ruotsissa ottanut keskioluen paikkaa vaan ruotsalaiset hakevat oluensa vahvempana Systembolagetista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      28
      2779
    2. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      99
      1419
    3. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      82
      1216
    4. Todellinen brahmani ei koskaan menisi lastentarhaan

      Joku, joka tekee kaikkensa käännyttääkseen vääräuskoiset maailman ”ainoaan oikeaan” uskontoon, kristinuskoon, on kertonu
      Hindulaisuus
      376
      1068
    5. HS haukkuu Pate Mustajärven uuden levyn

      Täytyypä käydä ostamassa se. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010618367.html
      Maailman menoa
      84
      1031
    6. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      102
      940
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      178
      930
    8. Mietin minä sitä vieläkin

      että rakastuitkohan sinäkin minuun silloin. Olin niin sekaisin ja onnellinen pelkästä näkemisestäsi aina....
      Ikävä
      46
      879
    9. En oikeasti välitä sinusta nainen

      Naureskellaan sinulle ja palstajutuillesi kavereitten kesken. Ollaan lyöty vetoakin oletko se sinä oikeasti. Kirjoitat t
      Ikävä
      78
      864
    10. Kohta tulee iso uutinen

      muutama päivä niin kuullaan tästä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      83
      826
    Aihe