Länsi-Ukrainalaisia sotilaita loikannut itään.

monimutkaistaon

Sadat ukrainalaisotilaat ovat vaihtaneet puolta, lännestä itään. On täysin mahdollista että Länsi-Ukrainassa puhkeaa sisällissota. Miten tähän reagoi NATO?

12

88

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sakueiviron

      Luin kanssa tuon uutisen Spiegelistä, voi olla propagandaa. Mutta voi olla tottakin.

    • punikkija7pientäkääpiötä

      Hölmöt. Jos länsi Ukrainan sotilaita sattuisi loikkaamaan itäpuolelle niin nehän harjoittaisivat siellä sissitoimintaa ja/tai tekisivät jäynää Venäläisille.

      Ei kukaan tervejärkinen Venäjän puolelle loikkaa.

    • elefanttiper

      Ukrainassa on Venäjän masinoima sisällissota jos et ole huomannut. Siihen on jo reagoitu koko lännen puolesta, tosin liian pehmeästi.

      Venäjä on se norsu naapurin posliinikaupassa.

      • triplaa

        Länsi-Ukrainan armeija ei ole yhtenäinen. Voi käydä kuten Syyriassa että sodassa on kolme eri osapuolta.


      • jooh

        Ei Venäjä ole sisällis sotaa masinoinut.USA nostatti sodan UKRAINASSA se palvelee USAN etuja Euroopassa .Kyllä pitäs EU:n pysyä kaukana koko kahinasta ja antaa toverien tapella rauhassa siellä Ukrainassa.


    • AntiTrolli

      Kapinallisten videolla olen yhden kylliksi pieksetyn Ukrainalaissotilaan pyytäneen päästä kapinallisjoukkoihin.
      Joillain voi olla myös tilanne se että kun johto jätti heidät kuolemaan debaltseveen ilman perääntymissuunnitelmaa yms. niin silloinpa voi maasta lähtö kiinnostaa. Tuskin kuitenkaan Venäjän armeijaan, ellei pakoteta.

      • AntiTrolli

        vangiksi jäänyt satoja. Jos heille tarjotaan turvapaikka Venäjältä niin jotkut varmaan lähtee.


    • mark001
    • Strategi

      btw. Satoja ukrainan rajavartioita, upseereita ja poliiseja loikkasi separatistien puolelle jo viime kesänä. Tästä syystä ukraina erotti korkeimpia upseereitaan krimillä ja itä-ukrainassa. Suurin osa loikainneista oli itä-ukrainassa ja krimillä toimineita joukkoja.

      Asiasta ei pahemmin uutisoitu, mutta muutamia pikku uutisia tuli silloin tällöin missä kerrottiin korkeimman upseeriston erottamisista tms. Tosin se jätettiin kertomatta, että upseerit siirtyivät separatistien hommiin.

    • haureys

      Täytyy ottaa se huomioon, että Ukraina ja Venäjä ovat käytännössä melkein samaa kansaa. Ero on sama kuin savolaisilla ja satakuntalaisilla, hieman sanat lutviutuu eri tavalla, mutta ymmärtävät toisiaan jollain tasolla. Henkisesti Ukraina on vanhaa venäjäkansaa. Tosin ovat ylpeitä ukrainalaisuudestaan, ja haluaisivat olla oma valtio, koska ovat kuitenkin aivan Euroopan kainalossa. Sotaa käydään ns veljiä vastaan, tietyssä mielessä se on henkisesti vaikeaa molemmin puolin. Usaa ja natoa ei haittaa ollenkaan, kuinka moni vanhanvenäjänkansalainen kuolee sodassa, se tässä hieman pistää miettimään, mitä tuolla oikeasti tapahtuu, kuka masinoi, kuka hyökkää, kuka tekee mitäkin. Onko Usa/nato jollain tapaa masinoinnissa mukana? Miksi Venäjä on niin aggressiivisesti touhussa mukana? Onko Ukraina vain välikappale Usan ja Venäjän välillä?

      On niin monta kysymystä, joihin ei ainakaan median kautta saa vastausta. Venäjän mediassa asiat kerrotaan poskettomasti Venäjän eduksi. Suomen mediaa kun taas lukee, niin aikamoisella suodatuksella sitäkin pitää lukea, koska natopeikko vaikuttaa niin paljon.

      Vedän hatusta sellaisen oman, aivan heuristisin perustein tekemän analyysin, eli hatusta vedän aivan pokkana...

      Elikkäs. Venäjä on hyökännyt (kuten moni media on todistanut) Ukrainan puolelle. Mutta syy on se, että sillä pyritään estämään Usa/naton aikaansaama vallankaappaus Ukrainassa. Jotenkin minusta vain tuntuu, että kyllä Usa/nato tuolla Ukrainassa on hääräämässä ainakin jollain tasolla. Venäjä tietysti luonnollisesti kokee sen uhkana, ja on sen takia päättänyt että hyökkäys on paras puolustus. Tuliko tämä Usalle/natolle sitten yllätyksenä, vai oliko tämä jopa itsetarkoitus, saada Venäjä hyökkäämään, kun tullaan tarpeeksi lähelle, ja aiheutetaan ns vallankaappaus veljesvaltiossa. Minusta tuntuu että tuo Ukrainan vallan uusjako on lännen organisoima. Mutta, tämä on vain täysin omaa mietiskelyäni, eli totuuspohjaa ei luonnollisesti ole, tää on vain "musta tuntuu tältä". Eli oma näkemys asiasta, sanotaanko vaikka skenaario, ja täysin mahdollinen sellainen.

      Tosin voin sanoa, että tuskin kukaan tällä palstalla, ei länsi, eikä venäjämieliset, tiedä mitä tuolla oikeasti tapahtuu. Ehkä sen tietää vain obama ja puuttin, jos nekään.

    • Tammikuussa 2013 dombassin alueen liuskekaasu ja öljy kenttien kauppa on suurin Euroopassa tehty kaasu busines.Ehkä siinä on yksi syy miksi niin monet kiinnostui Ukrainasta.
      Lisäksi Krimin alue vesillä on myös liuskekaasu esiintymiä.
      Kun Putin vei Krimin ja kohta dombassin aluekin on eronnut Ukrainasta.Alkaa varmaankin harmittaa lännen öljy ja kaasu rikkauksista unelmoineita tahoja.

    • HNk

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      300
      3315
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1798
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1335
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1293
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1193
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1178
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1113
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      994
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      926
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      874
    Aihe