Ruotsin alusmaa Suomi

SeOnTotta

Kuninkaalliset tekevät vierailun alusmaahansa ja seuraavat eduskunnan käsittelyä pakkoruotsialoitteesta.

"Ruotsin kuninkaalliset ovat vierailleet Suomessa eri yhteyksissä, mutta valtiovierailulla Kaarle XVI Kustaa kävi viimeksi vuonna 2003.

Vierailuseurueessa on mukana Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström ja opetusministeri Gustav Flirotis sekä yritysjohtajien valtuuskunta."

Ruotsin opetusministeri Gustav Flirotis on mukana seurueessa, pitäisikö nyt vetää johtopäätöksiä miksi tuo opetusministeri on mukana?

Itse määrittelisin tuon vierailun ajankohdan vaalienalla RKP:n juonitteluksi ruotsin opetusministeri on ohjeistamassa miten pakkoruotsitusta saadaan lisättyä suomessa ja jotain kieroilua siinä on varmasti sisälletty mukaan. Ruotsalaiset lupaavat taas jotain myötymistä ruotsinsuomalaisille ja näin nämä meidän ruotsinuolijat saavat intoa aikaistaa pakkoruotsitustaan kouluissamme. Muuten kukahan kustantaa tuon vierailun?

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mielenosoituksen_aika
    • kuutee

      Suomi oli aikoinaan Ruotsin valloittama alue ja toimitti sille veroja sotamiehiä sotiin.
      Aloitus on silti väärässä. Ruotsin kielen opiskelu on sivistyksen lisäämistä eikä silleen mikään virhe.
      RKP:n synti ei ole lainkaan puolustaa ruotsinkielisten oikeuksia Suomessa. Persut eivät sitä tee, päinvastoin.
      RKP:n synti on natokiima. Hagund on viemässä Suomea natoon väen väkisin ja salaakin. Stubbin hallitus solmi naton kanssa Isäntämaasopimuksen. Sopimus on isänmaan edun vastainen ja voi johtaa sotaisiin tuhoihin. Sopimuksessa Suomen alueet on luvattu natosotavoimien käyttöön ja vieläpä niitä tulee avustaa.
      Perussuomalaiset, ollakseen kansan puolue, ihme ja kumma tukee Haglundin natolinjaa, isänmaan etujen vastaista linjaa. Vieläpä Haglund juonii Ruotsin tukea natoliitolle.
      Persut ja Haglund harrastavat vaarallista keinottelupolitiikkaa.

    • ghump

      Persut käyvät taktista varjonyrkkeilyä, näennäistä sotaa RKP vastaan. Haglund ja RKP ovat persujen vahva tuki natoliiton aikaansaamiseksi. Mihinkä sotaisen natoliiton kanssa pyritään, siitä ei liene epäselvyyttä.
      Haglund on persujen parhain äänitorvi. Joka kerran kun esiintyy televisiossa, tulee jotain "Venäjä on hyökkäämässä Suomeen". Halla-aholaiset esittävät oheen lukomaalaisvihaa.
      Persut tietävät että heidän poliittinen vararikko on selviö. Talouspoltiikkaan heillä ei ole sitäkään vähää vaihtoehtoa kuin oli 2011. Niinpä he yrittävät esiintyä isänmaallisena leimaamalla natovastustajat kommunistisiksi isänmaanpettureiksi ja sama rata kulkee siirtolaispolitiikassa.
      Persut ovat siirtyneet avoimeen suojeluskuntahenkiseen politiikkaan. Onpa heillä siihen ehdotuskin. Sujeluskunnat ja Lottajärjestö lakkautettiin rauhansopimuksen yhteydessä fasistisina järjestöinä. Persut haluavat puhdistaa ne jälkikäteen fasismileimasta. Siitä heillä on eduskunta-aloite.

      Työläisten ja kansalaisten tulisi olla varpaillaan. Persut ajavat maahan vainojen ilmapiiriä ja toteuttavat isojen kapitalistien natosuuntausta.

      • Suojeluskunta ja lottajärjestö eivät aikuisten oikeasti olleet mitään fasisti järjestöjä. Nuo väitteet ovat ainoastaan kommunistien käyttämiä koska heitä harmitti noiden järjestöjen isänmaallinen vetovoima kun omat joukot vaan kutistuvat. Lisäksihän sotien jälkeen komuilla oli kova hinku vallankumoukseen ja nuo järjestöt olisivat helposti voineet organisoida julmasti vastarintaa joten Moskovan avulla ne piti haudata.

        Nyt pitäisi kommunismi lopettaa koska se näyttää taas päätään joskin eri nimellä Moskovassa Putlerin voimin.


    • kymy

      Tosi on. Ruotsin kielen taitaminen on lisä sivistykseen. Se ei ole muista kielistä pois.
      Persut peilaavat tässä alhaisia tarkoitusperiä saadakseen kannatusta, kun sivistynyt porvari ei heitä äänestä ja työväestö kaikkoaa. Soinin ja Halla-ahon ilmoitus liittyä Kokoomuksen leikkauslinjaan mitätöi kaikki persujen välikysymykset.
      Persut ovat isoja rahoja edustavien puolue eikä katso pienyrittäjään ja palkkatyöläiseen kuin vaalien alla katteettomalla populismilla.
      Ruotsin kielen riidalla persut pyrkivät myös peittämään natokiimaansa. Natoliitto ja siihen suuntaan tehdyt sopimukset ovat isänmaan kannalta petoksellisia. Persut hyväksyvät natomoskan.

    • VeroillaVainPaskaa

      Veronmaksajien kustantamia hallintolaitoksia

      Suomessa on kolme kansanedustuslaitosta. Ahvenanmaalla on Landsting, on Folkting ja koko maalle on Eduskunta.

      Kaikki ne saavat rahaa valtion budjetista ja voivat vaikuttaa maan asioihin. Folkting ja Landsting ovat yksikielisiä ja vain ruotsinkielisiä.

      Eduskunta on ainoa johon suomenkielinen pääsee ehdokkaaksi.

      Miten suomella on varaa noin moneen hallintolaitoksen ylläpitämiseen?

      Luulisi tuon leikkimisen tulevan kalliiksi veronmaksajillemme kun 5% kansasta on vain ruotsinkielisiä ja heille pitää olla omat hallintolaitokset ?

      Suomalaiset ovat vellipöksyjä, hölmöläisiä ja vikaa on paljon Suomen maassa.

      • Ahvenanmaa

        Ahvenanmaalaiset ei ole valinneet liittymistä Suomeen. Se on määrätty II Maailmansodan rauhanehdoissa. Itse varmaan kuuluisivat mieluummmin Ruotsiin, mutta eivät voi asiaan juuri vaikuttaa.


    • HurreilleSuomea

      Suomen kielen taitaminen on suomenruotsalaisille lisä sivistykseen. Se ei ole muista kielistä pois kun vain he hurrit opiskelisivat maamme pääkielen.

    • mielipideasiaan

      Kun katsotaan historiaa ihan vaan faktoina, niin oikeasti Suomella on aina ollut parempi asema Venäjän vallan alla kuin Ruotsin vallan alla. jos siis näistä pitäisi valita, niin mieluummin Venäjän vallan alle. Venäläiset ei yrittäneet venäläistää suomalaisia, niin kuin ruotsalaiset, jotka määräsi virkakieleksi ruotsin ja pakotti suomalaiset, karjalaiset ja vielä venäjänkieliset karjalaisetkin, opiskelemaan ruotsia. Venäläiset antoi suomalaisten puhua suomea, karjalaa, ruotsia tai venäjää ihan vapaasti.

      Neuvostoliittoa ja sosialismia ei enää ole, niin että sen voi tästä keskustelusta nyt jättää pois. Suomihan ehti ennen itsenäistymistään kuulua pari kuukautta Neuvostoliittoonkin. Ei sekään aika huonoa ollut, jos Ruotsin vallaan aikaan vertaa, kun ei oppikoulussakaan saanut puhua suomea edes välitunnilla.

      On aivan turha väittää,e tteikö ruotsin opiskelu ole pois muiden kielten opiskelusta. Tottakai se on, koska tuntimäärät ovat rajallisia, mitä koulussa voi käyttää kielten opiskeluun. Eikä kaikilla ihmisilläkään ole rajaton kapasiteetti oppia vieraita kieliä, joillekin se on paljon vaikeampaa kuin toisille. ne, joille on helppo opiskella ruotsia, varmasti opiskelevat sitä jatkossakin. Sitä paitsi, jos jokin kieli on oikeasti tärkeä, niin kyllä sillle löytyy vapaaehtoisia opiskelijoita muutenkin - ja jos taas ei ole tärkeä, niin miksi ihmeessä sitä sitten olisi pakko opiskella?

    • natoviesuomivikisee

      Ruotsin alusmaana Suomi velvoitettiin muonittamaan Ruotsin armeijaa sotilailla.
      Nyt hallitus ja Perussuomalaiset ovat muonittamassa natolle sotilaita. Maa-, vesi ja ilmatila on luovutettu naton käyttöön sen sitä halutessa. Niiden ylläpidosta tulee myös maksaa.
      Perussuomalaiset hallituskiimassa eivät lausu sanaakaan natosuuntausta vastaan.

    • Halla-ahon_äänestäjä

      Soininvaara äänesti pakkoruotsia vastaan

      Seuraavat kansanedustajat kannattivat TYÖVÄENLASTEN KYYKYTTÄMISTÄ PAKKORUOTSILLA HERROJEN PIIOIKSI

      ÄLÄ ÄÄNESTÄ NÄITÄ:

      Ahvenjärvi Sauli/kd Jaa, Alanko-Kahiluoto Outi/vihr Jaa, Arhinmäki Paavo/vas Jaa, Autto Heikki/kok Jaa, Backman Jouni/sd Jaa, Blomqvist Thomas/r Jaa, Brax Tuija/vihr Jaa, Donner Jörn/r Jaa, Eestilä Markku/kok Jaa, Eloranta Eeva-Johanna/sd Jaa, Feldt-Ranta Maarit/sd Jaa, Filatov Tarja/sd Jaa, Gestrin Christina/r Jaa, Grahn-Laasonen Sanni/kok Jaa, Gustafsson Jukka/sd Jaa, Gästgivars Lars Erik/r Jaa, Haapanen Satu/vihr Jaa, Haavisto Pekka/vihr Jaa, Harkimo Leena/kok Jaa, Hautala Lasse/kesk Jaa, Heinonen Timo/kok Jaa, Hemmilä Pertti/kok Jaa, Henriksson Anna-Maja/r Jaa, Hiltunen Rakel/sd Jaa, Holmlund Anne/kok Jaa, Huovinen Susanna/sd Jaa, Hänninen Katja/vas Jaa, Ihalainen Lauri/sd Jaa, Jaskari Harri/kok Jaa, Jääskeläinen Jouko/kd Jaa, Kaikkonen Antti/kesk Jaa, Kalliorinne Risto/vas Jaa, Kanerva Ilkka/kok Jaa, Kantola Ilkka/sd Jaa, Karhu Saara/sd Jaa, Kari Mika/sd Jaa, Karimäki Johanna/vihr Jaa, Katainen Elsi/kesk Jaa, Kataja Sampsa/kok Jaa, Kauma Pia/kok Jaa, Kerola Inkeri/kesk Jaa, Kiljunen Anneli/sd Jaa, Kiuru Krista/sd Jaa, Kiviranta Esko/kesk Jaa, Komi Katri/kesk Jaa, Kontula Anna/vas Jaa, Kopra Jukka/kok Jaa, Korhonen Martti/vas Jaa, Korhonen Timo V./kesk Jaa, Koskinen Johannes/sd Jaa, Kurvinen Esko/kok Jaa, Kärnä Jukka/sd Jaa, Kääriäinen Seppo/kesk Jaa, Lapintie Annika/vas Jaa, Lehti Eero/kok Jaa, Lepomäki Elina/kok Jaa, Leppä Jari/kesk Jaa, Lindtman Antti/sd Jaa, Lintilä Mika/kesk Jaa, Lipponen Päivi/sd Jaa, Matikainen-Kallström Marjo/kok Jaa, Modig Silvia/vas Jaa, Myller Riitta/sd Jaa, Mäkelä Outi/kok Jaa, Mäkinen Tapani/kok Jaa, Mäkisalo-Ropponen Merja/sd Jaa, Männistö Lasse/kok Jaa, Nauclér Elisabeth/r Jaa, Niinistö Ville/vihr Jaa, Nylander Mikaela/r Jaa, Nylund Mats/r Jaa, Ojala-Niemelä Johanna/sd Jaa, Orpo Petteri/kok Jaa, Paasio Heli/sd Jaa, Paatero Sirpa/sd Jaa, Palm Sari/kd Jaa, Palola Mikael/kok Jaa, Pekkarinen Mauri/kesk Jaa, Pekonen Aino-Kaisa/vas Jaa, Pelkonen Jaa,na/kok Jaa, Peltokorpi Terhi/kesk Jaa, Peltonen Tuula/sd Jaa, Piirainen Raimo/sd Jaa, Pirttilahti Arto/kesk Jaa,Puumala Tuomo/kesk Jaa, Rajamäki Kari/sd Jaa, Rantakangas Antti/kesk Jaa, Rauhala Leena/kd Jaa, Ravi Pekka/kok Jaa, Rehula Juha/kesk Jaa, Risikko Paula/kok Jaa, Rundgren Simo/kesk Jaa, Räsänen Päivi/kd Jaa, Saarikko Annika/kesk Jaa, Saarinen Matti/sd Jaa, Salolainen Pertti/kok Jaa, Salonen Kristiina/sd Jaa, Sankelo Janne/kok Jaa, Sarkomaa Sari/kok Jaa, Sasi Kimmo/kok Jaa, Satonen Arto/kok Jaa, Savola Mikko/kesk Jaa, Sipilä Juha/kesk Jaa, Skinnari Jouko/sd Jaa, Stubb Alexander/kok Jaa, Sumuvuori Johanna/vihr Jaa, Suutari Eero/kok Jaa, Taimela Katja/sd Jaa, Tainio Hanna/sd Jaa, Tiainen Eila/vas Jaa, Tiilikainen Kimmo/kesk Jaa, Toivakka Lenita/kok Jaa, Toivola Jani/vihr Jaa, Tynkkynen Oras/vihr Jaa, Tölli Tapani/kesk Jaa, Uotila Kari/vas Jaa, Urpalainen Anu/kok Jaa, Urpilainen Jutta/sd Jaa, Vahasalo Raija/kok Jaa, Vapaavuori Jan/kok Jaa, Vehviläinen Anu/kesk Jaa, Viitamies Pauliina/sd Jaa, Viitanen Pia/sd Jaa, Vikman Sofia/kok Jaa, Virolainen Anne-Mari/kok Jaa, Virtanen Erkki/vas Jaa, Väätäinen Tuula/sd Jaa, Wallin Harry/sd Jaa, Wallinheimo Sinuhe/kok Jaa, Wallin Stefan/r Jaa, Wideroos Ulla-Maj/r Jaa, Yrttiaho Jyrki/vr Jaa, Zyskowicz Ben/kok Jaa, Östman Peter/kd Jaa

    • Halla-ahon_äänestäjä

      Kommunisteista seuraavat kyykyttävät työväenlapsia pakkoruotsilla

      älä äänestä heitä

      Vasemmistoliitto:

      Paavo Arhinmäki

      Katja Hänninen

      Risto Kalliorinne

      Anna Kontula

      Martti Korhonen

      Annika Lapintie

      Silvia Modig

      Aino-Kaisa Pekonen

      Kari Uotila

      Erkki Virtanen

      Jyrki Yrttiaho

    • yun

      Halla-aho on tyhmä. Hän ei tunne suomalaista poliittista kenttää. Millä eväillä hän maailmassa pärjää!
      Kohta koittaa aika, jolloin kommunisteilla on 11 kansanedustajaa. Saattaa olla,että yleisvasemmistolaisesta puolueesta Vasemmistoliitosta joskus väkeä tuleekin kommunisteihin.

      Puoluekenttä on kriisiytymässä. Perussuomalaisten vararikko on alkanut. Hajoamistendenssi kiihtyy. Halla-ahon rotuoppi ja ulkomaalaisvastaisuus hajottaa persuja eikä se työväkeä haittaa. Persujen etsikkoaika meni ohi. Natokiima ja Kokoomuksen talouspolitiikan omaksuminen tekevät persuista tarpeettoman.
      Persujen mahtava omaisuus pitää sitä jonkin aikaa pystyssä. Valtataistelu rahoista on jo alkanut. Soini on takuuvarmasti huolehtinut osuutensa puolueen rahoista.

    • hallavalheet

      Subb ja RKP:n Haglund allekirjoittivat Isäntämaasopimuksen naton kanssa. Sopimus mäi Suomen itsenäisyyden. Perussuomalainen puolue on hyväksynyt sopimuksen.
      Suomi on faktisesti naton alusmaa.

      Miten ihmeessä aloitus voi väittää, että jos Ruotsin kuningas vierailee Suomessa se liittäisi Suomen Ruotsiin. Halla-aholla on ennenkin ollut kaikenlaista soopaa mutta tämä ylittää uutiskynnyksen.

    • ruotsifani

      Suomi on faktisesti naton alusmaa. Stubbin hallitus sitoi Suomen lopullisesti natosotiin.
      Valitettavasti Perussuomalaiset hyväksyivät petoksen isänmaata kohtaan. Ruotsia ollaan myös viemässä natoon ja siinä Stubbin hallitus tekee kaikkensa.
      Kokoomus on viemässä maatamme sotaseikkailujen kentille. Suomi on osallistunut monta vuosistaa toisten sotiin toisten ehdoilla, viimeksi fasismin tukijalkana.
      Milloin lapsi kasvaa aikuiseksi ja oppii ajattelemaan omilla eväillään?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe