Enkeliusko, hyvää vaiko pahaa

Pääskynen222

Tunnen muutaman nykyenkeliuskoon hurahtaneen, jos sitä nyt voi sanoa hurahtamiseksi,....no mutta kuitenkin.
Samaiset henkilöt meditoivat, viestittävät ja harrastavat kiviä. Kun ottaa juttua Raamatusta tai siis Jumalasta, niin he eivät kommentoi millään lailla. He eivät halua tietää tieteestä mitään, vaan elävät jonkinlaisessa kummallisessa omassa maailmassaan. Heillä on vaikutuselämyksiä samoin kuin he saavat yhteyden vainajahenkiin jne. Saattavat kuulla tai nähdä jotain olematonta jne. Itse he uskovat kaiken näkemänsä ja kuulemansa todeksi.
Eräs näistä henkilöistä, jonka tunnen oli nähnyt kimalaisen, joka herätti hänet aamulla. Samainen nainen jutusteli kuolleen veljensä kanssa eli sai siis yhteyden kuolleeseen. ( siis kuuliko jotain tai miten???,...siitä ei ole tietoa )
Minua kiinnostaa, mitä tämä tällainen uskonnoksi melkein kutsuttu oikein on? Ovatko nämä enkeli-kivi-viestittäjä jne- henkilöt ihan terveitä psyykkisesti. ? Yksi naisista oli kokenut ja kokee mustasukkaisuutta ja hieman epäluuloa miestään kohtaan ja niin hän kulkee nykyisin miehensä työmatkoilla mukana ( eläkkeellä nainen ). Siis hieman pelkää miehen pettävän itseään.
Myöskin olen saanut itse kokea enkelioppiin uskovan naisen ilkeyden,.....hän varasti kotoani erään esineen huomaamattani. Huomasin asian seuraavana aamuna. ( olen saanut esineen takaisin )
Toinen samaiseen oppiin uskova nainen maksatutti minulle melko kierolla tavalla oman kaffensa ja kakkupalansa. ( ihan vaan periaate, ettei nyt ihan lompakolle mennä , vaikka pikkusummasta kyse )

31

1264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VarovainenOllaPitää

      Enkelien pimeästä puolesta ei nähdäkseni juuri puhuta tässä uushenkisyydessä ja siihen liittyvässä enkelien/valo-olentojen avuksi pyytämisessä ja enkelien kanssa vouhkaamisessa. Tässä eräässä toisessa avauksessa tällä palstalla ollut hyvä artikkeli enkeleistä ja kristinuskosta liittyen enkeliterapiaan.

      http://www.argumentti.fi/argumentti/2015/01/enkeli-kristinusko/

      • Sirkkanen

        Näin minäkin olen huomannut, että ei juuri pimeästä puolesta puhuta. Kuitenkin huomaa heidän siis " enkeliuskoisten " läheisyydessä ollessaan, että ko. enkeliuskojaan liittyy sellaista, joka ei ole tervettä. Alkajaltahan on tullut hyviä esimerkkejä siitä pahuudesta, missä nämä demoniuskojat elävät. Pahuuteen kuuluu, kateus, mustasukkaisuus ( sairautta liian pitkälle mennessään, että pitää jäädä eläkkeelle, jotta voi vahtia syytöntä miestään ja kulkea työmatkoilla mukana ), varastaminen, kieroilu jne. Kaikkea sellaista he ihannoivat, mikä on kristinopin vastaista.


    • Tuo "enkelipalvonta" ei ole oikeasti enkelien palvontaa vaan ovat oikeasti demoneita jotka esiintyvät enkeleinä, sillä Jumala ei halua että ihminen palvoo luotuja vaan Luojaa Kristusta, Jumalaa ja Pyhää Henkeä. "Eikä ihme sillä itse saatana ESIINTYY valkeuden enkelinä."

      • Sirkkanen

        Aivan. Näin se menee kuten kirjoitatkin. Demoniuskoa ja pimeyden palvontaa.


      • Sirkkanen

        ....,lisään vielä, niin nimenomaan nämä enkeliuskojat tuovat esille valkeutta kohden menemisestä,...pelkkää valhetta.


      • Sirkkanen kirjoitti:

        ....,lisään vielä, niin nimenomaan nämä enkeliuskojat tuovat esille valkeutta kohden menemisestä,...pelkkää valhetta.

        mutta ei saa tuomita, auta muita %


      • Sirkkanen

        Huomasin itsekin, niin sanoin hieman kärkevästi. Se miten heitä voisi auttaa, jos he eivät itse ymmärrä omaa tilaansa eivätkä käsitä olevansa pahan kanssa tekemisissä?


    • Tuomaan evankeliumi on Saatanan valhetta. Ainoastaan usko Kristukseen pelastaa. Ei. Omat teot. Sillä ARMOSTA te olette pelastetut uskon kautta, ETTE itsenne kautta - se on Jumalan lahja - ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi. kirj. efes. 2:8-9

    • älkääeksykö

      Kaikki enkelien palvontaan ja niiden avulla toimivaan terapiaan tulee suhtautua kriittisesti. Kysymyksessä ovat valkeuden kaapuun pukeutuneet demonit. Raamattu kieltää kaiken tuollaiset touhut.

      Teidän voittajan palkintoanne ei saa riistää teiltä kukaan, joka nöyryyttää itseään kieltäymyksin, vajoaa näkyihinsä ja palvoo enkeleitä. Sellaisen ihmisen tekevät hänen omat tyhjät ajatuksensa ylpeäksi, eikä hänellä ole yhteyttä Kristukseen, päähän, joka huolehtii koko ruumiista ja pitää sitä nivelten ja jänteiden avulla koossa, niin että se kasvaa Jumalan tarkoittamalla tavalla Kolossalaiskirje 2: 18 - 19

      Tulkaa järkiinne. Kääntykää Jumalan puoleen Jeesuksen Kristuksen nimessä ja älkää rukoilko ja odottako apua enkeleiltä.

      • VarovainenOllaPitää

        On hyvä kun toit esille tuon Kolossalaiskirjeen tekstin, jossa on vakava ja tärkeä varoitus enkelienpalvontaa vastaan.

        Demoneita valon enkeleiksi tekeytyneinä ovat kaikki tyynni nuo enkeliterapiat ja suorat yhteydenotot "enkeleihin" (= pahoihin henkiin).


    • 009666

      Siinäs olet nähnyt pahuuden enkelit.

    • Sirkkanen

      Enkelihurahtaneet harrastavat myöskin spiritismiä ja sitten käsillä parantamista eli Reikiä niin kuin ovat hulluina shakroihin, Tiibetin meditointeihin, joogaan ja muuhun itämailta tulleisiin harhaoppeihin.
      Nämä enkeliuskovaiset ovat pahoja ihmisiä ja tekevät ja juonivat pahoja asioita. Tuossahan aloituksessa tämä jo näkyy eritt. hyvin.
      Kukaan psyykkisesti terve ihminen ei ole tuollainen, mitä aloittaja on kirjoittanut. Taitaapa olla enkeliuskojat kaikki psykiatrin tuttuja. Ei sen kummempaa kuin oikeasti sairaita.

      • KRISTALLI--

        Tähän New Age höpinään hurahdetaan silloin kun pää ei kestä enää todellisuutta ja on pakko paeta jonnekkin.

        Eli kyseessä on psyykkisesti epävakaat henkilöt.


    • Näkökulmaa
    • Tietoa1

      Hyvä kirja luettavaksi on Valon ja Varjon enkeli, kustantaja Kuva ja Sana.

      • korjaus

        Korjaksena siis monikossa piti olla tuo Valon ja Varjon Enkelit.


    • arska1000000

      Huuhaata, kuten jumalat, taivaat, helvetit ym. Jos ei aiheuta välillistä tai välitöntä vahinkoa on suht vaaratonta. Suotavaa kuitenkin elää jalat maassa, tässä todellisuudessa.

      • L.Lucifer

        Uskonto on oopiumia kansalle, kirjaimellisesti. Jonkinlaista arjesta irtipäästämistä.

        Kaikissa uskovaisuuksissa, myös enkuliuskovaisuudessa merkkaa se, ottaako sen niin kuolemanvakavasti vai ei. Fanaattisia ja ei niin fanaattisia löytyy kaikista uskomusjärjestelmistä. Käsittääkseni.

        Koetut yhteiskunnalliset seuraukset määrittänevät mikä on "pahaa" ja mikä "hyvää".


      • "Huuhaata, kuten jumalat, taivaat, helvetit ym. Jos ei aiheuta välillistä tai välitöntä vahinkoa on suht vaaratonta. Suotavaa kuitenkin elää jalat maassa, tässä todellisuudessa."

        En tiedä onko se niin vaaratonta. Moni on aikanaan keskiajalla lahjoittanut omaisuutensa katoliselle ja mennyt sen jälkeen luostariin asumaan. Myös monet omaisuudet on annettu kuoleman jälkeen juuri kirkolle, sillä on pelätty helvettiä ja haluttu pelastua taivaseen. Joillekin Jumala kostava ja on myös henkiolentoja, näitä enkeleitä. Jotkut lapset saattavat pelätä sitä, että paha enkeli käy heidän kimppuunsa, kun vanhemmat uskovaisissa perheissä ovat opettaneet henkivaltoista. Tietysti yleensä puhutaan positiiviseen suojeluenkeleistä, mutta Raamatun mukaan on niitä langenneita enkeitä ja ihmisiin meneviä pahoja henkiä. Raamattu puhuu pahojen henkien riimamista. Jeesus karkoittaa monesti pahoja henkiä (enkeleitä?) pois ihmisistä. Yhden kerran hän antoi luvan pahoille hengille mennä sikalaumaan. Koko sikalauma syöksyi pahojen enkeleitten(?) ajamana jyrkänteeltä alas ja kuoli.

        "Suotavaa kuitenkin elää jalat maassa, tässä todellisuudessa." Mikä on todellisuus? Näemme aistien havaitsemina ja vähäisellä aivokapasiteetillamme vain vähän siitä, mikä on todellisuus. Ihmisen aistit, tajunta ja havaintokyky on melko kapea. On vain suhteellinen ihmisaistein todettava todellisuus. Maailma on todellisuudessa ihmisen aistien ulkopuolella. Tiede havaitsee jotain tästä maailmasta eri mittalaitteineen, mutta siitä huolimatta ihmisen tajunta ja todellisuus on melko kapea-alainen. Maailmaa on ihmisten aistien ja todellisuuden käsittämiskyvyn tuolla puolellakin! :)


    • nää_on_näitä

      Niinkuin huomaat jokainen käyttää enkeleitä omiin tarkoituksiinsa, kuka pelottelee kuka suojelee, jokainen oman käsityksensä mukaisesti niinkuin pitääkin.
      Enkeli käsitteenä ja ilmiönä ei sellaisenaan ole hyvä eikä paha, mutta mihin sitä kukin käyttää?

      • Myydään.enkeleitä

      • ideoitamyytävänä

      • Myydään.enkeleitä
        ideoitamyytävänä kirjoitti:

        ei se ole tyhmä joka pyytää..

        Ei ole tyhmä mutta täysin moraalitonta toimintaa.


    • VesaNasareth

      Koko maailmankaikkeus kulminoituu Golgatalle, eli pitää olla synnintunto, jota enkelihörhöilyssä ei haluta käsitellä. Raamatun sanoma on kutsu vapauteen.

    • yggkäa

      Kaikki mahdollinen näyttää nykyisin kelpaavan kunhan se ei vaan ole Raamatun mukaista.

    • kjhkhjk

      Mitä on uskonnollisuus ilman uskoa Enkeleihin? Enkelikunnat - ja ilmeisesti kaksi alinta niistä - ovat Taivasvoimien - ja myös Jumalan - se osa, johon voimme olla yhteydessä ja jotka ovat meihin yhteydessä Pyhän Hengen lisäksi.

      • TietoJaTaito

        Osutte naulan kantaan!
        Koko pyhä kirja on täynnä kertomuksia enkeleistä.

        Kaikenlaiset pelonsekaisen höpinät enkelten pahuuksista on mitä ilmeisimmin peloittelevien saarnaaminen omia käsityksiä. Hehän sitä helvettiä todistavat ja haalivat tai laativat kanssaihmisten mieliin. Minusta he ovat hyvin pahamielisiä ihmisiä joiden tulisi tosissaan mennä itseensä ja tutkia sydämiään ja pelkotiloja jotka heidän elämäänsä täydellisesti tuntuvat määräävän.

        Kyllä enkelikunta on olemassa, vaikka he eivät varmastikaan ole mitään mitä me vähäiset ihmiset uskomme. Luoja se luo, me elämään kiinnostuneet taas kuljemme, kyseenalaistamme, havaitsemme, opimme ja viisastumme.


        Miettikää että on ainakin kymmenen suuntaa joita ihminen aina vaan käy poluillaan:
        Vasemmalle, oikealle
        Ylös, alas
        Eteen, taakse
        Tulevaan, menneisyyteen
        Väärään ja Oikeaan

        Kaikki suuntia joista vain viisastuu.


      • xx.cc
        TietoJaTaito kirjoitti:

        Osutte naulan kantaan!
        Koko pyhä kirja on täynnä kertomuksia enkeleistä.

        Kaikenlaiset pelonsekaisen höpinät enkelten pahuuksista on mitä ilmeisimmin peloittelevien saarnaaminen omia käsityksiä. Hehän sitä helvettiä todistavat ja haalivat tai laativat kanssaihmisten mieliin. Minusta he ovat hyvin pahamielisiä ihmisiä joiden tulisi tosissaan mennä itseensä ja tutkia sydämiään ja pelkotiloja jotka heidän elämäänsä täydellisesti tuntuvat määräävän.

        Kyllä enkelikunta on olemassa, vaikka he eivät varmastikaan ole mitään mitä me vähäiset ihmiset uskomme. Luoja se luo, me elämään kiinnostuneet taas kuljemme, kyseenalaistamme, havaitsemme, opimme ja viisastumme.


        Miettikää että on ainakin kymmenen suuntaa joita ihminen aina vaan käy poluillaan:
        Vasemmalle, oikealle
        Ylös, alas
        Eteen, taakse
        Tulevaan, menneisyyteen
        Väärään ja Oikeaan

        Kaikki suuntia joista vain viisastuu.

        Niin, me uskomme usein siihen mihin haluamme uskoa ja silloin kun oikeaa tietoa puuttuu, niin uskomuksiamme ohjaavat ensisijaisesti tunteet. ..ja tunteet ovat sidoksissa persoonaamme ja sieluumme.

        Enkelit taivasmaailmojen edustajina ovat osa sitä kokonaisuutta, jota kutsutaan "Jumalaksi".


    • HerätkääVihdoin

      Tämä nykyinen enkelivillitys, jota eräät naispuoleiset ihmiset ahkerasti markkinoivat, on eksytystä. Tekeytyyhän itse paholainenkin valkeuden enkeliksi. Raamatussa ilmoitetaan monessa kohtaa, ettei meidän pidä enkeleitä kumartaa ja palvoa, vaan yksin Jumalaa. Enkeleitä toki on olemassa, hyviä ja pahoja, en sitä kiellä, mutta enkelivillityksessä unohtuu tärkein asia, eli Jeesus, Vapahtaja. Ihmiset etsivät ihmeitä ja merkkejä joka puolelta pään mennessä yhä enemmän sekaisin. Olen lukenut ihmisistä, jotka ovat menneet jopa psykoosiin sekaannuttuaan new agen opetuksiin. Usko Kristukseen on heidät pelastanut ja se usko pelastaa meistä jokaisen. Jeesus on tie, totuus ja elämä, Jumalan yhteyteen ei ole muuta väylää. Ne, jotka vielä olette enkeliuskon tai muun new ageen liittyvän opin pauloissa, kehotan rukoilemaan kolmiyhteistä Jumalaa, että pääsisitte eroon vääristä opetuksista ja harhoista.

    • Anonyymi

      Äitini on enkeliuskovainen. Olen jo reilu viiskymppinen ukkeli, omaan siis pitkän enkelikokemuksen rikkonaisessa perheessä. Aiemmin asialla ei ollut merkitystä. Se oli tavallaan jopa jotenkin sympaattista. Oman perheeni välivuoden mittainen irtiotto arjesta, johon liittyi äitini nimeämä ”perivihollisen” vierailu pallon toisella puolella muuttivat kaiken. Normaalisti vanhempi on iloinen lapsensa onnistumisista, joten tämä kummastutti kovin.

      Äitini ja veljeni ryhtyivät suoraan riitelemään perintötilan jaosta. Kyse ei siis ollut lainkaan siitä, että haluttaisiin neuvotellen tuoda ratkaisua tilanteeseen. SUURI ONGELMA oli heidän mielestään olemassa ja siihen haettiin ratkaisua riitelemällä. Tärkeintä ei siis todellakaan ollut ratkaisun löytäminen.

      Taistelu kesti kahdeksan vuotta. Asiat olisi voinut hoitaa kuukaudessa, mutta jokin kauna ja katkeruus, jonka perusteita ei löydy todellisesta elämästä esti prosessin etenemisen. Kaikki osapuolet kärsivät varmasti suunnattomasti, mutta enkeliopin saanut äitini tiesi aina viranomaisiakin paremmin, kuinka jako tulee suorittaa. Oma terveyteni kärsi tilanteesta työkyvyttömyyteen saakka.

      Olen yrittänyt saada äitiäni samaan pöytään tilannetta sovittelemaan. Olen tarjonnut vaihtoehdoksi ammattiauttajan mukanaoloa, mutta se ei hänelle käy. Omien sanojensa mukaan ei halua luopua enkeleistään, eikä apua tarvitse. Mieluummin hylkää lapsensa perheineen.

      Väitänkin, että alkoholismi tai huumeriippuvuus eivät ole pahimmat sairaudet. Enkelit pitävät kevyesti paalupaikkaa. Opetuksena lukijalle, älä ihmeessä tuhlaa aikaasi ja empatiaasi menetettyyn sukulaiseen. Anna olla! Suuntaa kohti positiivista.

    • Anonyymi

      Jumalan enkelit ovat Jumalan sanansaattajia. Ne "enkelit" joihin enkeliuskovat näyttävät kohdistavan kiinnostuksen, eivät näytä olevan Jumalan enkeleitä, erityisesti jos henkilöä ei kiinnosta Jumalan sana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe