loton voitonjako huijausta

Ei_koskaan_voittoa

miksi ei veikkaus voisi vähän kasvattaa pieniä voittoja. Nyt joku 10% vaihdosta jaetaan päävoitolle ja mutusia muille. Aika naurettavaa että 4 oikein saa vain kympin ja 5 oikein muutaman kympin. Veikkauksen pitäis jakaa ainakin 25 euroa 4 oikein ja 100 euroa 5 oikein. Lisäksi vois voittaa jo 3 oikein esim. 5 euroa. Silloin olis voitonjako reilu.

12

270

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • dsdsdsasd

   Olisiko siksi, että valtaosa pelaajista tavoittelee niitä suurempia potteja, ne jämäeurot on monille täysin yhdentekeviä. Ei minua ainakaan 25 euroa lämmitä sen enempää kun 10 euroa. Minun puolesta alta viidenkympin voitot voisi vaikka poistaa kokonaan, lisättäisiin vaikka siihen pääpottiin.

   • ryåriyåiyiriy

    no nii paskakasako se täällä taas lässyttää kreikkalaisia pyöristyksiä ei vittu luulis hävettävän toi rahan dissaaminen...


   • 10-14

    Täsmälleen näin se on. Valtaosa meistä lottoaa juuri ja vain sen ison potin toivossa. Jos voitonjakoa jotenkin pitäisi muuttaa, niin nimenomaan siihen suuntaan, että peruskierroksen 7-oikein yhdelle pelaajalle osuessaan toisi nykyistä isomman potin. 2 miljoonaa olisi ehkä sopiva, 2,5 parempi. Ja siitä tietysti seuraa, että pienemmiltä voittoluokilta pitäisi ottaa rahaa pois, että se pääpotti saataisiin rahoitettua.

    Vähän matematiikkaa:
    -4 oikein viime kierroksella lähes 100 000 kpl, 25 euroa jokaiselle => 2,5 miljoonaa
    -3 oikein määrästä ei tietoa mutta todennäköisyys n. 8-kertainen, "vitonen jokaiselle" => 4 miljoonaa
    -5 oikein, la melkein 6000, ehdottamasi satanen jokaiselle => 600 000.

    Eli noihin kolmeen voittoluokkaan menisi jo yli 7 miljoonaa. Se on käytännössä suunnilleen sama kuin tällaisen peruskierroksen myynti. Ylempiin voittoluokkiin ei jäisi mitään eikä etenkään loton perustarkoitukseen eli rahankeruuseen niille asioille, joihin Veikkauksen tuotot lain mukaan jaetaan. Eikä myöskään Veikkauksen toimintakuluihin, ei se pelien pyörittäminenkään sentään ilmaista ole.

    Tässä minun ehdotukseni siitä, mikä olisi se oikea ja REILU voitonjako:
    -4 oikein, nykyisen kympin sijasta vakiovoitoksi vitonen
    -5 oikein, pikkuisen pois nykyisestä prosenttiosuudesta
    -7 oikein peruspotiksi tasan 2 miljoonaa (eli pienemmiltä voittoluokilta siirrettäisiin about 700 000 euroa päävoittoon).

    Perusideana päävoiton koossa aina se, että sen turvin voi parikymppinenkin jäädä halutessaan pois työelämästä.


  • Tämä on koe. Miksiköhän sanojen alle ilmestyy punainen viiva?? Tämä teksti ei liity avaukseen. Tarkoitus on kokeilla, onnistuuko lähettäminen siten kuin sen tulisi siinäkin tapauksessa, että tekstin kirjoittaminen on vienyt aikaa vähäistä enemmän. Nyt lienee kulunut viisi minuuttia aloituksesta.

   Jokaisen sanan alla on punainen viiva. Tämä ilmiö on aivan uusi. Se, minkä tähden kokeen nyt teen, (kappas vaan edellä on nyt kol neljä sanaa punaviivatta: sen, on, on, Se, teen, kappas - ja viivaattomina nuo pysyivät toistossakin!) johtuu siitä, että pitempään kestänyttä viestiä lähettäessäni on aina ilmestynyt taulu, joka väittää, että en ole kirjautunut sisään, minkä vuoksi viestin lähettäminen on jatkuvasti epäonnistunut. Käytössäni on ollut Firefox-selain. Vaihdoin sen Chromeen ja nyt kokeilen, vaikuttaako selaimen vaihto asiaan. Lienen nyt pitkittänyt viestin valmistumista riittävästi voidakseni yrittää sen lähettämistä. Katsotaanpa, onnistuuko...

  • Isoa_me_jahdataan

   Missä kohtaa siinä muka on huijausta? Se on etukäteen tiedossa (Veikkauksen sivuilta luettavissa; jos et osaa sieltä lukea, se on oma vikasi), mitkä ovat todennäköisyydet ja paljonko potista menee millekin voittoluokalle. Ja vähintään aiempien kierrosten voitonjaosta näkee, paljonko rahaa milläkin tuloksella suunnilleen saa.
   Huijausta olisi jokin sellainen, että luvataan vaikkapa 100 euroa neljä oikein -tulokselle ja sillä saakin jatkuvasti vain kympin. Mutta eipä Veikkaus sille enempää lupaakaan, joten mitään huijausta ei ole.

   Minua suoraan sanoen vituttavat nämä itkijät, joiden mielestä alavoitot ovat liian pieniä. Jos te haluatte pikkuvoittoja, pelatkaa jotain muuta, vaikka Kenoa tai Pitkävetoa. Antakaa meidän ison potin metsästäjien pitää Lotto sellaisena kuin se on! (Tai oikeammin, vielä vähän parempana; 10-14 esitti hyvän ehdotuksen voitonjaon muuttamisesta. Näkeehän asian siitäkin, että Eurojackpotin suosio on kasvanut ja Loton/Viking-Loton laskenut, vaikka niissä on Eurojackpotia paljon parempi voittotodennäköisyys; mutta paljon pienempi päävoitto.)

   • fdssssf

    Näin. Jos ne pikkusummat on niin tärkeitä, niin niitä saa paljon lottoamistakin helpommin, vaikka just pitkävedon kautta. Jos ei nappaa, niin menee keräämään pulloja lähipuistoon, siitäkin saa ne eurot revittyä. Ja eikä maksa mitään.

    En ole koskaan tajunnut porukkaa, joka lottoaisi joidenkin hilujen vuoksi. Onko se nyt joku saavutus, jos voitat muutaman kympin, kun olet ensin kussut peleihin saman summan moninkertaisesti? Ja vaikket olisikaan, niin suomalaisen elämänlaatuun se 25 euroa oikeasti vaikuttaa? Jollekkin opiskelijalle sekin on jo jonkinnäköinen apu, mutta että työttömömälle tai työssäkäyvälle? Varsinkin, jos siihen nykyseen kymppiin vertaa, niin ei se 25 euroa paljon enempää taloudellisesti auta, kun se 10 euroa. Jos taas ne jämäeurot saataisiin sinne pääpottiin, tai ns. kakkospottiin, niin siitä saadaan jo ihan kunnolla sitä lisärahaa jolla jo oikeasti on merkitystä.

    Mielipiteensä toki kullakin.


   • dddfffsss

    Joo mutta kun 4 oikein saa keskimäärin kerran sadasta niin eikö sillä pitäis voittaa 100 euroa. Muutenhan veikkaus pimittää rahoja jossain.


   • 5ja2

    Sä olet aika reppana.


   • Opetelkaa-laskemaan
    dddfffsss kirjoitti:

    Joo mutta kun 4 oikein saa keskimäärin kerran sadasta niin eikö sillä pitäis voittaa 100 euroa. Muutenhan veikkaus pimittää rahoja jossain.

    Täh? Kuvitteletko sinä surkimus tosissasi, että Veikkaus palauttaisi tai että sen edes pitäisi palauttaa jokainen pelaajilta saatu euro takaisin pelaajille??? Eihän koko hommassa olisi silloin mitään järkeä. Veikkauksen tarkoitushan on nimenomaan kerätä rahaa pelaajilta ja jakaa sitä kulttuurille ja urheilulle. Se on ainoa syy, miksi rahapelejä edes sallitaan.

    Loton palautusprosentti on jotain noin 40 (tarkan luvun löydät Veikkauksen sivuilta, minen jaksa nyt tsekata). Eli jokaisesta pelatusta eurosta jää 60 senttiä Veikkaukselle. Osa siitä tietysti menee ihan Veikkauksen liiketoimintakuluihin (palkat, tilat, järjestelmäkustannukset, mainostaminen jnejne.) ja loput sitten jaetaan noihin yllämainittuihin avustuskohteisiin, kuten laki määrittelee. Tämä 60% on se potti, jota sinä surkimus kuvittelet Veikkauksen piilottelevan.

    Ja sitäpaitsi: edes siinä mahdottomassa ja järjenvastaisessa kuvitelmassa, että Veikkaus palauttaisi jokaisen pelaajilta kerätyn sentin takaisin pelaajille, ei homma toimisi tuolla sinun mallillasi eli että keskimäärin joka sadannella kierroksella saisi 4-oikein tuloksella osuman ja sillä sata euroa. Silloinhan ei niihin isompiin voittoihin jäisi rahaa ollenkaan. Lottoaminen loppuisi kokonaan, koska ihmiset pelaavat juuri niiden isojen voittojen toivossa, ihan kuten tässä ovat muutkin jo sanoneet.


  • Anonyymi

   Jokeri miljoona odottaa ottajaansa, moni on vielä vailla sitä?🤑

   • Anonyymi

    Turha pelata rahapelejä. Voittamisen todennäköisyys lohduttoman surkea.


  • Anonyymi

   Lotossa on aika tavallista että tulee 0 oikein seitsemästä numerosta, mutta tietokone kun lottosi sai jo ensiksi peräti 2 oikein 7:stä, tämä oli vain testi juttu, tietokone lottoaa hehe ityse arpoo numeronsa :D

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   5
   2581
  2. Tapio Suominen on kuollut

   Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
   Maailman menoa
   43
   2216
  3. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

   Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
   Maailman menoa
   48
   2074
  4. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

   kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
   Maailman menoa
   74
   1374
  5. J mies jos vain vielä voit

   Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
   Ikävä
   17
   1204
  6. Mites ois nainen?

   Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
   Ikävä
   59
   1022
  7. Nainen haluaisitko

   Mieluiten viettää mökkiviikobloppua viinamiehen, himogrillaajan, fitness-addiktin vai vauva kuumeisen miehen kanssa ?
   Sinkut
   32
   994
  8. Onko sulla joku

   Suunnitelma jo olemassa
   Ikävä
   58
   987
  9. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

   niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
   Ikävä
   61
   962
  10. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

   Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
   Savonlinna
   41
   919
  Aihe