Kilpirauhasen vajaatoimintaa ? Auttakaa..

Kyselijä1

Olen 21. vuotias nainen ja olen jollain tapaa oireillut varmaankin 4-5 vuotta , mutta en ole tullut ajatelleeksi yhdistää fyysisiä ja psyykkisiä oireitani ja enemmän aiheesta luettuani tuntui kuin olisin itse kirjoittanut.
Elikkä olen aina ollut helposti väsyvä henkilö tarvitsen pitkät yöunet ja lisäksi päiväunet. Voisin oikeastaan nukahtaa aina ja minne tahansa. Kun urheilen en pääse kunnon rasitukseen koska alun kestävä väsymys ja haukottelu saa minut helposti luovuttamaan. Saatan kesken juoksulenkkiä haukotella.
-Mielialani vaihtelee todella tiheään, ja se häiritsee minua.
- En välillä pysty ajattelemaan mitä ajattelen. En ikään kuin ehdi mukaan, ja ajatuksen kulku on sekavaa. Ihmiset pitävät tyhmänä. Tarvitsen aikaa ajatella yksikseni. Yleensä täytyy kirjoittaa paperille. Minun on pakko yrittää toistaa jotain tapahtumaa tai ajatusta niin kauan että ymmärrän sen. En pysty keskittymään mihinkään. Parhaiten omassa rauhassani hiljaisuudessa.
-Saatan katsoa televisiota ymmärtämättä ja sisäistämättä sitä.
Jäädyn paljon tuijottamaan tyhjyyttä, tapitan vain silmilläni. Tällöin olen todella hidas. Olen poissaoleva.
-Olen todella hajamielinen. Unohtelen jatkuvasti asioita. Ja kun yritän skarpata unohdan heti jotain oleellista. Vaikka kuinka tarkasti jotain yrittäisin tehdä, tulee aina jokin virhe. Hösellän, ja kärsin siitä. En pysty keskittymään kuin yhteen asiaan yhtä aikaa. Näistä piirteistä olen saanut paljon negatiivista palautetta.
-Kärsin ajoittaisesta alakulosta ja masennuksesta. JA en ole varsinaisesti masentunut koska minulla on visio tulevaisuudestani ja haluan tiettyjä asioita ja toteuttaa unelma-minääni mutta kertakaikkiaan en jaksa , en pysty enkä saa aikaiseksi. En saa tehtyäpäätöksiä. En saa soitettua edes hammaslääkäriä tai muita pikkujuttuja jotka vaatii pientä aloitekykyä.

- Ummetus, kova kakka jatkuva turvotus ja ilmavaivat yms. ruuansulatusvaivat
- Liikunnan jälkeinen päänsärky ja heikotus
- Ärtyisyys, negatiivisuus. Olen haluamattani itsekäs ja ei ole energiaa auttaa muita kun itsellä ei ole kaikki ok. Kaikki pitävät minua itsekkäänä.
- Hikoilu, kuumat aallot.
- Anemia
- Jatkuva ruuanhimo
- Hiukset todella kuivat, mutta saattanee johtua värjäämisestä.
- Silmien valoherkkyys

Tässä nyt joitain. En tiedä kuuluuko edes vajaatoimintaan kaikki k.o. oireet mutta kirjoitin oleelliset arkeani haliitsevat oireet. Painoni ei ole muuttunut, normaalia lihomista siis.

6

128

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • äskeinentyyppi

   Lisään vielä että oireet on nyt siis jotenkin kärjistyneet vuoden sisään. Ja yritän koko ajan miettiä mistä nämä voisi johtua ja aina päädyn tähän.

  • 31vMies

   Moikka. Tunnistin monta vaivaa joista olen itse kärsinyt jo syksystä 2013. Itselläni on Mykoplasma-Pneumonia bakteeri tehnyt melkoista tuhoa nyt kohta 1,5v yhteen putkeen. Minulla oli yhtä pitkä sairastelujakso myös ennen tätä jaksoa, ja olen ollut viimeisten 5v aikana sairaana noin 3v.

   Sinun oireet ovat sellaisia jotka voivat liittyä moneen sairuteen, mutta epäilen vahvasti että sinulla saattaa olla tällainen Mykoplasma kiusankappale kimpussa. Ellei kukaan lääkäri ole jo tehnyt tällaista Mykoplasma-verikoetta, niin käy ihmeessä tekemässä niin voit rauhoittua jos syy selviää. Valitettavasti julkisella puolella tällaista testiä ei tunneta, joten sinun täytyy mennä yksityiselle ja se maksaa noin 50€.

   Minä olen tutkinut Mykoplasmaa enemmän kuin monet lääkärit, ja voin antaa muutamia vinkkejä jos sattuisi käymään niin että sinulla on myös tämä. Jos ilmenee että sinun oireesi aiheuttaa Mykoplasma, älä suostu ottamaan enää tässä vaiheessa antibiootteja jos sellaisia annetaan, sillä niistä ei ole muuta kuin haittaa jos kyseessä on krooninen Mykoplasma.

   Voimia ja positiivisia ajatuksia. Kyllä se ajan myötä paranee :)

  • haeapua
  • eteenPÄINVaan

   Kyllä sinulla voi olla ihan masennusta joka näyttäytyy noilla oireilla. Tietysti sinun kannataa mennä lääkärilel ja pyytää peruslabrat mukaanlukein kilpiruhaskokeet ja hormonikokeet.Älä myöskään unohda liikkuntaa.

   • Vain_lisäys

    Lisään vain mainitsemaasi aloittajalle, että kannattaa vaatia kaikki kilpirauhaskokeet kerralla: TSH, T4V, T3V ja TPOAb. Etenkin terveyskeskuksissa on vaarassa jäädä pelkkään TSH:n testaamiseen. Varmin asiantuntija on endokrinologi.


  • Voi_olla_kilpirauhanen

   Sinun kannattaa otattaa ainakin kilpirauhaskokeet ja muita yleisimpiä, kuten mykoplasma, borrelia, verensokeri. Kirjoitat keliakia- palstalla, eli onko keliakia todettu? Se voi myös aiheuttaa noita oireita. Aivosumu on kyllä tyypillistä juuri kilpirauhaselle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   201
   2140
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   139
   1376
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   142
   1235
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   446
   994
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   27
   766
  6. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   59
   671
  7. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   653
  8. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   108
   605
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   74
   576
  10. Aatteles kulta

   jos oltais eletty keskiajalla niin ei oltais ees tavattu 🤗. Silloin oli keski-ikä 30-35v. Ihanaa kun olet ❤.
   Ikävä
   63
   540
  Aihe