Vapaakirkko lähestyy Islamia: yhteinen Jumala

VapaaIslam

" MAAILMAN TOIVO

Aikamme ehkä kuuluisin seurakuntaihminen Bill Hybels perusti muutama vuosikymmen sitten kaveriporukan kanssa Willow Creek -seurakunnan Chicagoon. Hän korostaa sitä, että paikallinen SEURAKUNTA ON MAAILMAN TOIVO. Tuolla vakaumuksella ja asenteella heidän istuttamansa seurakunta kasvoi tuhansiin.

Koska mekin hänen laillaan uskomme SEURAKUNTAAN...

Kun Jeesus sanoi, että hän rakentaa ekklesiansa, on siinä vahva kaiku Jumalan itsensä ohjaamasta ja hänen yhteyteensä kutsutusta joukosta, joka nousee merkityksessä lähes Jumalan valtakunta -ajatuksen tasolle."
-Suomen teologisen opiston rehtori, Simo Lintinen (Vapaakirkon työntekijäkoulutus)
http://www.teologinenopisto.fi/?x118281=260111

Lintisen ohjaama joukko ihmisiä on merkitykseltään Jumalan valtakunnan tasolla jo nyt. Lintisen versio jo olemassaolevasta Jumalan valtakunnasta on täynnä ihmisyyttä:

"Siinä on laajaa yleispätevyyttä ja luomisessa tarkoitettua ihmisyyttä."
-Suomen teologisen opiston rehtori, Simo Lintinen (Vapaakirkon työntekijäkoulutus)
http://www.teologinenopisto.fi/?x118281=260111

Löydä sisäinen ihmisesi jo nyt. Se käy Suomen teologisen opiston kautta. Sinun pitää tosin alistua olemaan ymmärtämätön raamatunlukija, sillä vain Lintinen voi sitä oikein ymmärtää. Onhan hän myös sanonut, että ei milloinkaan keskustele alempiensa kanssa:

"Jeesus ei myöskään perustanut Tooran lukupiirejä, jotta kaikki saisivat saman ymmärryksen tekstien kerrostumista ja merkitysvivahteista."
-Suomen teologisen opiston rehtori, Simo Lintinen (Vapaakirkon työntekijäkoulutus)
http://www.teologinenopisto.fi/?x118281=260111

Perään vielä varoituksen sana Suomen teologisen opiston rehtorilta. Älä ryttyile, tai tulee turpaan:

"Sanalla sanoen: hän hyökkäsi pahan voimia vastaan, tulivat ne sitten esiin pinttyneinä uskonnollisina rakenteina, valtapyrkimyksinä tai suorastaan pahojen henkien mielivaltana ihmisiä kohtaan."
-Suomen teologisen opiston rehtori, Simo Lintinen (Vapaakirkon työntekijäkoulutus)
http://www.teologinenopisto.fi/?x118281=260111

Vapaakirkon idoli ja uusi messias Bill Hybels puolustaa Koraanin sanomaa. Hän myös tapaa kutsua upeaan tuhansista jäsenistä koostuvaan seurakuntaansa toisinaan imaamin opettamaan. Hybels on myös allekirjoittanut manifestin Islamin ja kristillisyyden yhteisestä Jumalasta (tästä mainittu aiemmin

""There are some Americans and some Christians spreading rumors and half-truths that the Koran encourages violence," Hybels told his congregation Saturday. "Well, you take some stuff out of context and we've got major problems.""
http://articles.chicagotribune.com/2001-10-12/news/0110120236_1_holy-war-islamic-center-christianity-and-islam

Tässä Vapaakirkon ja Islamin näkemykset yhdistyvät kalifaatin muovautumisessa, sisäisen ihmisen löytymisessä ja jumalan valtakunnan pakottamisessa inhimillisin toimin sen mukaan, minkä mielipiteen on Raamatusta sattunut muodostamaan. Oikea mielipide on Lintisellä, tai muuten...

"sen elämää ohjaa Jumalan ilmoitettu tahto ja sisäinen alkuperäinen ihmisyys."
-Suomen teologisen opiston rehtori, Simo Lintinen (Vapaakirkon työntekijäkoulutus)
http://www.teologinenopisto.fi/?x118281=260111

Koraani 9:33. "Hän {Allah} on lähettänyt lähettiläänsä {Muhammadin} tuomaan johdatuksen ja totuuden uskonnon (islamin) saattaakseen sen voittamaan kaikki muut uskonnot, vaikka se on vastoin vääräuskoisten (monijumalaisten, pakanoiden, epäjumalanpalvojien ja ateistien) tahtoa"

14

1117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tervemenoaa
    • hmmmm

      No siis islam on ikäänkun kristinuskon harhaoppia

    • "Lintisen ohjaama joukko ihmisiä on merkitykseltään Jumalan valtakunnan tasolla jo nyt."
      Tuossa pitäisi olla Lintisen tilalla "Isän Jumalan, Jeesuksen Kristuksen ja/tai Pyhän Hengen". Muuten olen tulkinnastasi samaa mieltä.

      "Jumalan valtakunta on täynnä ihmisyyttä."
      Minusta ihan hyvä ajatus, mutta se täytyy ymmärtää mielestäni oikein. Jumalan valtakunta koostuu ihmisistä, joita Jumala hallitsee. Ei ole kyse maantieteellisestä alueesta, vaan niistä, jotka uskovat Herraan ja seuraavat hänen opetuksiaan. Ihmisyyden arvosta kertoo myös inkarnaatio, Jumalan syntyminen ihmiseksi.

      "Sanalla sanoen: hän hyökkäsi pahan voimia vastaan, tulivat ne sitten esiin pinttyneinä uskonnollisina rakenteina, valtapyrkimyksinä tai suorastaan pahojen henkien mielivaltana ihmisiä kohtaan."
      Tässä ei puhuta Simosta, vaan ihan historian Jeesuksesta evankeliumitekstien pohjalta.

      "Jeesus ei myöskään perustanut Tooran lukupiirejä, jotta kaikki saisivat saman ymmärryksen tekstien kerrostumista ja merkitysvivahteista."
      Kyse on jälleen historian Jeesuksesta. Simo kritisoi tässä käsittääkseni osaa nykyistä akateemisesta teologisesta tutkimuksesta, joka on aika usein elämälle vierasta eikä edistä aina välttämättä kristinuskon asiaa.

      Viittauksen Koraaniin eivät nouse Simon teksteistä. Olen silti samaa mieltä, että on Hybelsilta ja Willow Creekiltä aika erikoinen veto. John Piperin kanssa olisin itse varmaan tässä enemmän samoilla linjoilla jos olisin jenkeissä. En koe että koskee sillä tavoin itseäni, kun ei ole Hybels minulle, eikä kenellekään muullekaan tuntemalleni vapaakirkolliselle messias. Idoli/esikuva saattaa kyllä joillekuille olla, siinä olet ehkä ihan oikeassa, ei kuitenkaan itselleni. Ja luultavasti aika harvalle vapislaiselle.

    • Hälytys

      "...Sinun pitää tosin alistua olemaan ymmärtämätön raamatunlukija, sillä vain Lintinen voi sitä oikein ymmärtää. Onhan hän myös sanonut, että ei milloinkaan keskustele alempiensa kanssa."
      Hmm. Näinkö Jeesuskin toimi? Olisi ollut vähänlaisesti juttukumppaneita. Jo tällä laisumalla pitäisi hälytyskellojen jo soida ja kovaa.

    • kyseleviä-uskovia---

      Simo Lintinen sai äkkikutsun pois ajasta. Haimasyöpä oli levinnyt muihin sisäelimiin, ja vain kuusi viikkoa taudin löytämisestä hän oli jo poissa. RIP.

      Monille on herännyt monia kysymyksiä? Mies parhaassa työvireessä? Uusi unelma toteutunut: Raamattukoulu ( kallis investointi) keskellä maata, Tampere. Teologian tohtoritutkinnot meneillä Åbo Akademissa... Jne.

      Moni kysyy, miksi? Eikö Jumala enää tarvinnut häntä? Vai oliko päinvastoin?

      Tiedetään, että monelta taholta häntä varoitettiin torontoilmiön vaaroista. Häntä kehotettiin tarkistamaan linjaansa Raamatun Sanalla. Moni vapaakirkkolainen oli huolissaan hänen linjauksestaan. Ajatumisesta sivuraiteille, uusiin virtauksiin.
      Mksi tarvittaisiin mm. New Wine oppeja? Eikö Raamattu ja Jeesus riitä?

      Lainaus eräästä muistokirjoituksesta:

      "Lintinen oli hollantilaisen Tyndale Thelogical Seminaryn johtokunnan jäsen ja kuului oppilaitoksen akateemiseen jaostoon. Hän oli Evankelisten vapaakirkkojen kansainvälisen liiton (IFFEC) teologisen komitean jäsen. Hän teki useita koulutusmatkoja Himalajan Vapaakirkon työntekijäkursseille.

      Lintinen kuului Suomen New Wine –verkoston johtotiimiin ja oli vuodesta 2003 alkaen Himoksella kesäisin järjestettyjen New Wine -tapahtuminen keskeisiä toimijoita."
      __________________________________________________________________________

      Uskovat saava kysyä. He saavat arvostella, jopa johtajiaan, Raamatun sanalla. He saavat valvoa ja rukoilla. Heidän on käsketty koetella kaikki. Kukaan ihminen, johtja, teologi - ei ole koettelun ulkopuolella. KAIKKI on koeteltava.

      Jos Jumala näkee, että joku valtaa käyttäen on eksyttämässä Jeesuksen Kalliilla verellä ostettuja lampaita? Jos joku viettelee, on itse eksynyt, ja eksyttää muita?
      Mitä tästä?

      Kukaan ei voi lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa. Jumala päättää. Mutta kun Jumala tekee pikaisia päätöksiä, ihmiset kysyvät, mistä oli kysymys?

      Mitä Jumala meille tällä opettaa?

    • samaa--mieltä

      Kyllä. kyselyä nousee.

      • svkl

        Minä Vapaakirkollisena en enää tiedä mitä linjoja hyväksytään ja mitä ei. On kovin hämmentävää ja keskustelua Viikkolehteen saa näköjään odotella!!


      • kdhfbu765

        "Keskustelua Viikkolehteen" :DDDDDDDDDDDDDDDDD


      • Tilannearvio

        Vastauksia ei tule, koska Vapaakirkon johtohahmot ja vaikutusvaltaiset tyypit ovat olleet syvällä torontolaisuudessa jo 90-luvun puolivälistä asti.

        Torontolaisuutta vastutamaan ovat nousseet maamme hengellisesti vakaalla pohjalla olevat vastuulliset tahot. Sen takia torontolaisuudella on onneksi yleisesti ottaen huono maine. Miten Vapaakirkon torontolaishenkinen johto toimii tässä tilanteessa? Se yrittää pitää matalaa profiilia ja puhua kaikesta muusta. Syntiä ja eksyneisyyttä ei voi kuitenkaan piilotella ikuisesti. Kaikki piilotettu tulee esiin.

        Vapaakirkon johto kannattaa torontolaisuutta. Miksi se ei sitten nouse avoimesti lehdissään ja muualla puolustamaan sitä? Se tietää olevansa heikoilla. On niin paljon vahvaa todistelua siitä, että torontolaisuus on eksytystä ja S.a.atanasta eikä Jumalasta. Vapaakirkon johto ei halua saada julkista mainetta eksytyksen kuten torontolaisuuden kannattajana. Se ei halua, että Vapaakirkosta alkaisivat erota ne, jotka eivät kannata torontolaisuutta. Johto ei kuitenkaan halua myöntää tekemiään raskaita syntejä, laumansa johtamista eksytykseen. Johtohenkilöt eivät halua katua ja kääntyä. Lopputulos on siis selvä: Vaikeneminen.

        Jumalan edessä mikään ei kuitenkaan jää piiloon. Jokaisen teot tullaan punnitsemaan. Jos katumusta ei löydy, voiko lopputulos olla muuta kuin surullinen?

        Raitishenkiset, Raamattuun ja Jeesukseen turvaavat vapaakirkkolaiset tulevat tekemään omat ratkaisunsa tilanteen perustella. Tälläinen meno ei vetele. Nousee tarve tehdä jotain. Jeesuksen seuraaja ei voi olla hiljaa, kun näkee eksytyksen ja vääryyden vyöryvän eteenpäin!


    • seuraa-jeesusta---

      Ei huoli liikaa oootella. Kannattaa lukea Raamattua, seurata Jeesusta! Ei juosta ihmisten perässä! Niin usko pysyy, eikä eksytyksiä tartte sihdata!

      Kauan Jeesusta seurannut!!!

    • epäilijä

      uskovana mutta ei vapaakirkkoon kuuluvana olen huomannut että moni 8ainakin tamperelainen) sokeasti ihailee Lintisiä, molempia.
      Itselle on aina tullut "outo olo" kuunnellessani kehuja.

      • Ruubeni

        Meillä, varsinkin vapaitten suuntien kristityillä, on yksi selvä heikkous. Monta kertaa mennään niitä isiemme ja äitiemme latuja ja tapoja noudattaen kuin rutiinilla uskonelämässä. Niin menin minäkin , nojaten vahvasti isän mielipiteisiin. Sitten tulikin uusi vaihe elämässä, kun isäni kuoli ja jouduinkin muodostamaan oman käsitykseni ja mielipiteeni ihan itse. Aluksi tunsin syyllisyyttäkin moisesta arvostelemisesta, mutta koska se mielipide olikin linjassa Raamatun kanssa, niin olenkin pikkuhiljaa vapautunut moisesta taakasta. Jos isäni oli (nimi) 1. , niin minä en ole (sama nimi)2. , vaan ihan oma yksilö, ja Jumalalla on aivan jokin muu suunnitelma elämääni varten kuin ne isäni ja äitini valmiiksi hiihdetyt ladut. ---Tämä on nähdäkseni asia , joka vaivaa jollain tavalla vapaita suuntia, mennäänkin näiden ulkomaisten kellokkaiden latuja. Kun meillä olisi mahdollisuus ojentautua Raamatun mukaan ja pitää Jumalan Sanaa johtotähtenä, ja kulkea täysin omaa polkua kirkkokuntana. Kannattaa aiheesta kuunnella youtubelta M.Mattilan: Isiltä peritty vaellus. Puheessa on asia kiteytetty hyvin, siitä miten meillä jokaisella on oma uskonelämä elettäväksi.


      • Outotyyli

        Täsmälleen sama olo tullut täälläkin. Outo ilmiö. Kohdellaan kuin kuninkaallisia. Esittelee hienoja ulkomaanmatkojaan, ravintola-illallisia, sisustusta ja muut "tykkää" ja ihailee. Tuohan olisi vain huvittavaa ja teinimäistä, mutta kyseessä on Vapaakirkon johtohenkilöitä. Osaisiko joku kertoa mistä ilmiöstä on kysymys?


      • niinpäniin

        Osa ihmisistä kaipaa johtohahmoja joita ihailla ja joita ei millään tavoin kyseenalaisteta. Liekö se vastuunsiirtoa omasta elämästä muille vai mitä mutta usein karismaattisissa/fundamentalistisissa piireissä näin on.
        Johtohahmo(t) keräävät ympärilleen hovin joka ei näe eikä kuule totuutta, ne jotka eivät sokeisiin kuulu leimataan kiusaajiksi ja pahan puhujiksi.
        Ehkä kaikki kuvittelevat että maallisesti yltäkylläisessä elämässä on kyse siunauksista ja ihailevat entistä enemmän.
        Kristillistä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe