Vapaakirkko tarvitsee rahojasi

Annarahaa

Miljoonaprojekti Tampereella on tehnyt merkittävän loven kirkon kassaan näköjään. Siksi Vapaakirkon työntekijäkoulutus tarvitsee maksavia opiskelijoita rahoittamaan riskisijoituksen. Myös pelkät maksajat kelpaavat:

"PS. Jos opiskelu ei ole ajankohtainen sinulle tässä vaiheessa, voit tulla mukaan myös tukemalla opistoa taloudellisesti - jo kympillä kuussa on merkitystä! Lue lisää täällä."
http://www.teologinenopisto.fi/?x118281=259382

20

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kankkulankaivo

      Älkää hyvät ihmiset antako pippuriakaan tuohon soppaan. Maksakoot korkeista palkoistaa ne, jotka ovat sopan keittäneet. Vaikka, tuskin maksavat, eivätkä maksakaan. Parempi on tukea oman seurakunnan työtä.

      • Tervemenoa

        Eikös nuo rahat kerätä Suomen teologisen opiston opiskelijoilta, tai sitten heidät määrätään kiertämään ympäri Suomea pistämässä itsensä likoon rahankeräyspuuhissa. Näin olen ymmärtänyt. Suomen teologista opistoa kai sinänsä ei muuhun juuri tarvitakaan, muuta kuin keräämään osinkoa sisäpiirille.

        Paras juttu oli, kun Suomen teologisessa opistossa itkettiin julkisesti talouden huonoa tilaa ja opiskelijat pistettiin suomirundille kerjäämään rahaa. Samaan aikaan läskit johtajat teki miljoonakauppoja Tampereella jostain järjettömästä kerrostalosta. Yli 4 miljoonaa euroa löytyi nopeasti ja kymmeniä tuhansia meni pelkälle konsultille, joka soitti puhelimella Tampereen kaupungille. Suomen teologinen opisto taas joutuu säästämään salaatista.

        "Saatte lisää salaattia, kun ootte keränny tarpeeks rahaa"


      • Yleinen taloustilanne on maassamme aika heikko, kuten tiedämme, ja valtio on leikannut useammin kuin kerran reilusti osuuksiaan kansanopistoilta. Tämä on aiheuttanut taloudellista ahdinkoa myös muualla, kuten vaikkapa helluntailaisten Isossa Kirjassa, joka on myös kansanopisto.

        Vapaakirkko on sitten jonkinverran tullut vastaan, niin että opiston toiminta on ylipäätään voinut jatkua leikkauksista huolimatta, toki pyritään säästämään myös opistolla, mm. lomautuksia on ollut. Minusta saatiin ihan ok ruokaa opistolla, vaikka jotkut opiskelijat siitä hieman valittikin. Monissa maissa kärsitään nälkää, niin minusta ei ole niin iso asia jos ei saa aina vaikka salaattia. Tuo Tampereen projekti on budjetoitu. Ennen kuin Santalan maita myydään (en tiedä myyvätkö minkä verran ja milloin, mutta kuullut olen, että myyvät ainakin jonkinverran) budjetin pitää pysyä suunnilleen kaavailluissa raameissa.


      • näinonn
        jmmikkonen kirjoitti:

        Yleinen taloustilanne on maassamme aika heikko, kuten tiedämme, ja valtio on leikannut useammin kuin kerran reilusti osuuksiaan kansanopistoilta. Tämä on aiheuttanut taloudellista ahdinkoa myös muualla, kuten vaikkapa helluntailaisten Isossa Kirjassa, joka on myös kansanopisto.

        Vapaakirkko on sitten jonkinverran tullut vastaan, niin että opiston toiminta on ylipäätään voinut jatkua leikkauksista huolimatta, toki pyritään säästämään myös opistolla, mm. lomautuksia on ollut. Minusta saatiin ihan ok ruokaa opistolla, vaikka jotkut opiskelijat siitä hieman valittikin. Monissa maissa kärsitään nälkää, niin minusta ei ole niin iso asia jos ei saa aina vaikka salaattia. Tuo Tampereen projekti on budjetoitu. Ennen kuin Santalan maita myydään (en tiedä myyvätkö minkä verran ja milloin, mutta kuullut olen, että myyvät ainakin jonkinverran) budjetin pitää pysyä suunnilleen kaavailluissa raameissa.

        Tiedoksesi, että Santalan parhaat metsät ja maat on myyty Tamperetta varten jo pari vuotta sitten ja halvalla meni.


      • näinonn kirjoitti:

        Tiedoksesi, että Santalan parhaat metsät ja maat on myyty Tamperetta varten jo pari vuotta sitten ja halvalla meni.

        Voi olla että on jo myyty osa. En ole perillä kuvioista tarkemmin, enkä vastaa asiasta. Kuulin että viime syksynä kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen sanoi jotenkin että Santalan kaavoitus etenee, mutta ennen kuin rahat saadaan käyttöön, täytyy noudattaa budjettikuria. Uskon, että ovat asian miettineet ja perustelleet.


      • suomenkabareeopisto

        jep..kun maat on myyty ja johtajille alkaa ilmaantua uusia autoja talon pihaan, romahdus on edessä. Budjettikuri kai koskee vaan santalan opiskelijoita lisälahjoitusten muodossa, vai? better say no more.


      • Publikaani
        näinonn kirjoitti:

        Tiedoksesi, että Santalan parhaat metsät ja maat on myyty Tamperetta varten jo pari vuotta sitten ja halvalla meni.

        Jep todella halvalla meni. Talonpoikaisjärkeä ei myyjillä ollut ollenkaan. Ainut ,jolla sitä oli, niin ostaja Kone Oy:n Antti Herlinillä sitä oli. Perusti n. 2vk:a ennen Vapiksen kesäjuhlia ja vuosikokouksen myyntipäätöstä uuden firman ostosta varten, joten oli sen verran edukas ostos, että sekin kannatti tehdä. Mutta hänhän onkin talonpoika ja myös järjellä varustettu. Tämä firman rekisteröinti ja rek.pv. löytyy netistä. Metsähehtaari ei maksanut muutakuin n. runsas 4500ekee/ha. Hyvä puustoisessa metsässä oli jopa puutakin, ettei käenkään ole tarvinnut selällään mättäällä kukkua. Tutkittuani netistä tämän firman kaupparekisteriin merkityn rekisteröinti pv:n, niin asia paljastui itselle heti, että metsäkaupat oli tehty/sovittu etukäteen. Siinä Vapiksen nappulaliigan näppejä poltti reilu 2:n miljoonan eken kauppasumma, joka oli kyllä naurettavan alakanttiin/ha. Siinä meni Braxènin Vapaakirkolle testamenttaama perintö kuin mopen pep....un. Ja tämä sama nappulaliiga kuvitteli kaavoittavansa rantatontit ja myyvänsä niitä huippuhintaan. Mutta kas,kas, asian eteneminen onkin pökännyt ja nyt onkin pajatso tyhjä. Laitetaankin kerjuukirjeitä vapiksen jäsenistölle harva se viikko. Viimeisin oli kun hoksasivat, että Treen pilvenpiirtäjä-hanke tarvitsee huonekalutkin. Tällä nappulaliigalla on pallo pahasti hukassa ja hätä kädessä. Vielä nähdään tästä näytelmästä monta mielenkiintoista osiota.


    • ttttrerere

      kysykää jalovaaralta sillä on jemmassa jo kerättyjä roposia

    • Uskovain

      Älkää ny p....le rahojanne mihkään tuollaiseen laita. Oikeampi osoite vaikka allekirjoittaneelle niin voin pistää ne maksullisiin naisiin ja viinaan. Varmasti hyödyllisempi kohde..

      • normitiistai

        Myöhästä. Huoriin ja viinaan meni kaikki. Paitsi että huorat eivät olleet tyytyväisiä ja palauttivat rahat jotka meni sitten viinaan ja huumeisiin.


      • tarkanpelinajat

        Pelatkaa mieluummin uhkapelejä rahoillanne. Voitte jotain voittaakin.


    • toinen.Buplikaani

      Ei tipu rahhaa, ei kymmenyksiä, eikä kirkollisveroja.

    • vappaarikollinen

      Nyt rakkaat vapaakirkolliset veljet ja sisaret lottokupongit vetämään!

    • jari-pekka--65

      Olen huomannut saman. Eräs läheinen liittyi vapaakirkon jäseneksi ja heti posti alkoi tuomaan jos jonkinlaisia rahankerjuukirjeitä. No nyt tuli itse omin silmin todettua se, että uskonnollisuus pyörii voimakkaasti rahan ympärillä.

      • Enmaksa

        Joo, nuo kerjuukirjeet liittyvät aina vapaakirkon kansanopistoon eli teologiseen opistoon, joka on muuttanut Tampereelle. Oliskohan ensin pitänyt laskea kustannukset ja vasta sitten rakentaa.


      • uiphnuipny89p

        Meille opetettiin vanhustyössä allekirjoituttamaan perintöoikeus Vapaakirkolle vähän ennen h-hetkeä. Kaavaketta käytiin läpi pitkään ja huolella. Näin se homma pyörii.


    • myrskyäää

      jaaha meni tähän vapaakirkossa onneks lähin pois sittenkin mä huomasin tän raha homman siellä ja hankkeita vaan......ei tipu multa rahaa!!

      • ihmetyttää

        Miksi keskustelet itsesi kanssa?


      • Enmaksa

        En tiedä mitä tarkoitat. Vastasin Jari-pekka--65:lle. Ei hetken rauhaa, kun jo uutta keräystä entisten päälle, kun laskelmat menneet joillakin metsään. Raamattukin käskee ensin laskea kustannukset ja vasta sitten rakentaa tornin. On oikeitakin kohteita, vaikkapa evankeliointi tai sairaat lapset.


    • pasi.kuskaa

      Pikkanen kassa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      247
      2419
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      177
      1536
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1386
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1103
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1099
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      980
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      977
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      875
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      700
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      699
    Aihe