Lopetin kaiken, turhana.

ponunhäntäpoika

Alkoholin tuonnin kulta-aika lienee ohi. Mitään ei tule tullin ohi vaikka kuinka olisi vapaa liikkuvuus. Kapuloita rattaisiin tulee joka suunnasta. Mikä neuvoksi? Rattaat seis, niin kapulat eivät haittaa. Aloittakaamme ultrapassiivinen vastarinta. Passiivisella vastarinnalla itsenäistyi suuri ja väkirikas valtio, miksei siis pienempikin kansa. Pidättäydytään alkoholista ja rasvasta ja kotimaisista vihanneksista eikä juoda limonaadiakaan eikä alkoholitonta olutta. Ryhdytään kattavaan kulutus-, mielipide- ja kansalaisvaikuttamisboikottiin ja lopetetaan kaikki osallistuminen kaikkeen, maan asioiden hoito mukaanlukien. Sitten, kun putiinin tankit rullaavat rajan yli kuljettajinaan viherasuiset lomailevat yksityishenkilöt, ei tehdä mitään. Ei keitetä niille kahveja pullan kera; kuivuvat nestehukkaan rusinoiksi nuljuihinsa. Maataan vain suorana maantiellä (mitä ei lasketa tekemiseksi). Siinähän yrittävät tarjota vodkahuikkaa. Olisi tulli ajoissa tajunnut virheensä. Mutta ei, maa on matkalla perikatoon; holhoamisuskonnon temppeli suodattaa "vapaan liikkuvuuden" tavaravirran mielensä mukaiseksi eikä mikään unionin elin asiaan puutu. Se ehkä lausuilee toruvia sanoja johonkin suuntaan ja kumartaa toiseen. Ja meillä totellaan, paitsi jos kyse on viinasta! Viina, viina ja viina. Ulkopolitiikkaakin pahempi turvallisuusuhka! Siitä häkämiehille vaaliteemaa. Tabuna pitää alkoholin pysyä Suomessa, se on kohtalomme.

Mutta minua ei haittaa, lopetin alkoholin tilaamisen, ostamisen, juomisen; tislaamisen ja panemisen (oluen ja muunkin) ja pian lopetan lisää niistä toiminnoista, joita minulla on jäljellä.

Olisi vielä 3315 merkkiä jäljellä, mutta päätin lopettaa kirjoittamisen.

13

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä_jatka

      Hyvä, että ymmärsit lopettaa - juttusi oli lähinnä vaivaannuttava.

      • Kustipolkeeviinit

        Ei helvetti ...Aloittaja...tuo mieshän on nero ! Mitä ajatuksen lentoa ja tajunnanvirtaa... :-)
        Mutta vakavasti puhuen, tuollainen olotila on tullut itsellekkin muutaman kerran. Kun seuraa tätä "keskustelua" esim. viinien nettituonnista... ei tiedä itkeäkö vai nauraa. Kaikki väittelee keskenään mikä on sallittua ja mikä ei. Valviran ja Tullin ohjeistus muuttuu koko ajan ja ohjeet ovat aika tulkinnanvaraisia.
        Mutta kai se on niin että välillä käsitellään sekotteita ja välillä sekoitellaan käsitteitä.

        No aina luotettava posti aina tuo viinilastin kotiovelle. Mikäs tässä :-)


    • 211

      Etkö tajua että alkoholin juomisen lopettaminen on juuri se mitä päättäjät hakevatkin takaa? Jos suurempi ihmisjoukko päätyisi holhouksen takia lopettamaan juomisen niin päättäjäthän myhäilisivät tyytyväisinä koska kokisivat onnistuneensa. Sitäkö haluat?

    • wvwvw

      Kyse on vaan siitä, että niitä arsyttää jotka eivät juo eivät halua, että muutkaan joisi. Sama tupakan kanssa, Ite en polta ja en pidä ainakaan jos naisystävä polttaisi. Mieskavereiden ei ole niin väliiä. Alkoholia jos nyt juo kerran pari viikossa niin onko se niin paha ja kun suomessa on niin saakelin kallista pitää tuokin määrä hakea virosta,.

      • Hockey1

        Alkoholistin ongelma on juuri tuo,kun en itsekkkään voi juoda teen kaikkeni ettei muutkaan juo.


    • sundie

      täällä vasta alotellaan tallinnan tuomisia. ducato laivaan 5000e virkistävää juomaa suomeen omaan käyttöön ja lahjaks. on synttäreitä kesäjuhlia ja anopin hautajaiset,jotka onkin kovimmat bileet.

      • Viime_reissuni

        Autolla laivaan parkkiin. Myymälään menomatkalla tilaus sisään: noin 60 litraa viiniä ja 50 litraa olutta. Kahdelle juotavaa joksikin aikaa, kun pidetään maltti ja tolkku mukana.

        Tallinnasta kassiin muutama litra väkevämpää.

        Laivalle palatessa viinit ja oluset rullakossa auton peräluukun vieressä valmiina nostettavaksi kyytiin. Helppoa ja kätevää.

        Kotiin päästyä laskin saldon. Laivamatka auton kanssa 56 €. Alkoholiostosten yhteishinta noin 560 € halvempi kuin Alkon hinnoin Suomesta ostettuna.

        Säästöä paljon vai vähän? Joidenkin mielestä ei kannata, minun tulo- ja varallisuustasollani kannattaa hyvinkin.

        Laivan myymälästä vielä kouraan useampikin bonuskuponki, joilla seuraava(t) reissu(t) lähes ilmaiseksi (ilman autoa tosin), jos parin lähikuukauden aikana tulee tarvetta lähteä.

        Ääliömäisen typeräähän tällainen ralli ja rahtaaminen tietysti on, sivistysmaiden ihmisille täysin käsittämätöntä! Mutta itsepähän olemme ääliöitä olleet äänestäessämme itsellemme lainsäätäjät, joiden mielestä nautintoaineiden verotusasteen on meillä oltava aivan kuin eri planeetalta naapurimaihin verrattuna.


      • nytmuutosta

        Toivottavasti ensivaaleissa eduskuntaan tulisi muutosta ja saataisiin ainakain viinit ruokakauppaan ja vahvat oluet ja lonkerot yms liköörit. Miksei samantien väkevätkin 80% asti kuten virossa saksassa espanjassa ja monessa muussa EU maassa on, Sakasta saa toki pirtuakin, mutta viron 80% vois olla raja,.

        Veroa myös alemmaksi lähelle viroa, ettei hakeminen virosta markakuluineen tai tilaaminen netistä postikuluineen kannata. Niin se ralli ja nettitilaus ainakin huomattavasti vähenee. jotkut varmaan silti edeleen tilaa jotain erikois oluita ja viinejä joita ei suomesta saa.. Vaalikoneissa näyttää olevan tämä alkoholiaiheinen kysymys joten sitä kannattaa käytää ja sitäkautta ehdokas joka haluaa viiniä ruokakaupaan ja veroa alemmaksi,.


    • Hieman_harkintaa

      Kaikki ulkomailta tulevat paketit kulkevat joka tapauksessa tullipostin kautta - aivan kaikki. Se, että mitä otetaan tarkempaa syyniin on aivan toinen juttu, mutta maahan tulevat paketit tulevat kuitenkin aina tullipostin kautta, vaikka olisi kuinka vapaa liikkuvuus.

      • Sevetti

        Juuri viime viikolla tuli 3 ltk viiniä kotiin, kaikki tullin avaamia ja laputtamia. Lapussa kerrotaan se minkä jo tiesin, eli että myyjä on verovelvollinen Suomeen, ja itse voin alkaa nauttimaan laillisesti ostamistani, myyjän kuljettamista tuotteista. Ei oo hankalaa eikä vaikeaa, ja jatkan tilaamista edelleen kun kuljetuksineenkin hinta on -50% Alkon hinnoista.


      • tullijullimullitrulli

        "Kaikki ulkomailta tulevat paketit kulkevat joka tapauksessa tullipostin kautta - aivan kaikki."
        Ei pidä paikkaansa.


      • Postinmies

        Pitää tasan paikkansa - jokainen paketti joka tulee ulkomailta tulee tullipostin kautta maahan, usko tai et. Olisi aika helppoa muuten lähtellä mitä tahansa postipakettina maasta toiseen. Aivan sama kuljettaako paketin posti vain kuriiri.


      • Sisämarkkina
        Postinmies kirjoitti:

        Pitää tasan paikkansa - jokainen paketti joka tulee ulkomailta tulee tullipostin kautta maahan, usko tai et. Olisi aika helppoa muuten lähtellä mitä tahansa postipakettina maasta toiseen. Aivan sama kuljettaako paketin posti vain kuriiri.

        EU-maat eivät ole tavaraliikenteen kannalta ulkomaita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1726
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1347
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      4
      1250
    4. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1230
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1215
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1116
    7. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1085
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      1081
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      1004
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      914
    Aihe