Patti jalkapohjan jänteessä

pattiklabi

Juoksuharrastuksen aloittamisen seurauksena (?) jalan pohjaan, holvikaaren sisäsyrjään on kasvanut patti. Kun koukistan varpaita ylöspäin, niin ihon alla tuntuu kantapään suunnasta ukkovarpaaseen ulottuva jänne, jonka keskelle noin herneen kokoinen patti on syntynyt. Se ei ole kipeä.

Tietääkö kukaan, mistä on kysymys, ja pitääkö vaivalle tehdä jotakin vai meneekö se levolla/ibuprofeiinilla ohi.

Oma epäilykseni on, että jänne on kovan rasituksen (pitkiä lenkkejä) seurauksena tulehtunut ja siihen on kasvanut ko. Patti. Liekö kyseessä plantaarifaskiitti, vaikka kantapää ei ole kipeä.

19

20727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hernejalkapohja

      Mulla on samanlainen! Ollu jo reilun puoli vuotta, ei hävinnyt levolla. En tiedä mikä on, kiva olisi tietää.

    • jansteriiis

      Mullakin on täysin sama ongelma, just kävin lekurissa ja ottivat 3 kuvaa röntgenissä.. Saas nähä mitä sanovat

      • ranteetauki.fi

        Mullekkin ilmesty tälläinen... Mitäs ne Jansteriiissille sano siellä röntgenissä? Onkos muut saanut mitään selville?


    • MiesPattisuvusta

      Miehelläni on myös patti jalkapohjassa. Se on rustojen liiallista kasvamista ja kovettumaa, eikä tiedetä, mistä tulee. Jos ei ole haittaa, niin ei tarvitse tehdä mitään. On ilmeisesti perinnöllistä, koska isävainaata vaivasi samanlaiset patit, (ei niihin patteihin kuitenkaan kuollut). Tässä ainakin yksi selitys.

    • Minullakin
      • Lussu

        Nostelen tätä. Minulla on todettu plataari fibrooma, eli toisinsanoen kalvojänteen kasvain. Omen kuullut että se saattaa olla paikallisesti aggressiivinen. Miten teidän jalat voivat? Saitteko apua vaivoihin ja miten hoiditte jalkaanne?


      • Jekkus

        Hyvin vähän tietoa löytyy ihan suomenkielellä. Hoitaako mikä lääkäri tätä tautia kun podiatreja ei Suomessa ole? Ortopedi? Plastiikkakirurgi? Osaa hoitomemenetelmistä ei Suomesta saa, kuten joitain rasvoja?


      • Anonyymi

        Itselläni patti kummassakin jalkapohjassa, ollut monta vuotta, vasen jalka alkoi särkeä, yöt pahempia.lääkärikäyti ja kuvaus, lähete ordobedille joka sanoi diagnoosin, jalkapohjan kalvojänteen fibromatoosi. Olisi leikannut mut en vielä antanut, koska nyt kesällä oli seesteinen vaihe ja sanoi myös et ne helposti uusiutuu. Katsotaan menenkö myöhemmin leikkaukseen..itse olen kokenut et saan vaivaan apua, kun venyttelen jalkapohjia ja akillesjännettä, nehän ovat tässä vaivasta, jänteet tiukalla... Auttaisiko neuvot jotakuta ??


    • Arvelenko

      Tai sitten voi olla jännetuppitulehdus kyseessä ?

    • Patittaako

      Minulla oli jänteessä 2 herneen kokosta pattia. Nyt molempiin tullut 1 lisää ja suurempana ja kipeet on. Aivan kuin joku antaisi sähköiskua välillä. Lääkäriin mentävä.

      • Lussu

        Kerrohan mitä lääkäri sanoi. Englannin kielistä tietoa löytyy vaikka ja kuinka näistä pateista, mutta en roedä miten Suomessa hoidetaan näitä? Puukolla vain?


    • Jalka-vaivainen

      Minulla on myös tämä patti molemmissa jaloissa. Juurikin jännekalvon fibromatoosi/ledderhose. Ensin ilmestyi herneen kokoinen pehmeähkö patti,joka vuosien saatossa kasvoi suuremmaksi. Oli venyttelyä,xsantooma epäilyä,rasitusvamma epäilyä yms. Vaivaa vähäteltiin,kunnes patti oli niin suuri että varpaisiin tuli tuntopuutos. Kaksi kuukautta sitten vihdoin leikkaus oikeaan jalkaan,jossa osa jännekalvoa ja patti sen mukana poistettiin. Itse on saanut kaiken tiedon etsiä. Suomessa tähän saatavilla vaivan pitkittyessä vain leikkaus hoito. Ulkomailla hoidetaan mm.entsyymi pistoksilla, sädehoidolla, verapamil geelillä. Mitään näitä ei Suomesta saa. Kuukauden kuluttua leikataan toinen jalka. Leikkaus hoito on radikaali ja siihen päädytään harvoin. Minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa. Voimia kaikille tästä kärsiville. Minun tapauksessani vika on perinnöllinen.

      • Anonyymi

        Miten leikkaus meni ja missä se tehtiin? Kuinka kauan toipuminen kesti?


    • Anonyymi

      Itselläni ollut oikeassa jalassa patti jo liki 15vuotta.
      Jossain vaiheessa tuli myös vasempaan, tällä hetkellä oikeassa on yks ja vasemmalla kaksi.
      Välillä kipeytyneet mutta ei niin että ei ois eteenpäin päässyt.

      Eilen käväisin hierojalla ja kun oli aloitteleva tuumasi,
      että olisi kalkkikovettumia 😅🤔 ja että lähtis purkin kannella rapsuttelemalla. Seuraavaksi kokeilen pyöritellä tennispalloa jalkapohjien alla jos muka kovettumat vain on.

      Joskus luin semmoista että jänne olisi "repeytynyt" ja tästä johtuen olisi rustottumia.

      Jäsenkorjaus. Vyöhyketerapia.

      • Anonyymi

        Kävelin tiellä ja yhtäkkiä tunsin hirvittävän viiltävän kivun jalkapohjassa, kuin puukolla olisi isketty. Luulin että olin astunut johonkin todella tervään. Mutta ei, kengät oli ehjät ja jalkapohjassa ei jälkiä. Nyt jalkapohjaani on särkenut yötä päivää 8 vuotta. Olen juossut tavall.lääkäreillä, useilla ortopedeillä, Peijaksessa, on annettu sähköhoitoa, fysioterapeutit tehnyt voitavansa, on erilaisia pohjallisia, voiteita, jumppavälineitä, puudutteita, kortisonipistoksia. Mikään ei auta, useimmat lääkärit vähettelevät asiaa eivätkä tahdo uskoa. Viimeisenä yrittivät psyykelääkkeillä nostaa kipukynnystä, ei niitä voi syödä, pitää käydä töissäkin. Seisoma työ ja kelan mielestä olen työkykyinen vaikka 3 optopedia on kirj B-lausunnon. Pelottaa jos vaikka menetän jalan joskus. Itse olen sitä mieltä että jalkapohjassa oleva jänne on repeytynyt ja yrittänyt korjata itse itseään ja kipu on jäänyt. Lekurit eivät ota tähän mitään kantaa.
        Onko kellään näin pahaa vaivaa, olisin kiitollinen jos jotain apua vielä olisi.


    • Anonyymi

      Multa leikattiin tänään plantaari fibromatoosi. Oli n.3x3 cm ja on kasvanut pikkuhiljaa jo n5 vuoden ajan. Sijainti jalkaholvissa aika sisäsyrjässä joten ei ole haitannut tähän asti. Nyt alkanut kipuilla satunnaisesti ja koska kasvu vaan jatkui tasaisena, päädyin puukkoon. Nyt sitten jännäämään toipumista ja sitä että uusiiko.

      • Anonyymi

        Moi sinä jolta leikattu plantaari fibromatoosi, miten leikkaus sujui, entä toipuminen jatkuiko kipuilu/paheniko? Mulla sama ongelma ja lääkäri ehdotti leikkausta en vielä ole suostunut kun mietin puolesta/vastaan. Ja jos kumminkin toistuu, mutta ilmeisesti ei levolla parane.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moi sinä jolta leikattu plantaari fibromatoosi, miten leikkaus sujui, entä toipuminen jatkuiko kipuilu/paheniko? Mulla sama ongelma ja lääkäri ehdotti leikkausta en vielä ole suostunut kun mietin puolesta/vastaan. Ja jos kumminkin toistuu, mutta ilmeisesti ei levolla parane.

        Minulta leikattu jalkapohjan fibromatoosi 2 kertaa. Kasvaa aina uudestaan takaisin. Jälkimmäinen leikkaus tuli isommaksi kun leikkauksen aikana huomattiin että patti oli rikkonut jänteen ja piti jostain käydä hakemassa ”varajänne” kesken leikkauksen. Kiitos vaan elinluovuttajille. 6 vkoa Walkerjalkineen kanssa. Fysioterapeutin mukaan ei ole koskaan nähnyt niin hyvää paranemisprosessia. Kävin kuntosalilla ja pyöräilin kuntopyörällä walkerin kanssa. Liike on lääke, suosittelen! Leikkausta suosittelen vain jos ehdottoman välttämätöntä. Nämä peijakkaat kun aina tulee takaisin.


    • Anonyymi

      Mulla myös jalkaholvin jänteessä patti. Olen nyt muista syistä huolehtinut jalkapohjista. Hieronut käsin, venytellyt ja pesäpallolla hieronut jalkapohjia. Olen tehnyt tuota jo useamman kuukauden. Ja muutama päivä sitten hämmästyin kun patti on pienentynyt selkeästi. Voiko jalkapohjien hoito auttanut asiaa? Patti on ollut jalkapohjassa ainakin vuoden. Huomasin sen viime keväänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe