tynnyripommit

fgjgffghhgf

Katsoin juuri BBC:n haastattelua, jossa taas kerran tynnyripommit nostettiin kaiken keskukseksi.

Medialla on tarkoitushakuinen kampanja saada ihmiset luulemaan kyseessä olevan jonkinlainen erityisen tuomittava ja paha ase. Jotain, mitä verrataan kaasuhyökkäyksiin tai vastaavaan. Jotain millä saadaan Syyrialaiset näyttämään erityisen pahoilta.

Tynnyripommeja käytetään sen takia, kun varsinaisia pommeja on vähän.
- Tynnyripommien tuho ei ole yhtään sen suurempaa kuin vastaavan latauksen omaavan tavanomaisen pommin.
- Tynnyripommi ei aiheuta yhtään sen enempää vahinkoa siviileille kuin se, että käytettäisiin tavallisia pommeja.
- Tynnyripommien tuho on hyvin minimaalinen, jos sitä verrataan rypälepommeihin, joita Yhdysvallat käyttää Irakissa, Afganistanissa jne.
- Tynnyripommeja tiputetaan helikopterista, ne ovat kohtuu tehokkaita, tarkkoja ja niillä saadaan tuhottua se rakennus, joka on tarkoitus tuhota (eli eroa tavalliseen pommiin, joita liittouma käyttää ei ole)

Miksi ihmeessä sitten näihin on tartuttu niin voimakkaasti?

Syy on siinä, että Yhdysvallat tai liittouma eivät käytä tällaista aseita (koska heillä on ihan tarpeeksi tavallisia pommeja), ainoastaan samanlaisia aseita. On ollut todella tarkoitushakuista leimata ase, jota ainoastaan vastapuoli käyttää, vaikka itse käytetään paljon tuhoisempia aseita.

9

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • >Tynnyripommeja tiputetaan helikopterista, ne ovat kohtuu tehokkaita, tarkkoja ja niillä saadaan tuhottua se rakennus, joka on tarkoitus tuhota (eli eroa tavalliseen pommiin, joita liittouma käyttää ei ole)

      Koska tynnyripommit pudotetaan matalalta ja ne ovat kooltaan ja muodoltaan sellaisia etteivät ne läpäise rakennusten kattoja, ne ovat tehottomia rakennuksia vastaan.

      Mutta sirpaloituvalla latauksella, kaasulla tai fosforilla ladattuna ne ovat erittäin tehokkaita suojautumatonta siviiliväestöä ja kapinallisia vastaan.

      Tynnyripommit ovat tehokkaita esimerkiksi pakolaiskeskuksia, kouluja yms. vastaan joita Assad tuhoaa.

      • BigBoom12

        "Koska tynnyripommit pudotetaan matalalta ja ne ovat kooltaan ja muodoltaan sellaisia etteivät ne läpäise rakennusten kattoja, ne ovat tehottomia rakennuksia vastaan."

        Tämä riippuu räjähdysaineen määrästä, mutta oletettavaa on, että tynnyripommiin ei voi laittaa räjähdysainetta loputtomia määriä, koska ne tiputetaan helikopterista suht matalalta muuten räjähdys vie mennessään sen helikopterinkin.

        Helikopteri ei voi tiputtaa pommia myöskään liian korkealta, koska se on perinteistä pommia paljon epätarkempi.


      • kirjautuminenkatosKOH

        Juup.
        Lisäksi sikäläisten talojen katot näyttäis olevan kivirakenteisia/savittiltä/betonia.

        Tynnyripommit on vähän niinku porotsenkkuran passit. Ihan jees, kunhan niiden käyttötarkoitus ei ole väärä.


      • gkggkkcc

        Tynnyripommit ei ole yhtään sen tuhoisampi siviilejä kohtaan kuin tavanomaiset pommit. Tynnyripommiin ei saada mitään sellaista tuhovoimaa lisää, mitä tavanomaisesta pommista ei löytyisi vaan päin vastoin.

        Mitä kattoihin tulee, niin täyteen ahdettu tynnyri, joka tiputetaan 50m korkeudelta, menee heittäen läpi tiilikatosta. Kattoterassit on toinen juttu ja sitä alhaalta tiputetu tynnyri ei välttämättä läpäise. Jos räjähdettä on tarpeeksi, niin sillä ei ole merkitystä vaikka se olisi rakennuksen ulkopuolella, se tuhoaa rakennuksen.

        Pääpointi oli kuitenkin siinä, että mediassa tynnyripommista leivotaan jotain sellaista mitä se ei ole ja tämä leipominen on täysin tarkoitushakuista.

        Media yrittää antaa kuvan, että sotimiseen rakennettujen pommien käyttäminen on OK (mitä Yhdysvallat ja liittouma käyttää), mutta köyhän miehen pommien käyttäminen olisi erityisen väärin ja tuomittavaa.


      • BigBoom12

        Käyttävät tynnyripommeja, koska niitä on helpompi valmistaa saatavilla olevasta rojusta, jossain nyrkkipajassa. Perinteiset pommit vaativat paljon hienompia laitteita ja valmistustekniikoita.

        Tynnyripommi lienee pommi johon on tungettu tynnyrin sisään ihan mitä tahansa saatavilla olevaa räjähdys ainetta. Tynnyreitä käytetään, koska niitä on kaikkialla ja ne ovat halpoja.

        Tynnyripommeja mustamaalataan ilmeisesti senkin takia kun nyrkkipaja verkosto niiden rakentamiseen on luotu taito leviää helposti myös terrori järjestöjen käyttöön. Tynnyripommi nyrkkipajojen pommittamin on paljon vaikeampaa kuin perinteisten ammustehtaiden.


      • "Barrel bombs, which are banned by international law, are crudely made containers filled with nails, metal shrapnel and explosive material that are dropped from low altitude."
        Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2813828/Harrowing-video-shows-scene-bloody-devastation-Syrian-army-drops-two-banned-barrel-bombs-refugee-camp-killing-75-people.html

        Eli pommi on kiellettykin näköjään.
        Mutta se on säälittävää assadin porukan taholta että lentävät helikopterinsa keskelle pakolaisleiriä ja tiputtavat pommin sinne harkiten ja tahallaan.


      • Älkää laittako tynnyripommihakua kööklessa, jos ette halua järkyttyä Assadin aikaansaannoksista.


      • BigBoom12
        sotilaspassi kirjoitti:

        "Barrel bombs, which are banned by international law, are crudely made containers filled with nails, metal shrapnel and explosive material that are dropped from low altitude."
        Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2813828/Harrowing-video-shows-scene-bloody-devastation-Syrian-army-drops-two-banned-barrel-bombs-refugee-camp-killing-75-people.html

        Eli pommi on kiellettykin näköjään.
        Mutta se on säälittävää assadin porukan taholta että lentävät helikopterinsa keskelle pakolaisleiriä ja tiputtavat pommin sinne harkiten ja tahallaan.

        "Mutta se on säälittävää assadin porukan taholta että lentävät helikopterinsa keskelle pakolaisleiriä ja tiputtavat pommin sinne harkiten ja tahallaan."

        Tynnyripommien tiputtaminen pakolaisleiriin oli muistaakseni kosto isku siitä kun kapinalliset tekivät itsemurha iskun useaan päiväkotiin ja kouluun, jossa tarkoituksena oli tappaa niin monta alle 10 vuotiasta Assadin alaviitti heimoon kuuluvaa lasta kuin vain mahdollista.

        Vittumaisena pikku autistina en kyllä ymmärrä mitä eroa siinä on käytetäänkö tynnyripommia vai tavallista ihan samalla tavalla ne aiheuttavat tuhoa. Ainoa ero on se, että tynnyripommeja pystyvät valmistamaan köyhätkin tavallisia ei.


    • hjhfgnxcc

      Uutisointi on kyllä hiukan ...hmm...mielenkiintoista.

      Assadin väitetyt hirmuteot nostattavat isoja otsikoita, mutta vastapuolen hirmuteoista vaietaan.

      Kaasuiskun jälkeen kansainvälistä tutkijaryhmää kiellettiin ottamasta kantaa kuka oli iskun tekijä ja iskua käytettiin perusteena, miksi Yhdysvallat voisi alkaa pommittamaan Syyriaa (se kaatui ulkomaiden painostuksen edessä, mutta oli lähellä). Kun tutkijat pääsivät lopulta puhumaan, niin selvisi, että tekijänä oli ollut kapinalliset. Yhdysvallat oli tiennyt sen alusta asti ja on täysin mahdollista, että he jopa olivat siinä jollain tavalla mukana Saudi-Arabian kanssa.

      Kristityt ja muut uskonnolliset vähemmistöt ovat Assadin puolella ja syy on se, että kyseinen herra on ainoa este ääri-islamistien etniselle puhdistukselle. Tämäkin asia yritetään vaientaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      136
      1593
    2. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1182
    3. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1180
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      80
      1064
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      882
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      799
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      90
      774
    8. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      78
      772
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      73
      704
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      136
      665
    Aihe