Aho, Aho, Aho

tuhoaho

------>Pankkikriisin varjossa Suomessa suoritettiin vallankaappaus, jossa pankeille annettiin valtuudet jakaa kansalaisten varallisuus haluamallaan tavalla. Poliittisen siunauksen ohjeistus sai Esko Ahon hallituksen ministerivaliokunnalta, johon kuului pääministerin lisäksi valtionvarainministeri Iiro Viinanen, ministerit Mauri Pekkarinen Keskusta, Jan-Erik Enestam Ruotsalainen kansanpuolue ja Toimi Kankaanniemi Kristilliset.

50

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yleislakko

      Yleislakko...Yleislakko...Yleislakko...

      • lestapuoluekepu

        lesta...lesta...lesta...


    • hohohooo

      Esko Ahohan Iiro Viinasen kanssa maksatti meillä suomalaisilla kaikki pankkien roskat, ihan härskisti siitä vaan. Ei meiltä maksajilta pyydetä anteeksi tehtiin sitten meille mitä vaan. Juha Sipilä pyytää anteeksi ainoastaan yrittäjien kohtelua ja taisi taas tällä paljastaa minuuttaan. Ei taida tämä miljonääri olla työväen miehiä, taitaa olla enemmänkin niitä työreformimiehiä. Niitähän keskustapuolua on pullollaan.

      • DFGHJKLUYTR

        Kukahan sen VahvaMarkka seikkailun maksoi?

        Yrittäjät. 250 000 sen aikaista yrittäjää on vieläkin velkavankeudessa sen vuoksi. Kuolema on korjannut satoaan ja tuo on määrä jäljelllä.

        Vainajien velkoja kantaa Heidän perikuntansa harteillaan.

        Kyllä Kokoomuksella ja Demareilla ja Ennen kaikkea Koivitolla olisi paljon anteeksi pyydettävää. Ja tuskin monikaan antaa edes anteeksi.


      • Väyrystelyä

        Juuri näin TuhoAho oli Koiviston Manun juoksupoika, ja sadat, tuhannet yrittäjät ajetiin selkä seinää vasten. Pääpiru oli koivisto konklaaveineen. VS-Group, Manun tuhoama yritys. aikansa ylivoimaisesti suurin pohjoismaissa. Liikasen eki ja kala kala (holkeri) olivat myös paholaisia, puhumattakaan Rolf Kullberg:stä.

        Mutta joutui maksumiehiksi tavallinen veronmaksajakin, mm. liki 20 % asuntolainakoroilla. Kaikki siksi että mm. Rolffi halusi suomeen laman tarkoituksenaan saada palkkatasoa alas, ja estää tavallisen veronmaksajan "kulutushysteria". Laman tulee olla riittävän syvä sanoi Rolf vuonna olisko1987.

        Mitä tapahtui ?
        Suomeen tuli pysyvä työttömyys, ennemmin ei juuri työttömiä ollut. NAIRU-teoria kertoo juuri miksi on syytä pitää "riittävän" kokoinen työttömien armeija. Jos ei kotoisia työttömiä riitä, niin haetaan mamuja.

        ps. SDP:n Juhana Vartiainen vahingossa tunnusti tämän olisko viime vuonna jossain televisio haastattelussa.

        Sipilä yrittää kerätä irtopojoja, saadakseen veret seisauttavan vaalivoiton kuten TuhoAho 1991.


    • ylimielinenvetelinmies

      http://static.iltalehti.fi/uutiset/eskoahoetu2108LS_uu.jpg


      Mahtoi Aholle olla paha pettymys, kun ei saanut rahastettua latin latia "kunniansa" loukkaamisesta (vai oliko se henkisistä kärsimyksistä?), vaikka oli puolta miljoonaa vaatimassa oikeuskäsittelyssä?

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288336735502.html


      Ja kun tuo uutinen on vuodelta 2000, kannattaa muistaa, että STT:n toimittajat saivat myöhemmin vielä täydellisen synninpäästön.

      Ja Esko Aho hermostuu tässä.
      https://www.youtube.com/watch?v=CsKAxJ6-hSU


      Ja tässä vielä, jotka jaksavat lukea. Räsänenkin sitten tuomittiin jne...

      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/04/29/doping-ryvetti-seka-sttn-etta-hiihtopomot



      Kaksi on myyttiä yli muiden. Puhdas kotimainen ruoka ja urheilu?

      • näinsemenee

        Poijat pääs rikosrekisteriin.

        "Kesäkuussa 2011 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jari Räsäsen törkeästä petoksesta vuoden ehdolliseen vankeuteen. Pekka Vähäsöyrinki sai törkeästä petoksesta yhdeksän kuukautta ehdollista."


      • Yhtä_Tyhjän_Kanssa

        Voiko ehdollista jakaa rikoksista joita ei voisi toistaa edes jos haluaisi, koska menetti virka-asemansa, tai on sittemmin luopunut siitä muuten?


      • Miksei-voisi
        Yhtä_Tyhjän_Kanssa kirjoitti:

        Voiko ehdollista jakaa rikoksista joita ei voisi toistaa edes jos haluaisi, koska menetti virka-asemansa, tai on sittemmin luopunut siitä muuten?

        Ei sen rikoksen tarvitse olla juuri sama, josta ehdollista on määrätty.


        "5 § (14.6.2001/520)
        Ehdollisen vankeuden määrääminen täytäntöönpantavaksi

        Tuomioistuin voi määrätä ehdollisen vankeuden pantavaksi täytäntöön, jos tuomittu tekee koeaikana rikoksen, josta tuomioistuimen harkinnan mukaan hänet olisi tuomittava ehdottomaan vankeuteen ja josta syyte on nostettu vuoden kuluessa koeajan päättymisestä. Tällöin täytäntöönpantavasta rangaistuksesta ja koeajalla tehdystä rikoksesta tuomittavasta rangaistuksesta määrätään yhteinen ehdoton vankeusrangaistus muista rikoksista samalla kertaa tuomittavien vankeusrangaistusten kanssa noudattamalla, mitä 7 luvussa säädetään.

        Tuomioistuin voi myös määrätä ehdollisen vankeuden täytäntöönpantavaksi vain osaksi, jolloin rangaistus jää muulta osin ehdolliseksi entisin koeajoin."

        Esko Aho vältti muuten nipinnapin rikosepäilyn ja -tutkinnan.
        http://www.iltasanomat.fi/maastohiihto/art-1288530835924.html


    • Pieni pala historiaa:
      1980 luvun lopulla kun öljyn maalimanmarkkinahinta romahti se aiheutti Suomen ja (maaliman joihtavna Rauhanvaltion) Neuvostoliiton kaupan tasapainon romahtamisen. Kauppa tuli Suomelle raskaasti vientivoittoiseksi ja kun Neuvostoliitto ei edes harkinnut 900 miljoonan dollarin ylitykseltä maksamaan edes korkoa, oli Suomi tilanteessa jota sen kansantalous ei kauaa kestäisi, nimittäin tuotteiden hinnat oli maksettava tuottajille ja rahat oli pakko lainata vapailta markkinoilta, käytännössä lännestä.
      Laman painaessa päälle Pääministeri Harri Holkeri kysyi Esko Aholta, "voisiko oppositio tukea säästölakeja Eduskunnassa" silloin oli vielä voimassa 5/6 määräenemmistö. Esko Aho sanoi: "olet oikeassa, mutta sen juna meni jo."
      Harri Holkeri sanoo muistelmissaan: "Tämän jälkeen minun oli mahdoton tukea häntä Suomen Presidentiksi." Tämä taustaksi.

      Esko Aho oli uusi pääministeri, hänen läheinen taustavaikuttajansa piti Espoossa puheen, jossa suurin huoli se, ettei lama kestä tarpeiksi kauaa, niin pitkään ettei rakenteellisia uudistuksia saataisi vietyä läpi. Tämä Esko Ahon takapiru tarkoitti työehtisopimusten lainvoiman purkamista.

      NÄIN TOIMII MAALAISLIITTO ja kepu on palkansaajan pahin vihollinen.

      • SDHJKIUYT

        Tämä on hyvä satu. Mutta satuun yleensä sisältyy jokin elämänohje. Sit' minä' tästä sadusta löydä.
        Pikkuisen on vajaa saduksi.


      • NäinoN-

        Holkerinnhallitukselle tarjottiin apua oikein kultalautaselta. Se ei kelvannut. Ihan niin kuin kataisen ahllituksellekaan ei kelvannut.

        Sitten kun huomasivat että metsään menee Holkeri, niin kuin Katainenkin alkoivat pyytetelemään avuksi Keskustaa, kantamaan vaaleissa vastuuta hallituksen tekosista. Tarkoityjksena että vaalikeskusteluissa voisi sanoa että onhan Keksustakin ollut tekemässä mukana.

        Aho näki Holkerin hallituksen hädän ja sen että keksusta yritetään vetää mukaan vain siksi että vaaleissa saadaan heittää vastuu Keskustan päälle ja hallituspuolueet pääsisi vastuusta.

        Puoli vuotta enne valeja on ihan turha lähteä ottamaan hallituksen tekosia riesakseen. Siinä ei ehdi tehdä mitään muutosta mutta voidaan kuitenkin snaoa että olihan Keskustakin mukana tekemässä.

        Aho totesi että Juna meni jo, olisitte kunnelleet silloin KAKSI VUOTTA SITTEN. Puoli vuotta ennen vaaleja on turha alkaa kosiskella.

        Kataisen hallitus alkoi sentään vuosi enne vaalja kosiskella Keskustaa apuun kun omat taidot ei riittäneet. Sipilä lähti apuun ja pisti Sote-uudistuksen alkuun. Mutta sittenkin vielä Tuppin hallitus sai tyritttyä asian.


      • Utelias-kyselijä

        Oliko niissä muistelmissa myös Holkerin vastaus kyselytunnilta, kun keskusta kysyi että mitä neuvoja Pääministeri antaa niille ihmisille joiden talous kärsii hallituksen päätöksistä. Holkeri antoi yhden neuvon. "Syökää köyhät silakkaa, se on halpaa ruokaa"

        En ole sitä muistelmakirjaa lukenut mutta haluaisin tietää oliko tämäkin vastaus kirjassa?


      • 9875
        SDHJKIUYT kirjoitti:

        Tämä on hyvä satu. Mutta satuun yleensä sisältyy jokin elämänohje. Sit' minä' tästä sadusta löydä.
        Pikkuisen on vajaa saduksi.

        Eihän se satu ollut.

        Suomessa tehtiin kolmevuotinen suuri lamatutkimus Suomen Akatemian toimesta, yli sata tutkijaa reilussa kahdessakymenessä projektissa työllistänyt selvitys totesti idänkaupan vain vähäiseksi ongelmaksi laman syvyyteen.

        ”1990-luvun talouskriisi. Suomen Akatemian tutkimusohjelma: Laman opetukset. Suomen 1990-luvun kriisin syyt ja seuraukset

        ”Työttömyyden nousu ja laman alku aiheutettiin ensin tahallaan, mutta sitten kävi niin kuin silloin tällöin käy kulotuksessa. Tarkoituksena oli tiettävästi nostaa työttömyys 250.000 henkeen, mutta lama pääsi ryöstäytymään valloilleen.”

        -Soininvaara 1994-”

        Pdf muodossa:

        http://www.vatt.fi/file/vatt_publication_pdf/j27-5.pdf

        Sovellettiin omintakeista NAIRU-ajattelua shokkiterapiaan yhdistettynä jo 90-luvun laman aikoihin aiheuttaen pysyvän suurtyöttömyyden.

        "Leikkaukset ja höyläykset tosiasiassa vain rampauttivat taloutta ja kampittivat nousua mm. hidastamalla työllistämistä."

        ------------------>

        ”Suomen Pankin pääjohtaja Rolf Kullberg kertoi tulevasta (Länsi-Savo-lehti 3.11.1988):

        ”Kysyntä Suomessa on pakotettava alas ja tarpeen niin vaatiessa se on tehtävä luomalla Suomeen keinotekoinen taantuma, ja taantuman on oltava melko syvä.”

        Lama tuli, ja riittävän syväkin...”

        ”Hallitus pyrki vaihtotaseen alijäämän ja markan yliarvostuksen purkamiseen leikkauksien ja deflaation kautta. Kasvavan työttömyyden toivottiin olevan se uhka, joka pakottaisi ammattiliitot palkkojen alennukseen.”

        Valtiovarainministeriön silloinen ylijohtaja Sixten Korkman totesi saman näin: ”Työttömyyden uhka on mekanismi, joka pakottaa palkkasopeutumiseen, jos kustannusremonttia ei tulopolitiikalla saada aikaan.”

        http://hannu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/04/26/miksi-kansa-nielee-mukisematta-porvarihallituksen-toimet#comment-352190


      • 9875875679
        SDHJKIUYT kirjoitti:

        Tämä on hyvä satu. Mutta satuun yleensä sisältyy jokin elämänohje. Sit' minä' tästä sadusta löydä.
        Pikkuisen on vajaa saduksi.

        Eihän se satu ollut, tutkittu juttu.

        Suomessa tehtiin kolmevuotinen suuri lamatutkimus Suomen Akatemian toimesta, yli sata tutkijaa reilussa kahdessakymenessä projektissa työllistänyt selvitys totesti idänkaupan vain vähäiseksi ongelmaksi laman syvyyteen.

        ”1990-luvun talouskriisi. Suomen Akatemian tutkimusohjelma: Laman opetukset. Suomen 1990-luvun kriisin syyt ja seuraukset

        ”Työttömyyden nousu ja laman alku aiheutettiin ensin tahallaan, mutta sitten kävi niin kuin silloin tällöin käy kulotuksessa. Tarkoituksena oli tiettävästi nostaa työttömyys 250.000 henkeen, mutta lama pääsi ryöstäytymään valloilleen.”

        -Soininvaara 1994-”

        Pdf muodossa:

        http://www.vatt.fi/file/vatt_publication_pdf/j27-5.pdf

        Sovellettiin omintakeista NAIRU-ajattelua shokkiterapiaan yhdistettynä jo 90-luvun laman aikoihin aiheuttaen pysyvän suurtyöttömyyden.

        "Leikkaukset ja höyläykset tosiasiassa vain rampauttivat taloutta ja kampittivat nousua mm. hidastamalla työllistämistä."

        ------------------>

        ”Suomen Pankin pääjohtaja Rolf Kullberg kertoi tulevasta (Länsi-Savo-lehti 3.11.1988):

        ”Kysyntä Suomessa on pakotettava alas ja tarpeen niin vaatiessa se on tehtävä luomalla Suomeen keinotekoinen taantuma, ja taantuman on oltava melko syvä.”

        Lama tuli, ja riittävän syväkin...”

        ”Hallitus pyrki vaihtotaseen alijäämän ja markan yliarvostuksen purkamiseen leikkauksien ja deflaation kautta. Kasvavan työttömyyden toivottiin olevan se uhka, joka pakottaisi ammattiliitot palkkojen alennukseen.”

        Valtiovarainministeriön silloinen ylijohtaja Sixten Korkman totesi saman näin: ”Työttömyyden uhka on mekanismi, joka pakottaa palkkasopeutumiseen, jos kustannusremonttia ei tulopolitiikalla saada aikaan.”

        http://hannu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/04/26/miksi-kansa-nielee-mukisematta-porvarihallituksen-toimet#comment-352190

        Semmottia.


      • 6784564
        Utelias-kyselijä kirjoitti:

        Oliko niissä muistelmissa myös Holkerin vastaus kyselytunnilta, kun keskusta kysyi että mitä neuvoja Pääministeri antaa niille ihmisille joiden talous kärsii hallituksen päätöksistä. Holkeri antoi yhden neuvon. "Syökää köyhät silakkaa, se on halpaa ruokaa"

        En ole sitä muistelmakirjaa lukenut mutta haluaisin tietää oliko tämäkin vastaus kirjassa?

        Holkeri, että sitten kun alataan tekemään näitä rakennemuutoksia (samoja mitä EU vaatii kehitysmailtakin) niin sitten tulee työttömiä pilvin pimein, eikä heillä ole enään pakopaikkaa Ruotsiin kuten oli aiemmin. Tuo siis jo aikaa sitten:

        "Jukka Tarkka kirjoitti Holkerin sanoneen työttömyyden kasvusta (Että sitten tulee paljon työttömiä, kun tämä rakennemuutos aloitetaan) kirjassaan Uhan alta unioniin (Otava 2002). Eli Holkeri tiesi, että työttömiä tulee ja paljon."

        "NAIRU teorian mukaan "täystyöllisyyteen" viittaavaa työttömyysastetta voidaan alentaa vain tekemällä rakenteellisia uudistuksia: näillä tarkoitetaan esimerkiksi työttömyysturvan heikentämistä jotta ihmisillä olisi enemmän kannustimia hakea työpaikkoja ja ammattiliittojen vallan rajoittamista jotta niiden toiminta ei häiritsisi työmarkkinoiden luonnollista toimintaa.

        Nykyään viranomaiset laskevat erilaisia arvioita NAIRU konseptille ja työttömyyden uhatessa laskea liian alhaiseksi he rupavat hillitsemään talouskasvua työttömyyden kasvattamiseksi. Tällaisella talouspolitiikalla ei enää saavuteta niin alhaisia työttömyysasteita kuin oli mahdollista vielä saavuttaa ennen NAIRU konseptin tuloa suosioon."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/NAIRU


      • NäinoN-
        9875 kirjoitti:

        Eihän se satu ollut.

        Suomessa tehtiin kolmevuotinen suuri lamatutkimus Suomen Akatemian toimesta, yli sata tutkijaa reilussa kahdessakymenessä projektissa työllistänyt selvitys totesti idänkaupan vain vähäiseksi ongelmaksi laman syvyyteen.

        ”1990-luvun talouskriisi. Suomen Akatemian tutkimusohjelma: Laman opetukset. Suomen 1990-luvun kriisin syyt ja seuraukset

        ”Työttömyyden nousu ja laman alku aiheutettiin ensin tahallaan, mutta sitten kävi niin kuin silloin tällöin käy kulotuksessa. Tarkoituksena oli tiettävästi nostaa työttömyys 250.000 henkeen, mutta lama pääsi ryöstäytymään valloilleen.”

        -Soininvaara 1994-”

        Pdf muodossa:

        http://www.vatt.fi/file/vatt_publication_pdf/j27-5.pdf

        Sovellettiin omintakeista NAIRU-ajattelua shokkiterapiaan yhdistettynä jo 90-luvun laman aikoihin aiheuttaen pysyvän suurtyöttömyyden.

        "Leikkaukset ja höyläykset tosiasiassa vain rampauttivat taloutta ja kampittivat nousua mm. hidastamalla työllistämistä."

        ------------------>

        ”Suomen Pankin pääjohtaja Rolf Kullberg kertoi tulevasta (Länsi-Savo-lehti 3.11.1988):

        ”Kysyntä Suomessa on pakotettava alas ja tarpeen niin vaatiessa se on tehtävä luomalla Suomeen keinotekoinen taantuma, ja taantuman on oltava melko syvä.”

        Lama tuli, ja riittävän syväkin...”

        ”Hallitus pyrki vaihtotaseen alijäämän ja markan yliarvostuksen purkamiseen leikkauksien ja deflaation kautta. Kasvavan työttömyyden toivottiin olevan se uhka, joka pakottaisi ammattiliitot palkkojen alennukseen.”

        Valtiovarainministeriön silloinen ylijohtaja Sixten Korkman totesi saman näin: ”Työttömyyden uhka on mekanismi, joka pakottaa palkkasopeutumiseen, jos kustannusremonttia ei tulopolitiikalla saada aikaan.”

        http://hannu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/04/26/miksi-kansa-nielee-mukisematta-porvarihallituksen-toimet#comment-352190

        "Tarkoituksena oli tiettävästi nostaa työttömyys 250.000 henkeen, mutta lama pääsi ryöstäytymään valloilleen.”

        -Soininvaara 1994-”"

        "Tiettävästi" Eli arvelen näin olleen:D

        mikä tutkija sellainen njoka laittaa "tutkimukseensa" oletuksen:D?

        Pääsyy siihen että jouduttiin teklemään niin kuin AHON HALLITUS TEKI OLI SE TUNNETTU "YLELISLAKKO...YLEISLAKKO...YLEISLAKKO..."

        Aho yritti hoitaa homman niin että työttömiä ei tulisi yhtään. Sorsan valmistelema yhtesikuntasopimus olisi asian hoitan ut ilman tuskia. Mutta SAK etunenässä torppasi asian Ylöeislakolla uhaten. kaikkin muihinkin hyviin ehdotuksiin oli vastaus SAK:lta "yleislakko".

        SAAVUTETUT edut menivät yhteisen edun edelle. Saavutettu etu oli ylikorkeat palkat. Tuo saavutettujen etujen säilyttämisen vaatimuksen maskoi 400 000 työtöntä ja 280 000 yrittäjää omasta selkänahastaan. Ne jotka onnekseen säilyttivät työpaikkansa maksattivat oman työpaikkansa työttömiksi joutuneilla Työtovereillaan. SAK-Mafia oli silloin voimainsa tunnossa.

        Jos Ahon hallitus olisi saanut todella toteuttaa laman hoidon niin kuin olisi halunnut työttömiä olisi tullut korkeintaan 50 000. Palkka olisi jaettu tasapuolisemmin kaikkien työssä olevien kanssa. Silloin ne joiden työpaikka säilyi saivat hulvattoman palkan. Ne jotka joutuivat työttömiksi joutuivat köyhyyteen.

        SAK:n valitsema tie oli vaihtoehto sille että palkat olisi jaettu uudelleen. Se oli rankempi tie valtiolle ja työttömiksi jääneille työläisille. SAk sen työttömyyden vaihtoehdon VALITSI, ei Ahon hallitus.

        Kyllähän Demarit ja SAK saavat ottaa suurimman vastuun koko lamasta.

        Laman Aiheuttajakin oli Demaripresidentti Vahva-Markka Mauni. Järjesti vielä hallituksenkin jonka sai tuon politiikan taakse.

        P.S. Soinivaaralla on oma poliittinen agendansa tuossa tutkimuksessa. Soininvaara kepukaunaisin "tutkija" Suomessa. Soininvaara oli silloin SMP.läinen, nykyisin persuSuomalainen. Muuta selitystä Soininvarran osuudesta tuohon tutkimuksen lopputulokseen ei tarvitse antaa.


      • Soininvaarahan

        on täydellinen idiootti.


      • NäinoN-
        Soininvaarahan kirjoitti:

        on täydellinen idiootti.

        Ei ihan noinkaan. Mutta politiikan tutkimuseen ei saisi ottaa mitään osaa. Siinä se poliittinen agenda on liian pinnalla.


      • 8975765
        NäinoN- kirjoitti:

        "Tarkoituksena oli tiettävästi nostaa työttömyys 250.000 henkeen, mutta lama pääsi ryöstäytymään valloilleen.”

        -Soininvaara 1994-”"

        "Tiettävästi" Eli arvelen näin olleen:D

        mikä tutkija sellainen njoka laittaa "tutkimukseensa" oletuksen:D?

        Pääsyy siihen että jouduttiin teklemään niin kuin AHON HALLITUS TEKI OLI SE TUNNETTU "YLELISLAKKO...YLEISLAKKO...YLEISLAKKO..."

        Aho yritti hoitaa homman niin että työttömiä ei tulisi yhtään. Sorsan valmistelema yhtesikuntasopimus olisi asian hoitan ut ilman tuskia. Mutta SAK etunenässä torppasi asian Ylöeislakolla uhaten. kaikkin muihinkin hyviin ehdotuksiin oli vastaus SAK:lta "yleislakko".

        SAAVUTETUT edut menivät yhteisen edun edelle. Saavutettu etu oli ylikorkeat palkat. Tuo saavutettujen etujen säilyttämisen vaatimuksen maskoi 400 000 työtöntä ja 280 000 yrittäjää omasta selkänahastaan. Ne jotka onnekseen säilyttivät työpaikkansa maksattivat oman työpaikkansa työttömiksi joutuneilla Työtovereillaan. SAK-Mafia oli silloin voimainsa tunnossa.

        Jos Ahon hallitus olisi saanut todella toteuttaa laman hoidon niin kuin olisi halunnut työttömiä olisi tullut korkeintaan 50 000. Palkka olisi jaettu tasapuolisemmin kaikkien työssä olevien kanssa. Silloin ne joiden työpaikka säilyi saivat hulvattoman palkan. Ne jotka joutuivat työttömiksi joutuivat köyhyyteen.

        SAK:n valitsema tie oli vaihtoehto sille että palkat olisi jaettu uudelleen. Se oli rankempi tie valtiolle ja työttömiksi jääneille työläisille. SAk sen työttömyyden vaihtoehdon VALITSI, ei Ahon hallitus.

        Kyllähän Demarit ja SAK saavat ottaa suurimman vastuun koko lamasta.

        Laman Aiheuttajakin oli Demaripresidentti Vahva-Markka Mauni. Järjesti vielä hallituksenkin jonka sai tuon politiikan taakse.

        P.S. Soinivaaralla on oma poliittinen agendansa tuossa tutkimuksessa. Soininvaara kepukaunaisin "tutkija" Suomessa. Soininvaara oli silloin SMP.läinen, nykyisin persuSuomalainen. Muuta selitystä Soininvarran osuudesta tuohon tutkimuksen lopputulokseen ei tarvitse antaa.

        Mitähän tää sekoilee:

        " Soininvaara oli silloin SMP.läinen, nykyisin persuSuomalainen."

        No ei ollut eikä ole:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Osmo_Soininvaara

        Et myöskään huomioinut Kullbergin ja Korkmanin lausuntoja, ja sitä, mitä Holkeri itsekin myönsi. Tuskin edes ymmärsit lukea tuota yli sadan tutkijan tekemää suurta lamatutkimusta.

        Yksi laman suurimmista syistä oli se, että markka oli sidottu ECU:uun, euron edeltäjään, sen takia se "Vahva markka", asia kerrotaan oikein hyvin Taloussanomissa. Vasta kun sidos purettiin alkoi talous toipua.


      • NäinoN-
        8975765 kirjoitti:

        Mitähän tää sekoilee:

        " Soininvaara oli silloin SMP.läinen, nykyisin persuSuomalainen."

        No ei ollut eikä ole:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Osmo_Soininvaara

        Et myöskään huomioinut Kullbergin ja Korkmanin lausuntoja, ja sitä, mitä Holkeri itsekin myönsi. Tuskin edes ymmärsit lukea tuota yli sadan tutkijan tekemää suurta lamatutkimusta.

        Yksi laman suurimmista syistä oli se, että markka oli sidottu ECU:uun, euron edeltäjään, sen takia se "Vahva markka", asia kerrotaan oikein hyvin Taloussanomissa. Vasta kun sidos purettiin alkoi talous toipua.

        Kyllä huomasin. Siitä vahvamarkka seikkailu on juuri laman syyy. Sit'ä kirjoitin juuri.

        Olisi ehkä selvitty ilman lamaa jos markka ei olisi tahallaan vahvistettu 1989 revalvoimalla. Tuo oli se viimeinen niitti lamaan. Silloin markka olisi pitänyt todellisuudessa devalvoida tai päästää kellumaan viimeistään. Lainakorkotaso oli silloin lähellä 20%. Lamaa ei olisi silloin edes tullut.

        Lama oli ihan kotikutoinen Vahva-Markka Maunin ja Holkerin hallituksen aikaansaama. Tuossa jutussa oli lueteltukin ne puolueet jotka tuohon lamaan on syllisiä.
        Ahon hallitus joutui keskelle lamaa selvittämään konkurssipesää ja SAK-Mafian hampaisiin.

        Demarit kieltäytyivät hallituksesta ja sanoivatkin ihan suoraan että lähtevät lihottamaan kannatustaan oppositioon. Niillä rintamakarkureilla ei ollut haluja lähteä itse aiheuttamaansa sotkua siivoamaan, vaan vetäytyivät oppositioon soittamaan suutaan ja jäjestelemään yleislakkoja ja lihottamaan kannstustaan. TEki siloin siis SOINIT: tai ikeastaan Soini teki Lipposet jytkyn jälkeen.

        Kun lama oli hoidettu Lipponenkin oli valmis taas viemään Demarit hallitukseen. Mutta meno jatkui laman uhrien kurittamisella. Aivan kuin laman syylliset oliisi olleet lähes miljoona kansalaista jotka joutivat kantamaan taakan siitä lamasta.


      • 89756
        NäinoN- kirjoitti:

        Kyllä huomasin. Siitä vahvamarkka seikkailu on juuri laman syyy. Sit'ä kirjoitin juuri.

        Olisi ehkä selvitty ilman lamaa jos markka ei olisi tahallaan vahvistettu 1989 revalvoimalla. Tuo oli se viimeinen niitti lamaan. Silloin markka olisi pitänyt todellisuudessa devalvoida tai päästää kellumaan viimeistään. Lainakorkotaso oli silloin lähellä 20%. Lamaa ei olisi silloin edes tullut.

        Lama oli ihan kotikutoinen Vahva-Markka Maunin ja Holkerin hallituksen aikaansaama. Tuossa jutussa oli lueteltukin ne puolueet jotka tuohon lamaan on syllisiä.
        Ahon hallitus joutui keskelle lamaa selvittämään konkurssipesää ja SAK-Mafian hampaisiin.

        Demarit kieltäytyivät hallituksesta ja sanoivatkin ihan suoraan että lähtevät lihottamaan kannatustaan oppositioon. Niillä rintamakarkureilla ei ollut haluja lähteä itse aiheuttamaansa sotkua siivoamaan, vaan vetäytyivät oppositioon soittamaan suutaan ja jäjestelemään yleislakkoja ja lihottamaan kannstustaan. TEki siloin siis SOINIT: tai ikeastaan Soini teki Lipposet jytkyn jälkeen.

        Kun lama oli hoidettu Lipponenkin oli valmis taas viemään Demarit hallitukseen. Mutta meno jatkui laman uhrien kurittamisella. Aivan kuin laman syylliset oliisi olleet lähes miljoona kansalaista jotka joutivat kantamaan taakan siitä lamasta.

        Annetaas hiukka toinen näkemys asiaan, tuolla blogissa kun on ollut maan paras lamaseuranta aikoinaan, toki Erkki Ahon ja J.Jaakkolan sivustotkin ovat tässä aika hyviä. Lyhyt sitaatti pitemmästä kirjoituksesta:

        "Suomen Akatemian suuri lamatutkimus 1998-2001 tarvitsi kolme vuotta ja sata tutkijaa sen toteamiseen, että Esko Ahon porvarihallituksen suurin virhe oli työttömyyden kasvattaminen hallitsemattomiin mittoihin.

        Kymmenen vuoden takaisten... Uutisten silmäily palauttaa mieliin, että osa poliitikoista ja tutkijoista tiesi hallituksen talouspolitiikan johtavan suurtyöttömyyteen jo laman ollessa päällä.

        http://hirvasnoro.blogspot.fi/2005/08/kansan-uutiset-varoitti.html

        Netissä muuten, kun googlettelin haulla "Ahon hallitus", näkyi olevan melko rankkaa syyttelyä juuri tuota hallitusta kohtaan, syytelivät siitä samasta mistä yrität syytellä muita puolueita, joskin tosiasia on, että kaikki silloiset suuret puolueet olivat syyllisiä kyseiseen katastrofiin, eikä siinä kaikki.

        Sitten mentiin EY:hyn ja euroon, mitään ei oltu opittu ja taas on sama ongelma edessä, toki nyt Euroopan laajuisena ja samoja huonoja lääkkeitä (sisäinen devalvaatio) tarjotaan edelleen ja taas useissa maissa pienet yrittäjät ovat jo menneet konkurssiin kun ei ole ostovoimaisia asiakkaita ja työttömyys kasvanut älyttömiin mittoihin, se on sitä shokkiterapiaa, tuloksena Kreikan Syriza ja Espanjan Posdemos jne. pahempaakin voi seurata, siellä kun on oikeiston erilaisia ääriliikkeitä päässyt jo parlamentteihinkin, tuumaile itse, valittu politiikka on ollut aivan väärää, niin silloin 90-luvulla Suomessa, kuin nyt koko euroalueella. Norja Ja Ruotsi ovat olleet viisaampia tässä asiassa.


      • Miksi-haukkua-siivoojaa-
        89756 kirjoitti:

        Annetaas hiukka toinen näkemys asiaan, tuolla blogissa kun on ollut maan paras lamaseuranta aikoinaan, toki Erkki Ahon ja J.Jaakkolan sivustotkin ovat tässä aika hyviä. Lyhyt sitaatti pitemmästä kirjoituksesta:

        "Suomen Akatemian suuri lamatutkimus 1998-2001 tarvitsi kolme vuotta ja sata tutkijaa sen toteamiseen, että Esko Ahon porvarihallituksen suurin virhe oli työttömyyden kasvattaminen hallitsemattomiin mittoihin.

        Kymmenen vuoden takaisten... Uutisten silmäily palauttaa mieliin, että osa poliitikoista ja tutkijoista tiesi hallituksen talouspolitiikan johtavan suurtyöttömyyteen jo laman ollessa päällä.

        http://hirvasnoro.blogspot.fi/2005/08/kansan-uutiset-varoitti.html

        Netissä muuten, kun googlettelin haulla "Ahon hallitus", näkyi olevan melko rankkaa syyttelyä juuri tuota hallitusta kohtaan, syytelivät siitä samasta mistä yrität syytellä muita puolueita, joskin tosiasia on, että kaikki silloiset suuret puolueet olivat syyllisiä kyseiseen katastrofiin, eikä siinä kaikki.

        Sitten mentiin EY:hyn ja euroon, mitään ei oltu opittu ja taas on sama ongelma edessä, toki nyt Euroopan laajuisena ja samoja huonoja lääkkeitä (sisäinen devalvaatio) tarjotaan edelleen ja taas useissa maissa pienet yrittäjät ovat jo menneet konkurssiin kun ei ole ostovoimaisia asiakkaita ja työttömyys kasvanut älyttömiin mittoihin, se on sitä shokkiterapiaa, tuloksena Kreikan Syriza ja Espanjan Posdemos jne. pahempaakin voi seurata, siellä kun on oikeiston erilaisia ääriliikkeitä päässyt jo parlamentteihinkin, tuumaile itse, valittu politiikka on ollut aivan väärää, niin silloin 90-luvulla Suomessa, kuin nyt koko euroalueella. Norja Ja Ruotsi ovat olleet viisaampia tässä asiassa.

        -sotkuista?

        Niin niiin...ei sitä ole kukaan kiistänyt mutta siihen oli syynsä. Ahon hallituksesta riippumattomat syyt.

        Yleislakko...Yleislakko...Yleislakko...

        Oli tehtävä se mitä oli mahdollista koska jos SAK olisi jäjestänyt yleislakon olisi maa joutunut vielä pahempaan tilaan kuin noilla huonoilla valinnoilla joita Ahon hallitus joutui telemään.

        Aho joutui valitsemaan kahdesta pahasta vähemmän pahan.

        Mutta Muitetaan Myös Miksi Aho joutui tuohon tilanteeseen.

        Vahva-Markka -Maunin ja Kokoomuksen ja Denareiden hallituksen yhteisestä väärästä tuhoon vievästä poltiikasta. Jos sitä Vahvan-markan politiikkaa ei olisi koskaan kokeiltu ei lamaa olisi edes tullut.

        Eikö päähuomio kannata pitää ongelmien aiheuttajissa eikä sotkujen siivoojassa.

        Väyrynen mm. ennusti JO 1987 että Holkerin hallituksen ja Koiviston harjoittama politiikka vie Suomen taloudelliseen kaaokseen. Iltis ja hesari leimasivat Holkerin hallituksen kanssa yhdessä Väyrysen pahanilman linnuksi ja sen lisäksi nimittelivät kaikilla muillakin mahdolisilla pillkkanimillä.


      • Hiohihiihihihihiih
        89756 kirjoitti:

        Annetaas hiukka toinen näkemys asiaan, tuolla blogissa kun on ollut maan paras lamaseuranta aikoinaan, toki Erkki Ahon ja J.Jaakkolan sivustotkin ovat tässä aika hyviä. Lyhyt sitaatti pitemmästä kirjoituksesta:

        "Suomen Akatemian suuri lamatutkimus 1998-2001 tarvitsi kolme vuotta ja sata tutkijaa sen toteamiseen, että Esko Ahon porvarihallituksen suurin virhe oli työttömyyden kasvattaminen hallitsemattomiin mittoihin.

        Kymmenen vuoden takaisten... Uutisten silmäily palauttaa mieliin, että osa poliitikoista ja tutkijoista tiesi hallituksen talouspolitiikan johtavan suurtyöttömyyteen jo laman ollessa päällä.

        http://hirvasnoro.blogspot.fi/2005/08/kansan-uutiset-varoitti.html

        Netissä muuten, kun googlettelin haulla "Ahon hallitus", näkyi olevan melko rankkaa syyttelyä juuri tuota hallitusta kohtaan, syytelivät siitä samasta mistä yrität syytellä muita puolueita, joskin tosiasia on, että kaikki silloiset suuret puolueet olivat syyllisiä kyseiseen katastrofiin, eikä siinä kaikki.

        Sitten mentiin EY:hyn ja euroon, mitään ei oltu opittu ja taas on sama ongelma edessä, toki nyt Euroopan laajuisena ja samoja huonoja lääkkeitä (sisäinen devalvaatio) tarjotaan edelleen ja taas useissa maissa pienet yrittäjät ovat jo menneet konkurssiin kun ei ole ostovoimaisia asiakkaita ja työttömyys kasvanut älyttömiin mittoihin, se on sitä shokkiterapiaa, tuloksena Kreikan Syriza ja Espanjan Posdemos jne. pahempaakin voi seurata, siellä kun on oikeiston erilaisia ääriliikkeitä päässyt jo parlamentteihinkin, tuumaile itse, valittu politiikka on ollut aivan väärää, niin silloin 90-luvulla Suomessa, kuin nyt koko euroalueella. Norja Ja Ruotsi ovat olleet viisaampia tässä asiassa.

        Niin Miksi haukut siivooja kun joku muu p.skonut seinät?


      • NäinoN-
        89756 kirjoitti:

        Annetaas hiukka toinen näkemys asiaan, tuolla blogissa kun on ollut maan paras lamaseuranta aikoinaan, toki Erkki Ahon ja J.Jaakkolan sivustotkin ovat tässä aika hyviä. Lyhyt sitaatti pitemmästä kirjoituksesta:

        "Suomen Akatemian suuri lamatutkimus 1998-2001 tarvitsi kolme vuotta ja sata tutkijaa sen toteamiseen, että Esko Ahon porvarihallituksen suurin virhe oli työttömyyden kasvattaminen hallitsemattomiin mittoihin.

        Kymmenen vuoden takaisten... Uutisten silmäily palauttaa mieliin, että osa poliitikoista ja tutkijoista tiesi hallituksen talouspolitiikan johtavan suurtyöttömyyteen jo laman ollessa päällä.

        http://hirvasnoro.blogspot.fi/2005/08/kansan-uutiset-varoitti.html

        Netissä muuten, kun googlettelin haulla "Ahon hallitus", näkyi olevan melko rankkaa syyttelyä juuri tuota hallitusta kohtaan, syytelivät siitä samasta mistä yrität syytellä muita puolueita, joskin tosiasia on, että kaikki silloiset suuret puolueet olivat syyllisiä kyseiseen katastrofiin, eikä siinä kaikki.

        Sitten mentiin EY:hyn ja euroon, mitään ei oltu opittu ja taas on sama ongelma edessä, toki nyt Euroopan laajuisena ja samoja huonoja lääkkeitä (sisäinen devalvaatio) tarjotaan edelleen ja taas useissa maissa pienet yrittäjät ovat jo menneet konkurssiin kun ei ole ostovoimaisia asiakkaita ja työttömyys kasvanut älyttömiin mittoihin, se on sitä shokkiterapiaa, tuloksena Kreikan Syriza ja Espanjan Posdemos jne. pahempaakin voi seurata, siellä kun on oikeiston erilaisia ääriliikkeitä päässyt jo parlamentteihinkin, tuumaile itse, valittu politiikka on ollut aivan väärää, niin silloin 90-luvulla Suomessa, kuin nyt koko euroalueella. Norja Ja Ruotsi ovat olleet viisaampia tässä asiassa.

        Asiasta on tehty hyvin poliittisesti värittyneitä "tutkimuksia". Lähes jokainen puolue on tehnyt "tutkimuksen" oman syyttömyytensä vakuuttelemiseksi.

        Linkisi on ehkä puoluepoliittisesti värittynein tuktimus mitä Ahon hallituksen toimista on tehty.

        Kuirtenkin pitäisi muistaa että' EI Ahonn hallitus ollut syyllinen siihen mitä tapahtui ja miksi noihin toimiin jouduttiin. Ahpo joutui keskelle katastrofia Holkerin nhallituksen peitellessä maan todellsen tilan. Tiedettiin että tilanne vakava, mutta sitä ei teidetty että maa oli käytännössä konkurssissa Holkerin hallituksen jäljiltä.

        Pienyriutysten konkurssit alkoivat jo ennen Ahon hallituksen aloittamista. Minunkin yritys konkkasi jo Holkerin hallituksen loppumetreillä. Syy oli Vanvan markan aiheuttamat korkeat korot. Korkoihin meni rahaa enemmän kuin alkuperäisissä suunnitelmissa korkoihin ja lyhennyksiin yhteensä. Korkojen maksun jälkeen ei ollut rahaa maksaa lainojen lyhennyksiä.

        Turha tingata minun kanssa. Olen itse elänyt tuon ajan ja maksanut Holkerin ja Koiviston aiheuttamaa laskua lähes 20 vuotta. Ihan sama mitä nuo niinsanotut tukijat asiata kirjoittavat.

        Nuo poliittisesti väritetyt tutkimukset on täytä huuhaata.


      • 8756
        NäinoN- kirjoitti:

        Asiasta on tehty hyvin poliittisesti värittyneitä "tutkimuksia". Lähes jokainen puolue on tehnyt "tutkimuksen" oman syyttömyytensä vakuuttelemiseksi.

        Linkisi on ehkä puoluepoliittisesti värittynein tuktimus mitä Ahon hallituksen toimista on tehty.

        Kuirtenkin pitäisi muistaa että' EI Ahonn hallitus ollut syyllinen siihen mitä tapahtui ja miksi noihin toimiin jouduttiin. Ahpo joutui keskelle katastrofia Holkerin nhallituksen peitellessä maan todellsen tilan. Tiedettiin että tilanne vakava, mutta sitä ei teidetty että maa oli käytännössä konkurssissa Holkerin hallituksen jäljiltä.

        Pienyriutysten konkurssit alkoivat jo ennen Ahon hallituksen aloittamista. Minunkin yritys konkkasi jo Holkerin hallituksen loppumetreillä. Syy oli Vanvan markan aiheuttamat korkeat korot. Korkoihin meni rahaa enemmän kuin alkuperäisissä suunnitelmissa korkoihin ja lyhennyksiin yhteensä. Korkojen maksun jälkeen ei ollut rahaa maksaa lainojen lyhennyksiä.

        Turha tingata minun kanssa. Olen itse elänyt tuon ajan ja maksanut Holkerin ja Koiviston aiheuttamaa laskua lähes 20 vuotta. Ihan sama mitä nuo niinsanotut tukijat asiata kirjoittavat.

        Nuo poliittisesti väritetyt tutkimukset on täytä huuhaata.

        Tuolla tämän päiväisessä blogissa on mielenkiintoisia kommentteja niin Keskustasta kuin kokoomuksesta ja tietysti myös demareista, sekä lamasta, jopa Alkiolaisuus mainitaan.

        http://mikkoelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187214-yhteisoveron-alennus-800-miljoonan-euron-huijaus


      • 78647654
        NäinoN- kirjoitti:

        Asiasta on tehty hyvin poliittisesti värittyneitä "tutkimuksia". Lähes jokainen puolue on tehnyt "tutkimuksen" oman syyttömyytensä vakuuttelemiseksi.

        Linkisi on ehkä puoluepoliittisesti värittynein tuktimus mitä Ahon hallituksen toimista on tehty.

        Kuirtenkin pitäisi muistaa että' EI Ahonn hallitus ollut syyllinen siihen mitä tapahtui ja miksi noihin toimiin jouduttiin. Ahpo joutui keskelle katastrofia Holkerin nhallituksen peitellessä maan todellsen tilan. Tiedettiin että tilanne vakava, mutta sitä ei teidetty että maa oli käytännössä konkurssissa Holkerin hallituksen jäljiltä.

        Pienyriutysten konkurssit alkoivat jo ennen Ahon hallituksen aloittamista. Minunkin yritys konkkasi jo Holkerin hallituksen loppumetreillä. Syy oli Vanvan markan aiheuttamat korkeat korot. Korkoihin meni rahaa enemmän kuin alkuperäisissä suunnitelmissa korkoihin ja lyhennyksiin yhteensä. Korkojen maksun jälkeen ei ollut rahaa maksaa lainojen lyhennyksiä.

        Turha tingata minun kanssa. Olen itse elänyt tuon ajan ja maksanut Holkerin ja Koiviston aiheuttamaa laskua lähes 20 vuotta. Ihan sama mitä nuo niinsanotut tukijat asiata kirjoittavat.

        Nuo poliittisesti väritetyt tutkimukset on täytä huuhaata.

        Tästähän näkyy nyt olevan vallan pajon juttua 90-luvun lamasta ja adressikin näkyy väännetyn.

        http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187231-totuus-esiin-mihin-katosi-hyvinvointivaltio


      • OOOOOOOOOOOOOOH
        89756 kirjoitti:

        Annetaas hiukka toinen näkemys asiaan, tuolla blogissa kun on ollut maan paras lamaseuranta aikoinaan, toki Erkki Ahon ja J.Jaakkolan sivustotkin ovat tässä aika hyviä. Lyhyt sitaatti pitemmästä kirjoituksesta:

        "Suomen Akatemian suuri lamatutkimus 1998-2001 tarvitsi kolme vuotta ja sata tutkijaa sen toteamiseen, että Esko Ahon porvarihallituksen suurin virhe oli työttömyyden kasvattaminen hallitsemattomiin mittoihin.

        Kymmenen vuoden takaisten... Uutisten silmäily palauttaa mieliin, että osa poliitikoista ja tutkijoista tiesi hallituksen talouspolitiikan johtavan suurtyöttömyyteen jo laman ollessa päällä.

        http://hirvasnoro.blogspot.fi/2005/08/kansan-uutiset-varoitti.html

        Netissä muuten, kun googlettelin haulla "Ahon hallitus", näkyi olevan melko rankkaa syyttelyä juuri tuota hallitusta kohtaan, syytelivät siitä samasta mistä yrität syytellä muita puolueita, joskin tosiasia on, että kaikki silloiset suuret puolueet olivat syyllisiä kyseiseen katastrofiin, eikä siinä kaikki.

        Sitten mentiin EY:hyn ja euroon, mitään ei oltu opittu ja taas on sama ongelma edessä, toki nyt Euroopan laajuisena ja samoja huonoja lääkkeitä (sisäinen devalvaatio) tarjotaan edelleen ja taas useissa maissa pienet yrittäjät ovat jo menneet konkurssiin kun ei ole ostovoimaisia asiakkaita ja työttömyys kasvanut älyttömiin mittoihin, se on sitä shokkiterapiaa, tuloksena Kreikan Syriza ja Espanjan Posdemos jne. pahempaakin voi seurata, siellä kun on oikeiston erilaisia ääriliikkeitä päässyt jo parlamentteihinkin, tuumaile itse, valittu politiikka on ollut aivan väärää, niin silloin 90-luvulla Suomessa, kuin nyt koko euroalueella. Norja Ja Ruotsi ovat olleet viisaampia tässä asiassa.

        Mutta nuo syyttelijät ei muista että sen ajan yleisin sana eduskunnassa oli YLEISLAKKO. LIPPONEN taisi olla SDP:n puheenjoihtaja joka tuoita eduskunnassa käytti.

        Lipponen toisteli joka viikko että jos tuo tehdään SAK järjestää YLEISLAKON.

        Tutkimuksissa on unohdettu tuo kokonaan ja syytä yritetään vierittää AHON niskaan.

        Jos tehtäisi oikea riippumaton tutkimus siinä nousisi pääsyyksi juuri tuo yleislakko-sana. On siitä tehtykin tutkimus mutta se on haudattu 60 vuodeksi lukkojen taakse, eli on salainen.


      • Näinsevain
        OOOOOOOOOOOOOOH kirjoitti:

        Mutta nuo syyttelijät ei muista että sen ajan yleisin sana eduskunnassa oli YLEISLAKKO. LIPPONEN taisi olla SDP:n puheenjoihtaja joka tuoita eduskunnassa käytti.

        Lipponen toisteli joka viikko että jos tuo tehdään SAK järjestää YLEISLAKON.

        Tutkimuksissa on unohdettu tuo kokonaan ja syytä yritetään vierittää AHON niskaan.

        Jos tehtäisi oikea riippumaton tutkimus siinä nousisi pääsyyksi juuri tuo yleislakko-sana. On siitä tehtykin tutkimus mutta se on haudattu 60 vuodeksi lukkojen taakse, eli on salainen.

        Asiasta kirjoittavat kaiken lisäksi tahot jotka on pekkästään tuo pääasiassa Demaritaustaisten "tutkijoiden" propakandan varassa.

        Suurin osa lamasta totuuden tietävistä taitaa nytkin olla alko-nimisen tuoteen vaikutuksen alaisina jossakin jossa ei kirjoitella tutkimuksia eikä kerrota mitä todella tapahtui.

        Lapsukaiset täällä laulujaan laulelee ja kirjoitettuja satuja ("tutkimuksia")toistelee.


      • 65399
        Näinsevain kirjoitti:

        Asiasta kirjoittavat kaiken lisäksi tahot jotka on pekkästään tuo pääasiassa Demaritaustaisten "tutkijoiden" propakandan varassa.

        Suurin osa lamasta totuuden tietävistä taitaa nytkin olla alko-nimisen tuoteen vaikutuksen alaisina jossakin jossa ei kirjoitella tutkimuksia eikä kerrota mitä todella tapahtui.

        Lapsukaiset täällä laulujaan laulelee ja kirjoitettuja satuja ("tutkimuksia")toistelee.

        Tuossa kirjoittaa yksi 90-luvun laman yrittäjä joka menetti yrityksensä, perustelee väittämäänsä jollain käyrillä jotka ovat sivulla näkyvissä.

        "Esko Ahon hallitus, Iiro Viinasen toimiessa valtionvarainministerinä, onnistui velkaannuttamaan Suomen neljässä vuodessa, ottaen 50miljardia euroa uutta velkaa...

        Suomen ”propaganda koneisto” näyttää olevan vielä tehokkaampi kuin Venäjän, sillä vielä tänäkin päivänä nostetaan jalustalle Mauno Koivisto, Esko Aho ja Iiro Viinanen. Kuitenkin juuri heidän aikaan tuhottiin Suomen kaikki kansakuntaa kantavat arvot ja luotiin pohja velkaantumiselle. Silloin luotiin pohja köyhyydelle, syrjäytymiselle, ahneudelle ja omanedun tavoittelulle – tuhottiin kansan henkiset arvot."

        http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187337-1omaetu-2puolueen-etu-3kansan-etu


      • Näinsevain
        65399 kirjoitti:

        Tuossa kirjoittaa yksi 90-luvun laman yrittäjä joka menetti yrityksensä, perustelee väittämäänsä jollain käyrillä jotka ovat sivulla näkyvissä.

        "Esko Ahon hallitus, Iiro Viinasen toimiessa valtionvarainministerinä, onnistui velkaannuttamaan Suomen neljässä vuodessa, ottaen 50miljardia euroa uutta velkaa...

        Suomen ”propaganda koneisto” näyttää olevan vielä tehokkaampi kuin Venäjän, sillä vielä tänäkin päivänä nostetaan jalustalle Mauno Koivisto, Esko Aho ja Iiro Viinanen. Kuitenkin juuri heidän aikaan tuhottiin Suomen kaikki kansakuntaa kantavat arvot ja luotiin pohja velkaantumiselle. Silloin luotiin pohja köyhyydelle, syrjäytymiselle, ahneudelle ja omanedun tavoittelulle – tuhottiin kansan henkiset arvot."

        http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187337-1omaetu-2puolueen-etu-3kansan-etu

        Eipä tuo näy laman syihin paljon kajoavan. Ei ymmärrä mirä on tapahtunut:D

        Taitaa olla Temari tai Kokkare.

        Laman hoidosta kyllä selvittää, mutta jättä sen SAK_Demarienkin osuuden kokonaan ulos. Eli Yleislakko...Yleislakko..Tuokin hokee saamaa joka tarkoittaa, samaa kuin siivoojaa syyttettäisi siitä että seinät on pskottu likaiseksi, vaikka siivoja on vain sivoamassa muiden sotkuja.

        Jos älli ei riitä huomaamaan laman syitä niin kannattaisi pitää turpansa kiiinni. Tai oikeastaan näppiksensä.


      • 95675
        OOOOOOOOOOOOOOH kirjoitti:

        Mutta nuo syyttelijät ei muista että sen ajan yleisin sana eduskunnassa oli YLEISLAKKO. LIPPONEN taisi olla SDP:n puheenjoihtaja joka tuoita eduskunnassa käytti.

        Lipponen toisteli joka viikko että jos tuo tehdään SAK järjestää YLEISLAKON.

        Tutkimuksissa on unohdettu tuo kokonaan ja syytä yritetään vierittää AHON niskaan.

        Jos tehtäisi oikea riippumaton tutkimus siinä nousisi pääsyyksi juuri tuo yleislakko-sana. On siitä tehtykin tutkimus mutta se on haudattu 60 vuodeksi lukkojen taakse, eli on salainen.

        Miksi haudattiin? En oikein usko että haudattiin. Tuo "Yleislakko huutelu" taas on enemmänkin subjektiivinen näkökulma asiaan, keskustan ja kokoomuksen yhteinen harha.


      • manunillallinen
        NäinoN- kirjoitti:

        Asiasta on tehty hyvin poliittisesti värittyneitä "tutkimuksia". Lähes jokainen puolue on tehnyt "tutkimuksen" oman syyttömyytensä vakuuttelemiseksi.

        Linkisi on ehkä puoluepoliittisesti värittynein tuktimus mitä Ahon hallituksen toimista on tehty.

        Kuirtenkin pitäisi muistaa että' EI Ahonn hallitus ollut syyllinen siihen mitä tapahtui ja miksi noihin toimiin jouduttiin. Ahpo joutui keskelle katastrofia Holkerin nhallituksen peitellessä maan todellsen tilan. Tiedettiin että tilanne vakava, mutta sitä ei teidetty että maa oli käytännössä konkurssissa Holkerin hallituksen jäljiltä.

        Pienyriutysten konkurssit alkoivat jo ennen Ahon hallituksen aloittamista. Minunkin yritys konkkasi jo Holkerin hallituksen loppumetreillä. Syy oli Vanvan markan aiheuttamat korkeat korot. Korkoihin meni rahaa enemmän kuin alkuperäisissä suunnitelmissa korkoihin ja lyhennyksiin yhteensä. Korkojen maksun jälkeen ei ollut rahaa maksaa lainojen lyhennyksiä.

        Turha tingata minun kanssa. Olen itse elänyt tuon ajan ja maksanut Holkerin ja Koiviston aiheuttamaa laskua lähes 20 vuotta. Ihan sama mitä nuo niinsanotut tukijat asiata kirjoittavat.

        Nuo poliittisesti väritetyt tutkimukset on täytä huuhaata.

        Kerrankin löytyy asiantuntevia kommentteja täältä. MAnu oli kaiken pahan alku ja toki joudutti menoa Koiviston konklaavilla Tuhoahon hallituskaudella.


      • Aikuinen---
        95675 kirjoitti:

        Miksi haudattiin? En oikein usko että haudattiin. Tuo "Yleislakko huutelu" taas on enemmänkin subjektiivinen näkökulma asiaan, keskustan ja kokoomuksen yhteinen harha.

        Hahahahahah subjektinen näkökulma asiaanhahahah
        Kuuelppa lapsukainen. Me jotka olemme eläneet silloin olemme kulleet sen ihan omin korvin.

        Sinä Lapsiukainen olet ainoiastaan lukenut Demareiden uudelleenkirjoitetun historian ja sen mukaan kerrot satuja joita Demarit on kertoneet sinulle.

        Lipposta nimitettiinkin silloin yleisesti lakkokenraaliksi. Lipponen oli haalimassa niitä yleislaskkoja SAK:n toimistolla lähes päivittäin.


      • Hiohiihihihihihhi
        8975765 kirjoitti:

        Mitähän tää sekoilee:

        " Soininvaara oli silloin SMP.läinen, nykyisin persuSuomalainen."

        No ei ollut eikä ole:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Osmo_Soininvaara

        Et myöskään huomioinut Kullbergin ja Korkmanin lausuntoja, ja sitä, mitä Holkeri itsekin myönsi. Tuskin edes ymmärsit lukea tuota yli sadan tutkijan tekemää suurta lamatutkimusta.

        Yksi laman suurimmista syistä oli se, että markka oli sidottu ECU:uun, euron edeltäjään, sen takia se "Vahva markka", asia kerrotaan oikein hyvin Taloussanomissa. Vasta kun sidos purettiin alkoi talous toipua.

        Korkman Demari. Kulberg Kokkare.

        Siinä "puolueettomat tutkijat" Juuri värittäjät.


      • 789654563
        Aikuinen--- kirjoitti:

        Hahahahahah subjektinen näkökulma asiaanhahahah
        Kuuelppa lapsukainen. Me jotka olemme eläneet silloin olemme kulleet sen ihan omin korvin.

        Sinä Lapsiukainen olet ainoiastaan lukenut Demareiden uudelleenkirjoitetun historian ja sen mukaan kerrot satuja joita Demarit on kertoneet sinulle.

        Lipposta nimitettiinkin silloin yleisesti lakkokenraaliksi. Lipponen oli haalimassa niitä yleislaskkoja SAK:n toimistolla lähes päivittäin.

        "Me jotka olemme eläneet silloin "

        Kyllä olin silloin paikalla, omalta kohdalta lama meni kohtuudella, jonkin verran teki vahinkoa leikkauslistoineen, perheen kun olin juuri perustanut, töitä sentään riitti melkein koko ajalle.


      • NäinoN-
        789654563 kirjoitti:

        "Me jotka olemme eläneet silloin "

        Kyllä olin silloin paikalla, omalta kohdalta lama meni kohtuudella, jonkin verran teki vahinkoa leikkauslistoineen, perheen kun olin juuri perustanut, töitä sentään riitti melkein koko ajalle.

        Kuka leikkasi. LIpposen hallitusket. Älä vain syytä sinä'kin velaheelisesti Ahon hallitusta.

        Ahon hallitus NOSTI lamasta huolimatta perheiden etuuksia..


    • LKGFTYUH

      Yleislakko on hyvä ase kun halutaan toimia diktaattorin tavoin.

      • Näinsevain

        Sitähän se on


      • Näinsevain

        Sitähän se on


      • 897566753

        "Tarkastelin vuosia 1990-96, niiden vuosien valtion tuloja, menoja ja lainanottoa.

        Vuonna 1990 verotulot olivat 20,3miljardia€ ja otin sen lähtökohdaksi verotuloissa.

        Valtiolla oli vuoden 1991 alussa velkaa 9,6miljardia€. Esko Ahon hallitus aloitti työnsä 26.4.1991 ja vuoden1995 lopussa velkaa oli 60,1miljardia€:a, Esko Ahon hallitus lopetti työnsä 13.4.1995. Ahon hallituksen aikana Suomi oli velkaantunut 50miljardia€. Vuoden 2014 lopussa valtionvelka oli 96miljardia€.

        Vuosina 1991-95 verotulot olivat yhteensä 89,6miljardia€. Jos verotulot olisivat pysyneet vuoden 1990 tasolla, niin 1991-95 verotulojen olisi pitänyt olla 101,5miljardia€. Verotulojen lasku oli yhteensä vain 11,9miljardia€ 1991-95

        Kuitenkin valtio otti lainaa vuosina 1991-1995 peräti 47,2miljardia€ lisää, eli 35,3miljardia€ enemmän, kuin oli verotulojen lasku? Samaan aikaan kiristettiin kansan vyötä Iiro Viinasen toimesta niin paljon, että solki alkoi tuntumaan jo selkärangassa."

        http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187554-valehdeltiinko-veronmaksajille-pain-naamaa

        "Allaolevan blogini linkistä voi lukea sen tuhon, jonka Esko Ahon hallitus sai aikaan meidän suvussamme."


      • fGHJKLÖLKJHYF
        897566753 kirjoitti:

        "Tarkastelin vuosia 1990-96, niiden vuosien valtion tuloja, menoja ja lainanottoa.

        Vuonna 1990 verotulot olivat 20,3miljardia€ ja otin sen lähtökohdaksi verotuloissa.

        Valtiolla oli vuoden 1991 alussa velkaa 9,6miljardia€. Esko Ahon hallitus aloitti työnsä 26.4.1991 ja vuoden1995 lopussa velkaa oli 60,1miljardia€:a, Esko Ahon hallitus lopetti työnsä 13.4.1995. Ahon hallituksen aikana Suomi oli velkaantunut 50miljardia€. Vuoden 2014 lopussa valtionvelka oli 96miljardia€.

        Vuosina 1991-95 verotulot olivat yhteensä 89,6miljardia€. Jos verotulot olisivat pysyneet vuoden 1990 tasolla, niin 1991-95 verotulojen olisi pitänyt olla 101,5miljardia€. Verotulojen lasku oli yhteensä vain 11,9miljardia€ 1991-95

        Kuitenkin valtio otti lainaa vuosina 1991-1995 peräti 47,2miljardia€ lisää, eli 35,3miljardia€ enemmän, kuin oli verotulojen lasku? Samaan aikaan kiristettiin kansan vyötä Iiro Viinasen toimesta niin paljon, että solki alkoi tuntumaan jo selkärangassa."

        http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187554-valehdeltiinko-veronmaksajille-pain-naamaa

        "Allaolevan blogini linkistä voi lukea sen tuhon, jonka Esko Ahon hallitus sai aikaan meidän suvussamme."

        Aloitappa totuuden nimessä se tarkastelu vuodelta 1987.

        Tuo tarkastelujaksosi on valehtelua.


      • Sivullinenjäärä

        Ole hyvä ja perustele väitteesi, ? Valehtelijaksi on helpoo syyttää, osoita se missä joku valehtelee. ??


      • UYTREWRTYUIO
        Sivullinenjäärä kirjoitti:

        Ole hyvä ja perustele väitteesi, ? Valehtelijaksi on helpoo syyttää, osoita se missä joku valehtelee. ??

        Tuokin haukkuu seirauksia sen sijaan että ottaisi kantaa syyhyn.

        Jos käsittelee jotakinn aihetta sen käsittely pitää aloittaa alkulähteiltä. Syy-seuraus-

        1. Syy siis ole Vahva-Markka Mauni ja Holkerin halloitus- 2. Seuraus Ahon hallituksen pakko hoitaa talouskuntoon.-

        Todelliste mokat tuon hoidossa teki Lipposen hallitukset. NE pistivät laman johdosta konkurssiin tehneet yrittäjät nälänhädän partaalle ja osan jopa nälänhätään. SEn oikean rovouksen teli Lipposen nhallitukset.

        Silloin mm. Niinistö ja Halonen ryöstivät konkurssipesiä lähes ilmaiseksi omistiukseensa. AHO ei silloin ostanut yhtään konkurssipesää itselleen. Niinistö ja Holonen ja Lipponen tekivät niin kun olivat MINITEREINÄ: Siis päättämässä siitä että ihmisillä menee omaisuus ja olivat sitten ostamassa niitä itselleen.


    • totuttakin-välillä
      • 67456

      • 8795674

        Toistetaan vaan samoja virheitä.

        "Suomikin oli hukkua liian vahvaan valuuttaan

        Edes Suomen päättäjien pitäisi omasta lähihistorian kokemuksesta oivaltaa, että tämän lajin "virallinen totuus" on kansanomaisesti sanottuna puuta heinää – ja että Kreikan oloihin aivan liian vahva euro ennemmin hukuttaa kuin pelastaa Kreikan.

        Aivan niin kuin "vahvan markan" politiikka oli hukuttaa Suomen 1990-luvun alussa.

        Euroa edeltänyt kokeilu oli
        koitua Suomen kohtaloksi

        Laman alkaessa Suomi oli mukana euroa edeltäneessä EU-maiden yhteisessä valuuttakokeilussa. Kullakin kokeeseen osallistuneella maalla oli omat kansalliset valuuttansa, mutta ne oli sidottu toisiinsa laskennallisen valuuttayksikön ecun (european currency unit) avulla.

        Pian Suomen talouden alamäen alettua kävi selväksi, että markan ecu-kytkös oli Suomen äkisti heikkeneviin talous- ja rahoitusoloihin aivan liian vahva...

        Markan heikkeneminen olisi pehmentänyt laman vaikutuksia "pakottamalla" Suomen vaihtotasetta korjautumaan hivuttamalla tuontihintoja ylös ja vientihintoja alas. Samalla markan heikkeneminen olisi lieventänyt markan arvoon liittynyttä epäluuloa.

        Näin ei kutienkaan käynyt, sillä markan ecu-kurssi oli keinotekoisesti määritelty kiinteäksi. Niinpä "vakaan markan" politiikka oli yhtä kuin "vahvan markan" politiikkaa. Talouden oikaisu oli määrä toteuttaa "sisäisen devalvaation" keinoin palkkoja ja hintoja laskemalla ja vyötä kiristämällä. "

        http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/05/27/suomikin-oli-hukkua-liian-vahvaan-valuuttaan/201230135/12


      • 67442
        8795674 kirjoitti:

        Toistetaan vaan samoja virheitä.

        "Suomikin oli hukkua liian vahvaan valuuttaan

        Edes Suomen päättäjien pitäisi omasta lähihistorian kokemuksesta oivaltaa, että tämän lajin "virallinen totuus" on kansanomaisesti sanottuna puuta heinää – ja että Kreikan oloihin aivan liian vahva euro ennemmin hukuttaa kuin pelastaa Kreikan.

        Aivan niin kuin "vahvan markan" politiikka oli hukuttaa Suomen 1990-luvun alussa.

        Euroa edeltänyt kokeilu oli
        koitua Suomen kohtaloksi

        Laman alkaessa Suomi oli mukana euroa edeltäneessä EU-maiden yhteisessä valuuttakokeilussa. Kullakin kokeeseen osallistuneella maalla oli omat kansalliset valuuttansa, mutta ne oli sidottu toisiinsa laskennallisen valuuttayksikön ecun (european currency unit) avulla.

        Pian Suomen talouden alamäen alettua kävi selväksi, että markan ecu-kytkös oli Suomen äkisti heikkeneviin talous- ja rahoitusoloihin aivan liian vahva...

        Markan heikkeneminen olisi pehmentänyt laman vaikutuksia "pakottamalla" Suomen vaihtotasetta korjautumaan hivuttamalla tuontihintoja ylös ja vientihintoja alas. Samalla markan heikkeneminen olisi lieventänyt markan arvoon liittynyttä epäluuloa.

        Näin ei kutienkaan käynyt, sillä markan ecu-kurssi oli keinotekoisesti määritelty kiinteäksi. Niinpä "vakaan markan" politiikka oli yhtä kuin "vahvan markan" politiikkaa. Talouden oikaisu oli määrä toteuttaa "sisäisen devalvaation" keinoin palkkoja ja hintoja laskemalla ja vyötä kiristämällä. "

        http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/05/27/suomikin-oli-hukkua-liian-vahvaan-valuuttaan/201230135/12

        Nyt meillä on taas liian vahva valuutta, kerrasta ei osattu oppia vaan toistettiin sama virhe.


      • HFDDCVBNJK
        67456 kirjoitti:

        "Suomi esittää velkakriisin taltuttamiseen samoja keinoja, joilla Suomi voitti oman kriisinsä 1990-luvun alussa. Ehdotus on noloa historian vääristelyä: Suomi suosittelee kriisiin lääkkeitä, joilla ei ollut osaa eikä arpaa Suomen oman kriisin taltuttamisessa – mutta ei hiiskahda sanaakaan siitä teholääkkeestä, joka katkaisi Suomen syöksyn."

        http://www.taloussanomat.fi/jan-urri/2012/08/19/nolo-totuus-suomen-ehdottamista-kriisilaakkeista/201235862/12

        On sitä historian vääristelyä tälläkin palstalla.

        " Kriisin käänne koitti jokseenkin samalla hetkellä, kun Suomen Pankki lopetti markan ecu-kytköksen ja laski markan kellumaan vapaasti – eli käytännössä devalvoitumaan – valuuttamarkkinoilla.

        Tuota markan kellutuspäätöstä seuraavana arkipäivänä suomalaiset pörssiosakkeet ampaisivat lujaan nousuun, rahamarkkinoiden paniikki alkoi hellittää, korot alkoivat laskea – ja hyvin pian valtiokin alkoi saada kansainvälisiltä rahoitusmarkkinoilta tuoretta lainarahaa laskevin koroin."


    • voimaaaaaaa

      Kannuksen KEINOELIN-asiamies Asko Eho linnaan munistaan roikkumaan vetiseen kallioluolaan

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      11
      1885
    2. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      180
      1710
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      121
      1557
    4. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1551
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      121
      1306
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      311
      1116
    7. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      114
      1063
    8. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      166
      1028
    9. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1014
    10. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      95
      995
    Aihe