Vihan aika

Aikaonn

http://www.joukokoistinen.fi/raamattuluennot/lopunajat-raamatun-ilmoituksessa/60-vihan-aika
Käsite vihan ajasta, joka kohtaa maailmaa, esiintyy raamatussa monissa eri kirjoissa. Yllä olevaan kuvaan olen koonnut tähän aiheeseen liittyviä keskeisimpiä raamatun kohtia niin Vanhasta kuin Uudesta Testamentista. Kyse on siis erityisestä Jumalan vihan ajasta, joka kohtaa katumatonta ja uppiniskaista maailmaa aikojen lopulla. Jumala on kylläkin antanut ja antaa ihmiskunnalle ja yksittäiselle ihmiselle aikaa parannuksen tekoon, mutta kun ihmiskunta tieten tahtoen haluaa hyljätä Jumalan ja Hänen sanansa, vuodattaa Herra lopulta tuomionsa kaiken ylle.

Ilmestyskirjasta saa käsityksen, että varsinainen vihan aika alkaa sinettien aukaisemisen jälkeen (Ilm. 6:17). Jumalan sanasta voimme myös löytää useammasta kohtaa viittaukset siihen, että Herra pelastaa omansa varsinaisesta vihan ajasta (1.Tess. 1:10 ja Ilm. 3:10). Seurakunta tulee "suuresta ahdistuksesta", mutta ei vihasta (Ilm. 7:14)! Nuo Jumalan tuomiot näyttävät kohtaavat ihmiskuntaa rankimmin Ilmestyskirjan pasuunoiden ja ennen kaikkea vihan maljojen kautta. Vihan maljoista jopa sanotaan suoraan: ”Ja minä näin toisen tunnusmerkin taivaassa, suuren ja ihmeellisen: seitsemän enkeliä, joilla oli seitsemän viimeistä vitsausta, sillä niissä Jumalan viha täyttyy.” (Ilm. 15:1).

- See more at: http://www.joukokoistinen.fi/raamattuluennot/lopunajat-raamatun-ilmoituksessa/60-vihan-aika#sthash.WpAF2IHm.dpuf

11

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 91853

      Niinkö?

    • Raamattu monissa kohdissa erottelee kaksi pelastuvaa ryhmää, kuten morsian ja häävieraat, viisaat ja tyhmät neitsyet sekä nukkuvat ja valvovat. Heitä ei ole määrätty vihaan.
      On ahdistuksen aika ja Jumalan vihan aika.
      Ymmärrän asian niin että hereillä valvova morsian nostetaan varkain tempaamalla ennen ahdistuksen aikojen alkua, jonne taas nukkuvat häävieraat joutuvat. Kun vihan aika on syttymässä, Raamattu sanoo näistä molemmista ryhmistä kokonaisuutena näin:

      1. Tess. 5:1-11 Mutta aikakausista ja määrähetkistä ei teille, veljet, ole tarvis kirjoittaa; sillä itse te varsin hyvin tiedätte, että Herran päivä tulee niinkuin varas yöllä. Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon. Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas; sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia. Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit. Sillä ne, jotka nukkuvat, ne yöllä nukkuvat, ja jotka juovat itsensä juovuksiin, ne yöllä juovuksissa ovat. Mutta me, jotka olemme päivän lapsia, olkaamme raittiit, ja olkoon pukunamme uskon ja rakkauden haarniska ja kypärinämme pelastuksen toivo. Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, joka on kuollut meidän edestämme, että me, valvoimmepa tai nukuimme, eläisimme yhdessä hänen kanssaan. Sentähden kehoittakaa toisianne ja rakentakaa toinen toistanne, niinkuin teettekin.

      • Alkuviikonohjelmasta

        Totisesti. Olipa asia kuinka tahansa ymmärrettävissä niin totuus on se, että kaikki eivät tule pelastumaan ja se on murheellista kun Raamattu kertoo heidänkin kohtalonsa.

        'Mooses' Laukkanen kertoi seiskan rukousohjelmassa näystään, jonka sai muutamia vuosia sitten.
        Riku Rinne hyödynsi näkyä ja tekaisi siitä laulunkin.

        Näky meni jotenkin siten, että Laukkanen näki olevansa taivaassa, jossa oli ihmisiä silminkantamattomiin. Sitten erottautui ryhmä ihmisiä, joilla oli suomipipo päässään.
        Näyssä Laukkanen kysyi ilmiötä ja sai vastauksen, että he ovat niitä tulevat viimeisessä herätyksessä.


      • pipopäät

        Näitä 'pipopäitä' oli siellä taivaassa n. miljoona. Laukkanenhan oli maininnut tästä näystään edesmenneelle Kalevi Lehtiselle, ja hänelläkin oli sama visio asiasta. Hänkin rukoili ja toivoi herätystä aikoinaan, ja oli innoissaan tästä Laukkasen näystä.

        Pelastuneiden määrä on varmaan suurempi, kun onhan täällä jo heitä jotka ovat aiemmin heränneet. Iloitaan jokaisesta pelastuneesta, ja levitetään evankeliumin pelastussanomaa palavasti, jotta tämä näky tosiaan toteutuu. :)


      • pois-eksytys

        Heittäkää jo pois tuo herätys saastan jauhaminen. Helv.ti on jo niitä heränneitä täynnä. Rikasmieskin, joka eli ilossa loisteliaasti, huomasi vaivoissa ollessaan että, tuo Lasarus on näköjään päässyt paremmille tarkoitettuun paikkaan.

        Luukkaan evankeliumi:
        13:3 Eivät olleet, sanon minä teille, mutta ellette tee parannusta, niin samoin te kaikki hukutte
        Apostolien teot:
        2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan


      • kin ihmettelee mitä ovat kansalliset herätyksen odotukset. Mikään ei olisi sen ihanampaa kuin herätys, mutta mihin Raamatun kohtaan ne perustuvat? Minä en löydä muuta kuin päinvastaista. lopunaikoina luopumus ja uskon kylmeneminen vain voimistuvat. Muutan kyllä mielelläni kantani, jos joku osaa Raamatulla perusteltua lopun ajan herätyksiä.


    • Todayread

      On jo

      2.Tim.3:1."Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. 2. Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, 3. rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä, 4. pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia; 5. heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta. 6. Sillä niitä ovat ne, jotka tungettelevat taloihin ja pauloihinsa kietovat syntien rasittamia ja monenlaisten himojen heiteltäviä naisparkoja, 7. jotka aina ovat opetusta ottamassa, eivätkä koskaan voi päästä totuuden tuntemiseen. 8. Ja niinkuin Jannes ja Jambres vastustivat Moosesta, niin nuokin vastustavat totuutta, nuo mieleltään turmeltuneet ihmiset, jotka eivät uskonkoetuksissa kestä. 9. Mutta he eivät pitemmälle edisty, sillä heidän mielettömyytensä on käyvä ilmeiseksi kaikille, niinkuin noidenkin mielettömyys kävi ilmi. 10. Mutta sinä olet seurannut minun opetustani, vaellustani, aivoitustani, uskoani, pitkämielisyyttäni, rakkauttani, kärsivällisyyttäni, 11. vainoissa ja kärsimyksissä, samanlaisissa kuin minun osakseni tuli Antiokiassa, Ikonionissa ja Lystrassa. Mimmoisia vainoja olenkaan kärsinyt, ja kaikista Herra on minut pelastanut!

      12. Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi.

      13. Mutta pahat ihmiset ja petturit menevät yhä pitemmälle pahuudessa, eksyttäen ja eksyen..."


      Matt.10:28. Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin. 29. Eikö kahta varpusta myydä yhteen ropoon? Eikä yksikään niistä putoa maahan teidän Isänne sallimatta. 30. Ovatpa teidän päänne hiuksetkin kaikki luetut. 31. Älkää siis peljätkö; te olette suurempiarvoiset kuin monta varpusta. 32. Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. 33. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa..."

      Room.8:35." Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka? 36. Niinkuin kirjoitettu on: "Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken päivää; meitä pidetään teuraslampaina". 37. Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut. 38. Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, 39. ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme..."

      Englannin kielisenä:
      http://bibles4egypt.com/wp-content/uploads/2015/02/Two-Lines-English.pdf
      "..TWO ROWS by the SEA .."

      Arabian kielisenä:
      http://bibles4egypt.com/wp-content/uploads/2015/02/Two-Lines-Arabic.pdf
      ".."..TWO ROWS by the SEA .."

      • Onkonoin

        Jassoota vaan.


    • filade

      "Seurakunta tulee "suuresta ahdistuksesta", mutta ei vihasta (Ilm. 7:14)!"

      Seurakunta ei ole suuressa ahdistuksessa, VT:n mukaan se liittyy 7 vuoden vihanajan loppupuoleen (Dan.8:19), joka huipentuu juutalaiskansan uudestisyntymiseen, joiden nimi on ennalta elämänkirjassa (12:1).

      • Herätystulee

        Voi teitä, te sokeat sokeain taluttajat. Tartutte sanaa herätys. Että kun ei lue Raamatussa. Mitä se sitten kenenkin mielesta sitten tarkoittaakin.
        Herätyksellä yleensä ymmärretaään, että nukkuvat herää.

        Heräjä sinä, joka nukut, lukee Raamatussakin.Totuus on kuitenkin 'herätys' on jossakkin mielessä lopunaikana.
        Silloin korjuumies ja viikatemies kulkevat peräkkäin.
        Silloin korjataan talteen ne, jotka ovat pelastumaan asetettu. Siis heidät 'herätetään' synnintuntoon Herramme toimesta.
        Amen.


      • iopuio

        Nyt on aika herätä synnintuntoon, sillä aika on lähellä kun alkaa tapahtua synnin seurauksina vieläkin pahempaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      413
      8867
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2384
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      37
      1748
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1619
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      86
      1380
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      120
      1322
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      359
      1201
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      18
      1073
    9. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      125
      1049
    10. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      54
      1022
    Aihe