PALKKOJA SAA JA PITÄÄ ALENTAA

20PROSENTTIA

Meillä puhutaan ostovoimasta, että se ei muka saisi laskea. Minä kysyn, kuka puhui silloin ostovoimasta, kun reilut 20 vuotta sitten devalvoitiin markka kaksikin kertaa peräjälkeen? Ei kukaan ja se meidät päästi sillä kertaa kuilun partaalta. Nyt on ainoa tie palkkojen laskeminen kymmenen prosenttia heti ja kun tässä vähänkin viivytellään, tarve kasvaa melko nopeasti 20 prosenttiin.

19

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mulla19eliksa

      Palkkoja laskeminen vaikuttaa jo nyt heikkoon ostovoimaan kaupat kuihtuu joka sektorilla ehkä bensa ja elintarvikejätit sanelevat hinnat ja kilpailu ontuu mutta miksi meidän pitäisi kilpailla halvemman tuotannon maiden kanssa??
      -Ex itä-blokin maiden palkkojen tai jopa kiinalaisten palkkojen kanssa , tuskin palkanmaksaja taho joustaa siinä voitoistaan vai onko omistava taho kuin rikosjärjestö kun jos ei heti maksa velkaansa ammutaan vaikka polveen että tehdään velallisen elämä hankalaksi kuin kreikkalaisten, ja jos ei raha kuulu viedään henki .huonoa bisnestä, minusta ainakin.
      Saksanmalli ja asialliset palkankorotukset 3-5 prosenttia että tuntuu ja valtio saisi verovaroja ,nyt on leikattu palkkoja ja veroprosenttiakin tuloveron osalta, mitää jää.
      Sun mielipiteellä on huono maku ja se on onnistuttu ajkamaan sun ajatukseksi vaikka se tulee varmasti kokoomuksen junailemana kuten taannoin eräälläkin kekkereillä oppineet ihmiset olivat niin ttohkeisaan että ammattiyhdistystoiminta on vienyt paperinvalmistuksen muualle liian kovin palkkavaatimuksineen ei helvetti, muutaman sellunpillaan palkka on sivuseikka, puunhinta , energian hinta ja ympäristö määrävät markkinat.

      • Edustat

        tyypillistä vasemmistolaista ajatustapaa, maksetaan toisillemme vain riittävän suurta palkkaa, silloin kaikki hyvin..


      • Nollalinja tarkoittaa käytännössä palkankorotuksia nykyisenä deflaation aikana.


      • Valittava

        MTV3 uutisoi , että esimerkiksi metalliyhtiö Componenta neuvottelee 300 toimihenkilönsä kanssa 20 prosentin palkanalennuksista. Vastineeksi irtisanomisilta saatettaisiin välttyä - ja yhtiö lupailee jopa maksaa palkanalennukset takaisin, jos ajat paranevat.


      • Alennukset

        tulee vielä eteen..


      • Alkaneet

        jo !!!


    • Palkkoja pitäisi alentaa, mutta ei alimmissa tuloluokissa.
      Palkkojen prosenttikorotukset eivät ole olleet suoraan euroja (taisi olla kerran?), joten tulokuilu on venähtänyt liikaa. 2000e:lle 2% on 40 e/kk, 5000e:lle 100e/kk, 8000e:lle 160e/kk, 1000e:n eläkkeelle 20e/kk. Progressiivinen vero vie osan, mutta sekin puoltaa malttia tuloratkaisuihin.
      Alimpien tuloluokkien kaikki tulot menevät kulutukseen, joten sieltä kasvupotentiaalia löytyisi. Noudatettu sopimuslinja on ollut turmiollinen monessa suhteessa. Palkkoja on pakko alentaa.
      Maksuttomasta koulutuksesta huolimatta opiskelusta ja yrittämisestä pitäisi palkita, muuten ei kannata kouluttautua. Nyt vaan eletään kriisiaikoja.

    • Ikävä kyllä palkkoja ja sosiaalisia tulonsiirtoja ei voi alentaa. Talous ei toimi, jos se supistuu. Tämä on fakta, joka porvarin on vaikea niellä, mutta täytyy.

      • Kreikassa

        voitiin ja kohta Suomessakin!


      • Palkkoja alentamalla taloutta ei saada toimivaksi. Jo 1990 -luvulta lähtien on koko ajan pyritty palkkojen nyhertämiseen ja joustoihin, mutta yhä huonommin menee. Sitä ennen taloudelle oli tyypillistä inflaatio, joka sentään sai aikaisseksi kasvun ja kehityksen joskin ongelmana oli aika ajoin inflaatio.

        Sitten tuli EU ja hintavakaus ja tässä sitä ollaan. Kun osaamisen taso lopahtaa, niin tuloksista näkyy. Pönttööntyminen on yhteiskunnan pahin ongelma.


    • oSMUU

      Entä jos maatalous"yrittäjät" maksaisivat itse omat lomansa, eläkkeensä, eläkkeiden kaltaiset edut, luopumiskustannukset ja eivät rosvoaisi itse eläkkeidensä maksavien rahoista muutaman kymmenen miljoonaa euroa? Tietääkö syöttiläs, että tämä tulonsiirto aktiiviseltä puolelta passiivisille, siis maatalous"yritäjille " maksaa yli tuhat miljoonaa euroa joka ainoa vuosi?
      Pari päivää sitten yksi tosi Tollisko sanoi: "Maataloustuen vuoksi saat hyvää ja halpaa suomalaista ruokaa...." ja sitten asiaan kuuluva haukkuminen kun en ymmärrä asiaa. Söin vä'lipalaa ja katsoin mitä siinä oli "hyvää kotimaista", kinkku oli saksalaista ilmakuivattua ja todella hyvää ja siksi ei kotimaista, juusto oli erittäin hyvää ranskalaista, Floora ruotsalaista, juoma terveellistä Cokista Saksasta, suolakurkku samoin eikä tuorekurkku ollut varmasti kotimaista, se maistui oikealta kurkulta, mitä tässä on sellaista, että minun pitää verorahoillani ylläpitää järjetöntä maataloussektoria? Sekö, että tämän saitin kepulaiset uhkaavat tulla muiluttamaan, tappamaan ja viemään "rajalle ja potku perseelle" ja "saunan akana on tilaa" ja "homma jäi 1918 kesken".
      Pitäisikö minun kannattaa nykyistä maataloustukijärjestelmää?
      Eivät saksalaiset, tanskalaiset, ranskalaiset tai italialaiset ole uhanneet tulla tappamaan ja muiluttamaan minua, MUTTA SUOMALAISET KEPULAISET OVAT!

      • Söitkö

        tosiaan ulkolaaista lihaa, jos tulee vaahtoa suupielista, mene lääkäriin!


    • Yksinkertaistamista

      Mitäs jos poistettaisiin matkakuluvähennykset verotuksessa siis sekä julkisen liikenteen että km-korvaukset. Olisi mielenkiintoista tietää, millainen potti tästä hetkessä syntyisi. Palkkoihin ei pidä koskea. Miksi Italiassa esim. 25 minuutin junamatka maksaa 1,33 euroa ja Suomessa noin 7 euroa. Kyllä me palkkamme tarvitsemme. Jos aloitteen tekijällä on liikaa tuloja, ehdotan lahjoittamista esimerkiksi nuorisotyöhön jne.

    • ihmettelen

      EI pienpalkkaisten palkoissa ole laskemisenvaraa,mutta elitin ja suurpalkkaisten virkamiesten palkoissa on ynnä eläkkeissä.
      Ajatelkaapa,em.M.Alahuhdan eläke 70.000 euroa kuukaudessa.Sillä saisi työllistää jo 2500 euroa tienaavaa 28 ihmistä kuukaudessa ja hän vaatii työläisten palkkojen pudotusta.
      Onko kenenkään ihmisen työ niin paljon arvokkaampaa,kuin sen joka sen työn todellisuudessa tekee,
      eikä vain paperilla, että kannattaa tuollaisia eläkkeitä maksaa, kun toiset saavat tyytyä alle 1000 euroon, 40vuoden työrupeamasta.Kyllä minua ihmisenä hävettäs.

      • Renkaanpotkija

        Minä osallistun yhteiskunnan talkoisiin ja laitan eurot pyörimään.
        Jätän asuntoni velat vuodeksi lepäämään, kun kerran pankki sellaisen mahdollisuden tarjosi.
        Ei tarvitse hoitaa kuin korot alta pois, äskettäin katsoin euribor miinuksella, eikä tänä aikana ole EKP:llä tuskin mitään nostoja tehdä.


      • persearskanen

        ookkonä joku uffo, ku et immeinen oo


      • keputonloisia

        Eihän Alahuhta mikään virkamies ole, hänen tuloistaan yksityisillä työnantajilla on maksettu eläkemaksut ja hän saa eläkkeen ihan kuten muutkin. Ainoastaan maajusseilla on veronmaksajien kustantamat eläkkeet, kaikkien muiden eläkkeet kertyvät omaasta työstä kertyneestä tuotosta jsa työnantaja ja työntekijä maksavat eläkemaksuja.


    • EikäMitäänRatkaistu

      Palkkojen laskeminen, siis taviksilla ei asiaa paranna, painvastoin sillatavalla rakennettaisiin itseitseään ruokkiva syöksykierre.

    • Halla-ahon_äänestäjä

      MILLAINEN ON SISÄINEN DEVALVAATIO DEFLAATION VÄLTTÄMISEKSI TILANTEESSA, JOSSA SDP-SAK EI SUOSTU PALKKOJEN LASKEMISEEN?

      Nyt korot ovat miinuksella eli MAKSIMIMIINUS ON esim. Tanskassa yli MIINUS yksi prosentti, jolloin voi syntyä tilanne, jossa

      - pankki antaa tallettajalle korkoa miinus kaksi prosenttia eli tallettaja joutuu maksamaan jos pitää rahojaan pankissa

      - lainaa annetaan korolla miinus puoli prosenttia eli lainan ottaja saa paitsi lainan myös rahaa pankilta palkkioksi jotta suostuu ottamaan lainaa

      ja pankin saama voittokorko on siten silti plussaa eli PLUS 1,5 prosenttia tässä esimerkissä

      TOISAALTA ANTTI-RINNE-IHALAISEN -johtamat ulkoparlamentaariset SAK-laiset eivät suostu palkkojen laskemiseen globalisaatiossakaan, joten Suomi menee polvilleen, tilannetta kutsutaan DEFLAATIOTAANTUMAKSI, MIKÄ ON DEFLAATIOTAANTUMA?

      Syntyy tilanne, jossa palkat pysyvät NOLLILLA tai jopa nousevat plussaa vähän samaan aikaan kuin KAIKKI MUU LASKEE, hinnat, korot, pääomatuotteet jne. Toisaalta palkkoja ei voida laskea, koska vanhanajan puolue Antti Rinne sen estää, SDP:n valta perustuu SAK:n kiristykseen lakolla, joten siihen ei kosketa

      Tämän tyyppinen deflaatio on DEFLAATIOTAANTUMA

      Seurauksena on sisäinen delvalvaatio ja, koska ei voida laskea palkkoja, on työntekijöitä ajettava massiivisesti ulos ja työt siirrettävä, eli työt on teetettävä ensin Kiinassa ja Intiassa ja sitten Vietnamissa (halvempaa). Ja palkanlaskua saadaan tästäkin vielä tekemällä tietokoneet ja mikrouunit ja vaatteet Bangladeshista, vielä halvempaa, Bangladesh on iso maa suurempi kuin Venäjä asukasluvultaan

      Suomeen jää jonkin verran suuryritysten tytäryhtiöitä tarkkailemaan tilannetta sanotaan Google, pääkonttoreita siirretään pois tai ainakin yritysten päätoimintaa ulkomaille, ulkomaisten pankkien konttoreita jää (esim. ruotsalaispankin Nordean konttoreita jää)

      Ja kukkahatut tuovat paljon mamuja mukatöihin eli mamunpalvontahommiin, mikä vain pahentaa deflaatiolamaa, suomalaiset ovat sen jälkeen sosiaaliturvassa tappelemassa mamujen kanssa, töitä ei varsinaisesti enää ole, mutta koska rahat valtiolla ovat loppu on Antti Rinteenkin hyväksyttävä sosiaaliturvan leikkaukset

      SAK:n palkkaeliittiin ei kosketa SDP:n valta perustuu SAK:hon mutta myös SAK:n valtaa murentuu kun yhä useammat ovat sossussa eikä SAK:n jäseniä

      Helsinki jne. suuremmat kaupungit kaavoitetaan vähitellen asunnoiksi, teollisuustyöpaikkatontit häviävät, asuntopula koulupula terveydenhoitopula on valtava, mutta rahaa ei ole julkisen sektorin palkkoihin, ja kaupungit täyttyvät mamuista. Kun suomalainen ei ole töissä, hän ei pääse työterveydenhuoltoon vaan joutuu jonottamaan terveyskeskuksiin, mamujen, huumehörhöjen, juoppojen ja lapsiperheiden korvakipulasten kanssa. Mutta aikaa on runsaasti koska ei ole työpaikkaa.

      Asunnoista tehdään slummimenetelmällä massatuotantoa ja ulkomaisten rakennusyhtiöiden virolaiset ja brasilialaiset jne. työmiehet rakentavat ne nopeasti halvasta materiaalista Ikea, ja asukkaiksi valikoituu pääosin mamuja, joukossa työttömiä suomalaisia ja näille maksetaan vähäisistä verorahoista asumistukea ja sossua ja eletään hiljaiseloa

      Kaupat muuttuvat tiimareiksi, joihin haalitaan maailmalla kiertäviä jäännöseriä, puolalaista astianpesuainetta, viime kauden jäännöshupputakkeja ja tukankuivaimia ja muita jäännöserinä myytäviksi, 5 vuotta vanhoja malleja kannetaan hullujen mammmuttipäivien nettohintatavaroiksi Kanariansaarten basaarivarastoista tänne käyttötavaroiksi. Ja ruokaa haetaan ei useinkaan kaupoista vaan leipäjonosta

      Leinpäjonossa säästetyt rahat käytetään unelmaan eli pelataan Lottoa.

      MITÄ SIJOITTAJAN PITÄÄ TEHDÄ DEFLAATIOTAANTUMASSA

      paitsi muuttaa (Portugali, Nizza, Andalusia, pohjois-Norja, Skotlanti ... kielitaidosta ja harrasteista riippuen)

      myy osakkeet Suomesta , osta laskeneita joukkovelkakirjoja ja pidä käteinen neutraalilla tasolla, pääosa sijoituksista amerikkalaistyyppisiin brandirahastoihin, näillä pärjää parhaiten odottaessa deflaatiotaantuman loppua

      MUISTAKAA LOPUKSI ETTÄ MAMUTUS ON PYSYVÄ PAHENTAVA ONGELMA JA niitä ei täältä enää koskaan pois saada, vaikka sitten myöhemmin äänestäisitte Soinin diktaattoriksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      29
      5637
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      233
      3102
    3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      265
      2613
    4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      123
      2425
    5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      21
      2060
    6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      203
      1709
    7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      90
      1698
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      155
      1384
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      56
      1215
    10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1161
    Aihe