Mitä aikaa elämme ja mitä on tulossa.

Matt 24:
3 Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: "Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?"
Tämän kysymyksen Jeesuksen opetuslapset tekivät Jeesukselle ja Jeesus alkoi selittää tulevia tapahtumia opetuslapsilleen. Kuinka paljon he siitä silloin ymmärsivät, sitä ei suoraan kerrota, mutta he jäivät Jeesuksen paluun odotukseen. Siinä Jeesuksen paluun odotuksessa ovat Jeesuksen seuraajat olleet kautta historian. Jeesuksen paluun odotus on innoittanut heitä evankeliumin työhön ja ahkeruuteen ja siihen se tulisi innoittaa meitäkin, jotka nyt elämme ja odotamme Jeesuksen paluuta.
Tuolloin Israel valtiona oli Rooman valtakunnan osa, maa oli valloitettu ja miehitetty ja siinä tilanteessa Jeesus opetti tulevaisuuden tapahtumista. Opetuslapsetkin ymmärsivät, että Jeesus tulee kerran kuninkaana hallitsemaan Israeliin ja moni ehkä heistäkin odotti ja toivoi, että Jeesuksen kuninkuus tulisi pian.

84

681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikä on nyt tilanne maailmassa?
      Israelin valtio on olemassa, mutta tuo kansa elää luopumuksen tilassa. Jumala on lähettänyt monia varoituksia tuolle kansalle, monien sotien kautta Jumala on halunnut varoittaa tuota kansaa, monia profeetallisia ilmoituksiakin on tullut, jotka ovat linjassa niiden Raamatun profetioiden kanssa, joilla Vanhan Testamentin profeetat varoittivat luopunutta kanssa, mutta Israel ei tahdo tehdä parannusta. Siinä on siis lähtötilanne, josta käsin tulee tarkastella Raamatun profetioissa ilmoitettua tulevaisuuden kuvaa.
      Lähi-idässä ei juuri nyt ole voimakasta yhtenäistä valtiota, joka voisi olla tuon Jeesuksen aikaisen Rooman valtakunnan veroinen voimassa ja vallassa. Israelin naapurit ovat hajanaisia ja osaksi sekasortoisessa tilassa sotien tähden ja kansannousujen tähden. Mutta mitä Raamatun profeetallinen ilmoitus meille kertoo lähi-idän tapahtumista, sillä juuri lähi-idästä käsin pitää Raamatun profeetallista ilmoitusta tarkastella. Siellä on Raamatun profeetallisen ilmoituksen keskipiste ja sieltä pitää katsoa ilmansuunnat ja maat ja kansat, joista profeetat ja profetiat puhuvat.
      Raamatun profeetallista ilmoitusta on valtavasti, Ilmestyskirja, Danielin kirja, Jesaja, Jeremia, Hesekiel, Sakarja ja monet muut, psalmeistakin löydämme profeetallista ilmoitusta ja jo alussa viittasin Jeesuksen omiin ilmoituksiin evankeliumeissa ja Paavalin kirjeissä ja monissa muissa on profeetallista ilmoitusta, jotka vielä eivät ole tapahtuneet, vaan ovat edessäpäin.

    • Lähi-itä profeetallisen ilmoituksen kohde ja näyttämö.

      Danielin kirja kertoo tuosta lopun aikojen näyttämöstä.
      Dan 2:

      2
      44 Mutta niiden kuningasten päivinä on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka on kukistumaton iankaikkisesti ja jonka valtaa ei toiselle kansalle anneta. Se on musertava kaikki ne muut valtakunnat ja tekevä niistä lopun, mutta se itse on pysyvä iankaikkisesti.

      Tuo jae Danielin kirjan toisessa luvussa liittää tuon Baabelin kuninkaan unen lopun aikojen tapahtumiin, vaikka tuo uni oli kuvaus myös tuosta historiallisesta ajasta, jossa Nebukadnessar oli Baabelin valtakunnan kuninkaana ja oli valloittanut myös Jerusalemin ja vienyt osan kansasta pakkosiirtolaisuuteen Baabeliin, Daniel oli yksi heistä. Israel oli jo aiemmin viety pois Assurin toimesta. Nyt oli viety Juudakin.
      Lopun aikoina on siis lähi-itään nouseva myös neljä suurvaltaa ja ensimmäisenä Baabelin valtakunnan veroinen suurvalta. Katso vanhoja kartastoja ja silloin tiedät, millaiseen valtaan tuo lopun aikojen Baabelin valtakunta tulee nousemaan. Nimi voi olla jotain muuta, mutta valtakunta on oleva tuon muinaisen Baabelin valtakunnan veroinen.

    • Tuon profetian Jumala vahvisti Danielille 7 luvussa, jossa kerrotaan näystä, jonka Daniel sai ja hän sai siihen myös lisäselvitystä.
      Tuo ensimmäinen lopunaikojen lähi-idän suurvalta tulee siis valloittamaan myös nykyisen Israelin, joka on luopumuksen tilassa.
      5 Moos 28:
      49 Herra nostaa sinua vastaan kaukaisen kansan, joka tulee maan äärestä lentäen niinkuin kotka, kansan, jonka kieltä sinä et ymmärrä
      Tuo Mooseksen profetia ei ole vielä koskaan toteutunut. Koskaan ei ole Israelia valloitettu ’lentäen niin kuin kotka’, mutta Israelin luopumuksen tähden tuo Mooseksen profetia tulee toteutumaan.

    • Mitkä muut profetiat tulevat toteutumaan tuon ensimmäisen lähi-idän suurvallan toimesta? On syytä todeta, että noita suurvaltoja nousee Danielin mukaan neljä peräjälkeen.
      Jesaja 19 luku kertoo profetiasta, joka kohtaa Egyptiä.
      2 Minä kiihoitan Egyptin Egyptiä vastaan, niin että he keskenänsä sotivat, ystävä ystävää vastaan, kaupunki kaupunkia vastaan, valtakunta valtakuntaa vastaan.
      3 Egyptiltä katoaa rohkeus rinnasta, ja minä hämmennän hänen neuvonsa; ja he kysyvät epäjumalilta, henkienmanaajilta, vainaja-ja tietäjähengiltä.
      4 Minä annan Egyptin tylyn herran käsiin, ja kova kuningas on hallitseva heitä, sanoo Herra, Herra Sebaot.
      5 Vedet virrasta loppuvat, joki ehtyy ja kuivuu.
      Samoin Hesekiel 29 profetia puhuu Egyptin kohtalosta.
      8 Sentähden, näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä tuon sinun kimppuusi miekan ja hävitän sinusta ihmiset ja eläimet,
      9 ja Egyptin maa tulee autioksi ja raunioksi. Ja he tulevat tietämään, että minä olen Herra. Sillä hän on sanonut: 'Niilivirta on minun, ja minä olen sen tehnyt'.
      10 Sentähden, katso, minä käyn sinun ja sinun virtojesi kimppuun ja teen Egyptin maan raunioiksi, kuivaksi ja autioksi Migdolista Seveneen ja hamaan Etiopian rajaan saakka.
      11 Ei käy siellä ihmisjalka, ei käy siellä eläimen jalka, eikä asuta siellä neljäänkymmeneen vuoteen.
      12 Autioksi minä teen Egyptin maan autioiksi tehtyjen maitten joukossa, ja sen kaupungit tulevat olemaan autioina raunioiksi pantujen kaupunkien joukossa neljäkymmentä vuotta, ja egyptiläiset minä hajotan kansojen sekaan ja sirotan heidät muihin maihin.
      Egypti valloitetaan myös vielä silloin sisällissodan jälkeen ja 40 vuotta kestää tuo Egyptin kurjuus. Näiden profetioiden kaltaista Egyptin tuomiota ei ole vielä koskaan tullut.

      Neljänkymmenen vuoden jälkeen Egyptin kohtalo muuttuu. Mutta silloin on jo lähi-idässä toinen suurvalta, joka on valloittanut tuon ensimmäisen suurvallan alueet.

    • Onko meillä Raamatun profetioissa aikatauluja, milloin nämä tulisivat tapahtumaan?
      Ei, sitä meille ei ole annettu, mutta näiden täytyy ensin tapahtua, jotta seuraavat profetiat voisivat toteutua.
      Daniel ennusti neljän suurvallan nousevan lähi-itään, ensimmäinen on vasta käsitelty, toinen suurvalta on tulossa sen jälkeen. Mitkä profetiat toteutuisivat seuraavan eli toisen suurvallan aikana. Siitä seuraavaksi.

    • Eikös jessen pitänyt palata jo silloin eläneen sukupolven aikana? Pistäkääs lukien se raamattunne oikein ajatuksen kanssa, niin lopussa voitte sitten sano raamen. Siinä kirjassa ei ole järkeä ja juonta läheskään Sormusten herran tai Harry Potterin vertaa.

    • Ajattelen, että aiheemme kannalta on myös edeltävät jakeet.

      Matteus 24:1-2: "Kun Jeesus oli tullut ulos temppelistä ja oli lähdössä pois, opetuslapset tulivat hänen luokseen näyttääkseen hänelle temppelialueen rakennuksia. Mutta Jeesus sanoi heille: 'Näettekö kaiken tämän? Totisesti: kaikki revitään maahan, tänne ei jää kiveä kiven päälle.'"

      Oli kyse Jerusalemin temppelistä, niin sanotusta toisesta temppelistä. Ensimmäinen temppeli oli kuningas Salomon rakentama ja tuhoutui Jerusalemin hävityksen yhteydessä 586 eKr., kun babylonialaiset pisti paikat sileäksi. Pakkosiirtolaiset rakensivat temppelin uudelleen. Toinen temppeli, jonka tuhoutumisen Jeesus Jeesus ennustu, tuhottiin 70jKr. Asialla oli tällä kertaa roomalaiset, jotka tukahdutti juutalaiskapinan.

      Jeesuksen apokalyptisessa puheessa puhutaan siis toisen temppelin hävityksestä, mutta myös Ihmisen Pojan tulemuksesta ja maailmanlopusta. Jo Vanhan testamentin teksteissä puhuttiin Herran päivästä, jotka ovat Uuden testamentin eskatologian taustalla. Olemme eläneet lopun aikoja tai viimeisiä päiviä viimeistään helluntaista asti. Olen samaa mieltä kanssasi, että kristittyjen tulee aina odottaa Jeesuksen paluuta. Emme tiedä ajankohtaa, mutta hän on luvannut palaavansa ja osoittautunut oikeaksi Messiaaksi ylösnoustessaan kuolleista.

      • Siis ne juutalaiset jotka olivat joutuneet pakkosiirtolaisuuteen ja jotka palasivat takaisin Israeliin persialais-aikana rakensivat toisen temppelin samalle paikalle.


    • Koulutettutarpeeksi

      Kirjoitat väärälle palstalle mitä ilmeisimmin, sillä Vapaakirkossa ei uskota lopunaikoihin tai Jeesuksen paluuseen ns. perinteisellä tavalla. Vapaakirkossa ajatellaan seurakuntalaisten rakentavan itse omin voimin ja johtajiensa armoitetulla viisaudella 1000-vuotisen valtakunnan tänne maailmaan, sillä "maa on oleva täynnä Herran kunnian tuntemusta, niinkuin vedet peittävät meren." Hab 2.
      Jumalan valtakunta on siis periaatteessa jo "tässä ja nyt", vaikka ei vielä kovin vahvasti. Se siis pakotetaan voimaan maailmanlaajuisesti, kuten Islamkin. Tässähän suuntaus on selkeä ja yhteistyötä haetaan voimakkaasti muslimien kanssa, kuten Suomen teologisen rehtorin idoli Bill Hybels, joka on allekirjoittanut julkilausuman kristittyjen ja muslimien yhteisestä jumalasta - Allahista.
      http://www.acommonword.com/

      Kuvaavaa on myös, että Vapaakirkko leimaa pääosin Raamatun runolliseksi proosaksi ja Ilmestyskirjan aikansa salakieleksi, jota oli pakko käyttää, ettei keisari olisi suuttunut. Sillä ei siis ole mitään tekemistä nykyajan kanssa, kuten ei muillakaan raamatunkirjoilla.

      Ei siis tule mitään varsinaista maailmanloppua tai näkyvää Jeesuksen paluuta. Se tapahtuu vertauskuvallisesti ja henkisesti Vapaakirkossa, kunhan "seuraa johtajaa", eli itsetunnossaan pöhöttynyttä teologia.

      Lisäksi perinteisesti on ajateltu, että Israel on lopunaikojen merkki, mutta Vapaakirkossa on omaksuttu antisemiittinen ja korvausteologinen ajattelu, jonka mukaan "kristityt ovat korvanneet juutalaiset Jumalan omaisuuskansana". Israelilla ei ole Vapaakirkossa muuta asemaa, kuin "terroristivaltio muiden joukossa".
      Tästä esimerkkinä mm. Suomen teologisen opiston (jossa koulutetaan Vapaakirkon työtekijät) rehtorin voimakas kallistuminen opeissaan Bill Hybelsin puoleen, joka on ensinnäkin islam-ekumeenikko ja antisemitisti, kuten vaimonsakin.
      http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/24218/Default.aspx?article=related_stories

      Olen ollut Vapaakirkon työntekijäkoulutuksessa, joten em. asiat ovat ns. ensikäden tietoa. Näiden asioiden takia Vapaakirkko jäi kohdallani taakse.

      • Koulutettutarpeeksi

        "Aikamme ehkä kuuluisin seurakuntaihminen Bill Hybels ... Hän korostaa sitä, että paikallinen seurakunta on maailman toivo. ... Tuolla vakaumuksella ja asenteella heidän istuttamansa seurakunta kasvoi tuhansiin. ... Koska mekin hänen laillaan uskomme seurakuntaan"
        - Simo Lintinen, Suomen teologisen opiston rehtori
        http://www.teologinenopisto.fi/?x118281=260111

        Muutama kommentti lisäyksenä edelliseen kirjoitukseeni:

        Lintinen ajattelee Hybelsin mallin olevan toimivuudessaan ylivertainen. Siksi Lintinen myös korosti Hybelsin asemaa nykykristillisyyden positiivisena suunnannäyttäjänä. Lisäksi korostuu Lintisen ihanteet sen suhteen, että "koolla on väliä". Kriteeri kristillisyydessä on seurakunnan jäsenmäärä, jota johtaja kaitsee. Lisäksi usko on johtajan kykyyn, ei Kristukseen. Kaikki tämä tapahtuu myös sen kustannuksella, että Vapaakirkko on kulkemassa voimakkaasti ekumeniaan Islamin kanssa.


      • Kerropa ketkä opistolla opettivat, että Ilmestyskirjalla "ei siis ole mitään tekemistä nykyajan kanssa, kuten ei muillakaan raamatunkirjoilla" ja ettei "tule mitään varsinaista maailmanloppua tai näkyvää Jeesuksen paluuta".

        Tuo on nimittäin ihan täyttä puppua. Kertaakaan ei yksikään opettaja yhdelläkään kurssilla opettanut minulle tuollaista.


      • Ilmestyskirjan opettajani oli monien muiden vapaakirkollisten tavoin premillenialisti, eli uskoi siihen, että Kristus perustaa palattuaan tuhatvuotisen rauhanvaltakunnan maanpäälle ennen viimeistä tuomiota ja ikuisuutta Jumalan luona (pelastus) tai erossa Jumalasta (kadotus).

        Eskatologian opettajani oli puolestaan amillenialisti, jaan tämän näkemyksen itsekin, eli uskoi että Ilmestyskirjan tuhat vuotta ovat symbolinen luku ja että Kristuksen palattua on viimeinen tuomio ja ikuisuus (pelastus, kadotus).

        Eskatologian kurssi täytyi tosin sillä kertaa lopulta toteuttaa lukukurssina, koska opettaja joutui yllättäen leikkaukseen eikä saatu sijaista niin lyhyellä varoitusajalla. Luimme erilaisia artikkeleita aiheesta ja teimme niistä kirjalliset tehtävät.

        Kristuksen näkyvä paluu on yksi perusasioista Raamatussa ja klassisessa kristinuskossa.


    • Njetnjet

      ÄLKÄÄ EKSYKÖ ! JUMALAN YHTEYTEEN EI PÄÄSE RAKETILLA !! EIKÄ MLLÄÄN FYYSISELLÄ LAITTEELLA. EIKÄ MENNÄ JONKUN AVARUUDESSA FYYSISESTI OLEVAN "ristin muotoisen aukon läpi ( joku ristin muotoisen "mustan aukko" löydetty avaruudessa ?? ) Kuvia siitä on , mutta terve kristisnusko on aivan eri asia , ja tuon jutun siihen sotkeminen selittelemällä ohi Raamatun ilmoituksen on EKSYTYSTÄ !! ??? ) Taitaa olla jälleen yksi uusi sensaatiohakuisuus , joka vie ihmisiä mielikuvistus jutuillaan, sotkemalla niitä Raamatun teksteihin? VAROKAA VALHE OPETTAJIA ! Jossakin Suomessa tätä harha sensaatiota on esitelty. Tulisi julistaa tervettä evankeliumin sanomaa, eikä esitellä jotakin "sensaatiomaista mustaa aukkoa" kokous yleisölle!

      "Tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi" on Raamatun ilmoitusta.SIIS TEHKÄÄ PARANNUS JA USKOKAA EVANKELIUMI. Tämän ruumissa olon , fyysisen elämisen jälkeen usko vaihtuu näkemiseksi, mutta elävässä uskosssa olevalla on jo nyt yhteys Jumalan kanssa "Jeesuksen Kristuksen kautta".

      Jossain vanhassa "helluntalais laulussa", ( Tempauksesta " ) on jotensakin "... kuunkin me ohitamme..." LAULU ON LAULU; MUTTA SEN SANOITUS EI OLE TERVETTÄ EVANKELIUMIN ILMOITUSTA .

      Raamatun oma ilmoitus on Hepr.10:19." Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään, 20. jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta, 21. ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija", 22. niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä; 23. pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen.."

      Sillä Jumala on Henki, Joh.4: 24. "Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa.".." , ja Ef.2:18.".. sillä hänen kauttansa ( Jeesuksen Kristuksen, "uskon kautta " Jumalan sovitus työhön Jeesuksessa Kristuksessa ) on meillä molemmilla pääsy yhdessä Hengessä Isän tykö. 19. Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä, 20. apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus, 21. jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa; 22. ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä..." ( Kyse on hengellisestä asumuksesta , ei fyysisestä !)

      2.Kor.4:16. "..Sentähden me emme lannistu; vaan vaikka ulkonainen ihmisemme menehtyykin, niin sisällinen kuitenkin päivä päivältä uudistuu. 17. Sillä tämä hetkisen kestävä ja kevyt ahdistuksemme tuottaa meille iankaikkisen ja määrättömän kirkkauden, ylenpalttisesti, 18. meille, jotka emme katso näkyväisiä, vaan näkymättömiä; sillä näkyväiset ovat ajallisia, mutta näkymättömät iankaikkisia..... 1.Sillä me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen majamme hajotetaankin maahan, meillä on asumus Jumalalta, iankaikkinen maja taivaissa, joka ei ole käsin tehty. 2. Sentähden me huokaammekin ikävöiden, että saisimme pukeutua taivaalliseen majaamme, 3. sillä kun me kerran olemme siihen pukeutuneet, ei meitä enää havaita alastomiksi. 4. Sillä me, jotka olemme tässä majassa, huokaamme raskautettuina, koska emme tahdo riisuutua, vaan pukeutua, että elämä nielisi sen, mikä on kuolevaista. 5. Mutta se, joka on valmistanut meidät juuri tähän, on Jumala, joka on antanut meille Hengen vakuudeksi. 6. Sentähden me aina olemme turvallisella mielellä ja tiedämme, että, niin kauan kuin olemme kotona tässä ruumiissamme, me olemme poissa Herrasta; 7. sillä me vaellamme uskossa emmekä näkemisessä..."

      1.Kor.15: 50." Mutta tämän minä sanon, veljet, ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa, eikä katoavaisuus peri katoamattomuutta. 51. Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme, 52. yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme. 53. Sillä tämän katoavaisen pitää pukeutuman katoamattomuuteen, ja tämän kuolevaisen pitää pukeutuman kuolemattomuuteen. 54. Mutta kun tämä katoavainen pukeutuu katoamattomuuteen ja tämä kuolevainen pukeutuu kuolemattomuuteen, silloin toteutuu se sana, joka on kirjoitettu: "Kuolema on nielty ja voitto saatu". 55. "Kuolema, missä on sinun voittosi? Kuolema, missä on sinun otasi?" 56. Mutta kuoleman ota on synti, ja synnin voima on laki. 57. Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!.."

    • Mikä oli tuo toinen suurvalta silloin Danielin aikana, joka valloitti tuon muinaisen Baabelin valtakunnan. Kysymys oli Persian valtakunnasta ja tutki nyt sitten niitä karttoja, joita tuosta valtakunnasta on olemassa ja silloin voit päätellä jotain sen valtakunnan laajuudesta. Lue myös Toisen aikakirjan lopusta Kooreksen käsky ja Esran ja Nehemian kirjat, jotta tiedät mitä silloin tapahtui. Profeetalliset kirjoitukset toisaalla tulevat toteutumaan myös tuon Danielin toisen pedon eli toisen lähi-idän suurvallan aikana. Mikä on tulevaisuudessa tuon toisen suurvallan nimi, joka tulee kukistamaan tuon ensimmäisen lähi-idän suurvallan, sitä emme tiedä, mutta tiedämme, että se tulee ja toteuttaa taas osan Jumalan profeetallisesta ilmoituksesta.
      Toisen lähi-idän suurvallan aikana alkaa Israelin kansan kokoaminen takaisin lupausten maahan ja tämä kokoaminen on erilainen, kuin nykyisen Israelin kokoaminen. Jumala valitsee kansanosan, jonka se tuo maahan ja tuo kansa alkaa rakentaa myös uutta temppeliä Jerusalemiin. Israel saa tulla silloin maahansa rauhassa ja rauhan aikana, jonka rauhan takaa tuo Danielin profetoima toinen lähi-idän suurvalta.
      Mitä tuosta ajasta on profetoitu?
      Jumala kokoaa osan kansastaan takaisin Israeliin.
      Hes 20: 33 – 44
      Jumala erottelee Israelilaiset ja tuo osan takaisin Israelin maahan ja tuo Israel tulee säilymään, sitä ei enää kukaan karkoita pois. Hesekielin saamien piirustusten mukaan Israelin kotiin palannut kansa alkaa myös rakentaa Jumalan temppeliä Jerusalemiin entiselle paikalleen. Nuo piirustukset annettiin Hesekielille luvusta 40 alkaen. Tuollaista temppeliä ei koskaan ole vielä ollut, nyt se rakennetaan ja uhritoimitukset alkavat Hes 43:18- . Israel ei vielä tuossa vaiheessa löydä Jeesusta Kristusta, mutta palaa Jumalan tykö.
      Israelin paluusta omaan maahansa on paljon lupauksia Raamatun profetioissa.
      Jes 43, 44
      Sak 10
      Jer 12, 23, 46
      Hes 17, 28, 34, 36
      Hoos 2, 11, 14

    • Ensimmäisen suurvallan aikana Egyptiä kohtasi hirmuiset Jumalan tuomiot ja nyt 40 vuotta sen jälkeen tulee Egyptille Jumalan armon aika. Israel on jo palautettu maahansa.
      Jes 19:
      18 Sinä päivänä on viisi kaupunkia Egyptin maassa puhuva Kanaanin kieltä ja vannova valan Herralle Sebaotille. Yhtä mainitaan nimellä Iir-Heres.
      19 Sinä päivänä on oleva Herran alttari keskellä Egyptin maata ja sen rajalla Herran patsas.
      20 Ja se on oleva merkkinä ja todistuksena Herralle Sebaotille Egyptin maassa; sillä he huutavat Herraa sortajain tähden, ja hän lähettää heille vapauttajan ja puolustajan, joka pelastaa heidät.
      21 Ja Herra tekee itsensä tunnetuksi egyptiläisille, ja egyptiläiset tuntevat Herran sinä päivänä ja palvelevat häntä teuras-ja ruokauhreilla, ja he tekevät Herralle lupauksia ja täyttävät ne.
      22 Herra lyö egyptiläisiä, lyö ja parantaa; he palajavat Herran tykö, ja hän kuulee heidän rukouksensa ja parantaa heidät

    • Tässä ei ole vielä kaikki, muinainen Assurin alue kohtaa myös Jumalan armon. Sakarja profetoi tästä ajasta, jolloin herätys tulee.
      Sak 6:
      1 Minä nostin jälleen silmäni ja näin, katso, neljät vaunut, jotka lähtivät liikkeelle kahden vuoren välistä; ja ne vuoret olivat vaskivuoria.
      2 Ensimmäisten vaunujen edessä oli punaisenruskeat hevoset, toisten vaunujen edessä oli mustat hevoset,
      3 kolmansien vaunujen edessä oli valkeat hevoset, ja neljänsien vaunujen edessä oli täplikkäät, väkevät hevoset.
      4 Minä lausuin ja sanoin enkelille, joka puhutteli minua: "Mitä nämä ovat, Herra?"
      5 Enkeli vastasi ja sanoi minulle: "Ne ovat neljä taivaan tuulta, jotka lähtevät liikkeelle seisottuansa kaiken maan Herran edessä.
      6 Ne, joitten edessä on mustat hevoset, lähtevät pohjoiseen maahan, ja valkeat lähtevät niiden jäljessä. Täplikkäät lähtevät eteläiseen maahan.
      7 Ne väkevät lähtevät, ja menevät halusta, kuljeksimaan maata." Ja hän sanoi: "Menkää, kuljeksikaa maata". Ja ne kuljeksivat maata.
      8 Sitten hän huusi minut ja sanoi minulle näin: "Katso, ne, jotka lähtivät pohjoiseen maahan, saattavat minun Henkeni lepäämään pohjoisessa maassa"
      Pohjoinen maa Israelista katsottuna on muinainen Assur, joka siis kokee herätyksen yhdessä Egyptin kanssa.
      Jes 19:
      23 Sinä päivänä on oleva valtatie Egyptistä Assuriin, ja Assur yhtyy Egyptiin ja Egypti Assuriin, ja he, Egypti ynnä Assur, palvelevat Herraa.
      24 Sinä päivänä on Israel oleva kolmantena Egyptin ja Assurin rinnalla, siunauksena keskellä maata,
      25 sillä Herra Sebaot siunaa sitä sanoen: "Siunattu olkoon Egypti, minun kansani, ja Assur, minun kätteni teko, ja Israel, minun perintöosani".

    • Toisen Danielin näkemän ’pedon’ vallan aikana Jumala siis muuttaa jälleen lähi-idän tapahtumien kulkua, silloin ’valitut’ kootaan takaisin Israelin maalle ja temppeli rakennetaan ja uhritoimitukset alkavat ja Israel, Assur ja Egypti saavat osakseen Jumalan armon ja rauha vallitsee tuolla alueella. Miten kauan tuota kaikkea kestää, sitäkään ei ole meille kerrottu, mutta Raamatulliset profeetalliset ilmoitukset toteutuvat ja nuo eri profeettojen kirjoitukset käyvät toteen ja asettuvat omalle paikalleen, kuin palapelin palaset.
      Milloin sitten tulee Danielin kolmannen pedon aika? Sitä ei ole kerrottu, mutta se tulee ja silloin taas tapahtuu uusia asioita lähi-idän kartalla ja siitä jatkamme seuraavaksi.

    • Olemme nyt tarkastelleet Danielin profetioiden kahta ensimmäistä petoa, nyt tarkastellaan
      Danielin profetian kolmatta petoa. Toisen pedon aikana rauha vallitsee lähi-idässä ja Israel on nyt Jumalan toimesta palautettu maahansa, niin kuin Hes 36 luvussa kerrotaan ja Israel elää ja kukoistaa. Mutta tuo kolmas Danielin profetoima valtakunta nousee ja ottaa haltuunsa toisen pedon hallitseman valtakunnan. Tuosta ajasta voitaisiin puhua sotien aikana. Yksi suuri sota tulee olemaan Googin sota, josta Hesekiel profetoi 38 luvusta alkaen.
      1 Minulle tuli tämä Herran sana:
      2 "Ihmislapsi, käännä kasvosi kohti Googia Maagogin maassa, Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinasta, ja ennusta häntä vastaan
      3 ja sano: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn sinun kimppuusi, Goog, sinä Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinas.
      4 Minä kuljetan sinua, panen koukut sinun leukoihisi ja nostatan sotaan sinut ja kaiken sinun sotaväkesi: hevoset ja ratsumiehet, kaikki pulskasti puettuja, suuren joukon suurine ja pienine kilpineen, miekankantajia kaikki.
      5 Persia, Etiopia ja Puut ovat heidän kanssansa, kilvet ja kypärit on heillä kaikilla.
      6 Goomer ja kaikki sen sotalaumat, Toogarman heimo pohjan periltä ja kaikki sen sotalaumat-lukuisat kansat ovat sinun kanssasi.
      7 Ole valmis, varustaudu, sinä ja kaikki joukkosi, jotka ovat kokoontuneet sinun luoksesi, ja ole sinä varalla heitä varten.
      8 Pitkien aikojen perästä sinä saat määräyksen, vuotten lopulla sinun on karattava maahan, joka on tointunut miekan jäljiltä, koottu monien kansain seasta, -mentävä Israelin vuorille, jotka kauan aikaa olivat olleet rauniomaana; se on tuotu pois kansojen seasta, ja he asuvat turvallisina kaikki tyynni
      Herra itse vetää Israelin eräät naapurikansat hyökkäämään Israelin maahan. Silloin Israel asuu rauhassa, turvallisena – Herran kosto on jo kohdannut joitakin Israelin naapureita, silloin Herra vetää loput Israelin naapurikansat tuomiolle kohtaamaan tuomionsa Israelin rajoilla. Israel on siis koottu ja asutettu ja he palvelevat Herraa, temppeli on rakennettu ja Israelin uhrimenot ovat käytössä Jumalan vanhan testamentin lain mukaan. Tämä aika on siis ennen vihan aikoja ja myös ilmeisesti ennen kuin Jeesus hakee omansa kotiin ensimmäisen kerran.
      Mitkä kansat Jumala vetää nyt tuomiolle osoittaakseen voimansa suuruuden. Goog on noiden päähyökkääjämaiden ruhtinas ja Maagog, Roosi, Meseki ja Tuubal ovat maita, joita Goog hallitsee. Missä ovat nuo maat? Nuo kansat sijaitsevat nykyisen Turkin alueella ja sieltä on siis tuleva sotajoukko Googin johdolla, joka hyökkää Israelin maata vastaan – muut arvelut ovat turhia. Heidän mukanaan hyökkäämässä ovat myös Persia, Etiopia ja Puut. No nuo maat ovat helpompi tunnistaa. Persia sijaitsee muinaisella paikallaan, Etiopia oli tuolloin nykyisen Sudanin alueelta alkaen ja Puut (Libya) oli jo nykyisen Egyptin luoteiskulmalta alkaen. Lisäksi mainitaan hyökkääjien joukossa olevan Goomer ja Toogarma, jotka sijaitsivat myös nykyisen Turkin alueella. Hesekiel näkee nuo alueet ja niiltä alueilta hyökkääjät tulevat Googin sodassa.

    • On tärkeä huomata, että nuo kansat eivät vapaaehtoisesti lähde tuomiotaan kohtaamaan, vaan Herra vetää heidät tuomiolle; miksi? Noiden kansakuntien synnin mitta on tullut täyteen ja siksi ne joutuvat tuomiolle, jotta Jumalan pyhyys tulee ilmi. Synnille on asetettu rajat, mihin asti synti saa mennä. Samoin Jumala haluaa osoittaa koko maailmalle, että Israel on hänen valittu kansansa siitäkin huolimatta, että Israel on monesti hylännyt Jumalansa – Jumala ei hylkää kansaansa, vaikka Jumalan tuomiot ovat monesti Israeliakin kohdanneet ja tulevat kohtaamaan.
      Mutta lähi-idän alueella oli tuolloin paljon kansoja, joita ei nyt mainita hyökkääjien joukossa. Egypti ja Assur ovat luettelosta pois (Assurilla tarkoitetaan nykyisen syyrian alueella olevaa aluetta vähän laajennettuna, Egypti on nykyisellä paikallaan – ne ovat jo aikaisemmin kohdanneet Jumalan tuomiot ja ovat kääntyneet Herran puoleen ja nuo maat palvelevat Israelin rinnalla Herraa ja niissä on uhrimenot käytössä niin kuin Israelissakin. ), siksi niitä ei ole hyökkääjien puolella. Siellä ei myöskään ole Edomia, joka sijaitsi Israelin naapurina kaakossa, ei myöskään Mooabia, joka oli Israelin naapurina idässä, ei Ammonia, joka oli Israelin naapurina idässä Mooabin pohjoispuolella, ei Filistealaisia, jotka olivat meren rannalla Israelin länsipuolella, ei Tyyroa ei Siidonia, jotka sijaitsivat Israelista pohjoiseen meren rannalla, ei Aramilaisia, jotka olivat Israelista koiliseen, ei Babyloniaa, ei Arabiaa, ei Saabaa, joka oli nykyisen Saudi-Arabian eteläosissa. Israelin lähinaapurit ovat jo siis kohdanneet Jumalan tuomiot ja siksi Israel elää rauhassa ja turvallisena, sillä ei ole lainkaan pelkoa sodasta.
      Goog siis hyökkää ja siihen liittyneet valtiot ja kansat. Päivien lopulla, pitkien aikojen päästä sanotaan tuossa luvussa. Herran viha kohtaa noita hyökkääjiä, suuri maanjäristys tulee Israelin maahan. Herra kutsuu kaikille vuorille miekan – tässä on siis selkeä ero vihan ajan antikristuksen hyökkäykseen – eikä ole kysymys myöskään tuhatvuotisen valtakunnan päättymisen jälkeisestä hyökkäyksestä. Herra tuhoaa siis nuo hyökkääjät tuomalla sotajoukot hyökkääjää vastaan, sairaudet kohtaavat hyökkääjiä, rakeet ja tuli ja tuliset kivet satavat hyökkääjien sotajoukkojen päälle. Keitä ovat nuo Jumalan nostamat miekat Googin joukkoja vastaan, sitä ei sanota, mutta ne ovat tuon Danielin neljännen pedon valtakunnan alkujoukkoja suurimmaksi osaksi.
      Googin sodasta puhutaan myös Sak 12:1-9, Jooel 2:18-

    • Hes 39 luku jatkaa tuota sodan selostusta. Herra ei ainoastaan tuhoa noita sotajoukkoja, vaan myös tuhoa tulee niiden joukkojen kotimaihin, sinnekin siis kosto yltää. Sotasaalista riittää seitsemäksi vuodeksi. Seitsemän kuukautta kuluu Israelilaisilta haudata noita hyökkääjien ruumiita, niin paljon niitä on.
      Tuo Googin sota tuo sitten lähi-itään tuon Danielin profetoiman neljännen pedon valtakunnan, joka on hyvin hajanainen valtakunta ja jossa on paljon kuninkaita ja johon lopuksi tulee sitten se, jota sanotaan Antikristukseksi. Mutta tuosta neljännestä pedon valtakunnasta seuraavaksi. Sen valtakunnan aikana tulee toteutumaan kaikki Jeesuksen Matt 24 profetoimat ja Jeesuksen ilmestyksen profetiat Ilmestyskirjassa. Seuraavaksi pääsemme siis hyvin laajoihin kuvauksiin lopun ajan tapahtumista. Missä me nyt olemme? Emme ole vielä nähneet Danielin ensimmäisen pedon valtakunnan nousua, joten olemme profetaallisessa aikalaskelmassa vasta tulossa alkutapahtumiin, emmekä edes tiedä, kuinka kauan menee, ennen kuin lähi-itään nousee tuo ensimmäinen pedon valtakunta. Seurakunnan työ on vielä kesken, vielä ei ole kaikille kansoille ja heimoille ja kielille julistettu evankeliumia, olemme vielä seurakunnan ajassa ja Jeesuksen ilmoittama tehtävä on kesken.

      • IIIIIIIIIIIIII

        Tiedätkö julistavasi dispensationaalista futurismi-oppia, joka syntyi, kun juutalaiset uskonoppineet hylkäsivät Messiaan ?
        Danielin Messiasennustusten tutkiminen kiellettiin silloin kirouksen uhalla. Messiaan tulo siirrettiin kaukaiseen tulevaisuuteen.

        Aiheesta lisää:
        http://www.gospeltruth.net/scofield.htm


      • Messiasprofetiat

        Jeesuksen syntymän aikaan kovasti tutkittiin noita Messias profetioita.
        Matt 2:
        1 Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Beetlehemissä kuningas Herodeksen aikana, niin katso, tietäjiä tuli itäisiltä mailta Jerusalemiin,
        2 ja he sanoivat: "Missä on se äsken syntynyt juutalaisten kuningas? Sillä me näimme hänen tähtensä itäisillä mailla ja olemme tulleet häntä kumartamaan."
        3 Kun kuningas Herodes sen kuuli, hämmästyi hän ja koko Jerusalem hänen kanssaan.
        4 Ja hän kokosi kaikki kansan ylipapit ja kirjanoppineet ja kyseli heiltä, missä Kristus oli syntyvä.
        5 He sanoivat hänelle: "Juudean Beetlehemissä; sillä näin on kirjoitettu profeetan kautta:
        6 'Ja sinä Beetlehem, sinä Juudan seutu, et suinkaan ole vähäisin Juudan ruhtinasten joukossa, sillä sinusta on lähtevä hallitsija, joka kaitsee minun kansaani Israelia'."


    • Ensimmäisen kerran törmään moiseen sanahirviöön. scofield ei ole myöskään minulle lainkaan tuttu. Tuollaiset määritteet ovat kaiken kaikkiaan täysin hölmöjä, kun esim. Ilmestyskirjan selitysteoksissa on kymmeniä ja kymmeniä erilaisia tulkintaversioita. Noiden tulkintojen erilaisuus sai minut kiinnostumaan Raamatun profetioista ja niiden sijoittaminen on kuin palapelin kokoamista, jossa palapelin osaset pitää loksahtaa paikalleen. Minun tulkintani on siis ihan oma, minä en asetu mihinkään valmiiseen malliin. Tämä ei ole mikään Vapaakirkollinen tulkintamallikaan ollenkaan - en edes tiedä, onko Vapaakirkolla olemassa mitään mallia. Mutta tämä palsta on tarpeeksi rauhallinen, jotta sitä ei näköjään niin helposti koko ajan olla sotkemassa, siksi esitän tämän täällä. Toinen syy, miksi tuon oman selitysmallinin esiin on se, että nyt pelotellaan ihmisiä valtavasti Antikristuksen ilmestymisellä ikäänkuin hän olisi jo tuossa nyt tai ainakin huomenna tulossa. Raamatun profetiat eivät minun mielestäni tue tuollaista selitysmallia. Tuo Antikristuksella pelottelu liittyy tietysti siihen tulkintaharhaan, jossa nyky Israelia pidetään jonain profeetallisena merkkinä, jota se ei todellakaan ole. Näihin asioihin palaan, kun käyn profetioita eteenpäin.

      Kaiken kaikkiaan olen Raamatun tutkimisessa päässyt siihen johtopäätökseen, että emme vielä ole päässeet lähellekään oikeaa Raamatun ilmoituksen ymmärtämistä. Esimerkiksi Mooseksen 1 kirjan alkulukujen profetiat ovat täysin kelvollista tulkintaa vailla, kukaan ei ole niitä esittänyt. Vajavaisia ovat siis tulkinnat ja niiden tehtävä lieneekin se, että ne innoittaisivat jokaista itse tutkimaan Raamatun ilmoitusta ja silloin Jumalan Pyhä Henki voisi puhua ihmiselle niitä tärkeitä asioita, jotka rakentavat häntä juuri siinä elämäntilanteessa, missä itsekukin on. Raamatun ilmoitus on niin moninainen ja rikas, että siitä Jumalan rikkaudesta löytyy aarteita ja helmiä jokaiselle lukijalle ja juuri hänelle rohkaisuksi ja lohdutukseksi ja rakentumiseksi Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa ja rakkaudessa kasvamisessa.

    • IIIIIIIIIIIIIIIIII

      Tämä palsta on varmasti ihan rauhallinen, olen samaa mieltä.
      Itse olen aiheeseen tutustunut sen jälkeen, kun Vapaakirkossa törmäsin juurikin siihen tulkintaan, josta kirjoitat.
      Yhteys on ehkä tahaton. Toisaalta tulkinta on maailmalla hyvin suosittu. Moni julkisuuden henkilö pitää sitä esillä. Aihetta ei siten voi pitää neitseellisenä, ilman jonkinasteista ulkoaomaksumista.

      Ei sellaista pyhäkoulussa opeteta, toivon ainakin. Omastani on jo aikaa, eikä siellä ylipäätänsäkään opetettu sellaisia asioita, mitä nykyään. Ajat muuttuu, ja oppi sen myötä.
      Hyvät jatkot tutkisteluihisi.

    • Eiopetustaprofetioista

      Vapaaseurakunnissa ei juurikaan ole opetusta lopun ajan profetioista, ainakaan eräässä seurakunnassa, jossa olen ollut mukana, ei ole lopun ajan profetioista opetettu sanaakaan yli 20 vuoteen.

    • Danielin profetoima 4. valtakunta.
      Dan 2:40- kertoo siis tuosta neljännestä lähi-idän lopun ajan valtakunnasta. Dan 7:7- kertoo siitä lisää ja Daniel saa siihen myös selitystä Dan 7:19- . Seuraavissa luvuissa on vielä lisää tuosta neljännestä valtakunnasta ja sen röyhkeimmästä kuninkaasta, joka lopulta nousee hallitsemaan sitä valtakuntaa. Dan 11 luvussa annetaan vielä lisää selitystä tuosta viimeisestä kuninkaasta. Tuosta 4. valtakunnan röyhkeimmästä kuninkaasta annetaan vielä lisätietoa Ilm 13 ja 17 luvuissa.
      Noista luvuista käy ilmi, että 4. valtakunnassa on kymmenen kuningasta ja tuo viimeinen on 11. kuningas, mutta myös 8. kuningas, joka menettää silloin vielä valtansa tullakseen uudelleen valtaan 11. kuninkaana.
      Noista luvuista käy myös ilmi, että tuon valtakunnan aikana tai lopussa asetetaan Jumalan valtakunta ja tuo 4. valtakunta menettää valtansa. Tuon valtakunnan aikana siis tapahtuu kaikki, mitä Ilm 6 luvusta lähtien selitetään ja myös kaikki se mitä Jeesus Matt 24 luvussa selittää. Matt 24 luvun 34 jakeessa Jeesus sanoo, että kaikki tapahtuu yhden sukupolven aikana eli joka näkee tapahtumien alun, näkee myös lopun.
      Lähdetäänpäs vähän tarkastelemaan noita tapahtumia.

    • Ilm 4:
      4 Ja valtaistuimen ympärillä oli kaksikymmentä neljä valtaistuinta, ja niillä valtaistuimilla istui kaksikymmentä neljä vanhinta, puettuina valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli päässänsä kultaiset kruunut
      Tuo jae kertoo meille paljon. Ottamatta kantaa siihen, keitä ovat nuo 24 vanhinta, voi vain todeta, että he ovat jo perillä ihan oikeasti kirkastettuina iankaikkisuusruumiissa. Jo tuossa luvussa he ovat siis saaneet kruununsa, joka meille kaikille on luvattu; Ilm. 3:11 Minä tulen pian; pidä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi sinun kruunuasi.
      Miten he ovat siis päässeet perille? Onko heidät otettu erikseen ylös vai ovatko he osa sitä suurta joukkoa, jonka Kristus on luvannut tulla noutamaan? On vaikea tulla mihinkään muuhun johtopäätökseen, kuin siihen johtopäätökseen, että Kristus on hakenut heidät; mikä on luvattu 1. Tess. 4:16-17 Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.
      Me olemme tuossa jakeessa siis jo perillä ja Ilm 5 luvussa sitten kerrotaan, keitä on jo tullut ostetuksi Kristuksen omiksi:
      Ilm 5: 9 ja he veisasivat uutta virttä, sanoen: "Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinä olet tullut teurastetuksi ja olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista
      10 ja tehnyt heidät meidän Jumalallemme kuningaskunnaksi ja papeiksi, ja he tulevat hallitsemaan maan päällä"

      Mitä tuo sitten tarkoittaa? Sitä, että Jeesuksen antama lähetyskäsky on viety kaikkialle maailmaan ja kaikille kansoille, kansanheimoille, kielille ja sukukunnille on julistettu evankeliumi. Tällä hetkellä tuo Jeesuksen antama tehtävä on pahasti kesken.

    • Sen jälkeen tapahtuu vielä erikoisempi asia:
      Ilm 5: 13 Ja kaikkien luotujen, jotka ovat taivaassa ja maan päällä ja maan alla ja meren päällä, ja kaikkien niissä olevain minä kuulin sanovan: "Hänelle, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalle ylistys ja kunnia ja kirkkaus ja valta aina ja iankaikkisesti!"
      Tässä kaikki luodut joutuvat todistamaan, että on Jumala ja on Kristus, he tekevät sen – elleivät vapaaehtoisesti – niin pakosta. Jokainen elävä ihminen tietää siis ennen Kristuksen vihaa, että on Jumala, joka on maailman luonut, on Kristus, joka on pelastaja. Kukaan ihminen maailmassa ei siis ole enää tietämätön.
      Ilmestyskirjassa edetään aika loogisesti, vain osin siellä on selityksiä jostakin tapahtumasta tai muusta. Pääsääntöisesti Ilmestyskirja on hyvin loogisesti etenevä Jeesuksen ilmestys, jonka Johannes saa kirjoittaa ylös. Edellä olevat 4 ja 5 luku tapahtuvat siis ennen 6 lukua, joten kaikki se, mitä sieltä luemme, on todella tapahtunut ennen kuin 6 luku alkaa.
      Ilm 6 luvussa Kristus alkaa avata vihan sinettejä, joilla tuo kirjakäärö on suljettu. Miksi tuo kirjakäärö on suljettu, ehkä juuri siksi, että se on peruuttamaton Jumalan säädös, sitä ei voida millään välttää.
      Seuraavaksi käymme tarkastelemaan Ilm 6 luvun tapahtumia.

      • IIIIIIIIIIIIIIIIII

        Pst. Ilmestyskirja ei etene loogisesti- et voi rakentaa siitä etenevää kertomusta . Ennemminkin on kyse sarjoista kuvia, jotka vuorottelevat, riippuen tarkastelukulmasta. Samoin tulevaisuus ja menneisyys limittyvät. Sanotaan, että Ilmestyskirja on " The Future Past "- menneisyyden tulevaisuus.

        Onnea pohdintoihisi !

        Ja muista ne vaikutteet, ja niiden alkuperä- denialismi ja sitä seuraavat harhautukset.


    • Ensimmäinen sinetti avataan ja valkoinen hevonen lähtee liikkeelle. Kysymys on siis Jeesuksen vihan sinetti, ne kaikki sinetit ovat Jeesuksen vihan sinettejä, niissä Jumalan viha kohtaa ihmiskuntaa. Ei kysymys siis ole Jeesuksesta, hän on taivaassa avaamassa niitä sinettejä. Ei kysymys ole antikristuksesta, hän ilmestyy näyttämölle vasta paljon myöhemmin. Mistä on kysymys?
      Hevosen selässä istujalla on jousi ja hänelle annettiin seppele ja hän lähtee voittajana ja voittamaan. Mitä hän lähtee voittamaan. Ei hän taistele asein, seuraava sinetti vasta päästää sodan kauhut maan päälle. Mitä hän sitten voittaa. Hän on paaduttaja, hän on eksyttävä henki, joka paaduttaa ihmisten sydämet, jotta Jumalan viha voi kohdata ihmisiä täysimääräisesti, hän julistaa jumalaa, jolle kelpaa sellaisenaan, ei tarvitse tehdä parannusta. Hän julistaa että kaikilla uskonnoilla on sama päämäärä, sama jumala, vaikka eri nimillä. Hänen julistuksensa saavuttaa valtaisat mittasuhteet, ihmiset tulevat 'uskoon' suurin joukoin. Jeesusta ei hänen julistuksensa mukaan enää tarvita. Kaikki kelpaavat jumalalle. Hänen julistuksensa tavoittaa tänne jääneet seurakunnat yhtä lailla kuin ateistitkin. Kaikki ovat uudestisyntymättömiä ja valmiita täysimittaista eksytystä varten.
      Edellä kuvattiin siis tuota ensimmäisen sinetin ratsastajaa, jonka seppeleen merkitys oli tuo uuden uskonnon aika, Kristuksen seurakunta on poissa, ei ole mitään estettä uskontojen yhteydelle ja ykseydelle ja keskinäiselle uskontojen rauhalle. Jousi sitten kuvaa sitä, että jousella ammutaan, mutta mitä. Tuo pahuuden henkivaltojen ratsastaja ampuu tietysti pahan palavia nuolia - nyt ei ole enää mitään pidäkkeitä ihmisten pahuuden irtipääsemiselle, pahuus ja moraalittomuus saa sellaiset mittasuhteet, joita emme nyt voi edes käsittää. Jumalan vihan tuomioille tulee siis paljon perusteita. Tuo pahuuden ratsastaja ratsastaa kaikkialle maailmaan. Kuinka kauan tuo ratsastus kestää. Voisi ajatella, että se kestää vuosia - ihmisten pahojen ajatusten ja himojen ja halujen täysimittainen irtipääseminen teoiksi vie oman aikansa. Hevonen ja ratsastaja ovat siis vertauskuvia, niin kuin jousi ja seppelekin - vertauskuvia niille kahdelle asialle, pahuuden ryöstäytymiselle ja uudelle uskontojen yhteydelle, jossa jumala kelpaa kaikilla mahdollisilla nimillä, ainoastaan Kristus ei kelpaa tuohon yhteyteen. Pahuuden henkivallat saavat siis lähteä täysivaltaisesti liikkeelle.
      Mitä Jeesus sanoi ensimmäiseksi Matt 24:
      4 Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.
      5 Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta
      Kun oikeaa opetusta ei enää ole saatavissa, silloin eksytysten määrä räjähtää valloilleen ja pimeyden henkivallat pukeutuvat valkeuden enkeleiksi. 2. Kor. 11:14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.

    • Toisen sinetin avaaminen päästää sitten irti sodan kauhut, voisi sanoa, että tuon tulipunaisen hevosen ratsastaja, pimeyden henkivallat lähtevät nyt kaikkien valtioiden ja valtakuntien hallitsijoiden ja päämiesten tykö ja myös kansojen ja heimojen tykö ja saavat vallanhalun, taloudellisen ahneuden ja itsekkyyden lopullisen pahuuden ilmentymän. Aseet alkavat puhua, kaikkialla maailmassa aletaan sotia, sotia syntyy vaikka minkälaisilla tekosyillä, vaikka minkälaisista aiheista. Koko maailma on sodassa, eikä kukaan oikein edes aina tiedä, kuka ketäkin vastaan sotii. Ei vieläkään ole kysymys antikristuksesta. Jumalan vihan tuomio vain langetetaan jälleen ihmiskunnan ylle, paatuneen ja pahuudessa elävän ihmiskunnan ylle. Kauanko nuo sodat kestävät, sitäkään ei sanota, mutta voidaan sanoa, että vuosia kestää sotien laajeneminen kaikkialle maailmaan ja vuosia soditaan.

      Kolmas sinetti avattiin seuraavaksi ja jälleen lähtee liikkeelle musta hevonen ja sen selässä istuvalla on vaaka kädessä. Pimeyden vallat saavat luvan tuhota viljasatoa kaikkialta maailmasta, niin että viljan hinta nousee köyhän ulottumattomiin. Sodat ovat myös tuhonneet sitä jo monin paikoin toisen sinetin aikana.
      Neljäs sinetti avataan ja jälleen lähtee kellanvihreä hevonen liikkeelle ja ratsastajan nimi oli Kuolemaja sitä seurasi Tuonela. Niiden valtaan annettiin neljäsosa maata, ne tappavat ihmisiä miekalla, nälällä, rutolla ja maan petojen kautta. Tuonela on myös paikka, jonne katumattomat syntiset menevät kuoltuaan odottamaan viimeistä tuomiota. Ovatko nuo myös pimeyden persoonia, koska viimeisen tuomion jälkeen Kuolema ja Tuonela heitetään tuliseen järveen, pimeyden persoonia Kaikkivaltiaan käskyläisinä.
      Nämä ratsastajat siis saavat aikaan paljon kuolemaa vielä edellisten vitsausten lisäksi, he saavat oikein erikoisvaltuudet, mutta he keräävät vain synnin paaduttamia ihmisiä. Miekka ja nälkä ja nopeasti leviävät kulkutaudit tappavat paljon, mutta mitä ovat nuo maan pedot, jotka myös ovat kuoleman ja tuonelan käskettävinä. Ilmeisesti nuo pedot ilmestyvät suurin joukoin maan päälle vasta tuolloin, onko kyseessä ihmisen geenimanipulaation synnyttävät pedot vai vain runsaasti lisääntyvät villipedot edellisten vitsausten seurauksena, sitä ei kerrota. Vai onko kysymys pienistä pedoista, joita ei silmä edes erota. Tuo vitsaus käsittää neljäsosan maasta, mutta paljonko kuolee, sitä ei kerrota tässä. Tuo vitsaus siis on rajallinen, eikä kosketa koko maapalloa.
      Nämä sinetit ovat siis Jumalan Karitsan (Jeesuksen Kristuksen) vihan ilmentymiä, jotka langettavat Karitsan vihan paatuneiden ihmisten ylle.
      Mitä Jeesus sanoikaan jo Matt 24:
      6 Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu.
      7 Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin.

      Olemme nyt edenneet Ilm 6: 8 jakeeseen asti, vasta 4 ensimmäistä sinettiä on avattu. Kun katsomme tapahtumia Raamatun keskipisteestä käsin eli Israelista käsin, emme voi tietää, millä laajuudella nämä Jumalan tuomiot toteutuvat. Raamatun ilmoitus käsittelee nimenomaan lähi-idän alueita, joten on mahdoton sanoa, mihin asti Jumalan tuomioiden laajuus yltää koko maapalloa ajatellen.

    • IIIIIIIIIIIII

      Pst. Entä jos kaikki nämä tapahtuvat yhtä aikaa? Silloin ei voisi sanoa, missä kohden mennään. Aikaa ja hetkeä ei tiedä kukaan, ei edes Poika. Mutta jatka yrittämistä.

    • Matt 24:36 Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin
      37 Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva

      Millaiset olivat Nooan päivät. Nooa julisti Jumalan tuomiota ja pelastusta ja rakensi arkkia = pelastus, mutta ihmiset eivät uskoneet Nooan julistusta. Ihmiset näkivät arkin valmistuvan, mutta eivät tienneet, milloin tuomio tulee, eivät tarkkaa päivää. Kun Nooa oli mennyt arkkiin, silloin ihmiset tiesivät, että tuomion päivä on lähellä, mutta vasta kun vedet alkoivat tulvia, he ymmärsivät, että Nooa oli puhunut totta.

      Aivan samoin, kun Jeesus puhuu Matt 24 luvussa yhdestä sukupolvesta, jonka kuluessa kaikki nuo Jumalan vihan tuomiot kohtaavat maata, ihmiset silloin tietävät, että nyt on tullut Jumalan vihan aika. Mutta niinkuin Nooan päivinä, monet jäävät pelastuksen ulkopuolelle. Jumala on ottanut omansa kotiin jo ennen tuota vihan aikaa, mutta vihan aikanakin Jumala kutsuu ihmisiä pelastukseen, mutta silloin on vaikea olla Jeesuksen todistajana, moni joutuu kärsimään marttyyrikuoleman.

      Jos olet lukenut tämän ketjun alusta alkaen, olemme avanneet profeetallisia kirjoituksia Danielin kirjan 1 suurvallasta alkaen - sitäkään ei ole vielä tullut. Toinen suurvalta tulee sen jälkeen, sitten kolmas ja vasta neljännen suurvallan aikana toteutuvat Ilm 6 luvusta alkaen vihan ajan tapahtumat. Näin minä ymmärrän profeetallisen aikajanan, jonka Jumala Danielille avasi.

    • Viides sinetti on sitten aika erikoinen. Valtaisa joukko surmattujen Kristuksen omien sieluja odottamassa ruumiinsa lunastusta ja vaatimassa kostoa surmaajilleen. Keitä he ovat, milloin heidät on surmattu - siellä on siis vain Kristuksen tähden vihan ajalla surmattuja, muut ovat jo ruumiin lunastuksen kokeneet ennen Ilmestyskirjan 4 lukua.
      Heidät on surmattu näiden edellä olevien sinettien avaamisen aikana. Ensimmäinen sinetti päästi valtaisan pahuuden vyöryn ja harhauskon vyöryn maan päälle, mutta eivät sittenkään kaikki paatuneet, eivät sittenkään kaikki lähteneet harhaoppeihin mukaan, joissa Kristus tuli hyljätä. Eivät kaikki, osa ihmisistä tajusi nämä sinettien vitsaukset juuri näiksi Jumalan vitsauksiksi ja alkoivat koko sydämensä pohjasta etsiä pelastusta. Tässä näemme Jumalan armollisuuden, vihassaankin hän etsii niitä kadotettuja, jotka tahtovat tulla Kristuksen luokse ja päästä sisälle iankaikkiseen elämään. Nyt on vain niin julma tuomion aika, Jumalan vihan aika, että heidät on kaikki surmattu tai lähes kaikki Kristuksen tähden. Tässä on siis marttyyrien joukko, joka jälleen todistaa Jumalan vihan oikeutuksen - Jumala siis kostaa Kristuksen seuraajien surmaamisen hirmuisella tavalla. Eikä tässä ole kysymys vielä antikristuksen työstä, hän ei ole vielä astunut näyttämölle. Jumalan paaduttamat ihmiset surmaavat heitä, suvaitsemattomina, harhaoppisina, hyvän vihollisina - niin suuri on vihan ajan eksytys.
      Heitä lohdutetaan, että vielä pitää odottaa hetki, kunnes kaikki Kristuksen tähden surmatut saavat ruumiin lunastuksen. Pian heille se hetki koittaa, kun jatkamme tutkiskelua.

    • Kuudes sinetti järkyttää sitten koko maanpiiriä ja taivaita. Valtaisat maanjäristykset vapisuttavat koko maanpiiriä, mannerlaatat lähtevät liikkeelle, valtaisat tomupilvet peittävät auringon ja kuun. Valtaisat meteoriittisateet iskeytyvät kaikkialle maahan. Näyttää siis ihmissilmin, kuin kaikki maan ja taivaan voimat järkkyisivät. Todellisuudessa kaikki pysyvät vielä radoillaan, ei sen kaltaisia muutoksia tule. Kaikki saaret ja vuoret siirtyvät paikoiltaan - kaikki mannerlaatat lähtevät siis liikkeelle kohti sitä asetelmaa, joka oli alussa, kun oli yksi manner ja yksi meri.
      Kaikki ihmiset maan päällä tajuavat, että nyt on kysymys Karitsan (Jeesuksen Kristuksen) ja Jumalan Kaikkivaltiaan vihasta - pelkäävät kuollakseen, voiko enää kukaan jäädä eloon. Haluaisivat kätkeytyä, jos se olisi mahdollista - se vain ei ole mahdollista. Moni haluaisi paeta – eikä tehdä parannusta!
      Tämän sinetin aikaan liittyy sitten jo paljon tapahtumia, josta seuraavaksi.

    • Kyllä tuo kysymys, jonka tuo surmattujen joukko esittää, on aika kuvaava - kyllä se sisältää tuon ajatuksen - milloin Jumala kostat meidän surmaajille?
      Ilmestyskirjan seitsämäs luku sijoittuu siis 6 sinetin avaamisen jälkeiseen aikaan ennen seitsemättä sinettiä. Mahtava luku - Jumalan rakkauden voiman valtava luku.
      Neljä enkeliä ovat valmiina, mutta heidän aikansa ei ole vielä tullut, se tulee vasta kuudennen pasuunan aikaan. Jumalan täytyy ensin kutsua ja merkitä Israelin sukukunnista valtaisa evankelistojen joukko. 12 000 evankelistaa jokaisesta mainitusta sukukunnasta - Jumalan maailmanlaajuinen israelilaisten evankelistojen joukko, joilla on Jumalan sinetti, niin etteivät tulevat vitsaukset satu heihin. He ovat ja lähtevät kaikkialle julistamaan Jumalan evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta.
      Seitsämäs sinetti avataan tämän jälkeen.

    • Seitsemäs sinetti on myös aika erikoinen. Taivaassa tuli äänettömyys, kun edellä 4 luvussa olimme lukeneet, että taukoamaton ylistys kaikui valtaistuin salissa. Miksi taivaassa tuli äänettömyys? Siksi, että Kristus lähtee hetkeksi pois valtaistuimelta ja noutaa nuo vihan sinettien aikana uskonsa tähden kuolleet kotiin. Ilm 7 luvussa näimme, että he eivät ole enää alttarin alla sieluina, vaan jo valtaistuimen edessä lunastettuina Jumalan pyhinä. Ylösottoja on siis useita, ei vain yksi.
      Pyhien rukoukset kuullaan ja kaikki siihen mennessä Kristuksen tähden surmatut saavat ruumiin lunastuksen ja ovat Jumalan valtaistuimen edessä, odotus on siis palkittu, nyt he ovat kokeneet ruumiin lunastuksen ja pukeutuneet iankaikkisuus ruumiiseen - kärsimykset ovat ohi, kyyneleet ovat ohi, nälkää ja janoa ei enää ole - he ovat lunastettuina perillä. Ylösottoja on siis useita, ennen 4 lukua otettiin meidät armon ajan pyhät Kristuksen omat, niin heikot kuin vahvat, kaikki uudestisyntyneet, luonnollisen kuoleman kautta kuolleet tai marttyyrina kuolleet. Tässä otetaan ne Karitsan kuuden sinetin aikana pelastuneet.
      Ilm 8:3-5 kohdassa kerrotaan, että suitsukkeita pantiin pyhien rukouksiin alttarille ja heitti sen maan päälle. Mitä tuo sitten tarkoittaa - nyt vastataan pyhien rukouksiin niin mittavalla tavalla, ettei koskaan maailman historiassa ole sillä tavalla niihin vastattu. Muistammehan, että 144 000 israelilaista evankelistaa ovat julistamassa pelastusta Kristuksen veressä maan päällä oleville ihmisille. He julistavat evankeliumia Pyhän Hengen voimassa. Maan päällä alkaa siis valtaisa herätyksen aika - niin valtaisaa herätystä ei ole koskaan ilmeisesti ollut. Vihassaankin Jumala osoittaa valtavaa armoa ja laupeutta, loppuun asti hän kutsuu kadotettuja ihmisiä Jeesuksen luokse.
      Tässä yhteydessä voidaan huomioida, että nuo 144 000 israelin sukukunnista kutsuttua evankelistaa ovat julistamassa täällä koko pasuunatuomioiden aikana, vasta niiden päätyttyä nuo todistajat otetaan pois - ennen kuin viimeiset seitsemän vihan maljaa vuodatetaan maan päälle.
      Nyt siirrytään sitten noihin Jumalan tuomion pasuunoihin. Miksi Jumalan tuomioita on noin paljon? Eivätkö ne kerro kaikki samoista tuomioista – eivät! Sinetti tuomiot ovat Jeesuksen tuomioiksi nimetty. Pasuunatuomiot kuvastavat sitten kai Pyhän Hengen tuomioita. Jumalan vihan maljat ovat sitten Jumalan tuomioita. Kaikki ne kohtaavat maanpiiriä. Siksi on sanottukin: Matt. 24:22Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.

    • Ensimmäinen enkeli puhalsi pasuunaan. Rakeita ja tulta, verellä sekoitettuja. Kolmasosa maasta palaa, kolmasosa puista palaa ja myös noilta alueilta ruoho palaa. Kolmasosa maasta kokee hirvittäviä aikoja. Miten tuo jakautuu eri alueille, sitä ei sanota. Ei myöskään sanota paljonko ihmisiä kuolee.
      Toisen pasuunan tuomioissa kolmasosa merestä muuttuu vereksi, kolmasosa meren elävistä kuolee, kolmasosa laivoista tuhoutuu. Mikä tuo aiheuttaja oli, se jää epäselväksi, kun vain sanotaan kuin suuri tulessa palava vuori heitetään mereen. Ihmisen silmin se siis näyttää senkaltaiselta katsella, mutta se onkin ehkä jotain muuta - meressä oleva vesi muuttuu vereksi - siinä on tuomion tuntu, jota ihminen ei kykene silloin selittämään - ymmärtävät sen Jumalan tuomioksi.
      Taaskaan ei käy ilmi, paljonko ihmisiä kuolee - kalastus elinkeinona kokee karmaisevia aikoja silloin.
      Kolmas pasuuna tuo sitten tuhon virtoihin ja vesien lähteisiin, kolmanteen osaan niistä. Kyse lienee pyrstötähdestä joka sinkoaa pieniä osia pyrstön meteoriiteista ympäri maapallon suolattomia vesiä ja virtoja. Nuo osat sisältävät hyvin myrkyllisiä ainesosia ja tuho tulee silloin myös paljolle joukolle ihmisiä, kun juovat saastunutta vettä. Voihan tuo olla mikä tahansa, koska kyse on Jumalan tuomioista, ehkä tuo vain ihmissilmin (Johanneksen silmin) näyttäisi pyrstötähdeltä.
      Neljäs pasuuna tuo sitten selittämättömän pimeyden jakson päiviin ja öihin. Miten tuo tapahtuu, sitä ei enempää selitetä. Tuon pimeyden ihmiset toki käsittävät Jumalan tuomioksi myös - muistanet, että samaan aikaan maailmassa julistaa 144 000 israelilaista evankelistaa pelastuksen sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta.
      Ei tässä kohtaa aurinko muutu, ei muutkaan tähdet, vain tiedemiehille käsittämättömät pimeyden jaksot tulevat päiviin ja öihin. Ihmisen selitysyritykset jäävät torsoiksi - kyse on Jumalan tuomiosta. Miten tämä tuomio vaikuttaa kaikkeen maapallolla, miten kauan se kestää, sitä ei sanota - kasvit tarvitsevat valoa ja valoa on kolmanneksen vähemmän - vaikutukset ovat varmaan aika dramaattiset.
      Neljä ensimmäistä pasuunaa siis koskettavat kolmatta osaa maasta, merestä, suolattomista vesistä, ja auringon valosta. Kun Raamattu on kirjoitettu maantieteellisenä keskipisteenä Israelin maa, on aika mahdoton sanoa, millaista aluetta nuo ’kolmas osa’ koskettaa. Sitä emme tiedä, onko kyse koko maapallosta vai vain lähi-idän suuralueesta, siihen en uskalla sanoa mitään. Seuraavien pasuunoiden tuomiot kohtaavat sitten suoraan jumalattomia ihmisiä.

    • Ilm 9 luku
      Viidennen pasuunan tuomio on sitten vallan erikoinen. Jossakin syvyyden kuilussa säilytetään lukittuina Jumalan tuomion erään vaiheen täytäntöön panijoita. Pimeyden 'eläimiä' ilmeisemmin demoneja, jotka päästetään niiden ihmisten kimppuun, joilla ei ole Jumalan sinettiä otsassaan. (Enkeli ilmeisesti tulee päästämään nuo Jumalan tuomion välikappaleet ihmisten kimppuun.) Siis nuo 144 000 evankelistaa ja kaikki ne valtavat määrät ihmisiä, jotka heidän julistuksensa kautta ovat tulleet uskoon = uudestisyntyneet Jeesuksen Kristuksen sovintoveren kautta Jumalan lapsiksi. (2. Kor. 1:22 joka myös on painanut meihin sinettinsä ja antanut Hengen vakuudeksi meidän sydämiimme) - heihin noilla demoneilla ei ole valtaa, vain jumalattomia saavat vaivata viisi kuukautta. Tuska on niin hirveä, että ihmiset haluaisivat mieluummin kuolla - mutta siihen ei anneta mahdollisuutta.
      Johannes yrittää kuvata noita demoneja, mutta kuvaus jää jonkinlaiseksi yritykseksi, koska Johannekselle näytetään pimeyden henkiolentoja, jotka ovat ihmisen normaali näkökyvylle näkymättömiä, ihmiset kokevat tuskaa, mutta eivät tiedä, mikä on tuon tuskan aiheuttaja.

    • Kuudes pasuuna päästää sitten irti ne neljä Jumalan vihan enkeliä, jotka ovat valmiina tappamaan kolmannen osan ihmisistä. Noilla enkeleillä on vallassaan valtava armeija 'pimeyden joukkoja' demoneja, jotka Johannes kuvaa jollakin tapaa. Kolmasosa jumalattomista ihmisistä kuolee - eivät nämäkään demonit saa lupaa koskea Jumalan omiin tietenkään. Tässäkään kohtaa emme voi sanoa, miten laajasti tuo kolmasosa pitäisi käsittää, koska Ilmestyskirjan maantieteellinen keskipiste on Israelin maa.
      Erikoinen on tuo loppupäätelmä tuon vitsauksen jälkeen, jäljelle jääneet eivät tehneet parannusta jumalattomuudestaan, vaan jatkoivat pahuudessa elämistä ja epäjumalien palvelemista. Tietävät tuomiot Jumalan tuomioiksi, mutta Jumala on paaduttanut heidän sydämensä, niin ettei evankeliumin ilosanoma heille kelpaa. Jumala haluaa viedä tuomionsa päätökseen - jättää paatuneen joukon odottamaan uusia tuomioita.
      Edelleen nuo 144 000 julistavat - on siis vielä niitä, joiden sydäntä Jumala ei ole paaduttanut.

    • Ilm 10 luku
      Kuudennen pasuunan tuomion jälkeen tapahtuu paljon. Enkeli laskeutuu taivaasta ja julistaa Jumalan sanoja ihmiskunnalle - julistaa että pian kaikki asetetaan päätökseen. Johannes saa syödä tuon kirjakäärön ja tuo kuvaa sitä, että Johanneksen sisimpään laskettiin lähtemättömästi seuraavien lukujen profetiat, niin että ne ovat siellä julistettavaksi ihmiskunnalle. Jumalan hyviä suunnitelmia ei kukaan eikä mikään voi estää.
      Tuon luvun sanoma on hyvin selkeä, Jumala toteuttaa kaikki päätöksensä, jotka hän jo aikoja sitten on julistanut profeettojensa kautta. Kaikki on Jumalan hallinnassa ja kaikki tapahtuu Jumalan päätösten mukaisesti, kohti Jumalan lopullista hyvää päämäärää ollaan vahvasti menossa, eikä siihen enää aikaa paljoa kulu – pahuuden aika on päättymässä, lopullinen hyvyys tulossa. Hetki siihen tosin vielä kuluu..

    • Ilm 11:1-14
      Kaksi säkkipukuista todistaa ilmestyvät julistamaan Jerusalemin kaduille, heillä on Jumalallinen voitelu ja voima tehdä ihmeitä ja tunnustekoja, heillä on Jumalallinen suojelus siihen asti, että heidän tehtävänsä on täytetty, tuhatkaksisataakuusikymmentä päivää. Heidän toimintansa alkaa kuudennen pasuunan tuomion jälkeen ja jatkuu aina pedon = antikristuksen aikaan asti. Antikristus tulee seitsemännen pasuunan jälkeen, ennen vihan maljojen tuomioita.
      Keitä he ovat, sitä ei sanota, heidän nimiään ei mainita. He eivät ole aiemmin eläneitä ihmisiä, sillä kukaan, joka on saanut jättää lihan ruumiin, hänen ei tarvitse koskaan uudelleen pukeutua lihan ruumiiseen - ei koskaan. (Poikkeuksen tekevät vain ne, jotka Jeesus herättää kuolleista täällä ajassa todistukseksi Jumalallisesta voimastaan.) He ovat kaksi sinä aikana elänyttä ihmistä, Jumalalle antautuneita ihmisiä, jotka Jumala kutsuu erityiseen tehtävään ja voitelee heidät siihen. Kaikki muut arvelut ovat turhia.
      Vihan maljojen aikaan antikristus surmaa heidät ja sitten Jumala herättää heidät ja ottaa tykönsä, he kokevat siis ruumiin lunastuksen eli ylösoton juuri silloin, kun suuri maanjäristys kohtaa Jerusalemin kaupunkia. Ilmeisesti se tapahtuu vasta seitsemännen vihan maljan kaatamisen jälkeen - nuo kaksi säkkipukuista todistajaa siis julistavat ilosanomaa koko vihan maljojen ajan. Antikristus saa luvan käydä heihin käsiksi vasta sitten. Johannes näkee siis jo televisio aikakauteen, kahden todistajan kuolemaa näytetään hyvänä uutisena kaikkialla maailmassa. Nämä kaksi ovat siis Jumalan TV-evankelistoja, heidän toimintaansa seurataan alusta loppuun asti ilmeisesti maailmanlaajuisesti. Heillä on yliluonnollinen Jumalan Pyhän Hengen voima.
      Jumala on armollinen Jumala vihassaankin - jälleen kaksi todistaa Jumalan Pyhän Hengen voimassa todistavat Jeesuksesta ja kutsuvat ihmisiä pelastukseen keskellä vihan maljojen tuomioita ja keskellä antikristuksen valtaa - monet ottavat Jeesuksen vastaan pelastajana vielä silloinkin - eivät ota antikristuksen merkkiä, vaan ottavat Jumalan Pyhän Hengen sinetin ja ovat valmiit kuolemaan uskonsa tähden.

      • pedon.merkki

        Mikäpä on tämä antikristuksen todellinen merkki ?


    • Ilm 11:15-
      Seitsemäs pasuuna. Jumala jälleen todistaa, että Jumalan lupaukset käyvät toteen, kaikki tulee tapahtumaan, niin kuin on kirjoitettu profetioissa.
      Ilm 12 luku
      Olemme nyt edenneet seitsemännen pasuunan jälkeiseen aikaan. Taivaassa on julistettu taas Jumalan iankaikkisen valtakunnan hallinta ja samalla julistetaan, että Kristuksen omat saavat palkkansa ja tuomio julistetaan maan päälle ja myös lopullisesti. Ilmestyskirjan 12 luku sisältää paljon – koko Israelin Kristukseen liittyvän historian, mutta otetaan sieltä vain ne kohdat, jotka liittyvät tähän aikajanaan jota olemme Jumalan vihan ajassa edenneet. Seitsemännen pasuunan jälkeen paholainen ja hänen enkelinsä heitetään ulos taivaasta - heiltä otetaan siis kulkulupa taivaaseen pois lopullisesti. Sielujen vihollinen on siellä ollut syyttämässä uskovia kaikesta mahdollisesta - nyt hänen syytöksensä ovat siis lopullisesti ohi. Paholainen tietää tuolloin, että aika käy vähiin, niinpä hän tekee kaiken mahdollisen tuhotakseen Jumalan valitun kansan Israelin ja sen jälkeen kaikki Kristukseen uskovat maan päältä. Paholainen yritti Herodeksen avulla jo tuhota Kristuksen pienenä lapsena, mutta hänet Jumala ohjasi silloin turvaan Egyptiin. Paholainen kääntyy pakanakansojen puoleen, saadakseen kaiken mahdollisen avun taisteluunsa. Paholainen tarvitsee avukseen ihmisiä, voidakseen tehdä pahaa. On kuitenkin muistettava, että paholainen tarvitsee Jumalan luvan kaikkeen pahantekoonsa, hänkin toimii siis Jumalan välikappaleena – tällä kertaa Jumalan tuomioiden välikappaleena, kun Jumala osoittaa, mihin mieletön pahuus ilman Jumalaa johtaa. Jumalan tuomio on toki odottamassa kaikkia näitä pahuuden voimia, mutta niille annetaan rajattu aika pahuuteen. Koko ajan kaikki on Jumalan täydellisessä hallinnassa, vaikka ihmisistä ei tosiaankaan siltä tunnu. Israelin jäännöksenkin Jumala vie turvaan siksi ajaksi, kunnes Kristus tulee hallitsijana.
      Seuraavaksi tulee maailman näyttämölle antkristus – siis vasta nyt!

      • IIIIIIIIIIIII

        >>Seuraavaksi tulee maailman näyttämölle antkristus >>

        Tarkoitat varmaan " laittomuuden " lasta?

        Matt.7:23
        " Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Matt.13:41
        " Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta."

        1.john 3:4
        "Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus."


    • 2. Tess. 2:8
      niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,
      Ilm 13
      Sitten nousee kansojen merestä peto eli antikristus, jonka hallinta-aika on rajattu - se on 42 kuukautta. Sen valtaan annetaan kaikki sukukunnat, kansakunnat, kielet ja kansanheimot. Vaikka antikristuksen oma valtakunta rajoittuu Lähi-Idän maihin, jollain tapaa hänen valtansa ulottuu kaikkialle. Se käy taisteluun pyhiä vastaan, Jeesuksen Kristuksen omia vastaan ja tappaa heidät.
      Nyt voidaan huomauttaa, että nuo kaksi säkkipukuista todistajaa ovat aloittaneet todistuksensa jo ennen seitsemättä pasuunaa ja jatkavat todistustaan koko vihan maljojen ajan, he ovat siis antikristuksen aikana kutsumassa ihmisiä pelastukseen Kristuksen luokse. Heidät otetaan Jumalan tykö taivaaseen vähän ennen kuin peto saa lopullisen tuomionsa.
      Antikristuksen aika johon sisältyy vihan maljojen vuodattaminen maan päälle on siis 42 kuukautta.
      Miten hän pääsee valtaan ja mitä kaikkea siihen sisältyy, siihen voidaan palata myöhemmin. Antikristus on siis Danielin 4. valtakunnan 11. hallitsija, joka oli myös 8. hallitsija, mutta menetti joksikin aikaa valtansa, eikä ollut silloin vielä antautunut täysin paholaisen hallintaan. Hän on siis ihminen, joka antaa paholaiselle täyden hallintavallan, antautuu siis kokonaan paholaisen valtaan. Kaikki spekulaatiot hänen persoonastaan ovat turhia, vasta se sukupolvi, joka näkee hänen nousunsa tietää, kuka hän on – paatuneet ihmiset pitävät häntä jumalana, kristuksena, pelastajana, joka pelastaa maailman. Valhe saa äärimmäisen ilmentymän. Pahuus saa myös ennennäkemättömät mittasuhteet.
      Seitsemännen pasuunan jälkeen nousee myös toinen peto, jota ilmestyskirjassa myöhemmin kutsutaan vääräksi profeetaksi, joka sitten tunnusteoin ja ihmein eksyttää ihmiset. Hän saa ihmiset palvomaan petoa, väärää kristusta jumalana ja ottamaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa - paatuneet ihmiset ottavat tuon merkin.
      Väärä profeetta on siis uskonnollinen eksyttäjä. Hän on myös ihminen, joka antautuu paholaisen valtaan kokonaan.
      Nämä molemmat pedot (=ihmiset) nousevat valtaan siis seitsemännen pasuunan jälkeen ennen vihan maljojen vuodattamista maan päälle. Siis vasta silloin.

      • IIIIIIIIIIIIII

    • Salaperäinensivusto

      Edellä annettu sivusto ei kestä kriittistä tarkastelua, sen julkaisijastakaan ei anneta tietoja, joten voin vain todeta, että siihen pitää suhtautua erittäin varauksellisesti. Julkaisijan oma tulkinta ei kestä Raamatullista tutkimista myöskään. Sivuston esittämät tulkinnat eivät ole ollenkaan yhteneväiset tämän tulkinnan kanssa. Erot tulevat selvemmin vielä esille, kun mennään eteenpäin. Julkaisija ei anna nimeään, eikä seurakunnan nimeä julkisuuteen, joten sellaisiin on syytä suhtautua hyvin varauksellisesti.

      • IIIIIIIIIIIIII

        On se hyvä, että edes jonkinlaista keskustelua syntyy aiheesta.

        Voisitko silti hieman avata tuota tulkinnan kestämättömyyttä?

        By the way, näin ensimmäistä kertaa eläissäni livenä C.I.Scofieldin kommentaariraamatun,
        "The Scofield Reference Bible", käydessäni Vapaakirkon raamatunlukupiirissä.

        Ei voi muuta sanoa, kuin että aika merkillistä kuviota aiheen ympärillä pelataan.

        Laitan tästäkin linkin:

        http://www.gospeltruth.net/scofield.htm


    • Ilm 14
      Vielä tapahtuu paljon asioita. Kristus tulee noutamaan 144 000 israelin eri heimoista kutsuttua evankelistaa kotiin Jumalan valtaistuimen luo. Kun ilmestyskirjan 14 luvussa puhutaan, että he ovat ensi hedelmä Kristukselle tarkoitettaneen sitä, että he ovat alkujoukko siitä israelin kansasta pelastuvien joukolle. Ja kun sanotaan, että he ovat tahrattomat, tarkoittaa se sitä, että heidät on pesty Kristuksen, Jumalan karitsan verellä kaikesta synnistä, siksi he ovat tahrattomat – heidän syntinsä on pois pyyhitty ja anteeksi annettu.
      Edelleen tapahtuu tuon seitsemännen pasuunan puhaltamisen jälkeen ja ennen vihan maljoja.
      Kolme enkeliä julistaa sanoman ihmiskunnalle - varoitus tulee - tuomion aika on tullut, pedon valtakunta tullaan kukistamaan ja jokainen, joka ottaa pedon merkin ja kumartaa petoa tullaan tuomitsemaan yhdessä pedon (=antikristuksen, laittoman ihmisen) kanssa.
      Kukaan ihminen maan päälle ei ole siis silloin enää tietämätön, missä on pelastus ja missä tuomio. Jokainen tekee oman valinnan, joko palvelee petoa tai antaa elämänsä Kristukselle.
      Vielä tapahtuu tuossa ennen vihan maljoja. Jeesus ottaa tykönsä kaikki omansa ennen vihan maljojen vuodattamista. Kuinka mones ylösotto tässä onkaan. Tässä korjataan talteen maailmanlaajuisen suurimman herätyksen sato, joka on noiden 144 000 evankelistan toimesta ja valtavien esirukousten kautta tullut.
      Ennen ilmestyskirjan 4 lukua Kristus käy noutamassa omansa kotiin, sitten sinettien avaamisen jälkeen jälleen noudetaan Kristuksen omat, pasuunoiden jälkeen ennen vihan maljoja noudetaan jälleen Kristuksen omat - paitsi nuo kaksi säkkipukuista todistajaa, joiden työ on kesken. Paholainen aloittaa antikristuksen ja väärän profeetan avulla Jeesuksen omien surmaamisen jo ennen vihan maljoja, hän nousee valtaan jo ennen niitä.

      Voidaan siis todeta, että Jeesus noutaa omansa ennen Kristuksen tuomioita, sinettien avaamista, sitten Jeesus noutaa omansa ennen pasuunoiden tuomioita (kutsutaanko noita tuomioita sitten Pyhän Hengen tuomioiksi), sitten Kristus noutaa omansa ennen Jumalan vihan maljojen tuomioita.
      Jumala ei ole tarkoittanut siis omiaan vihan aikaan ja kukaan noiden tuomioiden aikaan pelastunut ei joudu kokemaan kuin yhden 7 tuomion jakson - enempää ei.
      On siis useita ylöstempauksia - ei vain yksi. On siis täysin turhaa spekuloida sillä, milloin Kristuksen omat noudetaan kotiin – monta kertaa – ei ole vain yhtä ylösottoa. Ilmestyskirjasta ei tarvitse tehdä liian monimutkaisesti tulkittavaa kirjaa – luetaan se, mitä on kirjoitettu Ilmestyskirjassa ja profetioissa muualla Jumalan sanassa. Mitään ei tarvitse arvailla – Jumalan suunnitelma käy hyvin ilmi ja tuon suunnitelman toteutus julistetaan Ilmestyskirjassa moneen kertaan ennakolta.
      Ilm 14 luvun lopussa oleva ’kuurnan polkeminen’ tapahtuu oikeasti vasta 19 luvussa, vaikka tässä se jo ennakolta julistetaan.

    • Emma Westonin tulkinta kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Hän joutuu vetämään hatusta hirveän paljon asioita ja tulkitsee Raamatun jakeita mielensä mukaan halutun loputuloksen saamiseksi. Varoitan tuonkaltaisesta Raamatun tutkimisesta. Raamattua luetaan niinkuin on kirjoitettu ja Raamatun sanan on sovittava muuhun Raamatun ilmoitukseen. Westonin tulkinta hylkää valtavan paljon Raamatun ilmoitusta ja muuntaa niiden sanoman oman mielensä mukaiseksi. Weston hylkää mm. lähes koko Ilmestyskirjan sanoman - tuo tulkinta on jossain määrin Adventistien tulkintaa, mutta ei täysin sitäkään. Weston hylätessään Ilmestyskirjan sanoman hylkää myös satoja ja satoja muiden Raamatun profetioiden ilmoitusta.

    • Ilm 15 luku kertoo sitten, että voittajat selviävät perille niin kuin nekin ovat selvinneet, jotka ovat jo perillä ruumiin lunastuksen kautta. Viimeiset 7 Jumalan vihan maljaa ovat valmiina vuodatettaviksi maan päälle. Muistettakoon, että kaksi säkkipukuista evankelistaa ovat vielä julistamassa evankeliumia.

    • IIIIIIIIIII

      Ketä nyt varoittelet ja millä auktoriteetilla? Yhtäkaikki kirjoittelet täällä, niinkuin muutkin. Harmillista tietysti, että jotkut voivat vertailla kirjoituksiasi muiden vastaaviin.

    • Ilm 4:
      9 Ja niin usein kuin olennot antavat ylistyksen, kunnian ja kiitoksen hänelle, joka valtaistuimella istuu, joka elää aina ja iankaikkisesti,
      10 lankeavat ne kaksikymmentä neljä vanhinta hänen eteensä, joka valtaistuimella istuu, ja kumartaen rukoilevat häntä, joka elää aina ja iankaikkisesti, ja heittävät kruununsa valtaistuimen eteen sanoen:
      11 "Sinä, meidän Herramme ja meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan ylistyksen ja kunnian ja voiman, sillä sinä olet luonut kaikki, ja sinun tahdostasi ne ovat olemassa ja ovat luodut".

      Kun alkaa tutkia Ilmestyskirjan tapahtumia, kannattaa kysyä itseltään, onko tuo edellä oleva kerran oleva oikeasti totta - tapahtuuko tuo todella, vai onko se vertauskuva?
      Ylistävätkö vanhimmat ja ylistämmekö me Jeesuksen omat kerran noin?
      Sen jälkeen voi kysyä, ovatko sinettien avaaminen vertauskuva, ovatko pasuunat vertauskuva, ovatko vihan maljat vertauskuva?
      Omat vastauksesi kertovat sinulle aika paljon!

    • Ilmestyskirjan 16 luku kertoo sitten noista Jumalan vihan maljoista, ne vuodatetaan yksi toisensa jälkeen maan päälle. Ollaan siis antikristuksen ajassa ja väärän profeetan ajassa, mutta myös kahden säkkipukuisen todistajan ajassa. Noita kahta todistajaa ei mikään voi vahingoittaa ennen säädettyä aikaa.
      Ensimmäinen enkeli vuodattaa 1. vihan maljan maan päälle ja tulee pahoja paiseita niihin ihmisiin, jotka olivat ottaneet pedon merkin ja kumartaneet sen kuvaa.
      Toinen vihan malja vuodatetaan mereen, meri muuttuu kuin kuolleen vereksi ja kaikki meressä elävä kuolee.
      Kolmas vihan malja vuodatetaan sitten suolattomiin vesiin, jotka myös muuttuvat vereksi.
      Ihmiskunta elää silloin hirmuisia aikoja.
      Neljäs enkeli vuodatti vihan maljan aurinkoon. Hirmuiset helteet tulevat maapallolle. Mutta vaikka ihmiset tietävät nämä Jumalan tuomioiksi - paatuneet pedon merkin ottaneet eivät tee parannusta, mutta vielä on niitä, jotka lähtevät seuraamaan Kristusta ja ovat valmiit maksamaan uskostaan hengellään.
      Viides enkeli vuodattaa maljansa pedon = antikristuksen valtaistuimelle ja pedon valtakunta pimenee. Ihmiset näkevät, ettei heidän kumartamansa peto voi mitään näille Jumalan tuomioille - ei ole itse edes niiltä turvassa. Niin suuressa eksytyksessä he silti kulkevat, etteivät tee parannusta, vaan pilkkaavat taivaan Jumalaa. Tietävät, että Jumala on ja nämä ovat Jumalan tuomioita, silti pilkkaavat Jumalaa - eksytys ja paaduttaminen ovat niin täydellisiä. Jumala haluaa saattaa tuomionsa päätökseen.
      Jokaiselle on annettu selvä kutsu tuona aikana, moninkertainen kutsu, jopa enkelien toimesta ja noiden säkkipukuisten todistajien toimesta, jotka tekevät tunnustekoja ja ihmeitä. Osa lähtee seuraamaan Kristusta ja joutuu kuolemaan uskonsa tähden.
      Kuudes enkeli vuodattaa maljansa suureen Eufratvirtaan, niin että sen vesi kuivuu. Jumala haluaa 'polkea viinikuurnan' ja haluaa kaikki pakanakansat määrättyyn paikkaan tuomiolle lopuksi - tie valmistetaan (kaikkien) pakanakansojen armeijoiden tulla.
      Niinpä sitten paholainen ja antikristus ja väärä profeetta lähettävät riivaajien henget kokoamaan kaikki pakanakansat suureen sotaan. Armeijat kootaan Harmagedonille Jumalan tuomion hetkeen.
      Vielä on seitsemäs vihan malja, joka vuodatetaan ilmaan. Jerusalem menee kolmeen osaan, pedon valtakunnan pääkaupunki Babylon tulee saamaan osansa. Valtaisat maanjäristykset vapisuttavat maanpiiriä kaikkialla. Saaret katoavat ja vuoret katoavat. Jumala valmistaa maanpiiriä tuhatvuotista valtakuntaa varten. Mannerlaatat jatkavat palautumista yhdeksi mantereeksi ja tulee yksi meri - tämähän alkoi jo tapahtua Kristuksen avattua kuudennen sinetin. Nyt tuo tapahtuma viedään päätökseen. Samoin sataa valtaisia rakeita ihmisten päälle, silti ihmiset edelleen pilkkaavat Jumalaa.
      Raamatun 1 luvussa maan uudistamisen aikaan oli yksi manner ja yksi meri - nyt tuo alkuasetelma palautetaan ennalleen. Näin minä ymmärrän.
      Tässä vaiheessa Jeesus herättää nuo antikristuksen tappamat säkkipukuiset 2 todistajaa ja ottaa heidät ylös taivaaseen kaikkien nähden. (josta aiemmin oli Ilmestyskirjassa luku 11 kirjoitettu.)

    • Ei ole kysymys siitä, että olenko minä tulkinnoissani oikeassa vai väärässä. Se on tärkeätä, että jokainen Jeesuksen oma uskaltaisi lähteä itse Raamatun tutkimisen matkalle ja perehtyä kaikkiin Raamatun kirjoituksiin ja sen jälkeen lähteä tarkastelemaan sitä lohdullista kuvaa, mikä tulevaisuuden profetioista tulee ilmi. Kaikki tapahtuu Jumalan säätämyksen mukaan, mikään ei voi sitä muuttaa. Jeesuksen omat ovat turvassa aina, elämässä ja kuolemassa, nyt ja tulevaisuudessa, mikään ei voi sitä tyhjäksi tehdä. Jumalan iankaikkisuus on totta ja kaikki tulee aikanaan asettumaan täydelliseksi ja iankaikkisuudessa ei ole murhetta, ei kyyneleitä, ei surua, ei sairautta eikä kuolemaa. Tärkeää on se, että sinä olet antanut elämäsi Jeesukselle ja olet matkalla ihanaa tulevaisuutta kohti - pelkoa ei siis ole.

      • pst

        >>Jumala valmistaa maanpiiriä tuhatvuotista valtakuntaa varten.>>

        Juutalaiset odottivat Messiaan valtakuntaa, Tikkum Olam- maailman parantamista.

        Luuk.17:20-21
        Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä".

        Maailma on ja pysyy juuri sellaisena, kuin sen voit tälläkin hetkellä nähdä:

        Luuk:26-27
        Ja niinkuin kävi Nooan päivinä, niin käy myöskin Ihmisen Pojan päivinä:
        he söivät, joivat, naivat ja menivät miehelle, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin; ja vedenpaisumus tuli ja hukutti heidät kaikki.

        Puheet maanpäällisestä tuhatvuotisesta valtakunnasta on juuri sitä, mitä juutalaiset tekivät, kun he hylkäsivät Messiaan. Danielin kirjan messiasennustus ja sen aikalaskelma ( joka osoitti Messiaan jo tulleen ) kiellettiin kirouksen uhalla, sisältö ja merkitys sijoitettiin kaukaiseen tulevaisuuteen. ( futurismi)

        Tämä maailma koskaan, milloinkaan, tule parantumaan.
        Sen on itse Jeesus sanonut.

        Tahdotko sinä pitää Jeesuksen sanoista kiinni ? Hänen sanansa on se " arkki ", joka kantaa hukuttavien vetten yllä.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Futurism_(Christianity)


    • Ilm 17 ja 18 luku
      Nyt seuraa niin sanottu selitysosio, jossa Johannekselle ja meille selitetään noita tapahtumia, selvennetään pedon valtakunnan syntyä ja etenemistä, kerrotaan miten Babylon sai tuomionsa seitsemännen vihan maljan yhteydessä - Jumala kuitenkin kehoitti omiaan ensin lähtemään tuosta kaupungista - ennen kuin tuhosi sen. Lisäksi kerrotaan, kuinka tuon pedon valtakunnan pääkaupungin tuhoaminen vaikuttaa kaikkeen kaupankäyntiin ja liiketoimintaan - valtaisa joukko, joka oli omaisuutta kerännyt pedon myötä, menettävät kaiken.
      Missä tuo Antikristuksen pääkaupunki joskus on, sitä ei tarkemmin sanota, tuo nimi Babylon kuvaa sitä synnin ja laittomuuden suurinta ilmentymää, jota myös tuo ’portto’ kuvaa. Nuo kuvaukset kuvaavat myös sitä valtavaa petosta, jossa Jeesuksen omia surmataan säälimättä ja ajatellaan, että se on oikeaa Jumalan palvelusta.
      Seuraavassa luvussa tapahtuu vihan ajan lopullinen päätös.

    • Hetkeksi pysähdymme tähän ja tuomme esiin Raamatun muut profetiat edellisistä vaiheista ja myös osittain tulevista ja Kristuksen hallisijan asemasta.
      Lue siis seuraavista Raamatun luvuista edellä olevia asioita koskevat kohdat, sinä löydät kyllä oikeat jaekohdat.
      Matt 24-25, Mark 13, Luuk 17,21, Joh 14, Apt 1, 7, Room 8,11, 1 Kor 3,9,13,15, 2 Kor 4,5,11,12, Ef 1,Fil 2,3, Kol 3, 1 Tess 1,2,3,4,5, 2 Tes 1,2, 1 Tim 4,6, 2 Tim 2,3,4, Tiit 2, Heb 1,2,8,9,10,12, 1 Piet 1,3,4,5, 2 Piet 1,3, 1 Joh 2,3,4, 2 Joh 1, Jaak 5, Juud
      Dan 2, 7-12
      jatkuu ..

    • jatkuu ..
      Näistä luvuista löydät jakeita, jotka kertovat tulevista tapahtumista, tutki siis ja löydä ne. Myös Jumalan periaatteita löydät näistä.
      Jes 1,2,4,5,6,8,9,10,11,12,13,14,16,17,18,19,21,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,40,41,42,43,44,45,46,47,48,49,50,51,52,53,54,55,56,57,58,59,60,61,62,63,64,65,66
      Sak 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,12,13,14
      Jer 1,3,4,5,6,8,9,10,12,13,16,17,18,23,24,25,28,29,30,31,32,33,46,48,50,51
      Hes 6,7,9,11,14,16,17,18,20,21,22,28,29,34,36,37,38,39,40,41,42,43,47,48
      Hoos 1,2,3,5,6,11,14
      Joel 1,2,3
      Aam 5,8,9
      Obad
      Miika 1,2,3,4,5,7
      Naah 1,3
      Hab 3
      Sef 1,2,3
      Hag 2
      Mal 1,3,4
      Psalmit 2,6,7,9,10,11,12,14,18,22,25,37,46,47,48,50,53,55,65,66,68,69,75,76,86,89,90,96,102,104,105,107,110,111,132,147
      Eikä tässä vielä kaikki ollut. Mutta aloita näistä!

    • Antikristuksen valtakunnan laajuus
      Kannattaa nyt katsastaa vähän Raamatun sanomaa siitä, mitä tuo antikristuksen valtakunta käsittää ja mitä valtioita siihen mahdollisesti kuuluu ja millä alueilla siis ihmiset joutuvat miettimään joskus pitkien aikojen päästä pedon merkkiä.
      Seuraavia valtioita siihen pedon valtakuntaan tullee kuulumaan:
      Ps 83: Antikristushan vihaa juuri Israelin kansaa
      1 Laulu, Aasafin virsi.(83:2) Jumala, älä ole niin ääneti, älä ole vaiti, älä ole, Jumala, niin hiljaa.
      2 (83:3) Sillä, katso, sinun vihollisesi pauhaavat, ja sinun vihaajasi nostavat päätänsä.
      3 (83:4) Heillä on kavalat hankkeet sinun kansaasi vastaan, ja he pitävät neuvoa sinun suojattejasi vastaan.
      4 (83:5) He sanovat: "Tulkaa, hävittäkäämme heidät olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta".
      5 (83:6) Sillä he neuvottelevat keskenään yksimielisesti, he tekevät liiton sinua vastaan:
      6 (83:7) Edomin teltat ja ismaelilaiset, Mooab ja hagrilaiset,
      7 (83:8) Gebal, Ammon ja Amalek, Filistea ynnä Tyyron asukkaat.
      8 (83:9) Myös Assur on liittynyt heihin, nämä ovat käsivartena Lootin lapsilla. Sela

      Hes 38: Googin sodan häviäjät liittynevät antikristuksen joukkoihin myös.
      1 Minulle tuli tämä Herran sana:
      2 "Ihmislapsi, käännä kasvosi kohti Googia Maagogin maassa, Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinasta, ja ennusta häntä vastaan
      3 ja sano: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn sinun kimppuusi, Goog, sinä Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinas.
      4 Minä kuljetan sinua, panen koukut sinun leukoihisi ja nostatan sotaan sinut ja kaiken sinun sotaväkesi: hevoset ja ratsumiehet, kaikki pulskasti puettuja, suuren joukon suurine ja pienine kilpineen, miekankantajia kaikki.
      5 Persia, Etiopia ja Puut ovat heidän kanssansa, kilvet ja kypärit on heillä kaikilla.
      6 Goomer ja kaikki sen sotalaumat, Toogarman heimo pohjan periltä ja kaikki sen sotalaumat-lukuisat kansat ovat sinun kanssasi
      Katsotaan millaiselle alueelle pedon eli antikristuksen valtakunta siis ulottuu.
      - Turkki (Vähä-Aasia: Goog ja Maagog, Mesek, Tuubal, Goomer, Toogarma
      - Syyria (Assyria
      - Libanon (Tyyro, Gebal,
      - Gaza ja Palestiina (filistealaiset, amalekilaiset,
      - Jordania (Edom, Mooab, Ammon, hagrilaiset,
      - Libya (Puut,
      - Sudan (Etiopia eli Kuus,
      - Saudi-Arabia (ismaelilaiset ja Edom eli idumealaiset,
      - Iran (Persia,
      - Irak (Babylon,
      Ei tuo pedon eli antikristuksen valtakunta lienee tuon laajempi tule olemaan, tuossa on jo riittävästi tuhovoimaa Israelia vastaan ja tuolla pedon valtakunnan alueella olevia Jeesuksen seuraajia vastaan.
      Eri asia on sitten tuo kuudennen vihan maljan vaikutus ’lähtivät kokoamaan kaikki maanpiirin kuninkaat’, siitä on vaikea sanoa tarkempaa, koska sitä ei kerrota.

    • Ilm 19
      Taivaassa valmistaudutaan Karitsan = Kristuksen hääaterialle - pianhan on koko morsiusjoukko koossa.
      Ennen hääateriaa Kristus lähtee kuninkaana kostamaan antikristuksen joukoille ja kaikien kansojen sotajoukoille, jotka ovat tulleet sotiakseen häntä vastaan. Jeesus tuhoaa koko sotajoukon ja ottaa kiinni pedon ja väärän profeetan ja he saavat tuomionsa saman tien. Kuninkaiden Kuningas ja herrojen Herra tuhoaa nuo sotajoukot sanalla, siihen ei tarvita aseita. Tässä poljetaan ’kuurna’, josta 14 luku antoi ennakkonäyn.

    • Jumalansanaon

      Kun tutkit Raamatun sanaa, sinun on tutkittava koko Raamatun ilmoitus ja kaikki jakeet asettuvat silloin oikealle kohdalleen. Yhdelläkään Raamatun jakeella ei saa kumota yhtäkään toista Raamatun jaetta. Raamattu on Jumalan ilmoitus kokonansa ja silloin, kun sitä tutkitaan kokonaisuutena, toiset kohdat selventävät toisia kohtia, tuovat lisätietoa ja täsmennystä muihin ilmoituksiin. Yhtäkään jaetta ei tarvitse Raamatun sanasta ottaa pois, kaikki asettuvat täydellisesti siihen Jumalan suureen maailmankaikkeuden ja menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden palapeliin omalle paikalleen. Raamatun tutkiminen vaatii pitkäjänteistä sinnikkyyttä ja laajaa tutkimista, vasta sitten kaikki jakeet asettautuvat oikeaan näkemykseen. Kaikki me olemme vielä matkalla tässä, yhtäkään täydellistä ei ole vielä ollut, eikä tule. Ohituskaistoilla ajajia tosin on paljon, jotka eivät selitä niitä Raamtun kohtia, jotka eivät sovi heidän selitykseensä - he ohittavat ne ilman huomiota.
      Mielenkiintoista matkaa sinulle Raamatun tutkimiseen, antakoon Pyhä Henki sinulle ymmärrystä ja kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä ja vahvistakoon sinua matkalla syvempään Kristuksen tuntemiseen. Sinua varten Raamattu on kirjoitettu ja yritetty kääntää äidinkielellesi.

    • Ilm 20:1-6
      Paholainen sidotaan ja suljetaan syvyyteen tuhanneksi vuodeksi. Sen jälkeen Kristuksen omat herätetään, jotka vihan maljojen aikana on tapettu ja samoin vielä elossa olevat Kristuksen omat saavat kirkastetun iankaikkisuusruumiin. Valtaistuimet asetettiin ja Kristus asettuu Jerusalemiin hallitsemaan Kristuksen tuhatvuotista valtakuntaa.
      Tuhatvuotisesta Kristuksen valtakunnasta on paljon Raamatun profeetoissa ilmoituksia ja otetaan tähän muutamia esille.
      Room 8:21 koska itse luomakuntakin on tuleva vapautetuksi turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen.
      1 Tess 3:13 vahvistaaksensa teidän sydämenne nuhteettomiksi pyhyydessä meidän Jumalamme ja Isämme edessä, meidän Herramme Jeesuksen tulemuksessa, kun hän tulee kaikkien pyhiensä kanssa.
      1. Kor. 6:2 Vai ettekö tiedä, että pyhät tulevat maailman tuomitsemaan? Ja jos te tuomitsette maailman, niin ettekö kelpaa ratkaisemaan aivan vähäpätöisiä asioita?
      Juud 14 Heistäkin Eenok, Aadamista seitsemäs, on ennustanut, sanoen: "Katso, Herra tulee tuhannen tuhansine pyhinensä 15 tuomitsemaan kaikkia ja rankaisemaan kaikkia jumalattomia kaikista heidän jumalattomista teoistansa, joita he jumalattomuudessaan ovat tehneet, ja kaikesta julkeasta, mitä nuo jumalattomat syntiset ovat häntä vastaan puhuneet"

      Jes 2:1 Sana, jonka Jesaja, Aamoksen poika, näki Juudasta ja Jerusalemista. 2 Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, kukkuloista korkeimpana, ja kaikki pakanakansat virtaavat sinne.
      3 Monet kansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki, Jerusalemista Herran sana".
      4 Ja hän tuomitsee pakanakansojen kesken, säätää oikeutta monille kansoille. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan.
      Jes 11:
      3 Hän halajaa Herran pelkoa; ei hän tuomitse silmän näöltä eikä jaa oikeutta korvan kuulolta, 4 vaan tuomitsee vaivaiset vanhurskaasti ja jakaa oikein oikeutta maan nöyrille; suunsa sauvalla hän lyö maata, surmaa jumalattomat huultensa henkäyksellä. 5 Vanhurskaus on hänen kupeittensa vyö ja totuus hänen lanteittensa side. 6 Silloin susi asuu karitsan kanssa, ja pantteri makaa vohlan vieressä; vasikka ja nuori leijona ja syöttöhärkä ovat yhdessä, ja pieni poikanen niitä paimentaa. 7 Lehmä ja karhu käyvät laitumella, niiden vasikat ja pennut yhdessä makaavat, ja jalopeura syö rehua kuin raavas. 8 Imeväinen leikittelee kyykäärmeen kololla, ja vieroitettu kurottaa kätensä myrkkyliskon luolaan. 9 Ei missään minun pyhällä vuorellani tehdä pahaa eikä vahinkoa, sillä maa on täynnä Herran tuntemusta, niinkuin vedet peittävät meren. 10 Sinä päivänä pakanat etsivät Iisain juurta, joka on kansojen lippuna, ja hänen asumuksensa on oleva kunniata täynnä
      Jes 35:
      1 Erämaa ja hietikko iloitsee, aromaa riemuitsee ja kukoistaa kuin lilja. 2 Se kauniisti kukoistaa ja iloitsee ilolla ja riemulla. Sille annetaan Libanonin kunnia, Karmelin ja Saaronin ihanuus. He saavat nähdä Herran kunnian, meidän Jumalamme ihanuuden. 3 Vahvistakaa hervonneet kädet, voimistakaa horjuvat polvet. 4 Sanokaa hätääntyneille sydämille: "Olkaa lujat, älkää peljätkö. Katso, teidän Jumalanne! Kosto tulee, Jumalan rangaistus. Hän tulee ja pelastaa teidät." 5 Silloin avautuvat sokeain silmät ja kuurojen korvat aukenevat. 6 Silloin rampa hyppii niinkuin peura ja mykän kieli riemuun ratkeaa; sillä vedet puhkeavat erämaahan ja aromaahan purot. 7 Hehkuva hiekka tulee lammikoiksi ja kuiva maa vesilähteiksi. Aavikkosutten asunnossa, missä ne makasivat, kasvaa ruoho ynnä ruoko ja kaisla. 8 Ja siellä on oleva valtatie, ja sen nimi on "pyhä tie": sitä ei kulje saastainen; se on heitä itseänsä varten. Joka sitä tietä kulkee, ei eksy-eivät hullutkaan. 9 Ei ole siellä leijonaa, ei nouse sinne raateleva peto; ei sellaista siellä tavata: lunastetut sitä kulkevat. 10 Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat.
      Jes 40:
      1 "Lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani", sanoo teidän Jumalanne. 2 "Puhukaa suloisesti Jerusalemille ja julistakaa sille, että sen vaivanaika on päättynyt, että sen velka on sovitettu, sillä se on saanut Herran kädestä kaksinkertaisesti kaikista synneistänsä." 3 Huutavan ääni kuuluu: "Valmistakaa Herralle tie erämaahan, tehkää arolle tasaiset polut meidän Jumalallemme. 4 Kaikki laaksot korotettakoon, kaikki
      vuoret ja kukkulat alennettakoon; koleikot tulkoot tasangoksi ja kalliolouhut lakeaksi maaksi. 5 Herran kunnia ilmestyy: kaikki liha saa sen nähdä. Sillä Herran suu on puhunut."

    • Jes 51:
      3 Niin Herra lohduttaa Siionin, lohduttaa kaikki sen rauniot, hän tekee sen erämaasta kuin Eedenin ja sen arosta kuin Herran puutarhan; siellä on oleva riemu ja ilo, kiitos ja ylistysvirren ääni. 4 Kuuntele minua, kansani, kuule minua, kansakuntani, sillä minusta lähtee laki, ja minä panen oikeuteni valkeudeksi kansoille. 5 Lähellä on minun vanhurskauteni, minun autuuteni ilmestyy, minun käsivarteni tuomitsevat kansat; minua odottavat merensaaret ja panevat toivonsa minun käsivarteeni.
      Jes 65:
      17 Sillä katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää ajatukseen astu; 18 vaan te saatte iloita ja riemuita iankaikkisesti siitä, mitä minä luon. Sillä katso, iloksi luon minä Jerusalemin, riemuksi sen kansan. 19 Minä iloitsen Jerusalemista ja riemuitsen kansastani; eikä siellä enää kuulla itkun ääntä eikä valituksen ääntä. 20 Ei siellä ole enää lasta, joka eläisi vain muutaman päivän, ei vanhusta, joka ei täyttäisi päiviensä määrää; sillä nuorin kuolee satavuotiaana, ja vasta satavuotiaana synnintekijä joutuu kiroukseen. 21 He rakentavat taloja ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja syövät niiden hedelmät; 22 he eivät rakenna muitten asua, eivät istuta muitten syödä; sillä niinkuin puitten päivät ovat, niin ovat elinpäivät minun kansassani. Minun valittuni kuluttavat itse kättensä työn. 23 He eivät tee työtä turhaan eivätkä lapsia synnytä äkkikuoleman omiksi, sillä he ovat Herran siunattujen siemen, ja heidän vesansa ovat heidän tykönänsä. 24 Ennenkuin he huutavat, minä vastaan, heidän vielä puhuessaan minä kuulen. 25 Susi ja lammas käyvät yhdessä laitumella, ja leijona syö rehua niinkuin raavas, ja käärmeen ruokana on maan tomu; ei missään minun pyhällä vuorellani tehdä pahaa eikä vahinkoa, sanoo Herra
      Sak 2:
      10 Riemuitse ja iloitse, tytär Siion! Sillä minä tulen ja asun sinun keskelläsi, sanoo Herra. 11 Sinä päivänä liittyy paljon pakanakansoja Herraan, ja he tulevat hänen kansaksensa, ja minä asun sinun keskelläsi, ja sinä tulet tietämään, että Herra Sebaot on lähettänyt minut sinun tykösi. 12 Ja Herra ottaa Juudan perintöosaksensa pyhässä maassa ja valitsee vielä Jerusalemin.
      Sak 8:
      1 Sitten tuli tämä Herran Sebaotin sana: 2 "Näin sanoo Herra Sebaot: Minä kiivailen Siionin puolesta suurella kiivaudella, suurella vihalla minä sen puolesta kiivailen. 3 Näin sanoo Herra: Minä käännyn jälleen Siionin puoleen ja tulen asumaan Jerusalemin keskelle, ja Jerusalemia kutsutaan Uskolliseksi Kaupungiksi ja Herran Sebaotin vuorta Pyhäksi Vuoreksi. 4 Näin sanoo Herra Sebaot: Vielä on Jerusalemin toreilla istuva vanhuksia ja vanhoja vaimoja, sauvansa kädessään kullakin päivien paljouden vuoksi. 5 Ja kaupungin torit tulevat olemaan täynnä poikasia ja tyttösiä, jotka leikkivät sen toreilla. 6 Näin sanoo Herra Sebaot: Jos tämä onkin ihmeellistä tämän kansan jäännöksen silmissä niinä päivinä, pitäisikö sen olla ihmeellistä myös minun silmissäni, sanoo Herra Sebaot? 7 Näin sanoo Herra Sebaot: Katso, minä olen vapauttava kansani auringon nousun maasta ja laskun maasta. 8 Ja minä tuon heidät asumaan Jerusalemin keskelle. Ja he ovat minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa, uskollinen ja vanhurskas
      20 Näin sanoo Herra Sebaot: Vielä tulee kansoja, monien kaupunkien asukkaita, 21 ja toisen asukkaat menevät toiseen ja sanovat: 'Lähtekäämme, käykäämme etsimään Herran mielisuosiota, etsimään Herraa Sebaotia'. -'Minäkin lähden.' 22 Ja monet kansat, väkevät pakanakansat, tulevat Jerusalemiin etsimään Herraa Sebaotia, etsimään Herran mielisuosiota. 23 Näin sanoo Herra Sebaot: Niinä päivinä tarttuu kymmenen miestä kaikista pakanakansain kielistä, tarttuu Juudan miestä liepeeseen sanoen: 'Me tahdomme käydä teidän kanssanne, sillä me olemme kuulleet, että Jumala on teidän kanssanne'."

    • Jer 33:
      6 Katso, minä kasvatan umpeen ja lääkitsen sen haavat, ja minä parannan heidät ja avaan heille rauhan ja totuuden runsauden. 7 Minä käännän Juudan kohtalon ja Israelin kohtalon ja rakennan heidät muinaiselleen. 8 Ja minä puhdistan heidät kaikista heidän pahoista teoistansa, joilla he ovat rikkoneet minua vastaan, ja minä annan anteeksi kaikki heidän pahat tekonsa, joilla he ovat rikkoneet minua vastaan ja minusta luopuneet. 9 Ja tämä kaupunki on oleva minulle kunniaksi ja iloksi, ylistykseksi ja kirkkaudeksi kaikkien maan kansojen edessä, jotka kuulevat kaiken sen hyvän, minkä minä sille teen; he peljästyvät ja vapisevat kaikkea sitä hyvää ja kaikkea sitä onnea, jonka minä sille annan. 10 Näin sanoo Herra: Vielä kerran kuullaan tässä paikassa, josta te sanotte: 'Se on oleva rauniona, vailla ihmisiä ja eläimiä'. Juudan kaupungeissa ja Jerusalemin autioilla kaduilla, joilla ei ihmistä, ei asukasta, ei eläintä ole, 11 riemun ja ilon huuto, huuto yljälle ja huuto morsiamelle, niiden huuto, jotka sanovat: 'Kiittäkää Herraa Sebaotia, sillä Herra on hyvä, sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti', ja niiden, jotka tuovat Herran huoneeseen kiitosuhreja. Sillä minä käännän maan kohtalon muinaiselleen, sanoo Herra. 12 Näin sanoo Herra Sebaot: Vielä kerran on tässä paikassa, joka on rauniona, vailla ihmisiä ja eläimiä, ja kaikilla sen kaupungeilla oleva laitumia, joilla paimenet lepuuttavat lampaitansa. 13 Vuoriston kaupungeissa, Alankomaan kaupungeissa ja Etelämaan kaupungeissa, Benjaminin maassa, Jerusalemin ympäristössä ja Juudan kaupungeissa on vielä kerran lampaita kulkeva laskijan kätten ohi, sanoo Herra. 14 Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä täytän sen hyvän lupauksen, jonka minä olen lausunut Israelin heimosta ja Juudan heimosta
      Miik 4:
      1 Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, ja se on oleva korkein kukkuloista, ja sinne virtaavat kansat. 2 Monet pakanakansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki, Jerusalemista Herran sana." 3 Ja hän tuomitsee monien kansojen kesken, säätää oikeutta väkeville pakanakansoille, kaukaisiin maihin saakka. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan.
      Tässä joitakin Raamatun kohtia Kristuksen tuhatvuotisesta valtakunnasta. Monia muitakin kohtia on, jotka siitä puhuvat.

    • pst

      >> Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista,>>

      Se Herran vuori on Siionin vuori- Golgata.

      Herran temppelistä Jeesus sanoi:"Hajottakaa maahan tämä temppeli, niin minä pystytän sen kolmessa päivässä" - hän puhui ruumiinsa temppelistä, joka purettiin ristillä ja rakennettiin kolmen päivän kuluttua hänen ylösnoustessaan kuolleista.

      Nyt kun Jeesus on mennyt Isän luokse taivaaseen, hän Pyhän Henkensä kautta rakentaa häneen uskovien sydämiin "Herran temppelin", Valtakunnan, jota profeetta Miika kuvailee:

      "Minä teen ontuvista talteenjäävät ja kauasjoutuneista väkevän kansan. Ja Herra on oleva heidän kuninkaansa Siionin vuorella siitä alkaen ja iankaikkisesti."

      Jumalan valtakunta on nyt ! Menneitten aikojen pyhät ovat pitäneet kiinni Jumalan sanan lupauksista ja uskossa jo omistaneet Valtakunnan, jolla ei ole loppua,

      Edessä on toivon täyttymys. Herra Jeesus, viimeisen pasuunan soidessa, saapuu noutamaan omiaan Isän kotiin. MARANATA !!

    • Tuhatvuotinen valtakunta on Jumalan näyttö siitä, miten maata olisi pitänyt hallita, mutta syntiin langennut ihminen ei siihen koskaan pystynyt. Kristus näyttää siis kaikille, millainen on kansojen hallinta, kun se on Jumalan järjestyksen mukainen. Maa uudistetaan paratiisimaiseen kuntoon, kansoille jaetaan maat ja alueet, enää ei ole kansoilla kuninkaita ja eduskuntia, vaan Kristus säätää lait ja Kristuksen pyhät hallitsevat yhdessä Kristuksen kanssa, rauhan valtakunta vallitsee, armeijoita ei ole ja Jeesuksen seuraajia on paljon,
      koska kuka tahansa voi käydä katsomassa Kristusta Jerusalemissa ja näkee hänen todellisen persoonansa ilmielävänä. Mutta on myös niitä, jotka vieläkin haluavat vastustaa Kristusta ja siitä syystä ehkä:
      Tuhannen vuoden kuluttua päästetään jälleen paholainen vapaaksi hetkeksi ja hän kokoaa jälleen armeijat maan kaikilta kulmilta kohti Jerusalemin kaupunkia. Siellä heidät tuhotaan ja paholainen saa lopullisen tuomionsa. Nuo armeijat nousevat siis Kristusta vastaan ja hänen valtaansa vastaan vielä kerran. Taivaasta lankeaa tuli ja tuhoaa nuo sotajoukot. Nyt vasta tapahtuu paholaisen lopullinen tuomio.
      Tämän jälkeen on jäljellä viimeinen tuomio, jolloin kaikki kuolleet herätetään tuomiolle ja jokainen saa tuomionsa Kristukselta. Ne ihmiset, jotka tuhatvuotisen valtakunnan aikana ovat halunneet seurata Kristusta , he pelastuvat ja pääsevät sisälle iankaikkiseen elämään yhdessä muiden pelastuneiden kanssa. Muut saavat kuulla toisenlaisen tuomion. Myös Kuolema ja Tuonela saavat tuomionsa.
      Viimeisen tuomion jälkeen uudistetaan perusteellisesti maa ja taivas ja kaikki asetellaan paikoilleen iankaikkisuutta varten. Myös valtavan kokoinen uusi Jerusalemin kaupunki, joka on valmistettu Jumalan luona lasketaan maan päälle. Nyt ei enää paha koskaan pääse turmelemaan mitään, kaikki on Jumalan täydellisyyteen asetettu. Kristuksen omat elävät iankaikkisuusruumiissa iankaikkisesti ja saavat katsella Kristuksen kasvoja. Lopullinen iankaikkisuus vietetään siis uudistetun maan päällä.
      Tässä on Jumalan suunnitelma tulevaisuuteen ja niin kuin tästä käy ilmi se, missä olemme nyt. Koko tämä tapahtumien ketju on vielä toteutumatta kokonaisuudessaan – näin minä ymmärrän. Jos joku ymmärtää eri lailla, niin kuin varmasti monet ymmärtävät, saakoot siitä lohdutusta ja rohkaisua palvellakseen Herraa Jeesusta Kristusta entistä innokkaammin. Pelkoa ei rakkaudessa ole.
      Tärkeätä ei ole se, miten me ymmärrämme Raamatun profeetallista ilmoitusta – tärkeää on se, että me olemme Jeesuksen omia, meidän syntimme on anteeksi annettu ja olemme matkalla kohti ihanaa tulevaisuutta. Jumalan suuremmoinen suunnitelma tulee toteutumaan, vaikka emme sitä vielä käsittäisikään kuin osaksi.

      • 1234567---

        1000- vuotta pyhät ovat taivaassa, eikä täällä tuhoutuneen ja saastuneen maan päällä. Vasta 1000-vuoden jälkeen kun jumalattomat on herätetty tuomiolle ja tulella tuhottu Jumala luo omilleen uuden taivaan ja uuden maan, jossa vanhurskaus asuu.


    • Jumalantuomio

      Mitä me näemme nyt tapahtuvan, onko sille Raamatussa mitään selitystä?

      Valtaisat pakolaisvirrat tulevat Eurooppaan. Kansojen karkoitus ja lähtö pakolaisuuteen liittyy aina synnin seurauksiin. Raamatussa on todella selkeästi kuvattu Jumalan tapa käyttää karkoitus tuomiota viimeisenä keinona saattaa ihmiset ja kansat parannuksen paikalle, etsimään uudelleen yhteyttä Jumalaan Jeesuksessa Kristuksessa. Paratiisista karkoituksesta lähtien näämme tuon synnin seurauksen lain olevan Jumalan yksi keino herättää ihminen tajuamaan syntinsä seuraukset.

    • turvallistamatkaa

      On tärkeää, ettemme peljästy, sillä näitä ennustelijoita liikkuu ajassamme, jotka levittävät pelkoa. Jeesuksen omilla ei ole mitään syytä pelkoon, olemme turvassa nyt, aina ja ikuisesti. Vaikka mitä tapahtuisi maailmassa, lopulta kaikki on täydellistä.

    • turvallistamatkaa

      Tämä ketju ei levitä pelkoa, tulkoon se nyt sanotuksi.

    • luejatutkisanaa

      Innostuitko lukemaan Raamattua?

    • Uskovain

      Hmm..kukaan ei ilmeisesti tuo todistetta raamatun ja siihen liittyvien tarinoiden oikeellisuudesta! Yhtä uskottava on Aku Ankka ja sitäpaitsi paljon viihdyttävämpi...

    • uskonvapaus

      Jos joku haluaa uskoa niin, että:
      - ihminen on täällä vain sattuman tulos ja eläin
      - ihminen on täällä vain ilman mitään tarkoitusta
      - kuoleman jälkeen ei ole mitään
      . ihmisen elämällä ei ole mitään erityistä merkitystä, ihan sama miten elää ja mitä tekee
      - ihminen ei joudu kohtaamaan koskaan tekojensa seurauksia, muuta kuin tässä ajassa

      Jos tuosta joku saa toivoa ja lohdutusta, niin hyvä on, saa vapaasti uskoa niin.

    • katsomitätulee

      Kannattaa lukea tämä ketju.

    • Lukekaapa

      Hölönpölöä!

    • Anonyymi

      Kannattaa todella alkaa itse tutkia Raamatun sanaa ja myös Raamatun profeetallista ilmoitusta.

      Se tuo lohdutusta ja toivoa tämänkin ajan keskelle.

    • Anonyymi

      >> Siinä Jeesuksen paluun odotuksessa ovat Jeesuksen seuraajat olleet kautta historian

      Näin siitäkin huolimatta, että Jeesus vakuutti varsin selväsanaisesti palaavansa vielä kuulijoidensa elinaikana. Tässä uskossa olivat kaikki apostolitkin, vaikka palaamattomuuden selittely jo muutamissa kirjoituksissa näkyykin.

    • Anonyymi

      Oletko jo uskaltautunut tutkimaan itse Raamatun lopun aikojen profetioita?

      Se on erittäin antoisa ja mielenkiintoinen retki.

      Unohda kaikki selitysteokset ja lähde tutkimaan Raamatun sanaa ja profeetallista ilmoitusta itse.

    • Anonyymi

      Anna Jumalan Sanan puhua sinulle henkilökohtaisesti.

    • Anonyymi

      Tulossa on tallainen aika kaiken muun kaaoksen lisäksi, ennen Jeesuksen toista tulemista.

      Ilm.17:12. Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka eivät vielä ole saaneet kuninkuutta, mutta saavat vallan niinkuin kuninkaat YHDEKSI HETKEKSI PEDON KANSSA.
      Näillä on yksi ja sama mieli, JA HE ANTAVAT VOIMANSA JA VALTANSA PEDOLLE.

      1234567---

    • Anonyymi

      Näköalaa Adventisti ylifariseus_1:sen kirjoituksesta.

      Tuhatvuotiskauden ennustukset eivät voi toteutua enää Kristuksen toisen tulemisen jälkeen, sillä niiden olisi tullut toteutua, ennen Jeesuksen Kristuksen ristiin-naulitsemista, maan päällä.
      Israelin kansa ei tuntenut Messiastaan, vaan he naulitsivat Hänet ristille, niin tuhatvuotinen rauhankausi jäi toteutumatta.
      Jos Jeesusta ei olisi naulittu ristille Hänen tullessaan ensimmäisen kerran maan päälle Messiaana ja Kuninkaana, olisivat vanhan liiton ennustukset toteutuneet, ja Jeesus olisi ollut Kuninkaana tuhatvuotisessa valtakunnassa, ja kaikki ennustukset olisivat täyttyneet.
      Nuorin olisi kuollut 100-vuotiaana, ja synnintekijä joutunut kiroukseen 100-vuotiaana.
      Jeesuksen toisen tulemisen jälkeen pyhät viettävät 1000 vuotta taivaassa, jumalattomat synnintekijät ovat kuolleina 1000 vuotta odottamassa tuomion ylösnousemusta 1000 vuoden jälkeen tuomiolle.

      1234567---

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe