Jihadismia ja fundamentalismia

MrSmithy

Nigerin islamistien mellakoissa on tuhottu jo 68 kirkkoa tai kristillistä laitosta

Mellakat alkoivat satiirisen ja ateistisen Charlie Hebdon julkaistua islamin profeetan Muhammedin kuvan lehtensä kannessa. Julkaisu tehtiin lehteen kohdistuneen terrori-iskun jälkeen. Nigerin mellakoissa on kuollut kolme ihmistä, 68 kirkkoa tai kristillistä rakennusta on tuhottu ja 43 kotia on poltettu.

Viimeisimmät tuhopoltot tapahtuivat Zinderin kaupungissa, jossa lähes kaikki kirkot tuhottiin. Perjantaina 6.2. levottomuudet levisivät myös Diffan ja Bosson kaupunkeihin. Jihadistit hyökkäsivät useita kertoja kaupunkeihin, mutta Nigerin armeija torjui hyökkäykset.

Tuhannet ovat paenneet kaupungeista. Koulut ja hallintorakennukset ovat suljettuna. Useat kansainväliset järjestöt ovat joutuneet lopettamaan toimintansa alueelle, mm. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR ja Maailman ruokaohjelma (WFP) ovat evakuoineet henkilöstönsä alueilta. Alue on Nigerin köyhimpiä.

Ennen mellakoita Nigerissä eri uskontoryhmien välit olivat rauhanomaiset. Maantieteellisesti Niger on lähellä Nigerian pohjoisosia. Boko Haram, jihadistinen terroristijärjestö, käy sotaa Pohjois-Nigeriassa. Levottomuudet sieltä leviävät ympäröiviin maihin, myös Nigeriin.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eisyytäliene

      Ei pidä kristittynä syyttää toista kristittyä sillä kyllä islamistit herjaa Jeesusta ja Raamattua sekä israelia jatkuvasti ja suunnittelevat murhia, murhaavat ja tekevät väkivaltaa. Jos kuva piirretään niin se on helppo poistaa mutta tapettia ihmistä et saa henkiin eikä kaikkia kirkkoja rakenneta uudelleen sillä rajaa ei ole. Kristityt pakenevat muslimifanaatikkojen tieltä. Kannattaa miettiä ketä rivien välistä syyttelee.

    • kgxiydixdjvjcjch

      http://lloydthomas.org/5-SpecialStudies/JewishHostilities.html

      1917 juutalainen Rothschildin pankkimafia teki Englannin kanssa Balfour Declaration-sopimuksen juutalaisvaltion perustamisesta PALESTIINAAN.

      1930 maaliskuu: Englantilaisen Shaw kommission reportin mukaan juutalaisten massamuutto PALESTIINAAN aiheuttaa maattoman ja tyytymättömän luokan palestiinalaisia.

      1931 huhtikuu: Juutalaiset zionistit perustavat sotilaallisen terroristijärjestön IRGUNin valloittamaan maat palestiinalaisilta ja myöskin osia Jordaniasta ja Syriasta.

      1937 heinäkuu: Lordi Peel`sin raportti tekee tilanteesta sen johtopäätöksen, ettei yhteistyö arabien ja juutalaisten välillä onnistu Palestiinan valtiossa.

      Elokuu: Juutalaiset IRGUN terroristit hyökkäävät arabien linja-autoihin Palestiinassa.

      1939 toukokuu: Englannin hallitus julkaisee tiedonannon jonka mukaa Palestiinan jako ei onnistu vaan ehdottaa itsenäisen ja roduttoman Palestiinan valtion perustamista kymmenen vuoden sisällä. Juutalaisten maahanmuuttoa rajoitetaan 75 000 henkeen seuraavan viiden vuoden aikana.

      Kesäkuu 29: Palestiinassa juutalaiset IRGUN terroristit iskevät jälleen arabien linja-autoihin tappaen 24 siviiliä.

      Marraskuu: Palestiinan tilanteen takia Englannin hallitus perustaa uuden Sir John Woodheadin johtaman komission, joka yrittää saada uudellen läpi Peelen komission ehdotusta, jonka mukaan juutalaisilla olisi 1000 neliökilometrin alue Tel Avivin ympärillä.

      Äärioikeistolaisen Stern-liigan terroristin Avraham Sternin kirje NAZI-Saksan hallitukselle, jossa hän ehdottaa liittoa Saksan kanssa Englantia vastaan päämääränään Israelin itsenäistyminen:
      http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/SternGang-Doc-Nazi-Collaboration.jpg

      Beirutissa, Saksan juutalais-NAZIen kanssa, solmittujen salaisten sopimusten mukaan, Lehi aloitti toisen rintaman sodan brittejä vastaan, vastapalveluksena Saksan juutalais-ashkeNAZIt auttaisivat erottamaan Euroopan juutalaiset Palestiinaan MUUTTOA varten.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Lehi_(group)#Contact_with_Nazi_Germany

      1943 lokakuu: Juutalaisten johtaja YITZHAK SHAMIR kirjoittaa artikkelin "Terror" jossa toteaa mm. "Juutalainen moraali ja juutalaiset tavat eivät saa olla esteenä terrorin käytölle osana sodankäyntiä arabeja vastaan"

      1946 huhtikuu: Usan presidentin Trumanin painostuksesta Englanti taipuu sallimaan 100 000 juutalaisen pakolaisen siirtämiseksi Euroopasta Palestiinaan.

      Lokakuu 1: Zionistinen terroristiorganisaatio IRGUN tekee pommi-iskun Englannin suurlähetystöön Roomaan.

      1947 toukokuu 15: YK suosittaa komitean perustamista, komitea suosittaa Palestiinan jakamista.

      Kesäkuu: Juutalaiset terroristit lähettävät kirjepommin Englannin kapinettiministeriöön.

      Heinäkuu: Juutalainen terroristiorganisaatio IRGUN hirttää kaksi englantilaista kersanttia ja miinoittaa heidän ruumiinsa.

      Syyskuu 3: Juutalainen terroristiorganisaatio IRGUN lähettää pommipaketin Englannin sotatoimistoon, pommi räjähtää postin lajittelussa Lontoossa haavoittaen kahta.

      Marraskuu 29: Zionistien lobbaamisen tuloksena YK päättää Palestiinan jaosta, yli puolet Palestiinasta muodostaisi tulevan juutalaisvaltion ja Jerusalemista tulisi kansainvälinen kaupunki.

      Joulukuu 11: Juutalaisesta kuorma-autosta heitetään pommi arabien linja-autoon, 6 arabia kuolee ja 30 haavoittuu; aseistautuneet juutalaisterroristit murhavat myös 12 arabia rantakylässä lähellä Haifaa.

      Joulukuu 13: Juutalaisen terroristiorganisaation IRGUN Zvai Leumi murhaa 18 palestiinalaista ja haavoittaa 60 Jerusalemissa, Jaffassa ja Lyddassa. Jerusalemissa pommit heitettiin torialueelle lähellä Damaskuksen porttia; Jaffassa pommit heitettiin arabialaisten kahvilaan; Lyddassa arabit murhattiin kranaateilla ja automaattiaseilla.

      Joulukuu 19: Zionistisen terroristijärjestön Haganah hyökkää arabikylään lähellä Safadaa, räjäyttäen kaksi taloa, raunioista kaivetaan 10 palestiinalaisen ruumiit joista 5 oli lapsia.

      Joulukuu 29: Damascus Gate in Jerusalem, juutalaiset IRGUN terroristit heittävät kranaatin taksiin murhaten kaksi englantilaista konstaapelia ja 11 arabia, 32 haavoittuu.

      Joulukuu 30: Juutalaiset terroristijärjestöt Palmach ja Carmel Brigade tekevät iskun Balad al Sheikh kylään murhaten yli 60 palestiinalaista

    • uskonpuolesta

      Voit ikuisesti puolustaa arabeja mutta et pääse siitä mihinkään että v. 47 arabimaat yrittivät tuhota juuri itsenäistyneen Israelin valtion ja "ajaa mereen" kaikki juutalaiset. Sama toistui 67 kuuden päivän sodassa ja jom kibbur-sodassa. Vieläkään yksikään arabivaltio ei ole kuin yksi tunnustanut Israelin valtiota vaikka diblomaattisuhteet onkin. Arabit ja palestiinalaiset gazassa ovat julistaneet pyhän sodan juutalaisia ja Israelin valtiota vastaan. Jatkuvasti räjäytellään busseja ja siepataan kidutettaviksi ja tapettaviksi jopa Israelissa vierailevia ihmisiä. Kun nigerissä ja muissa muslimivaltioissa räjäytellään kirkkoja, tullaan siihen tulokseen ettei islamin uskoiset pärjää Euroopassa eivätkä Amerikassa, israelista puhumattakaan. Pitääkö jokaisen israelia uskon ja rakkauden vuoksi tukevan kristityn ruveta sanomaan ennen ulos lähtöä kodistaan että "elämä on minulle Kristus ja kuolema on voitto"! Kun kristityt on äärikristittyjä niin silloin he rukoilevat ja levittävät sanaa Raamatusta. Samoin juutalaiset ja puolustavat omaa valtiota ase kädessä vain pakon edessä. Mutta kun älyä vailla olevat muslimi-kiihkoilijat ja äärimuslimit käy kiinni ja vastustavat yleistä turvallisuutta suomessa ja Israelissa, niin laki tulee vastaan ja riehujat laitetaan vastaamaan teoistaan vankilaan, karkotetaan maasta tai löytävät itsensä vankimielisairaalasta. Israelilla ja juutalaista syntyperää olevilla ihmisillä on oikeus elää rauhassa Israelissa ja palestiinalsisilla gazan alueella. Paina mieleesi että jokainen on vastuussa jumalan ja ihmisten edessä teoistaan. Sinuakaan ei vapauteta jumalan edessä etkä pääse tappamalla Koraanin ilmoittamaan taivaaseen vaan helvetin syvyyksiin. Mielen muutos olisi jotain. Ota tosiasioista selvää ennen kuin tuomitset ihmiset ja valtiot.

    • rasismia

      Kun pienelle 5-vuotiaalle lapselle näytetään kuvia ihmisistä jotka on vihollisia ja 10-vuotias osaa konekiväärin kokoamisen ja osaa ampua sillä kymppiin. Kun äiti ja isä kertoo lapselle hirvittäviä kuvitelmia joissa tapetaan, on tapettu ja osoitetaan kenet pitäisi tappaa, kun osoitetaan ketä on vihattava, niin silloin on kyse vääristyneestä maailman kuvasta ja yleensä ääri-muslimista. Silloin ei kristitty eikä juutalainen ole turvassa. Pidä ihmeessä vääristynyt ja hyvin yksipuolinen maailman kuvasi, jossa vain sinä ja kaltaisesi ovat turvassa.

    • katsomus

      Olet niiden jälkeläinen jotka keksi kaasukammiot ja keskitysleirit. Sama maailman katsomus.

    • rukousapu

      Tuen kristittyjä, ja erityisesti vainottu kristittyjä. Rukoillaan heidän puolestaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      264
      2926
    2. 199
      2845
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      68
      2415
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      209
      1902
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1358
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1285
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1257
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1182
    Aihe