Työperäinen liuotinaineaivosairaus

maalaari

G97*T52.8 Encephalopathia toxica professione, siinäpä sanahirviö.
Tuolta vanhoista viestiketjuista löytyi jokunen saman diaknoosin saaneita,mutta ne on suljettuja juttuja.
Olisko täällä muita työllensä kaikkensa antaneita aivosairaita,että mistä ootte saaneet tai ootteko saanet tietoa tulevasta. En kirjota nyt enempää ,kokeillaan ensiksi ett löytyykö muita saman diagnoosin saaneita.

5

1023

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Flexo007

      Jep. Raskaan työn tuloksena liuotinaineaivosairaus. Ttl tutki ja teki päätöksen ammattitaudista.
      Keskittymis-ja tarkkaavaisuuskyky on olematon, lähimuisti tökkii pahasti, maku-ja hajuaisti olematon, pinna palaa helposti, jne jne...
      Lisäksi muita asioita mitkä tulleet altistumisen myötä mutta niitä ei kommentoitu Ttl:n lausunnoissa: krooninen ylähengitystietulehdus , suolistosairaus jne ..

      Vakuutusyhtiön kanssa menossa kädenvääntö lopullisista korvauksista. Omalla kohdalla kävi kämmi, koska en päässyt kuntoutustutkimuksiin. Ilmeisesti muut käyvät niissä ?

      Kaikki siitä, että työnantaja laiminlöi työsuojelua

      • aineksiaoli

        Olen kyllä altistunut, mutta en ole tullut ajatelleeksi sitä mahdollisuutta. Borrelioosikin on mahdollinen, lukuisia siarauksia diagnosoitu, mutta yhteistekijä sairauksille ja vaihteleville lukuisille oireille on hakusessa
        Työssä käytettiin myös muita aineita kuin liuottimia.


    • Huuruisaa

      Vastaan tähän vanhahkoon viestiin, sillä kyllä tämän aihealueen viestejä varmaan moni muukin käy selailemassa. 10 vuotta on tullu täyteen diagnoosista ja työkyvyttömyys tuomiosta. Oireet ei helpotu ja vuosien kuluessa ne vasta tulee itsellekkin paremmin selville ja sehän vaan lisää tiettyjä oireiluja, kuten turhautumista, joka lisää äreyttä, joka aiheuttaa pinnan palamista, joka taas aiheuttaa pettymystä omaan itseen ja omaan käyttäytymiseen ja se taas aiheuttaa turhautumista jne. Parantavaa pilleriä ei ole olemassa.
      Suosittelen kaikille neuropsykologisen kuntoutuksen maksusitoumuksen hankkimista vakuutusyhtiöltä, jos ammattitauti on vahvistettu ja vakuutusyhtiö on maksajana. Jos ei niin sitten kunnallisen kautta. Vaikka varmaan jokainen meistä pitää itseään ihan kunnossa olevana, etenkin liikuntakyvyn ja ulkoisten ominaisuuksien osalta ( muut oireet unohtuu kun menee hetki ja niitä ei sitten enää muista, ellei joku tule niistä muistuttamaan), niin silti ollaan oikeutettuja vammaispalvelun apuun. Hankala myöntää edes itselleen. Ne omiksi ominaisuuksiksi muokkaantuneet käyttäytyminen ja toimintakyky eivät ole normaalia ja niistä aiheutuu vaaraa itselle ja muille, kaiken harmin lisäksi ( joka unohtuu, eikä sitä muista, ellei joku muistuta, eikä kukaan halua niistä muistuttaa ja nostaa niitä kissoja takaisin pöydälle ) .
      Jos ei puhuta muusta kuin toimintakykyyn vaikuttavista oireista niin oireet omaava voi käsittää mitä voi mahdollisesti tapahtua jos kesken ruoanlaiton huomaa keittiön ikkunasta, että postinkantaja tiputti jotain laatikkoon. Sitten postit kainalossaan huomaa että pihan toisella nurkalla on tuuli kaatanut roskiksen ja roskat on lennelleet pitkin pihaa. Meille kotiin asennutettiin monen vastaavanlaisen jälkeen liesivahti ja kodin vara-avain on aina lompakossa.

      Edellämainitun kaltaisen tapahtumaketjun seurauksena edessä normaalisti on tilanne että kyseisen päivän postin tulemista ei muista ollenkaan ja ne postit on siis jääneet saapumatta.
      Ne on todennäköisesti ensin heitetty sinne roskikseen ja sitten vasta alettu keräämään muita roskia pihalta perään. Avaimet, jos ne nyt on edes tullut otettua mukaan ovat myös joko siellä
      roskiksessa tai sitten ne on jätetty johonkin sopivaan paikkaan, mikä tulee joskus tulevaisuudessa
      sattumalta eteen ja sitten ihmetyttää miten avaimet voi yleensäkkään olla ulkona ja syyllistä etsitään ensin kaikista muista kuin itsestään.
      Uudet paistinpannut ja kattilat on ostettu, paistinpannusta on saattanut pilalle palamisen lisäksi
      katketa kahva ja keittiötasoon on tullut kolhu, joiden syyksi on mukavampi miettiä jotain ihan muuta. (tällaista 20 vuoden melko rankan ja osin suojaamattoman liuotinaine altistuman seurauksena, eikä koskaan missään tilanteessa tule itsestään mieleen esim että älä keskeytä tekemistä, kuten ruoanlaitto tms. )

      Muisti, mieleenpalautuminen ja keskittyminen eivät tule paranemaan, mutta niihin
      on olemassa apukeinoja, joista on myös apua, edellyttäen että niiden käyttämisestä tulee tapa jota myös kaikki muut samassa taloudessa asuvat alkavat käyttää niitä.

      • Tolueenipoika

        Sama täällä,,,,aivan sama,,,n 7v olen ollut eläkkeellä, 30 vuotta liuottimia, mutta nyt vakuutusyhtiö korvaa. Vaikka korvaus on 85%.a vuosityöansioista, johon huomioidaan kaikki lomarahat ym. työtulot ,NIIN hyvä korvaus ei kuitenkaan korvaa tätä kavalaa sairautta jonka työpaikan takia menetin. Kamalinta olisi ollut se jos en saisi korvausta tästä, se olisi ollut kamala vääryys. tosin kädenvääntöä oli vakuutusyhtiön kanssa, mutta kait ne kyllästyi jauhamiseen kun mitään muuta tietä minulla ei ollut kuin eläkkeelle,,,,,,kaikki käytiin läpi ja se kesti kaikkiaan3-4 vuotta.


    • RoundupTBI

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      439
      2014
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      207
      1710
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      184
      1478
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1471
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      50
      1157
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      1
      1122
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      130
      1068
    8. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1006
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      978
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      34
      956
    Aihe