friisin suomenhevoset

moiiiiiiiiiiiiiiiiii

Onko joku tulossa friisin suomenhevosten 2015 5 leirille eli se on kenttä-esteleiri olisi kiva etukäteen tutustua kirjoittakaa ihmeessä tänne jos olette tulossa tai jos jollakin on kokemusta kyseisestä tallista kiitos etukäteen:)))

11

2654

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Norppa0.5

      Moi! Onko joku tulossa friisinsuomenhevosten 2016 leirille? Olisi kiva teitää keitä kaikkia tälle leiri 1 on tulossa

    • Hevoshöperö

      En ole tulossa, mutta en ole menossa uudelleenkaan nimittäin en pitänyt yhtään tästä paikasta ollenkaan.

      • harmistunut

        Olosuhteet leirillä tosi alkeelliset; ei peseytymispaikkaa, majoituspaikat aitoissa, joissa ei ole lämmitystä/sähköä taikka mitään hyttysverkkoa oven aukossa, josta ryntää sisää hyttysarmeija joka yö. Aamuisin aamupalaa ei riittänyt kaikille, ei väipalaa taikka iltapalaa..nälkä kurni suolissa koko leirin ajan, ei kunnolla ohjattua ratsastustaa kertaakaan, vaan ratsastelua pihatossa, tai nuorten hevosten "koulutusta". Kyseessä ei siis todellakaan laadukas ratsastusleiri, kuten leiriohjelma yms saattaisi olettaaa. En todellakaan suositteele !


    • LeiriläisenÄiti

      Tyttäreni oli leirillä tänä kesänä - en todellakaan suosittele kenellekään!! Kaikki edellä todettu on totta. Peseytymistilaksi osoitettiin "halli", jossa oli esim hevosen lantaa lattialla, hämähäkin seittiä yms. Suihkun käyttämisen ehtona oli, että sinne mennään pareittain koska lämmintä vettä on rajallisesti - kukaan ei käynyt suihkussa leirin aikana. Hevoset ovat nuoria, kokemattomia ja esim hevosagility on käytännössä 2 vuotiaalla ratsastamista ja sen totuttamista erilaisiin "ihmeellisiin" asioihin. Ratsastukseen tottuneita hevosia oli muutama ja niitä ratsastettiin äänellä sekä pitkillä ohjilla "ne eivät olleet niin tottuneita ratsastamiseen, että niiden piti antaa venyttää kaulaa" eli pitkillä ohjilla. Ei siis todellakaan aloittelijoille sopivaa meininkiä! Hyttyset kiusasivat aitan avonaisen oven vuoksi eikä märkiä vaatteita tai kenkiä saanut mihinkään kuivumaan. Iltapalalla oli jääkaapissa säilytettyä riisipuuroa - nam!! Päätalossa eli vanhassa omakotitalossa oli kioski, josta sai ostaa ylihintaan herkkuja. Leirikirjeestä saa todella kivan kuvan, mutta käytäntö ei vastannut kuvitelmaan.

    • leiriläisenäiti

      Saisikohan kuluttajaneuvonnan kautta jonkun huomautuksen leirinoitäjälle ettei ensi kesänä kenenkään rahat menisi hukkaan?

    • hyvinpettynyt

      Kaikki neljä edellä mainittua kirjoitusta ovat täyttä asiaa.
      Olosuhteet todella alkeelliset kaikin puolin, eikä ruokaa riittänyt kaikille.
      Omistajan käytöskin niin epäasiallista, että ei missään tapauksessa voi suositella kyseistä paikkaa kenellekään!

    • leiriläinen2016

      olin viimekesänä leirillä(2016) kaikki yllämainittu totta. Kävimme suihkussa hevostenpesupaikassa. Suihkuun pakotettiin. Päivän aikana luvattiin 2h ratsastusta ja lisäksi nuortenhevosten koulutusta. Meillä oli monena päivänä niin että oli 2 ryhmää toiset ratsasti 30min ja toiset 30min, jonka jälkeen oli sitä nuortenhevosten"koulutusta" joku 1h. Menin alkeisesteleirille ja sielä ei ees mitään esteitä hypitty, paitsikerran. Sivuilla ja leirikirjeessä luki että koulutetut ja taitavat hevoset... Minun hoitohevonen oli oikea tynnyri joka ryntäsi esteidenläpi ja pukitteli maastossa. Sielä oli huonot olosuhteet, ei sisävessaa, ei kulkevaa vettä nukkumapaikkoihin. Hevosten "pihatto" oli vanha navetta, jonka lattia oli täynnä hevosen paskaa. Viikolla tuli eläinlääkäri tuli tekemään ultraäänitutkimusta parille hevoselle. Yksi leiriläisitä joutui mennä pitämään häntää että eläinlääkäri saisi tehtyä tutkimuksen. Hevosten satuloita vaiheltiin keskenviikon. Ei ollut omia harjojahevosille. Kavioita ei puhdistettu. Suitsista ei oltu varmoja mitkä sopii kenellekkin... Omistaja lähti raveihin Viroon, ja joku nainen tuli pitämään leiriä loppuviikoksi, mistä ei ilmoitettu missään mitään. Luvattiin hevosalan opiskelioita avustajaksi... Avustajat olivat vielä 7-9luokkalaisia.

      Luulin että olin huonbolla leirillä vuonna 2015 mutta tämä oli kaiken huippu! uudestaan en menisi vaikka maksetaisiin.

    • leiri2016

      Tämä leiri oli siis ihan kauhea. Siellä ei saatu ruokaa aina kun oli nälkä ja tallin omistajan käytös oli erittäin huonoa. Hevosten kanssa jouduttiin odottamaan satulat ja suitset päällä kärpäsiä ja paarmoja täynnä olevassa pihatossa 2h koska omistaja itse oli kahden leiriläisen kanssa menossa kärryillä. En koskaan halua enää tuonne!!!

    • Suokkifan

      Moni asia niin kuin ed. mainittu, mutta minun mielestä ruoka oli hyvää, sen osin, mitä se toinen teki. Taisi leipoa omaa leipääkin? Joka oli muuten hyvää, mun mielestä.
      Hevosten kanssa tekemiset oli aika persiistä, samoin "opiskelu". Omistajan käytös järkkyä.
      Leiriläiset joutu avustajineen tekeen kaiken ja omistaja piti kovin "omaa aikaa"
      En menis uudelleen!

    • Anonyymi

      Hei oisko kellään jakaa lisää kokemuksia friisistä?

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe