MIHIN KREIKKA ?

outoa-touhua

Todellisuudessa vie EU-ta? Nyt taas Kreikan kusetus meni läpi ja jatkoaikaa tuli. Onko todella Saksakin näin heikossa apessa, että ei saa suurena rahoittajana tolkkua tälle touhulle?
Ajautuukos Eurooppa vielä V 1930 luvun sekasortoon? Ei hyvältä näytä!

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zarkoxii

      Juuri tänään Erkki Liikanen sanoi että Kreikka selviää, hyviä merkkejä näkyvissä.

      Joten ei kuin odottelemaan että korkoeuroja ropisee tilille.

      • Groode

        Liikanenhan se onkin tunnetusti ollut kova talousmies, alkaen Teiniliiton konkurssiin ajamisesta ja jatkuen ulkolaisten lainojen vapauttamiseen 80-luvun puolivälissä, sellaisesta toiminnasta suomessa palkitaan suomenpankin pääjohtajuudella - että sellaisia kykyjä meillä kirstunkin vartijana.


      • ekitysy

        Ehkä kuitenkin Erkki Liikasella vähän enemmän arvostelukykyä kuin jos persulla, joka huutaa 30-luvun lamasta.

        Eikä ulkomaalaisissa lainoissa ollut mitään vikaa. Parhaimmillaan ne oli niin edullisia että kun otit lainan ja tallensit sen suomalaiseen pankkiin, niin siitä tuli tuloa. Devalvaatio se teki niistä surmanloukkuja ja nyt tuota pelkoa meillä ei ole kuin olemme ihanassa eurossa.


      • Groode
        ekitysy kirjoitti:

        Ehkä kuitenkin Erkki Liikasella vähän enemmän arvostelukykyä kuin jos persulla, joka huutaa 30-luvun lamasta.

        Eikä ulkomaalaisissa lainoissa ollut mitään vikaa. Parhaimmillaan ne oli niin edullisia että kun otit lainan ja tallensit sen suomalaiseen pankkiin, niin siitä tuli tuloa. Devalvaatio se teki niistä surmanloukkuja ja nyt tuota pelkoa meillä ei ole kuin olemme ihanassa eurossa.

        Se ulkolaisten lainojen miina oli osalla poruksta silloin jo, ennen devalvaatiotakin. Niiden lainojen "ottovauhti" oli myös aivan liian kova, joka johti hintojen järjettömiin nousuihin, ja kiinteistöillä keinotteluun -> vakuusarvon nostoon jne. jne.
        Ei tainnut olla, eikä taida olla yhtään sen enempää arvostelukykyä Liikasella nyt, kuin oli silloinkaan.
        Persut taas eivät tähän asiaan kuulu mitenkään.


      • Groode kirjoitti:

        Se ulkolaisten lainojen miina oli osalla poruksta silloin jo, ennen devalvaatiotakin. Niiden lainojen "ottovauhti" oli myös aivan liian kova, joka johti hintojen järjettömiin nousuihin, ja kiinteistöillä keinotteluun -> vakuusarvon nostoon jne. jne.
        Ei tainnut olla, eikä taida olla yhtään sen enempää arvostelukykyä Liikasella nyt, kuin oli silloinkaan.
        Persut taas eivät tähän asiaan kuulu mitenkään.

        "Persut taas eivät tähän asiaan kuulu mitenkään."

        Kuten eivät onneksi juuri mihinkään muuhunkaan.


    • loppua

      Kun muistaa vaikka v 1970-80 lukua kuinka vasemmisto oli eri euroopan maissa todella agressivisia, kuten Saksassa, Italiassa ym terroritekoja. Nyt on taas monilla tahoilla enteilty samaa kun Espanjan kommunistit voittaa vaalit kesällä. Kreikan kommarit kun tajuaa mihin heitä on viety todellisuudessa kesällä alkaa hurinat kaduilla ja siitä se jatkuu...

    • rahat-neni

      Kreikka pyyhii persuuksiaan sopimuksilla. Nyt jo näyttää olevan uutissa kuinka eivät suostu sähkölaitoksia ym myymään, vaan alkavat venkuroida. Sopimukset edyllyttävät lainoille. Tällaista se vain on. Kuinka idiootin tyhmiä EU maat ovat kun antavat jatkuvasti pompottaa..Tätä touhua piisaa vielä vuosia..

      • Mutta myykö persettään?


    • Näinkävi

      Stubb sanoi kreikan ensimmäisestä tukipaketista että tällä kreikka selviää jos muuta väittää on pölhöpopulisti. Kävi niinkuin pölhöpopulistit sanoivat ja Stubb oli väärässä. Ymmärsi kuitenkin että hallituksensa ei ole onnistunut, kuten pölhöpopulistit sanoivat.

      Rinne sanoi että kreikkalainojen ehtoja ei löysätä eikä lainoja leikata. Ja heti löysättiin.

      Katainen sanoi että tällä tehdään bisnestä. Pölhöpopulisti epäili. Katainen on nykyisin kadonnut.

      Liikanen sanoo kreikka selviää. Niin on kaikki sanonut jo viisi vuotta. Paitsi pölhöpopulisti. Kreikka vain ei ole selvinnyt.

      Ajatella että ainoa kuka suomessa on nähnyt miten tässä käy ja mihin ollaan menossa on pölhöpopulisti. Ei hymyilevä sporttinen pääministeri, ei entinen AY jyrä, ei suomenpankin johtaja, ei komissaari. Vaan pullea pölhöpopulisti!

    • ollikrehn

      Ei nuolaista ennen kuin tipahtaa. Kreikalle ei ole vielä käynyt kuinkaan eikä Suomi ole menettänyt rahojaan.

      Näihin vaaleihin emme tule näkemään miten Kreikalle tulee käymään joten emme voi sillä nyt ratsastaa.

      Neljän vuoden päästä olemme jo paljon viisaampia. Ei vain Kreikan suhteen, vaan paljon muutenkin. Neljä vuotta on pitkä aika katsoa niitä omia höpinöitään mitä on saanut aikaan ja miten asiat ovat menneet vai jatkuuko vain sama jupina, mutta mitään ei tapahdu.

      • Calderone

        Mielenkiintoinen tulkinta. Kreikalleko ei ole käynyt kuinkaan? velka tällähetkellä n. 320 miljardia, se on Kreikan kokoiselle taloudelle niin suuri summa, ettei se selviä siitä koskaan. Suomi ja muut lainaajat ovat menettäneet rahansa. On aivan sama pidennetäänkö laina-aikaa ja lasketaan korkoa, vai annettaisiinko suoraan velat anteeksi, mutta menetetty on rahat. Kaiken kaikkiaan Suomelle käy hyvin, mikäli se menettää vain nuo suoraan maksamansa ja takaamansa rahat, ettei joudu pelimiehille kerrannaisia ja visutuksia maksamaan.
        Tuo Kepun ja myöhemmässä vaiheessa, kepun tuella SDP ja Kokoomuksen ajama suomen osallistuminen tuohon koko, EU;nkin sääntöjen vastaiseen rahoitus ja suurten pankkien turvaamioperaation - edellyttäisi valtakunnanoikeutta siihen osallistuneille. Ja Olli Rehn takaisin . . . jonnekin, mutta passi pois ja ikuinen porttikielto suomeen, sen verran rankasti on tuo tyyppä maataan kusettanut !!


      • ziritsa

        Suomella n.100 miljardia velkaa ja koko ajan tulee lisää eikä meillä ole olevinaan mitään hätää. Kreikka väkimäärältään puolet suomea isompi, joten siinä suhteessa olemme pian jo lähellä samaa tilannetta vaikka meillä talous tietenkin pyörii hieman voimallisemmin. Kreikalla kuitenkin meitä paljon paremmat edellytykset turismiin kun maan talous saadaan rasvattua. Meidän tulisi laittaa myös oman maan lainahanat kiinni kun olemme niin huolissamme muiden maiden talouksista.


    • rahat-meni

      Totta on, että Suomen lainat alkavat olla kriisirajaa. Ja kun vielä teollisuudeen työpaikkoja viimeiset vuodet ajettu alas. Ei tule verotuloja, ei hyvältä näytä.
      Miksi sitten Kreikan lainojen leikkaus jopa tässä tilanteessa saattanut olla parempi katkaista koko EU lainakierre. Jos vielä lähivuosina muidenkin maiden lainoja aletaa järjestellä se tietää aivan eri miljardi lukuja mitä Kreikasta tulee takkiin vielä.

      • rrrtttyy

        Eiköhän Timo Soini varoitellut tästä ihan tarpeeksi ,


      • zarkosantoijaotti

        Soinin idiodismi tulee tässäkin esille. Ei ole mitään järkeä nyt pahimmalla mahdollisella hetkellä katkaista Kreikan velkakierrettä. Mitä Suomelle nyt tapahtuisi jos emme saisi enää lisää lainaa ja lainat pantaisiin maksuun? Mihin maa ajautuisi kun valtion kassasta loppuisi rahat kuten oli käydä 90-luvun lamassa. Olisimme Kreikan kanssa aivan samassa liemessä.

        Nyt Kreikka saatetaan jaloilleen ja EU:n rahapolitiikka tiukempaan syyniin. Tilanteeseen syyllisiä Kreikan valehtelevat politiikot. He huijasivat EU:ta ja kalastivat ääniä velkarahalla. He olivat samanlaisia patologisia valehtelijoita kuin Timo Soini.


    • jopajoo

      Kreikan väkiluku on kaksinkertainen, mutta heidän valtiovelkansa on yli kolminkertainen suomeen nähden. Huomioon ottaen luonnonvarattomuus ym. niin kreikka on ongelmissa. Meillähän puhutaan leikkauksista ja veronkorotuksista, palvelut rapistuvat ym ym ym. ja olemme muka kusessa. Kreikalla on suhteessa velkaa paljon enemmän. Silti RinneStubbit sanoo että suomen suunta on muututtava ja saatava kasvua aikaan. Pakko! Kreikkalaisilla ei StubbRinteiden mukaan ole hätää, he selviävät. Vaikka heillä on suhteessa velkaa 1,6 kertaisesti

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      81
      3328
    2. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      88
      2903
    3. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      40
      2299
    4. Seinäjoen ampumistapaus

      Kyseessä olivat helluntainkirkkoon kuuluvia. Niin myös Jyväskylän tapauksessa. Mistä he saavat aseet ?
      Seinäjoki
      51
      2149
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      85
      2129
    6. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      44
      1727
    7. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      65
      1696
    8. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      25
      1677
    9. Pakotteet purevat

      Asiallinen artikkeli Helsingin Sanomissa miten pakotteet purevat Venäjään. Kulutusjuhlat, ei työttömyyttä, elintason nou
      NATO
      263
      1554
    10. Kun istuit

      vierelläni penkillä, olin hetken onnellinen. Se hetki kimaltelee mieleni sopukoissa ja valvottaa öisin. Salainen kaipau
      Ikävä
      58
      1479
    Aihe